asaga

Blir jeg utfordret nok på jobb?

 • Publisert: 25.08.2017, 12:00
 • Kategori: Blogg
 •  

  Når jeg søkte på min nåværende jobb, så lå stillingen ute som assistentstilling. Det er jeg jo tydelig overkvalifisert for med tanke på tre år på videregående pluss tre år på høyskole og universitet. Likevel valgte jeg å søke da jeg ikke hadde fått svar fra noen stillinger i Trondheim og jeg ville svært lite begynne å nave etter endt utdanning. Planen var jo egentlig å bli i Trondheim og jeg søkte opp til Tromsø litt for "moro skyld" og for å sjekke om jeg faktisk fikk jobben. Når jeg fikk den var det likevel ikke noe spørsmål hva vi skulle gjøre og plutselig skulle vi flytte til Tromsø. 

  Jeg har tenkt masse på om jeg som barnevernspedagog blir nok utfordret i barnehage og jeg tror grunnen til at jeg tenker på det er fordi jeg søkte på en assistentstilling. Nå får jeg jo fagarbeider lønn, men jeg har samtidig fått bekreftet at jeg ikke vil få jobb som barnevernspedagog i barnehagen. Irriterer dette meg? Så klart blir man utfordret på jobben når man jobber i barnehage uansett om man er assistent eller faglært. Det er ikke noe spørsmål en gang. Men som faglært vet man kanskje mer hva man skal se etter eller hvordan man skal reagere på enkelte ting. Som barnevernspedagog kan det være at jeg ser enkelttilfeller fra et annet perspektiv enn de som er utdanner førskolelærere, barne- og ungdomsarbeidere eller er assistenter. Det er jo ingen hemmelighet at utdanningene våre er forskjellige. 

  Ja, jeg blir utfordret på jobb. Hvorfor? Fordi det finnes barn der. Barn som trenger gode og trygge voksne. Barn som trenger voksne å kommunisere med, voksne å stole på og voksne man kan vise tillit ovenfor. Men, jeg blir utfordret på en helt annen måte enn hvis jeg hadde jobbet på institusjon eller i barnevernstjenesten. På andre arenaer må jeg bruke andre deler av kompetansen min, mens jeg i barnehage kanskje får mest bruk for relasjons- og kommunikasjonskompetasen. Noe som i seg selv er veldig viktige kompetanser når man har med barn og unge å gjøre. 

  Kanskje jeg en gang vil utfordre meg selv på en annen måte. Kanskje vil jeg ha mer fokus på å hjelpe de mer vanskeligstilte i fremtiden. Det er jo det jeg brenner for og det jeg har utdannet meg til å gjøre. Være til stede for de som trenger en ekstra hånd å holde i. Men jeg trives der jeg er nå og vil ikke stresse med å finne meg noen ny jobb heller. Vi får bare se hva fremtiden bringer. Jeg har det jo ikke travelt.

   

 • Publisert: 25.08.2017, 12:00
 • Kategori: Blogg
 • 2 kommentarer
 • 2 kommentarer

  Bitte-louise

  25.08.2017 kl.12:02

  Kjempe fint blogg du har

  asaga

  25.08.2017 kl.15:45

  Bitte: Tusen takk for det! :)

  Skriv en ny kommentar

  hits