asaga

Vandring

 • Publisert: 31.07.2017, 21:06
 • Kategori: Blogg
 •  

  Etter en dag med mye vandring var det godt å sette seg ned i sofaen nå. Nå blir det en relativt slapp kveld med litt skriving, litt dusjing og litt GOT før jeg legger meg. Jeg skal jo tross alt på jobb i morgen. Herremin det var rart å si. Jeg har jo ikke vært på jobb på evigheter på grunn av operasjonen. Nå er det på tide kjenner jeg. Det skal bli godt å komme tilbake til vanlige rutiner igjen.

  Jess, jeg har vandret i dag. Jeg vet ikke med sikkerhet hvor lenge jeg har gått til sammen, men rundt et par timer har det nok iallfall blitt. Jeg startet med å gå opp til barnehagen. Ikke helt opp, men sånn at jeg med sikkerhet så hvor den lå hen. Nå vet jeg helt sikkert hvor jeg skal gå i morgen når jeg skal på jobb. Etter det gikk jeg mot byen. Jeg gikk langs hele Tomasjord på fastlandet, bort til Ishavskatedralen, over den eviglange brua og inn til sentrum. Der fikk jeg tak i en liten gave til samboeren som har bursdag på lørdag og gikk deretter videre til kusinen min som bor et stykke utenfor sentrum.

  Etter et lite besøk hos henne gikk jeg inn for å ta buss hjem igjen, hehe. Jeg kjente det godt at jeg hadde gått et stykke og måtte dessuten komme meg hjem så jeg fikk møte svigermor før ho dro hjem igjen. Jeg kom heldigvis hjem før dem og fikk møtt dem i døra når de kom kjørende. Svigermor fikk se leiligheten og vi fikk resten av flyttelasset på plass. Nå er det enda litt mer oss her. Det så ut som at svigermor likte plassen også og det skal bli godt å kunne bo litt nærmere henne så vi sees litt oftere. 

  Nå skal jeg kjapt støvsuge over leiligheten. Det blir liggende en del småtteri på gulvet etter at man har holdt på med flyttelass og jeg er jo som regel glad i å ha det fint og ryddig rundt meg, hehe. Så blir det en tur i dusjen før jeg skal kose med med siste episode av GOT. Halv ni i morgen skal jeg være på plass på den nye jobben min og jeg gleder meg.

  Ønsker dere fortsatt fin kveld alle sammen! 

   

 • Publisert: 31.07.2017, 21:06
 • Kategori: Blogg
 • 0 kommentarer
 • Siste feriedag

 • Publisert: 31.07.2017, 13:44
 • Kategori: Blogg
 •  

  God ettermiddag kjære dere!

  I dag er det mandag og i hode mitt er hverdagen virkelig tilbake. Men sannheten er at jeg har denne mandagen til å virkelig forberede meg til hverdagen som begynner for fullt fra i morgen av. I morgen er første arbeidsdag i barnehagen jeg har fått jobb i. Jeg begynner halv ni og skal jobbe til fire. Jeg er veldig spent, men gleder meg egentlig bare til å komme i gang. Jeg har fått et inntrykk av at de som allerede jobber der er hyggelige og flinke folk, så jeg gleder meg til å lære dem alle å kjenne. 

  Jeg er for øyeblikket hjemme alene. Samboeren tok bilen og kjørte tilbake til Målsnes for en liten stund siden. Der skal han hente siste rest av flyttelasset og svigermor. De kommer nok tilbake en gang i kveld. Da får svigermor sjansen til å se hvordan vi har fått det her i leiligheten samtidig som ho tar med seg bilen sin hjem igjen. Det har vært supert at vi har fått låne bilen hennes når det kommer til denne flyttingen. Vi hadde ikke klart oss uten den. 

  Nå som jeg har fått litt styr på leiligheten, kjøleskapet har fått litt mat og ting er på stell så langt det går tenkte jeg at jeg skulle bruke litt tid denne ettermiddagen på å utforske litt. Tromsø viser sol igjen, så jeg må bare utnytte det. Jeg trenger dessuten å bli litt kjent og den eneste måten å bli kjent på er å dra ut å se hva som er å finne rundt omkring. Jeg tenkte først og fremst at jeg skulle finne ut hvor barnehagen lå slik at jeg lettest mulig finner veien dit i morgen tidlig. Jeg tror dette skal gå greit. Google maps er min beste venn når det kommer til slike turer, haha. Jeg finner som regel frem og jeg kommer meg faktisk hjem igjen også. 

  Ønsker dere en fin mandag alle sammen!

   

 • Publisert: 31.07.2017, 13:44
 • Kategori: Blogg
 • 2 kommentarer
 • Uken som gikk

 • Publisert: 30.07.2017, 18:00
 • Kategori: Blogg
 • Akkurat nå

  Nå sitter jeg som et slakt i sofaen i den nye leiligheten vår her i Tromsø. Dette er og blir en lat søndag. Det regner ute og jeg koser meg inne med noe som kan bli det siste av snacks og junk på en liten stund. Jeg tenker litt på å slutte med godteri igjen, så vi får se hva jeg får til. Hverdagen min er jo faktisk virkelig tilbake fra tirsdagen av.

  Ukens innlegg

  "Hun skulle ta livet sitt, jeg måtte redde henne"

  "Første natten i ny leilighet"

  Ukens høydepunkt

  Denne ukens høydepunkt er uten tvil at vi har flyttet til Tromsø. Ny by, ny leilighet, nytt kapittel og jeg har en ny hverdag i møte. Jeg gleder meg til å komme skikkelig i gang med jobb og liknende. Vi har fortsatt en del av flyttelasset igjen på Målsnes, men vi har kommet godt igang med det vi har og det begynner å bli litt mer hjemme her. På tirsdag har jeg første arbeidsdag noe som blir veldig spennende. Da er ferien over og jeg begynner i 100% jobb. 

  Ukens nedtur

  Ukens nedtur må være den hendelsen på Tromsøbrua natt til i dag. Det er så trist å tenke på at noen faktisk har det så vanskelig at de er villig til å ta sitt eget liv. Jeg er så glad for at jeg har tatt en utdanning som kan forebygge slike situasjoner. Jeg er så glad for at jeg gjennom min jobb som frivillig i kirkens SOS kan hindre at slike ting skjer. Men jeg vet at jeg ikke kan hjelpe alle. Heldigvis er vi mange som vil hjelpe, støtte og snakke med de som trenger det. Vi er alle mennesker og vi trenger noen som ser oss, lytter til oss og hjelper oss. Vi er så glade i å vise hverandre at vi er store, sterke og kan stå på egne ben, men alle trenger en hjelpende hånd innimellom og det skal ikke være sånn at dette er farlig å si. Hver snille mot hverandre folkens.

  Ukens bilde 

  Jeg og min kusine er på flere måter som to dråper vann. Ho flyttet til Tromsø for noen uker siden og jobber på sykehuset. Ho flytter hjem igjen om en måned noe som er litt kjedelig siden jeg nettopp kom, men life happens. Vi får utnytte tiden vi har sammen mens vi har den. Igår var vi ordentlig ute sammen for første gang og det var så deilig å endelig få det til. Fy flate for en bra dame det der er. Et bilde fra gårsdagen blir derfor ukens bilde.

   

   

 • Publisert: 30.07.2017, 18:00
 • Kategori: Blogg
 • 2 kommentarer
 • Hun skulle ta livet sitt, jeg måtte redde henne

 • Publisert: 30.07.2017, 15:00
 • Kategori: Blogg
 •  

  Gjennom min jobb i kirkens SOS har jeg hver gang jeg har vært på vakt måttet forebygge selvmord. Noen ringer og tar kontakt på chat fordi de har en vanskelig periode og trenger noen å snakke med, mens andre trenger akutt hjelp. Jeg har selv måttet ringe AMK fordi noen har hatt store planer om å ta livet sitt der og da. Hjertet pumper blod som aldri før, adrenalinetkikket er så stort at jeg kunne løpt et maraton og jeg kan ha vært den personen som sto mellom livet og døden til et annet menneske. Det er en helt annerledes følelse, en følelse det er vanskelig å beskrive. 

  Igår tok jeg, samboeren og kusinen min turen til et par utrolig gode venner av oss. Jeg ble kjent med to nye personer også, så her ble nettverket plutselig litt større på kort tid. Vi koste oss masse hjemme hos dem en liten stund før vi bestemte oss for å ta turen ut til byen. Vi var innom på litt forskjellige plasser og jeg ble bittelitt bedre kjent med plassen jeg nå har flyttet til. Etter noen timer på farten sto vi plutselig i taxikø og var på tur hjem. Jeg og samboeren hoppet inn i en bil og fortalte hvor vi skulle hen. Vi kom oss litt utpå Tromsøbrua før vi ble stående i kø. Jeg tenkte med meg selv at dette var jo typisk. Vi må sikkert stå her i evigheter og turen vil bli kjempedyr.

  Så sa taxisjåføren at det sto en jente/dame på brua som hadde tenkt til å hoppe. Jeg spente omtrent alle ben i kroppen og tenkte at jeg måtte gjøre noe. Det er jo dette her jeg kan. Samboeren betalte taxien, vi gikk ut av bilen og krabbet over det ene rekkverket. Jeg ga samboeren posen fra burger king og jeg la på sprang. Jeg sprang som jeg aldri har sprunget før, for jeg tenkte at hvis jeg bare kunne hjelpe til med noe som helst så var det verdt å prøve. Etter å ha løpt forbi mange biler møtte jeg på en brannbil. Der sto det to brannmenn og jeg spurte dem om det gikk bra med henne. De vendte seg egentlig bare bort og svarte med et "jaja". De trodde sikkert jeg var en delvis full pumlikumer og ville ikke dele noen form for informasjon med meg. Jeg kan jo forsåvidt forstå dem, men det var litt irriterende når jeg virkelig var der for å hjelpe. Jeg sprang videre og kom til en politibil. Like foran sto ambulansen. Jeg spurte politiet også, om det gikk bra med henne. Politimannen kom bort til meg og sa de hadde fått henne ned og at hun var inne i ambulansen. Politiet spurte meg om jeg hadde noe kjennskap til henne siden jeg var der og spurte. Jeg svarte med et nei, men sa også at jeg drev med selvmordsforebygging. De sa det hadde gått bra denne gangen. Jeg var så klart veldig glad for dette og takket politiet før alle parter kjørte videre. 

  Dette er første gangen jeg har stått ovenfor en "live" situasjon. Tidligere har det gått over telefon og chat. Jeg er utrolig glad for at de fikk henne ned, også rett før jeg var kommet på stedet. Det finnes så mange flinke og gode mennesker innad i nødetatene. Til tross for at det ikke var jeg som fikk henne ned føler jeg at jeg gjorde min jobb som selvmordsforebygger. Saken kunne vært en helt annen. Slike ting vet man ikke. Nå håper jeg bare denne jenta/dama får den oppfølgingen hun trenger og at hjelpeinstansene ikke bare ser på denne situasjonen, men på hele bildet og historien bak hvorfor hun valgte å stå på Tromsøbrua natt til i dag. 

  Takk til nødetatene for at dere tar slike situasjoner på alvor. Fortsett med den gode jobben dere gjør! 

   


  Tromsøbrua (google)

 • Publisert: 30.07.2017, 15:00
 • Kategori: Blogg
 • 4 kommentarer
 • Første natten i ny leilighet

 • Publisert: 30.07.2017, 11:00
 • Kategori: Blogg
 •  

  Det er ingen hemmelighet at en flytteprosess kan være både stressende og slitsom. Når man først er i hus er det i tillegg mye nytt som skal inntas. Det er kanskje alt det nye som gjorde at jeg brukte mye av den første natten på å være våken. Jeg fikk ikke sove. Jeg mistenker at jeg er veldig spent på hva som venter meg. På tirsdag begynner jeg jo i ny jobb. I tillegg er det jo noe med lyset her oppe i nord om sommeren. Det blir jo ikke mørkt og vi har ikke lystette gardiner her, så jeg tror det plaget meg litt, haha. 

  Sist jeg så på klokken den første kvelden var den litt over halv tre på natten. Det var litt vanskelig for meg å tro at jeg etter en slik dag skulle slite med å sove. I tillegg til at jeg ikke fikk sove på natten, så våknet jeg veldig tidlig. Jeg så på klokken når jeg våknet og den var rundt sju på morgenen. Jeg var lys våken og fikk ikke sove mer. Jeg fikk dermed rundt fire timer søvn, noe som er litt lite.

  I tillegg til at jeg begynner i ny jobb, noe som i seg selv er utrolig spennende, har jeg nettopp flyttet til en ukjent by. Jeg har vært i Tromsø et par ganger før, men de gangene har jeg bare vært i sentrum og jeg har kanskje vært i byen i noen få timer før jeg har dratt videre. Jeg er ikke kjent med plassen og jeg er ikke kjent med menneskene her. Ikke kjenner jeg så altfor mange heller, så jeg er kanskje litt nervøs for at nettverket mitt blir litt lite og at jeg vil føle meg alene. Jeg vet jo at alt dette kommer med tiden, men i øyeblikket, når alle tankene kommer, så er slike ting skumle.

  Jeg tenkte nok akkurat det samme når jeg flyttet til Trondheim. Den byen var enda nyere for meg den gangen enn det Tromsø er for meg nå. Jeg husker jeg i starten av oppholdet mitt i Trondheim var livredd og fikk små sammenbrudd. Jeg kjente ikke byen, jeg kjente ikke menneskene og jeg visste ikke engang hvor jeg var og hvor jeg oppholdt meg. Jeg visste ikke hvilke busser jeg skulle ta for å komme meg frem og tilbake, jeg visste ikke hvor skolen min lå og jeg var bare helt blank. Slike omveltninger er skremmende. Forskjellen fra Trondheim og Tromsø er at jeg denne gangen flytter sammen og samtidig som samboeren min. Når jeg flyttet til Trondheim dro jeg dit alene. 

  Slike store overganger drar med seg mange tanker. Jeg vet de forsvinner når jeg tilpasser meg alt det nye, men en slik tid kan likevel virke skremmende. Jeg er glad jeg denne gangen gjør dette sammen med samboeren og kjæresten. Nå kan vi tilvenne oss alt det nye sammen. Det er en spennende tid vi har i vente, men i bunn og grunn er det en tid jeg gleder meg over. Dette skal bli bra.


   

 • Publisert: 30.07.2017, 11:00
 • Kategori: Blogg
 • 1 kommentarer
 • Meldt flytting

 • Publisert: 29.07.2017, 15:00
 • Kategori: Blogg
 •  

  Igår tok vi turen til Tromsø. Det var fortsatt relativt rart å tenke på at det var dit vi skulle og ikke til Trondheim. Det er jo til Trondheim vi er vant til å reise etter en stund på Målsnes. Tre år i Trondheim har gjort at jeg har blitt glad i den byen. Jeg har flere ganger fryktet at jeg ikke kommer til å like Tromsø like godt, men then again trodde jeg ikke jeg kom til å like Trondheim heller, haha. 

  Litt før klokka tre igår begynte reisen vår fra Målsnes til Tromsø. Vi bestemte oss for å ta oss god tid. Vi stoppet et par plasser på veien også så det trengtes. I tillegg var jeg redd vi skulle kjøre oss bort siden vi ikke hadde kjørt til leiligheten før. Vi var heldigvis på plass i Tromsø til rett tid, like før halv sju. Vi ble møtt av to stykker som har bodd i leiligheten og som skulle leie den ut til oss. De viste oss boden i kjelleren, leiligheten, søppelsystemet til borettslaget og fortalte hvordan ting fungerte rundt her. 

  Når vi etterhvert sto der med nøklene og signert leiekontrakt i hendene gikk det endelig opp for oss at det var her vi skulle bo. I Tromsø. Vi begynte å få første del av flyttelasset opp fra bilen og stedet ble mer og mer oss for hver eske vi åpnet. Vi smilte bredere og bredere og ble bare gladere og gladere. Leiligheten er knallfin, vi hadde kveldssolen i flere timer og har en utsikt som gjør at vi virkelig kan nyte den. 

  Etter at vi hadde fått inn mesteparten av sakene tok vi en tur på butikken og kjøpte litt nødvendigheter. Butikken er fem minutter gange fra leiligheten noe som bare er supert. Når vi kom tilbake til leiligheten ryddet vi ting litt på plass før vi tok kvelden med litt kos og de første to episodene av GOT sesong 7 på skjermen. Vi har ikke ryddet alt på plass enda, men skuffer og skap begynner å fylles opp og det er ganske så deilig. 

  Det var godt å kunne stå ute på vår nye og ikke minst større veranda og se utover det som kommer til å være vår utsikt fremover. Alt var bare bra og jeg avsluttet dagen med å gå inn på posten sine hjemmesider og melde flytting til ny adresse. Da var det virkelig gjort. Leiligheten er vår og et nytt kapittel har startet. Vi er både glade og spente på hvordan fremtiden vil bli.

   


   

 • Publisert: 29.07.2017, 15:00
 • Kategori: Blogg
 • 0 kommentarer
 • 4 ukers oppdatering

 • Publisert: 29.07.2017, 11:00
 • Kategori: Blogg
 • Som dere vet har jeg vært borte en stund. Dette skyldes null nett og null dekning de siste to ukene. Jeg har derfor litt å oppdatere dere med og en av de tingene er jo operasjonen jeg utførte for en stund siden. Jeg har jo ukentlig oppdatert dere, så her kommer en litt sen 4 ukers oppdatering. 

  Den 20.07.17 var det fire uker siden operasjonen min. En måned siden jeg lå på operasjonsbenken altså. Tiden har gått både sakte og fort. Jeg har jo ligget en del stille og tenk at jeg kunne brukt den tiden på så mye annet om jeg ikke hadde operert, men jeg visste det ville være sånne perioder. Jeg er fortsatt fullt og helt bestemt på at å utføre dette inngrepet var det rette for meg og jeg er så utrolig glad for at jeg gjorde det.

  En måned etter operasjonen er jeg fortsatt i fin form. Jeg har ikke på meg noe annet enn tape og kompresjonsbhen fra klinikken og skifter tape ved behov. Det er fortsatt områder jeg ikke har noe følelse, men jeg satser på det kommer etter hvert. Kirurgen min sa det var vanlig så jeg får bare ha litt tålmodighet.

  Når det kommer til smertestillende har jeg sluttet helt å ta paracet. Jeg har ikke noe særlig ubehag lenger heller. Eller, det merker jo innimellom at jeg har operert og jeg skal jo fortsatt ikke overanstrenge meg, men jeg har heldigvis ikke noe vondt.

  Etter fire uker med kompresjonsbhen dag og natt har jeg nå fått tillatelse til å ta den av på dagtid og kun bruke den på natt. I til sammen seks uker skal jeg bruke den, noe som betyr to uker til med bhen på natt. Jeg tror likevel jeg kommer til å ha den på. Litt av forskjellige grunner. For det første skal jeg jo ha den på på natten, så da kan jeg like gjerne ha den på på dagen også. For det andre har jeg kastet de aller fleste bhene mine fordi de stort sett var altfor store og ødelagte. For det tredje tror jeg den ene bhen jeg har igjen ligger så bortgjemt i flyttelasset at jeg tror jeg overanstrenger meg bare for å lete etter den, haha. For det fjerde er kompresjonsbhen relativt behagelig, så jeg har ingen problemer med å ha den på på dagtid noen dager til.

  Sårene ser fortsatt bra ut og jeg tror de gror veldig fint.

   


   

 • Publisert: 29.07.2017, 11:00
 • Kategori: Blogg
 • 2 kommentarer
 • Beklager ventingen

 • Publisert: 28.07.2017, 12:00
 • Kategori: Blogg
 •  

  Jeg vet det er kjedelig når en blogg man følger ikke kommer med hyppige oppdateringer, men det har seg nemlig slik at jeg ikke har hatt noen tilgang på internett etter de første to dagene her på Målsnes. Jeg skulle gjerne ha blogget mer og har jo mer på lager her, men har ikke fått publisert noe dessverre.

  Dere får jo et lite livstegn fra meg nå iallfall og jeg har det både vel og bra. Det er deilig å være tilbake på Målsnes og veldig koselig å få sett igjen litt familie. Når vi bodde i Trondheim var det jo sjeldent vi så noe til noe familie, men det satser vi på at endrer seg litt nå når vi skal bo nærmere. Vi har ikke helt skjønt det da, at vi skal flytte til Tromsø til tross for at flyttelasset vårt fyller både husgarasjen og det ene soverommet her i huset. Vi føler liksom at vi bare er på en vanlig ferie og at vi om kort tid skal fly ned til Trondheim igjen. Hvem skulle tro at vi skal flytte til Tromsø? Det blir spennende og vi gleder oss.

  Dagene her på Målsnes var i starten preget av regn og litt uggent vær, men vi benyttet de første dagene med å være litt ute likevel. Vi har vært litt i hagen til svigermor og luket og kuttet ned på litt buskas. Jeg skulle gjerne fortsatt, men når det er så vått i gresset at det er litt vanskelig. Det er gøy å holde på med da, iallfall når man ser sånn forskjell. Senere kom solen og den har virkelig stått på den siste tiden av ferien. Da har vi vært mye ute, vært på fjelltur, vært på båttur og litt sånn. Skal prøve å få lagt inn litt bilder her etter hvert.

  Ellers var vi på torsdag (20.07.17) på Jokern og spiste pizza med noen venner vi ikke har sett på lenge. Det var så klart veldig koselig. Håper å få sett mer til dem også når vi nå flytter nordover selv om de holder på med sitt i andre byen her i landet. Vi får benytte tiden vi har når vi er på ferie her alle sammen.

  Vi trives iallfall med at vi er tilbake og vi koser oss den siste tiden av ferien. Eller, samboeren har ferie en stund til, mens jeg for min del er i gang 1.august med full jobb.

  Jeg beklager som sagt ventingen, men jeg kommer sterkere tilbake når internett blir tilgjengelig igjen. Jeg har litt dårlig samvittighet, men teknologien er ikke alltid bare bare. Håper dere har en fin sommer alle sammen!

   


   

 • Publisert: 28.07.2017, 12:00
 • Kategori: Blogg
 • 0 kommentarer
 • 17 timers biltur

 • Publisert: 18.07.2017, 11:13
 • Kategori: Blogg
 • God morgen fra Målsnes! 

  Nå slapper jeg av mens jeg ser ut på regnværet. Har egentlig lyst til å ta en tur ut, så vi får se om jeg trosser været etterhvert og turer ut og nyter et "nytt" type landskap sett i forhold til Trondheim. Alt igår snakket vi om turer opp på fjellet og grilling i fjæra. Heldigvis er det meldt supert vær til helga, så kanskje vi kan finne på noe da. 

  Jeg skriv igår at jeg skulle skrive et eget lite innlegg om turen vår oppover. Den 17 timer lange turen fra Trondheim til Målsnes. Det hele startet vel med at vi dagen før flytting fikk vite at vi ikke lenger hadde en henger å benytte oss av på turen. Dette gjorde at måtte kaste en del av tingene våre og sette igjen sofa, sjenk, støvsuger, mikrobølgeovn, tørkestativ, to hyller og verandamøbler i leiligheten. Det var egentlig ganske surt da dette var ting vi hadde planer om å ta med oss videre. Sånn ble det i all fall vi var nødt til å pakke om på hele flyttelasset så alt fikk plass i en stk. pickup. Dette trodde vi virkelig ikke at vi skulle få til og vi begynte å søke opp hengerutleie i Trondheim og liknende. Men vi skulle for det første flytte på en søndag og det var tydeligvis vanskelig å få tak i hengere på søndager og for det andre skulle vi gjerne hatt en enveistur med hengeren og dermed slippe å kjøre den tilbake til Trondheim. Dette gikk heller ikke.

  Etterhvert fant vi ut at vi måtte prøve å sende noe i posten slik at vi fikk litt mer plass i bilen. Vi dro dermed med oss to store bager med klær til postkontoret for å sende dette. Det ble relativt dyrt kan man si, men vi hadde ikke fått det med oss ellers. Når dagen kom og bilen var her så vi fortsatt på flyttelasset som relativt umulig og få til, så vi begynte å sjekke opp plasser hvor vi kunne legge fra oss noen esker for så å få sendt dette opp når posten åpnet igjen. Postkontoret er jo ikke åpent på søndager så vi fikk ikke sendt noe mer selv. Av en eller annen merkelig grunn slapp vi dette og fikk presset alt vi tenkte å ha med av esker og søppelsekker inn i bilen. Kjipt av vi måtte kaste og legge igjen så mye saker, men vi kom oss etterhvert av gårde. 

  Etter at vi hadde kjørt kanskje 20 meter ble vi stoppet av en mann som sa at vi ikke kunne kaste fra oss alt vi måtte kaste fra oss slik vi gjorde. Vi la alt vi måtte kvitte oss med pent stablet ved konteineren (for konteinere i byene har jo gjerne så små åpninger at vi måtte sette det bak), men fikk pent beskjed om at dette måtte vi enten ta med oss eller kvitte oss med på andre måter. Der satt vi med stappfull bil, klare for å starte på den lange reisen vår og fikk beskjed om dette. Vi ble både frustrerte og sure alle mann, men vi fikk ordnet det på den måten at en god kompis av oss fjernet det for oss. Vi hadde så klart kastet det på en annen måte om vi hadde muligheten til det, men det hadde vi jo ikke og vi visste jo at søppelbilen tok det med seg når den kom, så vi så ikke helt problemet. Men, saken løste seg selv om jeg fortsatt sitter igjen med en uggen følelse. 

  Vi kom oss av gårde og det første vi måtte gjøre var å komme oss ut av byen og inn på E6. Når det var gjort var det egentlig bare å følge E6 hele veien opp. Lillebror kjørte nesten hele veien til Namsskogan, men samboeren kjørte siste biten dit. I Namsskogan stoppet vi hos min pappa og stemor. Der ble vi servert gode vafler og ble vist rundt i det nye og store fjøset som lillebror og samboeren ikke hadde sett enda. Etterhvert kjørte vi videre. Det var jeg som tok neste etappe og jeg kjørte fra Namsskogan til Mo i rana. Etter Mo i rana kjørte lillebror videre igjen. Jeg tok over litt over tre timer før vi var fremme og kjørte helt hjem. 

  Når vi kom frem til Målsnes pakket vi kjapt ut av bilen før lillebror kjørte videre og vi la oss for å sove litt. Vi var fremme ca halv ni igår tidlig og sov til ca halv tre. Det var godt å få noen gode timer på øyet etter 17 timer på tur. Man prøver jo å sove i bilen, men får det liksom ikke helt til, hehe. 

  Nå kommer vi til å være her på Målsnes til vi flytter videre til Tromsø den 28.juli. Ferden dit er ikke akkurat planlagt enda, men det blir vel når det nærmer seg. 

   


   

 • Publisert: 18.07.2017, 11:13
 • Kategori: Blogg
 • 4 kommentarer
 • Uken som gikk

 • Publisert: 17.07.2017, 23:05
 • Kategori: Blogg
 • Akkurat nå

  Nå sitter jeg i godstolen på Målsnes for første gang siden julen 2016. Det var godt å komme frem i dag tidlig etter så mange timer på tur. Nå kan vi slappe av litt før ferden går videre til Tromsø om en liten stund. 

  Ukens innlegg

  "3 ukers oppdatering"

  "Puppene skulle vært mindre"

  "Med mamma på besøk"

  Ukens film

  Vi så den nye "Spiderman-homecoming" på kino for noen dager siden og jeg må derfor si at denne filmen er ukens film. Jeg synes den var skikkelig bra. Jeg har bare fått større og større forhåpninger når det kommer til Marvel-filmene og de skuffer stort sett aldri. Jeg kan anbefale et kinobesøk for å se denne filmen.

   

   

  Ukens trening

  Denne uken har som de tidligere ukene etter operasjonen vært rolig, men jeg tok en skikkelig kardio-og booty-økt på tirsdag. Det var skikkelig å trene noe annet enn bare kardio nå. Jeg brukte ikke vekter da, men band fra booty-builder som forresten kan trene så mye mer enn bare rumpa. Jeg kan prøve å lage et eget innlegg en gang der jeg viser dere øvelser med band. Jeg satser på det blir mer trening fremover. I all fall håper jeg det blir mer trening når jeg kommer tilbake til hverdagen om et par uker. 

  Ukens throwback

  Denne ukens throwback er av en eller annen grunn Nicole Scherzinger sine gamle sanger. Jeg hørte masse på henne før og synes det er så nostalgisk å høre på de en sjelden gang. Den dama kan virkelig synge altså og jeg skulle gjort mye for en stemme som hennes.

  Ukens høydepunkt

  Det er vel ingen hemmelighet at flyttingen er et av ukens høydepunkt. Flyttingen fra Trondheim har tatt opp veldig mye av bloggen den siste tiden, men nå er vi endelig her oppe i Troms igjen. Det er noen dager til vi flytter til Tromsø, men vi tar oss en ferie på Målsnes først.

  Et annet høydepunkt denne uken er jo så klart at mamma kom på besøk. Det satt nok i utgangspunktet langt inne for henne å reise fra Hvittingfoss, så jeg er utrolig glad for at vi fikk det til før vi flyttet nordover. Vi fikk noen veldig koselige timer sammen og jeg håper jeg kan få henne oppover til Tromsø når vi har kommet oss på plass der også.

  Ukens nedtur

  Ukens nedtur kunne jeg sagt var at vi skulle sitte mange timer i bil på tur fra Trondheim til Målsnes. Samtidig som det ikke er behagelig å sitte inneklemt inne i en bil i 17 timer var det en tur vi fikk gode minner fra, så jeg føler liksom det blir litt feil å sette det på dette punktet også. Selve turen var ikke noen nedtur, men komforten var kanskje det. Jeg gjentar 17 timer, haha. I tillegg var det litt mye om og men før vi faktisk kom oss av gårde igår. Kommer et eget innlegg om turen snart. 

 • Publisert: 17.07.2017, 23:05
 • Kategori: Blogg
 • 2 kommentarer
 • Nå flytter vi

 • Publisert: 16.07.2017, 11:00
 • Kategori: Blogg
 •  

  Da er dagen her. Dagen hvor vi faktisk pakker oss helt ut av den fine og lille leiligheten vi har bodd i i to år og flytter nordover. Dette er litt rart for oss begge to, for vi hadde kanskje ikke sett for oss at vi faktisk skulle flytte til Tromsø, sånn egentlig. Jeg har søkt på mange stillinger i Trondheim. Vi har trivdes så godt i Trondheim at vi tenkte vi like godt kunne være her noen år til før vi eventuelt skulle flytte på oss. Men så er saken den at jeg ikke fikk noen positive svar fra noen av plassene.  

  For "moro skyld" søkte jeg på en stilling i Tromsø. Samboeren skulle likevel ta opp fag og det kan han jo like gjerne gjøre der oppe. I tillegg er sjansene hans større for å komme inn på skole der oppe fordi snittet er lavere siden han er nordlending. I evigheter etter at jeg hadde søkt på stillingen stilte vi oss spørsmålet "hva gjør vi om jeg får jobben?" flere ganger daglig. Var vi egentlig klar over at vi da måtte si opp leiligheten, si opp jobbene våre og flytte på oss? Samtidig som vi tenkte mye over saken var det ikke mye vi kunne gjøre før jeg fikk svar.

  Etter jobbintervjuet jeg hadde med barnehagen jeg søkte jobb i, ble dette mer og mer en realitet. Tenk om vi skulle flytte til Tromsø?! Flere dager før fristen for tilbakemelding fikk jeg en epost med jobbtilbud og jeg husker hvor sjokkert jeg var. Vi skulle faktisk flytte.

  I flere uker har vi nå bodd i en leilighet full av esker, søppelsekker, bobleplast og rot. Det har jo vært litt slitsomt, men sånn er det vel å flytte. Tromsø blir et nytt eventyr og vi kan vel ikke se på det som noe annet enn spennende. Nå blir det mange timer i bil på tur nordover. Lillebroren til samboeren har vært så snill å kjørt ned for å hente oss og flyttelasset. Planen er så vidt jeg vet å kjøre Sverige oppover. Jeg har ikke så mye kontroll når det kommer til turen egentlig, haha. Bare jeg, lillebror, samboeren og tingene kommer seg trygt nordover er jeg fornøyd. 

   


   

 • Publisert: 16.07.2017, 11:00
 • Kategori: Blogg
 • 6 kommentarer
 • Dette tar jeg med meg på bilturen

 • Publisert: 15.07.2017, 16:00
 • Kategori: Blogg
 •  

  Dere vet vi skal flytte og dere vet vi skal flytte fra Trondheim Til Tromsø. Trondheim-Tromsø er noen timer i bil og selv om roadtrip kan være både spennende og morsomt nekter jeg å bare sitte rett opp og ned uten noen form for mat, drikke og underholdning, haha. 

  Det kommer jo til å bli noen stopp på veien. Mat må man ha og biltur-bolle holder nok ikke når det er snakk om så mange timer på tur. I tillegg kommer jeg til å trenge utallige tissepauser. Jeg skal prøve å drikke minst mulig på turen for jeg har noe som føles som verdens minste blære og det blir kjedelig å stoppe fire ganger i timen fordi jeg må på do, haha. 

  Uansett hvor mange stopp det blir kommer vi til å tilbringe mest tid i bilen og sånn er det bare. Jeg må derfor ha noe greier på plass baki der jeg skal sitte å løse verdensproblemer mens storebror og lillebror sitter foran og krangler om hvem som skal være DJ. Jeg må i all fall ha et eller annet å spise på. Skal jeg sitte stille i mange timer må jeg i all fall tygge på noe. Så kan det jo være greit å ha noe drikke selv om jeg skal prøve å holde meg unna det. Så må jeg ha med meg puta mi sånn at jeg kan prøve å få turen til å gå fortere ved å slokne inntil vinduet innimellom. Så må jeg ha noen blader eller noe. Jeg har hatt et gammelt og delvis utfylt donald-kryss i bokhylla mi i mange måneder nå så jeg tenkte jeg kunne ta med det og fylle ut resten. Også tenkte jeg å kjøpe med et blad eller to av noe slag. Jeg er faktisk å finne i denne månedens utgave av shape up-magasinet, så jeg må kjøpe med meg det. 

  Det blir nok litt av en tur oppover. Planen til sjåføren er å kjøre Sverige opp. Jeg for min del har ikke store formeninger så lenge jeg og flyttelasset kommet helskinnet nordover. Det skal bli veldig godt å få dette ut av veien nå. 

   


   

 • Publisert: 15.07.2017, 16:00
 • Kategori: Blogg
 • 0 kommentarer
 • Puppene skulle vært mindre

 • Publisert: 15.07.2017, 12:00
 • Kategori: Blogg
 •  

  Nå som det har gått en liten tid etter operasjonen benyttet jeg meg i helga av muligheten til å prøve en bikinitopp på en av butikkene på senteret. Nå vet jeg at størrelser og liknende er forskjellige i forskjellige butikker, men jeg ble likevel litt "deprimert" der jeg sto i prøverommet og fant ut at størrelse E passet akkurat. Det så faktisk ut som den var litt for liten. 

  Unnskyld meg, men utførte ikke jeg akkurat en brystreduksjon? Haha, jeg må le litt. Jeg har iallfall gått ned fem-seks størrelser da, i all fall når det kommer til akkurat den bikinitoppen. På andre butikker har jeg sikkert gått ned mer, jeg håper egentlig det. Jeg har hatt store problemer med å finne bher og bikinier i "vanlige" butikker i mange år. Jeg forventer liksom å ikke slite med det lenger i og med at kirurgen tok bort hele 1,2kg. Jeg sto i prøverommet og ønsket et øyeblikk han tok mer der jeg speilet meg i en bikinitopp størrelse E. 

  Jeg kom ikke ut med noen bikini, men jeg kom ut med en snerten badedrakt. Den passer supert som både badetøy og body, så den gleder jeg meg i all fall til å bruke når jeg kan gi slipp på denne kompresjonsbhen. 

  Daily struggles..

   


   

 • Publisert: 15.07.2017, 12:00
 • Kategori: Blogg
 • 2 kommentarer
 • Med mamma på besøk

 • Publisert: 14.07.2017, 18:02
 • Kategori: Blogg
 •  

  Det siste døgnet har vi brukt så mye tid sammen med min mamma som mulig. Det var ikke lenge ho var her så vi måtte virkelig utnytte tiden. Det tror jeg vi fikk til også og vi har kost oss utrolig masse.

  Mamma kom med flyet igår kveld og når ho kom seg til Trondheim by med flybussen tok vi raskt turen innom hotellet for å legge fra oss kofferten hennes før vi var på tur ut igjen. Vi tok turen til Graffi i midtbyen og spiste oss så mette som vi bare kunne. Det virket som om mamma likte plassen også og det er jo kjempebra. Etterpå vandret vi litt før vi satte oss på cafè Dublin rett ved hotellet hennes. Der ble det en kaffekopp, en øl og en breezer som en avslutning på kvelden. Etterpå ble vi med mamma på hotellet for å hjelpe henne med litt internett og sånn før vi vandret hjem. 

  I dag tidlig sto jeg opp ca klokka åtte. Jeg lå våken en time før vekkerklokken ringte og fikk ikke sove lenger. Vi ordnet oss og tok etterhvert turen til hotellet igjen. På hotellet spiste vi frokost med mamma før vi tok turen ut i byen. Trondheim viste seg ikke fra sin beste side verken igår eller i dag tidlig noe jeg egentlig var litt irritert over da jeg ville vise mamma hvor fint det er her når det var sol. Solen viste seg litt utover dagen da og det ble virkelig godt tatt imot. 

  Vi startet Trondheim-touren med å ta en tur til Nidarosdomen. Mamma ville gjerne en tur inn i kirka siden ho ikke har vært her før, så da gjorde vi så klart det. Jeg har vært i domen to ganger før, men til forskjell fra de andre gangene tok vi turen opp i tårnene i dag. Det var veldig fint å få full utsikt over hele midtbyen og noen fine bilder fikk vi tatt også. I tillegg fikk vi gjort unna dagens trim ved å gå opp de trappene, haha. Etter at vi var i Nidarosdomen tok vi turen til bybroen, sykkelheisen og tok en kaffe på kaffebrenneriet i bakkagata. Det var da solen begynte å komme frem og det passet jo perfekt. Etterpå vandret vi litt langs den fine bakkegata før vi tok turen til midtbyen igjen. Der tok vi turen innom senteret og handlet litt før vi spiste middag på Egon Prinsen. Før vi sendte mamma med toget til Namsskogan shoppet vi litt igjen og totalt fikk vi gjort masse i løpet av 20 timer.

  Det har vært kjempekoselig å ha henne her i byen og jeg er så glad for at vi fikk det til. Det virket som mamma likte Trondheim godt også til tross for at det blåser mer og er kaldere her enn hjemme i Hvittingfoss. Nå får vi bare håpe ho får en fin togtur nordover og en fin tid sammen med lillesøster og samboeren hennes i Namsskogan. Det tror jeg helt sikkert ho får. 

   


   

 • Publisert: 14.07.2017, 18:02
 • Kategori: Blogg
 • 0 kommentarer
 • Sommeren 2017

 • Publisert: 14.07.2017, 12:00
 • Kategori: Blogg
 • Det er noen uker igjen av sommeren 2017 og hva i all verden skal jeg bruke de på? Jeg må være i Tromsø og klar for min først dag på jobb 1.august, men frem til da ser hverdagen min ut som blanke A4 ark. Jeg har hatt fri i flere uker nå og har jo ikke brukt de på noe mye. Jeg har jo vært sykemeldt og har på grunn av operasjonen ikke kunnet gjort all verden heller. Fremover får jeg lov til å gjøre mer og mer og kan derfor prøve å planlegge de siste dagene i ferien, so here we go!

  Flyttingen: Flyttingen blir jo første pri. Ikke bare komme seg nordover fra Trondheim, men komme seg på plass i Tromsø også. Det er en del som skal ordnes i forbindelse med det. 

  Fjellturer: Nå som vi er nordafor og svigermor bor rett ved fjellet er det veldig enkelt å bare pakke sekken og gå en tur. Kanskje bli en natt eller to der oppe også? De hadde ikke gjort noe. 

  Grilling i fjæra: Svigermor bor på en sånn superplass med fjellet i ene enden og fjæra i den andre. Vi kan derfor gå rett fra fjellet og ned til grillplassen om vi vil. Eller vi kan bare være i fjæra en hel kveld, grille, klage på myggen og vasse i altfor kaldt vann. 

  Nyte sommernatten: Det spørs om vi rekker å nyte midnattsola i så stor grad, men det er fortsatt sommer og det er god temp om kvelden. Dessuten er det lite som er bedre enn å sitte ute en fin sommernatt med noen tepper, noe godt å drikke, godt selskap og litt kumbaya. 

  Spise pizza fra Jokern: Er det noe vi gjør (altfor mye) når vi er hjemme i nord-Norge er det å spise pizza fra Jokern. Vi bør kanskje roe ned litt på spisingen, men vi skal absolutt kose oss med en pizza eller to i ferien. 

  Være med familie: Når vi nå først har ferie, må vi prøve å være med litt familie. I Trondheim er det minimalt med familietid og det blir sikkert ikke så mye av det i Tromsø heller. Alle har hver sine timeplaner og sånn er det. Derfor må vi prøve å samles litt i ferien.

   


   

 • Publisert: 14.07.2017, 12:00
 • Kategori: Blogg
 • 2 kommentarer
 • 3 ukers oppdatering

 • Publisert: 13.07.2017, 16:00
 • Kategori: Blogg
 •  

  Hei dere!

  I dag er det tre uker siden jeg lå på operasjonsbenken og tre uker siden jeg utførte min brystreduksjon. Er det noe jeg ikke angrer på her i livet så er det at jeg tok denne operasjonen. Ja, det er litt ubehagelig i ettertid. Nei, jeg kan ikke trene sånn som jeg pleide helt enda. Ja, jeg må gå meg kompresjonsbh i seks uker. Nei, jeg kan ikke jump around som en gal fordi jeg ikke skal overanstrenge meg. Dere skjønner greia..

  Tre uker har gått og jeg kjenner fortsatt at jeg har utført et inngrep. Det måtte jo ha vært noe galt om jeg ikke merket noe til det i det hele tatt, så jeg ser vel egentlig bare på det som positivt. Ubehaget og det jeg har måttet forholde meg til etter operasjonen er noe som følger meg og noe jeg var fullt klar over før jeg utførte inngrepet. Jeg er likevel så glad for at jeg har gjort det. Jeg merker allerede hvor mye glede det gir meg. 

  Jeg har fått ligge litt på magen den siste tiden, men da ligger jeg ikke på brystkassen, men lener meg på albuene hvis dere skjønner. Jeg får ligger på siden om jeg vil, men jeg kan ikke ha armene frem og foran brystkassen om jeg gjør det. Det er litt vanskelig å forklare med ord, hehe. Jeg får i all fall beveget meg litt mer og det var det som var poenget jeg skulle frem til.

  Jeg skiftet all tape igår etter at jeg dusjet. Det er første gangen all tape har vært av samtidig. Tidligere har jeg bare skiftet ut tapebiter som har løsnet. Sånn som jeg ser det, uten noen form for erfaring som kan underbygge dette, ser sårene råbra ut. Det er fortsatt litt størknet blod og rue/skorpe som dekker til noe av såret så jeg har ikke sett absolutt alt. Jeg kan ikke begynne å rive av dette heller da jeg vil ha så fine arr som mulig. Der det er rent og pent er det iallfall gjort en skikkelig bra jobb når det kommer til stingene. Kirurgen min er jo spesialist i plastisk kirurgi og det har han bevist ovenfor meg i all fall. 

  Jeg var på trening igår igjen. Jeg satt en halvtime på sykkelen og kjørte på med noen booty-øvelser etterpå. Jeg tok noen utfall og bruke et light bånd fra booty-builder for noen gode benøvelser. Tok ingen øvelser som gikk på overkropp eller som trengte overkroppen til utførelse av øvelsene jeg tok. Jeg vil fortsatt være litt forsiktig når det kommer til det, men det kommer seg i all fall og det er veldig deilig. 

  Så der fikk dere en liten oppdatering på hvordan det går. Jeg er fortsatt i fin form og føler meg bra. Har heller ikke tatt smertestillenge på mange dager. Det er vel et livstegn, hehe.

   


   

 • Publisert: 13.07.2017, 16:00
 • Kategori: Blogg
 • 0 kommentarer
 • I dag får jeg besøk

 • Publisert: 13.07.2017, 12:00
 • Kategori: Blogg
 • God torsdag dere!

  I dag er det en glad jente som skriver til dere da jeg faktisk får besøk. Eller, det blir hotellbesøk da, men det blir likevel et besøk i "min" by. Jeg skreiv det for litt siden at mamma skulle komme på besøk og i dag er dagen. Ho kommer ikke før i kveld, men det blir bra uansett. Jeg har bestilt bord på en av våre favorittrestauranter til i kveld, så jeg håper ho er i byen til da, hehe. Uten overraskelse for dere er det så klart Graffi vi skal på og det spørs om samboeren har lyst til å vise mamma grillfesten de serverer der. 

  Mamma skal bo på et hotell midt i byen. Jeg skal plukke henne opp på et av flybussens mange busstopper også går vi bare til hotellet. Jeg gleder meg sånn til å vise mamma litt av det jeg har brukt tre år på å bli kjent med. Jeg har jo blitt så glad i denne byen. Det er ikke meldt noe fint vær i dag, men det er heldigvis meldt litt fint i morgen så jeg får bare krysse fingrene for det.

  Jeg har ikke hatt noe mye besøk her i byen, men med mamma sitt besøk så har faktisk fire familiemedlemmer besøkt meg her. Det er jo på en måte forståelig. Alle har hver sin timeplan og det er faktisk vanskelig å skulle vike fra den for et besøk. Det merker jeg jo selv. Men det er likevel veldig gøy de gangene vi får det til.

  Mamma ringte meg faktisk for et par dager siden og hadde blant annet spørsmål angående flybillettene sine. Stakkars, dama har jo ikke sittet i fly på over 20 år, haha. Det har skjedd en del på Norges flyplasser på 20 år. Selv om det meste er selvdrevent nå er det heldigvis fortsatt et par stykker som sitter i de gamle båsene og kan hjelpe sånne som min mamma på farten, hehe. Jeg må le litt altså. Mamsen på tur. Det blir godt å få henne oppover da. Jeg har jo et spesielt forhold til mamma og jeg skulle gjerne sett henne mye oftere. Blir veldig koselig å få bondeknølen til byen!

   


  Her også med min eldste søster

 • Publisert: 13.07.2017, 12:00
 • Kategori: Blogg
 • 2 kommentarer
 • Utfordrer forholdet

 • Publisert: 12.07.2017, 16:00
 • Kategori: Blogg
 •  

  Jeg og kjæresten har vært sammen i litt over tre år. Vi kjenner hverandre godt og vi vet hva den andre tolererer og ikke. Men nå som vi skal flytte kan man på en måte si at vi utfordrer forholdet litt. Jeg stresser med selve flyttingen og med at det er mye som skal gjøres før søndag morgen. Samboeren på sin side har fortsatt et par vakter igjen på jobben før vi flytter på søndag.

  I dag har vi rundvasket kjøkkenet. Jeg synes det er greit å komme litt igang med vaskingen. Det er like greit når vi nå nesten har tømt alle skapene. Kjøleskapet og stekeovn er også vasket. Det er jo ikke noe gøy å vaske. Det synes verken jeg eller samboeren, men vi vet det må gjøres. Han på sin side synes jeg stresser for mye med vaskingen og synes vi kan vente med all vasking til lørdagen. Jeg mener på min side at det er greit å komme i gang da alt skal rundvaskes. Det hadde blitt mange timer med skurekluten på lørdag om vi skulle tatt all vaskingen da. 

  Vi blir jo ikke uvenner, hehe, men det blir fort litt småtull når vi holder på med flytting. Vi har kanskje litt forskjellige måter å gjøre ting på også. Jeg har alltid likt å være i forkant og med god tid på meg, mens han tar seg litt bedre tid med ting. Flytting er jo ikke noe man gjøre hver dag (heldigvis), noe som vil si at det er sjelden vare. Dette er jo faktisk første gangen vi flytter en plass samtidig. Når vi flyttet hit kom jo jeg først og alt var klart til samboeren kom i hus. Nå skal hele prosessen gjøres sammen og det blir nytt. 

  Jeg går ut ifra at dette også bare er en ting som styrker forholdet vårt. Da har vi fått gjort det også liksom. Det blir jo ikke siste gangen vi flytter da vi bare skal leie leiligheten i Tromsø også, så dette blir en slags øving på hvordan vi kanskje kan utføre denne prosessen enda bedre neste gang, hehe. 

   


   

 • Publisert: 12.07.2017, 16:00
 • Kategori: Blogg
 • 0 kommentarer
 • Bloggen fyller 1år

 • Publisert: 12.07.2017, 11:00
 • Kategori: Blogg
 •  

  12.07.17. I dag er bloggen min et år gammel allerede. Hvem hadde trodd at jeg denne gangen skulle få det så mye bedre til enn alle andre ganger? Jeg har hatt flere blogger, men ingen akkurat som denne. Jeg trives best med denne, hehe. 

  Denne bloggen har vært gjennom en god del og jeg velger å tro jeg har utviklet meg en del. Bloggen har kunnet by på en real blanding av alt. Matoppskrifter, trening, antrekk, utdanning, hverdag, operasjon, tunge og dype tema og glade øyeblikk. Jeg har blant annet åpnet meg for dere (HER), tatt dere med inn i min hverdag som student (HER, HER), stått opp for ting jeg synes er viktig (HER, HER, HER), tatt dere "med på" trening (HER, HER), gitt dere oppskrifter (HER, HER), tatt dere med på reise (HER), innrømmet feil (HER), tatt dere med på photoshoot (HER), delt av meg selv på video (HER), tatt en bachelorutdanning (HER) og masse masse mer. Det siste nå er vel at jeg tar dere med til Tromsø (HER). Det blir et nytt kapittel jeg gleder meg til å dele med dere.

  Blogging er noe jeg liker å holde på med. Hele veien har jeg sagt jeg liker å kunne uttrykke meg og på min måte skrive om ting jeg bryr meg om og ser på som viktig. Samtidig synes jeg det er veldig gøy å ha følgerne mine med på laget. Jeg elsker å få tilbakemeldinger fra dere og ta dere med på alt tullet jeg måtte finne på. Denne bloggen startet opp mens jeg var student, den har fulgt meg gjennom siste året av bacheloren og skal nå være med meg ut i arbeidslivet. I tillegg til utdanning har jeg skrevet om utrolig mye annet også, som for eksempel innleggene jeg har linket ovenfor. 

  Jeg håper jeg kan fortsette med bloggen og at jeg kan fortsette å ha de fineste leserne med på laget. Jeg er så glad for denne muligheten. Det blir spennende å se hva fremtiden bringer nå som jeg er ferdig utdannet og flytter fra Trondheim. 

      

 • Publisert: 12.07.2017, 11:00
 • Kategori: Blogg
 • 2 kommentarer
 • Feit-tirsdag

 • Publisert: 11.07.2017, 21:17
 • Kategori: Blogg
 •  

  Feit-tirsdag er noe jeg egentlig aldri har forholdt meg til. En dag man virkelig feiter seg opp før fasten begynner, sant? Sånn som jeg ser det har jeg feit-tirsdag flere ganger i måneden og det er absolutt ikke sikkert feit-tirsdagen lander på en tirsdag. Heldigvis for tittelen er det tirsdag i dag så da passet det liksom. Trening, kosthold, en sunn kropp og alt dette er sikkert både vel og bra det, og dere vet jeg er opptatt av dette, men det må da gå an å kose seg litt innimellom? 

  Vi har i all fall gjort det i dag. Vi dro på kino for å se den nye "spider-man homecoming" og som dere vet allerede, så må jeg jo blant annet ha popcorn til filmene jeg ser på kino. I tillegg ble det kanskje en liten flaske brus og litt for mye smågodt også. Også på en tirsdag da.. Vet dere, det får bare være. Vi har hatt en super kveld og jeg skal ikke la noe eller noen få ødelegge det. 

  Filmen var forresten veldig bra, som Marvel-filmene stort sett er. Nok en film jeg kan anbefale dere å se. Nå skal vi vel snart gjøre om sofan til seng igjen, så er det vel ikke så altfor lenge til vi tar kvelden her. Vi sover faktisk overraskende godt på sofan i stua, haha. Våkner like glade og uthvilte hver dag. Kanskje vi skulle begynt med det tidligere.. 

   
   

 • Publisert: 11.07.2017, 21:17
 • Kategori: Blogg
 • 2 kommentarer
 • Let`s talk flytting

 • Publisert: 11.07.2017, 17:09
 • Kategori: Blogg
 •  

  Helloen og god tirsdag. Nå måtte jeg igjen sjekke om jeg skreiv ned riktig dag, for som dere vet er jeg relativt døgnvill for tiden. Denne tirsdagen har jeg og samboeren faktisk brukt litt tid på å pakke litt skikkelig igjen. Det er tross alt bare fem dager til vi skal flytte, så det er jo på tide at vi kommer litt skikkelig igang. Tidligere idag var vi på nok en bananeske-jakt og fikk med hele seks bananesker hjem. Vi kjøpte også med engangskopper, engangsfat og litt engangsbestikk sånn at vi fikk tømt kjøkkenskapene her. Skapene kan vi vel egentlig bare begynne å vaske nå som de står tomme. 

  Det har begynt å bli en del esker nå. Det er esker i kjelleren, det er esker på soverommet og det er esker i stua. Det spørs om vi får med alt oppover, haha. Vi har heldigvis solgt sengen og spisestuen og vi skal kaste stuebordet og tv-bordet. Likevel er det utrolig masse vi skal ha med oss. Noe skal vi ha i den nye leiligheten i Tromsø, andre ting skal vi la stå i Kitdalen. 

  Når det kommer til vaskingen er jeg egentlig skikkelig gira på å komme i gang med den. Jeg vet vaskingen kan ta litt tid da det skal gjøres ordentlig før man flytter fra en plass. Samboeren derimot synes vi skal vente litt med å vaske da denne leiligheten fort blir rotete og støvete igjen. Jeg ser jo den også. Leiligheten er jo liten, så det skal ikke ta så veldig mange timene før vi har rundvasket den. 

  Ellers er det to dager til mamma kommer på besøk og mens ho er her blir det ikke gjort så veldig mye som har med flyttingen og gjøre. Det døgnet ho oppholder seg i byen blir jeg nok å være litt turist sammen med henne. Ho har jo ikke vært her før og ville blant annet se Nidarosdomen når ho nå hadde muligheten. Leiligheten vi bor i kan ho jo også få se, men den er jo ikke som den pleide å være nå midt i flyttekaoset, hehe. 

  Blir en del flyttesnakk om dagen, men vi er snart på tur heldigvis. Vi gleder oss! 

   


   

 • Publisert: 11.07.2017, 17:09
 • Kategori: Blogg
 • 2 kommentarer
 • Uken som gikk

 • Publisert: 10.07.2017, 18:38
 • Kategori: Blogg
 • Akkurat nå

  Akkurat nå sitter jeg i sofan som for øyeblikket også har blitt seng. Jeg kjeder meg egentlig skikkelig til tross for at jeg både har vært ute i dag, trent og vokset beina for første gang på klinikk, haha. Jeg er rastløs og samboeren er på jobb, så her sitter jeg da. 

  Ukens innlegg

  "Noe du kanskje ikke visste vol.2"

  "Videoblogg - Svarer på spørsmål"

  Ukens høydepunkt

  Avskjedskvelden vi hadde i helgen var skikkelig koselig. Det var godt å se igjen folket jeg personlig ikke har sett på en stund. Jeg har jo vært sykemeldt en liten periode nå. Det var også godt å få en liten avslutning på oppholdet vårt i Trondheim og vi hadde en fin kveld.

      

  Ukens nedtur

  Selv om avskjedskvelden var skikkelig koselig er det også en liten nedtur å tenke på at jeg kanskje ikke ser igjen folket jeg har vært sammen med og jobbet med i perioden jeg har bodd i Trondheim. Det er alltid kjedelig å si hade til personer man har blitt glad i, men life happens og jeg er nødt til å flytte på meg. Det er vel gjerne sånn det blir i perioden etter endt utdanning. Noen må flytte etter jobben og slik ble det i mitt tilfelle. Håper det ikke blir så veldig lenge til neste gang vi sees da.

  I tillegg til avskjedskvelden hadde jeg siste vakt på SOS igår. Det er også en liten nedtur i og med at jeg trives godt der. Det er en jobb jeg er både glad og stolt over at jeg har hatt, men det er dessverre ikke grunn nok til å holde meg i Trondheim. Jobben er frivillig og ulønnet, så jeg kan ikke bli i byen på grunn av det. De har heldigvis kirkens SOS i Tromsø også og jeg satser på å fortsette arbeidet der oppe. Jeg må bare komme litt i gang med jobben først og bli litt kjent i byen. 

  Ukens film

  Ukens film må være den jeg så på kino med ei venninne av meg. Vi ble enige om å møtes for å se "Rough night" som en egen liten avslutning før jeg flytter. Det var en ok film, men jeg tror kanskje jeg ble litt skuffa også(?). Jeg er jo blitt vant til å se så sykt kule filmer på kino så jeg synes kanskje denne skuffet litt, men den var likevel morsom og vi hadde en fin kveld. 

   

   

  Ukens trening

  Det var dårlig med trening forrige uke, men dere vet jo hvorfor. Jeg må ta det litt med ro, men det har jo gått over to uker siden operasjonen nå så jeg kan begynne å trene litt igjen. I dag var jeg med samboeren ned på senteret og jeg tok en drøy halvtime på sykkelen. Det var godt å kjenne pulsen økte litt igjen, hehe. Gleder meg til jeg kan begynne å trene litt som jeg gjorde før operasjonen!

   


   

 • Publisert: 10.07.2017, 18:38
 • Kategori: Blogg
 • 0 kommentarer
 • Sommerprosjekt del 3

 • Publisert: 10.07.2017, 11:20
 • Kategori: Blogg
 •  

  De av dere som har fulgt meg en stund vet at jeg startet opp et lite sommerprosjekt der jeg skulle utfordre meg selv og de grønne fingrene mine. Nå tenkte jeg dere skulle få en liten update på den fronten. Noen av dere har kanskje allerede skjønt hvordan prosjektet har gått, mens andre kanskje ikke har fått med seg alle innleggene som omhandler det lille vindusdrivhuset mitt.

  Optimistisk som jeg var kjørte jeg på med jord, drivhus, frø og hele pakka. Etter en liten stund begynte det å skje ting og planen var at det bare skulle få gjøre det helt til plantene var så store at jeg kunne plante dem om å sette dem ut. Men sånn har det altså ikke blitt, haha. Husker dere edderkopphistorien? Historien handlet i all fall om at jeg fant masse masse dyr på plantene mine som så veldig ut som edderkopper. Uansett hva det nå var, så var jeg veldig lite interessert i å ha dem i hus, så jeg satt plantene mine ut og lot de klare seg selv, haha.

  Med andre ord så vokste de plantene mine som bare det, men de klarte seg ikke så lenge uten min hjelp og jeg turte jo ikke ha noe mer med de plantene å gjøre, haha. De grønne fingrene jeg ikke hadde har kanskje blitt litt grønnere, men jeg har nok fortsatt en del å gå på der altså. Jeg skal ikke gi meg, men jeg tror jeg må vente med neste forsøk til jeg har ordentlig plass til det. Jeg får jo litt større veranda når jeg nå flytter til Tromsø da, så kanskje motivasjonen etterhvert kikker inn igjen. La oss håpe for plantene sin del at den ikke gjør det riktig enda.

  Så sånn gikk det med prosjektet og det er helt greit. Et prosjekt er et prosjekt og risikoen er stor for at det ikke blir helt som man har tenkt, hehe. Bedre lykke neste gang!

   


  R.I.P

 • Publisert: 10.07.2017, 11:20
 • Kategori: Blogg
 • 0 kommentarer
 • Avskjedskveld

 • Publisert: 09.07.2017, 16:00
 • Kategori: Blogg
 •  

  Igår hadde vi en liten avskjedskveld med noen flotte mennesker siden jeg og samboeren skal flytte fra Trondheim til Tromsø om bare en ukes tid. Det er rart å tenke på at det kommer til å bli veldig lenge til vi ser alle sammen igjen. Kanskje skilles våre veier så drastisk at vi ikke ser dem igjen noen gang. Folk flytter for å studere, noen flytter etter jobbmuligheter sånn som oss og liknende. Om det i verste fall skulle være at veiene våre ikke krysses igjen er jeg i all fall veldig takknemlig for at jeg har fått bli kjent med disse fine menneskene mens vi har bodd her i Trondheim. 

  Vi startet kvelden på Solsiden der vi spise mat og fikk noe godt i glasset på Graffi. Etter at vi hadde vært der en stund satt vi litt på Egon på solsiden før vi gikk inn til byen. Enkelte av oss måtte hjem når vi gikk videre mens resten satte seg på mikrobryggeriet. Det ble i alt en veldig koselig og morsom kveld. 

      

 • Publisert: 09.07.2017, 16:00
 • Kategori: Blogg
 • 2 kommentarer
 • Morning after dark

 • Publisert: 09.07.2017, 11:18
 • Kategori: Blogg
 •  

  God formiddag fine dere! 

  I dag er dagen for boyfriend t-shirt og avslapping. I all fall frem til jeg må ta på meg noe annet siden jeg skal på jobb i kveld. Formen er fin og jeg hadde en super kveld igår med noen knalle mennesker. En liten avskjedskveld siden jeg og samboeren flytter til Tromsø. Det er faktisk bare en uke til vi flytter i dag. Troms, her kommer jeg!

  Natten på sofan har det ikke vært noe å klage på. Jeg tror vi sov godt begge to. I tillegg til at det er sovesofa har vi overmadrass oppå, så den er myk og god å ligge på. Så var vi ganske slitne når vi kom hjem i natt også, så jeg tror kanskje vi hadde sloknet uansett om den var god eller ikke, hehe. Vi tok forsåvidt kvelden med ro, men det ble jo relativt seint før vi var i seng.

  Hittil i dag har vi ikke gjort så mye annet enn å ta livet med ro og spise potetgull til frokost. Herre min som jeg gleder meg til jeg kan trene ordentlig igjen. Jeg tror kroppen min trenger det nå, haha. Kan egentlig ikke klage på hvordan jeg ser ut når jeg ser på hva jeg spiser, men jeg gjør det likevel.

  Jeg skal som sagt på jobb i kveld, men frem til da blir det nok en rolig og avslappende dag her hjemme. Blir vel litt rydding og ordning også, sånn det for min del pleier å være på søndager. Søndag er en fin vaske- og ryddedag. Jeg skal legge ut et innlegg med litt bilder fra gårsdagen i dag også, så stay tuned.

  Ønsker dere en super dag, også må dere bare nyte denne søndagen alle sammen!

   
   

 • Publisert: 09.07.2017, 11:18
 • Kategori: Blogg
 • 4 kommentarer
 • I natt må jeg sove på sofan

 • Publisert: 08.07.2017, 19:00
 • Kategori: Blogg
 •  

  Som dere vet så holder vi på å flytte. Det er ikke bare bare. Litt stress og litt gøy. Siden vi skal kjøre så langt med flyttelasset om en drøy uke vil vi gjerne gjøre lasset så enkel, greit og ikke minst så lett som mulig. Vi har derfor solgt sengen vår i dag for ca en tredjedel av det vi selv betale for den. Derfor må jeg sove på sofan i natt.

  Sofan vår er ikke så stor, men den er både fin og behagelig. Det er en sovesofa og jeg har sovet på den før, så det skal nok gå greit. Jeg gleder meg egentlig litt for jeg føler jeg skal på campingtur eller noe, haha. Vi har fått ryddet masse etter av sengen forsvant da. Vi har tatt alt av flytteesker og liknende inn på soverommet der sengen sto så stua vår ser plutselig mye større og ryddigere ut nå.

  Selv om vi har solgt sengen og spisestuen er det fortsatt en del som skal med. Vi har jo sofan, men vi har også tv, en sjenk, mikroen, støvsugeren, en stor stasjonær pc, verandamøbler, en fryser og mange flytteesker som skal med. Et lite flyttelass blir det ikke uansett, men i og med at sengen er borte så blir lasset seende veldig annerledes ut likevel. 

  Jeg er veldig glad for at sengen er utenfor vår bekymring noe mer og vi kan se frem mot flyttingen som nærmer seg med stormskritt. Jeg gleder meg egentlig litt til kjøreturen. Jeg vet vi sikkert kommer til å kjede oss litt også, det er jo snakk om veldig mange timer i bil, men vi kommer til å ha med masse godt å spise, høre på musikk og bare ta den tiden vi trenger oppover. 

  Den 28.juli blir leiligheten i Tromsø vår og et nytt kapittel i livet vårt vil begynne på Tomasjord.

   


  Haha, sånn ser det altså ut når samboeren prøver å ta beina av en seng inne på et lite soverom.

 • Publisert: 08.07.2017, 19:00
 • Kategori: Blogg
 • 2 kommentarer
 • De siste bildene på mobilen

 • Publisert: 08.07.2017, 15:00
 • Kategori: Blogg
 • Det blir en del bilder etterhvert. Enten er det bilder til bloggen, instagram eller bilder jeg tar for å ta vare på et godt minne eller liknende. Her har dere noen av de siste bildene jeg har på mobilen. 

   

  Soloppgangen jeg så den natten vi hadde avslutning med klassen etter tre år på HiST og NTNU

  Drakk en spennende, men samtidig en lite spennende strawberry daiquiri rett ved solsiden en av de dagene Trondheim ga fra seg noen solstråler

  En sommerlig og samtidig veldig chill look jeg hadde for en liten stund siden

  Et av flere bilder som har blitt tatt på småturene etter operasjonen

  Når man ligger i senga (uten lov til å gjøre så mye annet) i den fine kompresjonsbhen fra klinikken og kjeder seg halvt i hjel

  Dette bildet fant jeg på telefonen og jeg har nok screenshotet det fra facebook eller instagram fordi jeg elsker den fargen og moter meg opp til å farge håret sånn

  Bilde tatt første rolige treningsøkt elleve dager etter operasjonen. Var rimelig happy for å være i litt bevegelse
   

 • Publisert: 08.07.2017, 15:00
 • Kategori: Blogg
 • 4 kommentarer
 • Noe du kanskje ikke visste vol.2

 • Publisert: 08.07.2017, 12:00
 • Kategori: Blogg
 •  

  Jeg hadde et slik innlegg for en god stund side, men det er så lenge siden at jeg tenkte jeg skulle slenge inn et nytt et. Her har dere noen punkter fakta der jeg forteller om noe dere kanskje ikke visste om meg. 

  1. Jeg liker verken vin eller øl. Dette er egentlig litt kjipt. Øl er jo øl og liker man øl er det både billigere og enkelt å "finne frem" uansett hvor man er. Øl er billigere i butikken, det er enkelt å bestille om man skal ut å spise en god middag og om man er i utlandet er det veldig enkelt å bare si "jeg tar en øl". For min del må jeg spørre om barkart eller gå for noe så enkelt som cider, brus eller vann. Når det kommer til vin ser man så ser man så sofistikert ut der man sitter med vinglasset i solveggen eller på en eksklusiv restaurant. Man høres så smart ut der man sitter å lukter og smaker på en vin og nevner noe som tørr, fruktig og liknende. For min del smaker all vanlig vin det samme og jeg skjønner ikke helt at folk liker det. Den eneste vinen jeg hittil har likt heter Cassandra og det er en solbærvin som smaker saft, haha. 

   


   

  2. Du ser meg aldri bestille pastaretter eller fiskeretter når jeg spiser ute. Når det kommer til fisk er det nok fordi jeg er relativt kresen og jeg liker å kunne stå hjemme og lage min egen ovnsbakte laks om jeg skal spise fisk. Jeg får i meg altfor lite fisk og skulle nok helst ha skjerpet meg veldig på den fronten. Når det kommer til pasta vet jeg ikke helt hvorfor jeg aldri bestiller dette. Jeg synes vel kanskje pasta er noe som er veldig enkelt å lage selv (selv om pastarettene man bestiller ute sikkert er tusen ganger bedre enn pastarettene jeg lager selv) eller at jeg ikke vil bruke penger på pasta når jeg først skal spise ute? I dont know..

  3. Jeg kjøper noen ganger (heldigvis sjeldent) klær jeg ender opp med å ikke bruke fordi jeg tror jeg kommer til å se bra ut i det, men så slår realiteten til også blir det helt feil. Andre ser så sykt bra ut i slike typer klær, men jeg får det liksom ikke helt til selv. Det er så utrolig mye fint der ute som jeg ser for meg kommer til å se bra ut på meg, men så ser jeg meg i speilet også passer det bare ikke. Jeg vet jo jeg bare å komme over det og utfordre mg selv litt, men det er litt vanskelig altså.

  4. Jeg har alltid hatt lyst til å gå high school i USA. Jeg vet ikke helt hvorfor, men det er vel kanskje filmer som har gjort at det ser veldig spennende ut. High school i USA ser mer spennende ut enn videregående i Norge. Det virker som de har så mange muligheter og ting å velge mellom som vi ikke har, som for eksempel forskjellige klubber og liknende. Jeg vet ikke jeg, kanskje det bare er en fantasi?

  5. Jeg har flere bøker jeg så gjerne skulle lest, men som jeg ikke føler jeg kan starte på før jeg er ferdig med Harry Potter-boka jeg holder på med. Jeg er på bok nummer fem nå tror jeg, men det går relativt sakte fremover. Jeg føler egentlig jeg må bli ferdig med hele serien før jeg kan begynne på noe helt nytt, men det spørs om jeg ikke går helt andre vendinger når jeg er ferdig med boka jeg leser nå. Jeg tror det er tvangstankene som kikker inn og sier jeg må lese ferdig serien før jeg begynner på noe annet. Jeg har Ringenes herre-bøkene også og det blir sikkert samme greia når jeg begynner på dem. 

  6. Jeg må spise popcorn når jeg ser film på kino. Tvangstankene som slår til igjen? Mye mulig. Ellers er det sikkert bare sånn det har blitt. Litt stereotypisk kanskje, men jeg elsker jo popcorn så jeg får bare se på det som vinn-vinn, haha. 

   


   

 • Publisert: 08.07.2017, 12:00
 • Kategori: Blogg
 • 0 kommentarer
 • Summervibes

 • Publisert: 07.07.2017, 19:40
 • Kategori: Blogg
 •  

  Det var ikke meldt noe særlig fint vær i helga, men den har sannelig startet med fint vær likevel. Strålende sol og mange varmegrader har gjort at vi har brukt store deler av dagen utendørs i dag. Deilig å kunne gå litt turer i det fine været. Vi gikk blant annet en tur innom jobben og fikset litt, spise is i varmen og tok livet med ro. Det er så deilig å kunne gjøre det i sommersola mens man vandrer rundt i en fin by. Det er litt av grunnen til at jeg koser meg så om sommeren og liker sommeren best. Om vinteren er det iskaldt i Trondheim (og forsåvidt Norge generelt) og det er ikke like fint og koselig å vandre rundt i byen. Det er derfor lite som slår sommeren. Folket i byen tar turen ut igjen som om de har vært i dvale noen måneder, uteserveringene kommer og det yrer av folkeliv og man kan bare spise masse is og kose seg i litt varmen. 

  Jeg har slått et slag for sommeren før og tror nok ikke jeg noen gang blir helt ferdig med det, haha. Jeg koser meg forsåvidt om vinteren også jeg, men jeg merker stor forskjell på om jeg vil være ute eller inne om dere skjønner. På vinteren blir jeg omsider våt og kald om jeg skal være ute lenge og jeg får etterhvert lyst til å trekke inn. På sommeren kan jeg være ute en hel dag  og utover kvelden og bare nyte. Så slipper man å pakke på seg dynejakke og ull på sommeren og det er jo greit å slippe, hehe. Nyt sommeren mens den ennå er folkens, det skal iallfall jeg gjøre.

  Vi har ellers spist taco til middag i dag. Jeg hadde egentlig andre planer, men så kom jeg på at det var fredag så da hadde vi taco istedenfor, haha. Det er noe av det som skjer nå som jeg er sykemeldt og ikke får være på jobb. Jeg blir så sykt døgnvill og glemmer hva slags dag det er, men sånn er det vel. Ellers hadde vi besøk av en fyr som skal kjøpe sengen vår i dag. Da blir vi kvitt den før vi flytter og det er jo bare greit. Flyttelasset blir en god del lettere når vi blir kvitt den. Seng tar jo mye plass og det er jo umulig å pakke sammen på noen måte. Spisebordet og stolene vi hadde solgte jeg igår, så det er jo supert. Vi har noen møbler igjen, men det skal vi nå klare å få med oss. Det nærmer seg flytting med stormskritt nå. Om ti dager er vi på tur nordover. Jeg tror det blir spennende jeg.

  Ønsker dere en super fredag videre alle sammen!

   


  Følg bloggen på facebook HER

 • Publisert: 07.07.2017, 19:40
 • Kategori: Blogg
 • 2 kommentarer
 • Videoblogg - svarer på spørsmål

 • Publisert: 06.07.2017, 19:38
 • Kategori: Blogg
 •  

  Jeg har sagt til dere flere ganger at jeg skal lage en video med spørsmål om det blir spørsmål nok å lage video av. Jeg har ikke fått noe særlig med spørsmål her inne på bloggen, men kjente, ukjente, familie og venner har spurt meg utenfor denne og om det er noen som lurer så er det helt sikkert flere. Jeg har derfor laget denne videoen til dere der jeg svarer på de spørsmålene jeg stort sett får. Håper dere liker den. 

  Skulle dere lure på noe annet er det bare å spørre så skal jeg svare så snart jeg får det til.

  Enjoy!

   

  De andre videoene ligger også på youtube!


   

 • Publisert: 06.07.2017, 19:38
 • Kategori: Blogg
 • 4 kommentarer
 • 2 ukers oppdatering

 • Publisert: 06.07.2017, 13:58
 • Kategori: Blogg
 •  

  God torsdag fine dere! 

  I dag er det to uker siden operasjonen og med det tenkte jeg å komme med en liten oppdatering. For nøyaktig to uker siden lå jeg i full narkose utførte en brystreduksjon. En operasjon jeg har hatt lyst til å utføre i mange år. Nå ble det endelig og prosessen har gått både fint og veldig fort. Den dagen i dag føler jeg meg veldig bra. Jeg sliter ikke med noen form for smerte annet enn litt naturlig ubehag rundt operasjonsoprådet. 

  Uansett hvor bra jeg måtte føle meg, må jeg fortsatt være forsiktig. Jeg er derfor fortsatt sykemeldt da en jobb i dagligvare ikke passer seg for en nyoperert. Jeg skal fortsatt på jobb på søndag, men det er med jobben min som frivillig og den jobben innebærer ingen løft eller liknende. Jeg har hatt en økt på treningssenteret etter operasjonen, men det var kun på en sykkel der jeg bare brukte beina og ikke overkroppen. Ellers har jeg gått litt turer og prøvd å holde meg i lett bevegelse. 

  Jeg har ikke sett noen av sårene før i dag. Det var ikke før i dag jeg hadde behov for å skifte litt tape, så jeg fikk et lite blikk på hvordan litt av det ene såret så ut. Fra min synsvinkel synes jeg det så ganske bra ut, iallfall akkurat der jeg skiftet tape. Siden jeg ikke har skiftet tape overalt enda så ser jo sårene litt skumle ut. Det er naturlig nok litt størknet blo og liknende under tapen jeg fikk rett etter operasjonen, men jeg har ikke slitt med noen form for blødning eller liknende i ettertid. Det kommer nok til å se mye renere og penere ut når all tapen er skiftet, men jeg gidder ikke dra av helt fin tape. Over tapen har jeg plaster på ved behov.

  Jeg har fått en del spørsmål fra venner, familie og bekjente når det kommer til denne operasjonen og jeg skal prøve å få laget en video med svar til dere i løpet av dagen. Med tanke på redigering og likende, vet jeg ikke helt når den blir lagt ut, men vit at den kommer. 

  Ps. Noe helt off topic. Jeg har tidligere lovet dere treningsprogrammet jeg trente etter før operasjonen. Jeg har delt fase en med dere tidligere, men har ikke delt noe mer i og med at jeg ikke får trent programmene selv. Er dere likevel interessert i programmet sier dere bare i fra, så skal jeg få lagt det ut til dere. 

  Ønsker dere en fin torsdag alle sammen! 

   


   

 • Publisert: 06.07.2017, 13:58
 • Kategori: Blogg
 • 0 kommentarer
 • Flyttetips

 • Publisert: 05.07.2017, 14:20
 • Kategori: Blogg
 •  

  Som dere vet så holder vi på å flytte og i den anledning tenkte jeg å komme med noen flyttetips jeg selv benytter meg av. Vi har allerede bodd i et flyttelass en stund og kommer nok til å gjøre det helt til vi blir hentet neste søndag. Vi har pakket ned en god del allerede og det som står igjen er egentlig ting vi bruker daglig. Så har vi igjen rundvasken da, men det kommer vi til nærmere utflyttingsdato 16.juli. Leiligheten ser både tom og naken ut for tiden, men det får bare være. Vi skal jo ikke bo her så mye lenger. 

  For de av dere som måtte være interesserte i leiligheten vi flytter fra, ta kontakt med eier på: ingolv.hoiland@reitaneiendom.no. Dere kan se bilder av leiligheten HER

  1. Kjøp maskeringstape/frysetape, en god sprittusj og søppelsekker. Tapen er genial å skrive på og den klistrer jeg både på esker og søppelsekker. Om man ikke har tapen er det uansett greit å ha en god sprittusj som synes godt på eskene man skal pakke ned ting i. Da vet man hva eskene inneholder. Søppelsekkene er greie å ha når det kommer til ting som tåler litt. Dyner, puter, klær og liknende. 

  2. Gå på butikkene i nærheten og spør etter bananesker. De er veldig greie å pakke ned i og det følger med lokk. De fleste butikkene sparer på disse fordi det er så mange som spør etter dem. Dette er gratis og veldig enkelt å benytte seg av dette. Ellers får man jo kjøpt flyttesker på clas Ohlson og liknende, men hvem vil vel bruke penger når man kan få det man trenger gratis?

  3. Skaff deg bobleplast. Dette er og blir en nødvendighet ved flytting. Jeg kjøpte en gigarull på clas ohlson, men det er også bobleplast å få tak i på posten. Enkelte postkontor har også ekstra bobleplast fra pakker som de gir bort, så det er bare å spørre.

  4. Sorter eskene du pakker ned i etter rom. Det gjør det mye enklere for deg når du skal pakke ut igjen. 

  5. Sist, men ikke minst. Lær deg å kaste ting du ikke lenger har behov for. Jeg har jo ikke bodd på plasser der jeg har så stor plass enda, men du verden så mye ting jeg klarer å få inn likevel. Allerede har jeg fått kastet iallfall to søppelsekker med ting og tang som bare samles opp og lagres. Det blir sånn over tid og det er helt vanlig, men det er veldig greit å bruke flyttingen på å kvitte seg med ting som bare blir liggende. Kanskje har du noe du kan gi bort eller selge? 

   
   

 • Publisert: 05.07.2017, 14:20
 • Kategori: Blogg
 • 2 kommentarer
 • Før-etter bilder

 • Publisert: 04.07.2017, 11:00
 • Kategori: Blogg
 •  

  Hei dere! 

  Før-etter bilder falt i smak, noe jeg forstår. Jeg har blogget mye om denne operasjonen nå og det er jo naturlig at dere blir nysgjerrig på resultatet. På bildene dere skal få se nå ser dere forskjellen enda bedre enn på de jeg viste tidligere. 

  Jeg forklarte egentlig ganske godt forrige gang hva som var forskjellen, men jeg kan jo kjapt nevne det igjen. Kirurgen tok bort 1,2kg og før-bildene er tatt samme dag som operasjonen. Etter-bildene er tatt for noen få dager siden. Jeg har på vanlig bh på før-bildene og kompresjonsbhen fra klinikken på etter-bildene. På etter-bildene ser dere tydelig at brystene er høyere og mindre. Jeg ler litt når jeg sier dette, men det er helt merkelig at de holder seg på plass i sportsbh, haha. De som har slitt med det samme som meg vet hva jeg snakker om. Nå holder de seg på plass uten bh også og det er bare helt uvirkelig. 

  Mange av dere har sikkert hørt/erfart hvor deilig jenter synes det er å gå rundt uten bh og hvor befriende det liksom skal være. Den følelsen har jeg aldri hatt jeg, men kanskje jeg er heldig å får kjenne på den følelsen når jeg kan gi slipp på kompresjonsbhen. Jeg har blant annet heller ikke fått gå i kjoler/topper med bar rygg, for jeg har alltid måttet ha på meg bh og da blir det ikke like fint. Skjønner dere hva jeg mener? Det skal bli deilig å slippe det stresset noe mer. Jeg er så glad for at jeg tok denne avgjørelsen! 

  Yes, tilbake til før-etter bildene. Beklager litt dårlig kvalitet på før-bildene, vet ikke helt hvorfor de ble sånn, men dere ser jo forskjellen fordi. Here we go! 

   
   

 • Publisert: 04.07.2017, 11:00
 • Kategori: Blogg
 • 2 kommentarer
 • Uken som gikk

 • Publisert: 03.07.2017, 16:39
 • Kategori: Blogg
 • Ukens innlegg

  "De første før-etter bildene"

  "Feriepengene redder oss"

  Akkurat nå

  Nå sitter jeg å slapper av igjen etter nok en tur ute. Nettopp vært på banankasse-jakt og fikk med meg tre nye banankasser hjem. Flytting altså. Man blir jo kvitt en liten del hver gang man rører på seg, men det er jammen noe stress med det også! I tillegg til det jeg skal dra med meg på denne flyttingen så har jeg fortsatt litt saker hos mamma og litt saker hos pappa etter flytting fra begge dem. Jeg skal ta meg tid til å rydde opp i det en gang, jeg lover. 

  Ukens trening 

  Det ble ingen trening forrige uke annet enn gåturene jeg hadde. Jeg var jo relativt nyoperert og kan jo ikke trene slik jeg pleide å gjøre. Det var ikke før i dag jeg tok meg en tur på treningssenteret for første økt etter operasjonen. Jeg er litt tidlig ute og vet det selv, så jeg tok det veldig rolig. Det skal bli godt å bli i form til å dra på treningssenteret igjen. Håper ikke gleden av å være lat og sitte i ro har tatt over for motivasjonen min for trening, hehe. 

  Ukens høydepunkt

  Uken som gikk kunne by på flere høydepunkter. Vi fikk blant annet vite at leiligheten i Tromsø er i boks. Vi får flytte inn 28.juli og det tror vi begge to kan bli veldig greit. Leiligheten er litt større enn den vi har bodd i her i Trondheim og den er kun et kvarters gange unna den nye jobben min samtidig som den er nærme byen. Leiligheten er fullt møblert også, så vi trenger egentlig bare ta med klær og utstyr. Vi håper leieforholdet går som smurt. I tillegg kom feriepengene forrige uke og det lettet veldig på med tanke på flyttingen. Vi har jo vært usikre på om vi får ting til å gå rundt, men nå ser det kanskje ut som det skal gå bra. Vi må bare passe på så ikke pengene brenner for mye i lomma. Sist, men ikke minst, fikk jeg beskjed om at mamma kommer nordover til Trondheim og Namsskogan og det tror jeg kan bli veldig hyggelig. Gleder meg til det! 

  Ukens bilde

  Denne ukens bilde er fra en av flere gåturer jeg og samboeren har hatt den siste tiden. Trondheim viste seg fra en super side i helgen og været var nesten litt for varmt. På bildet hadde vi akkurat vært ute å spist en noe spesiell middag og var på tur hjem. Vi hadde vært ute nesten hele dagen fordi det var for fint til å sitte inne. Det var en fin dag! 


   

  Ukens throwback

  Når jeg var litt yngre og satt hjemme på jenterommet mitt gikk det gjerne i Rihanna når jeg hørte på musikk. Denne ukens throwback går nettopp på det at jeg hørte gjennom alle de gamle sangene hennes og jeg må si jeg synes de er skikkelig bra. Det er noe med å høre på gammel musikk altså, hehe. 

  Ukens film

  Samboeren har hatt som mål å vise meg "Mumien"-filmene ganske lenge. Sikkert fordi det nettopp har kommet ut en ny "Mumien"-film og han vil ikke se den alene så da må han vise meg de gamle filmene først, haha. Det er jo snakk om gamle filmer, men likevel så er de ganske bra. De fikk jo til å lage film for 17-18 år siden også. Ukens film(er) må derfor bli "The mummy".

 • Publisert: 03.07.2017, 16:39
 • Kategori: Blogg
 • 4 kommentarer
 • Klarer det ikke lenger

 • Publisert: 03.07.2017, 11:59
 • Kategori: Trening og kosthold
 •  

  Det er mandag og elleve dager siden operasjonen min. Selv om jeg hele veien har vært i fin form har jeg likevel måttet være forsiktig når det kommer til hva jeg kan gjøre og ikke. Jeg har blant annet måttet holde meg borte fra noe jeg har blitt så glad i å bruke tiden min på, nemlig treningen. Selv om det bare er halvannen uke siden operasjonen velger jeg derfor å dra tilbake på treningssenteret i dag.

  Jeg skjønner at jeg ikke kan begynne med styrketrening og tunge vekter igjen med en gang. Jeg har derfor tenkt å sette meg på sykkelen. Ikke en sånn vanlig spinning-sykkel, men en sykkel der jeg egentlig sitter som vanlig og kun bruker beina. Overkroppen brukes minimalt, så jeg ser for meg at det skal gå greit. Unnskyld til lege og kirurg (og storesøster) om dere mener jeg er altfor tidlig ute, hehe, men jeg klarer ikke sitte stille lenger. Vit at jeg skal ta det veldig rolig og egentlig bare være i litt bevegelse. Det blir nesten som en gåtur. 

  Ellers er formen fin. Jeg tok et par før-etter bilder igjen igår, så jeg tenkte jeg skulle lage et slik innlegg igjen. Jeg merker mer og mer til selve såret nå. Tidligere har jeg vært så nummen og uten følelser rundt sårene at jeg ikke har merket noe, men det er godt å kjenne at følelsen kommer tilbake, hehe. Blåmerkene etter operasjonen er nesten borte og jeg ser ikke så mørbanket ut lenger. 

  Nå sitter jeg etterlengtet i treningstights igjen og er snart klar for en tur ned på senteret. Det skal bli godt! 

  Ønsker dere en fin mandag og en super start på uka alle sammen! 

   


   

 • Publisert: 03.07.2017, 11:59
 • Kategori: Trening og kosthold
 • 4 kommentarer
 • En gledelig nyhet

 • Publisert: 01.07.2017, 19:03
 • Kategori: Blogg
 •  

  Jeg bor som dere vet i Trondheim (enn så lenge) og jeg har familien min et stykke unna. Store deler av familien min bor i Hvittingfoss/Svarstad og Porsgrunn og disse får jeg dessverre sett altfor sjeldent. Det jeg med andre ord fikk vite i dag er at mamma kommer nordover. Samme helgen som vi flytter til Tromsø hadde ho tenkt seg en tur til Namsskogan for å besøke lillesøster. På turen oppover hadde ho en plan om å komme innom Trondheim for å besøke oss. Dette ble jeg så klart veldig glad for. 

  Jeg har med andre ord brukt den siste tiden på å finne fly og hoteller til henne. Denne dama er ikke vant til å reise og det skal gå så fort som mulig på billigst mulig måte, haha. Det enkleste for henne er å dra fra Sandefjord. Der er det en liten flyplass uten for store muligheter til å rote seg bort. Men, det er mye billigere å reise fra Oslo. Det som da kan være er at ho kanskje må ta tog fra Holmestrand. Det kan se ut som det blir mye greier å holde styr på for min kjære mor, så vi får se hva vi får til. Du er god på mye mamma, men reising er ikke din sterkeste side, haha. Oslo har også blitt en giga flyplass og til og med jeg holder på å rote meg bort der, så jeg skjønner ho vil fly fra Sandefjord. Det som er så irriterende med Sandefjord eller Norwegian (eller begge deler) er at Norwegian ikke flyr til Værnes fra den flyplassen av en eller annen grunn. Noe annet som er irriterende er at toget ho eventuelt skulle tatt kolliderer med tidene til flyet, så jeg begynte å tvile på om jeg fikk det til en periode. Sånn er det når man skal ut til distriktene. 

  Etter mye om og men er flybillettene nå bestilt så nå får ho komme opp enten ho er klar for det eller ikke, haha. Jeg fikk ordnet det slik av ho kommer på en torsdag med fly fra Sandefjord, sover i Trondheim til fredag, tar toget nordover på fredag, blir kjørt til Værnes igjen på søndag og tar flyet hjem. Jeg fikk også bestilt hotell for henne den ene natten ho skal være her. Jeg mistenker at hotellene har noen finurlige måter å gjøre ting dyrere på. Dyrere enn det egentlig trenger å være. Hotell i Norge er svindyrt i seg selv, men jeg fikk ordnet det billigst mulig. Hotellet er midt i byen og ikke så langt unna leiligheten vår. I tillegg er det jo null problem å gå til sentralstasjonen fra sentrum og det blir fint på fredag når jeg skal sende henne med toget.

  Det var fint vi fikk dette i orden. Det eneste som skulle mangle nå er om samboeren min får fri til å være sammen med oss den dagen ho er i Trondheim. Hadde vært veldig fint om vi fikk være sammen alle tre. Vi finner vel ut av det på en måte. Det var i all fall en gledelig nyhet at mamma skulle ta turen og nå ser det ut til at det kommer til å bli et veldig koselig besøk. 

   


  Meg og mamsen for et par julaftner siden

 • Publisert: 01.07.2017, 19:03
 • Kategori: Blogg
 • 0 kommentarer
 • hits