asaga

Hjelpe andre for å hjelpe seg selv

 • Publisert: 31.05.2017, 16:40
 • Kategori: Blogg
 •  

  Når jeg tenker over det, er jeg litt usikker på om jeg har skrevet om dette før, men jeg har uansett bestemt meg for å skrive om det igjen. Jeg synes det er litt viktig å sette ord på. Jeg vet i all fall at jeg har nevnt noen kommentarer for dere tidligere. Kommentarer jeg fikk etter et innlegg jeg skreiv for evigheter siden. Et innlegg om psykisk helse og om at selv om man kanskje har hatt det litt vondt og vanskelig i livet, så må man ikke ha utviklet psykiske problemer. Dette var på en tidligere blogg, så jeg husker ikke ordrett hva jeg skreiv. Jeg tror kanskje jeg skreiv om at selv om man eventuelt skulle ha psykiske (eller andre) problemer selv (eller hadde det før), så betyr ikke det at man ikke kan hjelpe andre personer som måtte ha de samme problemene (eller andre problemer).

  Personlig har jeg ikke hatt det bare lett opp gjennom årene. Jeg synes enkelte ting har vært skikkelig tøft og sånn er det bare. Det som var tøft for meg da, kan være bagateller for noen og krise for andre. Det er det som er litt spennende med oss mennesker. Vi er så forskjellige. Så fikk jeg vel en kommentar da, om at jeg var en av mange som ville hjelpe andre fordi jeg selv hadde problemer. At jeg ville hjelpe andre fordi jeg ville bruke det som en slags terapi for meg selv. 

  Jeg skal innrømme at det å være til støtte og hjelp for andre mennesker føles utrolig godt, men det har jeg alltid synes. Mine erfaringer i livet har gjort meg til den jeg er i dag på både godt og vondt. Jeg vet hva jeg synes er greit og ikke. Jeg vet hva jeg synes er godt å ikke. Jeg vet hvordan enkelte ting kan føles på kroppen og disse erfaringene kan jeg bruke. Ikke for å hjelpe meg selv, men for å lettere forstå andre i vanskelige situasjoner.

  Jeg har det helt fint. Jeg har det bedre nå enn jeg har hatt det på lenge. Jeg er en person som har kommet sterkt ut av det jeg en gang så på som vanskelig. Jeg er en person som på grunn av det, har funnet ut at jeg vil være en person for noen som det enkelte kanskje ikke var for meg. Jeg kjenner nesten jeg blir litt emosjonell bare av å skrive det, for det skjer så utrolig mye urettferdig rundt om og jeg har så lyst til å være en del av det som gjør det bedre for folk. 

  Poenget mitt er vel det at selv om man har eller har hatt det vanskelig selv, så betyr ikke det at man ikke kan være en viktig person for en annen. Jeg leste en artikkel senest i dag om en mann som tidligere var barnevernsbarn, fosterbarn, "problembarn" og rusmisbruker. Gjett hvor han jobber? I barnevernet. Det er fullt mulig å komme seg ut av det som er vanskelig, kanskje med hjelp fra noen som har hatt det tøft selv. 

  Jeg kunne snakket om dette i sju lange og sju brede, men jeg skal avslutte her. Håper dere har en aller tiders onsdag alle sammen! 

   


  Følg bloggen på facebook: HER

 • Publisert: 31.05.2017, 16:40
 • Kategori: Blogg
 • 0 kommentarer
 • Ikke helt blank likevel

 • Publisert: 31.05.2017, 09:45
 • Kategori: Blogg
 •  

  God morgen! 

  Våknet til en overskyet Trondheim i dag, men hadde jo strålende sol igår så kan vel ikke klage. Kroppen er i form og humøret på topp, så jeg har det egentlig ganske bra nå. Det eneste jeg går rundt å tenker på er muntlig eksamen og operasjonen. 

  Jeg tok meg selv i å gå inn på Nelly igår. Jeg kjøpte ingenting, men jeg satt å så på hva jeg kunne tenkt meg og hva jeg kanskje også får på meg med min "nye kropp". Det er ingen hemmelighet at når man har en altfor stor "part" foran, er det vanskelig å finne klær som sitter riktig og jeg har måttet kjøpe klær som er for store for at de skal passe enkelte steder. Det er skikkelig kjipt og er en ting jeg håper å slippe å tenke på etter reduksjonen. Nelly og nettsider som selger klær generelt er alltid en risiko. Jeg får jo ikke prøvd klærne. I tillegg er det så mye som ser fint ut på modellene som jeg bare kunne drømt om å få på meg på grunn av dette. Jeg gleder meg så til å få dette ut av veien!

  Denne morgenen klarte vi å stå opp litt tidligere her i hus. Det fikk vi til av den gode grunnen som at samboeren har veiledningstime nede på senteret klokka elleve. Jeg hadde klokka på åtte, men vi sto opp klokka ni istedenfor, haha. Litt bedre altså, men ikke helt bra enda. Planen er derfor å få unna dagens treningsøkt når han er ferdig med veiledningstimen sin. Han er jo allerede nede på senteret. Frem til da skal jeg få i meg en av mine favorittfrokoster, se litt på "God Morgen Norge" og slappe av. Kanskje prøve å få en oversikt over hva jeg burde lese på senere i dag. 

  Jeg så over forventet læringsutbytte igår og jeg presterte faktisk å stresse litt ned. Jeg vet jeg kommer til å få noen spørsmål jeg ikke klarer å svare på. Eller så får jeg hjerneteppe eller noe. Det pleier jeg å få uansett. Likevel begynte jeg å føle på den at dette ikke var helt umulig lenger. Jeg er jo ikke helt blank likevel, haha, og det var en god følelse. Nå må jeg bare fortsette å terpe litt, så kan det hende det blir en helt ok karakter. Eller så går det rett vest, vi får bare vente å se. Det kommer sånn an på hva slags spørsmål jeg får og hvor stressa jeg er den dagen eksamen står for tur. 

  Håper dere får en fin onsdag alle sammen! 

   


   

 • Publisert: 31.05.2017, 09:45
 • Kategori: Blogg
 • 2 kommentarer
 • Jeg trenger litt flaks

 • Publisert: 30.05.2017, 14:49
 • Kategori: Utdanning
 •  

  Okei, folkens. Klokka er halv tre i skrivende stund. Jeg har stått opp, fått i meg frokost, gjennomført dagens treningsøkt, dusja, dagdrømt en liten periode og nå er jeg klar for det jeg egentlig skal bruke tiden på, nemlig eksamen. Litt lesing må til. Jeg tror aldri jeg kommer til å føle meg klar for en eksamen noen gang i mitt liv, i all fall ikke en muntlig høring. 

  Bacheloroppgaven er levert, men den teller kun en tredjedel av karakteren, irriterende som det er. Ti uker har jeg brukt på bacheloroppgaven også skal jeg bruke de resterende tre ukene på å lese pensum. Så mye pensum at jeg ikke kommer gjennom alt. Logisk! Når det kommer til høringen, får jeg forskjellig informasjon hele tiden. Det siste er at det er kun pensumlitteraturen som skal være tema, altså ikke bacheloroppgaven i det hele tatt. Kanskje kun som en innledning. Så situasjonen er dermed slik: Jeg skal lese i tre uker på pensum jeg ikke rekker gjennom for å bli hørt i den litteraturen i ca 25 minutter, bacheloroppgaven teller kun en tredjedel av en samlet karakter og høringen er den som veier mest. I mitt hode blir det helt feil og jeg må personlig si jeg blir litt "furt" på grunn av det. Det er faktisk skikkelig demotiverende.

  Men det er nå sånn det er. I all fall for oss og i år. Det kan jo hende de endrer på den måten å gjøre det på etterhvert, men det har jeg ikke noe svar på. Jeg må bare prøve å gjøre det beste ut av det. Gamble på hva jeg tror kan være viktig å lese. Lese litt av hvert. Få en liten innføring i flere typer tema. Jeg vet ikke jeg, haha. Jeg må bare prøve så godt jeg kan. Så trenger jeg kanskje litt flaks..

  Wish me all the luck! 

   


   

 • Publisert: 30.05.2017, 14:49
 • Kategori: Utdanning
 • 2 kommentarer
 • Elendig

 • Publisert: 30.05.2017, 11:04
 • Kategori: Blogg
 •  

  I skrivende stund er klokken 10:54. Er det mulig?! Jeg må påstå at jeg synes det er skikkelig flaut, haha. Jeg er jo en person som liker å så mest mulig ut av dagen også ligger jeg her nå, har akkurat stått opp og har ikke fått gjort annet en å vaske ansiktet og pusse tenna. Enda dårligere samvittighet får jeg når jeg våkner til fint vær i bartebyen. Jeg kunne vært i gang med dagens treningsøkt jeg nå, eller vært godt i gang med et nytt hefte jeg må lese til eksamen. Men her ligger jeg altså, og har mistet noe som føles som to tredjeleder av dagen selv om jeg vet det ikke er så ille. 

  Jeg må kjøpe meg ny seng tror jeg. En seng som ikke er så god å ligge i. En seng som gjør at jeg vil stå opp om morgenen. Eller så må jeg bare legge meg tidligere om kvelden. Det har ikke blitt tidlig de siste kveldene heller. Viljestyrke dere.. Det er litt rart det her egentlig, for jeg pleier egentlig å sprette opp om morgenen. Jeg er den personen som irriterer seg over at samboeren bare sover og sover, haha. Til og med i ferier, når jeg ikke har på vekkerklokke, så våkner jeg tidlig av meg selv. Gjerne før mange andre.

  Jeg skylder på eksamensperioden jeg. Den tapper meg for energi. Jeg vil ut. Jeg vil på ferie. Jeg vil nyte både sol og regnvær. Jeg vil finne på noe. Jeg vil på fjelltur. Jeg vil besøke venner og familie. Jeg vil ikke sitte stille en plass å lese lenger. Motivasjonen er ikke så dårlig som den kunne vært, så jeg får bare bruke det siste lille futtet jeg har på å mote meg opp. Klokka 11:00 om en uke har jeg muntlig eksamen dere, fy flate!

   


  Følg bloggen på facebook: HER

 • Publisert: 30.05.2017, 11:04
 • Kategori: Blogg
 • 0 kommentarer
 • "Sånn er livet"

 • Publisert: 29.05.2017, 14:00
 • Kategori: Blogg
 •  

  Dette innlegget er skrevet 29.11.2015

  Det var det siste du sa der du sto på vei mot tobakk- og snusmaskinen på den søndagsåpne delen av Rimi Leuthenhaven litt før halv fire 29.11.15. Du glemte rizla-papiret ditt på veien dit. Tenk at det å tilfeldig møte deg der skulle gi meg så mye inspirasjon. Jeg tenkte ikke noe særlig over det der og da, men på vei hjem med posen full av julebrus og potetgull kom det til meg igjen. Sånn er livet. Du var en utrolig søt, kort og hvithåret litt eldre mann. Du virket så åpen og koselig. Det var ikke noe problem for deg å si akkurat det du tenkte på. Jeg har tenkt på det nå det siste kvarteret at kanskje du var ensom siden du inviterte sånn opp til samtale, men det er bare en tanke. Før du var på vei mot tobakk- og snusmaskinen og før du glemte rizla-papiret ditt hos den snille mannen i kassen som sa du måtte huske det, sto du å betalte nettopp det. Du trodde det var for sent å ta ut en ekstra femtilapp der du sto og snakket litt med deg selv om at du kanskje skulle ha en femtilapp ekstra. Heldigvis fanget mannen bak kassen opp at du ville ha noe mer og det var slett ikke for sent å ta ut litt ekstra penger. Du lo etterpå å sa at det var vanskelig å huske på alt når det sto ei søt jente bak deg i kassekøen. Jeg smilte og lo litt og så mannen bak kassen gjorde det samme. Det var bare koselig og morsomt og ikke verken tatt eller ment på feil måte sånn jeg forstod det. Du lo du også, på vei mot tobakken din og sa det som satt seg fast i minnet mitt på vei hjem. «Jaja, sånn er livet», «hehe, ja sånn er livet» gjentok jeg deg også smålo vi litt igjen. Så var det min tur til å betale og mannen bak kassen skannet varene mine. Jeg betalte og pakket varene mine og mannen bak kassen sa koselig «hade» til meg før jeg gikk. På vei ut, gikk jeg forbi deg der du sto å fiklet med tobakkspakken du nettopp hadde kjøpt. Jeg sa ingenting til deg, men tenkte for meg selv at jeg hadde hatt en av mine bedre spontane butikkturer på grunn av deg. Jeg angrer litt nå, på at jeg ikke sa noe. Bare et enkelt «hade» eller «ha en god kveld» eller noe.

  På vei hjem tenkte jeg mye på det siste du sa der i butikken. Etterpå tenkte jeg enda dypere på hva livet egentlig er. Hvordan er livet for deg og hvordan er det for meg? Hvordan er livet for oss og hvordan er livet for alle andre her i verden? Tankene spant oppi hodet mitt og jeg gikk fra å tenke på hva den hunden jeg hørte lenger borti gata egentlig lagde sånn lyd for til å tenke på at jeg skulle ønske jeg kunne ta til meg alle her i verden som ikke har det bra. Jeg tenkte også på hva som egentlig skjer i verden i dag. Jeg hadde det fint der jeg gikk på vei hjem med en koselig kveld i vente, men fikk ikke helt til å ta det til meg når jeg samtidig gikk å tenkte på alle som ikke har det sånn.

   


   

 • Publisert: 29.05.2017, 14:00
 • Kategori: Blogg
 • 0 kommentarer
 • I did it

 • Publisert: 29.05.2017, 10:19
 • Kategori: Trening og kosthold
 •  

  God formiddag fine lesere!

  I dag står jeg opp med et smil om munnen. Ikke bare fordi det er sol ute, men fordi jeg klarte mitt første mål om å ikke spise godteri. Det var faktisk ikke så vanskelig, haha. En uke uten godteri, potetgull og liknende altså. Forrige mandag begynte jeg og i dag er det jammen mandag igjen. 

  Jeg har brukt denne journalen min, som jeg har presentert dere for tidligere, som hjelp. Forrige mandag skreiv jeg ned vekta mi og hver dag har jeg skrevet ned hva jeg har spist, så jeg har full kontroll på det. I dag skreiv jeg ned vekta mi igjen og jeg har gått ned 2,5kg siden forrige mandag. Det synes jeg er ganske bra jeg, hehe. Jeg gikk inn for å spise gode og sunne frokoster. De har jeg også presentert for dere og dere finner dem HER. Ellers har jeg bare vært målbevisst, tror jeg. Det var ikke så vanskelig å holde seg unna som jeg trodde det kom til å bli. Det er noe med det å ha et mål. Et overkommelig mål. Man vil jo gjerne nå det målet og jeg tror det er derfor jeg fikk det til. 

  Nå som jeg har nådd første mål, må jeg sette meg et nytt et. Jeg har bestemt meg for å sette et litt større mål denne gangen, men jeg håper ikke det er for stort. Som dere vet har jeg fått dato for operasjonen den 22.juni og jeg har bestemt meg for å ikke spise godteri, potetgull og liknende frem til da. Det er en stund til, men likevel ikke så lenge. Når det kommer til operasjonen gjør jeg ikke dette bare for å gå ned i vekt, men også for at kirurgene skal kunne operere etter hvordan kroppsfasongen min er. Er fasongen mer som jeg vil ha den når datoen kommer, vil de redusere slik at det passer meg. Jeg tror nemlig jeg vil redusere mer enn det de vil, hehe.

  Vi får bare se hvordan dette går. Det var veldig gøy å få det til den første uka, så får vi bare fortsette å ta en uke av gangen frem til målet 22.juni. Det er godt å ha dere med på veien, det hjelper meg også!

   


   

 • Publisert: 29.05.2017, 10:19
 • Kategori: Trening og kosthold
 • 2 kommentarer
 • Meningen med livet

 • Publisert: 28.05.2017, 18:00
 • Kategori: Blogg
 •  

  Jeg spør meg selv innimellom, hva det er jeg vil med livet. Hva er egentlig meningen med det? Hvordan skal jeg egentlig leve? Skal jeg følge A4 livet og bare være til for å jobbe, produsere og tjene? Eller skal jeg være en person som kjører sin helt egne stil og melder seg ut av dette standard-livet? 

  Jeg vil jo påstå at jeg hittil har fulgt et ganske "standardisert" liv. Jeg har brukt livet mitt frem til nå på å jobbe og studere. Jeg sier ikke det er en dum ting eller at jeg har kjedet meg i 23 år, men er det dette jeg skal fortsette med? Skal jeg gjøre det staten kanskje vil jeg skal gjøre? Finne meg en jobb, tjene penger, kjøpe meg et hus, stifte familie, få barn, jobbe, jobbe, jobbe, betale skatt, pensjonere meg og etterhvert forsvinne? Jeg sier ikke at dette er et dårlig liv. Jeg har vel egentlig sett for meg at det er sånn livet mitt kommer til å bli (om jeg bare hadde fått meg jobb).

  Samtidig har jeg lyst til så mye mer. Jeg vil reise, oppleve, flytte på meg og leve et "unormalt" liv. Men for å leve et sånt liv er jeg nødt til å leve dette "standardiserte" livet først. Jeg må tjene penger. Penger er det som setter en stopper for alt jeg liksom har lyst til å gjøre. I tillegg er det skikkelig skummelt å skulle leve et "unormalt" liv. Hva skal man gjøre da? Jeg har lyst til å flytte på meg, men tør det liksom ikke heller. Hvor skal man starte? Det å melde seg ut av dette "systemet" vi har er litt skremmende.

  Jeg har jo hørt om de som bare gjør det. De som bare tar med seg familien og flytter til et eller annet eksotisk land og bare lever der. Finner seg jobber. Drar på reise verden rundt. Jeg tror det er noe med det at man må bare gjøre det. Men det er litt skummelt. Jeg tror det har litt å gjøre med at jeg ikke vet hva jeg går til. Det er ingen systemer som holder i meg og jeg vet ikke sikkert om det kommer til å gå bra. Derfor er det mye enklere å bare leve dette A4 livet. Som sagt så tror jeg det er et veldig fint liv å leve også, men jeg føler jeg må gjøre noe mer ut at den tiden jeg har fått. 

  Jeg har masse tanker rundt dette, men jeg sitter her uten å gjøre noe med det. Jeg vet ikke hvordan jeg kommer i gang og jeg vet vel ikke helt hva jeg vil heller, haha. Jeg vil bare gjøre noe stort og minnerikt. Noe unormalt. Noe jeg tror mange har lyst til, men som sitter i samme situasjon som meg. Jeg har lyst til å kunne se tilbake på livet mitt med noe mer enn tanker om at jeg brukte all min tid på å jobbe og studere. Jeg har fortsatt lyst til å jobbe med mennesker. Med barn, unge, foreldre og familier som trenger en ekstra hånd, men jeg vil mer. 

  På en eller annen måte får jeg det kanskje til. Vi får se..

   


  Følg bloggen på facebook: HER

 • Publisert: 28.05.2017, 18:00
 • Kategori: Blogg
 • 2 kommentarer
 • Uken som gikk

 • Publisert: 28.05.2017, 15:00
 • Kategori: Blogg
 • Akkurat nå

  Akkurat nå sitter jeg i pysjen og brer meg ut over sofan. Jeg vurderer å kle på meg snart, for jeg må vel en tur på butikken å handle inn til middag. Jeg lurer på hvordan det skal gå når jeg eventuelt flytter til en plass uten søndagsåpne butikker. Man blir så bortskjemt av å bo i byen. Det er alltid et eller annet som er åpent!

  Ukens innlegg

  "Datoen for operasjonen er bestemt" 

  "Sunne favoritt-frokoster"

  Ukens middag 

  Ukens middag er den som er avbildet under her. Det var helt sykt godt. Rosenkål har blitt en av mine favorittgrønnsaker og jeg tror nesten det slår brokkolien.. I tillegg til rosenkål hadde vi kylling og søtpotet-mos. Søtpotet-mos er også helt vilt godt. Her har jeg laget den med gulrot også. Herligt! 

   


   

  Ukens trening

  Ukens trening har mørbanka kroppen min fullstendig. Men det som er greit med et splitprogram er at man får trent dagen etter uansett om man er støl. Likevel tok mandagens legday skikkelig på og jeg var ødelagt i kroppen resten av denne uka på grunn av det. Det var vel først igår jeg ikke merket noe mer etter mandagens legday. Jeg tar det som et tegn på at økten var både hard og god og at jeg trente musklene på en litt annen måte så de fikk kjørt seg skikkelig. Jeg har i all fall gjennomført alle ukens fem økter og det er jeg glad for. Neste uke er egentlig siste uke av fase to, men jeg lurer på om jeg skal kjøre fase to i to uker til siden jeg var syk forrige uke. Så spørs det da om jeg får til å fortsette med programmet så mye lenger, siden jeg skal opereres.. 

  Ukens film

  Jeg tror ukens film må bli "Spy". Er det en skuespiller jeg digger, så er det Melissa McCarthy. Ho virker som en sykt bra dame og alt ho gjør virker så gjennomført. Ho er veldig morsom og hittil har jeg digget alle filmene ho spiller en sånn type rolle som i "Spy". "The heat" er også å anbefale. I den finner dere Sandra Bullock også, som også er en skuespiller jeg liker veldig godt. Tips til søndagsfilmen! 

  Ukens bilde

  Haha, Oda ser litt sur ut, men jeg tror ikke hun er det egentlig altså. Det var utrolig koselig å se dere igjen jenter!!


   

  Ukens høydepunkt

  Ukens høydepunkt må være at jeg fikk se igjen de gamle vennene mine fra folkehøgskolen. Det er så sjeldent jeg ser dem, så det var så godt å endelig få det til. Jeg ser jo noen av de som bor i Trondheim innimellom, men ellers er vi spredt over hele landet, så er vanskelig å få til noe. Jeg er heldig da, som er sammen med han jeg er sammen med, da har jeg jo en bit av folkehøgskolen med meg hele tiden, hehe. 

  Ukens nedtur

  Denne ukens vær i Trondheim er ukens nedtur. Vi var så heldige forrige uke, da vi hadde så utrolig mye fint vær, så skal vi liksom få igjen for det denne uken med masse regn. Vi var heldige igår da, og hadde sol fra ettermiddagen og utover kvelden, men ellers har det ikke vært mye å skryte av altså. Været kan man jo ikke gjøre noe med og det er egentlig bare teit å klage på det, men det er jo sant at det er ukens nedtur da, haha.

  Ukens sang

  Sikker ingen overraskelse at ukens sang er Despacito, haha. Jeg hører den overalt. Nesten så jeg blir litt lei, men jeg digger den så mye at det må bli ukens sang likevel. Jeg deler originalversjonen med dere, da det er denne jeg ble presentert for først. Jeg kan ikke noe for at jeg elsker sånn type musikk. Det bare vekker meg. Energisk! 

   

 • Publisert: 28.05.2017, 15:00
 • Kategori: Blogg
 • 0 kommentarer
 • Long time no see

 • Publisert: 28.05.2017, 12:22
 • Kategori: Blogg
 •  

  Hei folkens og god søndag!

  Håper dere har hatt en fin langhelg alle sammen. Min helg ble stort sett brukt på jobb når jeg tenker meg om. Var på jobb til klokka seks igår kveld og etter åtte lange timer skulle jeg få møte noen jenter fra folkehøgskolen igjen for første gang på evigheter. Vi hadde det skikkelig koselig. Jeg møtte dem på solsiden først, så tok vi bussen til ei av dem som bor i byen. Der ordnet vi oss og tok livet med ro helt til vi ble hentet og kjørt til Lade. Der var det full fest når vi kom. Ble kjent med masse nye mennesker da, så det var koselig. Utpå kvelden skulle vi gå til byen. Vi hadde blitt enige om at vi skulle på diskoteket, men folk splittet seg litt på veien, så jeg så ikke igjen de jentene resten av kvelden, haha. De havnet visst på en annen plass mens jeg og flere andre var på diskoteket. Jaja, det var gøy likevel. Jeg ble ikke sånn kjempesein, da jeg egentlig var ganske sliten, så jeg gikk hjem etterhvert. Samboeren var søt å møtte meg på veien, så kjøpte vi med oss litt mat, dro hjem, spiste og tok kvelden. 

  Det var skikkelig koselig å se igjen jentene. Alle fra folkehøgskolen er jo spredt over alle hauger, så det er sjeldent vi møtes. Ho ene jeg traff igår har jeg ikke møtt siden vi sluttet på skolen for tre år siden, så det sier jo litt. Vi fikk tatt opp tråden og snakket om hva alle holdt med nå så lang tid etterpå, så det var veldig koselig. Får håpe det ikke blir like lenge til neste gang!

  I dag er det søndag igjen. Herregud så fort dagene og tiden går noen ganger. Denne uken har gått kjempefort syns jeg. Dagen i dag blir rolig og slapp som vanlig. Jeg skal så klart prøve å få lest litt. Sånn er det når man har muntlig høring om kort tid og jeg så klart fikk den første dagen av tre mulige. Eller blir det vel litt husarbeid da, det pleier jo å bli det på søndagene min. Så tror jeg kanskje jeg skal lage den havrebunnspizzaen jeg lagde tidligere denne uka. Den var så god! Oppskriften finner dere forresten HER

  Ønsker dere en super søndag alle sammen. Have fun!

   


  Lik bloggen på facebook: HER

 • Publisert: 28.05.2017, 12:22
 • Kategori: Blogg
 • 0 kommentarer
 • Good morning and good night

 • Publisert: 27.05.2017, 08:50
 • Kategori: Blogg
 •  

  God morgen fineste lesere! 

  Håper dere har fått en god morgen i all fall. Jeg våknet til kommentarer, lesere og sidevisninger i dag og det var veldig koselig. Takk til alle som var innom! Jeg skulle gjerne brukt hele denne dagen på å blogge til dere, men det ser dessverre ut til at dette morgeninnlegget er første og siste innlegg i dag. Jeg skal nemlig på jobb ganske snart og der blir jeg til klokka seks i kveld. Etter jobb skal jeg en tur til ei venninne jeg gikk folkehøgskole med. Ho har besøk av to andre jenter jeg gikk på samme skole med, så det blir veldig fint å se dem igjen alle sammen. 

  Jeg har brukt morgen på å ordne meg litt og på å spise en rask og god frokost. Ellers har jeg prøvd å dra et antrekk ut av garderoben som jeg skal ha på meg etter jobb. Den blir nok den samme gode kjolen jeg pleier å ha på meg i kveld også, haha. Jeg tror jeg må komme meg på shopping snart. Enten det, eller begynne å kjøpe klær jeg faktisk føler jeg kan gå i. 

  Åtte timer på jobb på butikken i dag. Da vet dere hvor dere skal komme å handle folkens, hehe. Jeg håper dere får en super duper lørdag, så blogges vi!

   


   

 • Publisert: 27.05.2017, 08:50
 • Kategori: Blogg
 • 2 kommentarer
 • Litt endring i planene

 • Publisert: 26.05.2017, 18:35
 • Kategori: Blogg
 •  

  God kveld. Hvordan går det med dere?

  Planene mine ble ganske endret i dag da jeg fikk spørsmål om å komme på jobb en tur. De trengte litt ekstra folk og jeg hadde mulighet. Jeg har med andre ord vært på jobb fra 12-16 i dag. Der har derfor ikke blitt noe trening enda. Når jeg kom hjem fra jobb gikk vi inn for å lage middag, så nå venter jeg egentlig bare på at maten skal sige såppas at jeg kan utføre ukas siste treningsøkt. 

  Jeg merker at det er litt demotiverende å trene på ettermiddagen og kvelden, haha. Jeg vet ikke helt hvorfor, men nå har jeg liksom spist middag og kroppen føles litt tung, så kanskje det er derfor. Når jeg har dusjet, spist og roet ned har jeg nesten tatt kvelden jeg. Klar for å roe ned, lese, se serie, eller noe. Jaja, jeg må bare gjennomføre og det går som regel alltid fint når man har kommet i gang. 

  I dag hadde vi biff, potetsalat og rosenkål til middag. Kan absolutt ikke klage på den. Jeg har "The spy" på skjermen i bakgrunnen og jeg sitter egentlig i pysjen, haha. Høres ut som jeg er skikkelig klar for en tur ned på treningsenteret nå. Jeg skal straks skifte og ture ut av døra. 

  Håper dere har en super kveld alle sammen! 

   


   

 • Publisert: 26.05.2017, 18:35
 • Kategori: Blogg
 • 0 kommentarer
 • Datoen for operasjonen er bestemt

 • Publisert: 26.05.2017, 14:00
 • Kategori: Blogg
 •  

  Som dere vet, skal jeg i løpet av sommeren ta en brystreduksjon. Jeg har lagt ut to videoer som dere kan se HER og HER. Disse videoene viser dere hvordan ting har blitt til på veien og hvordan veien frem mot operasjonen har gått hittil. 

  Jeg fikk en epost 23.05.17 med beskjed om at jeg hadde fått dato for operasjonen 07.08.17. Samtidig fikk jeg beskjed om at de kunne prøve å booke meg inn tidligere om det ble ledig tid. Jeg svarte at jeg heller ville ha den bestemte datoen 7/8 enn en uvisst dato for operasjonen som plutselig måtte komme opp. Dette med tanke på sommeren, ferien og litt forutsigbarhet. Jeg fikk ny epost 24.05.17 om at de kunne booke operasjon 22.06.17. Dette tidspunktet takket jeg ja til og sånn som det ser ut nå, kommer jeg til å være ferdig operert før ferien. 

  Den ene storesøsteren min anbefalte meg å vente til etter sommerferien. Altså heller ta operasjonen i August. Men jeg er så usikker på hva som kommer til å skje etter sommeren at jeg heller vil være ferdig med dette så fort som mulig. Søsteren min tenkte på solen og bading og liknende og at en tidligere operasjon vil sette en demper på dette. Det kan så klart bli kjedelig, men jeg må bare ofre litt for å bli ferdig med dette så fort som mulig. Jeg må heller være klar får det som måtte møte meg når sommeren er over. Blir det jobb? Blir det skole? Blir det flytting? Who knows.. 

   


   

 • Publisert: 26.05.2017, 14:00
 • Kategori: Blogg
 • 0 kommentarer
 • En herlig morgen

 • Publisert: 26.05.2017, 10:38
 • Kategori: Blogg
 •  

  God morgen godeste dere! 

  Eller, det er vel snart både lunsj- og brunsjtid, men det er morgen for meg, haha. Jeg har akkurat spist en helt herlig frokost, noe som har gjort morgenen min helt super. Enkel og grei frokost, som jeg så klart skal vise dere bilder av litt lenger ned her. 

  Jeg våknet i dag tidlig og var fortsatt ganske støl i kroppen. Tenk det? Det er fire dager siden ukas føste legday og jeg er fortsatt skikkelig støl?! Jeg må uansett prøve å gjennomført ukas andre legday i dag. Heller ta det litt rolig om det blir skikkelig vondt. 

  Jeg føler disse hverdagslige innleggene er skikkelig kjedelig for dere, haha. Jeg gjør jo stort sett det samme om dagen. Trening, lesing, soling, avslapping, matlaging og liknende. Også blir det jo så klart litt snakk om denne operasjonen jeg har i vente. Jeg har forresten nye informasjon til dere i forbindelse med denne som skal komme ut i løpet av dagen. 

  Frokosten i dag ble arme riddere. Jeg lagde de uten sukker. Jeg pisket enkelt og greit sammen to egg, to dl melk, bittelitt kanel og kardemomme og dyppet brød ned i denne blandingen før jeg stekte det i pannen. Som topping hadde jeg syltetøy, blåbær og banan på samboerens frokost og vaniljekesam, blåbær og banan på min. Åhh, dette var så godt!

  Ha en super dag! 

   


   

 • Publisert: 26.05.2017, 10:38
 • Kategori: Blogg
 • 2 kommentarer
 • Delightful

 • Publisert: 25.05.2017, 18:43
 • Kategori: Blogg
 •  

  God kveld kjære dere!

  Nå sitter jeg som et slakt i sofan med "Guardions of the galaxy" på tven i bakgrunnen. Jeg er stappmett etter en stor og herlig middag. Dagen har hittil gått med til en sen morgen, en god havregrøt til frokost, triceps- og bicepstrening på senteret og middagen vi spiste for litt siden. Vi gikk for søtpotetmos, kylling og rosenkål til middag i dag og det var så sykt godt. Dere skal få bilde av det litt lenger ned her. 

  Det er kristi himmelfartsdag i dag, noe som er grunnen til at jeg ikke er på jobb nå. Rolig i byen i dag også går jeg ut ifra, siden det meste er stengt. På trening derimot var det fullt kjør når vi kom. Sikkert en del som har fått mulighet til å trene tidligere en vanlig siden det er rød dag. Vi fikk likevel gjennomført en god økt på triceps og biceps. Jeg er fortsatt ganske støl i kroppen, men jeg håper å få gjennomført ukens siste økt i morgen som også går på bein. To legday`s i uka blir spennende.. 

  Når det kommer til kvelden videre skal jeg nok prøve å se ferdig filmen som går på skjermen nå, også må jeg prøve å få lest litt mer i heftet jeg tror jeg snart er ferdig med. Blir en rolig kveld nok en gang, men det er godt det. 

  Jeg håper dere har hatt en fin torsdag alle sammen!

   


   

 • Publisert: 25.05.2017, 18:43
 • Kategori: Blogg
 • 4 kommentarer
 • Sunne favoritt-frokoster

 • Publisert: 25.05.2017, 14:00
 • Kategori: Trening og kosthold

 • Omelettmuffins

  Omelettmuffins har blitt populære her i hus. De er knallgode, det er raskt å lage og man kan fylle omelettene med alt man måtte ønske. Jeg lager dem i vanlig muffinsbrett. 
      

  Vaniljekesam med frukt bær

  Vaniljekesam med frukt og bær er en superenkel og kjapp frokost. Det er også veldig passende som et mellommåltid. Miks og triks med alt mulig. Pink lady epler og blåbær er vi veldig glad i her hjemme.
      

  Riskaker med peanøttsmør og banan

  Riskaker med peanøttsmøt og banan har blitt en favoritt før trening. Om vi har mulighet til å trene på formiddagen, så gjør vi gjerne det. Da er det greit med en frokost som gir et lite energikikk på morgenen. 
      

  Havregrøt med frukt og bær

  Havregrøt er både sunt, godt og enkelt å lage. Det tar no time før det er ferdig og det holder deg mett lenge. Havregrøt kan også toppes med det man måtte ønske av frukt, nøtter og bær. 
      

  Knekkebrød med egg og avokado 

  Jeg har som dere vet fått skikkelig dilla på avokado og denne frokosten er bare helt super. Egg og avokado sammen på et knekkebrød er både sunt og utrolig godt. Topp med litt salt og pepper og dere har en smakseksplosjon. Elsker det!
   


   

 • Publisert: 25.05.2017, 14:00
 • Kategori: Trening og kosthold
 • 4 kommentarer
 • Sommerferien er bestilt

 • Publisert: 25.05.2017, 10:00
 • Kategori: Blogg
 •  

  Jeg sa til dere tidligere at jeg og samboeren hadde lyst til å dra på Norgesferie i år. Leie en bil i ene enden av landet og bare kjøre oppover. Men så blir det ikke alltid som man har lyst til her i livet og når ting ble som det ble i forbindelse med operasjonen åsånn, så har vi ikke fått planlagt en sånn type tur. Vi har fortsatt veldig lyst og vi skal gjøre det en gang, men den blir nok ikke akkurat denne sommeren her. 

  Samboeren har fått ferie fra jobben som PT og treningsveileder samtidig som vi har fått ferie fra jobben på butikken begge to, så vi har i all fall kontroll på når vi kan være borte i fra byen. Så vi har nå bestilt oss tur sørover til mammaen min og tur nordover til samboeren sin familie. Er vi kjedelige som nesten gjør det samme hvert år, haha? Vi tenker jo begge to at både sydentur og Norgesferie hadde vært supert, men så har det seg sånn at vi bor midt i landet, borte fra dem som står oss aller nærmest, så det er koselig å ta turen ordentlig hjem når man har mulighet til det. 

  I tillegg så er det mye dyrere med både sydentur og Norgesferie, så vi har bare måttet bestemme oss for å ta det igjen i en senere anledning. Sånn er det når man lever på studentbudsjett og ikke vet hvordan ting blir fra høsten av. Jeg stresser sånn over at jeg ikke har kontroll på hva som skjer. Mer enn jeg stresser med at jeg har eksamen snart liksom, haha. 

  På en eller annen måte må det gå. Enten det blir jobb eller skole på meg. Sommerferien nærmer seg i all fall planlagt og vi gleder oss til å komme hjemover!

   
   

 • Publisert: 25.05.2017, 10:00
 • Kategori: Blogg
 • 4 kommentarer
 • Boka er ferdig

 • Publisert: 24.05.2017, 21:26
 • Kategori: Trening og kosthold
 •  

  Når jeg begynte å trene skikkelig trengte jeg litt forskjellig ting. Jeg måtte hovedsaklig ha medlemskap på et treningssenter. Her i Trondheim hadde jeg først medlemskap på 3T, men skiftet etterhvert til Impulse. Når treningssenteret var i orden, måtte jeg ha litt treningsklær, så gjennom de siste årene har jeg kjøpt inn litt etter behov. Når senteret og treningsklærne er i boks, er det jo egentlig bare å begynne. 

  I starten går det gjerne fint, men etterhvert kan motivasjonen begynne å dabbe av. Da hjelper det masse med den gode treningsboka mi. Den har jeg fylt helt ut nå og det brukte jeg litt under to år på. Ikke alle øktene er skrevet inn i den, men etterhvert som treningen ble mer og mer seriøs har boka blir fullere og fullere. 01.07.15 er første treningsøkt som er notert inn i den boka. Som sagt snart to år siden. I dag fylte jeg ut siste side. 24.05.17. 

  Det som er så greit med denne boka er at jeg kan se tilbake på både hva og hvordan jeg har trent tidligere. Jeg finner lettere tilbake til hva jeg skal trene de forskjellige dagene, jeg kan skrive ned utvikling for hver måned som går og liknende. Oppsettet i boka er helt supert. Det er lagt opp til at jeg kan skrive ned hvilke muskelgrupper jeg skal trene, dato, hvilket treningssenter jeg er på, starttidspunkt og når jeg avslutter økta, hvem jeg eventuelt trener med, osv. 

  Jeg er skikkelig fornøgd med denne boka og vurderer derfor å kjøpe ny nå som jeg har fylt ut denne. Jeg anbefaler denne boka videre også. Den er kjøpt på proteinfabrikken sin side HER. Prisen er fin med tanke på hvor lenge du har den og det er alltid en bok du kan se tilbake på uansett hvor mange av dem du fyller ut. Boka er på tilbud nå også, så det er bare å slå til! 

  God trening! 
   

 • Publisert: 24.05.2017, 21:26
 • Kategori: Trening og kosthold
 • 4 kommentarer
 • Oppskrift på havrebunnspizza

 • Publisert: 24.05.2017, 13:00
 • Kategori: Trening og kosthold
 • Det kan være at man har lyst på pizza selv om det ikke er helg. I tillegg er det fullt mulig å lage sunne pizzaer som fungerer godt i hverdagen. Som oftest er det mulig å lage sunnere og ofte bedre versjoner at junkfood man gjerne går for, spesielt i helgene. Jeg holder jo på med dette lille prosjektet mitt, der jeg skal holde meg unna godteri og samtidig spise litt sunnere. Det betyr jo ikke at jeg skal holde meg unna alt jeg liker og synes er godt, men heller prøve å lage sunnere og bedre versjoner av samme type mat. 

  Igår prøvde jeg meg på en sunn og god havrebusspizza. Denne pizzaen tillot meg å lage middag må en halvtime og man slipper å tenke på hevetid. 

  Ingredienser:

  300g havregyn

  2 egg

  1-2dl vann

  1dl melk

  2-3 ss gresk yoghurt 

  1ts salt

  Jeg startet med å kverne sammen havregrynene slik at det ble havremel. Havremel får man også kjøpt på dagligvare eller helsekostbutikker om man ikke får kvernet det hjemme. Sammen med havremelet blandet jeg inn alle de andre ingrediensene med en slikkepott. Tilsett gjerne vannet til slutt og tilsett litt og litt til ønsket konsistens. Det skal bli en litt tykk røre. Bre røren utover en panne dekket med bakepapir og sett pizzabunnen i en forvarmet ovn i ca ti minutter på 200 grader.

  Når bunnen står i ovnen kan man begynne på fyllet. Her kan dere bare gjøre som dere vil og fylle pizzaen med alt dere måtte ønske å fylle den med. Jeg gikk for stekt karbonadedeig blandet med en boks hakkede tomater, løk, ananas, mais og litt revet ost på toppen. Jeg krydret kjøttdeigen under steking med litt salt, pepper og oregano. 

  Når bunnen har stått inne i ca 10 minutter tar dere den ut og setter ovnen på 220 grader. Dekk pizzabunnen med deres fyll og sett pizzaen inn igjen i ca 15 minutter eller til den har fått ønsket gylden farge. Jeg lot pizzaen avkjøle bittelitt når jeg tok den ut av ovnen. 

  Her i hus ble denne en suksess og det blir ikke siste gangen vi prøver oss på denne. En kjapp og sunn pizza!

   
   

 • Publisert: 24.05.2017, 13:00
 • Kategori: Trening og kosthold
 • 2 kommentarer
 • An everyday wednesday

 • Publisert: 24.05.2017, 10:08
 • Kategori: Blogg
 •  

  God formiddag dere! 

  Jeg har sagt det mange ganger at det er litt deilig å være støl etter trening, men så har det seg sånn at det går en grense for når det ikke er godt lenger, haha. Igår var jeg skikkelig mørbanka etter legday på mandag, men jeg er dessverre ikke så veldig mye bedre i dag. Det ryktes jo at man er mest støl dag nummer to etter en tung økt, så vi får se hvordan det går på trening i dag der planen er å være på mølla en halv time før styrketrening. Jeg håper i all fall kroppen er klar for legday nummer to på fredag og at jeg klarer å holde meg på beina på jobb på lørdag. 

  Denne dagen har jeg bortsett fra trening ikke så mange planer for. Jeg skal prøve å få lest litt i all fall. Jeg har fått eksamenstiden min og jeg har selvfølgelig muntlig eksamen den første av de tre dagene vi kunne fått eksamen på. Ganske tidlig på dagen også, så det kan bli spennende. Ellers skal jeg en tur inn til sentrum å ta sol i dag tenkte jeg. Jeg tok sol for første gang på mange år mandagen som var og det var skikkelig deilig. Nå må jeg bare fortsette, hehe. Tok et kvarter i sola sist og tror jeg tar det i dag også, for å være litt forsiktig i starten. 

  Nå skal jeg starte dagen med å se litt av reprisen av "God Morgen Norge", rydde litt og etterhvert spise litt mat. Jeg hadde en plan om å stå opp tidligere i dag, men jeg kom meg rett og slett ikke opp av senga. Måtte bruke lange tider på å prøve å myke opp den stive og støle kroppen min, haha. Jeg bare må bli bedre snart.

  Jeg håper dere får en fin onsdag alle sammen. Husk å vær gode mot hverandre!

      

 • Publisert: 24.05.2017, 10:08
 • Kategori: Blogg
 • 2 kommentarer
 • Videoblogg - konsultasjonstime

 • Publisert: 23.05.2017, 21:08
 • Kategori: Blogg

 • Nå er det snart en måned siden jeg la ut videobloggen om at jeg skulle legge meg under kniven. Det innlegget kan dere se/lese HER. Jeg lovte dere at dere skulle få video fra etter konsultasjonstimen med kirurgen min og den skal dere få nå. Jeg fikk bekreftet på epost i dag at jeg har fått operasjonsdato, men det er mulig den blir noe tidligere, så jeg vil ikke si akkurat når det blir før jeg er sikker. Det blir i løpet av sommeren i all fall, så vet dere det. 

  Rart å tenke på at prosessen hittil har gått så fort. Jeg trodde det skulle ta mye lenger tid. Men jeg skal jo opereres hos en privatklinikk, så det er nok derfor. Om dere skulle ha noen spørsmål angående dette (eller noe annet), må dere bare legg igjen en kommentar i feltet under her. Jeg tenkte jeg kunne lage en videoblogg med svar på spørsmålene om det ble mange. Blir bare glad om dere måtte ha noe å lure på. 

  Dette er en prosess jeg verken var eller er i tvil om å sette i gang. Jeg har hatt lyst til å gjøre dette i mange år, så det er ikke noen impulsgreie. Jeg håper resultatet blir så bra det kan bli og jeg har store forventninger til at det skal bli det. Det virket i all fall som at kirurgen min visste hva han holdt på meg, hehe. Jeg gleder meg til å virkelig komme i gang, bli ferdig med det og leve et enklere liv! 

   

 • Publisert: 23.05.2017, 21:08
 • Kategori: Blogg
 • 4 kommentarer
 • Filmanmeldelse

 • Publisert: 23.05.2017, 12:00
 • Kategori: Blogg

 • NB! Inneholder spoilere.

  For en liten stund siden så jeg en film som heter "The shallows". Dette er en sånn film man frykter skal være skikkelig langdryg og kjedelig, men så var den egentlig bra. 

  "The shallows" er en haifilm. Filmen handler om en jente som sitter skjærfast ute på havet og som ikke kommer seg i land fordi det er en hvithai etter henne. Hun er skadet etter at haien angrep henne første gang. Grunnen til at hun befinner ute på skjæret er fordi hun har tatt turen til en ukjent strand for å surfe slik moren hennes gjorde når hun var i livet. Når hun er ute på havet angriper haien henne, men hun kommer seg opp på dette skjæret og derifra går filmen ut på at hun skal overleve. 

  Samboeren min er skeptisk til filmen med tanke på realiteten i dette. Det er vel gjerne sånn at en hai ikke jakter febrilsk etter en spesifikk person, noe man får følelsen av i denne filmen. Litt som i en av haisommer-filmene egentlig. Likevel er det spennende å følge med på at denne jenta jobber for å flykte fra denne haien. 

  Jeg har utviklet en form for vannskrekk over tid og filmen helbredet meg ikke akkurat, haha. Jeg var en skikkelig badenymfe før, men nå tenker jeg bare mer og mer på hva som kan befinne seg ved siden av meg eller under meg som jeg ikke vet om. Jeg føler meg litt tryggere i ferskvann enn saltvann da, men likevel. Blitt skikkelig pyse. 

  Her får dere traileren! 

   

 • Publisert: 23.05.2017, 12:00
 • Kategori: Blogg
 • 0 kommentarer
 • Mørbanka

 • Publisert: 23.05.2017, 09:24
 • Kategori: Blogg
 •  

  God morgen fine dere! 

  I dag hadde jeg store problemer med å komme meg opp av sengen. Fy flate så mørbanka jeg er i beina. Fra livet å ned egentlig. Trodde nesten ikke jeg kunne bli så støl lenger jeg, men det skjer visst med alle innimellom, uansett hvor trent man måtte være. I dag er planen å gjennomføre en treningsøkt som går på bryst og rygg. Skal prøve å få dratt meg ned på treningssenteret til tross for at det ser vanskelig ut akkurat nå, hehe. Hva synes dere forresten om treningsprogrammets fase en som jeg delte igår? 

  Ellers har jeg veiledning i kveld. Med jobben min som frivillig i bymisjonen. Veiledning er en kjekk ting å være med på. Man får snakket med flere som har hatt samme type samtaler som deg og reflektert over det som kanskje er vanskelig med jobben. Kirkens sos er jo en krisetjeneste, så vanskelige samtaler er hverdagskost. I dag er første gang jeg skal være med på en åpen veiledningsgruppe. Altså er gruppe som man melder seg på og som er utenfor min opprinnelige gruppe. De veiledningsmøtene man kan melde seg på har gjerne forskjellige temaer og kveldens tema går på "et liv i selvvalgt elendighet". Dette tror jeg kan bli veldig spennende.

  Bortsett fra trening og veiledning skal jeg prøve å få lest bittelitt. Jeg fikk lest en del i heftet jeg holder på med igår. Jeg stresser med lesingen fordi jeg ikke vet hva jeg må ha fokus på. Jeg må rett og slett gamble. 

  Jeg håper dere får en fin tirsdag alle sammen!

   


   

 • Publisert: 23.05.2017, 09:24
 • Kategori: Blogg
 • 2 kommentarer
 • Når garantien redder deg, twice

 • Publisert: 22.05.2017, 19:24
 • Kategori: Blogg

 • Det er ikke sikkert dere vet det, men jeg har hatt fitbit en god stund nå. Kjøpte vel kanskje min første fitbit for snart et år siden og jeg har brukt den fast siden. Jeg synes det er utrolig gøy å følge med på klokken og appen, i all fall når jeg nå har begynt å trene mer og mer. Jeg var vel kanskje mer gira i starten når det kommer til å fylle inn ting i appen, men nå er jeg mest gira på selve klokka. 

  Det er nok mer rundt denne klokken jeg kan gjøre som jeg selv ikke vet enda, hehe. Kompliserte saker. Jeg bruker den mest når jeg sjekker puls i forbindelse med trening og jeg liker å sjekke hvor mange kalorier jeg har brent, hvor mange skritt jeg har gått og liknende. I tillegg gir klokken beskjed når telefonen ringer og andre fancy ting. 

  Etter at jeg kjøpte klokken for snart et år siden har jeg måttet gå tilbake til butikken for å få en ny klokke. Dette skjedde nok for noen måneder siden. Den første klokken min blacka helt ut og selv om jeg ladet den ville den ikke fungere. I dag tok jeg turen tilbake til butikken fordi selve båndet rundt klokke nummer to begynte å bli ødelagt. Garantien på klokken er på to år så jeg tenkte jeg skulle sjekke om jeg kunne få ny denne gangen også. Veldig kjedelig om jeg skulle fått vann, svette eller noe annet gris inni selve båndet. De sa det gikk på garantien og her sitter jeg med min tredje fitbit.

  Forskjellen fra de to forrige klokkene og den nye, er at jeg nå har fått meg en nyere versjon. Den er enda litt mer komplisert, så vi får se hvordan dette går, haha. Damen bak kassen sa de ikke hadde min modell lenger, så jeg betalte et lite mellomlegg på under 200kr og fikk meg en nyere modell med to nye år på garantien. Ho sa de hadde hatt litt problemer med fitbit, men jeg håper denne holder mål. Jeg er jo fornøgd med klokken og systemet, men når den blir ødelagt før garantien går ut, må man jo bare prøve å bruke garantien for alt den er verdt. 

  Jeg skal lære min nye klokke litt bedre å kjenne også avslutter jeg innlegget med å anbefale fitbit videre. Jeg er fornøgd!

   
   

 • Publisert: 22.05.2017, 19:24
 • Kategori: Blogg
 • 4 kommentarer
 • Her får dere fase en av treningsprogrammet

 • Publisert: 22.05.2017, 12:00
 • Kategori: Trening og kosthold
 •  

  Jeg trener et treningsprogram med fire faser. Jeg skreiv i et innlegg for litt siden at jeg var ferdig med fase en og spurte samtidig om dere var interessert i å få fasene og til sammen hele programmet. Det var det noen som var, så jeg tenkte å gi det til dere. Jeg starter med å gi dere fase en først, også gir jeg dere de resterende fasene etterhvert som jeg gjennomfører dem.

  Som sagt tidligere er fasene allerede laget, men jeg endrer de litt etter hva jeg ønsker å ha fokus på. Det kan dere også gjøre. Selv om jeg deler hvordan jeg har trent de siste ukene, betyr ikke det at disse programmene er absolutte. Om dere har spørsmål til trening, øvelser eller endringer i et eventuelt program kan dere spørre meg eller min samboer som er personlig trener. 

   

  MANDAG:
  Bryst og triceps

   

  Treningsøvelse

  Kg/rep

  Kg/rep

  Kg/rep

  Kg/rep

  Skrå benkpress

  x/15

  x/12

  x/10

  x/8

  Benkpress

  x/12

  x/10

  x/8

  x/8

  Dips

  x/10

  x/10

  x/10

  x/10

  Flyes på skråbenk

  x/10

  x/10

  x/10

  x/10

  Knestående triceps press

  x/10

  x/10

  x/10

   

  Stående triceps press

  x/12

  x/12

  x/12

  x/12

  Mage crunch

  x/10

  x/10

  x/10

  x/10

   

   

  TIRSDAG:
  Rygg og biceps

   

  Treningsøvelse

  Kg/rep

  Kg/rep

  Kg/rep

  Kg/rep

  Markløft

  x/12

  x/10

  x/8

  x/6

  Pullups

  x/12

  x/12

  x/12

  x/12

  Sittende roing

  x/12

  x/10

  x/8

  x/8

  En arms roing

  x/10

  x/10

  x/10

  x/10

  Biceps på skråbenk

  x/10

  x/10

  x/10

   

  Biceps curl

  x/10

  x/10

  x/10

   

  Rygghev

  x/10

  x/10

  x/10

   

  Mage crunch

  x/10

  x/10

  x/10

  X/10

   

   

  ONSDAG:
  Kardio og kjernemuskelatur

   

  Treningsøvelse

  Kg/rep

  Kg/rep

  Kg/rep

  Kg/rep

  Kardio på mølle

  30 minutter

   

   

   

  Russian twist

  x/12

  x/12

  x/12

   

  Mage crunch

  x/12

  x/12

  x/12

   

  Bensenk (sykling)

  x/30

  x/30

  x/30

   

  Benhev

  x/12

  x/12

  x/12

   

  Roll outs

  x/10

  x/10

  x/10

   

  Rygghev

  x/12

  x/12

  x/12

   

   

   

  TORSDAG:
  Legday

   

  Treningsøvelse

  Kg/rep

  Kg/rep

  Kg/rep

  Kg/rep

  Knebøy

  x/15

  x/12

  x/10

  x/8

  Reversed hypers

  x/10

  x/10

  x/10

   

  Box jump

  x/15

  x/15

  x/15

   

  Benpress

  x/12

  x/10

  X/8

  x/8

  Split squats

  x/10

  x/10

  x/10

   

  Leg ex

  x/12

  x/12

  x/12

   

  Leg curl

  x/12

  x/12

  x/12

   

   

   

  FREDAG:
  Skuldre og traps

   

  Treningsøvelse

  Kg/rep

  Kg/rep

  Kg/rep

  Kg/rep

  Skulderpress

  x/15

  x/12

  x/10

  x/8

  Upright row

  x/12

  x/10

  x/8

  x/8

  Sidehev

  x/10

  x/10

  x/10

  x/10

  Facepulls

  x/12

  x/12

  x/12

  x/12

  Shrugs

  x/12

  x/12

  x/12

   

   

 • Publisert: 22.05.2017, 12:00
 • Kategori: Trening og kosthold
 • 2 kommentarer
 • New week

 • Publisert: 22.05.2017, 09:22
 • Kategori: Blogg

 • Goood mandag dere! 

  Jeg er faktisk glad det er mandag igjen. Ikke at jeg ellers pleier å hate mandager, men denne mandagen er litt spesiell føler jeg. Kanskje det er på grunn av dette nye prosjektet mitt? Jeg er gira på å prøve noe nytt og så klart også på få det til. Kanskje er det fordi helg og mandager ikke er av så store forskjeller nå som jeg har eksamensperiode? Jeg holder en knapp på den siste der. 

  Jeg skal dele fase èn av treningsprogrammet mitt med dere i dag. Det har jeg lovet dere at jeg skal gjøre, så det kommer i løpet av dagen.

  Denne mandagen blir rolig, men jeg håper også den blir litt effektiv. Jeg skal prøve å komme meg på trening igjen. Jeg føler meg mye bedre nå. Våknet med litt halsbrann, men det satser jeg på at går over om kort tid. Ellers kjøpte jeg og samboeren solkort forrige uke og det tenkte jeg å prøve ut i dag. Bare en kort soltime til å starte med. Jeg er ganske lys i huden og vil ikke brenne meg. Så må jeg også prøve å lese litt til muntlig høring. Jeg begynte igjen igår kveld og jeg må bare fortsette. 

  Ønsker dere en fin start på denne nye uka alle sammen!

   


   

 • Publisert: 22.05.2017, 09:22
 • Kategori: Blogg
 • 4 kommentarer
 • Nytt prosjekt

 • Publisert: 21.05.2017, 17:00
 • Kategori: Trening og kosthold

 • Nye prosjekter har plutselig blitt min ting. Først minidrivhuset mitt, så journalen min og nå dette her. Jeg skal prøve meg på noe så og si alle andre prøver på nå. Sukkerstopp eller godteristopp eller hva man nå kaller dette. Jeg trener mye og jeg spiser sunt og godt i ukedagene, men når helga kommer skeier jeg så utrolig mye ut at jeg tror nesten ikke de sunne hverdagene veier opp for det lenger, haha. 

  Så er det jo sånn at det finnes utrolig mye godt å putte i kroppen, men trenger vi det egentlig? Mat er i bunn og grunn noe vi skal ha i oss for å fungere optimalt. Likevel får vi i oss så utrolig mye mer og så utrolig mye unødvendig. Det finnes for mye der ute. For mye og for enkel mat. Viljestyrken settes på prøve hele tiden og for mange hele dagen. Jeg jobber jo selv i dagligvare og de varene som ligger nærmest meg er alltid en eller annen sjokolade som ligger ved kassen og skal friste kundene ved slutten av handelen deres. 

  Prosjektet går derfor ut på at jeg skal spise mindre og jeg skal spise sunnere. Eller i all fall ta med meg de hverdagslige vanene inn i helgen. For det er helgene som ødelegger for meg. Om jeg spiser drittmat fra fredag til søndag, hjelper det jo nesten ikke at jeg spiser kjempesunt dagene før. Dere skjønner hva jeg mener. 

  Jeg starter med èn uke først. Derfor er det veldig greit å starte på en mandag. Det å starte med èn uke tror jeg kan være greit i og med at jeg allerede i slutten av en uke får sånn søtsug at jeg må ha et lite mål å jobbe etter, så det føles overkommelig. Deretter kan jeg gjøre målene større. 

  Dette handler ikke om at man ikke skal kunne kose seg, men det handler om at man ikke trenger å kose seg så mye som jeg gjør i helgene. Ikke om man ønsker forandring i all fall. Som sagt så trener jeg jo mye, men når det kommer til å gå ned i vekt må man først og fremst jobbe med kostholdet. Så i morgen skal jeg faktisk veie meg igjen, så skal jeg kanskje ta noen bilder som kan motivere meg på veien. Ønskede forandringer og progresjon motiverer mest. Det er det som har holdt meg motivert mange av gangene når det kommer til styrketrening også, for jeg har jo tydelig blitt sterkere.

  Samboeren min har lyst til å gjøre dette sammen med meg, noe som gjør jobben enklere. Vi trener jo sammen allerede og motiverer hverandre på den måten, så jeg tror og håper dette skal gå bra. Jeg tror det hjelper meg masse å tenke på hva kroppen egentlig har behov for, så må jeg bare stille viljestyrken min opp mot den tankegangen.

  Ønsk meg lykke til folkens og om dere vil følge meg på dette prosjektet hadde det vært veldig gøy. Spør meg gjerne om ting om dere måtte lure på noe! 

   
   

 • Publisert: 21.05.2017, 17:00
 • Kategori: Trening og kosthold
 • 4 kommentarer
 • Uken som gikk

 • Publisert: 21.05.2017, 14:00
 • Kategori: Blogg
 • Akkurat nå

  Akkurat nå ligger jeg som et slakt på sofan. Om få minutter kommer vaskemaskinen til å være ferdig og da skal jeg henge opp klær. Det er skikkelig søndagssyssel her i hus, haha. Samboeren ligger ved siden av å spiser opp restene etter helgens bursdagskake og gårsdagens potetgullpose. Det er ofte sånn søndagene våre er. 

  Ukens trening

  Denne ukens trening har vært helt på bærtur. Jeg hadde en super legday på mandag, men mandag kveld begynte jeg å bli syk og måtte bryte treningen allerede på tirsdag. Det var skikkelig kjedelig og jeg blir så skuffa over meg selv. Jeg vet jo man blir syk innimellom, men likevel da.. Jeg har med andre ord bare fått inn en full økt denne uka. Litt kjedelig når jeg nettopp har begynt på ny fase i programmet mitt, men vi får prøve igjen neste uke. 

  Ukens bilde

  Dette bildet er uten tvil ukens bilde. Takk til samboeren som tok det. Syns du ikke fikk vært med, men du fikk i all fall fanget et morsomt øyeblikk på kamera. Dette var en hyggelig kveld! 

  Ukens høydepunkt

  Ukens høydepunkt må bli bursdagen jeg feiret på fredag. Det var kjempekoselig å få samlet litt folk igjen. Jeg liker jo å stelle i stand til selskap. Så er det alltid så koselig å se igjen gode venner.

  Ukens nedtur

  Ukens nedtur må være det at jeg har vært syk. Jeg hater hater hater å være syk. Jeg blir så svak og liten og det passer meg ikke, haha. Jeg er for sta til å være syk jeg. Jeg holder heldigvis på å bli bedre nå og det er bare litt småtteri som står igjen. 

   

  Følg bloggen på facebook HER!

 • Publisert: 21.05.2017, 14:00
 • Kategori: Blogg
 • 2 kommentarer
 • S U N D A Y

 • Publisert: 21.05.2017, 12:18
 • Kategori: Blogg

 • Happy søndag alle sammen! 

  Jeg våknet i dag og var klar for å blogge om både det ene og det andre, men så kom jeg på at jeg har drømt masse i natt som egentlig ikke har skjedd, så da kan jeg ikke blogge om det likevel, haha. 

  Det er likevel bare søndag i dag og det at jeg hadde bursdagsselskapet mitt på fredag har gjort helgen både lang og fin. Glad for at jeg tok det valget. Det er ikke like fint vær i dag som det har vært tidligere denne uka, men det måtte vel bare komme en gråværsdag også. 

  Denne søndagen kommer til å bli både rolig og slapp. Jeg har et lite prosjekt på gang, men jeg vil ikke starte med det før i morgen, haha. Mandager er liksom en fin start på det meste. Jeg skal bruke litt tid på husarbeid da og har allerede tatt ut av oppvaskmaskinen og satt på en maskin med klær. Søndager er så deilige sånn. Jeg liker å bruke søndager på at leiligheten skal se litt ekstra fresh ut. 

  Jeg håper dere har hatt en fin helg alle sammen. Kos dere masse denne søndagen!

      

 • Publisert: 21.05.2017, 12:18
 • Kategori: Blogg
 • 4 kommentarer
 • Shot`s in a strawberry

 • Publisert: 20.05.2017, 20:00
 • Kategori: Blogg

 • Når det kommer til å ha folk over på besøk, liker jeg å gjøre litt ekstra ut av det. Jeg liker å stelle i stand, ordne opp, fikse og pynte. Også liker jeg å lage ting. Bake, lage mat, desserter og liknende. Så hadde jeg lyst til å lage gelèshots på en ny måte til gjestene som skulle komme på besøk. Jeg googlet litt og kom over idèen med å lage shots i jordbær. 

  Ingredienser:

  Jordbær

  Jordbærgelè

  3dl vann

  2dl Vodka

  Jeg kjøpte en pakke med gelè og fire kurver med jordbær. Blandingsforholdene ble tre dl vann og to dl helt vanlig vodka. Kok opp vann og tilsett gelèpulveret. La denne blandingen avkjøle før du tilsetter vodkaen hvis ikke så forsvinner alkoholen. Når det kommer til jordbærene er dette et lite evighetsprosjekt. De skal hules ut. Kutt av en liten bit i bunnen så de klarer å stå av seg selv. Pass på at det ikke blir noe hull i bærene for da forsvinner gelèen. Resultatet ble bra. Det er kun opp til en spiseskje med gelè i hvert bær, så det holder lenge med en pakke. Sett bærene i kjøleskapet noen timer før gjestene kommer, så er det bare å servere. 

  Velbekomme! 
   
   

 • Publisert: 20.05.2017, 20:00
 • Kategori: Blogg
 • 7 kommentarer
 • Yesterday`s fun

 • Publisert: 20.05.2017, 19:02
 • Kategori: Blogg

 • Hei og god kveld fine dere! 

  Beklager dårlig med oppdatering de siste to dagene, men sånn blir det når man skal ha folk på besøk og det er mye som skal ordnes på forhånd. Gårsdagen var i all fall skikkelig koselig og på grunn av sen kveld/natt igår ble det sen morgen i dag. Jeg våknet vel egentlig ganske tidlig, men var skikkelig slapp og redusert. Så jeg brukte en liten time på å rydde og ordne litt her før jeg måtte legge meg igjen. Plutselig var klokken to-tre og i skrivende stund er klokken snart sju, haha. Jeg er ikke dårlig eller redusert lenger da, så det var kanskje greit å bare sove det ut. 

  Trondheim byr på strålende sol og sommervær i dag. Vi måtte bare kle på oss sommerklærne å gå ut en tur før det var for sent. Så vi har gått litt rundt, handlet inn litt og nytt solen. Det er veldig deilig at det er lørdag idag og ikke søndag. Det er fordelen med å ha selskap på en fredag. Da er det liksom fortsatt litt igjen av helga. 

  I kveld skal vi bare slappe av og kose oss. Nyte det fine været, spise litt god mat. Bare ta det helt kult. Så jeg avslutter bare innlegget her med å vise dere et par bilder fra igår. Ha en super duper lørdag! 

   

 • Publisert: 20.05.2017, 19:02
 • Kategori: Blogg
 • 0 kommentarer
 • Jeg skulle jo våkne som Wonder Woman

 • Publisert: 19.05.2017, 11:01
 • Kategori: Blogg

 • God formiddag dere!

  Jeg holdt på å skrive "Superwoman" i tittelen men jeg mener tittelen "super" er reservert til "Superman" og ikke "Superwoman", haha. Selv om jeg tror jeg har sett at det finnes en "Superwoman" også(?). "Wonder" derimot, er reservert til "Wonder Woman". Uansett, dette innlegget handler ikke om det.

  Planen min igår kveld var å gjøre det meste ut av denne dagen. Samboeren hadde PT-time halv åtte i dag og tanken min var at jeg skulle henge meg på ned til treningssenteret å ta igjen litt tapt tid der nede. Jeg har jo ikke fått trent siden mandag og det er rart for meg som har blitt vant til å trene fem ganger i uken. Sånn er det når man er syk. Jeg hadde med andre ord en liten plan om å våkne som "Wonder Woman" i dag. Men så våknet jeg med halsbrann. Tuller du med meg?! 

  Istedenfor å leke "Wonder Woman" på trening har jeg derfor prøvd å leke "Wonder Woman" hjemme. Jeg skal jo ha litt folk over hit i kveld, halvsbrann eller ikke, og vil jo derfor at den lille leiligheten min skal se presentabel ut. Jeg har prøvd å rydde litt, vaske litt, tørke litt støv og liknende. Jeg har også ordnet meg litt snacks i dag. Eller jeg har laget en enkel kake og fylt jordbærene jeg kjøpte igår med gelè. Skal også lage cupcakes litt senere i dag. Så dagens sysler hjemme får være min treningsøkt akkurat i dag. 

  Det er irriterende da, og ikke være i form til å trene når jeg har blitt så glad i det. Det er skikkelig kjedelig å føle at kroppen ikke henger med når resten så gjerne vil. Jeg håper jeg blir bedre så snart som mulig og helst før i kveld, haha. 
   

 • Publisert: 19.05.2017, 11:01
 • Kategori: Blogg
 • 2 kommentarer
 • Party-planning

 • Publisert: 18.05.2017, 22:30
 • Kategori: Blogg

 • Jeg skal feire bursdagen min i morgen. Det er i all fall planen. Jeg føler meg heldigvis litt bedre nå og er glad jeg tok meg tiden jeg trengte til å bli litt bedre. Selv om jeg er dårlig til å være syk er jeg heldigvis for forkjølelsen flink til å være lat innimellom, haha. Jeg føler meg i all fall bedre og håper bare jeg våkner enda litt bedre i morgen, så jeg slipper å måtte avlyse.

  Jeg har begynt å planlegge litt og på dagens tur til butikken har jeg fått handlet inn litt småtteri til morgendagens festligheter. Jeg har blant annet kjøpt inn kremost som skal være en av ingrediensene til en topping på noen cupcakes jeg tenkte jeg skulle lage i morgen. I tillegg har jeg kjøpt inn gelè som jeg for første gang skal prøve å få inni noen jordbær som jeg også har kjøpt. Så kjøpte jeg inn litt kakelys, litt sugerør og litt annet smått. 

  Jeg håper morgendagen blir veldig koselig. Så håper jeg det er litt folk som kommer. Jeg har jo bursdag på et vanskelig tidspunkt når det kommer til studenttilværelsen. Grunnen til det er at stort sett alle studenter har eksamensperiode i mai. Jeg håper likevel noen kan ta seg fri denne ene kvelden for å komme på et lite besøk, hehe. 
   
   

 • Publisert: 18.05.2017, 22:30
 • Kategori: Blogg
 • 4 kommentarer
 • Andre gangen i år

 • Publisert: 18.05.2017, 10:58
 • Kategori: Blogg
 • God morgen fine dere! 

  Denne morgenen har vært lang for min del. Jeg våknet til en tidlig vekkerklokke fordi samboeren skulle på jobb. Jeg var vel egentlig fortsatt ganske trøtt, men jeg fikk bare ikke til å sove noe mer. Jeg var fortsatt syk, så det mest naturlige ville å ha lyst til å ligge i sengen. Men som dere vet er jeg skikkelig dårlig til å være syk, så jeg sto opp og prøvde å rydde etter gårsdagens utskeiing. Jeg får jo igjen for det etterpå da. 

  Jeg har måttet si til sjefen min at jeg fortsatt er syk og at jeg derfor ikke kan komme på jobb i kveld. Jeg hater det. Jeg trenger jobben min, vaktene mine og de pengene jeg tjener i stor grad. Også skal jeg bli syk og ikke få tatt de få vaktene jeg får? Det føles urettferdig.

  Det er andre gangen jeg er syk i år noe som egentlig er uvanlig for meg. Jeg er egentlig veldig sjeldent syk og de gangene jeg er i dårlig form fortrenger jeg det liksom i så stor grad at hele sykdommen går over, haha. Men så har jeg også de gangene der jeg blir skikkelig dårlig og da kan jeg ikke bare late som det ikke er noe. Da trenger jeg også litt ro. Så jeg skal prøve å bruke dagen på det. Kanskje lurt å få unna litt lesing når jeg likevel må være stille? Vi får se om jeg får det til.

  Ellers hadde jeg en fin feiring av 17.mai igår. Til tross for at jeg var syk fikk vi tatt en liten tur til byen for å se litt på hva som foregikk. Resten av dagen var rolig. Vi skeiet litt ut, spiste litt god mat og drakk litt brus åsånn. Det var egentlig ganske godt. Selvfølgelig kjedelig å være dårlig på en sånn dag, men jeg fikk i all fall spist is og drukket slush, hehe. 

  Nå ser leiligheten sånn noenlunde ok ut og jeg tror rett og slett jeg må bruke dagen på å ta det med ro. Ikke stresse, kanskje tenke litt på morgendagen og litt sånn. Jeg håper jeg er frisk til i morgen så jeg slipper å utsette bursdagen min. Det kommer til å bli kjempekjedelig i så fall. 

  Jeg ønsker dere en super torsdag alle sammen! 

   


   

 • Publisert: 18.05.2017, 10:58
 • Kategori: Blogg
 • 2 kommentarer
 • Trodde ikke jeg kom til å gjøre dette

 • Publisert: 17.05.2017, 21:11
 • Kategori: Utdanning

 • Der fikk dere et skikkelig ckickbait på kvelden, men det er i all fall et reelt et da. Slapp av, jeg har verken tatt abort eller sluttet på skolen, selv om det forsåvidt har litt å gjøre med utdanningen min.

  Jeg er straks ferdig utdannet barnevernspedagog og som dere vet så sliter jeg med å få meg jobb. Så har jeg vært litt sta og ikke hatt noe særlig lyst til å bevege meg utenfor Trondheim noe som kan begrense sjansene mine litt i og med at det tydeligvis er veldig vanskelig å få seg jobb her i byen. Så har jeg holdt meg mye til Trondheim fordi jeg har samboeren min her og han har både jobb og skole han også. Jeg kan jo ikke bare flytte fra han liksom. Det vil jeg jo ikke heller. 

  Men så kikket jeg litt på det store Internett i dag. Samboeren vil inn på fysioterapiutdanningen og snittet i Trondheim er høyt pluss at linjen har enorme mengder søkere. Samboeren min driver å tar opp fag nå så han får et høyere snitt han kan konkurrere seg inn med. Likevel er nok snittet hans litt lavt enda. Men så har det seg sånn at han kan få et høyere snitt om han gjør det bra på de eksamenene han har nå fremover. Så jeg gikk inn på siden til fysioterapiutdanningen i Tromsø og så at snittet var lavere for de som kommer fra nord-Norge. Spørs om det kanskje er et salgstriks for at nordlendingene ikke skal flytte derifra. Uansett, han har både barne- og ungdomsskoleårene sine fra nord-Norge, videregående opplæring fra nord-Norge og begge foreldrene sine i nord-Norge. I tillegg har han bodd der fra han ble født til han flyttet ned til Trondheim for to år siden. 

  Poenget er som så. Vi ordnet med Tromsø som førsteprioritet på hans liste over utdanninger han har søkt på via samordna opptak. Jeg har dermed fått et litt annet område å søke jobber på, så jeg har vært innom nav sine nettsider å funnet ut at det finnes noen relevante stillinger for meg der oppe. Ikke nødvendigvis som barnevernspedagog helt enda, men iallfall relevant med tanke på at det er arbeid med barn og unge. Jeg har derfor sendt min første søknad til Tromsø i dag og det trodde jeg virkelig ikke jeg kom til å gjøre, haha. Men nå er det gjort, så det blir spennende å høre hva de har å si. Jeg har jo høyere utdanning enn det de søker etter, så det kan jo hende jeg ikke får den på grunn av det, men likevel verdt et forsøk. Kanskje det blir nordlending av meg etterhvert? Ikke hat meg for det mamma..
     Følg meg på facebook HER!

 • Publisert: 17.05.2017, 21:11
 • Kategori: Utdanning
 • 2 kommentarer
 • 17.mai til tross for sykdom

 • Publisert: 17.05.2017, 16:03
 • Kategori: Blogg

 • Gratulerer så mye med dagen alle sammen! 

  Tenk at i dag er det den fineste dagen i året. selveste 17.mai, hvor vi rett og slett feirer landet vårt Norge. Jeg er veldig glad i denne dagen. Jeg blir liksom så stolt og patriotisk. Folk er lykkelige og glade. Alle spiser is og pølser. i tillegg er vi frelst med så fint vær også. Vi så litt på 17.mai-sendingen på tv før vi tok en tur ut og det så ut til at de aller fleste hadde fått finværet i dag. 

  Jeg visste ikke helt om jeg skulle ut i dag. Jeg har blitt enda dårligere og har vel ikke hatt det så veldig godt det siste døgnet. I natt våknet jeg flere ganger. Enten måtte jeg drikke masse vann fordi jeg var tørr som Sahara i halsen eller så måtte jeg på do fordi jeg har drukket så mye vann. Så ligger jeg å er varm og kald om hverandre og vet ikke helt hvor jeg skal gjøre av meg. Jeg våknet plutselig rundt halv seks og fikk ikke sove lenger. Etter en halvtime-tre kvarter fikk jeg truet meg til litt søvn igjen før jeg sto opp litt senere. 

  Likevel er det 17.mai og jeg hadde fått dårlig samvittighet om jeg ikke ordnet meg bittelitt og kom meg ut blant litt folk. Jeg trengte jo ikke være ute så lenge, men en liten tur bare. Så her hjemme kledde vi på oss litt finere tøy og tok en liten tur inn til sentrum. Der så vi på alle de fine bunadene, vi spiste is, han spiste pølse, vi drakk slush og vi så litt av folketoget. Vi traff også litt kjentfolk, så det var veldig koselig. Etter en stund tok vi turen hjemover igjen. Vi tok en liten tur innom butikken også gikk vi gjennom det ene tivoliet på vei hjem. 

  Det er litt merkelig for både meg og samboeren å være i Trondheim på 17.mai. Vi er ikke vant til så masse folk og vi har vel på en måte egne tradisjoner og minner fra egne 17.mai-feiringer som små som vi ikke helt kjenner igjen her i Trondheim. I all fall ikke i midtbyen. Men det er jo spennende å se alle menneskene og også se hvor kreative folk og grupper er i folketoget. 

  Jeg håper alle får en super 17.mai feiring i dag. Måtte dere kose dere masse, alle sammen!
   
   

 • Publisert: 17.05.2017, 16:03
 • Kategori: Blogg
 • 2 kommentarer
 • Jeg får så dårlig samvittighet

 • Publisert: 16.05.2017, 14:54
 • Kategori: Blogg

 • Jeg hater å være dårlig.

  Jeg føler jeg blir en så mye dårligere versjon av meg selv. Også sliter kroppen min med å gjøre ting den vanligvis klarer. Jeg blir så skuffet over meg selv, så jeg prøver å pushe meg selv til å gjøre det jeg vanligvis får til. Sånn som på trening i dag for eksempel. Jeg ville så gjerne bare få trent og gjennomført økta. Etter en stund så knakk jeg litt sammen og måtte bryte. Jeg får liksom litt dårlig samvittighet ovenfor meg selv. Jeg får det jo til, det er jo bare å gjennomføre. Men så er det ikke sånn når man er syk. 

  Jeg blir så fort irritert og jeg synes synd på meg selv. Alt blir bare helt surrete en liten periode. Jeg er jo ikke sånn. Men så blir jeg litt sånn likevel, når jeg er syk. Det er en av grunnene til at jeg hater å være dårlig. Fordi jeg blir en annen enn den jeg vil være. Fordi jeg ikke får til det jeg vil få til. Jeg blir så svak. Æsj..

  I tillegg til at jeg personlig blir helt surrete når jeg er syk, føler jeg også jeg skuffer alle rundt meg. Jeg fikk for eksempel ikke gjennomført økta sammen med samboeren i dag og følte jeg skuffet han. Jeg måtte ordne med jobben i dag så jeg slapp å jobbe full vakt og følte jeg skuffet han og kollegene mine. Jeg frykter jeg er nødt til å utsette bursdagen min på fredag og da skuffer jeg gjestene mine. Uansett om jeg skal tenke sånn eller ikke, så gjør jeg det. 

  Jeg hater å være dårlig! 
   


   

 • Publisert: 16.05.2017, 14:54
 • Kategori: Blogg
 • 2 kommentarer
 • Blir jeg syk nå?

 • Publisert: 16.05.2017, 08:59
 • Kategori: Blogg

 • God morgen! 

  Jeg våkner til nok en dag med fint vær. Utrolig deilig. Gruer meg til det blir dårligere igjen. Jeg våkner også til dårlig form, noe som alltid passer dårlig. Startet med halsbrann i går kveld som dessverre ikke har gitt seg i løpet av natten. Nå har jeg også fått litt hodepine og litt kløe. Dette tyder på forkjølelse, men det har jeg virkelig ikke mulighet til akkurat nå. Jeg skal på jobb i kveld, så jeg håper det har roet seg litt til da. 

  Ellers har jeg bare ligget som et slakt i senga i halvannen time og bare tenkt på hva jeg burde ha gjort, haha. Blant annet stå opp for å blogge, noe som jeg tror er grunnen til at jeg sitter her å skriver til dere nå. Så skal jeg prøve å komme meg på trening i dag. Kjedelig om jeg blir skikkelig syk når jeg nettopp har startet på fase to i programmet mitt også. Kjedelig å bli syk uansett altså, men.. Jeg er skikkelig støl etter gårsdagens treningsøkt. Vi hadde ukas første legday og økta i seg selv var knallbra, men det kjennes godt i kroppen i dag, haha. Skal prøve å komme meg gjennom dagens økt som går på bryst og rygg også. 

  Så skulle jeg absolutt ha lest litt i dag også. Ei jente i klassen spurte om jeg hadde lyst til å lese sammen med henne i dag, noe jeg egentlig hadde skikkelig lyst til, men formen er ikke helt på plass enda. Om formen blir bedre får jeg det kanskje til. 

  Så er det 16.mai i dag da. Dagen før 17.mai. Dagen før hele Trondheim sentrum overfylles av mennesker som går i tog, okkuperer alt av restauranter og spiser is og pølser. Dagen før butikken jeg jobber på holder stengt en hel dag. Mulig det blir en travel kveld på jobb da. Men det får bare gå. Det er sånn det er. 

  Ønsker dere en super dag alle sammen! 
   


   

 • Publisert: 16.05.2017, 08:59
 • Kategori: Blogg
 • 0 kommentarer
 • Make your own personal journal

 • Publisert: 15.05.2017, 21:54
 • Kategori: Blogg

 • Min personlig notatbok har jeg mange planer for. Men jeg kommer sikkert ikke til å klare å få det helt som jeg vil. Jeg er nemlig ikke så kreativ som jeg innbiller meg selv at jeg er.. Men, jeg skal i all fall prøve også får jeg bare lete etter inspirasjon på nettet om jeg sitter litt fast. Tegneegenskapene mine er liksom ikke helt på plass heller, så dette kan bli spennende, haha.

  Jeg tenker å bruke min lille notatbok til så mye som mulig. Jeg liker jo egentlig å ha kontroll og med en notatbok full av lister, må det jo bli bra. Jeg tenker å fylle den med for eksempel bloggidèer, reisetips, ønsker, treningsøkter, ting jeg må huske, oppskrifter, bursdagsplanlegging, to do`s og helt sikkert masse annet tøv. Jeg er skikkelig gira egentlig, haha. Det finnes så utrolig mange kule og personlige notatbøker og jeg håper min kan bli en jeg stolt kan se tilbake på når den er fylt ut. 

  Det du trenger er:

  *En notatbok

  *Tusjer i forskjellige farger

  *Alt mulig du måtte komme på å putte inn i en notatbok som for eks. klistremerker, klistrelapper, ol.

  Det er egentlig bare fantasien som setter grensene for en personlig notatbok. Dette blir som den personlige almanakken min, bare enda mer personlig på en måte. Jeg kan fylle den med så mye mer enn bare dagene jeg har i vente. Jeg håper dette blir bra!
   


  Min personlig notatbok so far!

 • Publisert: 15.05.2017, 21:54
 • Kategori: Blogg
 • 4 kommentarer
 • Enough money spent

 • Publisert: 15.05.2017, 15:37
 • Kategori: Blogg

 • Fy flate folkens, det skal jammen ikke være billig å prøve å opprettholde en fin og sunn hud. Jeg har sikkert ikke gjort det enkelt for huden min heller med tanke på at jeg hittil har brukt alt mulig av produkter. Jeg har ikke lest meg opp på hva som er bra og ikke for huden. Jeg har ikke holdt meg til spesielle merker eller liknende. Jeg har bare brukt alt mulig. Likevel er huden min relativt fin. Den var i all fall det.

  Den siste tiden har jeg irritert meg grønn over at huden min bare blir dårligere og dårligere. Dette begynte etter at jeg brukte "tea tree"- produkter fra The body shop. Den serien passer sikkert for noen, men den passet tydeligvis ikke for meg. Jeg tok meg derfor en tur til hudspesialisten her i Trondheim i dag tidlig. Der fikk jeg en lang liste over ingredienser jeg bør holde meg unna og jeg kjøpte også to produkter derifra.

  Men fy søren så dyrt det skal være med "ordentlige" produkter. Jeg kjøpte to produkter og de kostet meg nesten 1300kr. Kommer til å bli så sykt skuffa hvis ikke de fungerer, haha. Jeg kjøpte en cleanser som renser huden og som fjerne oljer og sminkerester. Denne skal jeg bruke hver kveld. Jeg kjøpte også en boks med pads som inneholder fruktsyre. Disse skal jeg bruke litt sjeldnere, kanskje tre ganger i uken. Jeg håper dette fungerer!

  I tillegg til et par produkter som skal rense huden min bedre tenkte jeg at jeg også måtte få tak i noe sminke som er bedre for huden min og som ikke inneholder de ingrediensene jeg fikk beskjed om å holde meg unna. Jeg gikk derfor innom kick på torget og fikk tak i et startsett fra bareMinerals. BareMinerals er et rent merke som ikke inneholder ingredienser som gir sensitiv og uren hud. Settet kostet meg nesten 600kr. 

  Nå må jeg bare prøve her. Samboeren synes nok alt dette er litt unødvendig, hehe. Men så har det seg jo sånn at jeg bruker sminke og da må jeg også ta vare på huden min. Det er ikke nok for meg å vaske ansiktet med vann, så er jeg good to go, sånn som det er med han. Jeg får ikke fuktigheten jeg trenger av det. Så vi får bare se hvordan dette går. Jeg håper jo huden blir litt bedre nå, i all fall etter at jeg har brukt nesten 2000kr på produkter. Ohoii!
   


   

 • Publisert: 15.05.2017, 15:37
 • Kategori: Blogg
 • 6 kommentarer
 • Jeg er så utrolig optimistisk i helgene

 • Publisert: 15.05.2017, 10:08
 • Kategori: Blogg

 • God formiddag kjære dere! 

  I dag er det mandag igjen og denne uken skal by på både det ene og det andre. Såvidt jeg vet. I dag skal jeg blant annet en tur bort på hudspesielisten her i Trondheim. Som jeg har nevnt på bloggen tidligere, har jeg prøvd ut et par produkter fra "tea tree"-serien til the body shop og det var visst ingen god match til huden min. Derfor skal jeg bort på hudspesialisten for å høre hva de kan gjøre med saken. Selv om jeg ikke er fornøgd med de produktene jeg prøvde, vet jeg andre er det, så jeg skal ikke boikotte "tea tree"-serien for alle andre. Kanskje funker det for deg? 

  Ellers skal jeg trene i dag og det er tid for første økte i fase to. Fase to byr på hele to legdays, så dette kan bli spennende, haha. Som om ikke èn legday var nok liksom?! Når det kommer til trening har det blitt en slags livsstil for meg. Det har blitt normalen at jeg skal sette av et par timer om dagen til dette. Når det kommer til kostholdet henger dette litt etter. Det er ingen hemmelighet at jeg har lyst til å gå ned litt i vekt og jeg kan trene som bare det, men om kostholdet ikke er på plass hjelper det ikke all verden. Jeg er flink i ukedagene og spiser ikke noe godteri eller noe sånt da, men når helga kommer er jeg en skikkelig utskeier. Helga tar liksom igjen for alle de dagene jeg ikke spiser godteri, haha. Også er jeg så utrolig optimistisk hver lørdag og søndag og sier til meg selv at "nå, skal det bli". Det er jo bare å la være å spise det man ikke skal spise. Men så enkelt er det liksom ikke likevel. Men jeg gir meg i all fall ikke og skal prøve igjen og igjen til jeg kommer dit jeg vil.

  Bortsett fra dette skal jeg også jobbe litt denne uken, Både med skole og butikkarbeid håper jeg. Jeg har vakt på butikken på tirsdag og torsdag og ellers må jeg prøve å få inn litt lesing. Det som er vanskelig, er å vite hva som er lurest å lese på. Pensumlista er milelang og jeg har ikke sjans til å komme meg gjennom alt. Jeg må bare gamble. 

  Så skal jeg feire bursdagen min litt på etterskudd på fredag. Jeg hadde jo bursdag på en tirsdag og det blir ikke mye til feiring midt i uka på en måte. Den første helga etter bursdagen min jobbet jeg fullhelg, så da ble det ikke noe feiring. Så da får det bli denne helgen. 

  Nå må jeg straks stikke ut døren her. Håper dere får en superfin mandag alle sammen!
   


   

 • Publisert: 15.05.2017, 10:08
 • Kategori: Blogg
 • 6 kommentarer
 • Uken som gikk

 • Publisert: 14.05.2017, 18:00
 • Kategori: Blogg
 • Akkurat nå

  Akkurat nå sitter jeg i sofan og lener meg over bordet fordi jeg ikke klarer å sitte med pcen på fanget. Ser utrolig klønete ut. Jeg gjør ellers som ingen anstendig kvinne skal gjøre, nemlig skræve med skjørt på. Det får bare være, det er bare jeg som er her akkurat nå, haha.

  Ukens høydepunkt

  Denne uken har jo mange høydepunkt. På mandag leverte jeg bachelor, noe som bare er helt surrealistisk. På tirsdag hadde jeg bursdag og ble hele 23 år. Begynner å bli voksen dame nå. I dag har jeg og kjæresten kjærestedag og vi har vært sammen i tre år (++). Tre store og fine ting som har skjedd denne uken. 

  Ukens bilde

  Ukens bilde er bilde av meg med bursdagsgaven fra samboeren på, med en personlig liten lapp fra de to som står bar "Buffdudes" i hendene. Jeg la ut bilde på min instagram og jeg har fått oppmerksomhet fra begge de to som hovedsaklig står bak merke. Dette synes jeg var skikkelig kult! 

  Instagram: arniisaga


   

  Ukens opptur

  Det utrolige fine været Trondheim har hatt denne uken har absolutt vært ukens opptur. Sommeren er virkelig her og denne søndagen fikk jeg vært ute i mine egne sommerklær og nytt dagen!

  Ukens nedtur

  Ukens nedtur må være at jeg har jobbet mye og jeg har derfor måttet være inne mens "alle" andre fikk være ute i det fine været. Forsåvidt positivt at jeg har fått jobbet en del da, men.. 

  Ukens serie

  Prison break sequel er og blir ukens serie. Jeg elsker at de har tatt opp tråden og begynt igjen!! Jeg ser serien fra viaplay. 

  Ukens craving

  Jeg har hatt skikkelig cravings på avokado denne uken. Det er så sykt godt! Det passer til alt også (nesten). Jeg har derfor fått i meg over gjennomsnittet med avokado denne uken tror jeg.

  Ukens trening

  Denne uken har jeg virkelig vært på plass på treningsfronten igjen. Jeg har også fullført fase en av programmet mitt og holder på med et innlegg der jeg skal dele denne fasen med dere. Fra i morgen av skal jeg og samboeren begynne på fase to. Det blir veldig spennende!
   


   

 • Publisert: 14.05.2017, 18:00
 • Kategori: Blogg
 • 2 kommentarer
 • Meg i dag

 • Publisert: 14.05.2017, 15:04
 • Kategori: Blogg
 • Genser/jakke - Gina Tricot // Body - Forever 21 (London) // Skjørt - HM // Veske - River Island (London) // Sko - Gamle fra Din sko

 • Publisert: 14.05.2017, 15:04
 • Kategori: Blogg
 • 10 kommentarer
 • I dag har vi treårsdag

 • Publisert: 14.05.2017, 09:25
 • Kategori: Blogg
 • God morgen fine dere! 

  I dag våknet jeg til nok en dag med sol og blå himmel. Det er jeg utrolig glad for, for det betyr at jeg også kan nyte litt av det gode været Trondheim har hatt å by på denne helga. Jeg har jo vært på jobb torsdag, fredag og lørdag, så jeg har vært inne mens det fine været bare har blitt varmere og varmere. I dag er det min tur. Kanskje jeg får tatt med kjæresten på en liten tur?

  Apropos kjæreste. Vi har treårsdag i dag! Tenk det. Han har holdt ut med meg i tre år. Det er ganske morsomt. For tre år siden satt i på Sunny Beach i Bulgaria og gjorde det hele offentlig. Da hadde vi vel kanskje vært kjærester en liten stund, men det er greit å bruke dagen vi offentlig ble kjærester som en sånn "dato". Offentlig betyr så klart facebook, haha, og de fleste som kjenner oss fra Åsane folkehøgskole visste det vel fra før, så noen hemmelighet var det ikke. 

  Vi møtte hverandre på Åsane folkehøgskole i Bergen. Han skulle gå musikk-vokal og jeg skulle gå hestesportlinjen. Vi bodde i samme internat, men i hver vår ende av bygget. Når jeg begynte på Åsane hadde jeg kjæreste, men etter et par uker ble det slutt mellom oss. Tiden etter det var tøff for meg, for jeg hadde brudd og usikkerhet på den ene siden og en som virkelig prøvde seg på andre siden. Når alt dette frem-og-tilbake-tullet var over, var det jeg og min nåværende samboer som ble kjærester. Dagen etter at året på Åsane var slutt tok vi turen til Bulgaria og hadde en super uke sammen der. 

  Når sommeren 2014 var slutt skulle jeg begynne på barnevernspedagogikk i Trondheim. Han flyttet hjem til nord-Norge og begynte å jobbe der. Dette betyr avstandsforhold. Det var også litt tøft med tanke på at selve forholdet vårt var ganske ferskt og vi skulle være mange uker fra hverandre av gangen. Ett skoleår bodde vi fra hverandre før han i mai 2015 flyttet inn i leiligheten vi bor i nå sammen med meg. Vi kom nok styrket ut av året vi bodde fra hverandre og det er kanskje greit å kjenne litt på savnet innimellom, men jeg husker hvor utrolig kjedelig det var når han skulle hjem igjen etter et besøk i Trondheim. Gråtkvalt hver gang han måtte reise. Glad jeg slipper det noe mer!

  I et forhold er det mye opp og ned. Jeg fortalte dere jo i ett innlegg at vi har hatt en tøff og vanskelig start på året. Ting er mye bedre nå og vi kan feire treårsdagen vår med bare kos og hygge. Vi er jo unge, ikke at det trenger å være en grunn, men kanskje det var en grunn til at usikkerheten ble litt større(?). Jeg vet ikke jeg, og jeg trenger egentlig ikke tenke på det heller. Vi har det bra nå og vi koser oss i hverandres selskap. Vi er tilbake der hvor vi var. Der hvor vi skal være. 

  Men vi har uenigheter på enkelte områder. Han kan finne på å være litt drøy innimellom. Tuller med ting jeg kanskje synes er litt "mye". Så er han litt lat, og de aller fleste diskusjonene vi har hatt gjennom tre år går på nettopp dette. Jeg kan le av det nå altså, men.. Haha! Så har vi litt forskjellig tankegang noen ganger. Når vi for eksempel ser en narkoman på gata i Trondheim, går jeg fort over på tankene på hvorfor denne personen har havnet der hvor den er. Hva er bakgrunnen til denne personen. Mens kjæresten for eksempel kan reagere med irritasjon og med tanker om at personen har havnet der selv og får komme seg ut av det selv. På min side har jeg en tendens til å være veldig pirkete, noe jeg forstår kan være vanskelig for kjæresten innimellom. Så finner jeg på å være ganske paranoid i enkelte tilfeller og overtenker ting. I tillegg er vi veldig sta begge to, haha, så det er kanskje bra vi krangler så lite som vi gjør. Dette er sånn e filleting. Tull som ikke ødelegger et ellers supert forhold. 

  Kjæresten min er en snill, tålmodig, omtenksom, morsom og kjekk mann. Han er en jordnær fyr. Han tar seg selv lite høytidelig og det liker jeg vel egentlig. Mennesker som er veldig høye på seg selv har jeg ikke veldig masse til overs for. Vi ler sammen, er oss selv, tuller og koser oss. Det er så deilig å bare kunne være meg selv sammen med han. Det ser ut til at han liker meg både med og uten sminke også, haha. Ikke dårlig! Vi vil mye av det samme her i livet. Reise litt rundt, finne en fin plass å bo, få barn en gang i fremtiden, ol. Vi har like hobbyer, som for eksempel trening og gaming. Vi har det rett og slett ganske bra!

  Igår kveld, når klokken hadde blitt litt over tolv på natten og datoen var 14.05.17 spurte han meg, "hva sier du til tre år til?".

  Elsker deg kjæresten min! <3 
   

 • Publisert: 14.05.2017, 09:25
 • Kategori: Blogg
 • 2 kommentarer
 • Da tar jeg helg

 • Publisert: 13.05.2017, 23:07
 • Kategori: Blogg
 • God kveld fine dere! 

  Først nå har jeg fått plassert meg foran skjermen igjen. Jeg har vært på jobb  fra 13-21 i dag og når jeg først kom hjem måtte jeg få i meg litt mat. Derfor det blir et sent innlegg nå på kvelden. Beina mine er mørbanka etter å ha gått masse de tre siste dagene på butikken. Bare i dag har jeg gått snart 16 000 skritt. Det høres ikke så mye ut egentlig, men beina mine synes det er mye akkurat nå, haha. 

  Etter jobb i dag gikk vi hjem i kveldssola. Det har vært helt sykt fint vær i Trondheim i dag. Skikkelig sommerdag egentlig. Folk har kjøpt masse is på butikken og jeg blir jo litt sjalu når folk kommer i sommerklær og jeg ser de skal ut å kose seg, hehe. Det er fint folk er flinke til å være ute når det er fint vær da. Jeg har endelig tatt helg nå, og skal bruke morgendagen på å kose meg og slappe av. Håper det er like fint vær da!

  Vi spiste taco når vi kom hjem fra jobb og har egentlig bare kost oss. Nå sitter vi med Eurovision på skjermen, men har jo ikke sett fra starten så jeg vet ikke helt hva jeg synes enda. Kvelden blir i all fall rolig og fin. 

  Kos dere masse videre i kveld og i helgen! 

   


   

 • Publisert: 13.05.2017, 23:07
 • Kategori: Blogg
 • 4 kommentarer
 • Jeg skulle redde verden

 • Publisert: 13.05.2017, 09:16
 • Kategori: Utdanning
 • Når jeg skulle begynne på barnevernspedagogikklinja hadde jeg, som sikkert utrolig mange andre, sett alle artiklene som lå ute om alt det gale barnevernet gjør. Barnevernet ødelegger, barnevernet gjør feil, barnevernet skulle ikke fantes, osv, osv.

  Jeg hadde et helt annet blikk på barnevernet og hva barnevernet faktisk gjør før jeg begynte på skolen og skulle bli barnevernspedagog. Personlig har jeg også fått kritikk for at jeg valgte å bli barnevernspedagog. Jeg fikk blant annet høre at jeg ikke kom til å klare å ta vare på barn fordi jeg ikke klarte å ta vare på meg selv. Jeg fikk også høre at siden jeg ikke har egne barn, vil jeg ikke klare å ta vare på andres. 

  Når jeg valgte å bli barnevernspedagog skulle jeg "redde verden". Jeg gikk med innstillingen om at jeg ville opp i ledelsen og gjøre barnevernet så utrolig mye bedre. Jeg hadde jo lest at det ikke var noe bra. Jeg har alltid vært overbevist om at Norge trenger barnevernet, men siden jeg trodde det ikke var noe bra, skulle i all fall jeg være en av de som gjorde jobben riktig. Tok de rette valgene. Så hver enkelt familie og hvert enkelt barn. 

  Så begynte jeg på skolen og jeg innså at jeg måtte jekke meg ned. Jeg fikk en innføring i hvordan ting egentlig fungerer. Å jobbe i barnevernet er ikke en dans på roser. I det brevet jeg skreiv til meg selv for tre år siden (dere kan lese det HER) skreiv jeg også at jeg ville forbedre barnevernet. Lite visste jeg om hva som aller oftest foregikk.

  Det er to sider av en sak. Jeg sier ikke at barnevernet aldri gjør feil, for det skjer også. Likevel har jeg fått mer og mer forståelse for mange av valgene barnevernet tar. Jeg kommer sikkert til å få masse pepper for dette her. Jeg vet det er mange der ute med store og sterke fordommer mot barnevernet. Likevel er det mange som ikke helt vet hva barnevernet gjør og som tror det eneste som skjer er fratakelse av barna. 

  Visste du at...

  ... de aller fleste barn og familier som er under barnevernet, er der av frivillig årsak?

  ... foreldre og foresatte er den største gruppen som melder inn bekymringsmelding til barnevernet? 

  ... de aller fleste som er under barnevernet får hjelpetiltak? Det er altså ikke slik at alle barna blir flyttet. 

  Jeg tror.. og jeg legger vekt på TROR, fordi jeg skal ikke være en bastant person over et tastatur som legger alle over en kam og sier at folk er redde for barnevernet. MEN, jeg tror mange er redde og med mediabildet barnevernet får på seg innimellom så skjønner jeg det godt. Likevel tror jeg barnevernet må vise seg mer frem. De bør blant annet besøke skolene rundt omkring å fortelle hva det er de egentlig driver med. De må fortelle hva de kan hjelpe til med og grunnen til at de finnes. 

  Jeg vet ikke helt hvor jeg skal hen med dette innlegget lenger. Jeg har bare følt litt på den "redde verden"-tanken jeg hadde før jeg begynte på å skolen å skulle bli barnevernspedagog. Jeg tviler sterkt på at jeg var den eneste i klassen som tenkte sånn. Hovedgrunnen til at jeg begynte på barnevernspedagogikklinja er i all fall fortsatt den samme og grunnlaget for det er at jeg forsatt vil være til støtte og hjelp for de barn, unge, foreldre og familier som ikke har det like greit. 
   


   

 • Publisert: 13.05.2017, 09:16
 • Kategori: Utdanning
 • 0 kommentarer
 • Brev til meg selv for tre år siden

 • Publisert: 12.05.2017, 18:00
 • Kategori: Utdanning
 • God kveld! 

  På det siste basisgruppemøtet vi hadde i dag fikk alle medlemmene tildelt en konvolutt. Denne konvolutten inneholder blant annet et brev vi skreiv til oss selv når vi begynte på barnevernspedagogikklinja. På et av de første basisgruppemøtene vi hadde skreiv vi dette brevet. I tillegg laget vi tidslinje fra vi ble født til vi begynte på det de da kalte for HiST. Nå heter det jo NTNU det også. Greit å få både høgskoleutdanning og universitetsutdanning på en bachelorgrad da, hehe. 

  Dette brevet tenkte jeg uansett jeg skulle dele med dere. Hva tenkte jeg når jeg begynte på barnevernspedagogikklinja? Hva slags forventninger og håp hadde jeg? Hva drømte jeg om? Hva slags forhold var viktige for meg? Dette var spørsmål vi fikk og spørsmål vi skulle svare på i dette brevet. Jeg tenker jeg bare skriver spørsmålene jeg fikk og hva jeg svarte på dem.

  Hvorfor vil jeg bli barnevernspedagog?

  "For å hjelpe, støtte og forbedre barnevernet".

  Hva er drømmejobben?

  "Å virkelig gjøre en forbedring for noen".

  Hvilke forventninger har jeg til de kommende tre årene?

  "Håper årene blir interessante og morsomme, minnerike. Håper jeg får mange venner. Håper jeg er motivert til å fullføre". 

  Andre forhold som er viktige for meg akkurat nå. 

  "Andrè Larsen Johansen er mitt desidert viktigste forhold nå!"

  I tillegg skreiv jeg:

  "Veldig skummelt å starte på skolen i ukjent by, med ukjente mennesker, osv. Andrè støttet meg kjempegodt under mitt lille sammenbrudd igår".

  "Håper jeg er barnevernspedagog når jeg leser dette neste gang".

  Til slutt skreiv jeg:

  "Beklager til meg selv for dårlig håndskrift".

  Jeg må le litt, haha. Jeg hadde sykt dårlig håndskrift i det brevet da, men man skjønner hva som står, så det får bare være. Det er litt gøy å lese dette brevet tre år etter at jeg skreiv det. Bare det at det har gått tre år siden jeg skreiv det er helt merkelig. Tiden har gått så fort. Det er spennende å se hva slags tanker jeg hadde da, ovenfor hva slags tanker jeg har nå. De er ikke så veldig forskjellige da, men jeg har nok fått litt andre synspunkt på de samme tankene. 

  Nå står jeg her med ferdig bacheloroppgave og det er bare muntlig som står mellom meg og graden min!
      

 • Publisert: 12.05.2017, 18:00
 • Kategori: Utdanning
 • 0 kommentarer
 • Fase 1 fullført

 • Publisert: 12.05.2017, 14:38
 • Kategori: Blogg
 •  

  Jeg følger et treningsprogram som har fire faser. Jeg skulle egentlig begynt på fase to for en stund siden, men samboeren ville jeg skulle begynne på nytt på fase en sammen med han. I dag var siste økta på fase en, noe som vil si at jeg neste uke skal begynne på fase to.

  Fase en har gått ut på at jeg skal trene fem dager i uka. Mandag er reservert til bryst og triceps. Tirsdag trenes rygg og biceps. Onsdag går på kardio og kjernemuskulatur. På torsdag har jeg legday og på fredag trener jeg skuldre og traps. Dette programmet har jeg trent etter i flere uker nå. Ting endres neste uke. Da går mandagen på legday. Tirsdagen på bryst og rygg. Onsdag på skuldre og traps. Torsdag på triceps og biceps og fredag på legday igjen. Programmene er allerede ferdig, men jeg endrer litt ut ifra hva jeg vil ha fokus på.

  Neste fase har blant annet ingen dag til kardio noe jeg føler jeg må ha (selv om det er forbanna kjedelig noen ganger). I tillegg vil jeg ikke ha all fokus på muskelbygging og mindre fokus på utholdenhet. Jeg vil også trene litt kjernemuskulatur. Onsdagene jeg har hatt hittil har kanskje hvert en av de tyngste treningsøktene da jeg er på mølla en halvtime før jeg begynner å trene kjerne etterpå. Likevel er det kanskje de øktene jeg føler meg best etter. Jeg får virkelig kjørt meg og svettet skikkelig. Når jeg først skal trene synes jeg det er skikkelig digg, haha. Så liker jeg å trene mage da og onsdagene har hittil vært den store magedagen. Jeg må nok endre litt i fase to så jeg får inn litt av dette. 

  Vil dere ha fasene? Eller hele programmet? I så fall må dere bare si ifra. 

      

 • Publisert: 12.05.2017, 14:38
 • Kategori: Blogg
 • 4 kommentarer
 • Stappfull helg og siste basisgruppemøte

 • Publisert: 12.05.2017, 08:33
 • Kategori: Blogg

 • God fredag morgen dere!

  Det er nesten så jeg ikke rekker å oppdatere dere om dagen, for denne helga er stappfull. Igår hadde jeg fri formiddag før jeg skulle på jobb, så jeg fikk ut to innlegg før jeg var borte fra litt over tre til 23:30 på kvelden.

  I dag skal jeg først en tur ned på trening, så må jeg få i meg litt mat igjen før jeg skal ha aller siste møtet med basisgruppa. Så skal jeg på jobb igjen i kveld fra fire til elleve. Det er egentlig presentasjon av bachelor i dag også, men det har ikke blitt noe av. Så dagen i dag er relativt full. I morgen skal jeg også på jobb og er borte fra klokka ett til ni. Sånn er det når man får de vaktene man skal ha og har arbeidshelg. 

  Så hvis dere syns jeg er dårlig til å oppdatere dere akkurat nå, så vet dere hvorfor, hehe. Jeg prøver i all fall å få inn et par innlegg, så får jeg bare komme sterkere tilbake når jeg ikke er borte halve dagene. 

  Jess. Siste basisgruppemøte i dag. På utdanningen vår (og mange andre utdanninger har jeg skjønt) har vi noe som heter basisgrupper. Det er grupper er sammen allerede fra første skoleår. Det vil si at jeg har vært sammen med denne gruppen i tre år. Vi har dessverre ikke vært noe særlig flinke til å møtes utenfor basisgruppemøtene og møtene i regi av skolen er ikke så ofte de heller. Men det var veldig greit å ha basisgruppen i starten av utdanningen når man ikke kjente noen. Da hadde man liksom noen man visste hvem var og som man kjente litt bedre. Så har vi hatt basisgruppen når man skal løse noen oppgaver eller skrive noen arbeidskrav. Grei ordning egentlig. I dag har vi siste møtet og skal møtes på en kafè på solsiden. Blir sikkert koselig!

  Etter møtet vet jeg ikke om jeg rekker å dra hjem før jeg skal på jobb. Kjedelig å måtte gå hjem for så å gå rett på jobb også, så vi får se hva jeg finner på. 

  Ønsker dere en fin start på en forhåpentligvis fin helg alle sammen! 

   


   

 • Publisert: 12.05.2017, 08:33
 • Kategori: Blogg
 • 0 kommentarer
 • Bra Trondheim!

 • Publisert: 11.05.2017, 13:00
 • Kategori: Blogg

 • Når jeg først klarer å stå opp til rett tid, pleier jeg å ha "God morgen Norge" på skjermen. I dag var jeg så heldig å få med meg hva Trondheim kommune har gjort for å forebygge selvmord. 

  Selvmord er ikke et nytt fenomen, men jeg synes å se det har kommer mer frem i lyset den siste tiden. 

  Trondheim kommune har valgt å rette et lite søkelys mot tematikken og har sendt med informasjonsskriv til foreldrene i kommunen. I dette skrivet står det at Trondheim kommune er bekymret for barn og unge i kommunen. Det kan være vanskelig for barn og unge å kjenne på presset de har på seg i dagens samfunn. Det å passe inn er en av disse pressede situasjonene. Trondheim kommune ber foreldre gi beskjed til for eksempel helsesøster, barnevern, rektor eller liknende om de selv er bekymret for barn og ungdom når det kommer til denne tematikken. Netflix-serien "13 reasons why" nevnes også i dette skrivet. 

  Jeg personlig er utrolig glad for at Trondheim kommune retter litt oppmerksomhet hit. Jeg vet det er utrolig vanskelig for flere barn og unge i dag. Om tematikken belyses, er det kanskje litt lettere å snakke om(?). 

  Bra tiltak av Trondheim kommune! Dere kan lese mer om saken HER!
   


   

 • Publisert: 11.05.2017, 13:00
 • Kategori: Blogg
 • 0 kommentarer
 • I dag fikk jeg det til

 • Publisert: 11.05.2017, 09:26
 • Kategori: Blogg

 • I dag kjære dere, har jeg fått til det jeg så sårt har prøvd å få til den siste uken. Jeg sto opp etter første vekkerklokke, haha. Er det mulig. Det er faktisk ikke så sykt vanskelig. Jeg hadde egentlig lyst til å ligge lenger i dag også, men det var bare å stå opp. Det er jo ikke sånn at jeg får for lite søvn heller. Jeg får jo de timene på øyet som jeg trenger. Det er nok bare det at jeg ikke har noe jeg MÅ stå opp for. Når det kommer til for eksempel jobb og skole er det ikke noe problem å stå opp. 

  Jeg er i all fall "oppe og ikke gråter" og det føles skikkelig godt. Jeg har også fått i meg litt frokost og egentlig klar for å stikke ned på trening snart. Må bare få med meg samboeren, hehe. 

  Jeg fikk forresten en bursdagsgave igår som jeg må vise dere. Bursdagsgaven fra samboeren er bestilt fra USA så den kom en dag for sent, men det gjør jo ikke noe. Gaven er fra "Buff-dudes", som egentlig er to stk. menn som jobber av å trene og som legge ut videoer på youtube. De er veldig flinke, morsomme og gir deg gode treningsprogram. Det er stort sett samboeren som har sett på disse videoene, men jeg skal ikke ljuge å si jeg ikke ser selv, hehe. Samboeren har alt to t-skjorter fra "Buff-dudes" sin egen serie med treningsklær. I går fikk jeg min helt egne singlett fra samme merke. De selger nemlig treningsklær til dame også. I tillegg fikk jeg en personal note fra de to som har startet opp dette merket. Det synes jeg var utrolig morsomt! 
   


   

 • Publisert: 11.05.2017, 09:26
 • Kategori: Blogg
 • 2 kommentarer
 • Svar på spørsmålsrunde

 • Publisert: 10.05.2017, 16:00
 • Kategori: Blogg
 • For ca en uke siden satte jeg igang en spørsmålsrunde igjen. Nå tenkte jeg at jeg kunne svare på de spørsmålene jeg fikk. Alltid hyggelig å kunne svare på spørsmål dere måtte lure på. Kommer dere på noe utenom spørsmålsrundene som jeg setter igang må dere ikke nøle med å spørre meg i kommentarfeltet. Jeg svarer så fort som jeg ser det. 

  Hva er ditt drømmeyrke?

  Mitt drømmeyrke har flere forskjellige vendinger. Jeg er veldig opptatt av å jobbe med mennesker og for at mennesker skal ha det bra. Jeg har hatt fokus på barn og unge gjennom all min utdanning og valgt å bli barnevernspedagog for å lære meg å jobbe med de barn og unge som ikke nødvendigvis har det så bra. Jeg har alltid hatt et øye for de som har det litt vanskelig og jeg vil så gjerne være støttepersonen som får dem opp og frem. Samtidig har jeg lyst til å være en person som skaper kunnskapsheving rundt tematikk jeg bryr meg om og som jeg ser på som viktig. Jeg kunne for eksempel godt tenke meg å holde foredrag på skoler for å øke kunnskapen rundt barnevernet eller seksualitet. Dette med kunnskapsheving er et stort punkt i bacheloroppgaven min om seksuelle overgrep også. Så det å svare på hva mitt drømmeyrke er blir litt vanskelig da jeg har lyst til så mye, men jeg føler jeg har tatt riktig bachelor og håper virkelig jeg kan utrette en forskjell med utdanningen min. 

  Hvis du ikke hadde hett ditt eget navn, hva ville du hett?

  Dette er litt morsomt for jeg hadde lyst til å endre navnet mitt da jeg gikk på barne- og ungdomsskolen. Ikke nødvendigvis fordi jeg ikke likte navnet mitt, men fordi det var så "spesielt". Det var liksom ingen som het Arnhild. Det var et gammelt navn. Dette med navnendring ble ikke noe av og det er jeg glad for i dag. Jeg har navnet mitt fra min farmor og farfar som heter ARNe og ragnHILD. Jeg er oppkalt etter dem. Dessuten er navnet mitt norrønt og det synes jeg er litt tøft. Navnet mitt betyr "ørn" og "slag/kamp". Jeg tror med andre ord ikke at jeg kunne hett noe annet. Navnet mitt er en del av det som gjør meg til meg. 

  Ditt beste tips i hverdagen?

  Lag deg rutiner. Det å komme inn i en slags rutine i hverdagen har gjort at jeg er mer opplagt og har mer energi. Det igjen gjør at jeg klarer å utføre en jobb. Om man planlegger, ser litt frem i tid og vet hva man skal ha gjort, så tror jeg hverdagen blir litt lettere. Den har i all fall blitt det for meg. Hverdagen min har ikke vært normal de siste to månedene siden jeg har skrevet bachelor, men jeg har fortsatt klart å holde på en slags rutine. Jeg har skrevet oppgaven min, hvert på jobb og trent det jeg skal trene. Kropp og sinn trenger tid på å tilvenne seg rutiner, så ikke gi opp om du ikke får det til med en gang. 

  Hva hadde du kalt barna dine om du hadde en gutt og en jente?

  Haha, dette er vanskelig. Jeg har tenkt på dette mange ganger, men klarer aldri å bestemme meg for noe. Jeg tror ikke jeg kommer til å klare å bestemme meg for noe navn heller, før tiden er kommet dit at jeg må. Det finnes så utrolig mange fine navn. Jeg husker jeg tenkte på dette for mange år siden og ville at barna mine skulle hete noe mange andre het. Helt vanlige og ordinære navn. Fine, men veldig vanlige. I ettertid har jeg hatt lyst til at barna mine skal  hete noe litt mer spesielt. Noe ikke alle andre heter på en måte. Kanskje noe amerikansk eller noe(?). Jeg vet ikke, rett og slett. 

  Liker du kjæresten best med eller uten skjegg?

  Litt skjegg synes jeg kan være utrolig fint, men da synes jeg det må være velstelt og ikke være en stor busk midt i ansiktet.

  Hva er din favorittøvelse på trening?

  Oi, denne er vanskelig. Jeg trives med så mye og jeg trives med de forskjellige øvelsene til forskjellig tid, haha. Kommer an på dagsformen. Jeg tror jeg liker de øvelsene som jeg virkelig kjenner i mage og rumpe best. Jeg vet ikke helt hvorfor, men kanskje det er fordi det er områder man virkelig vil skal være fine og veltrente? Markløft med lettere vekter og flere repetisjoner kjenner man virkelig i rumpa (hadde aldri trodd jeg skulle si jeg liker markløft). Mage crunch er en øvelse jeg liker med tanke på mage. Utrolig mange gode øvelser der ute da! 

  Hva irriterer deg mest av alt?

  Dette kommer egentlig også an på dagsformen, meen jeg tror kanskje jeg irriterer meg mest på mennesker som tror de er så utrolig mye bedre enn andre. Jeg er ikke for janteloven, men det er en mellomting altså. 

  Hva gjør deg mest glad?

  Jeg blir glad når ting går riktig vei. For eksempel når jeg får meg en jobb jeg ønsker meg, når jeg fikk godkjenning på operasjonen jeg skal ta, når jeg får en grei karakter på skolen, når jeg og kjæresten har det bra, når det er sol og fint vær ute, når jeg får flere lesere på bloggen, osv. 

  Hva ville du valgt utav Star Wars eller Ringenes Herre? Og mellom Vikings og Game of Thrones?

  Mellom "Star Wars" og "Ringenes Herre" hadde jeg valgt "Ringenes Herre". Der er det liksom ingen tvil. Når det kommer til "Vikings" og "GOT" sliter jeg mer. Begge seriene er veldig bra. "Vikings" synes jeg kanskje har tapt seg bittelitt og "GOT" er jo virkelig på spenningsstigen nå. Vet ikke om jeg klarer å velge mellom de to altså.. 
   

  Bare å stille flere spørsmål om det skulle være noe dere lurer på!

 • Publisert: 10.05.2017, 16:00
 • Kategori: Blogg
 • 2 kommentarer
 • Når jeg får penger skal jeg

 • Publisert: 10.05.2017, 13:55
 • Kategori: Blogg
 • Gå til tannlegen:

  Jeg trenger en tur til tannlegen. Jeg husker faktisk ikke sist jeg var hos tannlegen. Det er noe mystisk som skjer inni der. Jeg har blant annet mistet en liten bit av den ene tanna. Jeg er livredd for å miste alle tennene, haha. Men, det er sykt dyrt å dra til tannlegen og jeg er så gammel at jeg ikke får det dekt lenger. Derfor blir det tur til tannlegen når jeg får mer penger.

  Abonnere på shape up:

  Jeg er egentlig glad i å lese blader, men det er ikke en ting jeg "tar meg råd til" på studentbudsjett. Bladet jeg lener mest mot nå er "shape up". Det er et blad med tips, idèer og motivasjon når det kommer til trening. Det får man aldri nok av! 

  Ta en skikkelig ansiktsbehandling: 

  Dette er noe jeg har hatt lyst til lenge. Huden min har det siste halve året bare gått en vei. Det begynte etter at jeg prøvde ut "tea tree" produkter fra "the body shop". Jeg hadde i utgangspunktet ganske ren og fin hud, men mye vil ha mer og jeg ville få den enda finere. Det ble den ikke og nå sitter jeg igjen med noe jeg absolutt ikke er fornøgd med. Jeg tenker at noen gode og profesjonelle kan se på saken og hjelpe meg litt. 

  Melde meg på buldrekurs:

  Jeg har ønsker å prøve klatring i en lengre tid nå. De har et stort buldresenter her i Trondheim og de tilbyr kurs hver uke. Det er super trening og det er greit å prøve noe nytt innimellom. Når jeg får mer penger har jeg derfor bestemt meg for å melde meg på et buldrekurs. 

  Kjøpe briller:

  Briller er en dyr greie og per dags dato har jeg ikke briller som passer synet mitt. Jeg har et par i -2, men jeg trenger briller i -3. Det betyr at jeg går med linser hele tiden og det er vel kanskje greit å gi øynene litt pause fra dem innimellom også. Briller kommer derfor til å bli en prioritet når jeg får inn litt mer penger. 

  Dra på ferie:

  Jeg jobber så mye som jeg klarer og kan hele tiden. Det hadde vært godt å ta seg en skikkelig ferie fordi jeg har råd til å ikke jobbe en liten periode. Jeg har jobbet hver sommer så lenge jeg kan huske og skal så klart forsette med det, men om jeg får meg mer jobb kan jeg kanskje få inn litt mer reising. 

  Kjøpe solkort:

  Jeg er så bleik at jeg snart er gjennomsiktig. Derfor har jeg vurdert å gå til innkjøp av et solkort og sole meg litt innimellom. Jeg vet de ikke er anbefalt å sole seg så masse og at det kan fremkalle både det ene og det andre. Her er det ikke snakk om å sole seg en halvtime om dagen altså, hehe. Jeg ønsker bare bittelitt farge også vil jeg helst slippe denne spraytan-greia som smitter av på ALT. 

  Dra på Brow-rehab:

  Ønsker å fikse brynene mine litt skikkelig så jeg får de ordentlig bra. Hørt rykter om at de er flinke på Brow-rehab(?). Kanskje trenger jeg ikke dra dit så ofte, men et par ganger for å få noen gode tips og triks så jeg bedre kan ordne de selv. 

   


   

 • Publisert: 10.05.2017, 13:55
 • Kategori: Blogg
 • 0 kommentarer
 • Når du glemmer å levere hele bachelor

 • Publisert: 10.05.2017, 10:16
 • Kategori: Blogg

 • God morgen folkens!

  Jeg er virkelig helt tullete om dagen og har nok blitt litt for vant til tilværelsen der jeg kan sove når jeg vil så lenge jeg er på jobb når jeg skal og leverer bacheloroppgaven til rett tid. Jeg hadde vekkerklokka på åtte i dag tidlig, men sto ikke opp før rundt halv ti. Jeg føler sånn på at jeg mister så mye av dagen min, så nå er jeg egentlig litt irritert på meg selv. Det er jo for guds skyld bare å stå opp når klokka ringer. Senga mi er altfor god, det er det som er problemet!

  Igår kveld byttet jeg ut den siste tiden utpå kvelden og gikk inn for å lese litt. Når klokken nærmet seg midnatt satt jeg med papirblekka mi over hele senga også kom jeg plutselig på at jeg ikke har levert hele bacheloroppgaven. Jeg vet at fristen for å levere er i morgen, men jeg fikk litt panikk. Jeg har stått frem både på bloggen og facebook og sagt jeg har levert også har jeg glemt å leve den på it`s learning for plagiatkontroll. Det var heldigvis bare å gå inn på pcen og levere en fil, men likevel, haha. Det ble i all fall gjort i går kveld, så nå har jeg levert HELE oppgaven min. 

  Ellers våknet jeg stiv som en stokk i dag. Ryggøkten jeg hadde igår har kikket inn og jeg er skikkelig støl. Ikke støl nok til å ikke gjennomføre kardio og mage i dag, men støl nok til at det merkes uansett hvordan jeg beveger meg. Det er litt godt også og så klart bare å forvente når det gikk halvannen uke uten trening mens jeg var nede hos mamma, haha. Det er godt å være igang igjen da. Igår prøvde jeg pre-workout for første gang også og jeg hadde energi hele dagen, haha. Spørs om jeg skal begynne med en sånn en på daglig basis. Skikkelig krutt! 

  Nå er jeg oppe og ikke gråter og har litt av hvert jeg skal gjøre i dag. Det er bare å komme igang! 

  Ha en fin dag dere! 
   


   

 • Publisert: 10.05.2017, 10:16
 • Kategori: Blogg
 • 0 kommentarer
 • Om å være et medmenneske

 • Publisert: 09.05.2017, 20:00
 • Kategori: Blogg

 • Vi er alle individuelle mennesker med våre individuelle behov. Vi har alle våre egne tanker, meninger og følelser og ofte trenger vi å bli sett og behandlet på forskjellige måter. Dette legger jeg utrolig godt merke til gjennom jobben min som frivillig på kirkens sos. Jeg har nevnt denne jobben mange ganger nå, men jeg lærer så mye hver gang jeg er der. 

  På kirkens sos kommer jeg i kontakt med mange forskjellige mennesker og mange av dem føler de sitter i sin vanskelige situasjon helt alene. Jeg må bare få sagt det med en gang, at det er så mange som føler og tenker det samme. Selv om man måtte føle seg hele alene og at man er den eneste som har de tankene, følelsene og behovene man har, så vit at det er mange av dere. Jeg vet det fordi jeg snakker med flere av dere hver gang jeg er på vakt. 

  Jeg har hatt flere veldig fine samtaler på kirkens sos. Det er derfor jeg fortsetter å jobbe der, fordi jeg ser det har en betydning for folk. Likevel kommer jeg over samtaler som ikke er like gode. Som sagt har folk forskjellige behov. Kanskje "klikker" ikke innringer/innskriver med den personen som sitter å tar imot samtalene. Kjemien har mye å si. Om dette skjer, må dere ikke miste motet. Prøv igjen! 

  Jeg fikk høre det mens jeg var på vakt en dag at jeg måtte "være medmenneske". Da hadde jeg ikke vært verken slem eller frekk under samtalen, men kanskje personen som tok kontakt ikke følte jeg traff på de punktene personen hadde behov for. Dette skjer. Likevel fikk vi en grei samtale ut av det. Det må snakkes om "elefanten i rommet" når slike ting oppstår. I tillegg er det viktig at dere som tar kontakt med kirkens sos er villig til å prate om det som er vanskelig for dere slik at vi kan være en god samtalepartner. 

  Vi som sitter på andre siden er også bare mennesker og vi bruker fritiden vår på å være der for dere som måtte ha behov for det. Jeg er glad jeg har fått flere gode samtaler og hvert til hjelp for i all fall noen. 

  Har du behov for en samtalepartner? Har du det tøft eller vanskelig? Ikke nøl med å ta kontakt med kirkens sos. Vi er der å snakke med dere. Tjenesten er gratis (kommer an på abonnementet ditt) og anonymt. Gå inn på nettsiden for mer informasjon. 
   


   

 • Publisert: 09.05.2017, 20:00
 • Kategori: Blogg
 • 0 kommentarer
 • Selftreatment

 • Publisert: 09.05.2017, 18:41
 • Kategori: Blogg

 • Det er en helt vanlig tirsdag i dag, noe som gjør at jeg føler på litt begrensninger når det kommer til en stor og skikkelig bursdagsfeiring. I tillegg er jeg alene hjemme fordi samboeren er på jobb. Jeg er ikke skikkelig gira på å feire bursdagen min alene heller, hehe. Så jeg har gjort ettermiddagen min om til "me-time". Det er lenge siden jeg har hatt en skikkelig selftreatment-kveld. Det blir skikkelig bursdagsfeiring altså, hehe, men det blir ikke før neste helg.

  Jeg har gjort det enkelt i dag da. Jeg startet med å ta en god og varm dusj etter treningsøkten. Etter det satte jeg musikken på full guffe og bare koste meg. Jeg har renset ansiktet og også brukt en peel off maske. Jeg har filet og pleiet neglene skikkelig med tre forskjellige filer og styrkende lakk. Så har jeg barbert lår og legger med min Braun silk epil. Det er en epilator som napper ut hårene ovenfor å bare kutte over dem. Det gjør at hårene bruker lenger tid på å komme tilbake. Det er ikke akkurat kjempedeilig, men man kommer over det ganske fort. Til slutt har jeg tilført god fuktighet både i ansiktet og på beina. Leggene mine har en tendens til å bli skikkelig tørre og jeg er for dårlig til å smøre meg. De ble nok glade når de fikk på seg en god krem med litt brunfarge i. 

  Jeg har egentlig bare kost meg og nå føler jeg meg så fresh og god. Det er så deilig med litt homespa innimellom. Jeg må blir flinkere til å følge det opp, hehe. 

  Ønsker dere forsatt fin kveld!
   


   

 • Publisert: 09.05.2017, 18:41
 • Kategori: Blogg
 • 0 kommentarer
 • Kjære bloggkjærester

 • Publisert: 09.05.2017, 11:26
 • Kategori: Blogg

 • Jeg har lyst til å slå et slag for alle bloggkjærester der ute, inkludert min egen. Jeg vet faktisk ikke hva jeg skulle gjort uten dere. Alt hadde tatt så mye lenger tid. Heldigvis for meg, har min bloggkjæreste blitt så vant til at jeg blogger, at jeg stadig får spørsmål om jeg har tatt bilde før vi for eksempel begynne å spise middagen eller han spør om jeg skal ha bilde av ting før jeg nesten har tenkt på det selv. Han foreslår til og med fotoshoot innimellom, hehe. Han liker å bli tatt bilde av selv, det er nok derfor. 

  Det er godt å ha dere kjære blogkjærester. En kjæreste er gjerne en trygg person man kan være seg selv 100% sammen med og det gjør, i all fall for min del, ting litt enklere. For eksempel når vi tar bilder eller filmer til bloggen så er det enklere å slappe av når man er sammen med noen eller får hjelp av noen man stoler på og kan være seg selv sammen med. 

  Ikke minst, så er det morsomt. Det å ha kjæresten med på laget når det kommer til bloggen har for min del ikke vært annet enn morsomt. Vi ler og koser oss. I tillegg har vi fått flere fine turer ut av det når vi går rundt for å finne fine plasser å ta bilde på. Det har en tendens til å bli de samme plassene, haha, men det er alltid fine turer. Jeg og kjæresten min har også mange like interesser, noe som kan gjøre bloggingen lettere. For eksempel når jeg skal blogge om trening og kosthold er det veldig greit at kjæresten er PT. Når jeg trenger litt inspo til "uken som gikk"-innleggene er det greit å spørre en som har vært sammen med deg hele uken og som kan fylle inn det du ikke husker selv. Jeg er nemlig glemsk og husker såvidt hva jeg har til middag dagen før. Elendig! 

  Uansett. Dette innlegget er til min bloggkjæreste og til alle andre bloggkjærester der ute. Jeg er så glad i dere og takk for all hjelp!
   


   

 • Publisert: 09.05.2017, 11:26
 • Kategori: Blogg
 • 2 kommentarer
 • It`s my birthday

 • Publisert: 09.05.2017, 11:05
 • Kategori: Blogg

 • Dagen er her og jeg fyller år, igjen. Jeg blir hele 23 år i år. Det er litt skummelt, for nå begynner jeg jo å bli skikkelig voksen. Må begynne å ta viktige valg og stå opp for dem å sånn, haha. Likevel er man så ung som man føler seg og jeg kommer nok ikke til å bli "ordentlig voksen" helt enda. Hva definerer egentlig en "ordentlig voksen"? Jeg tror kanskje vi overtenker den der litt. Det gjør i all fall jeg!

  Jeg har i all fall bursdag. For 23 år og et par timer siden kom jeg til verden på Kongsberg sykehus. Mye har skjedd siden da og mye skal skje videre. Jeg kan se tilbake på hva som har gjort meg til den jeg er i dag og jeg kan vente i spenning på hva som skal skje videre. Men akkurat nå skal jeg kose meg med riskake, peanøttsmør, banan og melk til frokost. Kjæresten har vært så snill å laget til meg. 

  Senere i dag vet jeg i all fall at jeg skal på trening. Ellers må jeg prøve å lese litt mer. Det høres ut som en skikkelig kjedelig bursdag og det kan det hende at det blir. Men jeg har planer om å feire den litt mer skikkelig etterhvert, det er bare vanskelig å gjøre det midt i uka, midt i eksamensperioden til alle sammen og også med tanke på jobb. Her må det med andre ord planlegges, men jeg holder en knapp på neste helg. Hvis jeg sier i fra i god tid, så kanskje folk har muligheten til å komme! 

  Jeg har blitt frelst med fint vær enn så lenge, men vi får se hvor lenge det holder. Det er meldt litt regn og muligheter for snø også. Det er sjeldent på bursdagen min det! Satser på sol så lenge som det går.

  Ha en fin dag alle sammen! 
   


  Haha, jeg dør litt av dette bildet!

 • Publisert: 09.05.2017, 11:05
 • Kategori: Blogg
 • 0 kommentarer
 • Even more official

 • Publisert: 08.05.2017, 20:00
 • Kategori: Blogg
 •  

  Jeg er offisiell med tanke på at jeg har en offisiell blogg som alle kommer inn på. Her kan de som vil, følge meg gjennom min hverdag. Men jeg ville gjøre noe mer. Ordne meg en plass der bloggen vises enda litt bedre. En plass der jeg når ut til enda flere. 

  Facebook ble redningen og jeg har valgt å lage meg en egen side for bloggen. Liker dere siden vil dere får varsel hver gang jeg legger ut nye innlegg. Det gjør det enklere og mer praktisk for dere. Selv synes jeg det er veldig morsomt å kunne dele innleggene mine der også. 

  Håper dere tar turen innom facebook og liker siden. Dere finner den HER!

   

  Ellers finner dere meg på instagram: arniisaga

 • Publisert: 08.05.2017, 20:00
 • Kategori: Blogg
 • 2 kommentarer
 • Filmanmeldelse

 • Publisert: 08.05.2017, 18:42
 • Kategori: Blogg

 • På lørdag var jeg på kino sammen med samboeren og to kompiser der vi får den nye "guardians of the galaxy"-filmen. Jeg hadde egentlig store forventninger til den, litt fordi eneren var ganske bra og litt fordi det er en marvel-film. Marvel er noe jeg har blitt kjent med de siste tre-fire årene og jeg tror jeg har likt alle filmene jeg har sett. "Doctor strange" er vel kanskje den filmen jeg synes har vært dårligst hittil. Ikke fordi den er dårlig, for det er den ikke, men jeg synes den ble litt to much. 

  Over til "Guardians og the galaxy". Filmen var bra, men jeg må ærlig fortelle dere at jeg ble litt skuffa. Jeg for min del synes eneren var en del bedre. Jeg følte toeren ble litt to much også. Så synes jeg også de brukte flere, litt gamle og oppbrukte vitser. Litt sånn at jeg skjønte hva som kom. Så synes jeg ikke filmen hadde så veldig mye sammenheng med verken eneren eller Marvel-serien. Ikke at den trenger det altså, men eneren sluttet på en sånn måte at jeg trodde de skulle komme litt videre.

  Misforstå meg rett. Jeg likte filmen og er glad jeg så den på kino, men den når nok ikke opp til de andre marvel-filmene. 

   

  Ps. Jeg bare må tatovere en "baby Groot". 

 • Publisert: 08.05.2017, 18:42
 • Kategori: Blogg
 • 0 kommentarer
 • Bacheloroppgaven er levert

 • Publisert: 08.05.2017, 12:25
 • Kategori: Utdanning
 •  

  Da var dagen her. 8.mai.2017 ble dagen jeg gikk inn for å levere bacheloroppgaven min. Snart ti uker har gått siden bachelorperioden begynte. Time etter time har jeg sitti å skrevet. Jeg har skrevet på skolen, hjemme, på biblioteket, hjemme hos pappa, hjemme hos mamma. Ja, litt overalt. Kom jeg på noe i farta, skreiv jeg det ned så jeg husket å ta det med i oppgaven. Det har vært ti uker hvor en stor oppgave har hengt over hele tiden. Uansett hva jeg har gjort har den alltid vært med meg. I dag har jeg levert og kan slippe den litt av skuldrene. Den skal presenteres og besvares i muntlig høring, men selve skrivingen er ferdig. Oppgaven er ferdig. 

  Det føles godt, men samtidig ikke så godt som jeg tenkte det skulle føles. Jeg er jo kjempeglad for at jeg har kommet meg så langt og faktisk ferdigstilt en bacheloroppgave, men likevel er jeg ikke helt i ekstase, hehe. Jeg tror nok det er av den enkle grunnen at jeg ikke er ferdig enda. Jeg har fortsatt en muntlig høring å jobbe frem mot, så jeg kan ikke slappe helt av enda. I tillegg er ikke oppgaven verdt like mye som den muntlige høringen og jeg tror kanskje det setter en demper på gleden av å endelig levere. 

  Likevel er jeg en glad student i dag. Jeg har levert noe jeg ene og alene har jobbet med. Det en min oppgave. Mitt produkt. Det er en oppgave jeg er stolt av å kalle min, uansett hva sensorene måtte synes om den. Det er en oppgave med fokus på noe jeg synes er viktig å sette lys på. Det er en oppgave som representerer tre år på høgskole og universitet og det er jeg stolt av å ha klart. 

   
   

 • Publisert: 08.05.2017, 12:25
 • Kategori: Utdanning
 • 2 kommentarer
 • Sommerprosjekt del 2

 • Publisert: 07.05.2017, 16:00
 • Kategori: Blogg
 • Hvordan går det egentlig med dette sommerprosjektet mitt? Husker dere jeg skreiv om dette tidligere? Dere finner innlegget HER om dere vil få med dere del 1 av dette prosjektet. Jeg har også et lite innlegg HER om hvor sykt fort noen av plantene kom, haha. 

  På det siste av de to innleggene jeg har tatt med i dette innlegget vil dere se hvor utrolig fort noen av frøene valgte å melde sin ankomst. Det tok seriøst bare noen dager så hadde ruccolasalatan bare tatt helt av. Jeg var sikker på at gressløken skulle komme først jeg. Der tok jeg helt feil i og med at gressløken er treigest av alle! 

  Sånn som det ser ut nå, har alle frøene begynt å spire. Noen mer enn andre. Ruccolasalaten tror jeg kanskje ikke det blir noe av, haha. Den har nok fått litt for liten plass også har ikke hver enkelt plante fått det den trenger. De andre plantene går det bra med, enn så lenge. Bank i bordet for det! 

  Dette prosjektet er litt morsomt egentlig. Noen av plantene begynner å bli så store nå at jeg snart kan plante dem om i noe større. Sommeren er tydelig på vei i Trondheim også, så jeg har et håp om å få satt dem ut på verandaen etterhvert. Jeg har ikke så mange grønne fingre, men jeg håper og tror det blir flere grønne fingre etterhvert. Man må jo starte en plass og med tanke på hvordan jeg bor, kan jeg ikke gjøre noe mer ut av de grønne fingrene enn jeg har gjort nå. 

  Jeg er bare glad jeg i det hele tatt fikk noe til å vokse oppi det lille vindus-drivhuset mitt, haha. Blir spennende å se hva som skjer videre!

    • Publisert: 07.05.2017, 16:00
 • Kategori: Blogg
 • 0 kommentarer
 • Uken som gikk

 • Publisert: 07.05.2017, 12:20
 • Kategori: Blogg
 • Det ble visst ingen uken som gikk forrige uke, så denne uken får vi kjøre på med et "ukene som gikk"-innlegg. 

  Akkurat nå

  Akkurat nå sitter jeg i pysjen midt i sofan med masse rot rundt meg. Jeg har vært oppe noen timer, men har egentlig bare brukt tiden frem til nå på å spille pc-spill, haha. Når samboeren først sto opp skulle han spille, så da ble det andre boller på meg. Jeg er egentlig skikkelig sulten, men er ikke gira på noe av det vi har her hjemme. Den usunne trenden jeg har hatt i en halvannen uke nå gjør at magen, hjertet og hode krever noe usunt. De dårlige vanene kommer så sykt fort! Skifter om stiler i morgen igjen, hehe.

  Ukenes innlegg

  "Starstucked uten å vite det"

  "Vis denne filmen til barna dine"

  "Selvmordstematikk og serieanmeldelse"

  Ukenes måltid 

  Ukens måltid må vel kanskje bli maten på konfirmasjonen forrige uke. Biff og fløtegratinerte poteter. Jeg tror faktisk ikke det blir noe bedre enn det!

  Ukenes trening

  Haha, ja liksom. Forrige uke var jeg hos mamma i noen dager. Jeg var flink å trente hver dag før jeg dro, men med en gang jeg kom dit var det å sette seg i stolen, slenge beina på bordet og se en serie. Når jeg kom hjem på onsdag var vi liksom kommet så langt ut i en uke uten noen form for trening, så jeg kjørte en "tar det på mandag"-taktikk. Det har med andre ord blitt lite trening, men jeg trente første del av forrige uke om det hjelper noe. Er det mulig. 

  Ukenes høydepunkt 

  Ukenes høydepunkt må være at jeg var hjemme en tur. Der fikk jeg vært i konfirmasjon og hilst på familie jeg ikke har sett på evigheter. I tillegg fikk jeg vært i Porsgrunn den ene kvelden og der fikk jeg hilst på familie jeg i all fall ikke har sett på lenge. 

  Ukenes nedtur

  Ukens nedtur må være at jeg ikke fikk den jobben jeg søkte på. Jeg var på to intervjuer på den plassen, så jeg må ha gjort noe riktig, men det ble ikke meg denne gangen. Nedturen med dette er så klart at jeg mister muligheten til full jobb rett etter studiene. Èn full stilling er bedre enn tre jobber for å få ting til å gå rundt. Det som kommer til å skje fremover nå er dermed litt usikkert. Kommer jeg ikke på master? Får jeg meg en jobb? Hva gjør jeg om jeg ikke kommer inn på skolen og heller ikke får meg større stillingsprosent en plass? Spennende, men kjempeskummelt!

  Ukens bilde

  Denne ukens bilde er av meg og min onkel. Dette bildet er jeg så glad i. Jeg har nemlig ingen andre bilder av meg og onkel. Onkelen min er en bra mann. Han deler humoren min på så mange områder, haha. Syns jeg ser han og familien min i sør så sjeldent, men det er i all fall veldig koselig når vi treffes. Masse glad i onkelen min!

  Ps. Minner om at jeg har spørsmålsrunde på gang. Den finner dere HER

 • Publisert: 07.05.2017, 12:20
 • Kategori: Blogg
 • 2 kommentarer
 • Datenight

 • Publisert: 06.05.2017, 22:00
 • Kategori: Blogg
 • I kveld har jeg vært på datenight med "gutta mine". Dinner and a movie som de alltid sier i amerikanske filmer. Jeg og samboeren dro ut for å møte to kompiser av oss. Vi satte oss på Egon i midtbyen for å sluke en pizza før vi tok turen til nova kino. Vi skulle se den nye Guardians of the galaxy-filmen. Jeg skal lage et eget innlegg til dere med en anmeldelse litt senere. Enn så lenge ble dette en liten kveldsoppdatering. 

  Det blir nok ikke tidlig kveld i kveld heller. I går natt var vi oppe til klokka to eller noe. Pc-spillet Conan har tatt oss med storm og vi ligger som slakt i sofan og gamer annenhver gang, haha. Når man gamer går klokka helt vilt fort og plutselig har man ligget på samme plassen i fire timer+. Kanskje med en dopause eller to midt inni. Det spørs om det er der vi blir liggende i kveld også. Hadde jeg fått det til hadde jeg spilt på min bærbare pc, men spillet er for stort til at det går an så vi må spille på samboerens stasjonære. Jeg får flashback til da jeg satt inne hele dager når jeg var mindre å spilte sims, haha. Er heldigvis ikke like ille nå. 

  Vi hadde en koselig tur ute i dag sammen med kompisene våre. Til tross for at vi bor i samme by, er det ikke ofte vi treffer hverandre vi heller. Det er jobb og skole for oss alle sammen, så det er travle dager. Spesielt nå i eksamensperioden. Vi håper å få til å treffes før alle drar hvert til sitt i sommerferien. Jeg har jo bursdag om tre dager og skal prøve å få feiret den på en eller annen måte etterhvert. 

  Det er lørdags kveld og for mange er det nok veldig tidlig enda. Vi har jo fått både middag og kino ut av dagen allerede, så for vår del blir nok resten av kvelden rolig. Jeg skal på vakt i morgen kveld igjen, så det er kanskje greit. Ønsker dere i all fall en fin lørdag uansett hva dere måtte finne på. 
  Bukse - HM // Cropped genser - Niketown (London)

 • Publisert: 06.05.2017, 22:00
 • Kategori: Blogg
 • 0 kommentarer
 • Søk folkehøgskole!

 • Publisert: 06.05.2017, 13:20
 • Kategori: Utdanning
 • I år som i fjor må jeg bare slå et slag for folkehøgskolene. Jeg gikk selv på folkehøgskole og det er et av de beste årene jeg har hatt. Jeg fikk være med på og oppleve så mye. Jeg gikk hestesportlinjen på Åsane folkehøgskole i Bergen. Jeg valgte Bergen rett og slett fordi jeg ikke hadde vært i Bergen før og jeg ville oppleve en ny plass og en ny by. 

  Bergen er et savn. Det kan regne så mye som det vil der, men byen er skikkelig koselig og jeg trivdes godt. Skolen jeg gikk på er et lite stykke unna byen, men det var null problem å komme seg bort med buss. 

  Er du usikker på hva du skal gjøre neste skoleår? Er du litt lei karakterer og press? Ønsker du mer eller mindre et friår med fokus på akkurat det du liker? Vil du komme deg litt bort og oppleve nye plasser i landet? Vil du dyrke en ny eller gammel hobby? Ønsker du å treffe mange andre mennesker som er ute etter det samme? 

  SØK folkehøgskole!

  Man får så mye ut av det. Eller, det kommer så klart an på hva man personlig gjør ut av et slikt år, men likevel. Åsane var flinke til å bruke Bergen by. Vi var ute på turer relativt ofte. De var ivrige etter å vise oss det kulturelle livet og vi var blant annet på flere teaterforestillinger. Vi var også i byen for å bli kjent. Vi var så klart å besøkte noen av de syv fjellene. De aller aller fleste lærerne var utrolig gode, morsomme og flinke lærere. Jeg tror kanskje det har litt å gjøre med at lærerne også fikk jobbe med sine hobbyer gjennom linjene. Så har vi husmor da. Jeg tror ikke husmor fra vårt kull jobber der lenger, men om dere treffer på henne er dere heldige. Fy flate for en bra dame! 

  Åsane folkehøgskole har endret seg litt siden jeg gikk der. De har blant annet byttet ut noen linjer. Opplegg rundt de forskjellige linjene har sikkert også endret seg litt. Jeg kan bare snakke ut i fra mine egne erfaringer fra når jeg gikk på Åsane. 

  Når jeg gikk på Åsane hadde alle linjene en studietur til utlandet. Klassen min var i USA i to og en halv uke. Lengden på reisen og reisemålene var forskjellige og kommer veldig an på linjen man går.

  Klassen min fikk velge om vi ville jobbe med trav eller sprang/dressur. Jeg trives bedre i helt vanlige staller med tilknytning til ridehall, så sprang og dressur ble valget mitt. Jeg fikk etter ganske kort tid min "egen" hest. Ikke min så klart, men min egen yndling, hehe. Jeg var så bestemt på at jeg ville ha med meg han når jeg sluttet på skolen, men så enkelt er det jo ikke. 

  En vanlig dag på Åsane starter med frokost og morgensamling. Etter morgensamlingen har stort sett de forskjellige linjene hvert sitt opplegg, men noen ganger hadde vi valgfag. Valgfag er et slags tilleggsfag der man holder på med noe annet. Åsane hadde mange spennende og morsomme fag og jeg valgte musikal og teddybjørnverksted. Brumme heter den store teddybjørnen jeg lagde og den står hos mamma, hehe. I tillegg til fag har vi også mange elevkvelder på skolen. Hver klasse skulle blant annet arrangere en elevkveld hver. Den første elevkvelden var det lærerne som arrangerte. 

  Det som er greit med folkehøgskolene vi har, er at det ikke er noen form for søkefrist. Fristen for å søke andre typer skoler i Norge er jo gått ut nå, men når det kommer til folkehøgskole er det mer et "førstemann til mølla"-prinsipp. Er det full kommer man ikke inn. Er det ledige plasser, så kommer man inn også etter skolestart. 

  Hjemmesiden til Åsane folkehøgskole finner dere HER og hjemmesiden der dere har tilgang til alle folkehøgskolene i landet finner dere HER!

  Spør meg gjerne om dere lurer på noe mer!
   

 • Publisert: 06.05.2017, 13:20
 • Kategori: Utdanning
 • 0 kommentarer
 • Jeg har bestemt meg for å levere

 • Publisert: 06.05.2017, 09:00
 • Kategori: Utdanning
 • Nå har jeg holdt på med bacheloroppgaven min i mange uker. Jeg føler meg liksom så ferdig som jeg kan bli. Likevel har jeg fått muligheten til en litt sen veiledning på mandag, så jeg har lagt en plan. Jeg drar på veiledning, får noen siste tips fra veilederen min, gjør det jeg føler må gjøres i forbindelse med oppgaven på skolen og leverer samme dag. Bacheloroppgaven må leveres i tre eksemplarer på servicesenteret, så da leverer jeg like godt når jeg først er der.

  Jeg tror jeg har bestemt meg nå. Jeg leser gjennom oppgaven igjen og igjen, men gjør ikke annet enn å rettskrive litt og finjustere på noen setninger. Jeg kommer ikke lenger. I tillegg er jeg redd for å redigere på noe som sensorene syns er bra. Jeg er heldig som fikk siste veiledningstime til tross for at den ble litt sen. Det er ene og alene min feil. Om jeg får noen tips helt på slutten så kan jeg fint putte inn dem på mandag. Noen store endringer blir det nok ikke nå uansett, men mindre jeg har gjort noe helt feil. 

  Dette er litt skummelt. Det er snakk om bacheloroppgaven. Samtidig blir det godt å legge bort den oppgaven nå, og forberede seg til muntlig. Jeg er ikke særlig motivert, men jeg må bare pushe meg gjennom den siste biten nå.

  Nå ble det jo sånn at jeg ikke fikk den jobben jeg hadde to intervjuer på. Fremtiden min ble plutselig litt usikker igjen. Jeg visste jo at sjansen var der for at jeg ikke fikk jobben, men jeg hadde egentlig troen på at det skulle gå veien. Jeg har jo èn jobb da, og trives jo greit der, den er bare litt urelevant og stillingsprosenten er altfor lav. Jeg klarer meg ikke med den jobben alene om jeg til høster står uten stipend. Jeg har tenkt på denne perioden lenge. Jeg visste jo den ville komme. Perioden der jeg er ferdig med bachelorgraden min og må bestemme meg for hva jeg vil gjøre videre. Nå har jeg jo begynt å søke jobb, men om jeg ikke får det, må jeg jo finne på noe annet. Det er ikke særlig populært med hull i cven heller. Spennende, men også stressende og frustrerende tider. 

  Det er jammen ikke lenge siden jeg sto midt i Trondheim som førsteårsstudent. Tre år går så utrolig fort!
   


   

 • Publisert: 06.05.2017, 09:00
 • Kategori: Utdanning
 • 0 kommentarer
 • Idag fikk jeg svar på jobben

 • Publisert: 05.05.2017, 20:00
 • Kategori: Blogg

 • I dag fikk jeg e-posten jeg har venter i spenning på å få. E-posten med svaret på om jeg fikk jobben i barnehagen eller ikke. To intervjuer var jeg på, så et eller annet inntrykk må jeg ha gitt dem. 

  Jeg har nav i egen fane ved siden av her, noe som betyr at det ikke ble meg denne gangen. Jobben er gitt til noen andre. Jeg synes så klart det er kjipt, for jeg håpet jo veldig at jeg skulle få noen år praksis nå. Har også sett for meg at jeg kan slutte i jobben jeg har for å gi mer av meg selv i en større stilling på èn plass. Sånn er det bare. Det er jo sjeldent man får jobb på første forsøk, men det var lov å håpe. 

  Nå må jeg bare fortsette å søke om jeg finner noe. Jobbe for å få meg jobb. Det er jo ikke nødvendigvis enkelt å få jobb i Norge, selv med utdanning. Går dette rett vest har jeg en mulighet til å gå mer skole. Mest sannsynlig blir barnevernspedagogutdanningen femårig om ikke så lenge, så to år til på skole hadde nok ikke skadet i det lange løp. Samtidig tenker jeg at når jeg da er ferdig med en mastergrad, så står jeg der uten noen form for erfaring etter endt studie. Det er vel kanskje ikke positivt det heller. Jeg får bare se hvordan dette går. Jeg kommer i all fall til å søke på det jeg kommer over som måtte passe. 

  Da blir det tilbake til cver og søknadsskriving.
   

   

 • Publisert: 05.05.2017, 20:00
 • Kategori: Blogg
 • 2 kommentarer
 • Vis denne filmen til barna dine

 • Publisert: 05.05.2017, 16:00
 • Kategori: Blogg

 • Hei!

  Som mange av dere vet er jeg opptatt av kunnskapsheving når det kommer til tematikk rundt seksualitet og seksuelle overgrep. Det er denne tematikken jeg skriver om i bacheloroppgaven min. RVTS er et ressurssenter om vold, traumatisk stress og selvmordsforebygging. De har vært kjempeflinke å både laget og lagt ut denne videoen som enkelt forteller barn og unge at de må fortelle det til noen om de blir utsatt for seksuelle overgrep. 

  Man vet at de som begår selvmord, de sliter med selvmordstanker, selvskading, psykiske problemer og liknende kan være utsatt for seksuelle overgrep.

  Hjelp meg i kampen for kunnskapsheving på dette feltet. Vis denne filmen til barna dine. Vis den i barnehagen. Vis den på skolen. Vis den på klubben. Del dette viktige budskapet!

  Takk!

   

 • Publisert: 05.05.2017, 16:00
 • Kategori: Blogg
 • 2 kommentarer
 • Prøv ut den nye spiseplassen i Trondheim

 • Publisert: 05.05.2017, 12:00
 • Kategori: Blogg

 • Igår som i dag var det strålende sol i Trondheim by. Det er så utrolig godt å endelig kle seg i litt lettere klær og bruke solbrillene som altfor lenge har støvet ned i vinduskarmen her borte. Vi gikk oss en tur før vi skulle på jobb på kvelden. Vi var blant annet innom biblioteket for å levere noen bøker. Etter det bestemte vi oss for å spise lunsj ute. Vi har lenge hatt lyst til å prøve ut den nye restauranten "Døgnvill" midt på torget. 

  Vi ville prøve ut denne plassen av flere grunner. For det første var det en ny restaurant og vi har jo sagt vi må bli flinkere til å prøve ut nye ting. For det andre så er det en burgerplass og hvem setter vel ikke pris på en skikkelig burger innimellom? For det tredje er Døgnvill min gamle arbeidsplass. Ikke Døgnvill i seg selv, men restauranten som var der før Døgnvill. Den restauranten het "Lille" og gikk dessverre konkurs for en tid tilbake. Plassen Døgnvill ligger på nå, er en gullgruve, liker jeg å tro. Restauranten ligger midt på torget og er gjerne der alle går forbi enten de bor i byen, er på bytur eller er her som turister. I tillegg har man utsikt til alt som skjer på torget derifra og i løpet av et år så er det mye opplegg på den store flata midt i byen. Jeg tror Døgnvill kommer til å gjøre det godt jeg.

  De har pusset opp plassen kjempebra og jeg vil påstå de har utnyttet plassen bedre enn det Lille gjorde. Plassen trengte den oppussingen den har fått og nå skinner den. Så var det maten da. Det er en burgerplass, så drar du dit for et måltid er det burger du får. De hadde alt fra klassisk burger til særere burgere. De hadde masse tilbehør og mange drikkevalg. Vi kjørte på med en burger hver, som vi synes så god ut på menyen. Ingen av de skuffet og vi spiste oss virkelig gode og mette. Er du glad i skikkelig burger, kan jeg anbefale Døgnvill. Restauranten ligger plassert midt mellom mccern og Burger King, men jeg tror ikke det blir noe problem skal jeg være ærlig. 

  Ta dere en tur! 
   


   

 • Publisert: 05.05.2017, 12:00
 • Kategori: Blogg
 • 2 kommentarer
 • Starstrucked uten å vite det

 • Publisert: 05.05.2017, 09:18
 • Kategori: Blogg

 • Heei!

  God morgen fine dere. Jeg for min del er oppe å ikke gråter til strålende sol. Samboeren derimot, sliter jeg med å få opp fra senga i dag, hehe. Jeg liker egentlig å stå opp tidlig, spesielt når jeg føler meg opplagt og klar for dagen. Nå som det er så fint vær blir alt bare mye bedre. Jeg fått sånn energi. Det første jeg tenkte når jeg sto opp i dag var at jeg ville ut å gå tur. Kanskje Ladestien blir utforsket i dag? Dessverre altfor ukjent i "egen" by. 

  Igår kveld var vi på jobb både jeg og samboeren. Det er greit med de faste torsdagene syns jeg. Veldig fin dag å jobbe på. I tillegg får jeg en sammenhengene periode med jobb de ukene jeg har helg i tillegg. Det har jeg ikke denne uken og planen jeg har hittil i dag er å lese gjennom bacheloroppgaven min, igjen, og kanskje ferdigstille den enda litt mer. Så må jeg jo prøve å komme meg ut i det strålende været. 

  På jobb igår kom det en godt voksen mann til meg i posten. Jeg synes det var noe kjent med både han og stemmen hans, men jeg fikk ikke noe tak på det, så jeg lot det ligge. Han skulle hente en pakke og hadde fullmakt på mobilen sin. Jeg fikk mobilen for å godkjenne fullmakten og der sto det noe som dette: "jeg ******, gir min pappa Åge Aleksandersen tillatelse til å hente min pakke". Haha, jeg trodde jeg skulle dø litt der jeg sto. Godeste og flinkeste Åge sto foran meg i posten og jeg visste ikke om det før jeg leste det på mobilen hans. Åge er jo en av mange som har vært med meg fra jeg visste hva musikk var for noe også står jeg der som et dumt brød uten å se at det er han. Til mitt forsvar så syns jeg han har endret seg litt, haha. Det var verre med samboeren da, som heller ikke så det. Han ble jammen misunnelig når det var jeg som ekspederte posten akkurat da. Jeg har jo hørt at Åge bor i nærheten av butikken, så det er jo logisk at han kommer innom iblant. Han har sikkert vært innom mange ganger uten at jeg vet om det. Jaja, så var man blitt en smule starstucked uten at man visste om det. Åge altså!

  Med Åge på spotify skal jeg nå rette nesen mot litt bachelor. Oppgaven skal snart inn som dere vet. Jeg leverte tre bøker på biblioteket igår, noe jeg ser på som et tegn på at jeg straks er ferdig. Jeg kan fjerne flere og flere av de titalls fanene jeg har på pcen også. Stakkars pcen har virkelig fått kjørt seg i løpet av denne perioden, haha. 

  Ønsker dere en super fredag og en fin start på nok en helg!

   


   

 • Publisert: 05.05.2017, 09:18
 • Kategori: Blogg
 • 0 kommentarer
 • Spørsmålsrunde

 • Publisert: 04.05.2017, 12:00
 • Kategori: Blogg

 • Jeg tenkte det var på tide med en spørsmålsrunde igjen. Det er alltid gøy å svare på spørsmål fra dere og jeg har jo ganske mye på tapetet nå, så kanskje det er noe jeg vil ha litt lengre og dypere svar på?

  Er det noe rundt utdanningen min, operasjonen, jobben, intervjuet, jobben som frivillig eller andre ting dere måtte lure på, er det bare å spørre meg. Jeg legger jo også ut litt innlegg når det kommer til kosthold og trening, så er det noe rundt dette temaet dere lurer på må dere også bare spørre. I tillegg legger jeg jo ut litt dypere og personlige innlegg. Gjerne innlegg som går på tabubelagte temaer som for eksempel selvmord. Lurer dere på noe rundt dette, har dere spørsmål rundt mine verdier eller trenger dere noen å prate med, er det også bare å slenge igjen en kommentar. 

  Uansett hva det måtte være, så er det bare å spørre. Jeg skal prøve å svare så godt jeg kan. 

  Kjør på!

   


   

 • Publisert: 04.05.2017, 12:00
 • Kategori: Blogg
 • 2 kommentarer
 • Home sweet home

 • Publisert: 04.05.2017, 10:24
 • Kategori: Blogg
 • God morgen dere! 

  I dag er det ei blid og fornøgd jente som skriver til dere. Jeg er hjemme og på plass i mitt lille og gode krypinn i Trondheim sammen med samboeren min. Jeg kom hjem i går kveld og store deler av gårsdagen ble brukt på å reise oppover hit. Når jeg kom hjem igår bestemte vi oss for å kjøre en utskeiekveld. Så her kjørte vi pizza, brus og godis, haha. Også på en onsdag da. Det har nok ødelagt kostholdet for resten av uka. Kostholdet har vel generelt ikke vært på topp mens jeg har vært borte heller, men det er sånn jeg blir når jeg er hjemmfra. Jeg blir helt elendig, haha. 

  I dag er det torsdag og det betyr jobb. Torsdagene er mine og samboerens sine og vi er stort sett alltid å finne på jobb de kveldene. Ellers har vi frihelg begge to, men jeg skal på vakt søndag kveld. Planene for helga er ikke satt enda, men vi vurderer å stikke på kino å se en av de nye filmene som har kommet ut sammen med en kompis eller to. 

  Ellers har jeg ikke hørt noe mer i forhold til verken operasjon eller jobb enda. Kjenner jeg blir litt stressa. Når det kommer til operasjonen vet jeg jo det blir når den blir. Jobben er jo mer usikker, for jeg vet jo ikke om den blir min. Det er lov å håpe, så får vi bare se hva som skjer. Kanskje jeg blir sittende på skolebenken noen år til (?). 

  Det er overskyet, men fortsatt fint vær her i bartebyen. Jeg skal en liten tur på biblioteket før jobb i all fall. Burde vel egentlig vært på trening også, men det spørs om det blir. Samboeren har ødelagt ryggen og jeg har jo ikke fulgt treningsprogrammet hittil denne uka. Dårlig unnskyldning da. All trening er god trening. Den kjente "jeg begynner på mandag igjen", benyttes nok her også selv om vi stort sett er flinke til å dra oss på trening, haha.

  Hverdagen er tilbake og nå er det virkelig klart for innspurt. Selveste bacheloroppgaven skal straks være ferdig og jeg må ferdigstille den igjen og igjen før jeg tør å levere. Spørs om jeg kanskje må prøve å få inn en veiledning til også, om jeg får tid. 

  Ønsker dere en super torsdag alle sammen!


   

 • Publisert: 04.05.2017, 10:24
 • Kategori: Blogg
 • 2 kommentarer
 • Selvmordstematikk og serieanmeldelse

 • Publisert: 03.05.2017, 10:17
 • Kategori: Blogg
 • NB. Det finnes spoilere i dette innlegget!

  Jeg har sitti en del stille i stua her hjemme i Hvittingfoss de siste dagene og har egentlig ikke brukt tiden noe effektivt. Likevel har jeg brukt tiden på å se en serie som har fått både negativ og positiv kritikk. Det har vært en del snakk om den og det forstår jeg godt. Serien heter "13 reasons why" og går som en original serie på netflix. 

  Serien handler om ei jente som har begått selvmord. Fra start til slutt er serien tøff og den tar opp tøffe temaer. Temaer jeg klart og tydelig ser i dagens samfunn også. Temaer som er tabubelagte og "hemmelige". Ting som skjer som ingen vil snakke om. 

  Selvmord er et problem i dagens samfunn. Jeg har fått "et forhold" til selvmord gjennom jobben min som frivillig. Der jobber vi med selvmordsforebygging hver dag hele året. Jeg har hatt et slags forhold til tematikken helt fra jeg var liten og flere ganger opp gjennom tiden med tanke på at noen av mine nære og bekjente også har begått selvmord eller selvmordsforsøk.  

  Det er lett og tenke at selvmord er en "easy way out" for utenforstående, men tenk hvor mye de sliter med, de som tenker tanken på at de ikke vil leve livet sitt mer. Når det kommer til det punktet må livet være ganske forferdelig. 

  Serien handler om denne jenta og hennes 13 grunner til å ta sitt eget liv. Disse grunnene har hun tatt opp på bånd slik at de personene som hun mener er grunnen til at hun tok livet sitt skal få vite det. Det starter med en løgn og et rykte som er starten på noe som bare baller på seg og som til slutt blir uutholdende for henne. Folk ser ikke hva hun egentlig sliter med. Som sagt så er serien tøff. Noe av det er kanskje grunnen til at serien hat fått både negativ og positiv kritikk. Jeg må så klart gi dere mitt synspunkt på den saken. 

  Serien har fått kritikk for å fremheve selvmord som en løsning for de som har det tøft og vanskelig. Serien har også fått positiv kritikk for å sette ord på en vanskelig tematikk. En tematikk som kanskje er veldig tabubelagt. Jeg snakker om selvmord hver gang jeg er på jobben min gjennom kirkens sos. Det slutter sjeldent å ringe i den telefonen. 

  Det jeg har lært, spesielt gjennom tiden min på kirkens sos, er at personer som har selvmordstanken ikke får mer lyst til å tå selvmord ved at vi er nysgjerrige å spør direkte om det er tilfellet. Gjennom kirkens sos er det noe vi er nødt til å sjekke opp, det er en av grunnene til at vi er der. I serien ser vi at denne jenta prøver å spørre om hjelp, men personen hun henvender seg til ser ikke hva hun egentlig sitter i stolen og sier til han. Sånn er det i virkeligheten også. Det er ikke alle som spør om selvmordstanker er tilfellet. Det er ikke alle som har lært så mye om tematikken at de vet hva slags kjennetegn en suicidal person har. I tillegg er det en såpass sår tematikk at mange kanskje kvier seg for å spørre om det også. Synd, men sant. 

  En person som kjenner på at livet ikke lenger er verdt å leve, sier det gjerne ikke rett ut. Man må se hva som står mellom linjene. Man må ta tak i det såre og vanskelige. Man må tørre å stå i det. Gjør man ikke det, er det mange som ikke får hjelp. I tillegg er det så klart viktig at de som har med barn, unge og mennesker å gjøre får en type innføring i tematikken, så de vet hvordan de skal hjelpe. 

  Det som jeg synes er veldig spennende med å jobbe med mennesker, er at vi er så sykt forskjellige. Vi er individuelle og spesielle alle sammen. Vi reagerer, agerer, reflekterer, tenker, føler og drømmer forskjellig. Vi har forskjellige problemer og et problem for en person trenger ikke være et problem for en annen. Jeg får mye ut av å jobbe med mennesker og jobber hele tiden med å se om det er noe mellom linjene. Jeg liker å være en støtteperson og en person både kjente og ukjente kan henvende seg til. Jeg er ikke noe supermenneske som kan helbrede smerte på noen som helst måte, men jeg er en person man kan snakke med. En person som kanskje forstår litt og som også tillater seg å si at "nå forstår jeg ikke helt hva du mener, kan du fortelle/forklare meg litt mer". Jeg har erfart at man ikke trenger å være noe supermenneske for å være til stede for noen som har behov for hjelp. 

  Jeg synes serien er bra. Jeg synes det er viktig at tematikken kommer på bordet uansett hvor tøff den måtte være fordi det er et problem i dagens samfunn som vi må ta tak i. I denne serien vet vi hele tiden at hovedpersonen har tatt selvmord, noe som da så klart er utfallet i slutten. Det eneste jeg følte jeg savnet når jeg var ferdig med å se serien var mer informasjon til suicidale om hvor de kan få hjelp. Det var en episode helt på slutten der de intervjuet de som har jobbet med serien, både foran og bak kameraet. De snakker litt om tematikken og sier også man kan gå inn på seriens nettside for mer informasjon, men jeg savner bare litt mer. Selve serien slutter med at denne jenta ikke får hjelp og at hun dermed beslutter å ta sitt eget liv. Det er jo veldig tøft, men jeg tenker at de som sliter med tanker om selvmord og som ser serien må vite at det finnes hjelp og det finnes mennesker som vil lytte. Kanskje treffer man ikke blink den første eller andre gangen.

  Prøv igjen, så godt som dere måtte klare! 


  (Bilde: google)

 • Publisert: 03.05.2017, 10:17
 • Kategori: Blogg
 • 0 kommentarer
 • Familiegjenforening

 • Publisert: 03.05.2017, 01:02
 • Kategori: Blogg

 • God kveld kjære dere, eller god natt må jeg vel si. Det ble et sent innlegg i dag, men det ble sånn fordi jeg har vært sånn på farten i dag. Det ble tidlig morgen i dag, sett i forhold til de siste morgenene. Klokka ti i dag tidlig skulle jeg og mamma være i Sandefjord å ta båten til Stømstad. Vi har vært på harrytur, haha.

  Etter en tur til Sverige, dro vi tilbake til Norge etterhvert og der ble jeg hentet av det ene søskenbarnet mitt. Vi dro til Porsgrunn og jeg fikk besøkt masse av min pappaslekt der borte. Skikkelig koselig med litt familiegjenforening! Det er synd det blir så sykt lenge mellom hver gang. Det er snakk om flere år liksom. Broren min bor også i Porsgrunn, men han fikk jeg dessverre ikke sett i dag. Etter noen timer var søskenbarnet mitt så snill å kjørte meg hjem til Hvittingfoss igjen. Det har, som dere skjønner, blitt sent, men det går bra. 

  I morgen (idag) skal jeg hjem til Trondheim igjen. Flyet mitt går nøyaktig 19:00, men jeg må jo begynne reisen en del tidligere. Det kjøres fra Hvittingfoss ca kvart på fire i morgen. Da skal jeg rekke et tog som går til Gardemoen flyplass fra Holmestrand. Jeg synes det er greit med litt god tid. Plutselig så skjer det noe. I tillegg er det greit å ha litt god til på Gardemoen nå som flyplassen har blitt så ny og stor. Må jo nesten lære meg å finne frem der borte, haha. Jeg er i Trondheim rett før åtte på kvelden og sikkert hjemme i leiligheten rundt ni. Det skal bli godt å komme hjem til kjæresten igjen nå. Rart å være borte fra han!

  Nå skal jeg straks slenge sammen pcen og legge meg. Greit å få bittelitt ut av morgendagen også, siden det er siste dagen jeg har her på en stund. Så da satser jeg på at jeg ikke skal ligge sånn utpå. På torsdag alt er det tid for jobb, men jeg har frihelg, så jeg skal ikke klage. Skal ha vakt på søndag da og det tror jeg blir greit. 

  Ønsker dere ei god natt videre folkens. Måtte dere kose dere og sove godt!
     Fra samboerens første Sverigetur med familien Saga. Vi overlevde det også!

 • Publisert: 03.05.2017, 01:02
 • Kategori: Blogg
 • 0 kommentarer
 • The past few days

 • Publisert: 01.05.2017, 21:25
 • Kategori: Blogg
 • Hei dere og beklager dårlig update de siste dagene. Ting går liksom litt i surr også blir det bare sånn. Tidenes dårligste unnskyldning, I know. Men jeg skriver i all fall litt nå og kan oppdatere dere litt på det lille som har skjedd de siste dagene. 

  Konfirmasjonen på lørdag var kjempefin. Jeg fikk jo ikke være med på noen seremoni, men selskapet etterpå var kjempefint. Jeg koste meg utrolig masse og det var så deilig å se igjen kjente folk og familie jeg ikke har sett på evigheter. Jeg fikk også tatt noen fine bilder jeg kan vise dere. Konfirmantene så fornøgde ut og det er vel det viktigste. 

  Etter konfirmasjonen skulle jeg og mamma ut på den ene plassen folk drar ut her i Hvittingfoss. Landsbypuben. Vi ble invitert til storesøster og forloveden først og var der litt over åtte. Ca halv elleve på kvelden gikk vi på puben der jeg igjen fikk hilse på både gamle venner og klassekamerater. Det er litt morsom å hilse på når det blir så lenge mellom hver gang, men litt trist at jeg har mistet kontakten med omtrent alle jeg gikk på skolen med. Når puben stengte tok vi turen tilbake til storesøster og var der i de sene nattetimer. Dagen etterpå, gårsdagen, var rimelig slapp, men jeg var ikke dårlig annet enn at jeg hadde litt hodevondt, haha. 

  Dagen i dag har også vært litt slapp egentlig. Kun fordi vi har vært late. Vi har vært en tur hos mormor og spist middag da og jeg fikk hilst på ei venninne også. Det var veldig koselig. Det å få servert mat hos mormor er liksom et høydepunkt, hehe. Vi fikk prata masse, ledd masse og ble altfor mette som vanlig. 

  I morgen skal jeg, mamma og kanskje storesøster til Sverige. Det blir en kort tur, men det er alltid like morsomt, haha. Når familien Saga er på tur kan alt skje. Så det ble så jeg ljugde litt for dere når jeg sa jeg skulle holde meg innenfor de norske grensene, men jeg visste jo ikke vi skulle til Sverige før jeg kom ned hit.

  Dagene går her nede, men snart skal jeg opp til min kjære kjæreste og samboer igjen. Da er hverdagen tilbake på nytt og jeg må ferdigstille både oppgave, presentasjon og lese meg opp til muntlig. Jeg har ikke hørt noe fra barnehagen jeg var på intervju på enda. Jeg er veldig spent på hva de har å si og gleder meg til jeg hører noe. Dere får så klart beskjed når jeg får vite.

  Ha en fin mandags kveld alle sammen! 


   

 • Publisert: 01.05.2017, 21:25
 • Kategori: Blogg
 • 4 kommentarer
 • hits