asaga

Feriepengene redder oss

 • Publisert: 30.06.2017, 19:27
 • Kategori: Blogg
 • God kveld kjære dere! 

  I dag har Trondheim virkelig bydd på seg selv. Strålende sol, mange varmegrader og masse folk i gatene, i parkene og på restaurantene. Det har vært en skikkelig sommerdag og vi er slitne nå etter å ha vært ute en hel dag. i Skrivende stund har jeg gått 15797 skritt og det er jo ikke så verst bare det. Vi var ute i to puljer, for vi var så varme og slitne utpå dagen i dag at vi måtte ta en liten pust i bakken før vi tok turen ut igjen litt senere. 

  Jeg har fått solgt pensumbøker i dag forresten. En hyggelig jente tok kontakt med meg for noen dager siden og ville kjøpe hele 12 bøker. Deilig for meg å kunne gi de videre til mine "medstudenter". Ønsker henne masse lykke til med studiene. Ny pris for alle de bøkene var på langt over 4000kr så det var nok deilig å få kjøpt dem brukt. 

  Igår fikk vi feriepenger. Jeg har ikke regnet med feriepengene når det kommer til noen ting som helst for jeg hadde faktisk ikke peiling på hvor stor eller liten den summen kom til å være. Nå som feriepengene er kommet inn ser det faktisk ut som det er de som redder oss. Vi håper fortsatt å få gjennom etableringslånet i banken og om det går i orden så skal dette med penger gå ganske bra. Det å stresse er jeg noe jeg gjør ofte, men jeg vil jo gjerne unngå det. Når det kommer til penger og usikkerheten man føler når man ikke vet om det kommer til å gå rundt blir det bare verre. Det var godt å få inn feriepengene sånn at jeg kunne senke skuldrene litt. Jeg håper noen tar over leiligheten vår da, så vi slipper å betale de siste to månedene når vi likevel ikke bor her. Det er det som er kjipt med oppsigelsestid, men det er vel bare sånn. Fin forsikring for alle der ute som eier alle disse utleieleilighetene. 

  Idag har vi egentlig bare vandret. Samboeren kjøpte seg et par nye tskjorter, men ellers har vi ikke shoppet noe særlig annet enn is, slush og litt mat. Det har nesten vært litt i overkant varmt i dag, så litt is måtte til. Vi har vel egentlig gått Trondheim (sentrum) rundt. Vært litt ved Nidarosdomen og marinen, litt i midtbyen og litt på solsiden. 

  Formen min er super og jeg har ikke spist en eneste paracet i dag. Tror nesten ikke jeg tok paracet i går heller. Det blir mindre bruk iallfall og det er jo bra. Det eneste jeg sliter med nå er at det klør så enormt, haha. Jeg vet det er et tegn på at sårene gror, men fy flate så slitsomt det er. Så skal jeg liksom ikke klø heller, for det er tross alt ganske store sår der under plasteret og tapen. 

   


   

 • Publisert: 30.06.2017, 19:27
 • Kategori: Blogg
 • 4 kommentarer
 • Sommer, flytting og operasjon

 • Publisert: 29.06.2017, 15:00
 • Kategori: Blogg
 •  

  Musikk på volum: høyt, sommer og sol, noe godt i glasset, god mat, godt selskap og god stemning. Det er noe eget med sommeren altså. Man kan ha alt dette både høst, vinter og vår også, men det blir en helt annen stemning om sommeren. Jeg får en helt annen form for energi. Jeg blir bare lykkelig, haha. Vanskelig å forklare, men det bare er sånn. Men jeg er jo mest glad i sommeren også da, det kan jo være at andre føler det samme om vinteren. 

  Jeg har musikken på og jeg driver egentlig å lager litt salater til i kveld. Jeg og samboeren er nemlig invitert bort på en liten grillings i kveld og vi er ansvarlig for salat. Jeg holder på å lage potetsalat nå og skal også lage en vanlig og enkel salat etterpå. Jeg gleder meg skikkelig. Den siste uken har jeg jo nesten ikke vært utenfor leiligheten på grunn av denne operasjonen. Dette skal bli skikkelig deilig. Fint vær og skyfri himmel har vi fått også, så det blir ikke annet enn bra. Er alltid like koselig å komme på besøk til dem. Vi får utnytte muligheten nå før vi plutselig flytter.

  En update på flyttingen forresten. Vi flytter 16.juli. Da kommer lillebroren til samboeren nedover og henter oss. Blir det sent tenker vi å pitstoppe på Namsskogan hos pappa og bli der til 17.juli før vi kjører videre nordover. Dette minner meg på at jeg må sende epost til huseier om at vi flytter tidligere. Det er jo en del som skal ordnes med han før vi drar. I og med at vi flytter tidligere, blir det ingen tur sørover i sommer. Det er skikkelig synd, for det er jo der jeg har store deler av familien min og det blir surt å ikke se dem i sommer. Likevel måtte det bare bli sånn. Vi skal flytte, bli kjent med en ny plass og jeg skal inn i helt ny jobb. Da trenger man litt tid på seg. Jeg drar sørover til jul igjen og selv om det er lenge til får jeg ha det å glede meg til. 

  Jeg er fortsatt i fin form forresten. En uke siden operasjonen i dag. Jeg har holdt meg på ca to 500mg paracet i døgnet og kan ikke klage i det hele tatt. Jeg har fortsatt holdt meg unna all annen smertestillende og det synes jeg bare er greit. Jeg har sett ut som en vandrende battlefield den siste uken, men blåmerkene etter operasjonen har virkelig begynt å roe seg og gulne litt. Jeg har fortsatt ikke tatt av tapen jeg fikk på klinikken så jeg har ikke sett sårene enda. Jeg gidder ikke begynne å rive av helt fin tape bare for å se heller, hehe. Det får bli etterhvert, jeg skal jo bruke tape i flere måneder fremover. 

  Ønsker dere en super torsdag alle sammen!

   


   

 • Publisert: 29.06.2017, 15:00
 • Kategori: Blogg
 • 4 kommentarer
 • De første før-etter bildene

 • Publisert: 29.06.2017, 13:42
 • Kategori: Blogg
 • De av dere som har fulgt meg en stund vet at jeg elsker den ene grå kjolen min. Den er fin, men ikke for fin og kan brukes til alt. En veldig enkel kjole som jeg både kan pynte opp og pynte ned. Jeg elsker den. Jeg har brukt den masse, men hadde sikkert brukt den enda mer om jeg hadde utført denne operasjonen tidligere. Jeg brukte kjolen en del uten belte i starten for det er jo en kjole og man skal ikke nødvendigvis trenge å bruke belte på den. Men så fikk jeg etterhvert øynene opp for hvordan denne kjolen satt på meg før operasjonen og uten belte ble jeg seende ut som et vandrende telt, uten overdrivelse. Overkroppen gjorde at en så løs og fri kjole ikke fulgte resten av formene kroppen hadde å by på. I dag tok jeg på meg denne kjolen igjen for første gang etter operasjonen og på samme måte som genseren jeg snakket om tidligere er det en helt annen verden å se seg i speilet nå.

  Jeg prøvde å ta litt bilder for så å sammenlikne litt, men jeg synes ikke det er så synlig på bildene i forhold til i speilet. Jeg tok bort 1,2kg så det er jo betydelig forskjeller. 

  På det første bildet ser dere at brystene er betydelig større enn på bilde nummer to. Dere ser også et hint av oransje fordi kjolen ble så strekt når jeg hadde den på at "shades" av fargen på bhen ble synlig gjennom. På bilde nummer to ser dere litt hvordan jeg har blitt seende ut etter operasjonen. Brystene er mindre og de er mye høyere. På bilde nummer en har jeg på meg en bh og på bilde nummer to har jeg kun på sportsbhen fra klinikken. De holder seg likevel på plass. Jeg både ser og merker stor forskjell på holdningen min. Det er tross alt over en kilo som er tatt vekk fra brystkassen og det merker man. Jeg synes også jeg ser litt tynnere ut etter operasjonen og jeg føler meg generelt lettere og finere i alt jeg har på meg av klær.

  Bildene er kun redigert med fargedybde og styrke.

   


   

 • Publisert: 29.06.2017, 13:42
 • Kategori: Blogg
 • 8 kommentarer
 • Jeg fikk ligge på siden

 • Publisert: 27.06.2017, 15:57
 • Kategori: Blogg
 • Til de av dere som er vant til å kunne rulle rundt i sengen, vri og vende på dere og ikke minst ligge å sove på siden. Ikke undervurder gleden dere får av å gjøre nettopp det. Jeg er en person som pleier å vri og vende masse på meg før jeg etterhvert legger meg til for å sove. Jeg sover nok helst på ryggen, det er i all fall sånn jeg pleier å ligge når jeg våkner, men jeg liker også veldig godt å ligge på siden. Nå som jeg har tatt denne operasjonen får jeg verken vridd og vendt på meg i sengen før jeg kan legge meg til rette å sove og heller ikke ligge på siden. Før i dag. Da fikk jeg endelig ligget å slappet av litt på siden igjen, og jeg skal si dere det at det skal jeg ikke undervurdere igjen, haha. 

  Formen er fortsatt fin. Jeg kjenner det på kroppen at jeg har utført et inngrep, men jeg har ikke noe vondt. Dette er kanskje både positivt og negativt. Positivt fordi det å ha vondt er helt forferdelig, men kanskje litt negativt fordi jeg pusher meg selv mer enn jeg kanskje burde. Siden jeg ikke har vondt tillater jeg meg kanskje å bære en lett handlepose hjem fra butikken, lage litt middag eller hente klærne fra vaskemaskinen. Samboeren min blir sur da, hehe. Men det er noe med å skulle være helt i ro også. Jeg er jo vant til å trene minst fem ganger i uken og nå må jeg ligge her på sofan og se samboeren gjøre det jeg ikke "får lov" til. Dere ser sikkert den at det er vanskelig, hehe.

  Man skulle tro at det var utrolig digg å endelig få en unnskyldning til å ikke gjøre noe annet enn å ligge på sofan en hel dag med filmer, serier og spill. Men fy fillern så kjedelig det kan bli i lengden. Jeg gleder meg til denne perioden er over altså, haha. Likevel så kan jeg jo ikke klage. Jeg er jo selv grunnen til at jeg ligger her, men det kommer til å være så verdt det.

  I dag gikk vi en liten tur igjen. Jeg får jo ikke gjort så mye annet, men å gå litt er helt greit. Før vi tok turen ut i det fine været Trondheim byr på, tok jeg på meg en genser. Genseren jeg tok på meg er egentlig en genser jeg er ganske glad i, men som jeg bruker altfor sjeldent fordi jeg aldri har synes den sitter noe godt på kroppen. Dette har med selvbilde å gjøre. I dag tok jeg den på for første gang etter operasjonen og det var en helt annen verden. Jeg så meg selv i speilet relativt lenge å bare så på hvordan denne ene genseren satt der den skulle sitte. Dette er sikkert et skikkelig teit eksempel, men for de av dere som har slitt eller sliter med det samme som meg, skjønner hvordan det er å ikke føle seg vel i klærne sine. En av flere grunner til operasjonen og jeg angrer ikke!

  Nå er vi hjemme igjen og jeg sitter nok en gang plantet i sofan, klar for en ny episode av GOT. Vi har handlet inn til middag og tar ellers livet med ro så godt vi klarer. Ønsker dere en fin tirsdag alle sammen! 

   


   

 • Publisert: 27.06.2017, 15:57
 • Kategori: Blogg
 • 2 kommentarer
 • Leilighet i boks?

 • Publisert: 26.06.2017, 12:49
 • Kategori: Blogg
 •  

  God mandag!

  Er dere klare for en ny uke? Personlig er jeg litt blandet. Jeg vil gjerne være klar, men denne operasjonen begrenser jo mulighetene mine en del, hehe. Det jeg med andre ord var klar for var visning på en leilighet i Tromsø. Søskenbarnet mitt som allerede har flyttet nordover har vært kjempesnill og gjort oss en stor tjeneste der hun har vært på visning for oss. Hun snakket varmt om den fine lille leiligheten og nå ser det kanskje ut som leiligheten er i boks. Det er ikke bestemt enda, men jeg har en liten magefølelse på at det blir den. 

  Om det så skulle bli denne leiligheten er det jo en del som skal ordnes i forkant. Depositum må blant annet inn og det skal vi få hjelp til av banken. For at banken skal kunne hjelpe oss må vi ha en leiekontrakt som bevis på at pengene er et depositum. Deretter skal pengene overføres på en egen depositumskonto. Hvordan alt det der fungerer vet jeg ikke helt, men jeg tror det var en enkel og grei måte å forklare det på, haha. I tillegg til depositum, må innflyttingsdato bestemmes. Nå som vi er blitt nødt til å revurdere turen sørover kan vi flytte oppover tidligere og komme litt på plass i Tromsø før jeg faktisk begynner på jobb 1.august. Da kan lillebroren til samboeren komme å hente oss tidligere også, noe han uttrykket ønske for. 

  Når det kommer til leiligheten vi ser på, er det en fin og liten leilighet rett utenfor byen. Den ligger rett "på andre siden" og rett ved vannet, så vi ser over til Tromsøya fra leilighetens veranda. Leiligheten er på 39 kvadrat så den er ikke så stor, men det blir nok ikke noe problem. Vi har bodd på 33 kvadrat i to år nå og det har jo gått fint. Leiligheten ligger ti minutters gange fra jobben jeg har fått og dette er så klart veldig positivt. Leiligheten er møblert, så vi trenger egentlig ikke ta med oss annet enn utstyr, klær, sengetøy og liknende. Vi har vurdert å selge flere av møblene vi har her i Trondheim med tanke på flyttelasset, men får vi det med nordover så tar vi det med. Da har vi noen møbler til den gangen vi skulle flytte inn i noe eget. 

  Om det blir så denne leiligheten blir vår så er både leiligheten og flyttelasset i boks. Da går bekymringene og stresset jeg har igjen over på penger, hehe. Depositum og leie i Tromsø blir ikke et problem med tanke på at vi skal få hjelp fra banken, samboeren får stipend og jeg har 100% jobb. Bekymringene gjelder tre måneders oppsigelse her i Trondheim. Om ingen tar over for oss må vi betale tre måneder leie her også, og det blir veldig dyrt. Derfor håper vi at de som har meldt sin interesse for denne leiligheten tar over for oss når vi flytter ut slik at vi kun betaler for juli og ikke august og september. 

  Blir en spennende tid fremover nå. Det er lov å håpe at alt går knirkefritt!

   


   

 • Publisert: 26.06.2017, 12:49
 • Kategori: Blogg
 • 2 kommentarer
 • Uken som gikk

 • Publisert: 25.06.2017, 19:11
 • Kategori: Blogg
 • Ukens innlegg

  "Ferdig operert"

  "Vitnemål" 

  Akkurat nå

  Nå sitter/ligger jeg i sofan, langflat utover sjeselongen med hotellpute bak hode og under et pledd med pcen på fanget. Jeg har litt vondt i hode, så jeg har tatt en paracet. Vurderer å få i meg noe mat også, for tror kanskje det er grunnen for hodepinen. Jeg sitter også å tenker over alt jeg har i vente, slik som flytting, ny jobb og liknende. Det blir spennende å se hvordan vi får dette til å gå, selv om det er veldig stressende også, hehe. 

  Ukens høydepunkt

  Operasjonen som jeg har snakket så mye om denne uken er og blir høydepunktet. Dette er en operasjon jeg har hatt lyst til å gjennomføre i mange år. Jeg var til konsultasjon for dette første gang når jeg var 16 år gammel og allerede da var jeg sliten og lei. Nå er det gjort og selv om jeg tar et par paracet om dagen, er litt sliten og slapp og ikke får brukt kroppen på samme måte helt enda, så er det verdt det og jeg er veldig glad for å ha gjennomført dette inngrepet. Jeg gleder meg til en fremtid der jeg er mer fornøgd med meg selv og der jeg får en bedre og enklere hverdag. 

  I tillegg til operasjonen fikk jeg vitnemålet mitt denne uka. Det må jo så klart være med på "ukens høydepunkt"-lista. Vitnemålet er beviset på at jeg har gjennomført den utdanningen jeg har gjennomført. En utdanning jeg er evig stolt over å ha tatt. Det var virkelig stas å få det tilsendt i posten og det er nok en bekreftelse på at jeg er ferdig utdannet barnevernspedagog.

      

  Ukens nedtur

  Jeg vet ikke om det blir riktig å kalle det en nedtur når jeg på en måte har skyld i det selv, haha, men nedturen denne uken må være at jeg tvinges til å være mye roligere enn jeg er vant til. Jeg har jo blitt vant til å trene masse i løpet av en uke, noe jeg ikke har hatt muligheten til i like stor grad denne uken. Men jeg visste jo dette kom til å være tilfelle. Man må jo bare belage seg på en rolig periode når man bestemmer seg for å et inngrep. Det blir rolige tider fremover også, men sånn er det. Jeg kommer sterkere tilbake når kroppen er klar for det. Om noe annet skulle være ukens nedtur så må det være denne bandasjen jeg tok av i dag. Fy flate den var vond å ta av, men det gikk heldigvis fort over. Hadde på sånn klisterbandasje som virkelig har fått tid til å sette seg godt fast i huden min de siste dagene. Å ta av bandasjen har hittil vært det verste med hele prosessen, haha. 

  Ukens trening

  Denne ukens trening har ikke vært slik den pleier å være. Jeg trente på starten av uka, men så dabbet det veldig av med tanke på denne operasjonen jeg tok på torsdag. Jeg er i fin form og gleder meg til å være tilbake på treningssenteret, men det kommer nok ikke til å bli det samme på en god stund. 2-3 uker etter operasjonen kan jeg begynne å trene lett, men jeg kan ikke trene som vanlig før det har gått minst 6 uker. Jeg har likevel prøvd å være litt flink og gått en liten tur hver dag sammen med samboeren. Jeg blir jo så rastløs også, så jeg må bare røre litt på meg om jeg kan og klarer. Formen min har jo vært super med tanke på inngrepet så en liten tur om dagen er sikkert bare bra. 

   

 • Publisert: 25.06.2017, 19:11
 • Kategori: Blogg
 • 1 kommentarer
 • Bandasjene er av

 • Publisert: 25.06.2017, 13:58
 • Kategori: Blogg
 •  

  Det blir mye operasjonssnakk om dagen og jeg beklager om dere synes det er kjedelig i lengden, men det er nå en gang sånn at det er denne operasjonen som former dagene mine for tiden. Det er dag tre etter operasjonen og i dag tok jeg av bandasjene. Jeg føler meg litt lettere og litt mer bevegelig etter at jeg tok den av da bandasjene strammet veldig opp. Det var ikke noe godt å ta de av da det var en slags klisterbandasje som satt fast i alt jeg hadde av hår/dun på kroppen, haha. Jeg sto på badet foran speilet i noe jeg følte var evigheter. Jeg kunne ikke få hjelp til å ta den av heller, for da hadde jeg ikke hatt noen form for kontroll. De klister på fire "striper" med bandasje og under disse er det store plaster og tape over sårene/arrene. Plastrene og tapen er fortsatt på og disse skal jeg heller ikke ta av før de eventuelt blir våte, møkkete eller faller av på egenhånd. Sportsbhen er fortsatt på da og den skal være min følgesvenn i fem-seks uker til. 

  I dag var vi egentlig oppe ganske tidlig. Vi tok turen ut i det fine været og til Kjøpmannsgata der det var bokloppis og stort marked i dag. Personlig fant jeg flere bøker jeg hadde lyst på, men vi endte opp med å ikke kjøpe noen. Vi skal tross alt flytte om kort tid og vi trenger ikke akkurat noe mer å flytte på. I tillegg har jeg fortsatt bøker jeg ikke har lest enda. Jeg får prioritere disse først og heller få tak i nye bøker i en senere anledning. Vi fikk uansett en fin tur ute blant mange av turistene som var i Trondheim i dag. Vi mistenker at det har kommet en båt eller noe til byen. 

  Ellers jobber vi fortsatt med å finne leilighet i Tromsø. Vi er mye inne på finn.no og skriver til alle vi føler vi kan skrive til. Jeg har fått noen svar, men flertallet av svarene melder om allerede utleid leilighet. Hadde jo vært fint om det sto på annonsene som ligger ute, hehe. I tillegg ser det ut som det blir dyrere å bo i Tromsø enn Trondheim. Det trodde jeg faktisk ikke, men sånn er det vel. Ser ut som vi må opp i 12.000kr i all fall og det er leie på mellom 2-3000kr mer enn det vi betaler i Trondheim. Storbylivet er ikke billig dere. 

  Jeg har akkurat tatt en paracet igjen etter en liten hodepine jeg fikk for en liten stund siden. Vi skal vel snart få i oss litt mat her hjemme også, så blir det vel nok en rolig dag. Jeg kjenner jeg begynner å bli rastløs. Iallfall nå som jeg egentlig føler meg bedre og bedre. Jeg vil tilbake på treningssenteret og tilbake til pakking av leilighet og forberedelse til flytting. Samtidig vil jeg ikke risikere å åpne sår eller gjøre de kommende arrene mine store og stygge. Tålmodighet dere, ikke min sterkeste side alltid. 

   


   

 • Publisert: 25.06.2017, 13:58
 • Kategori: Blogg
 • 0 kommentarer
 • Vitnemål

 • Publisert: 24.06.2017, 19:00
 • Kategori: Utdanning
 •  

  Igår fikk jeg plutselig noe i posten. Jeg ventet ikke på noe, så jeg var ganske overrasket. Det var melding om en rekommandert pakke på postkontoret jeg måtte hente. Tenk at jeg ikke skjønte hva det kunne være for noe? Haha.. Jeg er akkurat ferdig utdannet barnevernspedagog, men det falt meg ikke inn at det kunne være vitnemålet som skulle dumpe ned i hendene på meg når jeg hentet konvolutten. Jeg lurte på om jeg hadde bestilt noe jeg ikke husket eller om samboeren hadde bestilt noe i mitt navn eller noe. 

  Jeg ble uansett veldig glad når jeg hadde vitnemålet mitt i hendene. Tenk, at der står det svart på hvitt at jeg er utdannet barnevernspedagog. Uansett om jeg i min fremtid skal jobbe i barnevernstjenesten eller ikke er jeg stolt, glad for og 100% sikker på at jeg valgte riktig når jeg skulle søke studieretning. Jeg hadde nok følt jeg gikk i riktig retning om jeg hadde gått sosionomstudiet eller sykepleien også siden det går ut på å jobbe med mennesker som har behov for deg, men det er noe spesielt med barnevernspedagogutdanningen. Utdanningen traff meg så godt på så mange nivåer. Utdanningen bekreftet det jeg hele tiden har visst, at jeg vil jobbe med barn og unge. Enten det er barn, unge og familier som sliter, har det vondt og som trenger en hjelpende hånd eller om det er forebyggende arbeid som gjør at jeg kan hjelpe til før en skade eventuelt skulle skje. 

  Jeg var så stolt når jeg holdt vitnemålet mitt i hendene mine. Jeg hadde ingen spesielle tanker rundt karakterene mine eller noe. Jeg bare så på det og visste med meg selv at jeg har tatt en viktig bachelorgrad. En grad jeg kan bli både elsket å hatet for i fremtiden. Jeg er i all fall glad og stolt for graden min selv og det er jo viktig. 

  Det skal bli deilig å si til folk som måtte spørre at "jeg er barnevernspedagog", istedenfor å si "jeg er student".

   


   

 • Publisert: 24.06.2017, 19:00
 • Kategori: Utdanning
 • 2 kommentarer
 • To dager etter operasjonen

 • Publisert: 24.06.2017, 16:56
 • Kategori: Blogg
 •  

  God lørdag! 

  Det er dag nummer to etter operasjonen og jeg var så glad når jeg våknet til en bedre form i dag enn den jeg hadde igår kveld. Igår kveld merket jeg at jeg fikk en annen form for ubehag enn jeg hadde hatt tidligere. Jeg tenkte egentlig bare at nå kommer det, den kjempevonde biten. Den biten jeg har ventet på. Jeg gikk inn for å legge meg rundt klokka ti eller noe og prøvde å slappe av. Når jeg våknet til en bedre form i dag var jeg som sagt veldig glad. Formen er på topp igjen. 

  I dag er det lørdag og vi har vært ute å gått en liten tur. Vi spiste middag på friday`s og tok livet med ro. Det var godt å røre litt på seg igjen, men jeg kjente på slutten av turen at det var godt å komme hjem å ta seg en ny paracet. Igår gikk jeg under 2000 skritt, noe som for meg nesten er flaut å si. Selv om jeg ikke har noe særlig vondt, har jeg utført en inngrep som gjør at det er ubehagelig å røre for mye på seg. Kroppen trenger ro og hvile. I dag har jeg allerede gått over dobbelt så langt. Jeg har mer energi i dag enn jeg hadde igår kveld og det er godt å kjenne at kroppen kommer sterkere tilbake. 

  Det klør en del under bandasjen noe jeg går ut i fra at er positivt. Det betyr vel at sårene jobber og gror. Om en dag eller to kan jeg endelig ta den av å se litt nærmere på hvilken jobb som er gjort under der. Jeg kjenner jeg trenger en dusj nå også, så jeg håper de neste dagene går fort. Jeg tror jeg må gå inn for enn liten fillevask snart, hehe. Men jeg får ikke dusje hele meg før det har gått tre-fire dager etter operasjonen. Bortsett fra kløe kjenner jeg det sprenger litt når jeg rører på meg etter å ha sittet stille en del, men det er vel ikke noe unormalt ved det heller. 

  Jeg lovte dere film etter operasjonen, men det er dessverre begrenset med videomaterialet da samboeren ikke fikk være med meg inn på rommet før etter inngrepet. Dessuten ville ikke kirurgen være med på noe film og var skeptisk til sosiale media noe jeg så klart respekterer. Jeg er uansett fortsatt åpen for å lage en film der jeg besvarer spørsmål dere måtte ha rundt dette inngrepet, så det er bare å stille spørsmål i kommentarfeltet. Så skal jeg i tillegg prøve å få laget en liten video ut ifra det materialet jeg har når jeg har kommet meg skikkelig. 

  Formen er i all fall fortsatt fin og jeg tror jeg er i så fin form jeg kan være med tanke på hva jeg har gjort for noe. Jeg er veldig forsiktig da, så det kan jo være derfor. Samboeren er flink å hjelper meg med det jeg har behov for. 

   


   

 • Publisert: 24.06.2017, 16:56
 • Kategori: Blogg
 • 0 kommentarer
 • Dagen etter operasjonen

 • Publisert: 23.06.2017, 12:05
 • Kategori: Blogg
 • God formiddag alle sammen!

  Det er dagen etter operasjonen. Det er fortsatt litt surrealistisk for meg at jeg har gjort dette, hehe. Jeg har hatt lyst til å gjøre det i så mange år og nå er det plutselig gjort. Prosessen har tatt no time og nå sitter jeg her med opplysninger om operasjonen som er gjort og sykemelding i hendene. Jeg vil takke Aleris Trondheim for god gjennomførelse, for flinke og hyggelige folk og for at dere ringte meg i dag for å høre om alt sto bra til. Spesiell takk til kirurgen min som var både flink å hyggelig, til sykepleieren som kom å satt kanyle på meg og som tok seg tid til en kort samtale, til sykepleieren som strøk meg over pannen og som passet på meg under narkosen og sykepleieren som hjalp meg opp av sengen etter operasjonen mens jeg fortsatt var ganske groggy. Folk som dere gjorde denne opplevelsen veldig fin for meg. Dere beroliget, tok dere tid til en samtale og var både folkelige, morsomme og hyggelige. Om jeg skal ha noen form for inngrep igjen håper jeg å komme til dere, men jeg satser jo så klart på at jeg slipper det, hehe. Fortsett den gode jobben!

  Natten i natt var litt tung. Jeg våknet en del ganger og slet litt med å røre på meg. Jeg blir jo nødt til å ligge på ryggen etter operasjonen og selv om jeg vanligvis ligger på rygg når jeg sover pleier jeg å både vri og vente på meg før jeg faktisk legger meg til rette å sovner. Det fikk jeg ikke gjort i natt og det får jeg nok ikke gjort på en stund heller, hehe. Dette gjorde at jeg ble liggende en del å bare vente på å bli trøtt nok så jeg faktisk sovnet, men det ble etterhvert.

  Jeg våknet jo noen ganger i natt og på morgenen i dag og når klokken var rundt sju, så gadd jeg ikke å prøve mer. Jeg satt bare å surret litt på mobilen og slappet av. Etterhvert våknet samboeren også og etter det sto vi opp. Jeg merket det var tyngre å røre på seg i dag. Jeg er ikke lenger neddopet på noen form for smertestillende, hehe. Eller, jeg tar paracet etter behov da, så jeg går jo på noe. Jeg har til tross for operasjonen hittil valgt å vike fra de andre smertestillende. Jeg fikk en resept på både sterke og milde smertestillende, men de kan gi så utrolig mange negative bivirkninger, så jeg tok ikke sjansen. Hadde jeg hatt skikkelig vondt hadde jeg jo så klart måttet ta dem, men jeg har ikke noe vondt, så da lar jeg være. Det sa de på klinikken at var helt greit også. 

  Dagen blir brukt på avslapping. Jeg har hittil spist pizza og drukket redbull til frokost sammen med et par episoder av "orange is the new black", haha. Skikkelig sunn og god livsstil liksom. Det blir noen lette løsninger akkurat nå, men jeg vil gå tilbake til gode vaner når jeg får lov til å røre meg litt mer. Av det jeg kan se er jeg fornøgd, men resultatet får jeg jo ikke se ordentlig før jeg får av meg denne støttebhen og bandasjen om noen dager. Det blir spennende å se, men jeg vet allerede at resultatet er bedre enn sånn jeg hadde det. Jeg slipper en del vekt og kroppslige plager, og jeg slipper forhåpentligvis at det første folk ser på meg som er "jenta med de store puppene". Det blir et problem når man ikke vil ha den typen oppmerksomhet. Samtidig gleder jeg meg til å begynne å trene igjen og til å få tak i klær som faktisk passer hele kroppen min. 

  Alt går i all fall bra med meg og jeg har sluppet unna store smerter og plager. Jeg skal bare ta det med ro slappe av. Ha en fin fredag og start på helga alle sammen!

   


   

 • Publisert: 23.06.2017, 12:05
 • Kategori: Blogg
 • 5 kommentarer
 • Ferdig operert

 • Publisert: 22.06.2017, 19:54
 • Kategori: Blogg
 • God kveld alle sammen! 

  Da var operasjonen ferdig og bare sånn at dere vet det så gikk det veldig bra. Kirurgen var fornøgd også, så det er bra. Jeg er for øyeblikket i storform og har egentlig vært det helt siden jeg våknet fra narkosen. Ikke noe særlig vondt i det hele tatt. Jeg ser for meg at mye av grunnen til det er fordi jeg er sånn delvis neddopet på smertestillende, hehe. Jeg var ganske groggy når jeg våknet, men når jeg først våknet var jeg fort oppe å gikk. Det første jeg spurte om var om samboeren kunne komme inn. Han hadde være på venterommet å ventet lenge og jeg hadde litt dårlig samvittighet for det. Heldigvis fikk han lov til å komme inn til meg. 

  Når jeg kom til klinikken ca ti på elleve i dag tidlig, tok jeg kontakt i resepsjonen. Jeg betalte det jeg skulle og gikk opp i ventesonen. Jeg synes ikke jeg ventet så lenge for plutselig ble navnet mitt ropt opp. Samboeren fikk ikke være med noe mer etter det og vi så ikke hverandre før etter operasjonen. Jeg ble fraktet inn på rommet som ble "mitt". Der bekreftet jeg at jeg var fastende, at jeg hadde tatt paracet før oppmøte, at jeg ikke var allergisk mot noe og liknende. Samme damen som spurte meg om dette satt også kanyle i venste arm. Denne skulle jeg får både smertestillende og narkosen gjennom. Etter en liten stund kom det en sykepleier inn som fraktet meg til operasjonsstuen. Det var han som skulle passe på at jeg sov godt under narkosen. Jeg la meg på operasjonsbenken, fikk smertestillende i armen, fikk slike elektroder(?) og en blodtrykkmåler som skulle passe på blodtrykk og hjerterytme mens jeg sov, ble vasket/sterilisert på operasjonsstedet og litt forskjellig informasjon. Mer enn dette husker jeg egentlig ikke, haha. Når jeg våknet lå jeg på rommet "mitt" igjen, pakket inn i bandasje og sportsbh. Som sagt så gikk operasjonen veldig bra. Jeg har jo ikke sett noe enda, da jeg er fullt bandasjert og dekket til med denne bhen. Jeg får bare stole på kirurgen som sa det hele gikk veldig bra. Han snakket tidligere om å ta ca 400gram, men det endte opp med at han tok hele 600gram i hver. Til sammen ca 1.2kg. Det gjør ikke meg noe, hehe.

  Etter at jeg våknet gikk jeg på do, fikk i meg litt væske, kledde på meg mine egne klær også tok det ikke så lang tid før vi dro hjem. Klinikken ringte etter en taxi for oss. Når jeg kom hjem tok det ikke lang tid før jeg ble skikkelig rastløs. Trondheim byr på strålende sol for første gang på lenge og jeg har enda ikke fått være med på markedet Trondheim har. Vi tok derfor en tur ut. Vi tok det både fint og pent og jeg merket ingenting. Vi stoppet først innom apoteket for å plukke opp noen smertestillende som klinikken hadde ordnet for meg. Deretter kjøpte vi en kald slush og tok turen gjennom markedet på torget. Det var sol, det var mennesker, det var god stemning og jeg var i toppform. 

  Etter en stund tok vi turen hjem. Jeg er fortsatt i fin form og jeg sitter vel egentlig bare å venter på å få vondt, hehe. Jeg husker bare hvor vondt jeg fikk i håndleddet etter de operasjonene og det er bare det jeg har å forholde meg til. Forskjellen er at det var lokalbedøvelse og ikke narkose. Kanskje får jeg skikkelig vondt etterhvert eller så kan det jo hende det er dette jeg har å forholde meg til de neste dagene. Kirurgen min sa det var veldig individuelt hvordan folk reagerte fordi folk har forskjellig smerteterskel. Noen får ikke vondt i det hele tatt, de aller fleste kjenner ubehag de første tre dagene og noen hadde vondt lenger. Jeg liker å tro jeg har høy smerteterskel, men hvem vet, hehe. 

  De av dere som har fulgt meg en stund og som vet jeg har hatt godteristopp frem til denne dagen må bare få vite at jeg har spist godteri i dag, haha. Jeg nådde målet mitt med å holde meg unna til i dag og har vel vært uten godteri i fire-fem uker nå. Det er jeg litt stolt over. Jeg skal fortsatt prøve å være forsiktig når det kommer til godteri altså, jeg har jo nå erfart at det ikke er så vanskelig å holde seg unna om man bare bestemmer seg. Akkurat i dag derimot skal jeg bare slappe av og kose meg resten av dagen. 

  Jeg er frisk og rask og alt gikk som det skulle. Nå skal jeg bare ta tiden til hjelp, gro sår og pleie arr. Ha en fin dag alle sammen!

   


   

 • Publisert: 22.06.2017, 19:54
 • Kategori: Blogg
 • 2 kommentarer
 • Operasjonsdagen

 • Publisert: 22.06.2017, 09:49
 • Kategori: Blogg
 •  

  Hei dere og god torsdag!

  Nå er dagen her enten jeg vil eller ikke. Operasjonsdagen. Dette er en operasjon jeg har hatt lyst til å ta i mange år og nå er dagen her, faktisk ganske kort tid etter at jeg begynte denne prosessen. Det skyldes nok mye at jeg skal ta operasjonen på en privatklinikk og ikke på sykehuset. Får takke legen min senere for god henvisning. 

  Igår kveld skiftet jeg på sengen som jeg hadde fått beskjed om å gjøre for å legge meg i så ren atmosfære som mulig, I guess. Jeg dusjet også og vasket meg to ganger med Hibiscrub. Jeg har dusjet i dag tidlig også og vasket meg med scrubben en gang til. Er jeg ikke ren nå, blir jeg aldri ren. Jeg lukter antibac og tannlegekontor. Jeg får ikke ha på meg noen produkter, altså ikke noe sminke, parfyme, kremer eller annet. Jeg kommer til å se ut som Hufsa på alt av bilder og videoer, så da er dere forberedt. Jeg har også fått beskjed om å møte i løse og ledige klær, noe som ikke gjør at jeg ser mindre ut som Hufsa og delvis et vandrende telt. Then again, dette kommer til å være verdt det, det er jeg sikker på. 

  Jeg får ikke spise eller drikke noe. Det eneste jeg har gjort i dag er å dusje, pusse tenner og flette håret. Jeg skal ta tre paracet ca klokka ti og det er det av vann jeg får i meg før operasjonen. 

  Det er fint vær i Trondheim i dag, så vi tenker å gå bortover. Hvordan formen min er etter operasjonen vet jeg ikke, men jeg regner med vi tar taxi hjem.

  Ønsker dere en fin dag alle sammen!

      

 • Publisert: 22.06.2017, 09:49
 • Kategori: Blogg
 • 2 kommentarer
 • Pakke ned leiligheten

 • Publisert: 21.06.2017, 12:49
 • Kategori: Blogg
 •  

  Hallo kjære dere! 

  Dette blir en dag med masse rydding og pakking. Vi har tatt opp masse esker fra kjelleren som jeg har begynt å pakke ned i. Det er denne dagen jeg kan være med å hjelpe til 100% ovenfor å delegere arbeid til samboeren, hehe. I morgen formiddag skal jeg opereres og da blir det ikke mye hjelp å få fra meg på et par dager. Nå som det er klart at vi skal flytte nordover og datoen for flyttelasset er bestemt, er det bare å begynne å pakke ned ting vi "ikke trenger". Lillebroren til samboeren har sagt ja til å komme å hente flyttelasset 24.juli. Det blir dagen etter at vi kommer hjem fra mamma, så det blir et par stressende dager der. Det spørs om vi må revurdere besøket nedover. Jeg vil virkelig hjem en tur i sommer, men vi må se om vi får tid.

  Jeg skal derfor bruke dagen på å pakke ned ting. Leiligheten kommer til å se både tom å kjedelig ut de neste ukene, men jeg synes det er greit å bare få gjort unna så mye som mulig så fort som mulig. Leiligheten skal også vaskes før vi flytter ut, så om vi skal sørover i sommer må det gjøres før vi drar. 

  Vi var i kontakt med banken igjen igår og det ser ut som vi skal få et etableringslån likevel. Vi har gitt fra oss dokumentasjonen de trenger og vi mangler kun en kontrakt fra en av leilighetene vi har hørt på. Jeg har ikke fått noe mer svar, så jeg er spent på den biten der. Vi har heldigvis noen kjenninger i Tromsø da, som sikkert kan stikke på visning for oss om vi trenger hjelp på den biten. 

  Det blir en spennende tid fremover i all fall. Beklager hvis det blir mye blogging om akkurat dette for tiden, men det må nesten bare bli sånn akkurat nå, hehe.

   


   

 • Publisert: 21.06.2017, 12:49
 • Kategori: Blogg
 • 2 kommentarer
 • Skal du bli barnevernspedagog eller sosionom?

 • Publisert: 21.06.2017, 11:00
 • Kategori: Utdanning
 •  

  Nå som jeg er ferdig med utdanningen min, tenkte jeg å kvitte meg med noen pensumbøker. Er det noe jeg var glad for når jeg selv var student så var det å slippe å betale full pris for bøker når jeg kunne få kjøpt de mye billigere brukt. Nå er jeg ferdig utdannet og kan gjøre en tjeneste for andre der ute som er i samme båt. Nye pensumbøker er kjempedyrt, så prøv heller å få tak i gode og brukte bøker. 

  Bøkene mine er veldig fint bruk. De fremstår som nye og har ingen markeringer. De passer hovedsaklig for barnevernspedagogutdanningen, men jeg vet enkelte bøker også hører til på pensumlistene til sosionomene. Ta en titt, ta kontakt og jeg skal komme med gode priser til dere. 

   
   

 • Publisert: 21.06.2017, 11:00
 • Kategori: Utdanning
 • 2 kommentarer
 • På utkikk etter leilighet i Trondheim?

 • Publisert: 20.06.2017, 18:16
 • Kategori: Blogg
 •  

  HØR HØR!

  Vår leilighet i Trondheim blir ledig i løpet av sommeren. Trenger du eller kjenner du noen som trenger en plass å bo, ta kontakt!

  Leiligheten består av gang, bad, stue/kjøkken, balkong og sovealkove m/skyvedør. I tillegg medfølger en stor bod i kjelleren. Leiligheten er på 33 kvadrat og passer fint til enslige og par. Standarden er god. Leiligheten ligger i andre etasje i leilighetsbygg med heis.

  Leiligheten er sentrumsnær og det tar fem minutter å gå til Trondheim torg. Bussholdeplass, søndagsåpne dagligvarebutikker og treningssenter i umiddelbar nærhet.

  Med leiligheten finnes hvitevarer som oppvaskmaskin, vaskemaskin og kjøleskap. Vi har møbler som kan kjøpes med til en billig penge om ønskelig!

  Med leiligheten medfølger også en strålende utsikt mot Nidelva og øya!

  Ta kontakt med meg om dette skulle være av interesse eller om dere har noen spørsmål.

  DEL DEL!

   
   

 • Publisert: 20.06.2017, 18:16
 • Kategori: Blogg
 • 8 kommentarer
 • Beregninger

 • Publisert: 20.06.2017, 16:00
 • Kategori: Blogg
 •  

  Hmm. Vi fikk ikke lån  fra banken. Dette kan bli spennende fremover. Tre måneder oppsigelse i den nåværende leiligheten runder vi opp til å bli ca 30.000kr. Ny leilighet og depositum i Tromsø kan bli opp til 40.000+kr. Samboeren får igjen 14.000kr på skatten, mens jeg kun får igjen 4000kr. Feriepengene vet vi ikke hvor mye ligger på enda, men disse pengene må også gå til dette regnestykket. Jobben jeg har fått begynner jeg ikke i før 1.august. Samboeren får ikke stipend før i august heller. Vi har på en måte pengene, men vi får dem ikke før om noen måneder om dere skjønner.

  Det som kommer til å måtte skje nå er at vi må lage avtaler og på en eller annen måte skrape sammen noe mer penger. Det kan være at han som eier leiligheten vi bor i nå går med på å få en betaling en måned senere eller at vi får litt hjelp hjemmefra. Det kan også kanskje være at de som eier vår fremtidige leilighet går med på å få depositumsbeløpet når jeg har fått første lønning. Vi må være heldige og effektive samtidig for å få til dette tror jeg. 

  Jeg vet dette er en fase i livet omtrent alle går gjennom, men fy flate så slitsomt da. Alle skal ha pengene våre før vi har fått dem selv. Det er en utrolig dårlig ordning, men så klart en forsikring for de som eier leilighetene vi leier. Jeg hater å måtte spørre om hjelp også, for jeg har alltid vært en som skal klare ting selv.

  Penger altså, elsk-hat!

  Nå skal jeg sette på en serie. Prøve å slappe litt av. Prøve å tenke på noe annet, selv om jeg vet jeg ikke får det til, haha. Etterhvert skal jeg prøve å finne ut hvor vi skal få disse pengene fra. Det er så man skulle ønske man aldri brukte penger på noe som helst unødvendig i livet, haha.

   


   

 • Publisert: 20.06.2017, 16:00
 • Kategori: Blogg
 • 2 kommentarer
 • Stress

 • Publisert: 20.06.2017, 12:05
 • Kategori: Blogg
 •  

  Jeg stresser og stresser. Jeg la meg med vondt i hode igår og våknet med vondt i hode i dag, haha. Det å ikke vite hvordan vi skal få ting til å gå rundt er skikkelig stressende. Jeg har jo jobb nå da, men jeg skal jo tross alt komme meg oppover til Tromsø også. Jeg må ordne meg plass å bo og jeg må ordne penger. Jeg var i kontakt med banken min i dag. Ikke angående et forbrukslån, men et etableringslån. Men så fant vi ut at om vi skulle ha et lån i det hele tatt så måtte det bli forbrukslån. Det er ikke bare depositum og leie som skal betales der oppe, men leien her nede også. Når det er tre måneders oppsigelse, må disse tre månedene også betales for. 

  Jeg var så stressa når jeg våknet i dag at det første jeg gjorde var å se etter flere leiligheter i Tromsø. Sorry altså, men det er skikkelig dårlig stelt med leiligheter i den byen om jeg så skal si det selv. Man må jo opp i 12-15000kr i måneden for å finne noe man kan bo i. Jeg vet det er dyrt å bo i byen altså, men.. I tillegg har flere leiligheter opp til 30000+ i depositum. Dette er penger vi ikke har enda. Så derfor ser det ut som vi må ta et lån og heller ordne oss en stram plan for å betale ned dette så fort som mulig. Alle pengene våre blir å gå til det eventuelle lånet. 

  Jeg har fått litt svar på et par leiligheter i Tromsø, men det er ingenting som er bestemt enda. Når det kommer til bilen jeg tenkte på så blir denne lagt på hylla inntil videre. Eller, om ikke vi får oss leilighet før 1.august så må vi ha bil, men om vi får tak i leilighet går det fint å ta buss til og fra jobb til jeg har råd til en bil. Det blir enten eller i første omgang. 

  Grunnen til at jeg stresser så mye er fordi jeg føler det er mye som skal være i orden på relativt kort tid. Jeg har sagt opp jobben på bunnpris, men jeg har en leilighet som skal betales på samtidig som jeg leter etter en annen leilighet. Så har vi flyttelasset da, bare det er jo en historie for seg selv. Vi må få alt vi eier opp til Tromsø. Nå ser vi for oss at vi skal selge og kaste en del da, men det er fortsatt en del som skal oppover. 

  Jeg er nesten litt glad for at Trondheim serverer regn i dag, så jeg har samvittighet nok til å sitte inne med dette, haha. Det er jo stort marked i Trondheim fra i dag og jeg skulle gjerne tatt turen ut, men når situasjonen er som den er får jeg bare vente litt. 

   


   

 • Publisert: 20.06.2017, 12:05
 • Kategori: Blogg
 • 0 kommentarer
 • Det koster å være voksen

 • Publisert: 19.06.2017, 22:27
 • Kategori: Blogg
 •  

  Wow! Først må jeg takke for alle gratulasjoner jeg har fått etter at jeg fikk vite jeg fikk jobben i dag tidlig. Veldig koselig altså! Det er nå fremover den vanskeligste biten kommer. Eller, det er ikke nødvendigvis lett å få seg jobb i Norge, men nå har jeg vært så heldig at jeg har fått det. Det er nå alt det andre kommer opp. Om ikke jeg stresset fra før, så stresser jeg i all fall nå. Det er ikke som før når man bare kunne flytte, haha.

  Her i leiligheten har vi for det første masse møbler. Dette må enten selges eller fraktes nordover. Vi har snakket om å selge sengen, sofaen og spisestuen. Likevel er det masse som skal fraktes. Vi trenger nok ingen lastebil, men skal vi få med oss alt må vi enten selge mer eller få en stor bil til å hjelpe oss. Jeg har googlet litt om flyttebyråer og det er mye dyrere enn jeg trodde det skulle være. Så enten må vi kjøre selv eller få hjelp av noen.

  Skal vi kjøre selv, må vi skaffe oss bil. Det har vi ikke. Så jeg har brukt lange tider på finn.no i dag for å se etter en passende bil. I tillegg til bil og flyttelass trenger vi jo en leilighet. Det har vi heller ikke, så mellom søkene på bil har jeg søkt på leiligheter. Skal man ha leilighet og bil må man ha penger til selve bilen, til depositum og til leie. De pengene har vi ikke enda, så derfor har jeg sjekket litt på banken min sine nettsider angående et forbrukslån. 

  Det koster å være voksen har jeg skjønt, haha. Det er mye som skal være på stell. Likevel liker jeg å tro vi finner ut av dette. Men jeg skal ikke ljuge å si noe annet enn at jeg er stressa. Det er ikke lenge til 1.august. I tillegg så tenker jeg på operasjonen min oppi alt dette. Jeg skal jo liksom være forsiktig fremover også. Kanskje jeg bare skal pakke ned hele leiligheten på tre dager så alt er klart til et eventuelt flyttelass i juli? Det hadde vært noe.

  Om bil, flyttelass og leilighet skulle være i orden er det fortsatt ikke bare å flytte. Samboeren har to jobber han må slutte i og jeg har èn. Nå sykemeldes jo jeg, men jobbene har likevel oppsigelsestid. Man kan jo ikke bare dra fra ansvaret sitt. I tillegg til oppsigelse på jobbene har leiligheten vi bor i også oppsigelsestid. Den er på hele tre måneder. Det betyr at vi må betale på denne leiligheten samtidig som en eventuell leilighet i Tromsø den første tiden. 

  Alt i hodet mitt skriker penger! Penger vi ikke har. Tanken på å ta opp lån blir større og større, men å faktisk gjøre det er et veldig stort og skummelt skritt for meg, hehe. Jeg hater nemlig å skylde noen penger. Så må man tenke på hvor mye penger det blir til slutt. På renter og slike ting man ikke lærte om på skolen. Jessda.. Men det skal gå. På den ene eller andre måten!

  Ønsker dere en fin kveld alle sammen! Takk igjen, for gratulasjonene! 

   


   

 • Publisert: 19.06.2017, 22:27
 • Kategori: Blogg
 • 2 kommentarer
 • Svar på søknaden

 • Publisert: 19.06.2017, 13:23
 • Kategori: Utdanning
 •  

  Denne morgenen har vært litt crazy. Jeg lå å slappet av i senga. Jeg sa etterhvert til samboeren min at jeg hadde en magefølelse på at jeg ikke kom til å få jobben jeg søkte på og hadde intervju med. Jeg lå å tenkte på alt jeg kunne ha gjort feil eller om jeg kunne sagt noe annet. Virket jeg kjedelig eller uengasjert over telefonen, kanskje? 

  Plutselig ringte telefonen min. Det sto ikke noe navn og når det ikke gjør det er jeg alltid skeptisk når det kommer til å svare. Likevel har jeg søkt på så mange jobber i det siste, at det kunne jo være en viktig telefon. Jeg svarte på telefonen, men da hørte jeg bare sånne telefonpip. Enten er det noe tull med telefonen min eller så var jeg for sein. Jeg brukte en stund på å søke opp nummeret. Jeg blir nemlig veldig ofte ringt opp av telefonselgere og jeg er en av de som blir sittende å høre på hva de har å si selv om jeg vet jeg ikke skal ha noe fordi jeg hater å måtte være frekk å bare legge på. Jeg fikk ingen treff på nummeret. Ikke på noen side for telefonterror, ikke på 1881 eller på gule sider. Jeg skjønte ikke hva dette kunne være.

  Så fikk jeg en epost i ettertid med melding fra barnehagen jeg var på intervju med. Der sto det at de hadde prøvd å ringe meg. Først tenkte jeg shit og lurte på om jeg hadde dummet meg skikkelig ut siden jeg ikke fikk svart. Videre i meldingen sto det at de ville tilby meg jobb. 100% i barnehagen fra 1.august. Jeg satte meg fortere opp i senga enn jeg noen gang hadde gjort før og gispet. Samboeren lurte på hva som skjedde og spurte om jeg hadde sett en edderkopp eller noe, haha. Det er godt han kjenner til edderkoppfrykten min da, men jeg hadde heldigvis litt bedre nyheter å gi han enn at han måtte redde meg fra mammaedderkoppen jeg fortsatt lurer på om bor her inne. Jeg hadde fått tilbud om jobb! 

  Jeg gikk fra å si til samboeren at jeg ikke trodde jeg kom til å få jobben til å få jobben på en og samme morgen. Siden vi ikke hadde fått kontakt over telefonen tidligere i dag, skal jeg ringe daglig leder rundt klokka tre. Hun satt i et møte frem til da, men så frem til å høre fra meg. Jeg fikk beskjed etter intervjuet at jeg skulle få høre om jeg fikk jobben eller ikke på fredag, så når jeg fikk denne meldingen fire dager før tiden ble jeg skikkelig sjokkert.

  Søskenbarnet mitt flyttet til Tromsø for bare noen dager siden. Jeg håper hun blir der oppe etter sommeren også så vi får vært masse sammen. Mamma og pappa var kjempeglade på mine vegne og svigerfamilien virket glade for å få oss litt nærmere. 

  Nå ble det plutselig en helt annen sommer i vente. Vi må faktisk flytte på oss, si opp leiligheten, skaffe oss en annen plass å bo, skaffe oss bil og slutte i jobbene våre i Trondheim. Samboeren har allerede begynt å planlegge hvilke fag han skal ta opp på sonans i Tromsø så han kanskje kommer inn på skolen neste år. Dette er litt surrealistisk! 

   


   

 • Publisert: 19.06.2017, 13:23
 • Kategori: Utdanning
 • 0 kommentarer
 • Filmanmeldelse

 • Publisert: 18.06.2017, 22:13
 • Kategori: Blogg
 •  

  Som dere vet så var jeg og samboeren på kino i kveld. Det ble en litt spontan datenight dette her, hehe. Vi koste oss ute med litt mat og tok turen til Nova for å se "Wonder Woman". Det kan hende dette innlegget inneholder spoilere, så da er dere advart om dere velger å lese videre. 

  Det var på tide vi fikk en skikkelig dame inn i gruppen "superheroes". En skikkelig Wonder Woman. Denne filmen var skikkelig bra og selv om den var relativt lang satt jeg igjen med følelsen av at jeg ville ha mer. Det var en film fylt med action, glede, sorg, humor og kjærlighet. En film som rett og slett inneholdt det en film i dag må inneholde for å kategoriseres som bra. 

  Wonder Woman, eller Diana som hun egentlig heter, er vokst opp på en øy med sitt folk uten anelse om hvem hun egentlig er. Diana har ingen kjennskap til verden utenfor denne øya, men får det når hun må redde en spion som styrter med flyet sitt i vannet rett ved. Hun får høre om den store krigen som foregår og bestemmer seg raskt for at hun må være med å sette en stopper for den. Filmen bygger en del på gresk mytologi. Diana er en del av Amazon-folket. En gruppe warriors som kjemper for fred i verden.

  Diana viser styrke gjennom hele filmen og gjør alt for å få freden tilbake i verden. Kjærlighet for menneskene er det som gjør at hun holder ut hele løpet. Hun finner til slutt ut hvem hun egentlig er og hvordan verden utenfor den kjente øya egentlig fungerer. Hun finner ut at den mannen hun trodde var toppen av ondskap ikke var slutten på krigen. Den egentlige fienden er guden Ares. Guden over krig.

  Og bare en gud kan drepe en gud...

   

   

 • Publisert: 18.06.2017, 22:13
 • Kategori: Blogg
 • 0 kommentarer
 • Uken som gikk

 • Publisert: 18.06.2017, 21:43
 • Kategori: Blogg
 • Ukens innlegg

  "Masse, masse edderkopper"

  "Forberedelse til operasjon" 

  Akkurat nå

  Nå sitter jeg å slapper av samtidig som jeg har har masse energi og adrenalin i kroppen. Jeg og samboeren har nemlig vært på kino i kveld å sett "Wonder Woman". Denne filmen blew my mind. Den var råbra og dere som følger meg på instagram vet at jeg allerede har sagt jeg skal bli en amazon warrior når jeg blir stor, haha. Man kan jo ikke bli annet enn motivert når man ser en sånn film!

  Ukens film

  Uten tvil "Wonder Woman". Ta turen på kino for å se den alle sammen!

  Ukens trening 

  Denne uken har jeg gjennomført seks økter på treningssenteret. Det er seks økter jeg skal ha om man ser på programmet, men jeg har jo endret litt. Jeg skulle for eksempel egentlig ha legday igår, men gjorde dagen om til en kardio-økt. Når det kommer til godteristoppen har jeg fortsatt ikke spist noe. Men jeg har fortsatt litt å jobbe med når det kommer til resten av kostholdet. Jeg er iallfall fornøgd med mine seks økter også får vi se åssen det blir neste uke. Jeg skal jo opereres på torsdag, så etter den blir det jo en veldig rolig periode. 

   


   

  Ukens serie

  Ukens serie er faktisk "Orange is the new black". Jeg begynte å se denne serien for en god stund siden og har den siste tiden bare startet på igjen der jeg slapp. Tidligere i dag ble jeg ferdig med sesong fire og siden det kom ut en sesong til for en uke siden må jeg jo bare se videre, hehe. 

  Ukens høydepunkt 

  Høydepunktet denne uken må være jobbintervjuet jeg hadde over telefonen. Jeg vet fortsatt ikke om jeg får jobben, men jeg må ha gjort noe riktig når de vil ha meg inn til intervju. Vekket en form for interesse eller noe. Jeg liker å tro jeg må ha gjort noe annet riktig også siden de ville ha referanser. Jeg må bare håpe jeg har noe de andre søkere ikke har så jeg får jobben. Jeg har skrevet tidligere at jeg prøver å holde igjen forhåpningene, men når det er så mange dager mellom intervjuet og til jeg faktisk får svar, så blir det så jeg forestiller meg hvordan det kan bli å flytte nordover. Sjansen er jo faktisk der. Flere ganger daglig spør jeg samboeren min om hva vi skal gjøre om jeg faktisk får jobben. Vi vet jo hva vi må gjøre, hehe, men likevel er det litt surrealistisk. Vi krysser fingrene!

  Ukens nedtur

  Denne ukens nedtur må være den fæle edderkopphendelsen, haha. Planten står fortsatt ute og der skal den bare få stå..

 • Publisert: 18.06.2017, 21:43
 • Kategori: Blogg
 • 0 kommentarer
 • Forberedelse til operasjon

 • Publisert: 18.06.2017, 12:22
 • Kategori: Blogg
 •  

  Det er kun fire dager til jeg skal opereres og med operasjoner følger det med litt forberedelse også fra min side. Jeg har fått brev fra klinikken som skal utføre inngrepet og her finnes det masse informasjon jeg må lese på forhånd. For eksempel står det at jeg må faste minst seks timer får operasjonen. Det står også at jeg skal ta 1500mg paracet 1-2 timer før operasjonen. I tillegg står det at jeg må møte opp nyvasket med Hibiscrub i rene og ledige klær. Så står det så klart en del annet også.

  Jeg har også fått en slags oppskrift på hvordan jeg skal bruke denne Hibiscruben. For de av dere som ikke vet hva det er, så er det en slags scrub som desinfiserer huden og gjør den klar for inngrepet. Hibiscrub skal forhindre infeksjoner. Hele kroppen, unntatt håret, skal vaskes med denne to ganger. Håret vasket med vanlig shampoo. 

  Så har vi denne kompresjons-bhen jeg skal ha på meg da. Den har jeg kjøpt og betalt i dag, men jeg får den ikke før etter operasjonen. Klinikken som skal utføre inngrepet har et samarbeid med de som lager disse helseartiklene sånn at jeg får denne bhen på klinikken når jeg er ferdig operert. Denne kompresjons-bhen skal jeg ha på meg både natt og dag i 2-4 uker. Etter det trenger jeg bare å ha den på på dagtid i til sammen 6 uker. I tillegg til denne bhen skal jeg tape arrene jeg får i håp om at de blir så pene som mulig. De anbefaler å gjøre dette i 2-3 måneder. 

  Det er samboeren min som blir med meg på klinikken på torsdag. Klinikken krever uansett at jeg har en person tilgjengelig på mobil om det skulle være noe. Etter operasjonen blir jeg liggende på overvåkning til jeg er klar for hjemreise. Dagen etter operasjonen skal jeg tilbake på klinikken for et sårskift og for å sjekke at alt er som det skal. 

  Så gjelder det å holde seg i ro en stund. De fleste er sykemeldt fra 2-4 uker etter operasjonen, men dette kommer an på type jobb. Jeg jobber jo i butikk og kommer nok til å være ute litt mer enn to uker. I butikk er det stort sett bare tunge løft som gjelder, enten det er varer eller pakker i posten. Jeg vil ikke risikere blødninger, vonde sår eller strekte arr. 

  Jeg er spent og litt nervøs kanskje, men jeg gruer meg ikke. Jeg gleder meg bare til dette er over. Det skal bli veldig godt!

   


   

 • Publisert: 18.06.2017, 12:22
 • Kategori: Blogg
 • 0 kommentarer
 • Undervurdert

 • Publisert: 17.06.2017, 17:24
 • Kategori: Blogg
 • God kveld godeste dere. Jeg og samboeren kom akkurat inn dørene før det verste regnværet kom. Trondheim byr på regn om dagen altså. Håper det roer seg snart. Vi har akkurat vært å tatt sol og selv om jeg på langt nær vil kalle meg brun enda, er jeg mye brunere nå enn jeg har vært på lenge. sikkert på flere år. Jeg har nemlig null tålmodighet når det kommer til å ligge ute i sola for å bli brun. Det tar for lang tid og er rett og slett kjedelig. Jeg må i så fall holde på med et eller annet, lese en bok eller noe. Solarium er ikke akkurat gøy det heller, men jeg blir mye fortere brun på mye kortere tid så jeg får bare holde ut i en solseng innimellom. 

  Det er lørdag kveld og vi skal snart lage hjemmelaget havrebunnspizza til kvelds. Jeg har delt oppskriften på denne tidligere og dere finner den HER. Knallgod pizza som tar no time å lage. Den trenger jo ikke heve eller noe og det er så genialt. Fyll den med hva enn dere måtte ønske og unn dere en sunn og god lørdagspizza. 

  Ellers har vi vært på trening i dag. Jeg var faktisk motivert for å slå til med litt kardio og de dagene kommer ikke ofte. Jeg ofret derfor en legday for en halvtime på elipsemaskinen. Den maskinen er virkelig undervurdert. Jeg husker jeg dreiv å lekte på sånne maskiner når jeg var liten, men nå som jeg trener seriøst tar den virkelig tak. Jeg hadde en plan om å ta noen beinøvelser etter kardio, men jeg var rett og slett helt kjørt og bruke heller litt tid på å strekke ut litt ordentlig etterpå. Det ble en kort økt på meg i dag da, men samtidig en økt som holdt pulsen på topp. Det er vel det jeg trenger sånn egentlig. 

  Jeg håper dere får en super lørdagskveld alle sammen. Her i hus blir det rolig kveld med god mat og med godt selskap i samboeren. Så blir det helt sikkert noen episoder med "Game Of Thrones". Vi ble ferdig med sesong tre igår, så nå er vi halvveis, hehe. Rolig helger altså (også undervurdert). 

   


   

 • Publisert: 17.06.2017, 17:24
 • Kategori: Blogg
 • 0 kommentarer
 • New understanding

 • Publisert: 17.06.2017, 14:00
 • Kategori: Blogg
 • Når en sang du selv hørte på på videregående gir så mye mer mening når du vokser opp og får litt annen forståelse for ting. Jeg er så glad for at jeg ble barnevernspedagog og kommer alltid til å være stolt av det! 

   

  "Seriøst, jeg mener det. Hakke tid til non' som tror at dem kan skjønne meg og løse opp problemene. For problemene er innabords. Og kanke fjernes kun med sinnet til en sinna mor. Det må mere til, livet er en bok spredt i flere bind. Og handlinger og tanker de skal deles inn. Og sorteres under titler som et eventyr. Så alt er leselig, kjedelig. For hvert kapittel teller for at neste kan forstås. Og om du hopper over ett er kanskje neste uten mål eller mening. Det jeg mener, er at ingen vet hvor veien går før de har gått den, så bare gå. Jeg har for mange ting å tenke på. Og forlanger kanskje mer enn jeg fortjener nå. Men jeg lover deg, du får det nok igjen, vent å se. Skal få igjen med renter og mer. Så.

  Tilgi meg. Har så mye jeg vil si til deg. Men jeg kan ikke, har ikke samvittighet nok til det nå. Så bare tilgi meg. For alt jeg ikke kunne si til deg. Jeg beklager at jeg ikke kunne holde på det lenger men jeg prøvde jo.

  Jeg veit at jeg har sagt og gjort litt for mye jævelskap. Og konsekvensene var jævlige å ta. Det er ærlig talt, jeg tenkte det var lett å se. Men jeg ser jo nå at det er ferdig snart. Kaster meg på lasset litt. For orker ikke stå på egne bein hele fuckings tida. Bare si ja, nikk med hodet ditt. Å bare lat som du følger med på ordet mitt. Ingen her har skjønt hva som egentlig skjer. Så jeg skriver om det skjønt, det blir èn klisjè. Men jeg får jo sagt hva jeg har på hjertet gjennom linjene jeg skriver og spiller inn denne rappen. Yo, jeg vet du ikke skjønner. Ekke meninga heller, selvom jeg prøver og prøver. Jeg vil bare du skal høre på meg nå. Og etter dette er det opp til deg om du har lyst å gå. Men.

  Tilgi meg Har så mye jeg vil si til deg. Men jeg kan ikke, har ikke samvittighet nok til det nå. Så bare tilgi meg. For alt jeg ikke kunne si til deg. Jeg beklager at jeg ikke kunne holde på det lenger men jeg prøvde jo." -Endless

   


   

 • Publisert: 17.06.2017, 14:00
 • Kategori: Blogg
 • 2 kommentarer
 • Throwback

 • Publisert: 17.06.2017, 11:00
 • Kategori: Blogg
 •  

  Jeg har skrevet flere folkehøgskole-innlegg tidligere, men fikk plutselig en skikkelig trang til å skrive om den tiden igjen. Jeg søkte opp en video på youtube som ble vist i min klasses forsøk på å vise andre hva det egentlig er vi driver med. Nemlig hestesport. Jeg gikk hestesport på Åsane folkehøgskole i Beren kull 13/14.

  Det var ikke alltid bare bare å holde seg på hesteryggen. Som videoen viser handler det litt om å lære et dyr å kjenne. Et dyr som veier mange ganger mer enn deg selv og som lett kan gjøre med deg som det vil. Jeg falt for en av de mest individuelle hestene i stallen. Den sta hesten som gjerne gjorde som han ville. Litt heit i toppen og litt glad i fart og spenning. En hest som gjerne skulle være først i køen og som i all fall skulle være bedre og raskere enn de andre. Jeg er sånn av natur tror jeg, at jeg faller for de som ikke er helt som alle andre. 

  Jeg var jo ingen superrytter når jeg begynte på Åsane, så å gå for den hesten som var heitest var jo ikke taktisk lurt. Men jeg gir meg jo ikke når jeg får utfordringer. Ikke etter første fallet og ikke etter tredje hjernerystelse. Jeg savner han så sykt mye. Denne videoen jeg så på minner meg om alle de gode stundene vi hadde sammen. Grunnene til at jeg falt av er jo minst like mye min feil, det er noe enhver rytter må lære seg. 

  Det er vanskelig å beskrive den følelsen jeg hadde når jeg var sammen med denne hesten. Uansett hvor vrang og sta han måtte være, så var det en helt annen stemning i meg når jeg var sammen med han. Det er ikke sikkert han liker meg så godt tilbake, haha. Jeg holdt meg så mye som mulig til den samme hesten gjennom hele oppholdet mitt på Åsane, men uansett hvor mye jeg skulle ønske han var min så var han jo ikke det. Vi måtte dele litt og selv om jeg også likte å være med de andre hestene, så var liksom han litt "min", hehe. 

  "Min" vakre Henry er en stor del av det som gjorde oppholdet mitt i Bergen så bra som det ble. Jeg har skrevet tidligere at det å gå på folkehøgskole ikke alltid er fryd og gammen, men hadde det ikke vært for Henry hadde historien min fra folkehøgskoleåret vært en helt annen. Håper det går bra med han uansett hvor han måtte være nå.

  Fineste Sprangjakken!

   
   

  '

 • Publisert: 17.06.2017, 11:00
 • Kategori: Blogg
 • 0 kommentarer
 • "all over my plaza"

 • Publisert: 16.06.2017, 20:08
 • Kategori: Blogg
 •  

  God kveld kjære dere!

  Nå sitter jeg godt plantet i sofan etter en dag med litt forskjellig innhold. Jeg var sykt slapp og umotivert tidligere i dag, men etter mye om og men kom vi oss ned på treningssenteret i dag også. Vi hadde også en plan om å ta sol i dag, men det ble det ikke tid til. Istedenfor vasket og ryddet vi hele leiligheten. Eller, badet tok vi her om dagen, så det vasket vi ikke i dag. Ellers fikk resten gjennomgå og hvis ikke det er spindelvev- og edderkoppfritt nå, så blir det aldri det. Her snakket vi grønnsåpe og skuresvamp all over my plaza. 

  Når vi var ferdig vasket fikk vi tatt med to bæreposer med litt forskjellige greier ned til kjelleren. Leiligheten vår er jo ganske liten, så det er ikke noe mye som skal til før det ser bomba ut her. Det hjelper på for hver pose man tar med ned, hehe. Nå er hele leiligheten shinet og vi skal "feire" med supergod middag i kveld og bare kose oss til en film og en serie eller to. Vi skal lage søtpotetmos, koke brokkoli og steke kylling til kvelds, så det blir deilig.

  Vi hadde vel egentlig en plan om å være en del ute i dag. Legge oss i parken med en bok hver og bare slappe av. Været vi fikk i Trondheim i dag satte en diger brems på den planen, haha. Det har regnet som bare det, men det trengs vel innimellom det også. Vi unner oss en innedag vi og klager ikke på det heller. 

  Ønsker dere en fin kveld alle sammen. Kos dere litt! 

   


   

 • Publisert: 16.06.2017, 20:08
 • Kategori: Blogg
 • 0 kommentarer
 • Denne filmen sier så mye

 • Publisert: 16.06.2017, 15:00
 • Kategori: Blogg
 •  

  Som ferdig utdannet barnevernspedagog og som frivillig medarbeider i kirkens sos har jeg virkelig fått øynene opp for viktigheten av å være til stede for andre. I dag kom jeg over en video som handler om dette. Den tok et hardt grep om hele meg, så jeg bare følte jeg måtte bringe den videre til dere. 

  Det finnes utrolig mange der ute som sliter og som har det tungt og vanskelig. Kanskje er de alene og ensomme. Kanskje er de blitt mobbeoffer. Kanskje er de mobbere selv som ingen egentlig skjønner seg på. Kanskje er det sykdommer, lidelser og diagnoser inne i bildet. Kanskje har barndommen en stor innvirkning på livet som har blitt. Det kan være så mangt.

  Denne videoen jeg snakker om handler om en mann som tjente i militæret. Han deltok i et slag som i senere tid ga han PTSD (post traumatisk stress syndrom). Denne lidelsen gjorde livet hans bare vanskeligere og vanskeligere og etter en stund satt han bokstavelig talt med kniven på strupen. Han orket ikke leve mer. Men i siste sekund hørte han noe som skulle snu det hele. Noe som skulle endre livet hans. Er det ikke merkelig hvordan det kan skje? Følelsen av å være viktig igjen. Følelsen av å ha en betydning. Følelsen av å være trengt av noen. 

  "He helped me realize that I could actually not just care for somebody else, but people could care for me"

   

   

  "Because I knew if I had a support nettwork at home, even if it included a cat, than yeah man, I could do just about anything"

  Denne videoen viser viktigheten av å være til stede for andre, bry seg og ikke nøle med å ta kontakt og spørre. Denne mannen ble reddet av en katt, helt tilfeldig, og livet hans ble snudd på hode. Trenge og bli trengt. Det tror jeg er en følelse mennesket trenger for å føle en form for betydning. Man trenger å føle at andre bryr seg og har behov for seg. Samtidig er det nok for mange et behov å føle at man kan være en viktig person for en annen også. 

  Denne mannen hadde tenkt å ta sitt eget liv, men gikk fra den tankegangen til å leve et meningsfullt liv med kone, en liten familie og arbeid han finner mestringsfullt. Denne videoen gjorde min morgen utrolig fin. Håper den gir dere noe også!

  Ha en fin fredag alle sammen!

   


   

 • Publisert: 16.06.2017, 15:00
 • Kategori: Blogg
 • 0 kommentarer
 • Masse, masse edderkopper

 • Publisert: 16.06.2017, 12:00
 • Kategori: Blogg
 • De av dere som har fulgt meg litt, vet at jeg har holdt på med et lite sommerprosjekt hittil i sommer. Jeg har vært optimistisk og utfordret mine grønne fingre. Jeg har plantet fire forskjellige typer frø i mitt vindusdrivhus og til min forundring så vokser de alle sammen. Planen har vært i ha de inne til de ble store nok til å flyttes ut.

  De av dere som har fulgt meg litt lenger, vet at jeg hater edderkopper. Jeg er rett og slett redd dem, uansett hvor lite samboeren tror på meg. Jeg takler ikke de krypene der og jeg skjønner helt ærlig ikke hva de har å gjøre på jordens overflate. 

  Så skulle jeg vanne disse plantene mine i natt. Vi hadde kommet hjem fra jobb, stresset ikke med å komme oss i seng, skulle spise kveldsmat/nattmat, osv. Så fikk jeg øye på plantene mine og så de trengte litt oppmerksomhet. Jeg tok de med på kjøkkenet og vannet de. Men så fikk jeg øye på spindelvev og ba samboeren komme bort med en gang for å fjerne det. Jeg la ikke merke til at de små prikkene på spindelvevet beveget seg før samboeren kom bort å sa det. Jeg måtte se litt nærmere på de og så plutselig utrolig mange bittesmå edderkopper på den ene planten min. Jeg fikk jo så klart noia og måtte be samboeren ta med planten ut på verandaen.

  Nå vet jeg ikke helt hva jeg skal gjøre. Det er masse edderkopper der ute. På planten som jeg liksom en gang skulle spise. Plantene mine har ikke vært ute før, noe som betyr at det finnes en stor edderkoppmamma her inne et sted. De plantene får bare leve sitt eget liv nå tror jeg. Fy fillern! Jeg kommer sikkert aldri til å tørre å ha verandadøra åpen noe mer. Den døra har stått oppe i sikkert et døgn i strekk nå fordi det har vært så varmt i lufta. Det er sikkert mange flere edderkopper i leiligheten også nå. Ikke bare den mammaen. Ææsj, jeg kommer ikke til å få sove i natt. 

  Jeg høres sikkert skikkelig teit ut nå, men er det noe jeg ikke takler så er det edderkopper. Jeg liker å tro jeg ikke er noen pinglete jente, men altså.. Nå føler jeg så klart at det er edderkopper overalt. Hele kroppen klør og jeg sitter å tenker på teorien om at det til enhver tid finnes en edderkopp en meter ifra deg.

  Jeg skal vaske leilighet. Hele greia, ingen unnskyldninger. Jeg får gjøre det nå mens jeg kan!

   


   

 • Publisert: 16.06.2017, 12:00
 • Kategori: Blogg
 • 4 kommentarer
 • Det er en tragedie

 • Publisert: 15.06.2017, 11:17
 • Kategori: Blogg
 •  

  Hei kjære dere!

  Jeg vil starte innlegget med å si at tankene mine i dag går til de som ble berørt under skytingen i USA. Jeg skjønner ikke at folk får seg til å gjøre slike ting. Jeg får helt vondt. Jeg lurer på hva som skjer i hode på de som velger å begå slike tragedier. Jeg vet ikke helt hva jeg skal si annet enn at jeg tenker på de det gikk utover i dag. Måtte det gå så bra som mulig med dere alle! 

  Ellers våknet jeg til en relativt fin dag i Trondheim i dag selv om jeg også våknet til denne grusomme nyheten. Det er torsdag og som dere vet er det min faste dag på jobb. Om dere skal handle i dag, håper jeg dere kommer innom. Bunnpris Rosenborg altså. Når jeg tenker meg om blir kveldens vakt min siste vakt før jeg går ut med sykemelding. Neste torsdag, om en uke, skal jeg opereres så da blir det ingen jobb på en stund. Uansett hvor frisk og rask jeg føler meg rett etter en slik operasjon trenger kroppen tid. 

  Jeg våknet også til en epost fra barnehagen jeg hadde telefonintervju med igår. De lurte på om jeg hadde to referanser til dem, så det har jeg brukt morgenen på å fikse. Jeg får satse på de gir fra seg noen gode ord i min favør. Når de spør etter referanser liker jeg å tro at jeg er av litt interesse for dem. Men jeg prøver fortsatt å holde igjen. Jeg hater å ha store forhåpninger, haha. 

  Nå skal jeg straks få i meg litt frokost. Jeg måtte be samboeren pent om han kunne lage frokost mens jeg gjorde ferdig dette innlegget, hehe. Ellers blir det vel en tur ned på treningssenteret før vi begge tar turen på jobb. Når været er så fint blir det en fin gåtur fra Ila til Rosenborg i dag. 

  Måtte dere få en fin torsdag alle mann! 

   


   

 • Publisert: 15.06.2017, 11:17
 • Kategori: Blogg
 • 2 kommentarer
 • Operasjonen min er flyttet

 • Publisert: 14.06.2017, 20:00
 • Kategori: Blogg
 •  

  Jeg våknet i dag tidlig til en melding fra de jeg skal operere hos om åtte dager. Jeg fikk ikke med meg hele meldingen med en gang, så jeg fryktet at operasjonen min ble flyttet med flere dager. Jeg måtte le litt når den kun var flyttet to timer, haha. Istedenfor operasjon klokka ni skal jeg opereres klokka elleve. Eller, det er oppmøte klokka elleve også er operasjonen halv tolv. Jeg var egentlig ganske glad for å få operasjonen klokka ni, men halv tolv er ikke akkurat noe ille det heller.

  Det at jeg får operer tidlig ser jeg på som positivt av flere grunner. Det blir ikke så vanskelig å faste. Jeg må faste seks timer før operasjonen og når jeg skal operere tidlig kan jeg bruke nattetimene til hjelp. Jeg kommer meg fort hjem igjen. Etter narkosen vil jeg tro det tar litt tid før jeg er tilbake ved mine fulle fem, men når jeg får operere tidlig får jeg komme hjem samme dag. Er det noe jeg ikke liker er det å måtte ligge på sykehus eller liknende. Jeg husker jeg lå på sykehuset en veldig kort periode under operasjonen i håndleddet mitt for noen år tilbake. Jeg hadde lokalbedøvelse og kunne nesten dra hjem med en gang, men jeg synes likevel det var kjempekjedelig, haha. Ingen plasser er som hjemme, sant?

  Har dere noen spørsmål når det kommer til denne operasjonen, så håper jeg dere spør meg. Jeg tenker å lage en video med svar om det blir mange spørmål. Jeg skal så klart prøve å filme så mye som mulig når operasjonsdagen er her. Jeg får hjelp av samboeren til å filme det jeg ikke får det til selv. Så det vil bli en oppfølgende video når jeg er ferdig. 

   


   

 • Publisert: 14.06.2017, 20:00
 • Kategori: Blogg
 • 2 kommentarer
 • Jobbintervjuet

 • Publisert: 14.06.2017, 18:09
 • Kategori: Blogg
 •  

  Dagen i dag har gått i ett, noe som gjør at dere får noen sene innlegg i dag. Beklager dette, men sånn blir det noen ganger. Jeg startet dagen på slappest mulig måte. Dro meg altfor lenge i senga, satt altfor lenge i pysjen, spiste frokost som egentlig var lunsj og liknende. Hode og kropp er i sommerturnus, haha. Men jeg var oppe og så klart veldig klar for jobbintervjuet mitt klokka tolv. Jeg var skikkelig spent. Jeg lurte veldig på hvordan det ville være å ha jobbintervju over telefonen. Det var en veldig hyggelig dame som ringte meg litt over tolv i dag og jeg synes vi fikk gjort et fint intervju til tross for at det var over telefonen.

  Jeg fikk de vanlige spørsmålene som for eksempel hvorfor jeg søkte i en barnehage og hvorfor jeg søkte i Tromsø. Så klart fikk jeg også spørsmål om hvorfor jeg søkte på den stillingen når jeg var utdannet barnevernspedagog. For det første har jeg søkt på alt jeg ser på som relevant. Alt fra barnehage og skole til barnevernstjenesten. For det andre synes jeg at barnevernspedagoger burde få "større plass" i barnehagen med tanke på tidlig innsats. I barnehagen kan man virkelig utrette forskjeller. Når barn og unge blir eldre kan det fort vekk være for seint. 

  Ellers fikk jeg spørsmål om hva jeg gjør på fritiden, hva jeg gi barna i barnehagen og de eventuelle kollegene mine. Det virket som de synes det var interessant at jeg som barnevernspedagog søkte jobb i barnehage. Jeg fikk inntrykk av at de ikke hadde hatt barnevernspedagog i barnehagen tidligere. Jeg håper jeg kan bli den første. 

  Jeg fikk vite at det er snakk om en fast 100% stilling så om jeg skulle være skikkelig heldig kommer jeg rett ut i full jobb etter sommeren. Jeg håper virkelig jeg får denne jobben og kommer igang med noe relevant arbeid. Likevel prøver jeg å holde igjen tanker om å flytte oppover, tanker om plass å bo, tanker om å skaffe meg bil og liknende, for om ikke jobben blir min så kommer jeg til å bli skikkelig skuffa. Blir jeg skikkelig gira og dette ender med at jobben ikke blir min er skuffelsen større om jeg virkelig trodde det kom til å gå veien. Derfor prøver jeg å holde igjen troen å håpet bittelitt, men jeg ljuger om jeg sier jeg ikke håper noe, hehe. 

  Jeg fikk vite at jeg får svar neste fredag, uansett resultat. Det er bare å krysse fingrene og håpe på det beste!

   


   

 • Publisert: 14.06.2017, 18:09
 • Kategori: Blogg
 • 6 kommentarer
 • Jobbintervju

 • Publisert: 13.06.2017, 17:00
 • Kategori: Blogg
 •  

  Som dere vet nå, er jeg ferdig utdannet barnevernspedagog. Noe annet dere sikkert vet er at jeg har søkt på jobber en stund og allerede hvert på jobbintervju. Dessverre har ikke det gått min vei enda. 

  Jeg stresser veldig med tanke på høsten og hva jeg skal finne på. Kommer jeg inn på skole? Får jeg meg jobb? Skal jeg holde meg til butikken? Må jeg flytte? Det er mange spørsmål i hodet mitt og de kommer nok til å være der helt til jeg har noe mer sikkert å forholde meg til. Jeg er jo glad i kontroll og mens jeg var student så var det jo sikkert hva jeg skulle gjøre de neste årene. Nå er fremtiden enn så lenge litt blank. 

  Men igår fikk jeg et spennende spørsmål. Jeg fikk en melding med spørsmål om et jobbintervju over telefonen. Denne jobben er helt oppe i Tromsø og siden jeg er i Trondheim lurte de på om dette var en mulighet. Det var det selvfølgelig og i morgen formiddag sitter jeg med en barnehage på telefonen. Kanskje det er dette jeg har ventet på? Kanskje muligheten min er nå? For øyeblikket ønsker jeg meg jo en jobb, for så å heller studere mer i en senere anledning. 

  Det er litt skremmende å tenke på at jeg kanskje må flytte enda lenger nord, men både jeg og samboeren ser på det som et eventyr. Det kan jo ikke bli annet enn spennende. Litt stress å kanskje måtte si opp leiligheten, pakke og flytte, men det ville komme en tid vi måtte gjøre det uansett. 

  Jeg vet jo ikke hvordan dette kommer til å gå. Jeg vet heller ikke hvor mange søkere det er og hvor mange intervjuer de skal gjøre. Jeg får nok heller ikke svar med en gang. Det som blir spennende er å høre hva de har å si, hva de eventuelt kan tilby meg og samtidig svare på det de måtte ha av spørsmål. Det er vanskeligere å være superengasjert over telefonen enn i virkeligheten, men jeg får gjøre mitt beste. 

  Jeg tør ikke ha noen forhåpninger for jeg blir så skuffa om det ikke går veien, men spennende er det jo uansett, hehe. Skal oppdatere dere når jeg vet noe mer. Wish me luck!

   


   

 • Publisert: 13.06.2017, 17:00
 • Kategori: Blogg
 • 4 kommentarer
 • Dagens kjøleskap - tips til en billigere handel

 • Publisert: 13.06.2017, 14:00
 • Kategori: Blogg
 •  

  Igår kjørte vi storhandel etter økta vår på treningssenteret. Vi tok bussen bort til city Lade og kjørte på med en skikkelig handletur inne på coop obs. Det er faktisk litt billigere å storhandle, i all fall hvis man lager liste over hva man skal ha og ikke kjøper inn alt mulig annet også. Et handletips fra meg der altså, skriv liste. 

  Det hadde seg sånn at vi så og si hadde tømt fryseren for middager og i tillegg var det ikke så mye i kjøleskapet lenger heller. Da er det veldig greit å ta turen til en butikk som coop obs synes jeg. De har gjerne litt andre tilbud enn alle andre butikker og ikke minst større utvalg. Vi hadde fokus på middager når vi var på tur og handlet inn med en tanke på å fylle opp fryseren litt igjen. Fryser har jeg fått erfare at er gull verdt, for det er vanskeligere å planlegge uten den. 

  Dere skal få se bilde av alt vi handlet inn også skal jeg forklare litt hvordan vi har gjort dette: 

   


   

  På denne turen fikk vi med oss omtrent alt dere ser på bildene. Litt pålegg som makrell i tomat, leverpostei og peanøttsmør. Litt grønnsaker som agurk, løk, avokado, søtpotet, brokkoli og gulrot. Litt annet som melk, fullkornspasta, tre brød, polarbrød, egg og riskaker. Så fikk vi en del middager og kjøpte inn kylling, karbonader, kjøttboller, laksefilet og karbonadedeig. 

  Når vi kom hjem, så ryddet vi så klart alt på plass, men før vi tok store deler av maten ned i fryseren pleier vi å deler opp alt i middagsklare porsjoner. Dette synes vi er veldig greit. Da vet vi akkurat hvor mye mat det er i hver pose og hvor mye vi trenger å ta opp til hver middag. Vi åpner rett og slett kyllingpakken, karbonadepakken og kjøttbollepakken og deler de opp etter hvor mye vi trenger. Vi fikk hele 16 middager ut av kjøpet vårt. Pluss to karbonader og en kyllingfilet som ble "til overs". Karbonadene spiste vi til kveldsmat på brødskiven og kyllingfileten fryste vi ned med tanker om å bruke det til salatkjøtt eller noe. 

  Hele denne handelen kom på 1111kr. 16 middager, tre brød, pålegg og masse annet for 1111kr er faktisk ikke noe ille. Det er kanskje to middager ute på byen det, hvis ikke mindre. 

  Vi er stolte og glade for kjøpet vårt igår og håper dere fikk noen tips. Handelen kan faktisk bli ganske mye billigere om man planlegger bittelitt og posjoneringen har vi virkelig funnet nytte av. Vi er bare to personer og jeg ser for meg at om man er flere i husholdningen så kan enkle metoder gjøre det billigere der også. 

   


   

 • Publisert: 13.06.2017, 14:00
 • Kategori: Blogg
 • 1 kommentarer
 • Jeg fikk ikke lov

 • Publisert: 13.06.2017, 11:50
 • Kategori: Blogg
 •  

  Planen i dag var egentlig veldig enkel å grei. Stå opp i god tid så jeg fikk i meg litt godt med frokost og etterhvert rette snuten mot blodbanken. Jeg fikk melding tidligere om at de trengte å fylle opp lagrene og da er det ofte de spør de med dette "kriseblodet" som jeg har. Jeg fikk time i dag tidlig og var der borte rundt klokka ti. 

  Når jeg kommer til blodbanken gjør jeg som vanlig. Leverer legitimasjon, får et ark med masse spørsmål jeg må svare på, leverer papiret i skranken og venter på at noen skal rope opp navnet mitt. Det er alltid en samtale før man gir blod. Denne gangen fikk jeg beskjed om at jeg ikke kunne gi. Jeg visste det var en risiko for at jeg ikke fikk lov, men jeg synes likevel det er utrolig kjipt. Spesielt når jeg har fått melding om at de virkelig trenger folk som kan gi. 

  Grunnen til at jeg ikke fikk gi blod i dag er vel ingen stor overraskelse. Jeg skal opereres om ni dager og når det kommer til operasjoner er det alltid en risiko for blødninger. På blodbanken så de dermed litt mørkt på å skulle tappe blod i dag med tanke på at jeg skal under kniven om så kort tid. Sjansen er jo der for at jeg trenger det blodet selv. 

  Jeg er som skrevet tidligere her inne veldig glad i å gi blod. Jeg har ikke muligheten til å gi masse penger til forskjellige organisasjoner så da føler jeg at jeg får gi der jeg har mulighet. Det å gi blod er helt gratis og jeg treffer alltid på så hyggelige folk. Dessuten er det bare en svipptur for meg. Jeg bor jo på andre siden av Øya så det er ikke noe stress for meg å verken dra til eller fra blodbanken. 

  Kjipt at jeg ikke fikk gi i dag. I tillegg er jeg i karantene nok en gang, men kun på tre måneder. Det er jo ofte det er et par-tre måneder mellom blodgivingene, så det skal gå fort. Jeg fikk som vanlig med meg jerntabletter siden jernlagrene mine er litt lave, så jeg får begynne på dem igjen etterhvert. 

  Vil dere ha mer informasjon når det kommer til blodgivning er det bare å spørre meg. Ellers kan dere gå inn HER

   


   

 • Publisert: 13.06.2017, 11:50
 • Kategori: Blogg
 • 0 kommentarer
 • Hvordan kan vi hjelpe han?

 • Publisert: 12.06.2017, 13:16
 • Kategori: Blogg
 •  

  Jeg fortalte dere litt tidligere at jeg natt/morgen til lørdag satt ute i lange tider å snakket med en mann som sover ute her i byen. Han har sovet på samme plassen i mange uker. Vanligvis har jeg holdt meg unna og vært både skeptisk og litt redd. Mest fordi han har virket truende når jeg har gått forbi og jeg har ikke visst hvor jeg har hatt han. Jeg så han faktisk igjen i en senere anledning, men jeg tror ikke han husker meg. Han var jo full. 

  Uansett så gikk jeg bort til han den natten/morgenen når jeg så han var "hjemme". Jeg lurte på om jeg fikk lov til å sette meg ned å slå av en prat. Det var null problem og selv om han var full så var han både hyggelig å snakkesalig. Det var når jeg først kom bort der han bor at jeg så hvor "koselig" han egentlig hadde det. Han hadde funnet seg en madrass, litt puter og tepper. Han hadde ordnet med mat han hadde funnet i containere rundt om i byen og stablet det fint opp. Så hadde han en stor flaske med antibac og en liten flaske cola. Når vi satt der å snakket drakk han litt av colaflasken, skrudde på korken igjen, ristet ut litt kullsyre og fylte den med antibac. Det var det han drakk. Han viste meg antibac-flasken og sa at det var den reneste typen for sprit man kunne drikke. 

  Vi snakket både vel og lenge. Han fortalte meg blant annet hva han dreiv med til daglig og at han hadde barn. Når vi satt der å snakket ventet han på ei venninne. Jeg spurte hvor hun var og han svarte at hun var ute på byen og solgte kroppen sin. Han sa også at han var en grei fyr og at han bruke tiden sin på å passe på andre, spesielt kvinner. Han fortalte at han for en stund siden hadde reddet en kvinne fra å bli voldtatt i Trondheim sentrum. 

  Jeg spurte litt rundt hvordan han hadde havnet der ute. Han nevnte dårlige forhold i hjemmet. Jeg spurte også hvordan han kunne tenke seg å komme ut av situasjonen han er i. Han svarte at han i så fall måtte trenge en person med litt bein i nesa som sa at nok var nok. 

  Han sa han drømte om å komme i kontakt med barna sine og sa han holdt på å få hjelp til dette. Han drømmer også om å bo på en båt eller liknende, fordi det å bo i en leilighet ville føles altfor innestengt. Jeg kan jo forstå han når han sier det, han har jo bodd ute i lange tider.

  Hele tiden når jeg sitter der å snakker med han, tenker jeg på hva jeg som barnevernspedagog kan gjøre for å hindre at andre mennesker havner på gata. Han sier at en av grunnene til at han bor ute er på grunn av dårlige forhold i hjemmet, noe jeg i mitt fremtidige arbeid skal være med å forebygge. Fikk han den hjelpen han hadde behov for når han trengte den? Fikk han rett hjelp til rett tid? Det ser vel kanskje ikke sånn ut med tanke på hvor han nå befinner seg, men jeg vet ikke med sikkerhet hvordan han kom dit han er i dag og hvordan historien egentlig er. Hvordan kan vi hjelpe denne mannen nå? Situasjonen er jo som den er og det som har skjedd i fortiden kan man ikke endre.

  Det jeg sitter å lurer på i ettertid av denne samtalen, er hvordan han nå kan få hjelp. Jeg tenker at den personen som skal hjelpes, må være åpen for denne hjelpen. Det er første steg. Men ellers? Hvordan fungerer egentlig det "systemet" som skal hjelpe rusavhengige ut av elendigheten..?

   


   

  Edit: Etter en bekymret melding angående min taushetsplikt som barnevernspedagog, vil jeg bare si at jeg ikke har brutt den i dette innlegget. Mannen vet jeg tok bilde og filmet. Han snakket heller aldri til meg i rolle som bv.pedagog. Det eneste han ikke ville, var å vise ansiktet sitt i media med tanke på sin familie. 

 • Publisert: 12.06.2017, 13:16
 • Kategori: Blogg
 • 2 kommentarer
 • Dagen er borte

 • Publisert: 12.06.2017, 12:42
 • Kategori: Blogg
 •  

  Heii, fine dere! 

  Det er mandag og flaut som det er må jeg bare si at jeg ikke sto opp før halv tolv til tross for vekkerklokka som ringte klokka åtte. Jeg som liker å få mest mulig ut av dagen, har sovet bort halve. Det er faktisk litt flaut. Men jeg har jo forsåvidt sommerferie, så jeg unnskylder meg med det. Jeg sitter egentlig å vurderer frokost, noe jeg så klart burde prioritere. Samtidig skal vi ned på trening så om jeg spiser nå må jeg vente en stund før jeg kan gå ned. Jeg vurderer derfor å drikke en BCAA, dra ned på trening og heller spise frokost etterpå. Det er tungt å trene med masse mat i magen. 

  Etter trening vet jeg ikke helt hva planen er. Jeg skal i all fall prøve å rydde litt i leiligheten. Jeg har allerede begynt med å vaske kjøkkenet. Det regner ute i dag, så det spørs om det blir så mye utetid. Igår kveld derimot, gikk jeg og samboeren en kjempefin tur ned til havna og rundt Mellomila. Vi så på solnedgangen og bare vandret i varmen. Veldig koselig. 

  Når det kommer til godteristoppen min har jeg fortsatt ikke spist noe godteri. Det er noe jeg er litt stolt over. Når det kommer til usunn mat har jeg ikke vært like flink. Jeg spiser ikke masse usunt altså, men det kunne vært bedre, haha. Etter første uken gikk jeg ganske mye ned, men nå har jeg gått litt opp igjen. Det er vel litt sånn det er (?). Jeg har ikke tålmodighet til å være tålmodig, men jeg får bare stå på og fortsette å prøve. Jeg har jo kommet langt når jeg har sluttet å spise godteri. 

  Jeg ønsker dere en super mandag og en fin start på den nye uken! 

   


   

 • Publisert: 12.06.2017, 12:42
 • Kategori: Blogg
 • 4 kommentarer
 • Uken som gikk

 • Publisert: 11.06.2017, 16:20
 • Kategori: Blogg
 • Ukens innlegg

  "Helt ferdig"

  "Jeg er barnevernspedagog"

  Akkurat nå

  Akkurat nå sitter jeg i sofan og angrer litt på at jeg spiste så mye som jeg gjorde istad, haha. Det var sykt godt, men nå er jeg så utrolig mett. Vi var ute en tur istad, vandret litt og spiste litt frozen yoghurt i finværet. Så fant samboeren ut at han ville ha mat og da spiste jo jeg litt også. Verdt det tho!

  Ukens høydepunkt

  Ukens høydepunkt må jo være at jeg er ferdig utdannet barnevernspedagog. På tirsdag var jeg ferdig faktisk. Tre år har gått fort som bare rakker`n. Jeg håper jeg får meg jobb nå. En jobb der jeg kan være en stund. Jeg håper i all fall jeg får en fot innenfor en plass, så jeg får jobbet med faget mitt. Jeg både gleder å gruer meg. Jeg forventer å få et lite virkelighetssjokk. Dette praksissjokket som folk snakker om. Overgangen fra skolebenken til arbeidslivet. Dette praksissjokket vil nok variere en del hos de fleste. Jeg tenker det kommer an på hvor man får sin første jobb. Jeg ser for meg at det er en ting å begynne å jobbe på skole og en annen ting å jobbe i barnevernstjenesten. Jeg har søkt på et par stillinger til, så jeg får bare fortsette å vente i spenning.

  Ukens nedtur

  Nedturen denne uka er nok resultatet jeg fikk etter muntlig eksamen. Det begynner å gå over nå heldigvis. Resultatet er jo ikke dårlig, men jeg ville på en måte bestå bedre. Men hva skal man gjøre da? Klage, få stryk og ende opp med å skrive en hel bachelor på nytt? Jeg hadde muntlig hos to stykker som stilte meg de spørsmålene de gjorde. Hadde jeg fått noen andre kunne de stilt de samme spørsmålene, eller noen andre. Det er helt tilfeldig. Jeg hadde nok klart å svare bedre for meg om jeg fikk andre spørsmål, men det får så være. Så er det jo gjerne sånn at man ikke får spørsmål fra eventuelle arbeidsgivere om karakterer. Man skal ha en viss peiling når man er ferdig med den type bachelor jeg er ferdig med. Jeg får bare bevise at jeg kan det jeg kan når jeg kommer ut i praksis. 

  Ukens serie

  Denne ukens serie blir uten noen overraskelser, "Game Of Thrones" (GOT). Vi startet på nytt for en god stund siden som en liten forberedelse på den nye sesongen som kommer ut om ikke så lenge. Vi har et stykke igjen, men det gjør jo ikke noe. Jeg er rimelig fjern da. GOT er en serie med flere historier man må prestere å følge med på. Det er utrolig mange stedsnavn og personer man skal vite hvor hører til og det sliter jeg litt med. Samboeren min blir like irritert hver gang jeg har falt litt ut og trenger hjelp med å plassere noen, haha. Det kommer seg vel etterhvert, får vi tro. 

  Ukens bilde

  Med solstråler i øynene, men med smil om munnen. Ferdig utdannet barnevernspedagog, bachelorgrad. Da må man være både stolt og glad! 

   


  Ukens måltid

  Jeg tror ukens måltid må være det jeg og samboeren spiste på byen etter avslutningen på skolen på fredag. Jeg hadde ikke spist noen ting hele dagen og stresset vel egentlig bare med å komme med opp på skolen med de to kakene jeg bruke natten og samme morgen for å ferdigstille. Jeg smakte litt på den ene kaken jeg lagde, men bortsett fra det var det ikke stort. Vi satte oss på Egon og det var første middagen vi spiste ute i år. Strålende sol, god mat og drikke og bare kos. Ukens måltid!

  Ukens trening

  Denne uken har jeg faktisk ikke fullført programmet vi følger. Dette på grunn av alt ekstra som har skjedd med avslutninger og ferdig skolegang. Jeg trente mandag til og med torsdag, men i fase tre skal man også trene fredag og lørdag. Som dere vet var det fullt opplegg hele fredagen som igjen dro meg seg lørdagen, haha. Jeg har derfor "gått glipp av" to økter. Jeg har fått gjennomført fire av seks da og med alt som har stått på, så er jeg fornøgd med det. Neste uke får jeg sikkert gjennomført alle og frem til 22.juni skal jeg nok klare å gjennomføre. 

 • Publisert: 11.06.2017, 16:20
 • Kategori: Blogg
 • 0 kommentarer
 • Weekend

 • Publisert: 11.06.2017, 12:08
 • Kategori: Blogg
 •  

  God søndag dere! 

  Det var en slapp og daff jente her hjemme igår etter avslutninger både på skolen og med klassen på kvelden. Det ble derfor ingen innlegg her inne igår, noe jeg beklager, men jeg takker for tålmodigheten. Etter avslutningen på skolen var jeg og samboeren en tur inn til byen for å spise middag. Jeg var nødt til å få i meg noe mat før jeg skulle treffe klassen utpå kvelden. Litt over seks på kvelden gikk jeg til lademoparken for å treffe gjengen og utover kvelden ble vi bare flere og flere. Jeg hadde en super kveld. Masse latter, masse mingling og masse moro. Etter en stund på lade dro vi en tur på wildside. Personlig er jeg ikke så fan av å være ute på byen, men det var ikke så mye folk der som jeg fryktet så vi hadde det egentlig bare moro. Etter wildside var alle invitert ut på en båt rett ved solsiden. Jeg var der en liten stund, men etterhvert var jeg så sliten at jeg begynte å gå hjem. Klokken var veldig mye allerede, jeg hadde jo nettopp sittet på en båt å sett soloppgangen. På vei hjem møtte jeg en kar som ikke fant hotellet sitt, så jeg brukte en stund på å hjelpe han å finne veien. Deretter ble jeg sittende i lange tider å snakke med en mann som bor ute her i Trondheim. Hvorfor jeg gjorde det, vet jeg ikke helt, men jeg tror kanskje jeg var nysgjerrig og denne mannen var veldig snakkesalig. Når klokken var mellom fem og seks en gang på morgenen, gikk jeg hjem. 

  Når klokken ble så mye før jeg var hjemme er det ingen overraskelse at jeg sov ganske lenge igår. Jeg var skikkelig sliten, men jeg velger å si det var verdt det. Jeg brukte kvelden og natten på å være med medstudenter jeg kanskje ikke ser igjen. Jeg fikk også snakket med flere og oppklart et par misforståtte ting. Jeg tenker nemlig masse på enkelttilfeller som kan være oppfattet på forskjellige måter, hehe. Kvelden var i all fall både fin og minnerik.

  Samboeren var på jobb igår, mens jeg var hjemme og slappet av. Etter en stund med latskap dro jeg på butikken og handlet inn til lørdagskvelden og til samboeren kom hjem igjen. Lørdagskvelden ble brukt hjemme med en god dose GOT på skjermen, god mat og god stemning sammen med den beste gutten. Dagen i dag blir vel ikke så veldig annerledes. Det spørs om det blir en tur på treningssenteret. Etter helga har jeg egentlig et par økter å ta igjen. Vi får se hva jeg finner ut.

  Ønsker dere en super søndag alle sammen! • Publisert: 11.06.2017, 12:08
 • Kategori: Blogg
 • 0 kommentarer
 • Helt ferdig!

 • Publisert: 09.06.2017, 16:12
 • Kategori: Utdanning
 •  

  Da dere, var jeg helt ferdig på skolen. Tenk det? Jeg kommer ikke helt over dette selv. Jeg tror det kommer til å ta litt tid før jeg skjønner selv at jeg er ferdig utdannet barnevernspedagog. En utdanning jeg ser på som så utrolig viktig. Jeg håper jeg og resten av kullet mitt kommer til å gjøre store forskjeller for enkelte og gjerne flere i mange år fremover. 

  Jeg er glad og stolt av at jeg gikk mine tre år sammen med dem jeg gjorde. Jeg har kanskje ikke helt funnet min plass i gruppen, men jeg synes at mine medstudenter er en helt herlig gjeng. Jeg har troen på at vi skal komme langt med våre ønsker og ambisjoner i livet. 

  Jeg og samboeren hadde egentlig helt andre planer etter avslutningen på skolen i dag, men vi endret de ganske fort, haha. Vi stikker straks en tur ut til byen for å spise middag som en liten feiring for to. Jeg har nå kommet ut av kjolen og inn i min lette jumpsuit igjen. Utrolig deilig å få av seg finstasen altså, men det er likevel noe fint med å ha den på. Det er sykt varmt i Trondheim i dag, så vi har vel nesten vært litt for heldige med været. Det blir koselig utover kvelden da. Da skal jeg nyte solen for alt det er verdt sammen med medstudentene mine. I kveld dukes det for studentavslutning nemlig. Planen er å nyte solen i en av Trondheims mange parker også tar vi det bare derifra, enkelt og greit. 

  Håper dere har en strålende dag alle sammen!

   
   

 • Publisert: 09.06.2017, 16:12
 • Kategori: Utdanning
 • 6 kommentarer
 • Et lite hei

 • Publisert: 09.06.2017, 09:16
 • Kategori: Blogg
 •  

  God fredag morgen! 

  Et lite hei og et lite hade før jeg straks løper ut dørene her. Jeg fant ut det var greit å møte opp på skolen litt tidlig i og med at det er litt av hvert jeg skal gjøre. Jeg skal blant annet ta med to kaker jeg skal levere (de ble faktisk ferdige, haha). Så fant jeg ut at jeg ville ta på kjolen min der oppe så jeg slipper å bære kaker og gå i lang kjole og høye heler samtidig som jeg skal komme meg av og på kollektiv trafikk, haha. Det hadde sikkert gått på et vis, men jeg tror kanskje en enkel jumpsuit og flats gjør seg mye bedre på turen. 

  Samboeren blir med meg opp så det blir veldig koselig. Håper på en super dag. Trondheim byr på sol og mange varmegrader så jeg er i storform. Ønsker dere en fin dag alle sammen! 

      

 • Publisert: 09.06.2017, 09:16
 • Kategori: Blogg
 • 2 kommentarer
 • Jobb i de sene nattetimer

 • Publisert: 08.06.2017, 13:41
 • Kategori: Blogg
 •  

  Som dere vet er det tid for avslutning i morgen. Det blir egentlig avslutning hele dagen. På dagen er det avslutning oppe på skolen og på ettermiddagen og kvelden er det avslutning med bare klassen. Jeg har trua på at begge deler kan bli koselig jeg. 

  Elevrådsleder ga klassen beskjed om at hun trengte hjelp med å bake til i morgen. Det kommer til å bli veldig mange mennesker på relativt liten plass og skolen hadde vel ikke akkurat regnet med dette. Så det er organisert på en litt merkverdig måte dette her, haha. Da er det greit at man kan hjelpe til litt med å ta med litt kaker og liknende. Jeg har sagt jeg kan bake sjokoladekake og ostekake til i morgen. Dette må jeg derfor gjøre når jeg kommer hjem fra jobb i kveld. Jeg er sikkert hjemme rundt halv tolv i kveld, så det blir nok arbeid til litt utpå natten i dag. 

  Det kommer til å gå helt fint. Det å lage mat og desserter er jo noe jeg liker veldig godt, så det kommer bare til å bli kos tenker jeg. De kakene kommer i all fall til å være ganske ferske når avslutningen først begynner og det er jo da de er best. Det blir spennende å se i morgen da, hvordan reisen opp til skolen blir. Jeg skal gå i kjole, vi skal ta kollektiv trafikk og vi skal ha med oss kamera og to kaker på slep, hehe. Vi får ta en litt tidlig buss, så vi får rikelig med tid til alt.

  Kjolen jeg skal ha på meg kommer til å være den fineste jeg har. Folk skal ha på bunad og liknende, noe jeg ikke har, så da får jeg slå til meg noe annet, hehe. Det blir den samme kjolen jeg hadde i bryllupet til broren min om dere husker innlegget derifra. Det er jo en god stund siden nå. Jeg håper jeg får tatt noen fine bilder i morgen som jeg kan vise dere i et nytt innlegg. 

  Ønsker dere en fortsatt fin torsdag! 

   


   

 • Publisert: 08.06.2017, 13:41
 • Kategori: Blogg
 • 2 kommentarer
 • En skikkelig avslutning

 • Publisert: 08.06.2017, 10:33
 • Kategori: Blogg
 •  

  God torsdag dere! 

  Igjen har jeg vært så heldig at jeg våkner til fint vær her i byen. Jeg gruer meg litt til det blir dårlig igjen, hehe. Så lenge det er litt sol å få når jeg får ferie så skal jeg ikke klage. Jeg merker at det er mye enklere å stå opp om dagen. Jeg skreiv jo til dere litt tidligere at jeg sleit sånn med å komme med opp om morgenen og det ser ut til at det kan ha hatt mye med muntlig eksamen å gjøre. I dag våknet jeg før alarmen min og var ikke så vanskelig å få opp. Jeg kjenner meg lettere nå og det er skikkelig deilig. I morgen skal jeg forresten opp på skolen igjen for en skikkelig avslutning. Samboeren blir med meg, så det blir koselig.

  Ellers skal vi straks ned på trening. Jeg tror samboeren bare venter på at jeg skal bli ferdig med dette innlegget, så vi kommer oss av gårde. I kveld skal vi på jobb begge to, så det blir en innholdsrik dag. Jeg jobbet egentlig i morgen og på lørdag også, men jeg har fått ordnet så jeg får være med på skoleavslutningen. Har litt dårlig samvittighet, for jeg skulle gjerne jobbet, men så ville jeg så gjerne være med å avslutte disse tre årene sammen med klassen min. Jeg kan jobbe som bare tusan etter det, hehe. 

  Ønsker dere en fin torsdag alle sammen. 
  Hver snille med hverandre! 

   


   

 • Publisert: 08.06.2017, 10:33
 • Kategori: Blogg
 • 2 kommentarer
 • Skulle aldri begynt

 • Publisert: 07.06.2017, 16:34
 • Kategori: Blogg
 •  

  God ettermiddag dere. Har dere det bra? Personlig har jeg det egentlig ganske godt. Jeg har brukt formiddagen på å slappe av, spise litt og trene. Nå sitter jeg i sofan, nydusja i ren og pen leilighet. Nå som jeg ikke har noen eksamen å lese til fikk jeg faktisk muligheten til å rydde og vaske litt mer ordentlig her. Eller, motivasjonen var i all fall der til å gjøre det. Når jeg hadde eksamen gjorde jeg det for å slippe å lese, haha. Det er vel litt sånn det er. 

  Artikler å bøker er plassert tilbake i bokhyllen. Der blir de sikkert liggende en stund. Jeg ser mange i klassen min har lagt ut sine bøker for salg, men jeg har ikke gjort det enda. Jeg er litt usikker på om det er noen av bøkene jeg vil beholde eller ikke. Det er jo mange gode bøker med masse godt innhold. Vi får se ligg hva jeg finner ut etterhvert.

  Trondheim byr på mange varmegrader og sol i dag også og jeg blir så glad når jeg kan være ute å nyte det. Det var skikkelig avslappende å gå til og fra trening i lette klær og bare suge til seg D-vitaminer. Kanskje jeg tar meg enda en tur ut i dag. Samboeren er på jobb i kveld, mens jeg har kvelden fri, så vi får se. Jeg har ellers lurt på om jeg skal slappe av med en serie, kanskje lese en bok eller om jeg skal ta opp min gamle hobby. Nemlig strikkingen. Jeg var så "smart" at jeg startet på et altfor stort prosjekt for en veldig god stund siden. Jeg ville strikke noe skikkelig liksom. Noe annet enn skjerf og votter, som jeg forøvrig har glemt hvordan jeg gjør. Vottene i all fall. Anyway, jeg har hadde aldri stikket en genser før og med tanke på at jeg ikke skjønner strikkeoppskrifter så burde jeg ikke begynt heller. Men jeg gjorde nå det da. Jeg har fått en del hjelp fra ei venninne fra folkehøgskolen og lillesøstra mi som begge er resere på å strikke. Men jeg er ikke i mål enda, haha. Det er ikke bare en genser nemlig, det er en mariusgenser. Og jeg kan ikke følge strikkeoppskrifter eller strikke mønster, så dette blir jo etterhvert veldig spennende. Genseren så langt har ligget å støvet ned på den ene spisestuestolen min i lang tid. Jeg har kommet opp til armene og er også ferdig med å strikke en og en halv arm. Lenger har jeg ikke kommet og jeg er litt redd for å sette igang igjen også, for jeg gidder ikke gjøre noe feil nå, haha. En gang kommer jeg vel i mål.. 

  Tankene glir sakte, men sikkert over på sommer, ferie og sol og legger fra seg tankene om eksamen, muntlig og stress mer og mer. Det er ganske deilig. Det neste store nå, blir operasjonen jeg har om bare to uker og en dag. Det blir spennende å se hvordan både jeg og kroppen min reagerer på den. Etter den skal det nok bli enda bedre med litt ferie, hehe. Jeg gleder meg til å bli ferdig med det.

  Ønsker dere en fin onsdag videre alle sammen! 

   


   

 • Publisert: 07.06.2017, 16:34
 • Kategori: Blogg
 • 0 kommentarer
 • Sommerferie

 • Publisert: 07.06.2017, 10:38
 • Kategori: Blogg
 •  

  God formiddag dere! 

  Det er onsdag, jeg har fri, jeg er barnevernspedagog og jeg kommer ikke helt over det. Verken det at jeg har fri eller er ferdig utdannet, haha. Dagen igår var både god og tung. Jeg slet med følelsen av at jeg ikke hadde fått vist hva jeg var god for samtidig som jeg er veldig glad og stolt over at jeg har bestått bacheloren min. Jeg er jo faktisk ferdig utdannet barnevernspedagog. Tenk det?! 

  Vi feiret ikke sånn spesielt igår. Det var bare tirsdag pluss at jeg prøver å passe litt på hva jeg spiser. Likevel koste vi oss masse, jeg og samboeren. Vi lagde taco til middag og jeg spiste altfor altfor altfor mye, haha. Hvorfor vi feiret med taco er vel av den enkle grunnen at vi digger det begge to. Det er vel ikke direkte sunt, men mye bedre enn det kunne vært, tro meg. I tillegg spilte jeg litt sims, vi så noen episoder av GOT og jeg leste noe annet enn pensumlitteratur på sengekanten når jeg skulle legge meg. Det var en helt merkelig følelse, haha. Skulle jeg tillate meg å lese noe annet liksom? Likevel fikk jeg ikke lest mer enn et par sider fordi jeg var på trøtt igår kveld etter en lang dag at jeg sovnet ganske så fort. Jeg får lese mer med enda bedre samvittighet i dag. 

  Det er litt rart å tenke på at jeg har sommerferie nå. Eller, jeg skal jo fortsatt jobbe og har ikke ferie enda, men jeg har sommerferie fra skolen. Kanskje min aller siste sommerferie? Om jeg får meg jobb, blir det jo ikke sommerferie på samme måte lenger. Mens jeg har studert har jeg også i sommerferien slitt med å slippe på presset når det kommer til skole og jeg har tidlig prøvd å få kontroll på hva vi trenger av bøker, hva den viktigste litteraturen er, osv. Dette slipper jeg nå. I all fall så lenge jeg ikke vet hva jeg skal neste semester. Om det skulle bli sånn at jeg går videre på en masterutdanning, kommer jeg til å være sånn fra jeg får vite det, hehe. Inntil videre skal jeg bare kose meg. Jeg kan slappe meg av på jobb og ha større fokus der og det skal bli deilig. Jeg liker å være engasjert i det jeg holder på med, men det er vanskelig å skulle være superengasjert på mange plasser. Det er litt derfor jeg håper på å få en stor stilling ovenfor flere små, så kan jeg virkelig gi av meg selv på den ene plassen. 

  Når det kommer til denne fridagen, vet jeg helt ærlig ikke hva jeg skal gjøre enda. Alt jeg leste på sist av artikler og pensumbøker ligger fortsatt framme på bordet, så jeg kan jo starte med å rydde bort det. Eventuelt legge bøkene jeg ikke trenger lenger, ut for salg. Så skal jeg så klart ned på treningssenteret en tur, hehe. Dagens økt går på skuler og traps, tror jeg. Jeg legger ut en del stories via instagram når jeg er på trening, så om dere vil følge med er det bare å legge til: arniisaga. 

  Jeg ønsker dere en fin onsdag alle sammen, kos dere! 

   


  Bilde fra dagen jeg ble ferdig på videregående skole, haha

 • Publisert: 07.06.2017, 10:38
 • Kategori: Blogg
 • 0 kommentarer
 • Jeg er barnevernspedagog

 • Publisert: 06.06.2017, 16:56
 • Kategori: Utdanning
 •  

  Da, kjære dere, kommer det endelig en oppdatering fra meg. Jeg har dessverre ikke fått blogget noe tidligere, men bedre sent enn aldri. Jeg har som dere vet hatt muntlig høring/muntlig eksamen i dag og som dere ser fra tittelen kan jeg fra nå av kalle meg barnevernspedagog. Det er jo litt sykt, hvem skulle tro det liksom, hehe. 

  Jeg sitter å lurer på hvordan neste pensumliste blir og hvilke bøker jeg bør fokusere på. Jeg har metoder og teoretiske modeller plantet i hode. Jeg har ikke skjønt det enda, at jeg kan slippe litt på presset. Jeg er fortsatt i høy spenning. Jeg er faktisk barnevernspedagog dere, fy fillern! Disse tre årene på HiST og NTNU har gått så det suser. 

  Når det kommer til dagens muntlig høring, gikk jeg ut av rommet med en skuffelse. Det gikk ikke noe bra og det visste jeg selv. Jeg fikk et par spørsmål jeg ikke kunne svare på og den følelsen er verst når man sitter foran to personer som skal dømme deg. Jeg prøvde å vri samtaler over på noe jeg hadde mer peiling på, men det ble ikke akkurat tatt imot på noen god måte. Jeg sitter med en følelse av at jeg kan så mye, men så får jeg ikke vist det frem. Jeg fikk jo kjenne på det etter muntlig også, at jeg visste jo egentlig hva de spørsmålene jeg ikke kunne svare på handlet om. 

  Jeg får bare leve i viten om at jeg vet jeg kan mye mer enn det man klarer å få frem på 20 minutter også får jeg bare bruke det for alt det er verdt når jeg får meg jobb. Jeg håper jeg får meg jobb. Dere må bare dele dette innlegget for meg hvis dere vil, så folk der ute ser jeg er på utkikk, hehe. Jeg er åpen for det meste, men jeg vil så klart jobbe med noe relevant og samtidig få en stilling som forteller folk hva jeg er. For eksempel miljøterapeut eller enkelt og greit en barnevernspedagog. I barnehage, på skole, på institusjon, i rusomsorgen og i barnevernstjenesten er alle plasser jeg kunne tenke meg å jobbe. Så lenge jeg får brukt faget mitt tenker jeg. Så får jeg kanskje utrettet den forskjellen jeg så gjerne vil utrette og være til støtte og hjelp for noen. 

  Så hva skjer nå? Jeg er ferdig på skolen. Jeg har "sommerferie". Hva venter meg? Jeg har jo fortsatt jobb på butikken, men i det lange løp er det ikke nok. Jeg tror ikke jeg har mer enn litt over 30% stilling der og det er ikke nok for en person som er klar og kapabel til å jobbe 100%. Nå som jeg etterhvert mister stipendet mitt, må jeg skaffe meg mer penger på en eller annen måte. Jeg venter i spenning på hva livet vil by på..

   


  Følg bloggen på facebook: HER

 • Publisert: 06.06.2017, 16:56
 • Kategori: Utdanning
 • 8 kommentarer
 • Jeg tar kvelden

 • Publisert: 05.06.2017, 20:59
 • Kategori: Utdanning
 •  

  Dagen min i dag har vel egentlig vært fin, men samtidig så utrolig stressende. Det å ha muntlig eksamen liggende over alt jeg gjør er utrolig slitsomt, så nå gleder jeg meg bare til å bli ferdig. Økta mi på treningssenteret var heller ikke den beste, kun fordi jeg var så ufokusert. Alle tankene mine har gått til muntlig.

  Jeg har lest til eksamen, skrevet og notert og i tillegg blitt spurt av samboeren. Jeg vet ikke hva mer jeg kan gjøre, i all fall ikke nå, få timer før jeg skal i ilden. Jeg har lest det jeg har tilgjengelig av pensumlitteratur, jeg har notert og jeg har prøvd. Nå får det bare gå som det går. Jeg tror jeg må roe meg ned nå og bare si at det får bli sånn som det blir i morgen. Jeg tar kvelden også står jeg heller opp litt tidlig i morgen og leser over notatene mine en gang til.

  Jeg hater dette her. Jeg er så overbevist om at jeg ikke får det til i morgen og det irriterer meg. Jeg vet jo jeg kan masse, men med en gang jeg går over dørstokken og inn på et rom der det kun sitter et par mennesker som skal spørre meg om ting, får jeg helt hjerneteppe. Derfor liker jeg skriftlig eksamen så mye bedre. Jeg skulle så gjerne hatt den innstillingen som sa at det kom til å gå bra. Den innstillingen jeg hadde når jeg presterte å stresse ned, men nå er jeg så nære en avslutning at jeg vet ikke helt hvor jeg skal gjøre av meg. 

  Jeg klarer ikke slappe av og jeg klarer ikke gjøre noe med god samvittighet. Vi så en episode av GOT mens vi spiste middag istad og jeg klarte ikke nyte det en gang. Jeg tror bare jeg må si at nok er nok. Jeg har gjort det jeg føler jeg kan gjøre. Jeg får bare gå inn i dette med hode hevet og forhåpentligvis komme ut på samme måte, men med litt senkede skuldre. Jeg er i all fall ferdig første dagen og nå tror jeg faktisk det er greit. Jeg kommer meg ikke noe videre før jeg er ferdig med dette. 

  Ha en fin kveld alle sammen. Kos dere litt! 

   


  Følg bloggen på facebook: HER

 • Publisert: 05.06.2017, 20:59
 • Kategori: Utdanning
 • 0 kommentarer
 • Dagen før dagen

 • Publisert: 05.06.2017, 10:49
 • Kategori: Blogg
 •  

  Da var det mandag igjen dere. Frihelgene går alltid så fort! I tillegg til at det er mandag er det bare 24 timer til jeg skal opp i muntlig eksamen. Klokka 11 i morgen formiddag. Det blir nok ikke noe innlegg her i morgen før jeg er ferdig der oppe, hehe. Jeg har jo veldig lyst til å gjøre det bra, men jeg har også bare lyst til å bli ferdig med det. 

  Dagen i dag skal så klart bli brukt på lesing og forberedelse til i morgen. Problemet er bare at jeg ikke helt vet hvordan jeg skal forberede meg. Jeg har faktisk ikke peiling på hva slags spørsmål de kan komme med. Jeg har vært veldig opp og ned de siste dagene, der jeg først stressa veldig med eksamen før det roet seg litt. Nå er jeg stressa igjen. Jeg husker jeg var skikkelig dårlig før forrige muntlig. Håper ikke det blir sånn igjen. 

  Jeg skal en tur ned på treningssenteret også. Det blir dagens avbrekk fra eksamen. Så får det bli lesing og forberedelse igjen etter økta. Jeg vet fortsatt ikke helt om jeg skal begynne på fase tre eller holde meg på fase to i programmet. Jeg har begynt å tenke at det kan være litt det samme siden jeg ikke kan fullføre programmet likevel. Jeg kan ikke fortsette å trene hard styrke etter operasjonen. Da må opplegget endres. Jeg får heller fortsette på programmet eller begynne på nytt når kroppen min er klar for det. 

  Jeg skal få i meg en banan eller noe og komme igang med litt lesing. Så får dere ønske meg lykke til, hehe. Håper dere får en fin start på den nye uka alle sammen!

      

 • Publisert: 05.06.2017, 10:49
 • Kategori: Blogg
 • 0 kommentarer
 • Uken som gikk

 • Publisert: 04.06.2017, 18:00
 • Kategori: Blogg
 • Akkurat nå

  Som jeg alltid pleier å gjøre når jeg skriver disse "uken som gikk"-innleggene, sitter jeg med beina på bordet og ser ut som tidenes lateste person, haha. Forskjellen fra nå og tidligere, må være at jeg ikke er omringet av masse godteri, haha. 

  Ukens måltid

  Uten tvil pizza-partyet vi hadde her på fredag. Tror nesten aldri jeg har spist så mye pizza før. Fra forrige uke og til denne uka hadde jeg gått ned 2,5kg, men etter dette lille selskapet tror jeg neppe jeg kan satse på at vekta viser det samme i morgen, haha. Det var i all fall helt sykt godt og siden jeg har holdt meg unna godteri, potetgull og liknende, får jeg heller unne meg en litt bedre middag en sjelden gang. 

  Ukens nedtur

  Karakteren på bacheloroppgaven ga meg en liten nedtur denne uka. Karakteren var ikke kjempedårlig, men jeg skulle gjerne hatt en bedre en likevel. Jeg har liksom en karakter jeg må nå opp til før jeg kan si meg fornøgd og når jeg ikke når den, blir det jo ikke helt som jeg vil. Likevel så bestod jeg bacheloroppgaven og trenger kun å komme meg gjennom muntlig på tirsdag før jeg kan kalle meg barnevernspedagog. 

  Ukens opptur

  Det fine været og dagens søndagstur må være ukens opptur. Jeg koste meg så utrolig mye. Hehe, er ikke så mye som skal til for at jeg føler meg litt bedre. En liten tur som ledet litt ut av byen og litt inn i skog og mark. Pluss en super utsikt. Deilig!

  Ukens trening

  Ukens trening er fullført. Alle fem dagene. Jeg skal egentlig holde meg på fase to i programmet i en uke til, siden jeg ikke fikk trent noe særlig forrige uke på grunn av sykdom. Likevel vil samboeren ha meg med på fase tre i fra i morgen, så vi får se hva det blir til. 


   

  Ukens film 

  Dette er vel heller en dokumentar, men "fittest on earth 2016" er ukens film. Det er ikke mye som gir like mye motivasjon som de dokumentarene der. Dokumentaren for 2015 har jeg sikkert sett 20 ganger nå. 

  Ukens serie

  Ukens serie må være både GOT og Prison Break. Den siste episoden av Prison Break kom ut denne uken og den er absolutt å anbefale. Kommer ikke helt over at de lagde en sequel. Jeg har sett sesongen på Viaplay. 

  Ukens bilde

  Happy wife, happy life!


   

 • Publisert: 04.06.2017, 18:00
 • Kategori: Blogg
 • 0 kommentarer
 • Søndagsturen

 • Publisert: 04.06.2017, 16:10
 • Kategori: Blogg
 •  

  I dag fikk vi oss en skikkelig fin søndagstur. Det er alltid så fint å se folk være ute i byen selv om det er søndag og det aller meste er stengt. Mange var ute i det fine været, mange gikk tur, mange var på trening og mange var gjester og familie av konfirmanter. Vi var oppe på festningen. Vi spiste litt frokost på veien og tok livet med ro. Oppe på festningen var det også masse folk.

  Det var fint å se Trondheim litt ovenfra og ned. Den store byen var plutselig ikke så stor lenger. Trondheim er jo egentlig ikke så stor da, sett i forhold til Oslo og liknende. Vi snakket faktisk litt om det og jeg for min del tror det har litt å gjøre med at Trondheim ikke er en like høy by som for eksempel Oslo. Det er ikke like mange høye bygninger her i byen, noe som gjør at den føles mer åpen og mindre klaustrofobisk. Likevel tror jeg at jeg kunne lært meg å like Oslo etterhvert også, hadde jeg bare kommet meg bort fra de plassene der det alltid er mest folk. Blitt bedre kjent. 

  Etter en stund oppe på festningen begynte vi å ture nedover igjen. Vi gikk en litt annen rute på hjemturen og gikk blant annet gjennom bakkegata og over den gamle bybroen. En skikkelig koselig tur med andre ord. Vi fikk bittelitt regn når vi var fem minutter unna leiligheten, så vi var heldige med været egentlig.

  Nå skal jeg gjøre ferdig dette innlegget her, planlegge neste og ellers slappe litt av, lese litt til eksamen, lage litt middag og kose meg resten av denne søndagen. Det håper jeg dere gjør også! 

   


   

 • Publisert: 04.06.2017, 16:10
 • Kategori: Blogg
 • 2 kommentarer
 • Slik vi nordmenn gjør

 • Publisert: 04.06.2017, 12:44
 • Kategori: Blogg
 •  

  God søndag fine dere! 

  Jeg skal bare en kjapp tur innom får å si hei og hade. Vi skal nemlig på en bitteliten tur, for jeg har hørt det er det vi nordmenn gjør på søndager, haha. Vi skal bare en liten tur ut i det fine været vi fikk denne søndagen og turen går til festningen. Samboeren har ikke vært der enda og etter to år i bartebyen er det kanskje på tide. Jeg stemte for Geitfjellet, men det ble nedstemt av samboeren så jeg tapte. 

  Jeg brukte starten av dagen på å gå gjennom litt greier til eksamen, så nå blir det et lite avbrekk med en tur ut. Skal bli deilig!

  Håper dere har en fin søndag alle sammen. Nyt dagen til det fulle! 

      

 • Publisert: 04.06.2017, 12:44
 • Kategori: Blogg
 • 6 kommentarer
 • Som en liten unge igjen

 • Publisert: 03.06.2017, 16:00
 • Kategori: Blogg
 •  

  Det var den ene storesøsteren min som presenterte meg for det første gangen. Etter det var jeg helt på tuppa etter selv å få spille. Alle pengene mine ble brukt på spill. Omtrent all fritiden min ble brukt på spill. Jeg levde og åndet for dette spillet. Etter en god stund i denne fasen dabbet det veldig av. Jeg spilte nesten ikke i det hele tatt, men jeg fikk noen innfall der jeg spilte litt igjen før det på nytt ble liggende i mange uker. 

  Nå har jeg havnet i en av mine innfall og begynt å spille på nytt. Det tar ikke opp så mye av tiden min som det gjorde før, men jeg synes det har blitt litt gøy igjen altså. Nesten så jeg blir som en liten unge igjen, haha. Jeg snakker så klart om "The sims". 

  Jeg har alle sims 1-spillene og var farlig nærme å ha alle sims 2-spillene også. Når sims 3 kom ut og jeg begynte å samle på de spillene begynte denne avhengigheten å dabbe av. Så jeg har ikke så mange sims 3-spill. Jeg tror jeg har tullet bort et par cder med tiden, men jeg har de aller fleste spillene en plass. Enten hos mamma eller hos pappa. Jeg har vurdert å selge dem til en eller annen samler, men jeg vet ikke. Noen må jo være interessert i dem liksom, hehe. Samtidig er det litt rart å skulle selge dem. Jeg tror kanskje det kan være vanskelig å spille noen av spillene. Trenger ikke sims 1-spillene et eldre pc-program da? Jeg vet ikke jeg. 

  Uansett.. For en stund siden var jeg inne på platekompaniet og der hadde de sims 4 spillene på tilbud. Jeg kjøpe bare "startspillet" fordi jeg fikk et av disse innfallene, haha. Jeg prøvde det ut og må si jeg synes det var skikkelig gøy. Forskjellen fra før og nå er vel at jeg var mer opptatt av å spille før. Nå er jeg mer opptatt av å bygge husene, haha. I dag var vi innom platekompaniet igjen. Egentlig bare for å vandre litt i byen og for å se. Jeg hadde ingen planer om å kjøpe noe. Men tror dere ikke de fortsatt hadde alle spillene på tilbud da?! Jeg dro med meg to jeg og jeg tror ikke jeg kommer til å flytte meg så mye fra sofan i dag (joda, jeg må jobbe litt med eksamen også). Dette må jo prøves ut. 

  Takk, MK for at du viste meg sims for alle de årene siden, haha! 

   


   

 • Publisert: 03.06.2017, 16:00
 • Kategori: Blogg
 • 2 kommentarer
 • Den spesielle lørdagen

 • Publisert: 03.06.2017, 12:30
 • Kategori: Blogg
 •  

  Lørdaaag!

  Det er noe med lørdager uansett synes jeg. Det er så klart best når man har fri og man kan finne på noe annet enn å jobbe, men lørdagene er spesielle uansett. Jeg tror det har blitt sånn fordi man er vant til at denne dagen er litt spesiell. Helt fra man er liten så har man fri fra skolen disse dagene, man får kanskje litt lørdagsgodt disse dagene, det er kanskje noe bedre å se på TV disse dagene. Nå som jeg er voksen er det fort gjort å virkelig skeie ut på disse dagene også, hehe. Jeg er litt svak i helgene når det kommer til det, men jeg har fortsatt ikke spist noe godteri så jeg jobber mot målet mitt enda. 

  Det ble et skikkelig pizza-party igår. Fire pizzaer på fem mann. Dere skal tro vi ble mette, haha. Det ble pizza til både nattmat og frokost. Eller, nattmat for dem som dro ut og kom tilbake når byen stengte, men jeg ble inne igår kveld. Jeg hadde det kjempekoselig her hjemme, men følte ikke for å gjøre noe mer ut av det, så mens folket dro ut, ryddet jeg leiligheten før jeg la meg. Jeg har jo en eksamen i bakhodet også, så jeg ville ikke dra den så langt. 

  Siden jeg ordnet i leiligheten igår kveld, var den relativt ryddig og fin når vi våknet i dag, men jeg har likevel fått ordnet litt til her hjemme. Blant annet fått støvsugd, vasket litt bad og tatt ut av oppvaskmaskinen. Alt man gjør når man egentlig skulle gjort noe annet, hæ? Jeg skal prøve å få jobbet litt med eksamen i dag, så klart. Men jeg kjenner det sitter så langt inne nå, spesielt etter resultatet jeg fikk igår. Det burde jo egentlig vært omvendt. Eksamen jeg har på tirsdag teller to tredjedeler av karakteren, så får jeg en bra karakter der, blir den totale karakteren bedre enn den jeg fikk på bachelor. Jeg må som jeg alltid har sagt, bare prøve å gjøre mitt beste. 

  Det blir en rolig lørdag ellers. Vi tenkte vi skulle lage taco i kveld og bare slappe av. Vi tar oss nok en tur til byen, bare fordi vi kan. Som sagt, så er det noe med at det er lørdag. Jeg håper dere koser dere i helga alle sammen. God helg! 

   


   

 • Publisert: 03.06.2017, 12:30
 • Kategori: Blogg
 • 2 kommentarer
 • Feire eller trøstespise?

 • Publisert: 02.06.2017, 17:21
 • Kategori: Utdanning
 •  

  God ettermiddag fine dere! 

  Det er ei middels blid jente som skriver til dere nå. Det er 2.juni og fristen for sensuren til bacheloroppgaven gikk ut i dag. En oppgave jeg har brukt mange uker og timer på. En oppgave som er helt min egen og som jeg kunne si jeg var stolt av når jeg leverte den. I dag fikk jeg svar.

  Jeg fikk ikke det svaret jeg ville ha. Derfor er jeg litt "furt" akkurat nå og må bare tillate meg selv å kjenne litt på den at det ikke gikk helt som jeg ville. Ikke får vi begrunnelse for karakteren heller, det bare står et resultat der og det er det. Sånn har det forsåvidt vært helt siden jeg startet på HiST og NTNU. Man må søke om å få begrunnelse for karakterene sine. Det skal jeg så klart gjøre nå også om jeg får den muligheten. Det er veldig kjedelig å sitte med en følelse av at man fikk en karakter man ikke ville ha, så har men ikke begrunnelse for karakteren man fikk.

  Likevel, så bestod jeg. Det var ikke sånn at jeg strøk og jeg har derfor fortsatt muligheten til å gå opp til muntlig eksamen på tirsdag. Jeg trodde jo ikke jeg kom til å stryke, men jeg trodde jeg kom til å få en bedre karakter enn jeg gjorde. Jeg blir fortsatt og uansett barnevernspedagog tho. 

  Jeg har derfor litt å være glad for og litt å være "furt" for akkurat nå. Glad for at jeg bestod, men jeg skulle gjerne bestått litt bedre, hehe. Siden jeg skal ha folk over i leiligheten i kveld på et lite pizza-party tenkte jeg at jeg skulle både feire og trøstespise litt. Bacheloroppgaven min kommer ikke til å være et samtaleemne, men jeg får ta et pizzastykke for at jeg ikke fikk det helt som jeg ville og to pizzastykker for at jeg besto. 

  Karakterer er en ting. Det man gjør og klarer på skolebenken. Jeg tenker at en annen ting er jobben man gjør i praksis. Jeg har aldri vært superflink på skolen, men jeg føler jeg er god når det kommer til det praktiske. Et "problem" jeg tror mange har. Ikke at det er et problem heller egentlig. Det er jo den praktiske jobben som er viktigst, men man skal så klart også ha en forståelse for faget sitt. 

  Ønsker dere en fin kveld alle sammen! 

   


  Følg bloggen på facebook: HER

 • Publisert: 02.06.2017, 17:21
 • Kategori: Utdanning
 • 4 kommentarer
 • En fin fredag i vente

 • Publisert: 02.06.2017, 14:00
 • Kategori: Blogg
 •  

  God formiddag kjære dere! 

  I dag våkner jeg til sol igjen og det var skikkelig godt. Jeg har frihelg nemlig og med litt sol blir noen fridager brått mye bedre med en gang. Men frihelg betyr ikke bare fri for min del. De neste dagene må jeg bruke litt tid på muntlig eksamen. Jeg kjenner det er tungt å skulle sette seg ned med dette nå og jeg gleder meg bare til å bli ferdig med det. På tirsdag er det min tur. Den første av tre mulige dager jeg kunne kommet opp, men jeg blir i all fall ferdig relativt kjapt. Jeg har eksamen ganske tidlig også, så jeg er faktisk en av de første i klassen min som skal inn. Blir litt eksamenssnakk her inne for tiden, men det er jo noe av det store som skjer i disse dager, så da må jeg jo skrive litt om det, hehe. 

  Ellers er det jo fredag og snart tid for ukas siste økt på treningssenteret. Fase to i programmet byr på hele to legday`s, så denne fredagen skal jeg kjøre beina mine nok en gang. Samboeren er mye bedre i dag også, så jeg satser på at han blir med. Det var kjedelig å dra på trening igår uten han, hehe. 

  Vi skal prøve å gjøre denne frihelgen fin også og har blant annet planer om å møte et par kompiser i kveld. Holder været seg oppe, kan vi jo sitte ute i en park eller noe å grille. Blir været litt surt tenkte vi kanskje å ha en tacokveld eller noe. Kanskje stikker vi på kino å ser en bra film. Vi får se hva vi finner på. Koselig blir det i all fall. Neste helg blir det fullt kjør med jobb, så denne helga må bare nytes! 

  Ha en super fredag og start på helga alle sammen! 

   


  Følg bloggen på facebook: HER

 • Publisert: 02.06.2017, 14:00
 • Kategori: Blogg
 • 0 kommentarer
 • Vi heiet på hvert vårt par

 • Publisert: 02.06.2017, 10:18
 • Kategori: Blogg
 •  

  Jeg har vel så og si alltid fulgt med på paradise hotel. Jeg glemmer sesongene og deltagerne omtrent like fort som de kommer, men jeg følger alltid med, haha. For et par sesonger siden husker jeg at jeg sa jeg så på paradise fordi det var så teit at det var morsomt, men det har endret seg litt de siste årene. Det har så klart med deltagerne å gjøre. Det er ikke å legge under en stol at det har vært noen spesielle personer der inne. Nå kunne jeg godt ha vært med selv liksom, haha. 

  Det har nettopp vært finale av årets sesong og jeg som ivrig seer har så klart fått med meg samboeren på dette her. Vi har egentlig heiet på litt forskjellige folk hele veien. Spesielt nå i finalen. Han ville gjerne at Morten og Sofie skulle vinne, mens jeg heiet på Lunde og Kevin. 

  Når det kommer til alt hatet folk flasser av seg, så må dere roe dere ned. Paradise hotell er et spill. Et spill som byr på mange valg. Jeg kan bare se for meg den boblen de lever i der inne på hotellet. Det at Lunde knuste kula er hennes valg. Det er så klart kjipt for Kevin, men det er sånn det er. Paradise hotell er TV folkens. Dessuten er det ikke noe som går ut over noen av oss. Jeg har lest så utrolig mye stygt, bare timer etter at finalen gikk på TV. De er bare mennesker de også, tenk litt på det. Selv om samboeren heiet på Sofie og Morten sitter ikke han å slenger dritt. Selv om Lunde slapp kula gir ikke jeg henne hat. Dere må roe dere ned! Jeg så på de episodene av paradise kollektivet som var kommet ut også, der Grunde forteller om folk som ringer å truer han. Det er ikke greit..

  Noen ganger lurer jeg på hva det er som får folk til å gjøre slike ting. Hva som gjør at man kan skrive og si ting som er så utrolig stygt, slemt, frekt og ondt. I flere tilfeller vet jeg hvorfor, men jeg skjønner ikke hvorfor man velger å gjøre det likevel. Føler man seg virkelig så mye bedre av å dra andre så langt ned i møkka man får til? 

  Gratulerer til Lunde og Kevin med seieren. Dere er begge vinnere!

   


  Følg bloggen på facebook: HER

 • Publisert: 02.06.2017, 10:18
 • Kategori: Blogg
 • 4 kommentarer
 • Operasjon, trening og matforgiftning

 • Publisert: 01.06.2017, 11:42
 • Kategori: Blogg
 •  

  God torsdag dere! 

  I dag er det første juni og når juni måned kommer liker jeg å tro at sommeren er her helt på ekte. Juni og juli føler jeg er skikkelige sommermåneder. Og august kanskje. Men jeg våknet til overskyet himmel og regn, så sommerfølelsen er ikke her akkurat nå. Før ferien min er det egentlig greit. Før eksamen er det i all fall greit, haha. Sykt kjedelig å sitte inne når det er strålende sol ute og folk er ute å soler seg og griller. 

  Det er torsdag og som dere vet er det min faste dag på jobb. Jeg skal derfor jobbe fra fem i ettermiddag til elleve i kveld. Bare å komme innom en tur for de som skal handle litt. Bortsett fra jobb så må jeg prøve å få unnagjort ukens fjerde økt på treningssenteret. I dag er det fokus på triceps og biceps.

  Vi er i en litt uggen form i dag. Etter middagen igår fikk vi veldig vondt i magen begge to. Det har gått litt over for min del, men samboeren ligger enda i sengen. Veldig veldig kjedelig, så håper det går over snart. Matforgiftning er en veldig skummel tanke..

  Ellers er det kun 21 dager til jeg skal opereres. Det går veldig fort nå. Jeg må snart begynne å kjøpe inn litt småtteri som for eksempel hibiscrub og en slags støttende sportsbh som jeg må ha på en stund etter operasjonen. 21 dager til jeg blir sykemeldt og 21 dager til det er minimalt jeg får lov til å gjøre de første dagene etterpå. Jeg frykter at jeg blir veldig rastløs. Jeg er jo ikke noe flink til å sitte stille. Likevel er det bare en periode jeg må gjennom, uansett om jeg gjennomfører operasjonen nå eller senere. Jo fortere, jo bedre. 

  Dere får ha en super torsdag alle sammen!

   


  Følg bloggen på facobook: HER

 • Publisert: 01.06.2017, 11:42
 • Kategori: Blogg
 • 6 kommentarer
 • hits