asaga

Den beste følelsen - når barnet viser tillit

 • Publisert: 16.08.2017, 12:00
 • Kategori: Blogg
 •  

  Kort tid etter at jeg begynte å jobbe i barnehagen knyttet jeg bånd med barna på avdelingen. Enkelte barn har jeg knyttet sterkere bånd til enn andre, men sånn er det jo. Vi er fire stykker på avdelingen og jeg tenker det er på samme viset med oss alle og ellers alle andre voksne som jobber i barnehage. 

  Tittelen kan være litt misvisende. Jeg skal skrive om den gode følelsen av at et barn har behov for deg. Det er godt å kjenne på følelsen av at et barn, som kanskje ikke er ditt eget, strekker seg til deg fordi det er deg det er mest trygg på, det er hos deg barnet vil ha trøst, det er hos deg barnet søker tilflukt hos om det trenger litt støtte, hjelp eller trenger noen å gjemme seg hos. Jeg føler tittelen kanskje kan virke misvisende fordi jeg ikke mener at barnet skal være totalt avhengig av meg som voksen. Jeg synes bare det er en veldig god følelse at barn kan knytte sånn tillit at de kommer til meg hvis det skulle være noe. 

  Denne tilliten er jeg så klart utrolig glad for, men som barnevernspedagog tenker jeg også på den negative siden ved at små barn kan vise så stor tillit over en så kort periode. Jeg vet jo at jeg personlig ikke kommer til å gjøre noen barn noe vondt, men det er så utrolig mange der ute med helt andre intensjoner. Disse personene er det nok flere av enn vi liker å tro at det er. Selv om jeg er barnevernspedagog så må dere ikke tro at jeg bare går rundt og er skeptisk til alle jeg møter eller tenker negativt til alt. Likevel er jeg nødt til å reflektere over at det faktisk er slik i enkelte tilfeller at enkeltpersoner utnytter tilliten de får fra små barn. 

  Som barnevernspedagog er det min jobb å innse at vold og overgrep mot små barn skjer. Ikke bare innse det, men også tro på det. Det gjør at jeg må tåle å ta imot eventuelle tegn jeg måtte få. Jeg går ikke rundt å tenker på vold og overgrep hele tiden heller, men på grunn av utdanningen min er det et område bak i hode mitt som er reservert til den såre tematikken der og jeg ser på det som utrolig viktig at jeg har det. Om vi ikke tør å tro at vold og overgrep mot barn skjer, så vil det heller ikke blir en forbedring på område. Altså vil det være færre som blir tatt for å utføre vold og overgrep. Det er litt derfor jeg synes det er så viktig å ha barnevernspedagog og/eller sosialarbeider på alle arenaer hvor barn og unge befinner seg. 

  Dette innlegget skulle helt ærlig ikke handle om vold og overgrep, men det endte med å handle om det likevel, hehe. Greia er i bunn og grunn den at jeg er utrolig glad for at jeg daglig får være sammen med barn og unge som viser tillit til meg. Tilliten jeg får er noe av det som gjør jobben min så fin. 

   

 • Publisert: 16.08.2017, 12:00
 • Kategori: Blogg
 • 4 kommentarer
 • 4 kommentarer

  Victoria Larsen

  16.08.2017 kl.13:04

  Så utrolig flott skrevet!

  asaga

  16.08.2017 kl.18:28

  Victoria Larsen: Tusen takk! :)

  16.08.2017 kl.14:21

  Tilitten er absolutt en god følelse å få, spesielt når de "velger" deg å stole på. Jeg er absolutt enig i det du sier og kjenner meg så igjen i det du sier. Det skumle er at før jeg leste dette innlegge tenkte jeg ikke i de baner du skriver om, i det hele tatt. Det åpnet øynene mine. Takk!

  asaga

  16.08.2017 kl.18:27

  Anonym: Skulle bare mangle, takk for fin kommentar! :)

  Skriv en ny kommentar

  hits