asaga

Middagsgjester

 • Publisert: 31.08.2017, 16:26
 • Kategori: Blogg
 •  

  God ettermiddag dere!

  Nå sitter jeg nydusja i sofan etter jobben noe jeg kjente var veldig godt. I barnehagen er det veldig varmt og det hjelper ikke akkurat at jeg må løpe etter små barn hele dagen, så da trenger man en dust i ny og ne, haha. Jeg har ikke spist middag enda da kusinen min skal komme hit å spise wok litt senere i kveld. Jeg har drukket en smoothie da, så jeg får bare satse på at det holder. 

  Kusinen min skal nemlig flytte hjem igjen i morgen etter et par måneder på jobb her oppe i Tromsø. Jeg hadde derfor lyst til å lage en god middag til oss så vi fikk være litt sammen dagen før hun reiser. Jeg har gått for kyllingwok med stekte cashewnøtter. Er det noe som er godt så er det stekte cashewnøtter. Nesten bedre enn godteri. Det var mamma som lagde denne woken for meg første gang og etter det har jeg vært helt frelst. Hver gang jeg lager den så spiser jeg altfor mye. Men jeg lager den ikke så altfor ofte så da får det være greit, haha. Jeg er usikker på om jeg skal ha ris ved siden av eller ikke. Ris har man jo gjerne ved siden av wok, men retten er egentlig like god uten. Dessuten har jeg av en eller annen grunn gått litt lei av ris.. Vi får se hva det blir til. 

  Ellers har jeg hatt en fin dag på jobb idag også. Var rimelig trøtt når jeg sto opp kvart på seks idag tidlig til regn og under ti grader, men det går seg jo gjerne til utover morgenen. Jeg hadde den tidligste vakta på jobb idag og var derfor ferdig kvart på tre. Jeg kan alltids stå opp senere, det tar meg tross alt ti minutter å gå til jobben. Men jeg liker å ha god tid om morgenen, så da pleier jeg å stå opp en timer før jeg må gå også liker jeg å ha et kvarter på turen så jeg vet jeg ikke kommer for seint. Jeg hater å være sent ute så da kommer jeg heller litt tidlig. Før jeg hadde funnet ut når jeg måtte gå hjemmefra var det flere ganger jeg var på jobb et kvarter før jeg egentlig begynte, haha. Så liker jeg å få i meg en liten matbit før jeg drar på jobb samt og finne et eller annet å spise i lunsjpausen. Da er det greit å ha litt tid på seg. 

  Nå skal jeg slappe av bittelitt før jeg etterhvert begynner på middagen. Jeg gleder meg til en koselig kveld. Måtte dere få en fin torsdagskveld alle sammen!

   


  Instagram: Arniisaga


  Instagram: Arniisaga

 • Publisert: 31.08.2017, 16:26
 • Kategori: Blogg
 • 2 kommentarer
 • To travle dager

 • Publisert: 30.08.2017, 17:24
 • Kategori: Blogg
 •  

  Beklager noe forsiktig blogging de første to dagene denne uken. Det har seg nemlig sånn at når man har fått seg fast jobb så er det forskjellige ting man må gjøre også utenfor arbeidstid. På mandag hadde vi avdelingsmøte og igår hadde vi personalmøte. Begge møtene var rett etter jobb og varte rundt tre timer. Når jeg etter møtene først kom meg hjem gikk det fort i en matbit, en dusj også rett i seng da jeg skulle opp tidlig igjen dagen etter. Det har derfor kanskje virket litt slapt og upersonlig her inne de siste dagene, men slike ting følger med når man jobber 100% en plass. Tydeligvis, haha. 

  Idag har jeg hatt en vanlig dag på jobb. Det går i ett hele dagen og det er fullt kjør fra morgen og frem til barna blir hentet, men det har likevel vært en fin dag på jobb. Jeg synes jeg kommer nærmere og nærmere alle barna og det føles godt at de tør å vise meg tillit. Jeg skjønner at det å vise tillit kan være veldig vanskelig da jeg tross alt var en fremmed person for bare noen uker siden. Så er det jo bare sånn at jeg i en periode må bruke tid på å bli kjent med barna samtidig som de må få tid til å bli kjent med meg. 

  Jeg er litt sliten nå da. Jeg føler jeg har vært på jobb en uke allerede, men så er det bare onsdag, haha. Det har vært to lange dager og mye opplegg. I tillegg er det veldig mye informasjon og jeg sliter litt med å sette med inn i alt. De har sagt på jobben at det er helt greit i og med at de selv har brukt flere år på å komme inn i et system. Så er det jo også noe med det at jeg er ansatt som fagarbeider og barnehagen ønsker å sette litt andre krav til fagarbeideren enn til en assistent. Jeg kommer derfor til å få litt mer ansvar etterhvert og det kan jo bli spennende. 

  Nå slapper både jeg og samboeren av i sofan etter en god middag. Vi skal straks ut å gå en tur for å hente en pakke på postkontoret. Ønsker dere en fin onsdagskveld alle sammen!

   

 • Publisert: 30.08.2017, 17:24
 • Kategori: Blogg
 • 4 kommentarer
 • De siste bildene på mobilen Vol.2

 • Publisert: 29.08.2017, 17:00
 • Kategori: Blogg
 • Som jeg skreiv forrige gang jeg lagde et slikt innlegg er det ikke alt av bilder som kommer med på bloggen. Men det er likevel bilder som kanskje gir dere et større innblikk av hverdagen min. Her kommer det et par til.

   

  Bilde fra den rolige fredagen helgen som var (som ikke ble så rolig likevel). Resten av helgen derimot, var jeg rimelig slapp og lat.

  Med taco til middag sier jeg bare. Var litt i himmelen her!

  I barnehagen før helga fikk vi inn denne utrolig kule kaken og jeg måtte bare ta et bilde. Man skulle kanskje ikke tro det, men inni denne spennende kaken var det en nydelig ostekake!

  Det var slik som dette jeg brukte helgen min. Midt i sofan med teppe og pcen på fanget. Deilig med sånne helger!

  Dette bildet er som dere sikkert ser en screenshot fra instagram. Jeg kom over denne "oppskriften" på en spennende cardioøkt og jeg fikk så lyst til å prøve den selv.

 • Publisert: 29.08.2017, 17:00
 • Kategori: Blogg
 • 4 kommentarer
 • Aller første..

 • Publisert: 28.08.2017, 18:00
 • Kategori: Blogg
 • Kamera

  Jeg har hatt flere kameraer i min tid. Jeg husker jeg kjøpte mitt første digitalkamera og var så utrolig stolt. Etterhvert kjøpte jeg et skikkelig dårlig filmkamera som jeg så klart trodde skulle være helt supert fordi det også skulle kunne filme så bra. Jeg husker ikke helt hvor gammel jeg var, men. Jeg skjønte aldri helt hva jeg gikk glipp av før jeg kjøpte speilrefleksen min. Jeg har ikke gått tilbake til noen av mine gamle (og nå sikkert helt ødelagte) kameraer. Jeg har likevel hatt speilrefleksen i en del år nå og vurderer å gå til innkjøp av nok et kamera. Det vil ikke bety at jeg skal slutte å bruke speilrefleksen, for jeg er veldig fornøyd med det, men jeg har tro på at de to kameraene vil jobbe bra sammen for å ta gode bilder jeg kan legge ut her på bloggen.

  Operasjon

  Jeg gikk på barne- og ungdomsskolen da jeg en dag var hos legen og fikk vite jeg hadde håndleddsganglion i venstre håndledd. En ganglion er en cyste som ofte oppstår rundt ledd. Den var ikke ondartet så jeg måtte ikke operere på grunnlag av det, men med tanke på plasseringen var cysten så klart veldig i veien og den var ikke akkurat noe god. Håndleddet er noe som hele tiden blir brukt på en eller annen måte og den store klumpen irriterte veldig midt på håndleddet mitt. Valget falt derfor på å operere den bort. Etter første operasjon tok det en liten stund før cysten presterte å komme tilbake igjen, på samme plass. Jeg opererte den derfor bort en gang til og den har heldigvis ikke kommer tilbake i like stor grad etter det. 

  Kjæreste

  Når det kommer til min første kjæreste velger jeg å si at det var min eks-kjæreste. Sånne småflørter på barne- og ungdomsskolen og de kjærestene man da liksom hadde vil jeg ikke si teller. Sånn tenårings- og pubertetsgreier. Jeg og min eks var sammen i underkant av to år. Det var bra helt til det ikke lenger var det og det endte med brudd. Jeg var relativt knekt etterpå, men slike ting går heldigvis over etter litt tid. Jeg er jo i et nytt forhold nå og vi har hittil holdt sammen i over tre år. Jeg kunne ikke hatt det noe bedre. 

  Skoledag

  Jeg har gått en del skole i løpet av mine litt over 23 år. Jeg startet i 1.klasse når jeg var 6-7år vil jeg tro og jeg husker enda hvor redd jeg var. Jeg var en av de få som satt igjen med mamma etter at de andre foreldrene hadde gått fordi jeg ikke turte å sitte i klasserommet uten henne, hehe. Etter barne- og ungdomsskolen gikk videregående relativt greit, mens jeg etter videregående plutselig sto i Bergen fordi jeg skulle gå folkehøgskole. Jeg, mamma og mormor kjørte til Bergen og når de først skulle reise hjem til Hvittingfoss igjen forsto jeg at de faktisk skulle sette meg igjen der, haha. Jeg begynte faktisk å gråte litt, da jeg ikke kjente noen, men jeg er veldig glad jeg ble igjen. Året på Åsane har gitt meg masse. Etter året i Bergen var det tid for å sette seg ordentlig på skolebenken igjen og jeg begynte på barnevernspedagogikklinjen i Trondheim. Jeg husker første skoledag. vi skulle møtes i borggården ved siden av domkirken midt i byen og der skulle jeg stå med 3000 andre elver som skulle begynne den dagen. Jeg var ikke redd eller lei meg på samme måte som da jeg var yngre, men jeg var litt nervøs. Jeg kjente ingen i klassen min og kullet mitt var på langt over 100 studenter. Det var bare å begynne å bli kjent, men det er virkelig ikke bare bare.

   


  Jeg begynte på HiST, men avslutter på NTNU

  Leilighet

  Min første leilighet var en helt nybygd leilighet i Grong. Jeg gikk VG2 og VG3 i Grong og tredje året bodde jeg i den leiligheten sammen med min ekskjæreste. Det var en fin liten leilighet med veldig fin utsikt midt i Grong sentrum. Umiddelbar nærhet til alt lille Grong hadde å by på. Jeg trivdes godt der og jeg husker det var så godt å ha en plass helt for seg selv.

  Mobiltelefon

  Jeg tror jeg gikk i fjerde klasse når jeg fikk min første mobiltelefon. Jeg fikk den av pappa og jeg og lillesøster fikk en hver. Jeg husker enda den julaften hos mamma. Det første jeg gjorde med den var å lade den opp for så å sende en takkemelding til pappa. En liten, grå og "knottete" mobil. Var ikke snakk om noe smarttelefoner på den tiden. Oi, nå følte jeg meg gammel. Det har virkelig skjedd noe på mobilfronten på ti-femten år.

  Tatovering

  Jeg tok faktisk min første tatovering på Sunny beach i Bulgaria. En enkel, liten og betydningsfull tatovering på venstre underarm som jeg egentlig er skikkelig glad i. Jeg er glad jeg har den og jeg gleder meg til en gang å fylle på og bygge ut. Det er en fjær som det står "Now I`m a warrior" mellom. På toppen er det tatovert fugler som flyr. Jeg har en tatovering til. Den har jeg på høyre legg. Det er en stor phoenix som jeg også er skikkelig glad i. Det er noe med det å ha tatovering og når man først har begynt blir man nesten litt avhengig. Jeg er iallfall gira på å fortsette og da vil jeg fortsette på venstre arm og høyre ben for at det ikke skal bli rotete om dere skjønner. Ser jeg en sleeve eller half sleeve i fremtiden tro?

   


  Det ser kanskje ut som jeg sover, men jeg prøver bare å overkomme smerten, haha. Verdt det tho!

  Hårfarge

  Jeg har opprinnelig en litt mørk blond hårfarge. Populært også kalt kommunegrå. Altså en "farge" som man fort kan gå lei av. Første gangen jeg farga håret var det den ene storesøstere min som hjalp meg og fargen ble ingen annen enn lilla. Knall lilla faktisk. Lilla var yndlingsfargen min når jeg var yngre. Denne fargen var sånn som skulle gå ut av seg selv etter så og så mange vask, men lilla og farger som i det hele tatt inneholder rødtoner er vanskelig å få ut av håret så det var alltid noen rester som ble værende. Det var starten på min reise som brunette og etter det var jeg brunette i mange år. Mange trodde etterhvert at jeg var brunette fordi jeg tilsammen har vært mer brun en blond, haha. Etter en stund ble jeg blond igjen, for så å bli rød, brun på nytt, blond på nytt, pastellblå og tilbake til blond. Nå begynner jeg å bli lei igjen og sikler egentlig etter en mørk og dyp vinrød/burgunder-farge. Vi får se hva det blir til, hehe. 

   

  Nå er dette innlegget på godt over 1000 ord, så jeg tenker jeg avslutter her, men gi meg gjerne tips til hva dere vil vite i neste "aller første"-innlegg.

 • Publisert: 28.08.2017, 18:00
 • Kategori: Blogg
 • 4 kommentarer
 • Jeg handlet likevel + rabattkode

 • Publisert: 27.08.2017, 16:04
 • Kategori: Blogg
 •  

  Jeg kunne ikke dy meg. Jeg er ikke i et samarbeid med tights eller noe, selv om jeg gjerne skulle vært det, men jeg måtte bare handle litt idag. Det er superuke på tights.no denne uken og i og med at det er søndag er det ikke mange timene igjen av salget. Mange godsaker skal ut og med rabattkoder blir handlekurven billigere enn dere tror. 

  Jeg skrev til dere tidligere at jeg hadde laget meg en handlekurv, men jeg endret litt på den. Istedenfor å havne på over 2000kr betalte jeg 1147kr for en handlekurv som egentlig kostet meg 1647kr. Med koden ICIW250 får man 250kr per tights fra merket "I Can I Will" man har i handlekurven. Jeg hadde to og fikk dermed 500kr avslag. Jeg endte opp med to tightser og en sportsbh og jeg gleder meg til å få det på døren. Lite motiverer så mye som nye treningsklær. Treningsklærne jeg har begynner å kjenne på trykket av å bli brukt for mye så litt nytt vil hjelpe på. 

  Gå inn på tights sin hjemmeside for å se alle de ville tilbudene de har nå. Det skal godt gjøres å holde seg unna og da snakker jeg tydeligvis av erfring. Jeg er spesielt svak for treningsklær, haha.

  Det er under åtte timer igjen av salget og dere finner flere rabattkoder inne på nettsiden deres. 

  Happy shopping!

   

   

 • Publisert: 27.08.2017, 16:04
 • Kategori: Blogg
 • 2 kommentarer
 • Uken som gikk

 • Publisert: 27.08.2017, 12:46
 • Kategori: Blogg
 • Akkurat nå

  Akkurat nå har jeg sittet på tights sine hjemmesider og laget meg en handlekurv. De har superuke og det ligger koder ute som gjør handlekurven en del billigere enn den kunne vært. Men så fikk jeg kalde føtter og bare lukket hele fanen. Jeg har jo fått lønn og jeg har jo råd til det, men så visste jeg ikke om jeg skulle handle likevel, haha. Greit å være litt forsiktig også. Tross alt en måned til neste gang jeg får lønn og vi har en del som skal betales før den tid. Ellers sitter jeg å slapper av i sofan med pledd og en serie på skjermen. 

  Ukens innlegg

  "Blir jeg utfordret nok på jobb?"

  "Derfor vil jeg ikke si navnet på barnehagen"

  Ukens outfit


  Topp-Nelly (På tilbud HER) // Belte-Top Shop (London)


  Topp-Nelly (På tilbud HER) // Jakke-Nelly // Bukse-Gammel fra HM


  Topp-Vero Moda // Skjørt-Bik Bok

  Ukens middag

  Jeg tror ukens middag må bli lørdagstacoen som jeg og samboeren spiste igår kveld. Jeg tror denne tacomiddagen var ekstra god fordi vi gikk inn for å ha en rolig og koselig datenight med litt snacks og en god serie på skjermen. 

  Ukens høydepunkt

  Ukens høydepunkt må være den ene arbeidsdagen denne uken som var hakket bedre enn alle de andre. Det er noe med det å føle man har funnet seg til rette på arbeidsplassen og den ene arbeidsdagen gjorde jeg virkelig det. Jeg følte alt gikk så bra og jeg følte meg tatt imot av alle barna i barnehagen noe som i seg selv er en herlig følelse. I tillegg så fikk jeg jo min første lønning denne uken og nå kan jeg begynne å føle på at jeg jobber som fulltidsansatt. 

  Ukens trening

  Denne uken har jeg ikke hatt noen form for treningsøkt sånn som tidligere. Sorry to say! Jeg skjemmes litt over at jeg ikke har stått på hardere. Jeg skylder på at treningssenteret ikke er oppe å går enda, noe som bare er teit. Jeg liker å tro jeg skal svi av timer på treningssenteret når det åpner, men det er så lett å si når det faktisk ikke har åpnet enda. Anyway, jeg kom over en video igår der to voksne menn ble fulgt opp over en måned med en challenge om å ta 100 pushups hver dag i 30 dager. Jeg har vurdert å prøve det samme. Enten med pushups, squats eller sit ups. Over en måned hadde kroppen og holdningene deres forbedret seg betraktelig. Det går iallfall an å prøve frem til senteret åpnet om ca en halv måned. Hva tenker dere? 

 • Publisert: 27.08.2017, 12:46
 • Kategori: Blogg
 • 4 kommentarer
 • "Lønningspils"

 • Publisert: 26.08.2017, 18:39
 • Kategori: Blogg
 •  

  God lørdags kveld!

  Jeg hadde store planer om å blogge tidligere idag, men jeg rakk det faktisk ikke for plutselig var vi på tur til Jekta. Vi har virkelig fått handlet litt og det folk kaller for lønningspils gikk ut over kjøpesenteret idag. Vi har shoppet litt til jobben, shoppet litt nødvendig, shoppet litt unødvendig, spist litt mat og ellers tatt livet med ro. Det var godt å komme hjem igjen nå da. Jeg kjenner jeg er sliten etter en litt sen kveld igår og en litt tidlig morgen idag. Jeg våknet rundt seks eller noe og det er sikkert fordi jeg er vant til det etter en uke på jobb. Jeg skal sove godt i natt da, haha. 

  Det blir en rolig lørdagskveld på meg og samboeren. Vi hadde egentlig tenkt å ta en rolig fredagskveld igår, men det ble ikke noe av, så da tar vi en rolig lørdagskveld istedenfor, haha. Vi har handlet inn til taco og skal ha en liten datenight hjemme i stua med en god serie på skjermen. Det er så godt å bare kunne slappe helt av. Spørs om jeg må en liten tur til på butikken i kveld da. Det rykter om nok en uke med 10kroners marked på spar og det spørs om jeg må utnytte det bittelitt. 

  Jeg var optimistisk å tok på meg topp og skjørt idag sammen med et belte. Jeg merket fort at jeg måtte skifte da det faktisk er skikkelig kalt her i Tromsø. Jeg tok derfor på meg bukse og en lett trench coat og tror jeg var smart i det valget. Jeg holdt meg varm nok ute og hadde fortsatt ikke for mye klær på med tanke på at vi skulle være inne på et kjøpesenter. Dere vil derfor se bilder fra både første og andre outfit idag. 

  Jeg håper dere får en fin lørdagskveld alle sammen. Enten dere skal ha en rolig kveld sånn som meg, være på rakettnatten her i Tromsø eller finne på andre morsomheter. Kose dere må dere gjøre uansett!

   

 • Publisert: 26.08.2017, 18:39
 • Kategori: Blogg
 • 2 kommentarer
 • Lønningsdag

 • Publisert: 25.08.2017, 16:08
 • Kategori: Blogg
 •  

  God ettermiddag dere! 

  Idag er det 25.august og av en eller annen grunn er det lønningsdag. Jeg er så vant til å ha lønningsdag mellom 10.-12. hver måned, så 25. var noe nytt for meg. Jeg klager jo ikke da, det var godt å få noen kroner inn på kontoen igjen. Jeg var usikker på om jeg kom til å få lønn denne måneden da jeg begynte på jobb 1.august. Jeg var litt redd jeg ikke skulle få lønn før 25.september, men det ordnet seg heldigvis og jeg fikk lønn idag jeg også. 

  Pengene jeg nå har fått på konto trengtes. I tillegg til leie for september trenger vi å betale ned etableringslån som vi tok for å få nok penger til depositumet. Nå har jeg nettopp fått vite at vi får igjen alt depositumet fra den forrige leiligheten pluss halv leie så det lånet vi har tatt betales heldigvis ned relativt kjapt. I tillegg til dette trenger man jo penger til det hverdagslige og kontoen min har vært rimelig skrapet de siste ukene, haha. 

  Nå kan jeg endelig begynne å kjenne på det å ha full jobb og at det er verdt å jobbe litt for å få en høyere lønn enn det jeg er vant til. Lån og stipend fra lånekassen har virkelig vært gull verdt når jeg var student, men nå begynner hverdagen som fulltidsansatt og det kommer inn litt mer penger som igjen kommer veldig godt med.

  Hva skal jeg så bruke pengene på? Jeg har som sagt leie, lån og det hverdagslige å bruke penger på, men om jeg da har noen kroner igjen i slutten av måneden så har jeg veldig lyst til å prøve å spare litt. Jeg har sett for meg at det kommer til å være vanskelig å spare de første månedene med høyere lønn enn jeg til vanlig har fått, rett og slett fordi jeg ikke er vant til å få så mye penger inn på konto (har man mye, bruker man mye). Men når "spending"-perioden er over liker jeg å tro at jeg skal få spart litt. sparekontoen min er ikke akkurat full etter denne flytteprosessen den heller, haha. 

  Nå skal jeg og samboeren en tur ut for å møte et vennepar av oss. Det er noe av det beste med å jobbe i barnehage, man har fri hver helg. Jeg savner ikke å jobbe sene kvelder på butikken for å si det sånn, til tross for at jobben i seg selv var helt grei. 

  Jeg ønsker dere en super fredag kveld alle sammen. Måtte dere kose dere!

   

 • Publisert: 25.08.2017, 16:08
 • Kategori: Blogg
 • 0 kommentarer
 • Blir jeg utfordret nok på jobb?

 • Publisert: 25.08.2017, 12:00
 • Kategori: Blogg
 •  

  Når jeg søkte på min nåværende jobb, så lå stillingen ute som assistentstilling. Det er jeg jo tydelig overkvalifisert for med tanke på tre år på videregående pluss tre år på høyskole og universitet. Likevel valgte jeg å søke da jeg ikke hadde fått svar fra noen stillinger i Trondheim og jeg ville svært lite begynne å nave etter endt utdanning. Planen var jo egentlig å bli i Trondheim og jeg søkte opp til Tromsø litt for "moro skyld" og for å sjekke om jeg faktisk fikk jobben. Når jeg fikk den var det likevel ikke noe spørsmål hva vi skulle gjøre og plutselig skulle vi flytte til Tromsø. 

  Jeg har tenkt masse på om jeg som barnevernspedagog blir nok utfordret i barnehage og jeg tror grunnen til at jeg tenker på det er fordi jeg søkte på en assistentstilling. Nå får jeg jo fagarbeider lønn, men jeg har samtidig fått bekreftet at jeg ikke vil få jobb som barnevernspedagog i barnehagen. Irriterer dette meg? Så klart blir man utfordret på jobben når man jobber i barnehage uansett om man er assistent eller faglært. Det er ikke noe spørsmål en gang. Men som faglært vet man kanskje mer hva man skal se etter eller hvordan man skal reagere på enkelte ting. Som barnevernspedagog kan det være at jeg ser enkelttilfeller fra et annet perspektiv enn de som er utdanner førskolelærere, barne- og ungdomsarbeidere eller er assistenter. Det er jo ingen hemmelighet at utdanningene våre er forskjellige. 

  Ja, jeg blir utfordret på jobb. Hvorfor? Fordi det finnes barn der. Barn som trenger gode og trygge voksne. Barn som trenger voksne å kommunisere med, voksne å stole på og voksne man kan vise tillit ovenfor. Men, jeg blir utfordret på en helt annen måte enn hvis jeg hadde jobbet på institusjon eller i barnevernstjenesten. På andre arenaer må jeg bruke andre deler av kompetansen min, mens jeg i barnehage kanskje får mest bruk for relasjons- og kommunikasjonskompetasen. Noe som i seg selv er veldig viktige kompetanser når man har med barn og unge å gjøre. 

  Kanskje jeg en gang vil utfordre meg selv på en annen måte. Kanskje vil jeg ha mer fokus på å hjelpe de mer vanskeligstilte i fremtiden. Det er jo det jeg brenner for og det jeg har utdannet meg til å gjøre. Være til stede for de som trenger en ekstra hånd å holde i. Men jeg trives der jeg er nå og vil ikke stresse med å finne meg noen ny jobb heller. Vi får bare se hva fremtiden bringer. Jeg har det jo ikke travelt.

   

 • Publisert: 25.08.2017, 12:00
 • Kategori: Blogg
 • 2 kommentarer
 • Jeg sikler på nytt kamera

 • Publisert: 24.08.2017, 18:36
 • Kategori: Blogg
 •  

  Jeg har et speilreflekskamera som jeg forsåvidt er veldig fornøyd med, men jeg føler jeg etterhvert må gi rom for forbedringer. Det kameraet jeg kikker på er ganske dyrt så jeg må nok spare en liten stund før jeg eventuelt kjøper det. Speilrefleksen er stor og klumpete og jeg føler jeg trenger et litt mindre kamera som fortsatt tar råbra bilder. 

  Kameraet jeg ser på er Olympus PEN E-PL7. Jeg vet andre bloggere bruker kameraet og er veldig fornøyde så jeg tenkte kanskje jeg ville prøve det ut. Det som er greit med dette kameraet er at det har en skjerm man på en måte kan bøye frem så man ser seg selv om man skulle finne på å ta en selfie eller to. Med speilrefleksen må jeg liksom bare ta masse bilder og satse på at jeg treffer enten ansiktet eller outfiten, haha. 

  Speilrefleksen min er i tillegg mange år gammelt og jeg har faktisk klart å miste linsebeskyttelsen og alt, haha. Det er faktisk rart at det kameraet lever med tanke på alt jeg har dratt det gjennom. Turer i skogen, reiser, fester og liknende. Det har virkelig gjort jobben sin, noe det forsåvidt gjør fortsatt, men jeg føler jeg trenger et mindre og enklere kamera også. 

  Jeg er nødt til å tenke litt på det. Kameraet ligger på mellom 4500kr og 5000kr på forskjellige plasser på nett noe som betyr sparing for meg uansett. Da får jeg litt tenktetid. Har noen av dere noen tips eller erfaringer vil jeg gjerne ha dem! 

   


  (Bilder: Google)

 • Publisert: 24.08.2017, 18:36
 • Kategori: Blogg
 • 10 kommentarer
 • God Morgen Norge

 • Publisert: 24.08.2017, 07:16
 • Kategori: Blogg
 •  

  God morgen kjære dere! 

  Idag er det torsdag allerede og jeg synes faktisk at denne uken har gått veldig fort. Etter jobb i morgen er det jammen helg igjen alt. Jeg klager ikke jeg altså, for det er alltid godt med helg. Denne helgen har vi ikke så store planer heller, annet enn å gå en fjelltur eller to og det er godt å bare kunne ta helgen som den kommer.

  Denne morgen koser jeg meg med God Morgen Norge på skjermen igjen og de av dere som har fulgt meg en stund vet at jeg koser meg veldig med det programmet om morgenen. Nå har det endelig begynt igjen etter sommerferien og mine morgener ble plutselig enda koseligere, hehe. 

  Igår var det både den ene og andre grunnen til at jeg ikke blogget. Jeg vet jeg må skjerpe meg å bli flinkere til å forhåndsskrive innlegg, men nå har det seg faktisk sånn at det er litt vanskelig å få til alt jeg vil få til ved siden av en 100% jobb. Hadde jeg nå bare kunnet leve av bloggen dere! Etter jobb igår rakk jeg såvidt å dra hjemom for å spise en lett middag før jeg var på tur igjen. Jeg skulle møte kusinen min og hennes venninne i byen for en "kaffe". Nå drikker ikke jeg kaffe, men det finnes heldigvis mye annet godt der ute også, hehe. Når jeg da kom hjem igår kveld var jeg egentlig klar for å ta kvelden etter litt kveldsmat. 

  Samboeren synes nok jeg er litt kjedelig som legger meg så tidlig, men jeg personlig synes ikke det er så tidlig. Jeg liker å kose meg i sengen med en bok eller være noen minutter på telefonen før jeg bestemmer meg for å legge meg og da er det bare greit å legge seg til riktig tid. Dessuten trenger en voksen person nok søvn og når jeg da skal opp i den tiden jeg skal om morgenen så må jeg legge meg litt tidlig. Er man trøtt, sliten og uopplagt når man skal på jobb i barnehagen tror jeg det blir mindre god start på dagen, hehe. 

  Nå skal jeg ordne meg med lunsj, pakke sekken og løpe ut dørene her. Jeg håper dere får en fin dag alle sammen!

   

 • Publisert: 24.08.2017, 07:16
 • Kategori: Blogg
 • 2 kommentarer
 • Movienight

 • Publisert: 22.08.2017, 16:55
 • Kategori: Blogg
 •  

  Hei og god ettermiddag til dere alle sammen. Idag har dagen vært en helt annen enn dagen igår og det merker jeg godt på energinivået mitt etter jobb. Igår var jeg veldig sliten etter jobb, mens jeg i dag hadde en del energi igjen. Det kan også være fordi jeg har planer i kveld altså, men synes arbeidsdagen var litt lettere idag og sånn er det jo bare noen ganger. 

  I kveld skal jeg på kino med ei venninne av meg å se Wonder Woman. Jeg har jo sett filmen før, men det var den ho ville se og jeg klager absolutt ikke. Det er en råbra film og jeg har lenge hatt lyst til å se det igjen. Da er det vel ikke noe bedre enn å se den på kino? Jeg gleder meg iallfall og det skal bli spennende om ho synes den er like bra som det jeg synes. Filmen gir meg både inspirasjon og motivasjon og det er så utrolig deilig med sånne påfyll innimellom. Det trenger man! 

  Filmen begynner klokka 18 på Aurora fokus kino midt i Tromsø og det blir den første filmen jeg ser på den kinoen noen gang. Jeg har troen på at det blir like bra som sist.

  Håper dere får en fin kveld alle sammen!

   

 • Publisert: 22.08.2017, 16:55
 • Kategori: Blogg
 • 4 kommentarer
 • Tidlig en tirsdagsmorgen

 • Publisert: 22.08.2017, 07:17
 • Kategori: Blogg
 •  

  God tirsdag dere! 

  Om en liten stund skal jeg ut dørene her for å dra på jobb. I dag har jeg ikke den tidligste vakten, men den nest tidligste. Det betyr at jeg startet bittelitt senere enn jeg gjorde igår, men slutter også en halvtime senere. Når jeg er ferdig på jobb i dag stikker jeg en tur hjemom før jeg tar turen inn til byen. Jeg og ei venninne av meg skal på kino å se Wonder Woman. Jeg har jo sett den før, men det hadde ikke hun gjort. Jeg digget den så jeg vil gjerne se den igjen, hehe. 

  Jeg har fått dratt samboeren opp av sengen i dag tidlig sånn at vi fikk spist frokost sammen. Det ble en enkel, sunn og mettende frokost i dag. Vaniljeyoghurt, blåbær og havregryn. Nå satser jeg på at jeg holder meg god og mett frem til lunsj. Det er jo det som er så greit med havregryn, at det holder deg mett lenge. I tillegg drakk jeg en mango- og pasjonfruktsmoothie. Vi endte opp med å hamstre litt smoothies når det var 10kroners marked på eurospar forrige uke og de er så gode å ha til frokost. 

  Nå skal jeg snart gå til jobb, mens samboeren skal jobbe med skole her hjemme. Jeg ønsker dere en fin dag alle sammen. Kos dere! 

   

 • Publisert: 22.08.2017, 07:17
 • Kategori: Blogg
 • 2 kommentarer
 • Blåmandag

 • Publisert: 21.08.2017, 17:41
 • Kategori: Blogg
 •  

  Det tok lang tid før jeg egentlig forsto meg på dette begrepet. Ikke fordi jeg alltid har en strålende og perfekte mandager, men fordi jeg heller ikke har følt at jeg har hatt såppas "dårlige" mandager at jeg har kunnet bruke dette begrepet. I dag her jeg en liten blåmandag tror jeg. En liten èn altså, ikke en stor. For dagen min er ikke dårlig, den er bare litt sliten. 

  Når jeg skulle stå opp idag hadde jeg våknet mange ganger før klokken min ringte fordi jeg var overbevist om at jeg hadde forsovet meg. Fire timer før, tre timer før, to timer før, en halvtime før og et kvarter før. Når jeg først skulle stå opp kvart på seks var jeg så klart trøtt etter alle gangene jeg hadde våknet. Jeg kom meg opp og fikk ordnet meg litt. Etter en liten frokost pakket jeg sekken, sa hade til samboeren og tok turen ut av døren. 

  Jeg hadde den tidligste vakten på jobb i dag. Det er egentlig veldig greit da man er ferdig tidligere, men det var ikke bare jeg som hadde en litt rar start på morgenen i dag. Flere av barna synes det var litt sårt at foreldrene dro i dag tidlig, noe som er vanlig, men som sikkert er enda litt vanligere på mandager etter en helg hjemme med familiene sine hjemme. I tillegg var det flere barn i barnehagen i dag enn det har vært tidligere og flere barn gir nye utfordringer. Det er også masse testing ute å går, noe som vil si at jeg som voksen må sette grenser. Det kan være både vanskelig å slitsomt når man har ansvar for så mange barn. 

  Dagsformen til barna er det som gjør dagene i barnehagen så forskjellige. Det kan være at de er roligere og stillere en dag og mer utfordrende en annen. I dag synes jeg det har vært en litt utfordrende dag, men ikke uoverkommelig. Vi har vært både ute og inne, vi har gjennomført måltidene som planlagt, skiftet som planlagt og etterhvert ble de hentet igjen. Det er litt spennende å se tilbake på dagene i barnehagen og vite at vi egentlig har gode rutiner på ting, men så er dagene så forskjellige likevel, hehe.

  Nå er jeg sliten. Ikke bare på grunn av jobben, men fordi jeg er trøtt etter en rar natt. I tillegg har vi akkurat vært ute å hentet en pakke til samboeren. Postkontoret vi må hente pakker på er jo en times gange fra leiligheten, haha. Vi tok litt buss da, så det gikk jo greit. Nå skal jeg kose meg med litt snacks til den nye GOT-episoden, så håper jeg dere får en super kveld alle sammen.

   

 • Publisert: 21.08.2017, 17:41
 • Kategori: Blogg
 • 0 kommentarer
 • Derfor vil jeg ikke si navnet på barnehagen

 • Publisert: 21.08.2017, 12:00
 • Kategori: Blogg
 •  

  Som dere vet så jobber jeg i barnehage. Jeg begynte i min jobb 1.august og har fått fast 100% stilling der. Jeg gleder meg over jobben min, over barna i barnehagen og over mine kolleger. Jeg gleder meg også over denne bloggen og av at jeg har denne muligheten til å uttrykke meg selv ved behov. Jeg kan skrive så og si alt på denne bloggen. Jeg kan skrive om meninger, håp, hva jeg tenker og tror om ting og liknende. Men det er også masse jeg ikke kan skrive. 

  Som ansatt i barnehage har jeg taushetsplikt. Dette betyr enkelt forklart at jeg ikke kan snakke eller skrive om det jeg får vite innenfor barnehagens vegger. Jeg kan ikke dele informasjon om barna jeg passer på eller mine kolleger. Jeg kan ikke fortelle hva barna i barnehagen heter, hvor de bor, hva slags trosretning de måtte ha, hvordan helsen deres er og liknende. Jeg kan rett og slett ikke spre informasjon om enkeltpersoner videre til noen andre. Når det kommer til navnet på barnehagen jeg jobber i, så ligger ikke dette under taushetsplikten. Jeg kan godt fortelle dette og de jeg personlig snakker med om jobben min vet det. Når det kommer til bloggen har jeg valgt å ikke snakke så høyt om navnet på barnehagen, rett og slett fordi jeg ikke ser poenget i det. Det er helt sikkert ikke noe vanskelig å finne ut hvor jeg jobber om man absolutt vil vite det, men når jeg likevel ikke skal dele sensitiv informasjon her på bloggen (eller ellers) har jeg liksom ikke sett poenget i å dele navnet heller. Forstår dere meg, eller høres jeg bare teit ut nå? Hehe. 

  Som barnevernspedagog fikk jeg gjennom studiet mye informasjon om taushetsplikten. Dette fordi jeg er terpet på å jobbe innenfor en instans som har skjerpet taushetplikt, altså en enda strengere form for taushetsplikt enn man har i barnehagen. Dette for å hindre andre i å eventuelt finne ut om enkeltpersoner har noen form for tilknytning til barnevernet. 

  Det er derfor ikke noe stort grunnlag for at jeg ikke snakker om barnehagens navn, men jeg tror ikke det er noe poeng i at jeg driver å nevner det da bloggen og jobben min er to helt forskjellige ting som opptar hverdagen min. De har på en måte ingen kobling om dere skjønner. På jobben er jeg en privatperson, mens jeg på bloggen er offentlig. 

  Jeg håper å tror at dere skjønner meg. Jeg har i all fall en følelse av at leserne jeg har skjønner hvorfor jeg tar de valgene jeg tar. Om dere ikke gjør det, så må dere eventuelt bare spørre om dere lurer på noe.

  Jeg ønsker dere en fin start på uken alle sammen!

   

 • Publisert: 21.08.2017, 12:00
 • Kategori: Blogg
 • 2 kommentarer
 • Throwback - Sunny beach

 • Publisert: 20.08.2017, 19:34
 • Kategori: Blogg
 •  

  Nå sitter jeg inne og vurderer egentlig bare å gå å legge meg i senga med en god bok. Det er ikke stort som frister når det øser ned ute og man likevel snart må legge seg siden man skal på jobb i morgen. Men når jeg likevel har litt tid til å sitte her å tenke, har jeg tenkt litt på turen vår til Sunny Beach for litt over tre år siden. Jeg skjønner ikke helt at det er så lenge siden. Tiden har gått så utrolig fort. Jeg og samboeren dro rett etter at vi var ferdig på folkehøgskolen det året og turen var helt super. 

  Vi fikk en uke nesten for oss selv der nede. Det var rett før sesongen egentlig var igang, noe vi hadde litt blandede følelser rundt. Det var ikke så mange mennesker og det var tydelig at alt ikke var klart til alle turistene skulle komme. Likevel fikk vi en utrolig fin sommeruke. vi ble kjent med et par stykker der nede også, noe som så klart var kjempekoselig. Ellers var vi mye ute og spiste, fant gode drinker, koste oss på stranden, tok tatovering og bare koste oss. Jeg er så glad for at vi tok den turen. 

  Turen vår til Sunny Beach var en skikkelig hoppe-på-tur. Vi bestilte turen kort tid før vi dro og fikk reisen (hotell+fly) for ca 3000kr. 3000kr for to stykker en uke i Bulgaria er jo veldig billig. Vi bestilte gjennom apollo og fant reisen på deres restplasser. Det kan absolutt anbefales. 

  Nå skal jeg sitte å dagdrømme om varme sydenplasser mens jeg sitter her i regnet, haha. 

   

 • Publisert: 20.08.2017, 19:34
 • Kategori: Blogg
 • 0 kommentarer
 • Uken som gikk

 • Publisert: 20.08.2017, 13:07
 • Kategori: Blogg
 • Akkurat nå

  Akkurat nå sitter jeg å slapper av etter at jeg og samboeren ryddet hele leiligheten. Jeg synes det er så greit å gjøre sånt på søndager for da er jeg liksom klar for en ny uke. Så nå står både oppvaskmaskinen og vaskemaskinen på og jeg gleder meg til å hoppe i dusjen senere og legge meg i rent sengetøy. 

  Ukens innlegg

  "Tålmodigheten testes hver dag i barnehagen"

  "Den beste følelsen - når barnet viser tillit" 

  Ukens trening

  Endelig kan jeg skrive noe på dette punktet igjen, hehe. Jeg har savnet å oppdatere dere på treningsfronten noe jeg håper kan endre seg litt fremover. Jeg hadde en super trimtur med samboeren på torsdag og det var så deilig å kjenne at jeg kunne begynne litt igjen. Jeg har jo så klart vært ødelagt i kroppen etterpå da siden det er en stund siden forrige treningsøkt, haha. Litt vondt, men også litt godt å kjenne kroppen jobbe. Jeg håper jeg klarer å fortsette nå, selv om det eventuelt blir å trene ute eller hjemme siden treningssenteret som skal åpne her ikke åpner før 16.september. Jeg gleder meg til det åpner!

   

  Ukens opptur

  Sammenkomsten vi hadde i leiligheten på fredag blir nok ukens opptur. Eller, blir det egentlig riktig å si ukens opptur? For uken generelt har vært veldig fin, så det var ikke sånn at denne lille festen gjorde uken så veldig mye bedre om dere skjønner(?). Det var uansett veldig koselig å samle sammen litt folk. Det ble en kveld fylt med nye minner, latter og sterkere vennskapsbånd. 

  En annen ting som helt klart er en opptur er at jeg så og si er frisk nå. Jeg har vært småsyk i to uker pluss sengeliggende forrige helg og nå kjenner jeg at det endelig begynner å gi seg. Det kommer veldig godt med når jeg skal tilbake på jobb igjen i morgen tidlig. 

  Ukens nedtur

  Ukens nedtur er definitivt at jeg måtte ta meg fri fra jobb på mandag på grunn av sykdom. Jeg er veldig glad for at jeg kun trengte denne ene dagen, men det er likevel så kjedelig å si til de på jobb at jeg ikke kan komme. Så synes jeg det er litt flaut at jeg ble så syk etter så kort tid, selv om jeg vet det er vanlig når man kommer som ny inn i barnehage. Jeg har jobbet i barnehage flere ganger før uten å blitt syk, men sånn ble det dessverre denne gangen. Som sagt er jeg heldigvis mye bedre nå

  Ukens bilde

  Denne dama her altså!

 • Publisert: 20.08.2017, 13:07
 • Kategori: Blogg
 • 0 kommentarer
 • En skikkelig trimtur

 • Publisert: 19.08.2017, 12:00
 • Kategori: Trening og kosthold
 •  

  Som jeg har sagt til dere tidlige har jeg slitt med å komme igang med treningen igjen etter brystreduksjonen. Mye fordi det ikke er treningssenter i umiddelbar nærhet noe dere kanskje synes er latskap, hehe. Men så jobber jeg sju og en halv time om dagen og hvis jeg i tillegg skal bruke masse tid og penger på å komme meg inn til byen for å trene på senter så blir den dørstokkmila veldig mye lenger enn normalt. Avstanden til senteret har faktisk veldig mye å si. Si må jeg jo si at de sju og en halv timene jeg er på jobb er alt annet enn sittestillende, noe som igjen vil si at jeg ofte er sliten når jeg er ferdig på jobb. Det tar på å skulle dra seg inn til byen da faktisk, haha. 

  Men på torsdag så tok jeg tak i mitt eget nakkeskinn, tok på meg treningsklærne igjen og tok en lang trimtur sammen med samboeren min. Han var personlig trener da han var så utrolig støl fra trening dagen i forveien. Vi skulle likevel ut en tur fordi vi måtte levere en pakke og sende et brev så da gjorde vi det om til en real økt. 

  Været var supert og Tromsø viste seg fra en utrolig bra side på torsdag. Det var derfor veldig deilig å trene ute, til tross for at jeg normalt sett ikke er så fan av det. Turen inneholder blant annet en veldig lang strekning som vi brukte effektivt. Jeg fikk blant annet beskjed om å jogge fra en lyktestolpe til en annen å ta squats til samboeren tok meg igjen. Ved en annen lyktestolpe måtte jeg kanskje ta utfall eller knebøy med hopp. Vi kjørte også spurt og bakkeløp. Jeg var veldig sliten etterpå da det har vært heller færre treningsøkter etter operasjonen. Og jeg kan skrive under på at det kjentes dagen etterpå!

   

   

 • Publisert: 19.08.2017, 12:00
 • Kategori: Trening og kosthold
 • 2 kommentarer
 • Dagens liste

 • Publisert: 18.08.2017, 12:00
 • Kategori: Blogg
 • Det er fredag og snart helg. Jeg tenkte derfor jeg skulle lage en liten liste over ting jeg må gjøre i dag. Jeg og samboeren har planlagt å ha en liten innflytningsfest i kveld og da er det jo en del som må ordnes på forhånd. Jeg elsker egentlig å arrangere slike ting for jeg elsker å ordne klart, planlegge og gjøre det fint i leiligheten til det skal komme folk. 

  Det er med andre ord litt forskjellig som skal gjøres i dag:

  *Dra på jobb og gjøre det beste ut av siste dagen i barnehagen denne uken
  Det er tid for siste dag i barnehagen for denne uken. Det blir nok en like fin dag som ellers. Det er noe eget med fredagene synes jeg. Ikke bare fordi det er helg, men fordi det nesten merkes på barna at det snart er helg også. Det blir en litt annen stemning. Dessuten får barna spise prim som pålegg i lunsjen på fredagene og det skaper jo god stemning, hehe. 

  *Lage mat
  Jeg lurte på om jeg skulle lage noe lett fingermat til det skal komme folk i kveld. Jeg synes det er veldig enkelt og greit å lage lakserull i lumpe. Populært er det jo også og det holder seg i kjøleskapet.

  *Lage/kjøpe snacks
  Når det kommer folk eller jeg drar bort på selskap og jeg velger å stå for noe baking, synes jeg det er veldig enkelt å lage cupcakes. Dere har helt sikkert sett mine cupcakes her inne på bloggen tidligere. De er knallgode og jeg håper bare jeg finner igjen oppskriften og jeg bestemmer meg for å lage dem til i kveld. Så må jeg jo få kjøpt inn noe enkel snacks som potetgull eller liknende. Det er jo en slager til en liten fest.

  *Kjøpe engangskopper/fat
  Engangskopper er noe jeg som regel alltid har tilgjengelig. Jeg synes det er så utrolig mye enklere og greiere når det skal komme flere personer over på besøk. Det er så enkelt å bare kaste disse etter bruk uten å tenkte på at jeg må skylle og vaske opp noe som helst. Engangsfat kjøper jeg nok bare inn om jeg bestemmer meg for å lage noe mat. Servietter holder jo også lenge om det bare blir enkel fingermat.

  *Rydde og vaske leiligheten litt
  Når det kommer folk over synes jeg det er veldig greit å ha en presentabel og fin leilighet å vise frem. Spesielt for de som ikke har sett leiligheten før. I tillegg liker jeg jo å ha det ryddig og fint rundt meg, så det må bli litt rydding og vasking til i kveld.

   

 • Publisert: 18.08.2017, 12:00
 • Kategori: Blogg
 • 8 kommentarer
 • God morgen!

 • Publisert: 18.08.2017, 06:40
 • Kategori: Blogg
 • God fredag alle sammen! 

  Dagen i dag kommer til å være helt full av opplegg og stress noe jeg egentlig gleder meg over. Jeg kommer til å få besøk i leiligheten i kveld noe som alltid er koselig. Jeg elsker jo å planlegge, lage mat og kjøpe inn til sammenkomster, så dette blir bra.

  Vi handlet inn litt igår, men alt skal ordnes i dag, etter at jeg er ferdig på jobb. Samboeren er hjemme enda, så han kjøper inn resten, mens jeg jobber litt på kjøkkenet og får leiligheten til å se presentabel ut. Heldigvis er jeg ferdig kvart på tre i dag, så jeg kommer til å ha litt tid til å ordne leiligheten og litt tid til å ordne meg selv, hehe. Jeg vet ikke engang hva jeg skal ha på meg, så det kan bli spennende å se hva store deler av tiden blir brukt til. 

  I skrivende stund sitter jeg å ser på masterchef, da det ikke har begynt noe annet på tv enda. Gleder meg til God Morgen Norge begynner igjen, da jeg egentlig er helt avhengig av det om morgenen. Ellers er jeg klar for å dra på jobb å gjøre denne fredagen så fin jeg kan både for min egen del og andre jeg måtte ha noe med å gjøre. 

  Jeg håper dere får en fin dag alle sammen og en fin start på helga!

   

 • Publisert: 18.08.2017, 06:40
 • Kategori: Blogg
 • 0 kommentarer
 • Med masse på planen

 • Publisert: 17.08.2017, 17:57
 • Kategori: Blogg
 •  

  God ettermiddag dere, går det bra? Jeg sitter å slapper av i sofan etter en god middag. Jeg kjenner jeg er litt sliten nå, noe man blir når man har mange tanker i hode samtidig pluss masse jobb. Det å drive en blogg samtidig som man jobber 100% er ikke lett og noen ganger lurer jeg på om det er verdt det. Er folk egentlig interessert i å følge med på hva jeg skriver her inne eller gjør jeg det bare for meg selv? Jeg liker jo så godt å holde på med denne bloggen, så jeg håper den vedvarer. Hvis dere har noen tanker om hva dere vil jeg skal blogge mer om så håper jeg dere legger igjen en kommentar så jeg får en liten pekepinn.

  Ellers tenker jeg på masse i forhold til jobb, i forhold til en liten sammenkomst her i leiligheten i morgen og i forhold til meg selv. Det blir aldri nok tanker i hode mitt og jeg tror det er noe av det som gjør det vanskelig for meg å virkelig slappe av. Etter at jeg begynte å jobbe 100% i barnehagen har det vel ikke akkurat blitt mindre. I tillegg til at det er mye som skjer så ser det ikke helt ut som om denne forkjølelsen vil gi helt slipp på meg noe som irriterer meg utrolig mye gjennom en hel dag. 

  Jeg hadde midtvakt nummer 1 i dag noe som vil si at jeg var ferdig på jobb kvart over tre. Det er jo veldig fint å kunne avslutte rundt det tidspunktet for da føler jeg at jeg fortsatt har så mye igjen av dagen. Midtvakt nummer 2 er ferdig fire og senvakta er ferdig kvart på fem. I morgen har jeg tidligvakt og er ferdig kvart på tre. Greit å kunne ta helg da selv om jeg har en del jeg skal gjøre for morgendagens sammenkomst. Blir koselig med litt besøk i leiligheten så det gleder jeg meg til. 

  Utover kvelden i kveld blir det nok bare rolig. Jeg satt lenge i sofan igår å vurderte å ta meg en joggetur. Jeg gleder meg sånn til å komme igang med treningen igjen, men det har jo ikke blitt noe fordi treningssenteret er så langt borte og jeg jobber store deler av dagen. Greia er den at jeg har meldt meg inn på et senter, men senteret åpner ikke før i september og før den tid får jeg ikke trent på annet senter med mindre jeg betaler noe mellomlegg. Jeg tenkte derfor at jeg kunne ta meg en joggetur, men jeg tenkte ikke langt nok tidligere på dagen noe som resulterte i at jeg dusjet rett etter jobb og jeg ville ikke dusje to ganger på en dag. Fy fillern for noen unnskyldninger jeg har, haha. Jeg gleder meg til senteret rett ved leiligheten skal åpne, for da blir det andre boller (håper jeg). 

  Jeg og samboeren skal om ikke så lenge ut av dørene her for å finne et postkontor så en gåtur blir det i all fall. Hadde et håp om å gjøre turen om til en treningsøkt, men samboeren var ikke helt med på den da han trente igår og er superstøl. Jeg får prøve å utnytte turen likevel, hehe.

  Jeg ønsker dere en fin kveld alle sammen, måtte den bli fin!

   

 • Publisert: 17.08.2017, 17:57
 • Kategori: Blogg
 • 2 kommentarer
 • Den beste følelsen - når barnet viser tillit

 • Publisert: 16.08.2017, 12:00
 • Kategori: Blogg
 •  

  Kort tid etter at jeg begynte å jobbe i barnehagen knyttet jeg bånd med barna på avdelingen. Enkelte barn har jeg knyttet sterkere bånd til enn andre, men sånn er det jo. Vi er fire stykker på avdelingen og jeg tenker det er på samme viset med oss alle og ellers alle andre voksne som jobber i barnehage. 

  Tittelen kan være litt misvisende. Jeg skal skrive om den gode følelsen av at et barn har behov for deg. Det er godt å kjenne på følelsen av at et barn, som kanskje ikke er ditt eget, strekker seg til deg fordi det er deg det er mest trygg på, det er hos deg barnet vil ha trøst, det er hos deg barnet søker tilflukt hos om det trenger litt støtte, hjelp eller trenger noen å gjemme seg hos. Jeg føler tittelen kanskje kan virke misvisende fordi jeg ikke mener at barnet skal være totalt avhengig av meg som voksen. Jeg synes bare det er en veldig god følelse at barn kan knytte sånn tillit at de kommer til meg hvis det skulle være noe. 

  Denne tilliten er jeg så klart utrolig glad for, men som barnevernspedagog tenker jeg også på den negative siden ved at små barn kan vise så stor tillit over en så kort periode. Jeg vet jo at jeg personlig ikke kommer til å gjøre noen barn noe vondt, men det er så utrolig mange der ute med helt andre intensjoner. Disse personene er det nok flere av enn vi liker å tro at det er. Selv om jeg er barnevernspedagog så må dere ikke tro at jeg bare går rundt og er skeptisk til alle jeg møter eller tenker negativt til alt. Likevel er jeg nødt til å reflektere over at det faktisk er slik i enkelte tilfeller at enkeltpersoner utnytter tilliten de får fra små barn. 

  Som barnevernspedagog er det min jobb å innse at vold og overgrep mot små barn skjer. Ikke bare innse det, men også tro på det. Det gjør at jeg må tåle å ta imot eventuelle tegn jeg måtte få. Jeg går ikke rundt å tenker på vold og overgrep hele tiden heller, men på grunn av utdanningen min er det et område bak i hode mitt som er reservert til den såre tematikken der og jeg ser på det som utrolig viktig at jeg har det. Om vi ikke tør å tro at vold og overgrep mot barn skjer, så vil det heller ikke blir en forbedring på område. Altså vil det være færre som blir tatt for å utføre vold og overgrep. Det er litt derfor jeg synes det er så viktig å ha barnevernspedagog og/eller sosialarbeider på alle arenaer hvor barn og unge befinner seg. 

  Dette innlegget skulle helt ærlig ikke handle om vold og overgrep, men det endte med å handle om det likevel, hehe. Greia er i bunn og grunn den at jeg er utrolig glad for at jeg daglig får være sammen med barn og unge som viser tillit til meg. Tilliten jeg får er noe av det som gjør jobben min så fin. 

   

 • Publisert: 16.08.2017, 12:00
 • Kategori: Blogg
 • 4 kommentarer
 • Med 10kr-marked på spar

 • Publisert: 15.08.2017, 18:32
 • Kategori: Blogg
 •  

  Når jeg var ferdig på jobb i dag skulle jeg møte samboeren på butikken. Planen var å kjøpe såpe og kanskje blomkål, men så fikk vi 10kr-markedet smekket i ansiktet når vi var innenfor dørene. Med andre ord ble det kanskje en litt større handletur enn vi hadde tenkt, haha. 10kr er liksom ingenting det. Det er penger man føler seg heldig å finne på bakken en sjelden gang også glemmer man det i en jakke man bruker noen ganger i året. 

  10kr-markedet er jo en skikkelig greie for sparbutikkene. Jeg vedder på de tjener fett på det opplegget der. 10kr for en enkelt ting er jo ikke nødvendigvis noe dyrt, men det blir jo ikke bare en ting vettu. I tillegg er dem jo ganske utspekulerte da de lager egne produkter med halvparten så mye innhold for så å ta 10kr for det å få det til å virke billig, haha. Det er ikke alle varer de gjør sånn med da heldigvis og vi fikk med noen helt vanlige varer som de også hadde satt ned til en tier.

  Det eneste vi kjøpte som ikke kostet en tier var faktisk fire epler, haha. Litt bra er det jo at de har disse tilbudene også!

   

 • Publisert: 15.08.2017, 18:32
 • Kategori: Blogg
 • 4 kommentarer
 • Tålmodigheten testes hver dag i barnehagen

 • Publisert: 15.08.2017, 12:00
 • Kategori: Blogg
 •  

  Nå har jeg jobbet med barn og unge en stund og hatt fokus på denne gruppen fra jeg begynte på videregående. Jeg har vært heldig med tanke på at jeg hele veien har vært bestemt på at det er barn og unge jeg vil jobbe med og veien har derfor vært "enkel" for meg å gå med tanke på karrierevalg. Man har så klart utrolig mange veier å gå når det kommer til arbeid med barn og unge også, men når man er sikker på hvilken gruppe man har lyst til å jobbe med så blir veien automatisk hakket enklere. 

  Nå er jeg ferdig utdannet barnevernspedagog og har fått 100% stilling i en barnehage i Tromsø. Jeg trives godt på avdelingen. Barna er herlige og kollegene mine likedan. Hverdagen min har blitt en helt annen etter at jeg gikk på skole. Nå har jeg èn jobb å gå til og èn jobb å dra ifra når jeg er ferdig for dagen. Jeg har ikke kurs, kjøretime, jobb og skole på samme dag lenger og det er en befrielse å gi slipp på litt av det stresset selv om jeg også liker å være student. 

  Men tilbake til tittelen. Når man jobber i barnehage testes tålmodigheten hver dag. Man har ikke kun ansvar for et barn, men mange. Man skal passe på at barna blir sett og hørt, man skal oppfordre til lek, latter og nysgjerrighet, man skal oppdra og man skal ikke minst velge hva slags kamper som er viktige å kjempe for. Det er ingen hemmelighet at barna tester deg ut, spesielt når man kommer inn i barnehagen som ny.

  "Hvor langt kan vi strekke grensene til den nye voksne, mon tro?".

  Jeg tror dette er noe alle barna gjør for å vite hvor man har de voksne. Litt for å teste ut hvor langt grensen går, så klart, men også for å lære den voksne og kjenne. Det er ikke bare vi voksne som skal lære barna å kjenne, men barna skal lære de voksne og kjenne også. Dette går to veier og jeg tror barnet må lære den voksne å kjenne for å føle seg ordentlig trygg i barnehagen. 

  Når det kommer til å velge hva slags kamper som er verdt å kjempe for er dette en stor del av det å jobbe i barnehage. Barna gjør stadig ting de ikke får lov til, både bevisst og ubevisst. Da er det som voksen viktig å bestemme seg for hva som er riktig og galt og stå for dette. Det er viktig at en regel ikke bare gjelder et barn mens andre barn får lov til noe enkelte ikke får. Kanskje er det store ting som å slå et annet barn, eller så kan det være mindre ting som å løpe inne eller hoppe ned fra benken i gangen. Det kan være å ta fra et annet barn leken deres, eller det kan være å vente på tur. Det er så mange kamper å kjempe i barnehagen, men oppi det hele er det så utrolig viktig å rose barna for alt det gode og fine de gjør. Man skal ikke bare kjefte og krangle heller, for da blir det ingen god stemning.

  Jeg tar meg selv i å tenke masse på dette. Både når jeg er på jobb og når jeg går hjemover å tenker på dagen min. Kanskje heller når jeg går hjemover og har muligheten til å reflektere over hva som har skjedd akkurat denne dagen. Jeg er veldig opptatt av å takke for eventuell hjelp barna har gitt meg eller fortelle barna at de gjorde noe fint om de gjorde det, slik at de får høre det. Mestringsfølelse eller bare en følelse av at man har gjort noe bra, fint eller godt er veldig godt å få, enten man er barn eller voksen. 

  Det å jobbe i barnehage gir mange utfordringer som igjen tester tålmodigheten veldig. Det er sånn det er å jobbe med barn og unge og de aller fleste foreldre kjenner sikkert på den samme følelsen selv om de kanskje ikke har en hel avdeling å passe på i slengen. Jeg trives forsåvidt med det da, hehe. Barn lærer så fort og jeg er glad jeg havnet på en småbarnsavdeling så jeg enklere kan se den daglige, ukentlige og månedlige utviklingen deres. 

   

 • Publisert: 15.08.2017, 12:00
 • Kategori: Blogg
 • 4 kommentarer
 • Uken som gikk

 • Publisert: 14.08.2017, 19:09
 • Kategori: Blogg
 • Akkurat nå

  Nå sitter jeg i sofan og prøver å være optimistisk her jeg sitter å tenker på at jeg skal på jobb i morgen uten å være helt 100%. Helga har blitt brukt på å prøve å bli frisk og selv om jeg føler meg litt bedre nå er jeg fortsatt ikke helt ved mine fulle fem. Jeg tror ikke jeg kan smitte noen da, så jeg må bare prøve å komme meg tilbake på jobb i morgen for å se hvordan det går.

  Ukens innlegg

  "New in"

  "Whenever sick-outfit"

  "Min første bh og min nye størrelse"

  "Trives jeg i Tromsø?"

  Ukens bilde

  Det er så deilig å få være litt sammen med dette kvinnemenneske. Ho flytter hjemover snart, så vi utnytter tiden så godt vi kan mens vi enda bor i samme by.

   

  Ukens nedtur

  Ukens nedtur er definitivt at jeg har vært syk. Vært uggen hele uken, men det hele tok seg opp nå i helgen. Veldig kjedelig å bruke fridagene sine på å være syk, men positivt med tanke på færre fraværsdager på jobb. Jeg hater å være syk og er heldigvis frelst når det kommer til den biten da jeg sjeldent blir sengeliggende, men det merkes at selv mitt immunforsvar testes ut i barnehagen. 

  En annen liten nedtur er at jeg må returnere skoene jeg kjøpte for så å bestille nye da de var en størrelse for store. Sånn er det når man bestiller over nett og ikke får prøvd. Satser på det ikke blir like mye tull med sendingene som det var når jeg først fikk pakken hit. 

  Ukens måltid

  Biffhuset Tromsø var en fornøyelse og jeg skal absolutt tilbake dit. Flott servitør som fulgte oss bra opp, deilig mat og super omgivelse. Følte ikke jeg kunne klage sånn på prisene heller. Alt i alt veldig fornøyd med måltidet vi spiste der på fredag og anbefaler restauranten videre.

   

 • Publisert: 14.08.2017, 19:09
 • Kategori: Blogg
 • 6 kommentarer
 • New in

 • Publisert: 14.08.2017, 18:00
 • Kategori: Blogg
 •  

  Etter litt mye om og men fikk jeg endelig utlevert pakken fra nelly på fredag. Jeg gikk først til utleveringsstedet jeg egentlig skulle få hentet ut pakken. Der fikk jeg beskjed om at pakken ikke lå. De hadde heller ikke lokasjon på den. Jeg måtte derfor gå hjem tomhendt. Når vi sporet pakken hadde den blitt feilsendt til et annet utleveringssted, men fikk også beskjed om at det utleveringsstedet var sene med å returnere pakker. Så vi tok sjansen på å gå til butikken som pakken var feilsendt til. Når vi kom dit fikk vi igjen beskjed om at pakken ikke var å finne. De hadde da sendt pakken til det utleveringsstedet som skulle hatt pakken i utgangspunktet, haha. Etter å ha sporet opp pakken i flere dager så vi endelig at pakken lå der den opprinnelig skulle ligge. På fredag fikk vi hentet den og jeg fikk endelig tatt de bildene jeg så gjerne ville vise dere og som dere skal få se nå. 

  Jeg er fornøyd med alle kjøpene bortsett fra skoene som dessverre ble en størrelse for store til tross for at jeg bestilte i min størrelse. Jeg tror det har noe å gjøre med at det er høye heler og at foten presses nedover og gir en glippe oppe ved hælen om dere skjønner(?). Jeg synes skoene er knallfine, men dere skulle sett meg gå rundt i leiligheten med dem, haha. Jeg klarer ikke gå i så høye heler egentlig, men jeg har veldig lyst til å lære det fordi jeg synes det er så fint. Men skal jeg først lære meg å gå i så høye heler så må de sitte ordentlig og rett på foten. Er de for store, ser det dumt ut uansett hvor mye jeg prøver. Jeg hadde en plan om å bare ha de på meg i hele dag for å gå dem inn og bli kjent med dem, men om de ikke passer perfekt, så blir det ikke noe bra. Jeg skal derfor returnere og prøve å få byttet skoene, men ellers er jeg som sagt veldig fornøyd. 

  Toppen på første antrekket er en bodysuit og toppen på andre antrekket er en body. Det er samme skjørtet på første og andre antrekk. Det er et langt skjørt med belte og split på midten foran. Kjolen på tredje antrekket synes jeg er utrolig fin og etter brystreduksjonen faktisk en kjole jeg kan bruke. Den lyser opp en ellers grå og kjedelig garderobe. Toppen på siste antrekket er ikke kjøpt i denne omgang, men jeg måtte bare ha på meg noe som passet til buksen jeg kjøpte. En veldig chill, god og stretchy bukse i en superfin farge. 

  Jeg er veldig fornøyd med denne handelen og jeg håper jeg får til å bruke disse antrekkene før sommeren er helt over. Det er blant annet planlagt en årsfest med jobben, så kanskje jeg kan dra på meg noe av dette i den anledning? Gi meg gjerne et pip om hva dere synes.

   

  (Beklager litt gulskjær på bildene, men det blir litt sånn når lyset i gangen er litt gult)

 • Publisert: 14.08.2017, 18:00
 • Kategori: Blogg
 • 8 kommentarer
 • Dette er flaut

 • Publisert: 14.08.2017, 15:17
 • Kategori: Blogg
 •  

  Et sent "god morgen"-innlegg, men det er jo mandag og siden jeg egentlig skulle vært på jobb nå skulle det egentlig ikke blitt noe innlegg på et par timer enda, hehe. Jeg må bli flinkere på å skrive innlegg på forhånd, men de siste dagene har jeg faktisk tatt meg opp på den biten til tross for at jeg ligger dø-sjuk her hjemme. 

  Som sagt, jeg skulle egentlig vært på jobb og jeg sitter her med verdens dårligste samvittighet over at jeg ikke er nettopp der. Når jeg kom hjem fra jobb på fredag følte jeg meg som jeg hadde gjort en hel uke. Uggen, men ok nok til å kunne dra inn til byen for å spise middag sammen med samboeren og kusinen min. På kvelden på fredagen tok denne forkjølelsen seg virkelig opp og jeg ble dødssliten. Når lørdag og søndag kom var jeg enda verre. Nettene ble brukt til å snyte meg og tygge paracet da feberen kom og dagene har blitt brukt på sofan med is for å lindre halsbrannen jeg våkner med. 

  Jeg synes det er flaut å måtte være hjemme fra jobben kun to uker etter at jeg har begynt. Samtidig så vet jeg det er sånn å jobbe i så nær kontakt med barn og unge. Ei venninne av meg er syk hele tiden fordi ho jobber med barn, så det spørs om jeg har noe sånt å se frem til, hehe. Mamma har tipset meg om influensavaksinen når den måtte komme, så jeg skal vurdere å teste ut den. Selv om jeg er flau her jeg sitter forkjølet, kan jeg ikke bare tenke på meg selv oppi dette. Hadde jeg vært på jobb kunne jeg risikere å smitte både kolleger og barn og det vil jeg jo unngå i så stor grad som mulig. 

  Jeg tror det var til det beste at jeg ble hjemme i dag. Jeg hadde ikke hatt noe særlig og gi av meg selv på jobb og store deler av hverdagen i barnehagen er jo å følge tempoet til barna, noe jeg ikke hadde fått til i dag. Jeg har likevel bestemt meg for å prøve meg på jobb i morgen for å se hvordan det går. I morgen har jeg min første tidligvakt alene, noe som blir veldig spennende. 

  Jeg skal bruke resten av denne mandagen på samme måte som jeg har brukt hele helgen. I ro på sofan eller i sengen med en god serie eller en bok. Jeg har på en måte vært heldig også, siden det verste slo til i en helg. På den måten slipper jeg forhåpentligvis mange fraværsdager på jobb. 

  Jeg ønsker dere en fin mandag videre alle sammen, måtte dere få en litt friskere og raskere start på uken enn meg! 

   

 • Publisert: 14.08.2017, 15:17
 • Kategori: Blogg
 • 0 kommentarer
 • Whenever sick - outfit

 • Publisert: 13.08.2017, 15:00
 • Kategori: Blogg
 •  

  Jeg hater å være syk. Som jeg har sagt til dere før blir jeg en slags dårlig versjon av meg selv. Jeg føler iallfall det. Jeg er jo en person som liker å ha kontroll, som liker å være full av energi, som liker å anstrenge meg for å gjøre ting her hjemme, som liker å være ute og liknende. De siste dagene har jeg bare blitt slappere og slappere og i helga tok det virkelig av, noe som har gjort at jeg har vært denne dårlige versjonen av meg selv igjen. Jeg synes så synd på meg selv når jeg er syk, haha. Jeg har ligget på sofan som et slakt og kun reist meg for å spise, gå på do og for å snyte meg. 

  Men jeg har fått brukt litt tid på pcen når jeg først ble sittende stille da og jeg har faktisk fått tatt litt bilder i og med at jeg har vært en del inne i helgen. Så jeg tenkte jeg skulle vise dere denne helgens syke-outfit.

   

  Denne kosedressen er det flere år siden jeg kjøpte og jeg tror jeg brukte den sist på en halloweenfest der jeg kledde meg ut som en katt, haha. Den er virkelig undervurdert da, for den er jo så god å ha på. Denne dressen må få en fin plass i klesskapet mitt igjen så jeg blir flinkere til å bruke den. Den har i all fall vært super å ha denne helgen da jeg ikke har orket å ha på meg noe stramt og ubehagelig. 

 • Publisert: 13.08.2017, 15:00
 • Kategori: Blogg
 • 6 kommentarer
 • Denne restauranten må dere prøve ut

 • Publisert: 13.08.2017, 13:00
 • Kategori: Blogg
 •  

  På fredag etter jobb tok jeg og samboeren turen til Tromsø sentrum. Litt for å handle, litt for å vandre og bli kjent og sist men ikke minst for å spise middag.Vi spurte om søskenbarnet mitt ville være med og plutselig satt vi tre sultne mennesker på biffhuset midt i Tromsø. Jeg hadde aldri spist der før, men fy flate for en bra plass. Dere må prøve ut den restauranten. Vi fikk verdens flinkeste og hyggeligste servitør. En mann i sin beste alder som virkelig visste hva han holdt på med. Jeg følte meg rik der jeg satt bare fordi han gjorde noe spesielt med stemningen. Det er vanskelig å forklare, haha, men om dere noen gang har blitt tatt hånd om av en god servitør så skjønner dere hva jeg mener. 

  Vi bestilte tre forskjellige retter. Jeg bestilte pepperstek, samboeren bestilte burger og kusinen min bestilte andebryst. Biffen min var perfekt stekt og kjøttet var så mørt at det smeltet på tunga. Samboeren og kusinen min var også kjempefornøyde med sine retter. Etter middagen ble det også litt dessert på oss. Jeg bestilte sjokoladefondant, samboeren bestilte creme brulee og kusinen min bestilte en mexican coffee (om jeg husker rett). Jeg var så mett etterpå at jeg slet med å komme meg ut av restauranten, men fy flate så verdt det hele måltidet var. 

  Jeg tror vi ankom restauranten akkurat tidsnok til å få bord. Alle andre som kom etter oss måtte forlate restauranten fordi alle bordene var reservert. Om dere skal ta turen dit en gang vil jeg derfor anbefale å ringe å bestille bord i forkant. Det skal i all fall vi gjøre for vi skal definitivt tilbake.

   

 • Publisert: 13.08.2017, 13:00
 • Kategori: Blogg
 • 0 kommentarer
 • Oppskrift - Peanøttkake

 • Publisert: 12.08.2017, 14:00
 • Kategori: Trening og kosthold
 •  

  Det har blitt en del snakk om denne peanøttkaken denne uken. Jeg laget den forrige helg til samboerens bursdag og jeg laget den til en bursdagskollega i barnehagen. Den har virkelig falt i smak hos de som har smakt den og da tenkte jeg at jeg måtte dele oppskriften den med dere også. 

  Tidligere har jeg valgt å dele sunnere versjoner av både det ene og det andre eller rett og slett sunne middager og liknende. Det skal sies at denne kaken ikke ligger i den kategorien. Denne kaken inneholder masse sukker og er nok en skikkelig kaloribombe. Det betyr likevel ikke at man ikke skal lage den innimellom og kose seg med et kakestykke til kaffen (for de av dere som liker kaffe. Jeg drikker ikke kaffe selv, men koser meg med kake likevel..). 

  Denne kaken har tre lag. En kakebunn, et sjokoladelag og et kremlag. Det tar litt tid å lage kaken da den skal steke en stund og avkjøles godt før man legger på neste lag. Det er likevel en kake som er grei og enkel å lage. Den kan godt stå i kjøleskapet over natten om man skal ha den med en plass dagen etter. Det var det jeg gjorde når jeg skulle ha den med til barnehagen og den var like god. Det står i oppskriften av kaken skal lages i rundt kakeform, men jeg har laget langpannekake av denne og det gikk helt fint. Jeg dobler oppskriften når jeg gjorde dette.

  Ingredienser:

  Bunn:
  3 eggehviter
  3dl sukker
  2,5dl peanøtter
  20stk ritzkjeks

  Sjokoladefyll:
  60g margarin
  100g kokesjokolade 
  2ss kaffe
  3 eggeplommer
  3ss sukker

  Pynt:
  3dl kremfløte
  3ts sukker
  Peanøtter

  Slik gjør du:

  Pisk eggehviter og sukker. Peanøtter og ritzkjeks knuses og blandes med eggehviten. Kaken skal stekes i rund form på nederste rille i 30 minutter på 175 grader. 

  Sjokoladefyll:
  Smelt smør og kokesjokolade. Bland inn 2ss kaffe. Eggeplummer og sukker puskes. Bland alt sammen og avkjøl.

  Pynt:
  Pusk fløten stiv med sukker. Pynt kaken med kremfløte og strø deretter over noen peanøtter.

   

 • Publisert: 12.08.2017, 14:00
 • Kategori: Trening og kosthold
 • 2 kommentarer
 • Å våkne med sykdom

 • Publisert: 12.08.2017, 09:33
 • Kategori: Blogg
 •  

  God morgen fine dere! 

  Eller, for min del er ikke denne morgenen så veldig god da jeg virkelig har blitt syk over natten. Jeg har vært småsyk i over en uke nå, men igår kveld og i natt tok det av. Har derfor våknet flere ganger i natt med vondt i hode, tette nesebor og ører, halsbrann og masse hosting og nysing. Forsåvidt greit å bruke helgen på å være syk så jeg slipper å være borte fra jobb, men likevel veldig kjedelig å måtte bruke fridagene sine på å være syk. 

  Når jeg våknet rett før fem i dag tidlig måtte jeg bare stå opp for å prøve å åpne nesen og ørene som var potte tette. Halsen brant også, men heldigvis hadde vi is i fryseren noe jeg synes hjelper mot halsbrann. Halsen bedøves liksom og smertene lindres, hehe. Jeg prøvde å legge meg litt igjen med litt rolig musikk på øret, men når klokken var mellom sju og åtte var det ikke noen vits å prøve lenger. Jeg ble bare tettere av å ligge nede, så jeg sto like gjerne opp. Jeg får jo mer ut av fridagen når jeg står opp tidlig da, så jeg kan vel ikke klage egentlig. 

  Jeg har startet dagen med å ta bilder av det jeg fikk i posten igår. Eller, jeg fikk det vel egentlig i posten for en uke siden, men pakken ble feilsendt, så den har vært på reise gjennom Tromsø et par ganger før jeg igår endelig fikk utlevert den. Pakken er fra nelly og jeg gleder meg til å vise dere hva jeg har kjøpt. Det blir i et senere innlegg, så stay tuned.

  Hvordan denne helgen blir nå, er usikkert. Jeg vil først og fremst bare bli frisk. Det er jo vanlig å bli syk når man jobber i barnehage og jeg visste dette ville komme. Likevel er det så utrolig kjedelig. Det blir nok to rolige dager nå sånn at jeg er mer klar for å begynne på jobb igjen på mandag. Jeg får så dårlig samvittighet når jeg er borte fra jobb, så jeg vil helst være på plass. 

  Jeg ønsker dere en fin lørdag alle sammen, måtte dere få en fin helg! 

   

 • Publisert: 12.08.2017, 09:33
 • Kategori: Blogg
 • 4 kommentarer
 • Min første bh og min nye størrelse

 • Publisert: 11.08.2017, 11:00
 • Kategori: Blogg
 •  

  Etter operasjonen er det ofte jeg har fått spørsmål om hva slags størrelse jeg har nå kontra det jeg hadde før operasjonen. I videoen jeg la ut her tidligere fortalte jeg dere at jeg gikk fra ca I-K, men at jeg ikke visste helt sikkert hva jeg hadde gått ned til da jeg måtte gå med kompresjonsbh fra klinikken jeg opererte hos. 

  Helgen som var, var jeg og samboeren på Målsnes. Samboerens ene søster var der også og hun hadde bestilt en bh som var for stor for henne. Jeg fikk prøve den for å se om den kanskje passet meg og til min "skuffelse" passet den. Eller, det er feil å si jeg ble skuffet, for jeg ser super ut etter operasjonen og kirurgen min gjorde en fantastisk jobb. Jeg synes bare enda de er litt store, haha. 

  Bhen var en F, så for de av dere som har lurt på hva slags størrelse jeg har gått ned til blir det rundt denne. Jeg gjettet på rundt D, men der tok jeg altså grundig feil. Nå skal det sies at jeg alltid har trodd jeg har vært mindre enn jeg egentlig har var og har alltid endt opp med å kjøpe bher som har vært for små for meg. Jeg har vel bare alltid hatt et håp om at de var mindre og har derfor lurt meg selv til å tro at bhene jeg da kjøpte skulle passe. Selv om de fortsatt er store er jeg mye mer fornøyd med størrelsen nå enn sånn størrelsen var. Jeg har faktisk gått ned fem størrelser og da kan jeg jo ikke klage. Dessuten passer min nåværende størrelse mye bedre til kroppsfasongen jeg har nå og jeg føler meg generelt mye bedre. 

  Om jeg har noen lesere som er nysgjerrige når det kommer til brystreduksjon, vurderer å utføre dette inngrepet selv eller bare har spørsmål, må dere bare kommentere, så skal jeg svare så godt jeg kan. Jeg har svart på de mest stilte spørsmålene i en video som dere kan finne HER, men det kan jo alltids være noe annet dere lurer på. Kvaliteten på videoen er helt merkelig nå og jeg vet ikke hvorfor, for den var ikke sånn når jeg la den ut. Beklager hvis videoen er helt blurry på deres skjerm også. 

   

  Haha, jeg så ut som et vrak når jeg våknet fra narkosen etter operasjonen. Her satt jeg med en kopp solbærsaft som en kul og snill sykepleier kom med til meg. Beste solbærsaften jeg har smakt faktisk. Her var jeg enda ganske groggy og snakket masse tull. Jeg koste meg da iallfall og hadde på grunn av smertestillende fra klinikken ikke noe smerter. 

 • Publisert: 11.08.2017, 11:00
 • Kategori: Blogg
 • 0 kommentarer
 • Kan han ha gått fra Hvittingfoss til Tromsø?

 • Publisert: 10.08.2017, 18:41
 • Kategori: Blogg
 •  

  God kveld alle sammen! 

  Nå sitter jeg her endelig for å skrive til dere igjen. Jeg har sittet på pcen en liten stund, men for å få inn bildene av dagens middag måtte den restartes, haha. Veldig ofte må jeg gjøre det for å bildene på kameraet over på pcen, noe som egentlig er skikkelig irriterende, men jeg har begynt å venne meg til det. 

  Dagen på jobb i dag var fin. Den lave tåken forsvant i løpet av morgenen og jeg så klart utover Tromsøya igjen. Solen tittet til og med frem, så jeg kan absolutt ikke klage. På vei hjem fra jobb møtte jeg samboeren på butikken. Der handlet vi inn til dagens middag som ble kyllingsalat. Jeg ble så utrolig mett og vet ikke om jeg klarer å få i meg så mye mer mat i dag. 

  På vei til jobb i dag skjedde det noe rart. Eller, egentlig så er det ikke noe rart heller, for jeg nekter å tro på det selv. Så dette er så og si overtenking fra min side. Det kom plutselig en katt mot meg når jeg nesten var fremme ved barnehagen. Det var da koselig tenkte jeg og forberedte meg på å hilse på den før jeg tok turen videre (jeg vet man egentlig ikke skal hilse på fremmede dyr, men I`m an animallover og kan ikke noe for det). Når katten kom nærmere liknet den bare mer og mer på min egen. Min egne Lassepus som egentlig bor nede i Hvittingfoss. Når han kom helt bort til meg var han så lik at jeg begynte å tenke på om han virkelig kunne ha gått fra Hvittingfoss og hit, haha. Lasse er nemlig en katt som lett kan finne på å være borte i mange uker før han kommer hjem igjen. Jeg skulle på jobb, så jeg måtte nesten gå videre, men jeg hatet å gå fra han for jeg syns han var så lik Lasse. Jeg har lest og hørt om helt merkverdige historier når det kommer til katter som kommer hjem igjen etter flere år og liknende, og hvem har vel ikke sett "Den utrolige reisen"? Jeg tenkte for meg selv at hvis den katten fortsatt sto der når jeg var på vei hjem fra jobb så skulle jeg ta den med meg, haha, men jeg kunne så klart ikke gjort det. Lasse vet jo ikke hvor jeg bor, så sannsynligheten for at han har kommet opp hit er mer lik null. 

  Resten av kvelden blir rolig her hjemme. Vi snakket om å se den siste Harry Potter filmen til kvelds siden vi hadde en skikkelig god flow på HP-filmene for en stund siden. Det var liksom bare den siste filmen som manglet. Vi begynner å få det skikkelig koselig her hjemme nå med våre egne ting på plass. Jeg kjenner jeg gleder meg til mørketiden, for da kan jeg tenne lys i lysestakene mine igjen og bare nyte tilværelsen. Det blir vel mørkt fort nok tenker jeg, hehe. Lyset er fint det også da og det bringer jo absolutt med seg noen fordeler. 

  Ønsker dere en fin kveld alle sammen! 

   

  Jeg vet min salat seg forferdelig kjedelig ut i forhold til samboeren sin, men jeg liker ikke tomat, haha

 • Publisert: 10.08.2017, 18:41
 • Kategori: Blogg
 • 0 kommentarer
 • Trives jeg i Tromsø?

 • Publisert: 10.08.2017, 11:00
 • Kategori: Blogg
 •  

  Jeg får stadig spørsmål om jeg trives i Tromsø etter at jeg flyttet hit. Det er stort sett familie som spør hvordan vi har det og om vi trives i leiligheten og i ny jobb. Leiligheten er super og et step up fra leiligheten i Trondheim. Når det kommer til jobben har jeg fast 100% stilling og jobber med gode kolleger og fine barn så jeg kan ikke klage. Når det kommer til byen er jeg enda litt skeptisk. Det ser veldig fint ut her, utsikten fra leiligheten er super og det virker som om man har tilgang til det aller meste her som i Trondheim. Kollektivtrafikken går om vi trenger å dra inn til byen, kjøpesentrene har alt vi trenger og alt i alt skal Tromsø kunne gi oss "det samme" som Trondheim.

  Grunnen til at jeg er skeptisk tror jeg er fordi jeg fortsatt ikke er helt kjent enda. Jeg liker nesten ikke å innrømme det, men jeg var jo skeptisk til Trondheim når jeg flyttet dit også. Når jeg ser tilbake på tiden i Trondheim og på hvor mye jeg etterhvert likte den byen, klarer jeg ikke la være å tenke på at det samme kommer til å skje her i Tromsø. Jeg må jo tro at jeg kommer til å like denne byen også, når jeg blir litt bedre kjent. 

  Er stor forskjell fra Trondheim er jo at Tromsø føles som en stor bakketopp og jeg synes byen virker en del mer kronglete enn det Trondheim gjør. Trondheim virker mer flat og oversiktlig om dere skjønner meg, haha. Det spørs om Trondheim bare har skjemt meg skikkelig bort. 

  Jeg skal være ærlig og si jeg er skeptisk når det kommer til nye plasser. Samtidig er jeg veldig gira på å bli kjent og lære meg plassen å kjenne. Jeg kommer nok til å like Tromsø på samme måte som jeg likte Trondheim etter at jeg ble kjent der. På forskjellige premisser kanskje, men hver sin plass har vel hver sin sjarm? Utsikten vi har her i Tromsø var for eksempel ikke noe vi hadde i Trondheim.

  Til tross for at jeg kanskje er litt rar når det kommer til nye plasser, betyr ikke det at jeg ikke trives i Tromsø. Det er en plass jeg må bli kjent med og sånn er det jo bare. Jeg trives i leiligheten og jeg trives på jobb. Jeg trives i Tromsø. 

   

 • Publisert: 10.08.2017, 11:00
 • Kategori: Blogg
 • 2 kommentarer
 • Den første tacoen

 • Publisert: 09.08.2017, 19:05
 • Kategori: Blogg
 •  

  God kveld kjære dere. Hvordan har dere det? Her hjemme er det rolige tider akkurat nå. Vi har spist oss stappmette på kjempegod taco og det spørs om jeg klarer å gjøre så mye mer ut av meg nå, haha. Det er fælt hvor mye jeg spiser når jeg spiser mat som er så god, men når det kommer til taco klarer jeg ikke dy meg. Vi spiste masse taco i Trondheim og mest sannsynlig blir det sånn her i Tromsø også. Dagens taco er faktisk Tromsøs første og jeg gleder meg over at det ikke er den siste tacomiddagen vi skal ha her i den nye leiligheten vår. 

  Dagen på jobb i dag var veldig fin. En kollega av meg har bursdag og vi overrasket henne med kake til lunsjen i dag. Alle som ville, fikk smake på kakene og jeg er så glad for at de likte den jeg tok med. Spørs om det blir litt kakerester til kvelds i dag da det ble litt igjen. 

  Når jeg kom hjem fra jobb var jeg full av søle og sand så jeg kunne ikke gjøre stort annet enn å hoppe i dusjen. Det var først da jeg fant ut at man etter en dag i barnehagen kan ende opp med sand både her og der, haha. Sånn er det og det er jo bare gøy. Man må tørre å kunne bli litt møkkete under neglene om man skal sette seg ned på barns nivå å leke med dem i sandkassen. 

  Det blir en rolig kveld der jeg for min del skal prøve å få skrevet litt her på bloggen og ellers ta det med ro. Jeg har ikke helt kommet inn i noen bloggrutine etter at jeg begynte i ny jobb og på grunn av det kommer innleggene litt nå og da. Jeg hater å gå å tenke at jeg ikke har fått ut noen innlegg, slik som i dag, men det må bare bli litt sånn mens jeg jobber med å komme inn i ting. Jeg håper dere skjønner dette.

  Ønsker dere en fin kveld videre alle sammen.

   

 • Publisert: 09.08.2017, 19:05
 • Kategori: Blogg
 • 8 kommentarer
 • Kake i lange baner

 • Publisert: 08.08.2017, 22:08
 • Kategori: Blogg
 •  

  God kveld dere! 

  Nå fikk jeg tid til å sette meg ned litt etter en dag med fullt opplegg. Etter jobb klokka fire i dag møtte jeg samboeren på butikken. Vi skulle blant annet handle inn til middag også måtte vi kjøpe ingredienser til peanøttkake. En kollega av meg på jobben har bursdag i morgen og jeg sa ja til å lage den kaken jeg lagde til samboerens bursdag i helga. Den ble jo en suksess i helga, så jeg tenkte jeg kunne stille opp med den i håp om at den ble like god. Kaken står for øyeblikket i kjøleskapet og jeg håper de på jobben liker den. Jeg lagde en liten ekstrakake som jeg, samboeren og kusinen min kunne kose oss med etter middag i dag. 

  Kusinen min kom nemlig på besøk når hun var ferdig på jobb i dag noe som så klart var veldig koselig. Vi har tatt kvelden med ro. Vi spiste god kyllingsalat til middag også ble det peanøttkake til dessert med en film på skjermen. Nå sitter jeg ferdig dusjet i sofan for å si godnatt til dere. Jeg tenkte jeg skulle legge meg med en bok eller noe. Og med bok så mener jeg så klart HP-boka jeg aldri ser ut til å bli ferdig med. De gangene jeg leser, leser jeg stort sett på sengekanten og når jeg legger meg med en bok blir jeg så ufattelig fort trøtt, så jeg rekker kanskje å lese et par siden før jeg må legge boka fra meg å sove, haha. Det er et triks jeg har for de gangene jeg sliter med å sove.

  Nå tar jeg kvelden etter nok en fin dag og jeg ønsker dere alle en fin kveld og natt.

   

 • Publisert: 08.08.2017, 22:08
 • Kategori: Blogg
 • 2 kommentarer
 • Med god tid om morgenen

 • Publisert: 08.08.2017, 08:07
 • Kategori: Blogg
 •  

  God morgen fine dere! 

  I dag har jeg sen midtvakt noe som gjorde at jeg faktisk fikk blogget litt på morgenen. Jeg står kanskje opp en del tidligere enn jeg må, men er det noe jeg hater så er det å stresse og ha dårlig tid. Jeg liker å kunne slappe av litt på morgenen med litt frokost og et eller annet på skjermen. Får jeg blogget også er jo det bare supert, men jeg kan ikke prioritere blogging over frokost og pakking til jobb, hehe. Jeg er glad jeg fikk tatt en tur innom for å ønske dere en god tirsdag da, det fortjener dere! 

  Planen i dag er å være på jobb til kvart over fire. Jeg har ikke fått inn arbeidstidene helt enda, men jeg tror det er da jeg er ferdig, haha. Etter jobb skal jeg og samboeren en tur på butikken for å handle litt. Jeg må blant annet handle inn til to-tre peanøttkaker da en kollega har bursdag i morgen og vi på avdelingen ville gjerne gjøre noe koselig ut av det. 

  Ellers har jeg en plan om å være med kusinen min i kveld da hun har dagvakt og vi har tid til å treffes denne ettermiddagen. Er det noe jeg ikke savner når det kommer til jobb er det å jobbe kveld. Det er så deilig å bare være ferdig mellom tre og fem og ikke trenge å jobbe på kvelden. Jeg får så mye mindre ut av en dag om jeg vet jeg skal jobbe på kvelden. Likevel har jeg gode erfaringer fra de jobbene jeg har hatt som går etter turnus og skal jeg være helt ærlig tror jeg nok ikke jeg er helt ferdig med turnusarbeidet enda. 

  Jeg stikker straks ut av dørene her. Sekken er pakket med litt ekstra klær og litt niste. Jeg ønsker dere alle en super dag!

   

 • Publisert: 08.08.2017, 08:07
 • Kategori: Blogg
 • 2 kommentarer
 • New in

 • Publisert: 07.08.2017, 21:29
 • Kategori: Blogg
 •  

  Nå som jeg har jobbet i barnehage en ukes tid, merkes det at det er et par ting jeg mangler. I tillegg ville jeg en tur på Jekta for å sjekke ut hvorfor det var plassen "to be". Jekta er et stort kjøpesenter her i Tromsø og jeg tenkte det var verdt å ta turen dit for å få tak i det jeg skulle ha og kanskje få med noe annet småtteri. 

  Vi dro rett til Jekta etter jobb. Jeg og samboeren altså. Det ble egentlig en liten spontantur, men hvorfor ikke? Vi hadde ingen særlige planer ikveld uansett. Etter en stund inne på sport outlet, som forresten har ganske mye bra til en utrolig rimelig penge sett i forhold til de store sportsgigantene, satte vi oss for å spise middag. Etter middag tok vi en tur innom sportsgigantene likevel for å se etter noe jeg egentlig fant på sport outlet, men som jeg ikke kjøpte fordi jeg trodde jeg skulle finne noe bedre. Det gjorde jeg ikke, så jeg kom hjem uten en utebukse/overtrekksbukse noe jeg har skjønt er genialt å ha når man er ute i barnehagen. Det får bli på neste handletur. 

  Jeg fikk kjøpt litt annet da og det tenkte jeg at jeg skulle vise dere.

   

   

  På sport outlet kjøpte jeg den blåe sømløse toppen som jeg gleder meg til å bruke både på trening og på jobb. Det er utrolig godt å kunne bevege seg rundt i noe som ikke blir skikkelig ubehagelig etter kort tid og sømløse plagg løser den problematikken. I tillegg kjøpte jeg innesko. Jeg fant et par joggesko i korall/burgunder og likte de egentlig skikkelig godt med en gang. Jeg tvilte litt på kjøpet en liten periode, men er glad jeg endte opp med disse. Litt knalle farger kan vel ingen motstå? Innesko er noe jeg har funnet ut at jeg må investere i da det blir dratt med så mye greier inn i barnehagen at det er rettere ubehagelig å gå i gangene der etter at barn og voksne har vært ute. Vann, sand, stein og søle er hverdagskost, men med et par gode innesko blir det ikke noe problem lenger. Til slutt kjøpte jeg en tre pk med Kari Traa ankelsokker. Disse tre tingene kom på til sammen ca 450kr noe som er relativt rimelig sett i forhold til om jeg kjøpte det samme en annen plass. 

  På G-max var jeg en kjapp tur innom for å se etter et par gummistøvler og et par gode og varme hansker til kaldere tider. Hanskene tenkte jeg å ha i barnehagen da jeg ikke bruker hansker så mye ellers. Det er kun for å holde seg varm når man er ute med barna på kalde vinterdager. Jeg hater å fryse og det er ikke verdt det rett og slett, haha. Når det kommer til gummistøvlene er dette også et kjøp jeg tok i forhold til at jeg jobber i barnehage. Er det noe jeg egentlig ikke liker å gå i så er det gummistøvler, men når jeg jobber i barnehage og kan risikere å måtte være ute i regnvær er det, igjen, ikke verdt å stå ute å fryse og være våt når man bare kan trekke på seg gummistøvlene og nyte regnet. Jeg vet ikke helt hvorfor jeg ikke er så glad i gummistøvler. De er jo geniale med tanke på at man slipper å bli våt og kald. Jeg har aldri kjøpt korte gummistøvler da, så kanskje jeg får øynene opp for noe nytt? Jeg kunne egentlig tenkt med et par fine og høye gummistøvler, men så lider jeg av noe så pent kalt for gener, noe som har gitt meg så store legger at jeg ikke får plass i høye og fine gummistøvler (takk mamma). Jeg synes de korte var søte da og de var gode å gå i noe som egentlig er det viktigste. 

  På bildene har jeg også slengt med en pakke ppiller, haha. Dette må også handles inn både titt og ofte og siden det ble kjøpt inn på denne handleturen tok jeg dem bare med på bildet. Aldri feil med en liten rosa/lilla touch.

  Ha en fin kveld videre alle sammen!

 • Publisert: 07.08.2017, 21:29
 • Kategori: Blogg
 • 8 kommentarer
 • Jeg kommer ikke i gang

 • Publisert: 07.08.2017, 11:00
 • Kategori: Trening og kosthold
 •  

  Nå som det har gått over seks uker siden operasjonen min er jeg så og si klarert til å gå tilbake til gamle vaner. De vanene jeg hadde når det kommer til treningen min. Jeg var daglig på senteret før operasjonen. Etter operasjonen har det naturlig nok ikke vært like mye trafikk fra min side da jeg har måttet være veldig forsiktig. På seks uker har jeg kanskje vært på trening tre ganger eller noe. I tillegg til operasjon har jeg vært midt oppe i flyttekaos og i oppstart på ny jobb. Dette har gjort at treningen har utgått litt og det synes jeg er helt greie ting å skylde på.

  Jeg har likevel hele tiden merket at jeg er gira på å komme igang med treningen igjen. Det er jo noe jeg trives med og noe som gjør at jeg kobler av og fokuserer på noe helt annet. Dessuten gjør det dagen og forsåvidt natten min også, mye bedre. Nå som jeg kan begynne å trene mer "normalt" igjen har jeg egentlig ingen unnskyldninger til ikke å være på trening, men jeg sliter likevel litt med å komme igang igjen. Ikke fordi motivasjonen ikke er der for jeg girer fortsatt etter å være på treningssenteret, men jeg tror det at treningssenteret var så nærme meg i Trondheim har gjort meg veldig bortskjemt.

  Når jeg kommer hjem fra jobb på ettermiddagen er jeg jo sliten. Dette gjør at dørstokkmila blir så utrolig mye lenger når jeg enten må gå en time inn til byen eller stresse med buss for å komme med på trening etter en lang og fartsfull dag på jobb. I Trondheim hadde jeg treningssenteret fem minutters gange fra leiligheten min noe som for det første gjorde det mulig for meg å trene før jobb og skole, men i tillegg var jeg fortsatt motivert til å trene etter en skoledag fordi senteret var så nærme. Her i Tromsø er treningen blitt et stressmoment fordi det er et stykke til treningssenteret. Er det teit å tenke sånn eller forstår dere meg? Haha! 

  Det som for min del var en gledens nyhet, er at kjeden SKY fitness skal åpne treningssenter rett ved leiligheten jeg og samboeren nettopp flyttet inn i. Dette vil gjøre hverdagen min utrolig mye enklere når det kommer til trening. Hadde ikke treningssenteret åpnet der det åpner vet jeg sannelig ikke når jeg hadde kommet skikkelig igang med treningen igjen. Jeg vet fortsatt ikke helt hvordan jeg skal gjøre det i forbindelse med jobb, men jeg kommer nok inn i en slags rutine etterhvert. Når senteret åpnet i september har jeg jobben, butikken, treningssenteret og leiligheten innenfor 15 minutter gange (max), noe som kommer til å være helt supert i en travel hverdag.

  Jeg gleder meg til å komme igang og jeg håper jeg får treningen til å bli en like god rutine som det var før operasjonen selv om jeg nå er i fast 100% jobb.

   

 • Publisert: 07.08.2017, 11:00
 • Kategori: Trening og kosthold
 • 4 kommentarer
 • Bursdagshelg

 • Publisert: 06.08.2017, 18:27
 • Kategori: Blogg
 •  

  God søndag kveld dere! 

  Som dere vet har jeg vært på Målsnes i helga, noe som vil si null dekning og dårlig med nett. Ikke hadde jeg med pcen heller og jeg rakk ikke tenke tanken på å ha den med før vi var godt i gang med reisen vår fra Tromsø. Det har derfor blitt rolig på bloggfronten denne helge, men jeg tenkte jeg skulle komme med en liten update bare for å fortelle hvordan helga har vært.

  Samboeren hadde bursdag på lørdag noe som gjorde det ekstra koselig å være på Målsnes akkurat denne helga. Vi har dessuten vært utrolig heldige med været og jeg har hørt rykter om at ingen har slått nord-Norge på vær denne helga. Det synes jeg vi fortjener i og med at sommeren ikke varer så lenge her oppe som lenger sør, haha. Det er jo fader meg snart vinter igjen, så det gjelder å nyte sommeren mens man kan. Det fine været har resultert i mye utetid og det har vært så deilig. Jeg har faktisk fått litt farge også og det er ikke hverdagskost for meg som er så bleik. 

  Vi ankom Målsnes på fredag. Vi tok bussen til Buktamoen og ble hentet der av svigermor. Vi dro innom butikken på veien og handlet inn til helga. Det er et stykke fra butikken og ut på halvøya så det er greit å få gjort unna handlingen når man likevel kjører forbi. Etter handleturen var det godt å være fremme ute på halvøya jeg har blitt så glad i nok en gang. Denne gangen er det ikke så lenge siden sist, men likevel godt å være tilbake. Fredag kveld tok vi bare livet med ro. Det ble litt småregn utover kvelden så vi satte opp et par parasoller og koste oss med god mat, god drikke og godt selskap. 

  På lørdag byttet jeg og svigersøster på å være på kjøkkenet da vi begge skulle lage en bursdagskake hver. Utpå ettermiddagen var planen å grille ute i det fine været og spise litt god kake etterpå. En rolig og fin bursdag ute og sammen med familie. Kanskje sånn samboeren min liker det best. Vi hadde en kjempefin kveld og vi kunne ikke vært mer heldige med været. Det ble litt regn utpå kveldingen, men det gikk over relativt kjapt. Vi tente bål utover kvelden og kjørte allsang til norske kjente på radioen. Megakoselig! 

  I dag har vi også egentlig bare tatt det med ro. Jeg har vært en del sammen med filletantebarnet mitt og virkelig fått bondet litt. Siden jeg og samboeren har bodd så lenge i Trondheim og kun vært i Målselv få ganger i året har vi ikke fått vært så mye sammen med henne og ho har liksom glemt oss litt for hver gang. Det som blir godt med å bo nærmere er jo så klart å få være mer med både henne og resten av familien her oppe. På ettermiddagen i dag fikk vi sitte på med samboerens søskenbarn tilbake til byen og nå slapper vi bare av. Jeg skal ta det helt med ro siden jeg har en uke på småbarns å se frem til. 

  Det har vært en super helg og jeg er glad vi bestemte oss for å ta turen til Målsnes selv om jeg lett hadde kost meg i Tromsø også. Samboeren hadde bursdag og jeg tror jeg kan si det mest rette i forbindelse med den var å dra til hjemplassen hans å være sammen med familie på dagen. Etter en trivelig helg var det også godt å komme tilbake til Tromsø. Nå skal jeg ta kvelden med ro og forberede meg til morgendagen og uke nummer to i min nye jobb. 

   

 • Publisert: 06.08.2017, 18:27
 • Kategori: Blogg
 • 0 kommentarer
 • Vi skal ut på tur igjen

 • Publisert: 04.08.2017, 11:00
 • Kategori: Blogg
 • Min kjære kjæreste og samboer har bursdag på lørdag så vi bestemte oss for å reise til Målsnes i dag etter at jeg er ferdig på jobb. Jeg har tidlig vakt i dag noe som passer fint sånn at vi får tatt buss i riktig tid i ettermiddag. Jeg tror vi er på plass rundt seks eller noe i kveld. 

  Vi har gått mye frem og tilbake når det kommer til om vi skulle dra til Målsnes eller ikke denne helgen. Det er første helgen etter at jeg begynte i min nye jobb og vi lurte veldig på om vi skulle være i byen eller reise. Det har vært så mye stress med flyttingen. Leting etter leilighet, kjøring, flyttelass og liknende. Ting som følger med det å flytte egentlig. Forrige helg gikk mye av tiden til å komme oss i hus, så en veldig rolig helg ble det ikke. Dette blir liksom den første helgen etter at alt på en måte er på plass. vi har fått hele flyttelasset i hus, det ser greit ut i leiligheten og jeg har kommet i gang på jobben.

  Som sagt var vi veldig frem og tilbake, men så er jo saken den at samboeren har bursdag og da er det så klart veldig koselig å være med familie, noe vi kommer til å være om vi reiser til Målsnes. En rolig og fin helg kommer det til å bli selv om det blir noen timer på reisefot. Det er meldt mange varmegrader i helga, så vi satser på at vi får vært litt ute og tatt en rolig feiring av mannen som nå blir hele 23 år gammel. Jeg har handlet inn til peanøttkake, for det er samboeren så utrolig glad i. Får ta med meg ingrediensene å lage kaken på Målsnes på lørdag. Jeg har ikke laget den før, men hvor vanskelig kan det være hvis man følger en oppskrift til punkt og prikke? Det viktigste er vel likevel at kaken smaker godt, så om den ser ut som et takras er ikke det så viktig, haha. 

  Nå skal jeg først være noen timer på jobb. Jeg skal ha den tidligste vakta sammen med ei annen på avdelingen så jeg vet hvordan morgenrutinene er til jeg en dag står alene å skal ta den vakta. 

  Ha en fin dag alle sammen!

   

 • Publisert: 04.08.2017, 11:00
 • Kategori: Blogg
 • 2 kommentarer
 • Noe viktig?

 • Publisert: 03.08.2017, 18:00
 • Kategori: Blogg
 •  

  Jeg synes det er litt viktig å se på alle de forskjellige menneskene vi har her til lands før vi begynner å uttale oss noe spesielt om verken det ene eller andre. Jeg vet ikke helt hvor dette kommer fra, men jeg fikk bare en tanke. Det er så enkelt å dømme, så enkelt å si "herregud", så enkelt å leve i sin egen boble uten å se alle andre. Jeg regner med de aller fleste har lyst til å ha banken full av penger, dra på ferie hver sommer og leve et liv uten problemer, men dette er da ikke realistisk. I all fall ikke sånn jeg ser det. 

  Det er enkelt å tenke at "sånn jeg har det, har alle andre det også", eller "deal with it, gjør noe med livet ditt", eller så tror jeg også mange tenker at slik de aller største i mediabilde har det, sånn har mange det og det må vi oppnå. Nå tenker jeg på alles synsvinkel her. Både de som måtte sitte i den litt lille og leide leiligheten sin og ser bloggerne på tv, på de som nesten sover utendørs fordi regningene hoper seg opp og ting er vanskelig, på de som faktisk bor utendørs og som sliter med alt de måtte slite med, på de uten bekymringer og som lett kan bruke 50k i måneden, på de som føler et press for å være "perfekt", meg selv som nettopp er ferdig utdannet og som prøver å finne en vei i livet og på alle andre. 

  Dette innlegget ble litt rart, for jeg har liksom ingen rette svar, noen fasit eller en god avslutning på det jeg prøver å få frem. Jeg bare fikk en tanke og følte for å skrive om den. Som blogger leser jeg andre blogger og alt ser ut som en dans på roser noe et liv aldri er. Jeg liker å bruke litt av tiden min på å tenke på de som ikke har like mye og som sikkert gjerne skulle hatt det. Også liker jeg å bruke litt tid på å tenke på hvorfor jeg er her hvor jeg er i dag. Hva gjorde jeg egentlig for å komme hit? Jeg har ikke 50k å bruke i måneden, men jeg bor ikke ute heller. Mine valg i livet har gjort at jeg står akkurat her. 

  Vi har så mange forskjellige mennesker her til lands og jeg synes det er viktig at vi alle tenker på nettopp det. Som bloggere, som politikere og som "mannen i gata". 

  Bare en tanke.

   


   

 • Publisert: 03.08.2017, 18:00
 • Kategori: Blogg
 • 0 kommentarer
 • 6 ukers oppdatering

 • Publisert: 03.08.2017, 16:00
 • Kategori: Blogg
 •  

  Hei dere! 

  Nå vet jeg at vi har hoppet over 5 ukers oppdateringen, men sånn ble det midt i flytteprosessen dessverre. Jeg får heller prøve å komme med en skikkelig 6 ukers oppdatering, hehe. Det er 6 uker siden jeg lå i narkose på operasjonsbordet på Aleris trondheim i dag. Det er litt rart å tenke på at det har gått så lang tid allerede, men det er veldig godt også. Nå er jeg mer eller mindre 100% tilbake og det passer jo egentlig perfekt siden jeg er i ny jobb. Det var seks uker de sa jeg måtte bruke kompresjonsbhen fra klinikken så fra i dag av kan jeg begynne å bruke mine egne. Tingen er jo den at jeg har kastet så mange at jeg tviler litt på om jeg har noen igjen som passer. Blir bh-shopping når jeg får penger kjenner jeg.

  Jeg er fortsatt redd for å overanstrenge meg. Jeg er redd for at jeg skal få vondt og redd for at jeg skal ødelegge sårene mine og dermed få stygge arr. Men jeg tror ikke jeg trenger å bekymre meg sånn egentlig, for når jeg byttet tape etter dusjen min igår kveld så alt veldig bra ut. Sårene er grodd og arrene ser veldig pene ut. De kommer mer eller mindre til å blekne helt bort over en lenger periode. 

  Når det kommer til følelsene i brystene har jeg fortsatt ingen følelse på yttersiden av brystet og akkurat på nippelen. Jeg lurer litt på om det er vanlig at jeg fortsatt ikke har noe følelse når det er seks uker siden operasjonen, men kirurgen min sa det kunne ta litt tid før jeg fikk følelsen tilbake. Tar det mye lenger tid må jeg nok ta kontakt å spørre hvor vanlig/uvanlig det er og hvor lenge jeg eventuelt skal vente før jeg må sjekke det opp. Dette er jo en av mange risikoer som kan forekomme etter en brystreduksjon. 

  Jeg føler meg uansett tipp topp og har ikke noen form for ubehag eller noe. Jeg kan fint løfte, bære og jogge igjen, noe jeg egentlig ikke har fått lov til å gjøre de siste seks ukene. Nå som jeg har begynt å jobbe i barnehage er det veldig greit at jeg får lov til alt dette da det naturlig nok blir en del løfting på jobb. 

  Jeg tenkte jeg skulle stoppe med ukesoppdatering etter uke seks fordi det var i følge Aleris da jeg skulle være tilbake ved mine fulle fem. Om det likevel skulle være noe som helst dere lurer på, så er det bare å spørre meg, så skal jeg prøve å svare så godt jeg kan.

   

 • Publisert: 03.08.2017, 16:00
 • Kategori: Blogg
 • 0 kommentarer
 • Barnets språkutvikling

 • Publisert: 03.08.2017, 12:00
 • Kategori: Blogg
 • Gjennom årene mine på videregående, årene på universitet og årene jeg tilsammen har hatt i praksis er det noe som stadig gjentar seg. Nemlig dette med språk. På videregående gikk jeg helse- og sosial og barn og ungdom (som det het da). På universitetet og høyskolen vet de fleste av dere allerede at jeg gikk barnevernspedagogikk. Jeg har dermed hele veien egentlig vært bestemt på at det er barn og unge jeg skal arbeide med. 

  Og skal man arbeide med barn og unge er språk en stor og viktig del av det. Spesielt nå som jeg jobber på småbarnsavdeling i en barnehage. På småbarnsavdeling har man som oftest barn mellom 0 og 3 år og mange har derfor ikke språket helt på plass. Språket kommer seg som oftest etterhvert som barna blir eldre, men når barnet tilbringer store deler av dagen sin i barnehage er det greit å kunne hjelpe dem litt med jobben. 

  Tre små og enkle tips kan være:

  1. For at barna skal forstå deg, bruk enkle ord og begreper. Bruker man tunge ord og begreper vil ikke barna forstå deg. Hvis man i tillegg ikke setter seg ned på barnets nivå å snakker direkte til det er det absolutt ikke sikkert det vil forstå hva du vil. 

  2. Bruk ord og begrep for ting ovenfor å si "sånn" eller "sånn" og peke. Ovenfor å si "det pålegget" eller "den fargen", kan det være en idè å for eksempel si "den servelaten" eller "den gule koppen" og vise barnet hva det er du snakker om. Da har barna etterhvert enkelte ting å henge ordene på. Bruker man eksempelet i dette punktet vil barnet etterhvert vite hva servelat og fargen gul er for noe. 

  3. For å lære barna nye ord og begrep, sett deg ned på barnets nivå å forklar på en enkel måte. Dette går gjerne inn og ut de første gangene, men over tid vil det være ord og begreper barna kjenner til. 

  Disse små punktene glir gjerne inn i hverandre. Når det kommer til språkutvikling må man rett og slett snakke direkte med barnet, sette seg på barnets nivå og  ikke minst gi barnet muligheten til å utvikle seg. Etter en stund vil barnet kunne fortelle hva det ønsker eller vil. 

  På småbarnsavdeling er dette med språk utrolig morsomt å følge med på. Over bare en kort periode kan barna lære seg utrolig mange ord og man kan følge med på hvordan barna utvikler seg. Det er jo en av grunnene til at jeg har søkt meg til barnehager også, fordi jeg liker å følge med på barns utvikling. 

  Spenning i hverdagen!

   

 • Publisert: 03.08.2017, 12:00
 • Kategori: Blogg
 • 0 kommentarer
 • Den første bæsjebleia

 • Publisert: 02.08.2017, 16:42
 • Kategori: Blogg
 • Hei og god ettermiddag fra ei mett og sliten jente. Jeg ligger som et slakt etter andre dag på jobb og dagens middag. Nå er jeg både mett og sliten, hehe. Dag nummer to i ny jobb har gått bra. Det er fortsatt lite med barn på avdelingen da mange fortsatt er på ferie, så det er rolige tider om dagen. Det er litt godt også da jeg enklere kan bli kjent med barna som er der, de voksne som er der og rutinene på avdelingen. 

  Det har regnet i dag så vi har vært en del inne for å slippe våte og kalde barn. Det skremmer meg litt å skrive at vi har vært inne i dag da jeg vet mange har forskjellige meninger når det kommer til dette. Det er jo ikke sånn at man aldri skal være ute fordi det regner, men det ble sånn akkurat i dag. Man må tenke litt på hva slags barnegruppe man har med å gjøre i sånne situasjoner. 

  Ellers har jeg ikke fått skrevet under på noe enda, men jeg har fått med meg alt av papirer hjem og skal snart sette meg ned å lese gjennom og signere. Kontrakter, taushetsplikter og liknende er viktig å ha på stell når man jobber med mennesker. Politiattest har jeg allerede levert, så den er jo grei. 

  Jeg føler avdelingen jeg jobber på er veldig grei. Jeg trives jo godt på småbarnsavdeling. Jeg har jo jobbet på småbarns tidligere og alltid trivdes, så jeg ble veldig glad for at det var småbarn jeg skulle jobbe med når jeg fikk jobben. Nå har jeg som sagt ikke møtt alle barna enda, men det blir godt å bli kjent med dem når de kommer hjem fra ferie. Jeg har fått et inntrykk av barna som er på plass i barnehagen iallfall og får brukt litt ekstra tid på å bli kjent med dem. Det er jo koselig det også. 

  Avsluttet vakten på jobb i dag med denne jobbens første bæsjebleie og tok meg selv i å kose meg med det da barnet som lå på stellebordet akkurat har møtt meg og fortsatt tillot meg å ta den. Jeg trives rundt stellebordet så det var jo kjempebra at barnet følte seg såppas trygg på meg at jeg fikk lov til å ta nettopp den bleia. En liten tillitserklæring liker jeg å tro. Er det noe som er naturlig å snakke om i barnehagen så er det nettopp dette med tiss og bæsj, haha. Jeg tror vel aldri jeg har vært særlig redd for å bruke disse begrepene tidligere heller, men jeg tror mange synes det er litt kleint å snakke om. Det går nok ikke når man jobber med barn eller har noe med barn å gjøre, hehe. 

  I morgen har jeg en senere vakt igjen og begynner ikke før halv ni. Blir litt annenhver vakt om dagen, men det gjør ikke noe. 

   

 • Publisert: 02.08.2017, 16:42
 • Kategori: Blogg
 • 0 kommentarer
 • Nå tar jeg kvelden

 • Publisert: 01.08.2017, 18:56
 • Kategori: Blogg
 •  

  God ettermiddag dere. Nå er det snart kvelden her i Tromsø etter en lang og spennende dag. Jeg var på min nye jobb fra halv ni til fire i dag. Det har vært mange nye ansikter, inntrykk og mye informasjon. Men sånn er det jo når man begynner i ny jobb så jeg forventet vel egentlig ikke noe annet. Heldigvis har jeg erfaring fra barnehage, så dette skal nok gå fint. Jeg må bare komme meg inn i hvordan de gjør det i akkurat den barnehagen. 

  Det er få barn i barnehagen enda, da mange fortsatt er på ferie. Dette gjør at det er roligere tider noe som igjen gjør at jeg lettere og kjappere kan komme inn i de rutinene som er der. Det var strålende vær i Tromsø i dag så vi brukte store deler av dagen ute. Ellers var det som vanlig i barnehagen frokost, bleieskift, sovetid, flere måltider og mer utetid. Jeg vet hvordan været her oppe kan være når det virkelig står på, så vi må utnytte tiden og det fine været når vi har det, hehe.

  Barna var hyggelige, kollegene mine var hyggelige og jeg har fått bruke dagen på å bli kjent med nettopp dem og min avdeling sine rutiner. Det er det jeg kommer til å bruke de neste dagene på også. I morgen blir det i tillegg litt mer papirarbeid da jeg skal få kontrakt og litt sånn om jeg forsto det rett.

  I morgen har jeg en tidligere vakt, så jeg må opp enda litt tidligere i morgen enn i dag. Starter man tidligere, slutter man tidligere, så jeg klager ikke. 

  I kveld blir det sen middag når kjæresten kommer hjem fra trening, også tror jeg kanskje jeg får besøk av søskenbarnet mitt litt senere også. Jeg er glad vi får til å tilbringe litt tid sammen mens vi enn så lenge bor i samme by. Ha en fin kveld alle sammen!

   

 • Publisert: 01.08.2017, 18:56
 • Kategori: Blogg
 • 0 kommentarer
 • Første arbeidsdag

 • Publisert: 01.08.2017, 07:55
 • Kategori: Blogg
 •  

  God morgen!

  I dag tidlig våknet jeg et par ganger lenge før klokka mi ringte. Var jeg spent? Ja, men jeg tror aller helst jeg bare måtte på do, haha. Det er jo tidlig for meg å stå opp nå med tanke på når jeg pleier å stå opp til vanlig. Men, hverdagen er tilbake og jeg har min første arbeidsdag i ny jobb i dag. Jeg gleder meg til å komme igang og jeg gleder meg til å møte nye kolleger og nye barn som jeg skal tilbringe mye tid med fremover.

  Jeg begynner halv ni så jeg går rundt åtte-fem over åtte så jeg har litt god tid på meg. Jeg liker jo å være tidlig ute, så å være på jobb ti minutter-kvarter før jeg egentlig begynner er noe jeg har som vane. Jeg liker å bruke litt tid på å "tune in". 

  Vi sto opp litt over sju her hjemme begge to. Jeg gikk på badet og ordnet meg mens samboeren begynte å lage frokost. Vi spiste og koste oss til Ellen på skjermen siden "God Morgen Norge" ikke ruller enda. Jeg lagde niste rett etterpå og er vel egentlig klar til å reise nå. Jeg satser på at dette blir en fin dag. En dag med mye informasjon og litt papirarbeid. Jeg har jo ikke fått møtt opp tidligere da jeg har bodd i Trondheim, så det blir nok litt presentasjon og litt underskrifter i dag. Ting som følger med en ny jobb.

  Ønsker dere en fin dag alle sammen, så blogges vi etter jobb! 

   

 • Publisert: 01.08.2017, 07:55
 • Kategori: Blogg
 • 4 kommentarer
 • hits