asaga

Drikkestopp

 • Publisert: 12.09.2017, 19:52
 • Kategori: Blogg
 •  

  Når jeg skriver denne tittelen her er jeg veldig redd for at de av dere som leser dette innlegget tror at jeg drikker mye alkohol. Det gjør jeg altså ikke, men har likevel lyst til å prøve meg på drikkestopp. Jeg drikker aldri i ukedagene da jeg skal på jobb dagen etter, men i helgene blir det gjerne en og annen fest, et besøk hos noen venner eller sånn som i helgen som var- årsfest med jobben. Det er en stund siden jeg sa til samboeren min at jeg ville prøve meg på drikkestopp og at jeg ville ha det fra etter årsfesten. Det er datoen jeg har falt på og jeg vil prøve meg på dette en måned for å teste ut hvordan det er. Jeg kan godt være med på fest, være med på besøk og liknende, men jeg vil ikke være den som drikker alkohol. Dette gjør meg kanskje til en partybrems, men det får bare være

  Grunnen til at jeg vil prøve dette er hovedsaklig for å ha et mål. Jeg synes det er motiverende og spennende å ha et mål å jobbe etter og målet denne gangen er å ikke drikke alkohol på en måned (i første omgang). Jeg kommer sikkert ikke til å merke så mye til denne lille stoppen, men jeg synes det er litt gøy likevel. 

  Dessuten har jeg tenkt en del på dette med alkohol og hvor unødvendig det egentlig er. Alt med alkohol er forsåvidt negativ. Misforstå meg rett, jeg har hatt det veldig morsomt på fest og liknende opp gjennom årene, men man kommer som regel ikke unna at man en eller flere ganger blir overstadig og både gjør og sier ting man ikke hadde gjort ellers. Jeg er ikke en "fylla har skylda"- kind of person, for man må stå for det man gjør, men det er ikke til å legge skjul på at man gjør dumme ting når man er altfor påvirket, også av alkohol. Når man kommer over "lykkerusen" så begynner det kanskje å gå galt. Man merker gjerne ikke når man burde slutte å drikke heller og plutselig har det blitt for mye. Her snakker jeg for eksempel om følelser som forsterkes i altfor stor grad. Noen blir veldig aggressive, noe blir veldig deprimerte og triste, noen mister dømmekraften, noen kjører i påvirket tilstand og setter både seg selv om andre i stor fare, noen bruker alkoholen for å glemme eller vike bort fra problemer man aller helst skulle hatt profesjonell hjelp med, noen brenner nesten ned huset fordi de ikke husket de satt en grandis inn i ovnen.. Altså, dere forstår meg. I tillegg er alkohol dyrt, man blir ofte dårlig dagen derpå og det er usunt. Jeg tenker også litt på alle de gangene politiet (og forsåvidt andre nødetater) må rykke ut på grunn av alkoholmisbruk. 

  Så er det litt trist at mange gjerne føler at man må ha alkohol på plass for at ting skal være morsomt. Vi må da klare å ha det morsomt og bra sammen uten alkohol også(?). Og jeg sier ikke at vi ikke kan det, jeg mener bare at alkohol ofte er inkludert om det skulle være noe. Skjønner dere meg? Alkohol er det største rusproblemet vi har i Norge. Jeg har innimellom sittet å tenkt på at også alkohol bør være forbudt. Jeg lurer på hvordan det hadde vært, hehe. Jeg ler litt, for jeg nekter å tro at det vil skje. Ikke i min tid iallfall. Jeg har også tenkt mange ganger at den gangen jeg blir gravid skal jeg slutte helt å drikke. Jeg kommer sikkert ikke til å innfri det, men det er en tanke. Med tanke på alt jeg synes er negativt med alkohol, så burde det jo ikke være noe problem å bare skulle å drikke det, men så er alkohol en stor del av kulturen vår, tydeligvis. 

  Jeg starter med en drikkestopp på en måned, så får vi se hva som skjer videre. Hva tenker dere om dette?

   

 • Publisert: 12.09.2017, 19:52
 • Kategori: Blogg
 • 6 kommentarer
 • 6 kommentarer

  livetmitt93

  12.09.2017 kl.19:58

  går bra uten og:)

  asaga

  12.09.2017 kl.20:00

  livetmitt93: Absolutt :)

  Fredrikke Gustavsen

  12.09.2017 kl.21:09

  Æææ lykke til!

  asaga

  13.09.2017 kl.17:22

  Fredrikke Gustavsen: Tusen takk! :)

  Sunniva

  12.09.2017 kl.23:20

  Blir så glad når jeg hører om folk som kutter alkoholen! :)

  asaga

  13.09.2017 kl.17:23

  Sunniva: Takk for fin og støttende kommentar! :)

  Skriv en ny kommentar

  hits