asaga

Det er vanskelig å være meg selv

 • Publisert: 29.09.2017, 17:00
 • Kategori: Blogg
 •  

  Er det en del av meg som gjemmes? Gjemmes bak for eksempel jobb for å "passe inn", og for at ikke andre skal tenke at jeg ikke gjør nettopp det? Gjemmes jeg bak tittelen min som barnevernspedagog? Føler jeg at jeg må fremstå på enkelte måter og være forsiktig på enkelte områder fordi det er det barnevernspedagoger "skal gjøre" og det er sånn og sånn "de" skal være?

  Jeg har ofte lurt på hvordan jeg hadde fremstått meg selv om jeg hadde levd av bloggen og sosiale medier. Jeg tror kanskje jeg hadde følt meg friere(?). Altså, utenfor en ramme eller uten disse forventningene folk har av meg fordi jeg jobber i barnehagen jeg jobber i eller fordi jeg er ferdig utdannet barnevernspedagog. Jeg har tidligere lurt på hvorfor media kan påvirke så mye og jeg mener virkelig ikke å legge alt under en kam når jeg sier dette, men jeg tror kanskje de som lever av sosiale medier gjør og klarer det mange andre ikke klarer. Dette med å være seg selv, eksponere seg selv som person og sine sårbare og personlige sider. Røre ved andre mennesker som gjerne føler og tenker det samme uten å få frem dette selv. Jeg vet ikke, men kanskje det er sånn for noen.

  Jeg ville jo fortsatt vært den jeg som person er opptatt av å være. Jeg ville fortsatt vært opptatt av å ta vare på barn og unge. Jeg ville fortsatt vært opptatt av å ha kontakt med familien min. Jeg ville fortsatt vært glad i å bruke en del av tiden min på trening. Jeg ville fortsatt likt å bruke en liten slump penger på å kose meg litt skikkelig sammen med de jeg er glad i. 

  Jeg har en følelse av at jeg må være forsiktig. Forsiktig med å være meg selv fordi andre har sin egen forståelse av hvordan jeg som person skal være. Spesielt fordi jeg har rollen som barnevernspedagog hengende over meg. Nå er jeg ikke ansatt som barnevernspedagog enda, men jeg har daglig ansvar for barn og unge og det går jo på mye på det samme. 

  Jeg sier ikke at jeg går rundt å er noen andre enn meg selv, men er jeg egentlig meg selv fullt ut? Tør jeg det? Jeg lurer på om jeg kanskje er litt redd for hva andre skal tenke og tro om meg, spesielt siden jeg har den utdanningen jeg har. Nå føler jeg dette blir litt mye om min rolle som barnevernspedagog, men dette gjelder alt, hele tiden, hele meg. Ikke bare Arnhild som barnevernspedagog, men Arnhild som person. Vi får stadig beskjed om at vi må være oss selv 110%, men jeg tror ikke det er så lett som bare å si at man skal være nettopp det. 

  Jeg tror kanskje at nettopp dette er roten til at mange sliter med å finne seg selv. Hvem er man egentlig og hvordan forventer andre at man skal være? Det er ikke bare bare å finne seg selv i dagens samfunn der man daglig får beskjed om hva som er viktig for deg, hva som er bra for deg, hvordan man skal se ut, hvordan man skal bruke tiden sin, hva man skal bruke pengene sine på og generelt hva man skal gjøre. Når jeg som 23 åring sitter å reflekterer over dette, hvordan er det da for en de som er yngre? Og eldre også, for den saks skyld. 

  Når jeg skriver innleggene mine er jeg veldig forsiktig med å være bastant. Jeg skriver ikke nødvendigvis hva alle andre skal gjøre, men jeg skriver hvordan jeg gjør ting og hvordan jeg opplever det for meg. Jeg føler selv jeg legger opp til at den enkelte skal gjøre opp sin egen mening. Det er iallfall intensjonen. Jeg kan gjerne anbefale. Det hender for eksempel at jeg anbefaler filmer og serier, men det er fordi jeg liker disse, ikke fordi jeg prøver å presse de på andre. Skjønner dere meg? 

  Jeg tror dette tema (hvis det kan kalles et tema) kan reflekteres over i dype og brede uten at man kommer frem til noe spesielt. Hva tenker dere om dette?

  Nå skal jeg avslutte dette innlegget med å, som så mange andre, fortelle dere at dere ikke må være rett for å være dere selv. Hør på deres egne meninger, stå for hva dere tror på, gå kledd som dere vil, spar til hus og bil eller jobb noen måneder før dere reiser jorden rundt, gå på skole eller bruk praksis for å komme dere dit dere vil.. Altså, dere forstår meg. Jeg ønsker bare at det skal være enklere for folk å være folk.

   

 • Publisert: 29.09.2017, 17:00
 • Kategori: Blogg
 • 2 kommentarer
 • Minion-deksel så klart

 • Publisert: 28.09.2017, 18:44
 • Kategori: Blogg
 •  

  Mine instagram followers vet hva jeg har fordrevet tiden min med og også hvorfor jeg ikke skriver før nettopp nå. Rett etter jobb gikk jeg, som igår, rett på SKYfitness for å kjøre gjennom nok en økt. Jeg var på senteret i ca en time og følte meg nok engang som en annen person når jeg kom ut. Etter en økt man er fornøyd med er det så godt å være ferdig, kle på seg uteskoene og vandre hjem. Jeg er sliten, men samtidig føler jeg meg så fresh om dere skjønner. Jeg har gitt jernet og kan gå hjem med god samvittighet. Tromsø har igjen vist seg fra en knallfin side idag så jeg vandret hjem i strålende sol. Jeg håper den aldri forsvinner, men jeg er redd jeg har flyttet til feil sted i landet om jeg vil ha solen året rundt, hehe. 

  På trening idag startet jeg med å hoppe tau. Jeg har falt skikkelig for å hoppe tau og jeg tror det er fordi jeg tidligere følte jeg ikke kunne. Tidligere som i før brystreduksjonen. Det er jo ingen hemmelighet at jeg hadde problemer med kardio før operasjonen og det å hoppe tau var soleklart et av disse problemene. Nå hopper jeg som bare det og det er så deilig. Befriende å kunne gjøre noe man hadde problemer med før. Etter at jeg hadde hoppet i 10-15 minutter tok jeg et heavy booty-builer-band rundt lårene og kjørte på med ti minutter på stairmaster. De første fem minuttene går jeg sakte med et kickback etter hvert skritt slik at jeg virkelig får kjørt rumpa. De neste fem minuttene går jeg fortere, men beholder bandene på for å øke motstanden. Svetten rant bokstavelig talt så dette er en super måte å kjøre kardio på. Etter dette roet jeg litt ned med tre forskjellige typer mageøvelser. Helt til slutt prøvde jeg meg på et sett med biceps-skulder, men dette er fortsatt for vondt for hånden min. Det blir, i mitt hode, helt feil å kun trene den ene armen også, så jeg får bare vente til den vonde armen er frisk igjen, hehe. 

  Når jeg kom hjem fra trening delte jeg noen bilder med følgerne mine på instagram (arniisaga) før jeg spiste en knallgod middag som samboeren lagde. Vi så en episode av "stranger things" mens vi spiste og har ellers bare kost oss. Jeg tenkte kanskje jeg skulle ta meg en tur til byen idag også, men det ble visst ikke noe av. Det er noe med det at klokken går også. Veldig fort innimellom.. Med andre ord synes jeg det ble litt sent. Jeg skal heller kose meg hjemme i kveld også.

  For de av dere som ønsker en oppdatering på jobben jeg var til intervju hos tidligere denne uken, kan jeg bare si at jeg enda ikke har hørt noe. Jeg har fortsatt ingen håp, forventninger eller noe annet da jeg for det første, ikke vet utfallet og for det andre, kanskje må stå for et utrolig vanskelig valg. Jeg har så blandede følelser. Tidligere denne uken tenkte jeg at jeg så klart må takke ja om jeg får tilbud, mens jeg senest idag igjen ble usikker på om jeg bør takke ja om jeg får tilbud om vikariat. Jeg får ta opp kampen med den tanken når jeg får vite mer. Det siste jeg hørte var at de ville ha kopi av vitnemålet mitt fra NTNU. Det har jeg sendt nå, så det blir spennende å få tilbakemelding om kort tid. Skal så klart holde dere oppdatert. 

  Denne helgen skal jeg og samboeren til Målselv. Det blir derfor litt dårlig med blogging denne helgen, men dere vet nå iallfall hvorfor. Jeg skal prøve å forhåndsskrive noen innlegg sånn at dere har noe nytt å lese om dere stikker innom. Jeg vet jo det er kjedelig at det ikke har kommet noen nye innlegg ut på en blogg man følger. Enn så lenge får dere iallfall kose dere videre nettopp denne torsdagskvelden, så blogges vi om ikke så altfor lenge. 

   

 • Publisert: 28.09.2017, 18:44
 • Kategori: Blogg
 • 2 kommentarer
 • Dagen idag

 • Publisert: 27.09.2017, 19:05
 • Kategori: Blogg
 •  

  God tirsdag skulle jeg egentlig til å skrive, men det blir jo så klart helt feil. Spørs om jeg tror det er tirsdag fordi jeg ikke skreiv noe igår? Jeg hadde rett og slett en helt full dag og ingen ferdigskrevne innlegg å legge ut. Det er digg med ferdige innlegg og innimellom er det sikkert helt greie innlegg for dere også, men jeg synes nå iallfall at de innleggene jeg legger ut med en gang er mer personlige. Og det er vel det en blogg kommer lengst på, er det ikke? Personlighet. Igår var jeg ferdig på jobb klokka fire, så rakk jeg såvidt å stikke hjemom for å spise litt før jeg måtte tilbake på jobb. Det var nemlig personalmøte. Etter møtet var det å dra hjem, dusje, spise kveldsmat å legge seg. Den dagen gikk fort kan dere tro.

  Frokost

  Til frokost idag spiste jeg stykke fra gårsdagens pizza. Når man bare er to her hjemme og man får litt middagsrester til overs synes jeg det er veldig deilig å ha restene som frokost og lunsj dagen etter. Så slipper jeg i tillegg å bruke masse tid på å pakke matpakke å lage frokost.

  Vakt på jobben

  Idag hadde jeg egentlig midtvakt, men avdelingslederen spurte på mandag om ikke jeg kunne ta tidligvakta. Det var jo ikke noe problem, så jeg hadde den tidligste vakta idag. Det som er så greit med tidligvakt er at jeg får være med på å ta imot barna når de kommer til barnehagen og det synes jeg kan være veldig koselig.

  Lunsj

  På samme måte som frokosten spiste jeg pizza til lunsj. Haha, dere må jo tro jeg er helt tullerusk som spiser pizza både til frokost og lunsj, men igjen, rester er tingen altså. Vi lagde kun èn pizza, men vi lagde små pizzastykker og det kan jo kanskje lure hjernen til å tro at man ikke trenger så mye mat før man egentlig er mett. Uansett, så hadde vi en del til overs etter igår, så da blir det god mat i pausen på jobben. 

  Aktivitet

  Etter jobb idag dro jeg rett på trening. Deilig å ha treningssenteret midt mellom jobben og leiligheten. Butikken er jo et steinkast unna også, så jeg dro like gjerne med meg middagen på samme turen. Når jeg har tidligvakt er jeg ferdig kvart på tre. Klokka tre var jeg igang med kardio på treningssenteret allerede. Utrolig deilig å ha alt så nærme hverandre. Dørstokkmila er ikke på langt nær like lang lenger. Idag hoppet jeg litt tau, jeg gikk på stairmaster med booty-builer-band, jeg utførte forskjellige typer mageøvelser for å teste ut litt også kjørte jeg et sett med biceps-skulder. Jeg må være forsiktig enda med tanke på både hånda og brystreduksjonen, men jeg er veldig glad for at det er så mye jeg kan gjøre. Og jeg er ikke minst glad for at jeg kan hoppe tau igjen, som er en ting jeg ikke følte jeg kunne før operasjonen. Igjen, så verdt det!


  Haha, mobilbilder altså..

  Middag

  Idag kjørte vi på med en skikkelig god gryterett til middagen. Vi stekte en hvitløksbagett også, så delte vi den og hadde den ved siden av. Utrolig godt og nå sitter vi her gode og mette begge to. Samboeren spiller playstation og jeg blogger. Deilig kveld.

  Hva nå?

  På grunn av armen min må jeg tilrettelegge på jobben, Jeg har derfor fått med meg et skriv hjem som jeg må fylle ut. Hva er mine arbeidsoppgaver? Hva kan jeg gjøre? Hva trenger jeg hjelp til? Dette er spørsmål jeg må svare på, noe som egentlig er helt greit sånn at alle på min avdeling fortsatt kan jobbe sammen for at alt skal være like rutinert og bra. Da vet alle hva jeg kan gjøre og hva jeg trenger litt hjelp til. Likevel synes jeg det er utrolig kjedelig at jeg i utgangspunktet må skrive på et sånt skjema. Jeg har jo ikke noe lyst til å være noe dårligere enn de andre på jobb og jeg vil jo gjøre jobben jeg er ment å gjøre. Jeg håper dette går over snart!

  Ellers har det jo kommet en ny rammeplan for barnehager. Den har jeg heldigvis lest og nå har vi på avdelingen fått et par oppgaver rettet mot den. Utrolig smart ting å gjøre i og med at rammeplanen er en stor del av hverdagen vår. Vi jobber nok mer etter den enn vi tror, men det er greit å ha et forhold til den og samtidig vite hvorfor vi gjør den jobben vi gjør. I tillegg er dette et tegn på av avdelingen har fokus på å holde seg faglig oppdatert og at vi ikke bare dalter etter det gode og gamle. Ikke at alt det gamle nødvendigvis er negativt og dårlig altså, men dere skjønner nok hva jeg mener. Jeg skal derfor bruke noen minutter av tiden min på å begynne med denne. Vi har fått frist og greier, så jeg føler litt at jeg går på skolen igjen, hehe. 

 • Publisert: 27.09.2017, 19:05
 • Kategori: Blogg
 • 4 kommentarer
 • Noe med stemningen

 • Publisert: 25.09.2017, 19:38
 • Kategori: Blogg
 •  

  God kveld flotte mennesker. Da er jeg plassert i sofan igjen etter en dag med mye opplegg, reising, venting, spenning og kanskje en litt spesiell stemning. Når jeg sto opp idag kledde jeg meg i en litt finere bluse enn jeg vanligvis har på meg på jobb, jeg sminket meg litt mer enn jeg pleier å gjøre på en vanlig dag og jeg pakket faktisk ikke lunsj. Jeg var på jobb til halv ni og hadde en vanlig arbeidsdag frem til klokken var kvart over elleve. Bussen var forsinket med to minutter, men var på plass 11:18 og plutselig befant jeg meg på vei til Tromsø sentrum og til jobbintervjuet mitt. Jeg synes det har vært en merkelig form for stemning idag. Samtidig vet jeg at jeg har hatt hode fullt av tanker og usikre følelser og kan derfor ha følt på denne stemningen uten at den nødvendigvis har vært der. 

  Når jeg kom til sentrum brukte jeg litt tid på å finne ut hvilken bygning jeg skulle inn i. Jeg presterte å gå feil på første forsøk, så det var bra jeg hadde litt god tid på meg. Når jeg først fant frem satte jeg meg ned og ventet på å bli hentet av de jeg skulle være så heldig å få snakke med. Inne på kontoret der møtet fant sted møtte jeg tre veldig hyggelige mennesker og jeg snakket med dem i nesten en time. Intervjuet gikk fint. Vi hadde en hyggelig tone og jeg tror jeg fikk sagt det jeg trengte å si og svar på det jeg trengte svar på. Likevel er jeg ny i nettopp det gamet og det kan jo være de synes jeg er for ny og uerfaren for en sånn type jobb. Jeg tør ikke verken satse eller håpe på noen ting. Jeg tar det som det kommer og får bare vente på svar. De skulle gi meg beskjed i løpet av uken. 

  Etter intervjuet møtte jeg samboeren i byen. Vi hadde en liten time på oss til å spise lunsj og jeg var relativt sulten da jeg ikke hadde spist siden frokost. Etter en rask lunsj tok vi bussen til UNN og legevakten. Hånden min har vært vond i over to uker nå og jeg fikk endelig bestilt meg time på legevakten. Timen var egentlig 14:40, men på grunn av pågang måtte jeg vente over en time for å komme inn. Når jeg først hadde kommet meg dit tenkte jeg at jeg bare måtte vente. det var som jeg fryktet, ikke så mye å si. Jeg har jo egentlig ikke så vondt med mindre jeg belaster hånden. Legen snakket om en påbegynt muskulær greie. Jeg fikk med sykemelding som jeg kan bruke ved behov, men jeg skal prøve å tilrettelegge arbeidsdagen min ovenfor å bli hjemme. Jeg liker å tro jeg er bedre enn jeg var, så om jeg tilrettelegger arbeidet mitt så går det kanskje over. Utfordringen her blir jo at jeg ikke klarer å la være å hjelpe til meg bleieskift, legging og løft generelt. Det er jo en del av jobben, ikke sant, og jeg hater å være noe mindre god enn andre. Jeg får bare ta en prat med avdelingssjefen og ta det derifra. Nå fikk jeg iallfall tatt turen og har fått en lege til å se på det.

  Nå er jeg slapp, sliten og helt forferdelig støl. Vi har spist en god middag og skal ta resten av kvelden med ro. Det skal bli godt med en vanlig arbeidsdag i barnehagen i morgen.

   

 • Publisert: 25.09.2017, 19:38
 • Kategori: Blogg
 • 2 kommentarer
 • Forberedelse til jobbintervju

 • Publisert: 25.09.2017, 14:00
 • Kategori: Blogg
 •  

  God mandag dere! Denne dagen skulle visst by på mer enn jeg trodde. I tillegg til jobb skal jeg også til legevakten med den dumme hånden min og på jobbintervju. Dette intervjuet trodde jeg virkelig ikke skulle finne sted så jeg var veldig overrasket når jeg fikk epost om tid og sted. Det har ikke vært lett for meg å forholde meg til et jobbintervju når jeg er relativt nyansatt i barnehage. Jeg har syntes det har vært flaut med tanke på at jeg har vært så heldig å fått den jobben jeg allerede har. De har heldigvis tatt det fint i barnehagen og skjønner at jeg søkte på den stillingen når den lå ute. Det er tross alt barnevernspedagog jeg er utdannet som. Jeg er veldig takknemlig for at de har tatt det så pent.

  Når jeg nå har måttet forberede meg til et jobbintervju har jeg prøvd å bruke de siste dagene på å finne ut hvordan jeg skal gjøre nettopp det. Jobben det er snakk om er ikke bare en jobb for meg. Det er snakk om en jobb i selveste barnevernstjenesten. Det er snakk om en jobb der jeg personlig skal sitte å avgjøre, en jobb der jeg må sortere hva som er mest alvorlig, en jobb der jeg må følge lovverket som sier om både det ene og det andre. Det er snakk om en jobb der jeg kan gjøre en enorm forskjell, men det er også snakk om en jobb der jeg kan gjøre store feil. Dette skremmer meg litt, men jeg kjenner også på den at jeg kan gjøre mye godt i den jobben om jeg får de arbeidsforholdene jeg trenger for å gjøre jobben riktig. 

  For å forberede meg til jobben har jeg gått tilbake til stillingsbeskrivelsen og lest den flere ganger. Det er jo gjerne sånn at når man søker på jobber så søker man på flere enn èn om man finner flere stillinger interessante. Greit å vite nøyaktig hvilken jobb man skal til intervju for. Det er også greit å vite hva jobben krever av deg som person. Med dette i minnet kan man bruke disse punktene aktivt på intervjuet. I tillegg har jeg brukt litt tid på å lese barnevernloven. Vi brukte jo så klart en del tid på den under utdanningen, men nå er det allerede en liten stund siden jeg var ferdig utdannet og jeg har ikke fått brukt loven noe særlig i arbeidet mitt i barnehagen. Derfor er det greit å friske opp litt og føle at man kommer inn i gamet igjen. 

  Dagen har startet på jobb i barnehagen. Så har jeg vært så heldig å få lov til å dra litt tidligere for så å dra på intervjuet mitt. Etter intervjuet må jeg få tatt turen bort på legevakten. Dette blir en veldig spennende dag og jeg gleder meg så klart til å fortelle dere hvordan det hele har gått. 

   

 • Publisert: 25.09.2017, 14:00
 • Kategori: Blogg
 • 4 kommentarer
 • Uken som gikk

 • Publisert: 24.09.2017, 16:00
 • Kategori: Blogg
 • Akkurat nå

  Akkurat nå slapper jeg av i sofan med pcen på fanget. Jeg er kjempestøl etter første treningsøkt igår, men motivert og klar for å ta en tur bort på senteret idag også. Jeg skal snart få i meg litt mat også tar jeg dagen som den kommer. I tillegg til at jeg moter meg opp til trening tenker jeg også masse på morgendagens jobbintervju og på hvordan jeg kan forberede meg best mulig til det. Veldig spennende blir det iallfall. 

  Ukens innlegg

  "Evaluering av veganeruka"

  "Motivert!"

  "Er jeg på søken etter ny jobb?"

  "Hvordan får vi forholdet til å fungere?"

  Ukens prosjekt

  Denne uken har jeg prøvd å leve på veganerdiett. Dere kan lese mer om hvordan det var HER. En spennende uke, men jeg kjenner jeg gleder meg til å spise noe annet til tross for tankevekkeren jeg har fått denne uken. Fikk dette innfallet etter å ha sett dokumentaren "What the health". Dere kan se den på for netflix og youtube. 

  Ukens middag

  Denne ukens middag må bli kyllingwoken jeg lagde, som det så klart ikke var kylling i. Jeg har jo vært veganer denne uken. Woken besto av grønnsaksblanding, en boks hakkede tomater, mais, løk, nøtter, sursøt saus salt, pepper og oregano. Den ble veldig godt og rester kan godt plasseres i kjøleskapet og nytes både varm og kald i ettertid. 

  Ukens trening

  Denne uken har jeg endelig kommet igang med treningen igjen. Åpningen av SKYfitness sitt nye senter var igår og jeg trente i ca en time. Det var skikkelig godt å kjenne blodet pumpe igjen og det var ikke minst et veldig fint, lyst, åpent og moderne senter. Jeg gleder meg til å bruke noen timer der borte fremover. Det var et par øvelser jeg kjente jeg ikke var klar for enda, både med tanke på brystreduksjonen jeg hadde i sommer og en hånd som enda ikke fungerer optimalt. Jeg kjente blant annet at jeg ikke kan trene pullups helt enda da jeg kjente det godt på venstresiden at kroppen ikke var helt der enda. Etter en slik operasjon må jeg rett og slett høre på kroppen min og da kommer treningen i andre rekke. Likevel var det utrolig mye annet jeg kunne gjøre. Jeg trente så og si hele kroppen når vi var på åpningen igår da vi prøvde mange forskjellige apparater. Det skal bli morsomt og spennende å komme igang igjen.

  Ukens overraskelse

  Denne uken fikk jeg epost om et jobbintervju. Dette intervjuet var noe jeg virkelig ikke trodde ville finne sted og noe som virkelig overrasket meg. Jeg har veldig blandede følelser rundt dette, men jeg er så klart veldig spent. Intervjuet vil finne sted i byen i morgen. Dere kan lese litt mer om intervjuet og mine tanker og følelser rundt det i dette innlegget

  Ukens outfit

  Endelig på plass i treningstøyet igjen på åpningen av SKYfitness igår. Bilde nederst i innlegget er bilde av outfiten jeg hadde på meg på skjørtefredagen på jobb. Hadde i tillegg på meg en svart og tykk strømpebukse som jeg ikke hadde fått på meg på bildet enda, haha. 

 • Publisert: 24.09.2017, 16:00
 • Kategori: Blogg
 • 2 kommentarer
 • Evaluering av veganeruka

 • Publisert: 24.09.2017, 10:58
 • Kategori: Trening og kosthold
 •  

  Hva har jeg gjort?

  Et prosjekt der jeg lever på et vegansk kosthold i en uke. Det er mer i det å spise vegansk enn bare å leve på frukt og grønnsaker. Vi har så mange muligheter idag og det finnes veganske produkter ute i butikken som nesten er "helt like" de vi er vant til. Det finnes for eksempel vegansk ost og veganske former for "kjøtt". Det er ikke like vanskelig å skulle leve på et vegansk kosthold nå som jeg ser for meg det var for en liten stund siden. Denne formen for kosthold og livsstil har tydeligvis blitt populær da flere og flere matvaremerker satser på å ha et eller flere vegetariske og/eller veganske tilbud. 

  Hvorfor har jeg gjort det?

  Jeg så dokumentaren "What the health" og fikk rett og slett et lite innfall som fortalte meg at jeg skulle prøve å leve på vegansk mat i en uke. Jeg var veldig motivert og klar for å prøve dette i starten, så begynte jeg etterhvert å kjenne litt på hvor krevende det kom til å bli. Jeg skulle likevel prøve og selv om det første jeg fikk i meg var noe jeg tydeligvis ikke skulle spist, så fortsatte jeg på rett vei og kom meg gjennom uka. 

  Jeg har større forståelse for hvorfor folk velger å bli både vegetarianere og veganere. Jeg ser på all produksjonen med andre øyne og jeg mener kanskje at vi bør være litt forsiktige. Altså, hva trenger kroppen vår egentlig? Hva er egentlig det beste for dyrene? Handler dette mer om penger enn om folkehelse? Mat skal i all hovedsak være kroppens drivstoff og kanskje er det ikke sikkert at man skal ha i seg alt vi får beskjed om at vi trenger. Jeg vet ikke jeg altså, men jeg ser kanskje på hele dette bildet med litt større skepsis enn jeg gjorde.

  Hva har jeg spist?

  Til frokost og lunsj har det gjerne gått i smoothies, yoghurt (laget av soya), knekkebrød, avokado, rå gulrøtter og liknende. Til middag har jeg ofte laget meg vraps med salat, løk, mais, avokado og tomatbønner. En dag lagde jeg også det jeg normalt pleier å kalle for kyllingwok, men så klart uten kyllingen i denne omgang. Jeg blandet sammen grønnsaksblanding med sursøt saus, en boks hakkede tomater, mais, løk, nøtter, salt, pepper og oregano. Dette ble veldig godt og leftovers kan stå noen dager i kjøleskapet og nytes både varmt og kalt i ettertid. Tidligere denne uken lagde jeg også en vegansk middag fra en pakke ferdige "fileter" jeg kjøpte på butikken. Dette var som skrevet i et tidligere innlegg ikke noe for meg, men jeg fikk iallfall prøvd det. Ellers har jeg laget litt smoothies og spist litt nøtter som slags mellommåltider og spist veganervennlig potetgull og is om jeg skal kose meg litt ekstra. Fant en side på nett med liste over en masse en veganer kan spise. Bare å google. 

  Hvordan har det gått?

  Jeg startet jo hele uken med å ta en omega3 kapsel, haha. Det startet altså med at jeg spiste noe jeg ikke skulle spist, men jeg lærte jo av det og jeg vil tro alle vegetarianere og veganere har gjort litt feil innimellom. Så hadde vi frukt og vaniljesaus i barnehagen når det var tid for frukt på fredag og når jeg skulle åpne boksen med vaniljesaus så spiste jeg den lille skvetten på den plastbiten man må fjerne for å åpne den. Det synes jeg var skikkelig teit, for frem til da så var det bare den omega3-kapselen jeg hadde "gjort feil", haha. Bortsett fra det så tror jeg kanskje jeg har fått det til. Jeg har brukt masse tid på å tenke på hva jeg kan putte i munnen og ikke, men det har kanskje vært litt av poenget med denne uken også. 

  Kommer jeg til å fortsette med vegansk kosthold?

  Jeg kommer nok ikke til å bli helt vegansk. Ikke fordi jeg ikke har respekt for de som er det og hva de står for, men rett og slett fordi jeg er glad i så utrolig mye forskjellige typer mat og et variert kosthold. Det jeg med andre ord kommer til å gjøre er å være mer bevisst. Jeg kommer nok til å være litt mer skeptisk til det jeg putter i munnen og tenke mer på hele prosessen rundt maten. Jeg tror kanskje vi har godt å av å spise litt mindre kjøtt til tross for hvor godt det er. Iallfall tenke på hvor det kommer fra. Jeg tenker også at det å kjøpe ferdig oppskåret koteletter innpakket i plast på butikken er noe annet enn å jakte selv. Skjønner dere meg? Som sagt er det utrolig mange andre alternativer ute i butikk idag, så det er bare å teste ut. 

  Avslutter dette innlegget med å anbefale dokumentaren. Ta den litt med en klype salt, men samtidig åpne øynene deres for at det kanskje er mye vi ikke vet. Dokumentaren heter "What the health" og er blant annet å finne på netflix og youtube.

   

 • Publisert: 24.09.2017, 10:58
 • Kategori: Trening og kosthold
 • 4 kommentarer
 • Motivert!

 • Publisert: 23.09.2017, 19:14
 • Kategori: Trening og kosthold
 •  

  God kveld dere! Etter min dag med  litt planer, litt reising og litt få timer i døgnet har jeg nå endelig fått tid til å sette meg ned med en pose french fries og til å skrive til dere igjen.

  Idag var det som dere vet tid for åpning av treningssenteret på Tomasjord og når jeg først kom meg opp av sengen idag tidlig var det nettopp det jeg forberedte meg på. Jeg hoppet inn i treningsklærne og kjente motivasjonen boble. Men før åpningen klokken 15 var det andre ting jeg rakk å gjøre. Jeg har blant annet støvsugd leiligheten, vasket kjøkkenet, vasket badet og spist frokost som bestod av gårsdagens gode veganermiddag-leftovers og en ananas-papaya-mango smoothie. Når klokken var litt over tolv tok jeg bussen mot pyramiden kjøpesenter for å gjøre unna litt bursdagsgavehandel og for å få sendt gavene på postkontoret. Når jeg kom hjem litt over 14 var det snart tid for å ta turen bort til det nye senteret, SKYfitness. 

  Jeg sier bare wow. For en stort, lyst og åpent senter de har prestert å lage der borte. Vi var to av de første som tok turen bort og vi fikk ordnet med mitt treningskort, hilst på noen trenere og sett oss rundt på senteret. De har laget avdelinger, men har fortsatt en åpen løsning. De har prestert å lage en skikkelig bra planløsning og jeg gleder meg masse til å bruke noen timer der borte. Det er så deilig at det kun tar meg fem minutter å gå dit fra leiligheten. Når vi kom bort å spurte hvor mange medlemmer som hadde meldt seg inn var det 600 stk som hadde blitt medlemmer før åpningen. Det er jo helt vilt og så klart kjempebra. Jeg tror det var lurt å starte opp med treningssenter nettopp på Tomasjord. 

  Vi brukte litt tid på å se oss rundt og snakke med en av de personlige trenerne som jobber der. Etterpå testet vi ut litt apparater og plutselig hadde vi trent en times tid. På grunn av smerter i armen og med brystreduksjonen i bakhode tok jeg det litt rolig første ordentlige treningsøkt, men det var utrolig deilig å kjenne blodet pumpe igjen. Jeg har fått øynene åpne for hoppetau da og fikk prøvd meg på det idag. De av dere som følger meg på instagram (arniisaga) har sett hvordan det gikk, hehe. 

  Jeg anbefaler så klart alle å melde seg inn. Ikke fordi jeg er sponset på noen som helst måte, men fordi trening i seg selv er så godt for oss. I tillegg kan det jo være så utrolig morsomt. SKYfitness er et døgnåpent senter, det koster ikke mer enn 299kr/mnd og det er ingen bindingstid. Jeg og samboeren snakket om det rett etter åpningen at man får mye for pengene. Så er jo treningssenteret på Tomasjord splitter nytt med masse nytt utstyr og det gjør bare det hele enda bedre. Dere kan lese mer og melde dere inn HER

  Nå skal jeg kose meg med mat, potetgull og "Skal vi danse" på skjermen mens samboeren har dratt til byen for å spise burger med et par kompiser. Denne lørdagen har vært fantastisk!

   

 • Publisert: 23.09.2017, 19:14
 • Kategori: Trening og kosthold
 • 2 kommentarer
 • Endelig åpning

 • Publisert: 23.09.2017, 12:00
 • Kategori: Trening og kosthold
 •  

  Endelig er det lørdag og klart for åpning av det nye treningssenteret her på Tomasjord. Jeg har gledet meg helt siden jeg fant ut at det skulle åpne og nå er det endelig tid for det. Åpningen skulle egentlig være for en uke siden, men det ble noen forsinkelser så de måtte vente en uke. Det har gjort at jeg bare har gledet meg ekstra denne uken. Åpningen begynner klokken 15 idag og jeg gleder meg til å bli vist rundt i lokalet på et splitter nytt treningssenter. Jeg har hørt rykter om at det skal bli noe servering også og det blir jo koselig. Det skal bli så gøy å møte motiverte og og energifulle treningsveiledere, eiere og personlige trenere. Jeg håper iallfall de kommer til å være der og at de er skikkelig gira på å komme igang med driften av senteret.

  For en uke siden var jeg klar for å smette inn i et nytt sett med treningstøy å møte opp på senteret, men det ble denne lørdagen istedenfor. Bedre sent enn aldri, og det er jo egentlig bare bra de tar seg tid til å fullføre senteret 100%. Denne lørdagen er jeg mer gira på å dresse meg opp i treningsklær ovenfor en kjole iført masse sminke, hehe.

  Jeg føler dette på en måte blir en ny start for meg når det kommer til trening. Jeg var skikkelig motivert og flink før brystreduksjonen min, men etter operasjonen har jeg ikke trent på langt nær så mye og ofte som jeg gjorde, logisk nok. I tillegg til operasjonen har sommeren vært preget av mye greier da jeg blant annet fikk meg jobb i Tromsø og brukte mye tid på å flytte fra Trondheim og oppover. Nå er jeg ved mine fulle fem og kan begynne å trene skikkelig igjen. Jeg har kommet igang med jobben, jeg har funnet meg til rette i leiligheten og jeg er kjent nok i byen til å vite sånn ca hvor jeg befinner meg, haha. Det var jo det jeg sa tidligere også, at jeg ville finne min plass i en relativt ny by og i ny jobb før jeg begynner med noe ved siden av. Nå har vi jo bodd i Tromsø i snart to måneder og jeg føler meg mer enn klar for å begynne. 

  Det som er så greit med dette treningssenteret er jo at det ligger fem minutter unna utgangsdøren min. Mellom meg og treningssenteret har vi dagligvarebutikken og ikke så langt unna senteret i en annen retning har jeg jobben min. Jeg har så og si alt jeg trenger innenfor 10 minutters gange og det er så utrolig deilig. Det å slippe å være avhengig av buss er jo forsåvidt veldig godt. Jeg har jo ikke bil i Tromsø enda. 

  Jeg er gira, jeg er motivert og jeg er klar!

   

  Throwback: første treningsøkt etter operasjonen. Jeg er sikker på at jeg kommer til å smile like bredt idag.

 • Publisert: 23.09.2017, 12:00
 • Kategori: Trening og kosthold
 • 2 kommentarer
 • Anbefales ikke..

 • Publisert: 22.09.2017, 19:00
 • Kategori: Trening og kosthold
 •  

  Igår prøvde jeg meg på noe jeg helt ærlig må si jeg ikke anbefaler videre. Jeg er jo veganer denne uka og på mandag (eller tirsdag) var jeg på butikken for å handle inn litt ting jeg faktisk kunne spise. Da handlet jeg blant annet inn noen "fileter" som blant annet var laget av soya. Jeg gledet meg veldig til å prøve det og til å lage noe skikkelig godt ut av det. Jeg tenkte egentlig det skulle bli en slags lørdagskos, men klarte ikke vente lenger enn til igår ettermiddag. Da måtte jeg bare prøve for jeg var så spent på hvordan det ville smake.

  Jeg kokte opp rosenkål, kuttet opp litt avokado, stekte disse filetene etter at de var marinert i olje, hvitløk og krydder og serverte med litt mais til. Altså, noe seigere enn det der har jeg aldri smakt før i hele mitt liv, haha. Jeg ser for meg at det å lage dette selv med egne grønnsaker for eksempel kan være veldig godt, men det jeg kjøpte på butikken og spiste igår ble virkelig bare helt tamt, kjedelig og rett og slett litt kvalmende.

  Jeg liker egentlig ikke flerre av meg negativitet, men det var faktisk ikke noe godt og da tenkte jeg som så at jeg måtte være ærlig å si det. Jeg spiste grønnsakene mine da, haha. Som sagt så tror jeg det er utrolig mye godt man kan lage selv og som en veganer kan spise, men disse ferdige "filetene" kan jeg ikke anbefale videre. Jeg hadde heller brukt noen minutter ekstra på kjøkkenet for å lage noe for hånd enn å spise dem om jeg hadde visst hvordan det ville bli. 

  Men når dette er sagt, så er jeg glad for at jeg prøvde. Akkurat den retten var ikke min greie og det er greit. Kanskje er det noen andre som liker denne retten og for deres skyld er jeg glad for det. Jeg for min del kommer til å prøve noe annet neste gang, hehe. 

   

 • Publisert: 22.09.2017, 19:00
 • Kategori: Trening og kosthold
 • 2 kommentarer
 • Brannvernuke

 • Publisert: 22.09.2017, 16:00
 • Kategori: Blogg
 •  

  Denne uken har vi hatt brannvernuke i barnehagen. Det er noe mange barnehager har denne nettopp denne uka og selv om jeg hater brannalarmen ser jeg så klart hvor utrolig viktig det er at man har brannøvelser, også i barnehagen.

  Det er viktig at barna forstår hva brann er for noe, forstår hvor farlig det er og ikke minst forstår hva de skal gjøre om det begynner å brenne. Vi har hatt brannøvelser denne uken som er både varslet og uvarslet. Det eneste vi vet på den varslede brannøvelsen er hvilken dag øvelsen er, ikke klokkeslettet. Om man vet både tid og dato kan man jo bare passe på at barna sitter klare i gangen med skoene på, eller enda enklere, bare ha barna ute når man likevel vet brannalarmen skal gå. Brannøvelsen kommer til å ha så mye mindre mening om man vet dette, så med tanke på læringskurven er jeg forsåvidt glad for at vi ikke får vite så altfor mye når det kommer til disse øvelsene. 

  Jeg jobber på småbarnsavdeling og det skal litt til for at så små barn vil sitte stille i en lenger periode for å høre meg snakke om brann. Da er det greit å ta denne praten når de likevel sitter stille. Som for eksempel ved frokostbordet. Da snakker vi for eksempel om hva brann er for noe, hvem man må ringe om det begynner å brenne og hvor man skal møtes når brannalarmen går. I tillegg er det en idè å lese bøker om brann eller synge brannsanger. 

  Barna som har gått i barnehagen i flere år husker kanskje litt fra tidligere brannvernuker, mens andre barn ikke har vært med på det før. Det er like viktig at man hver gang tar brannvernuka på alvor og går gjennom alle viktige poeng når det kommer til brann. Det kan virke skremmende for enkelte, men skremmende er nettopp det brann er og det må taes seriøst. Det viktigste er at barna er opplyst og at det gjennomføres øvelser slik at både barn og voksne vet hva man skal gjøre. 

   

 • Publisert: 22.09.2017, 16:00
 • Kategori: Blogg
 • 4 kommentarer
 • Er jeg på søken etter ny jobb?

 • Publisert: 21.09.2017, 19:00
 • Kategori: Blogg
 •  

  Skal jeg slutte å jobbe i barnehagen å søke etter noe nytt? Det er en tanke jeg får når jeg jobber i barnehage som fagarbeider, men har en bachelor i barnevernspedagogikk. Jeg på min side mener jo at barnehager og barneskoler også trenger barnevernspedagoger/sosialarbeidere for å få et tverrfaglig team rundt barna. På denne måten får man kanskje i større grad fatt på enkeltting som kan bli bedre? Jeg sier ikke at barnehagelærere, fagarbeidere og assistenter ikke gjør en bra jobb og at de ikke kan nok, for de personene jeg jobber med er knallflinke og jeg merker at de sitter på god kompetanse og erfaring. Likevel skader det aldri å ha en sosialarbeider innabords og det blir faktisk mer og mer populært å få disse inn i barnehagene og barneskolene. 

  Jeg vurderer ikke å slutte fordi jeg ikke trives. Jeg har gode kolleger på avdelingen min og jobber med herlige unger. Grunnen til at jeg vurderer å finne annen jobb er fordi jeg for det første ikke får jobb som sosialarbeider i barnehagen. Jeg vil jo gjerne få jobb som det jeg har utdannet meg som. For det andre ønsker jeg større utfordringer. Jeg ønsker å bruke det jeg har sittet på skolebenken i tre år for å lære. Jeg ønsker å i større grad hjelpe de som sliter og som trenger en hjelpende hånd. Jeg sier ikke det ikke finnes hjelpetrengende barn i barnehagen, men jeg ønsker noe større. Skjønner dere meg? Dessuten kjenner jeg litt på det at jeg ønsker å få lønnen jeg fortjener med tanke på kompetansen min. 

  -------------------------------------

  Både det som står skrevet ovenfor og tittelen er skrevet for flere uker siden. Det er til en viss grad fortsatt sant, men det er rart å se tilbake på de to avsnittene nå. Jeg ønsker jo å jobbe med hjelpetrengende barn. Det er det jeg er utdannet for å gjøre. Samtidig trives jeg så godt i barnehagen at det å jobbe en annen plass skremmer meg litt. Kommer jeg til å trives så godt på en annen plass? Det er en risiko å ta når man skifter tittel og arbeidssted. Jeg vil si jeg har hatt enorm flaks når det kommer til jobben jeg har nå. Fy flate for noen bra mennesker jeg jobber med. Jeg føler jeg og mine kolleger er en "match made in heaven" og det tror jeg virkelig ikke alle er så heldige å få på arbeidsplassen sin. 

  Så, om jeg noen gang skulle få meg ny jobb, er det ikke bare mine kolleger jeg drar fra. Jeg drar også fra barna i barnehagen, som jeg på utrolig kort tid har blitt utrolig glad i. Kommer jeg noen gang til å se dem igjen? Med tanke på arbeidsplassene man finner barnevernspedagoger så kunne jeg jo sagt "forhåpentligvis ikke", men dere skjønner hva jeg mener. Alle klemmene jeg har fått, alle smilene som treffer meg, alle tårene jeg har tørket og all latteren jeg får i min hverdag kommer jeg ikke til å få (på samme måte) om jeg slutter å finner meg noe annet. I tillegg har barna i barnehagen blitt kjent med meg og hvordan jeg praktiserer arbeidet mitt, så hvis jeg slutter vil det være en omveltning for dem å igjen måtte bli kjent med noen nye som skulle ta min plass. Nå er barn verdensmestere i å tilpasse seg, men det er jo en tanke jeg sitter med. 

  Grunnen til at jeg skriver dette er fordi jeg har fått et jobbintervju. Jeg søkte helt tilfeldig på en jobb jeg tvilte sterkt på at jeg ville få noen svar fra for en tid tilbake. Plutselig fikk jeg epost om tid og dato for intervju. Jeg trodde jeg hadde fått bakoversveis før, men tydeligvis ikke, for det jeg fikk når jeg leste den eposten var nettopp en bakoversveis ulik noe annet jeg har fått. Jobben er i selveste barnevernstjenesten og det er derfor jeg er så sjokkert over intervjuet. Jeg ser at barnevernstjenesten er skeptiske til å ta inn nyutdannede personer, noe jeg til en viss grad forstår, så derfor trodde jeg ikke dette intervjuet ville finne sted. Når jeg fikk epost var jeg sikker på at det var èn med informasjon som: "bekreftet mottatt søknad, du vil bli kontaktet om vi ønsker intervju"- eller noe tilsvarende. 

  Nå river det i hode, kropp, sjel og hjerte og jeg vet ikke med sikkerhet hva jeg skal følge. Jeg drar på intervjuet og tar det derifra. Sjefen, avdelingslederen og kollegene mine på avdelingen har fått beskjed om dette og de tok det penere enn jeg noen gang kunne forventet. Det virker som om de oppriktig er glad for at jeg har fått intervjuet og det setter jeg enormt stor pris på. Jeg var redd de skulle være skuffet over at jeg hadde søkt på en annen jobb når jeg, per dags dato, kun har jobbet i barnehagen i ca to måneder. Hvis jeg noen gang slutter i nettopp den barnehagen, kommer jeg til å måtte dra fra noen av de beste kollegene jeg har hatt og det synes jeg er litt trist. Jeg hadde jo egentlig sett for meg å jobbe der ganske så lenge..

  Dette blir veldig spennende og jeg skal så klart ta dere med på veien. Nå skal jeg drømme meg bort i plassen nedenfor å prøve å slappe av litt. Ha en fin kveld!

   

 • Publisert: 21.09.2017, 19:00
 • Kategori: Blogg
 • 2 kommentarer
 • Hvordan får vi forholdet til å fungere?

 • Publisert: 21.09.2017, 16:00
 • Kategori: Blogg
 •  

  Ærlighet

  Ærlighet er uten tvil det som varer lengst. Jeg personlig klarer ikke ljuge eller holde noe vesentlig hemmelig for samboeren min heller, for da blir jeg sittende å bruke all min energi på å være tankefull, stresset og sur. Vi har vært sammen i snart tre og et halvt år og ærlighet er helt klart en grunn til det. Jeg personlig har ikke alltid hatt to ben plassert på jorda samtidig og sammen med samboeren og ærligheten har vi sammen funnet ut at forholdet vårt er det som gjelder. I tillegg er det viktig å snakke om ting som eventuelt skulle plage eller irritere sånn at man ikke alene går å grubler over ting og gjør et lite problem veldig stort. Snakk om ting, bli enige og jobb mot det dere måtte finne ut av.

  Humor

  Forholdet vårt er basert på store mengder humor. Hadde vi ikke hatt humoren så vet jeg neimen ikke hvor vi hadde vært. Jeg tror vi er et ganske sært par der de som ser oss utenfra og inn må tro vi hater hverandre, haha. Når folk tror vi krangler så tuller vi bare liksom. Vi har en spesiell og sær type humor og når vi tuller så kan det ofte være at det kun er oss selv som forstår det. Humor, latter og det å ikke ta seg selv så veldig høytidelig er gull verdt i forholdet vårt.

  Overraske

  Det er som regel alltid hyggelig å overraske samt bli overrasket. Det trenger ikke være store og avanserte greier. Det kan for eksempel være at samboeren har støvsugd eller brettet klær bare så jeg slipper å gjøre det når jeg kommer hjem fra jobb. Jeg er kanskje litt mer glad i å overraske enn samboeren er, men jeg ser alltid på han hvor glad han blir når han ser hvor glad jeg blir over at han har gjort noe for å glede meg. For en setning, men den gir faktisk mening, haha. Jeg personlig liker å planlegge en  hel kveld, lage en middag jeg vet samboeren er glad i og liknende. 

  Jeg elsker deg

  Som Lee Brice synger i sangen "Love like crazy" er det bare å kjøre på med tre av de viktigste ordene i et kjærlighetsforhold. "Jeg elsker deg" sier blant annet at man respekterer personen man er sammen med og gjensidig respekt er utrolig viktig om man skal fungere sammen i lengden. Så betyr det så klart at man er glad i hverandre og liker å være sammen med personen man er sammen med. Når jeg får høre de tre ordene blir jeg glad, jeg får en varm følelse inni meg og jeg smiler om munnen. Det er veldig fint å få en slags bekreftelse på at den andre part har det bra.

  Unnskyld

  Om det skulle oppstå en eller annen grunn til å si unnskyld, si det. Jeg som alltid har vært sta har måttet jobbe med meg selv på dette punktet. Det å si unnskyld har føltes som et tap og det er ikke sånn det skal være. Et unnskyld er som oftest godt for hode, hjerte og alle involverte parter. Det hjelper som oftest til med å løse problemene som har oppstått. Sier en person unnskyld, tror jeg også sjansen er større for at resterende involverte parter tør å slippe ned sin guard å si det samme. 

  Interesser

  I vårt forhold har vi mange felles interesser, men vi har også noen egne. Dette gjør at vi sammen fungerer godt, men at vi også fungerer godt hver for oss. Samtidig liker vi godt å være sosiale like godt som vi liker å ta en rolig lørdagskveld foran skjermen. Felles interesser har gjort at vi trives godt i hverandres selskap der vi samtidig gjør ting begge liker. 

  ----------------------------------------------------

  Jeg spurte samboeren når jeg nesten var ferdig med dette innlegget hva han tenkte om dette. Han svarte at vi får forholdet til å fungere fordi vi er så kule begge to.. Så, det fungerer sikkert det også..

   

 • Publisert: 21.09.2017, 16:00
 • Kategori: Blogg
 • 2 kommentarer
 • Tankefull og stressa

 • Publisert: 20.09.2017, 19:35
 • Kategori: Blogg
 •  

  God kveld dere. Idag synes jeg det har vært en travel dag på jobb noe som har gjort meg litt sliten i ettermiddag og som igjen resulterer i et sent innlegg. Som jeg har sagt tidligere er det dagsformen til barna som styrer hvordan arbeidsdagen blir og til tross for at vi har vært fire stykker på avdelingen idag, så synes jeg det har vært litt travelt. Sånn er det innimellom og det er greit det. Dagen har gått fort, hehe.

  Jeg har også fått ansvar når det kommer til FORUT-prosjektet og jeg har hatt mitt første FORUT-møte idag. FORUT er en organisasjon som blant annet bistår for å bedre levekår for fattige og undertrykte. Barnehagen jeg jobber i skal være med å samle inn penger til denne organisasjonen og før en slik dag krever det litt planlegging. Gøy å se at man også i barnehage kan være med å bistå og samtidig bruke hele opplegget som en læringsprosess for barna. 

  Jeg har ellers en del å tenke på for tiden og jeg har i tillegg jobbet i flere dager for å få en time hos legevakten. Det spørs om det ordner seg så jeg får dratt på mandag. Da er vi en ekstra person på avdelingen og jeg kan kanskje få tatt meg en tur bare for å sjekke at jeg ikke er døende. Jeg er relativt sikker på at det eneste de kommer til å si er at jeg må holde meg i ro, men nå har jeg hatt vondt i snart to uker så det er greit å få bekreftet at det kommer til å gå over med tiden som hjelp. Det skal bli godt med månedsskifte snart så jeg får meg fastlege igjen. 

  Etter jobb idag har jeg faktisk brukt ganske mye tid på å se direktesendinger av at kronprinsparet har vært i nord-Trøndelag, haha. De har vært i Namsskogan familiepark, noe som var min arbeidsplass i tre sesonger, så det var litt gøy å følge med. Jeg spiste ikke middag før klokken var rundt sju, men jeg spiste en halv pose peanøtter litt tidligere da, så jeg har ikke lidd noen nød akkurat, haha. Ellers har jeg prøvd å slappe av, senke stressnivået, forberedt meg til tidligvakt i morgen, ryddet kjøkkenet og støvsugd leiligheten. Nå skal jeg kose meg med "Mitt kjøkken ruler" og etterhvert ta kvelden siden jeg skal være på jobb klokka sju i morgen tidlig. 

  Ha en super kveld alle sammen!

   

 • Publisert: 20.09.2017, 19:35
 • Kategori: Blogg
 • 4 kommentarer
 • Feilet første dagen

 • Publisert: 19.09.2017, 16:00
 • Kategori: Trening og kosthold
 •  

  God tirsdag dere. Jeg er fortsatt i live selv etter et døgn på veganer-diett. Jeg føler ikke jeg gjør så mye annet enn å la være å spise kjøtt, meieriprodukter og annet som ikke er et plantebasert kosthold, men det er vel det en veganer-diett går ut på. Jeg startet med dette igår, men det første jeg gjorde var likevel å spise noe jeg egentlig ikke skulle spist. Jeg tok en kapsel med omega3 kosttilskudd og når jeg tenkte meg om etterpå så er jo det fiskeolje. Det er det jeg mener med at vi så lett får i oss mat og annet uten at vi tenker over hva det inneholder. Det teiteste med dette er jo at jeg leste på flasken før jeg tok kapselen også, men spiste den likevel. Det var tidlig på morgenen og jeg tror jeg tenkte litt feil, haha.

  Bortsett fra denne lille kapselen har jeg holdt meg til et plantebasert kosthold i litt over et døgn og som sagt så lever jeg enda. Jeg skal ikke si at kaken på personalrommet eller maten jeg luktet på vei hjem fra jobben ikke fristet, men jeg har bestemt meg for å gå på veganer-diett denne uken, rett og slett for å se hvordan det er. Igår spiste jeg druer og drakk en smoothie (uten yoghurt så klart) til frokost. Til lunsj spiste jeg druer og to gulrøtter pluss nok en smoothie. Til middag skrapte jeg sammen noe jeg hadde hjemme da jeg ikke hadde handlet noe enda, haha. Lefser med agurk, mais, salat, løk, tomatbønner og litt knuste maisskjell på toppen. Maten var litt tammere enn middagene jeg er vant til, men det var en enkel, lett og rask middag å lage. 

  Vi tok en tur på butikken igår også og vi gikk til disker og hyller jeg nesten ikke visste fantes. Jeg har jo aldri hatt fokus på å kjøpe kjøttfri mat eller mat uten for eksempel melk i. Det er dyre varer da, men når man ikke bruker penger på å kjøpe kjøtt så går det kanskje opp i opp? Jeg kjøpte blant annet grønnsaker, nøtter, vegansk yoghurt og Oumph!. Det blir spennende å se om "kjøtt" laget av soya er godt. 

  Jeg lurer på hva jeg om noen dager kommer til å synes om dette forholdet til mat. Jeg vil tro det er noe man venner seg til og man skjønner nok fort hva man kan spise og ikke. Dessuten ble jeg med i en veganergruppe på facebook og der la de ut bilder av alle slags retter. Alt fra "kjøttretter" til desserter. Alt uten blant annet kjøtt og meieriprodukter. Det er jo gøy at det går an. 

   

 • Publisert: 19.09.2017, 16:00
 • Kategori: Trening og kosthold
 • 4 kommentarer
 • Fem dager igjen

 • Publisert: 18.09.2017, 19:00
 • Kategori: Trening og kosthold
 •  

  For ganske nøyaktig en uke siden skreiv jeg et innlegg med samme tittel. Hvorfor jeg nå skriver det igjen er av den enkle grunnen at treningssenteret som da skulle åpne om fem dager ikke åpnet likevel. Etter at de kom ut med ny åpningsdato er det igjen fem dager til senteret skal åpne og fra og med da er planen at treningen er tilbake for fullt. Etter operasjonen har jeg ikke vært så mye på treningssenteret. Jeg måtte så klart holde meg i ro en stund også ble det flytting og masse stress i Trondheim som har gjort at treningen ikke ble første prioritering.

  Nå er det snart tre måneder siden operasjonen og jeg er fullt kapabel til å starte opp med treningsrutinene jeg hadde før operasjonen. Det skal bli utrolig deilig å komme igang og ikke minst er det helt konge at treningssenteret ligger rett ved både jobb, butikk og leilighet. Dette gjør at jeg kjapt kommer meg fra A til B og dørstokkmila blir kortere. Når jeg har seinvakt kan jeg stå opp tidlig å ta en økt før jobb og har jeg tidligvakt kan jeg dra på trening rett etter jobb. Det er iallfall tanken, haha. Jeg tror og håper jeg skal få til dette, jeg fikk det jo til før operasjonen. Lurer veldig på hvordan energinivået er på åpningen på lørdag etter en uke med veganerdiett, men det får jeg bare vente å se.

  På åpningen fristes det med servering og visning på senteret og jeg gleder meg masse til å bli kjent med alt de har å by på der borte. Jeg har så lyst til å bare kjøre på. Jeg har lyst til å bli fylt med energi igjen. Jeg har lyst til å stramme opp å bli fornøyd med meg selv. Trening kan gi meg alt dette, så når kroppen sier ja kommer jeg til å være helt med. Vi er heldigvis to om det her hjemme og det å ha noen å samarbeide så tett med kommer til å gjøre jobben enklere.

  Nå håper jeg virkelig de åpner på lørdag og ikke forskyver det nok en gang, hehe. Senteret som åpner heter SKY fitness og det kommer til å være det største senteret i sin kjede. De har fortsatt noen åpningstilbud igjen som blant annet gir forhåndsinnmeldte en oppstartspakke til en verdi av 1200kr. Jeg er ikke sponset, men tipser gjerne folk om å melde seg inn på et treningssenter uansett. Dere kan melde dere inn HER!

   

 • Publisert: 18.09.2017, 19:00
 • Kategori: Trening og kosthold
 • 5 kommentarer
 • Sugardaddy

 • Publisert: 18.09.2017, 15:18
 • Kategori: Blogg
 •  

  For ikke mange dagene siden ble det snakket mye om dette med å ha en sugardaddy. Det ble reklamert for egne nettsider der man kunne skaffe seg sin egen sugardaddy og det ble en stor snakkis. Reklamen det ble referert til hadde som mål å få tak i kvinnelige studenter og de reklamerte blant annet med "0kr i studielån".

  Andre bloggere har slengt seg på for å kommentere dette og skriver blant annet om hvor ekkelt det er å ha en sugardaddy som betaler alt for seg og som sikkert krever både det ene og det andre tilbake. Her tror jeg kanskje de skriver ut ifra hvordan de selv ser på saken, men jeg tror også de skriver litt i uvitenhet. Jeg er absolutt ikke for det å ha en sugardaddy da jeg tror, og forsåvidt også vet, at det over tid kan skape psykiske plager hos de som velger å skaffe seg èn.

  Jeg og min gruppe hadde andre året på barnevernpedagogutdanningen et prosjekt der vi skreiv om salg og bytte av seksuelle tjenester. Vi hadde fokus på barn og unge under 18 år, men denne tematikken gjelder så klart for de over 18 år også selv om vi valgte å ha fokus på barn og unge i oppgaven vår. De personene som velger å benytte seg av tilbudet en sugardaddy kan gi, ser nok ikke på saken med like øyne som utenforstående gjør. Jeg vil tro mange utenforstående vil se på dette som en type prostitusjon, mens det for personene det gjelder vil være helt feil å legge seg i denne kategorien. 

  En sugardaddy "krever" ikke nødvendigvis seksuelle tjenester tilbake for pengene eller gavene han/hun gir, men de får det gjerne likevel fordi personen som har en sugardaddy føler de må gi noe tilbake for alt den får. Jeg ser for meg at det er enkelt for utenforstående å tenke at det er helt absurd at folk gjør dette, men ser dere ikke hvordan samfunnet vårt har blitt? Ser dere ikke hvordan alle skal se sånn-og-sånn ut og eie alt av klær og utstyr? Det er til sammen snakk om store mengder penger som de aller fleste av oss ikke har og som man kanskje aldri får. Jeg tror veien til en sugardaddy kan være overraskende kort for mange og det er så klart utrolig trist at det er sånn. Presset på å se "perfekt" ut, ha alle de nye tingene, reise på de eksklusive turene, osv. er så klart fristende for mange.

  Jeg mener det er utrolig viktig å få frem at dette gjelder mange og at vi må se saken fra flere perspektiver og på den måten forstå hvorfor det er slik det er. Når jeg selv var student hørte jeg flere ganger om studenter som for eksempel leide hybelen sin gratis ved å gi utleier en liten hyrdestund eller om studenter som faktisk solgte seksuelle tjenester for å tjene penger. Det er ingen hemmelighet at det er penger å tjene, men det er viktig å si at det er svært ødeleggende å gjøre det. Man kan for eksempel få et usikkert forhold til egen kropp og seksualitet og i fremtiden få store problemer på denne fronten. Det kommer stort sett til å gå på psyken og det er virkelig ikke verdt det. Og husk at selv om mange av oss kanskje ser på prostitusjon og salg/bytte av seksuelle tjenester som en og samme ting, så virker det ikke sånn for alle på grunn av perspektivet man ser det fra. 

  Husk alle sammen, at dere er fine og flotte som dere er. Ingen trenger egentlig masse penger, fancy turer eller vesker til titalls tusen for å ha det bra. Det er bare et bilde som over tid har blitt skapt. Så klart kan det være gøy med penger, turer og klær, men jobb heller over tid for å få dette til ovenfor å skade dere selv. Vit også at dere ikke er alene og at det alltid er folk som vil og kan snakke med dere om det skulle være ønskelig. 

  Jeg håper dere skjønner hva jeg prøver å få frem i dette innlegget, hvis ikke må dere bare spørre meg i kommentarfeltet eller på andre sosiale medier. 

   

 • Publisert: 18.09.2017, 15:18
 • Kategori: Blogg
 • 2 kommentarer
 • Uken som gikk

 • Publisert: 17.09.2017, 15:00
 • Kategori: Blogg
 • Akkurat nå

  Akkurat nå sitter jeg å tenker på middagsbildene jeg har lagt inn i innlegget litt lenger ned her og på at det er så masse jeg neste uke ikke får "lov" til å spise. Sånn er det når man har bestemt seg for å prøve veganerdiett en uke. Ellers spiser jeg smågodt og ser på "Avengers". Jeg sitter å lurer på hva jeg skal ha til middag og tar søndagen med ro etter den aktive lørdagen igår. Leggene kjenner det godt etter turen opp fjellheisen for å si det sånn. 

  Ukens innlegg

  "What the health - Going wegan"

  "Drikkestopp"

  "Det går ikke en dag uten at jeg.."

  "Jeg har ikke stemt"

  Ukens middag

  Denne uken har vi hatt flere gode middager, men disse to er vel ukens beste. En middag med søtpotetmot, rosenkål og fiskekaker og en middag med kjøttkaker, grønnsaker og saus. Skikkelig husmannskost og ofte er det det som er aller best.

  Ukens sang

  Det er ingen hemmelighet at jeg elsker Demi Lovato. Hun har i det siste kommet med flere nye sanger og denne er en av mine favoritter.

  Ukens trening

  Denne ukens trening må være gårsdagens tur opp fjellheisen. Føler dette blir akkurat det samme som jeg skreiv forrige uke og det er forsåvidt riktig, hehe. Planen var jo å kjøre på med et par økter denne helga da det nye treningssenteret egentlig skulle åpne igår, men siden det er forsinket med en uke får jeg ta det neste helg. Gleder meg! 

  Ukens bilde

  Dette bildet er fra gårsdagens tur opp fjellheisen. Vi hadde en utrolig fin dag ute og var på tur i til sammen fire og en halv time. Vi var slitne igår ettermiddag for å si det sånn og var egentlig bare klare for å sette oss foran skjermen med en god middag.

  Ukens innkjøp

  Jeg har vel egentlig ikke kjøpt noe spesielt denne uken, men jeg bestilte noe tidligere som jeg hentet på posten tirsdagen denne uken. Det var en pakke med to skikkelig julete julekjoler som jeg og mine kolleger skal ha det gøy med på jobb. Nå gleder jeg med til desember.

  Ukens nedtur

  denne ukens nedtur er definitivt at hånden min har vært så utrolig vond. Jeg kjenner vel kanskje at den har blitt litt bedre i helga, men den er fortsatt ikke bra så jeg frykter den blir verre når jeg i morgen skal på jobb igjen. Jeg har på følelsen at smerten på en måte har spredt seg oppover armen for da jeg begynte å få vondt lå smerten rundt håndleddet mens jeg nå kjenner det mer opp mot albuen. Jeg irriterer meg grønn over dette og må bare komme meg avgårde å få sjekket det i morgen om jeg får skikkelig vondt igjen. 

  Ukens outfit

   

 • Publisert: 17.09.2017, 15:00
 • Kategori: Blogg
 • 6 kommentarer
 • What the health - going wegan

 • Publisert: 17.09.2017, 11:58
 • Kategori: Trening og kosthold
 •  

  Jeg har brukt litt av denne søndags morgenen på å se dokumentaren "What the Health" og jeg sitter igjen med en annen følelse enn jeg trodde jeg skulle gjøre. Jeg vet at kjøttindustrien kan være dårlig for miljøet og at ikke alt gjøres på riktige premisser, men dokumentaren viste så mange flere perspektiver enn bare hvordan maten vi spiser produseres. 

  Det har egentlig aldri falt meg inn å slutte å spise kjøtt. Jeg har vokst opp med kjøtt og jeg tror så og si alle i min familie spiser kjøtt. Dessuten er det sjeldent jeg får servert noe bedre enn kyllingfilet, en medium stekt biff eller mammas farsekaker. Men hva gjør egentlig denne maten med oss? Trenger egentlig kroppen vår denne type mat? Det er spørsmål som stilles mange ganger i løpet av dokumentaren og svaret fra alle de profesjonelle er "nei". I dokumentaren sier de at vi får alt vi trenger av et plantebasert kosthold bortsett fra vitamin B12. 

  Denne dokumentaren er ikke upartisk for den reklamerer sterkt for et vegansk kosthold, men den forklarer også hvorfor. Dokumentaren forteller oss hvor maten vår kommer fra, hvordan den produseres, hva kroppen vår egentlig trenger av mat og næring og ikke minst hva som ligger bak alt som har med kjøtt og meieriprodukter å gjøre. Nemlig penger. Helseorganisasjoner i Amerika har et stort samarbeid med organisasjoner som går imot deres arbeid for bedre helse. Den er tatt ut fra et amerikansk perspektiv, men er det egentlig så mye bedre her i Norge? Her skal jeg ikke si noe sikkert, men det er jo et spørsmål å stille..

  Dokumentaren har også et stort fokus på sykdom og på at kostholdet man eventuelt måtte ha kan være grunnlaget for mange kjente sykdommer. For eksempel kreft og diabetes. Store mengder medisiner gis ut for å hjelpe de syke, mens de egentlig trenger et helt annet kosthold. Jeg er ute på dypt vann her, for jeg kan ikke nok om dette. Jeg skriver dette kun fordi jeg har sett det gjennom dokumentaren. Jeg tror ikke jeg står i fare for å få kreft eller diabetes, uten at jeg heller ikke her kan si dette med sikkerhet. Med tanke på mitt varierte kosthold, som vi alle hører at skal være det aller beste, skal jeg ikke være i fare for store sykdommer. Men også her har dokumentaren et svar. Selv om jeg spiser kjøtt så betyr ikke det at jeg garantert får en form for sykdom, sjansen er visst bare en del større. 

  Jeg fikk et av mine innfall igjen mot slutten av dokumentaren. Jeg skal prøve meg på et vegansk kosthold fra og med i morgen og en uke fremover. Understreker kosthold da det er forskjell på det og en vegansk livsstil. Bare for å prøve det ut og for å se om det på så kort tid kan ha noen form for virkning på meg. Dette kommer til å bli veldig vanskelig for meg da jeg hele mitt liv har spist kjøtt og meieriprodukter. Faren min er jo tross alt bonde og jeg bodde på gård som barn. Jeg fikk likevel ikke innsikt i hva man egentlig driver med før i voksen alder. Dessuten er det så utrolig enkelt å bare putte noe i munnen uten å egentlig vite hvor det kommer fra eller hva det gjør med meg selv og andre. Den kjeksen jeg spiste på jobb tidligere denne uken inneholder flere ingredienser jeg fra og med i morgen ikke skal spise og det var jo så enkelt å bare spise den. 

  Jeg har en veldig spennende uke i møte og jeg må bruke store deler av denne søndagen på å finne ut hva jeg faktisk kan spise fra mandag til søndag og ikke. Jeg er litt skremt, men samtidig motivert til å bare prøve noe nytt og finne ut hva dette gjør med meg både fysisk og psykisk. Jeg vet ikke om det kan skje noe stort og revolusjonerende på en uke, men det er spennende å prøve det ut. Jeg skal gjøre dette alene, da samboeren sikkert tror jeg har blitt helt tullerusk, haha. 

   

 • Publisert: 17.09.2017, 11:58
 • Kategori: Trening og kosthold
 • 2 kommentarer
 • En perfekt lørdagstur

 • Publisert: 16.09.2017, 18:32
 • Kategori: Trening og kosthold
 •  

  Denne lørdagen har vært så utrolig fin. De av dere som følger meg på snapchat og instagram (Arniisaga) vet hva jeg har brukt tiden på idag, men jeg må bare vise dere noen flere bilder for det var helt utrolig fint der oppe. Jeg og samboeren har vært på tur idag og turen gikk nok en gang til fjellheisen. Samboeren hadde ikke vært der oppe før, så nå fikk han endelig sett med egne øyne hvor fint det er der oppe. Planen var egentlig den at vi skulle ta heisen opp, gå til Fløyatinden(?), gå ned til heisen igjen og spise på kafèen deres og deretter gå hjem. Det ble ikke helt sånn, haha.

  Når vi kom til heisen, var den stengt, noe vi så klart ikke hadde fått med oss til tross for at begge to hadde vært på fjellheisens hjemmeside før vi gikk hjemmefra. Vi skulle ikke la dette ødelegge en fin tur så vi bestemte oss for at vi skulle gå opp til fjellheisen istedenfor. Vi tok en annen rute enn den jeg gikk forrige gang. Tromsø bydrift driver å bygger en trapp oppover fjellet noe som gjorde turen veldig enkel og grei. De er dog ikke helt ferdige, men folke bruker den alt. Forrige gang gikk jeg den bratte stien rett under lina til heisen, noe som også var veldig fint, men som sagt en del brattere. Jeg vil si trappen passer bedre til folk flest og det er enklere å få med seg barn opp om man vil ha det. 

  Når vi kom på toppen var det både solfylt og helt vindstille. Vi så frem til å sette oss litt ned å nyte utsikten. Når vi kom helt opp så vi at kafèen ikke var åpen den heller, så den planlagte lunsjen ble det ikke noe av, hehe. Rart hvordan mine planer alltid endres, noe sikkert dere har fått med dere også. Vi var veldig slitne og tappet for energi når vi kom til toppen så vi tok til takke med turen til fjellheisen også får Fløya vente til neste gang. 

  Det var utrolig fint oppe på fjellheisen idag. Det var mange som var ute å gikk også og det er jo alltid fint å se. Jeg kan virkelig anbefale en tur opp dit. Selv (og kanskje spesielt) nå i høstværet.

   

 • Publisert: 16.09.2017, 18:32
 • Kategori: Trening og kosthold
 • 6 kommentarer
 • En fredag utenom det vanlige

 • Publisert: 15.09.2017, 16:46
 • Kategori: Blogg
 •  

  Da folkens, var det fredag igjen enten vi er klare for det eller ikke. Denne fredagen synes jeg har vært noe utenom det vanlige. Det var vært en rolig dag på jobb med få barn og mange voksne. Det har i tillegg blitt servert altfor mye godt på jobben idag på grunn av kollegers engasjement og bursdagsfeiring. Dette har resultert i blant annet trollkrem, fruktsalat og vafler og jeg har vært alt annet enn sulten etter lunsj idag. Jeg vet ikke helt hva jeg føler om meg selv etter denne dagen, men det er fredag og det er helg så det får bare være. Om åtte dager håper jeg å være på treningssenteret igjen og da får jeg gå av meg det jeg eventuelt slengte på idag, haha. 

  Ellers har vi handlet inn til fredagstaco idag og skal ha nettopp det til middag om ikke så lenge. Vi har for anledningen byttet ut kjøttdeigen med kyllingkjøttdeig, så det blir spennende å se hvordan det blir. Jeg har egentlig aldri synes at kyllingkjøttdeig er bedre enn vanlig kjøttdeig, men maten er jo fortsatt knallgod og man kan kanskje spise med litt bedre samvittighet(?). Jeg gleder meg uansett. 

  Ellers har vi ingen planer akkurat i kveld. Samboeren begynner heldigvis å kjenne seg bedre så kanskje vi kan finne på noe i morgen. Hvis været blir bedre enn det har vært idag kan vi kanskje gå opp fjellheisen sammen eller noe. Jeg vet jo han har lyst til det. Ellers tror jeg kanskje jeg må holde hånden min i ro da den ikke har blitt noe bedre. Jeg har lovet kollegene min på jobb at jeg skal dra til legevakten på mandag å sjekke hva som foregår om jeg ikke har blitt noe bedre i løpet av helga. Jeg har holdt på i en uke med dette tullet snart og begynner å bli skikkelig lei. Håper bare jeg slipper å være borte fra jobb. 

  Igår kveld fikk jeg forresten et lite innfall (av noe slag) og klipte av meg fem-ti cm av håret, haha. Minus min tur til frisøren i fjord eller året før har jeg jo klipt mitt eget hår i mange mange år. Jeg ser nå at jeg må stusse det litt mer, men det går fort. Det er det som er greit med langt hår, man kan bare klippe seg selv. Jeg har jo lenge vurdert både lang bob og burgunder/rød hårfarge, men skal jeg gjøre det må jeg nok finne meg en frisør. Det eneste jeg egentlig gjør hjemme er å klippe tuppene. Det var likevel godt å bare ta litt av lengden. 

  Nå skal jeg hjelpe samboeren med middag, så blogges vi plutselig. Håper dere får en fin start på helga alle sammen!

   

 • Publisert: 15.09.2017, 16:46
 • Kategori: Blogg
 • 2 kommentarer
 • Når kjæresten er syk

 • Publisert: 14.09.2017, 19:22
 • Kategori: Blogg
 •  

  Da var det torsdag folkens og i morgen er det jammen fredag igjen. Jeg har egentlig skikkelig fredagsfølelse idag, men jeg må nok vente med helga til i morgen ettermiddag som så veldig mange andre. Hver fredag ser jeg ofte tilbake på uka som noen dager som har gått veldig fort. Så kommer helga og den går jo minst like fort som ukedagene. På søndag er det plutselig snart mandag igjen og sånn går dagene, ukene og månedene forbi. Det er dette som er hverdagen. Det er hverdagene som tar opp størst del av livet vårt. Stå opp om morgenen, spise litt mat, dra på jobb, dra hjem å spise middag, ta en dusj innimellom, ta en treningsøkt innimellom, legge seg å sove og stå opp neste morgen å gjøre akkurat det samme. Det er derfor det er så utrolig viktig å trives i hverdagen, nettopp fordi det er hverdagene det er mest av. Er det dette jeg vil? Er det dette jeg skal gjøre resten av tiden min? Klager jeg? Absolutt ikke. Det er kun meg selv som kan gjøre noe med min egen hverdag og det er bare for meg å bestemme meg for hva jeg vil gjøre med tiden min. Men det er ikke bare bare. Det er mye jeg skulle ønske jeg kunne gjøre, men det må eventuelt jobbes for. Det var dagens tanke, hehe.

  Ellers sitter jeg hjemme i sofan med dårlig samvittighet etter et par sjokoladebiter for mye. Det er sånt som skjer når treningssenteret ikke åpner når det skal, haha. Samboeren er syk og når jeg ringte han etter jobb idag fikk jeg beskjed om å kjøpe han noe "sykegodt". Når jeg kom hjem lagde vi oss supergode kjøttkaker til middag, men etter middagen har det blitt litt for mye av det gode. Jeg har jo egentlig ingen unnskyldning for å spise alt jeg kjøpte sammen med han, det er jo ikke jeg som er syk. Men det blir jo gjerne sånn, at når man først skal kjøpe noe godt så kjøper man til seg selv også, haha. Nei off, nå må det senteret åpne litt fortere enn kvikt. Man blir ikke rik av å sitte på rævva har jeg hørt, og man blir neimen ikke fit av å gjøre det heller. Lurer på om jeg noen gang kommer dit jeg vil. Det spørs om jeg er i overkant glad i mat og søtsaker. 

  Når det kommer til hånda mi er den fortsatt ikke noe bedre. Tvert imot har den virkelig slått til idag og plutselig brutt ut i enorm smerte. Jeg skulle hjelpe et barn opp av vognen sin etter luren idag og følte plutselig at noe eksploderte inne i hånden. Det har skjedd flere ganger i ettertid og jeg fatter ikke hvorfor. Jeg har brukt de siste dagene på å vente på at dette skal gå over. Det ødelegger så utrolig mye for meg da jeg føler jeg ikke presterer bra nok på jobb. Blir det ikke bedre snart, så må jeg jo få sjekket det opp, men jeg frykter at legen bare skal si jeg må holde meg i ro og det betyr tid borte fra jobb. Jeg merker jo at jeg blir litt bedre når jeg kommer hjem og får roet meg, men på jobb er jeg i bevegelse hele tiden for det er alltids en brødskive som skal smøres, en bleie som skal skiftes eller et barn som skal løftes. Det å være borte fra jobb er noe jeg virkelig ikke liker, så jeg håper jo jeg slipper det i så stor grad som mulig. Jeg drar på jobb i morgen, så får jeg se om jeg blir noe bedre etter en rolig helg. 

  Nå skal jeg sitte her med min dårlige samvittighet i noen strakser til før jeg hopper i dusjen. Om ikke så altfor lenge skal jeg ta kvelden og kose meg med noen sider i Harry Potter. Ha en super kveld alle sammen!

   

 • Publisert: 14.09.2017, 19:22
 • Kategori: Blogg
 • 2 kommentarer
 • Det går ikke en dag uten at jeg..

 • Publisert: 13.09.2017, 19:37
 • Kategori: Blogg
 •  

  Pusser tennene
  Jeg prioriteter heller å pusse tennene enn andre ting bare for å få gjort det. Jeg skjønner meg ikke på meg selv som for mange år siden prøvde å lure meg unna tannpussen, haha. Jeg kunne gjøre tannbørsten våt bare for å lure mamma, men jeg tror ikke jeg fikk det til akkurat. Det teiteste er vel kanskje de gangene jeg heller tok tannkrem på fingeren for så å gni det kjapt over tennene for liksom å ha gjort det, haha. Da kunne jeg jo like gjerne bare ha pusset. Nå klarer jeg ikke å gå rundt uten å ha pusset tennene. Jeg føler det ekle belegget og alt en natt med søvn fører med seg. Uff, nei, tannpussen hopper jeg ikke over!

  Sjekker værmeldingen 
  Siden vi i barnehagen stort sett er ute hver eneste dag synes jeg det er greit å sjekke værmeldingen så jeg vet hva som er lurt å ha med seg av klær. Varme klær, vanntette klær, joggesko, støvler, ja you name it. 

  Hører på musikk 
  Jeg hører på musikk på vei til jobben, jeg hører på musikk på vei fra jobben, jeg hører på musikk når jeg dusjer, jeg hører på musikk på fest.. Ja, dere skjønner greia. Musikk er en del av hverdagen min og jeg elsker det. Musikk gjør alt jeg gjør bedre, kraftigere og mye mer energifullt om dere skjønner meg(?). Jeg har sunget litt selv og jeg skulle så gjerne ønske jeg kunne fortsette med det. Musikk altså, mmm!

  Sjekker postkassen
  Jeg trenger ikke nødvendigvis vente på post eller pakker, men jeg sjekker likevel postkasse hver dag (hver dag det er post vel og merke). Det er jo alltid spennende å se om det ligger noe der, hehe. 

  Spiser frokost
  Jeg har egentlig aldri vært noen frokostmenneske. Ikke når jeg gikk på barne- og ungdomsskolen, ikke når jeg gikk på videregående og heller ikke når jeg var student. Jeg var kanskje litt frokostmenneske når jeg fikk på Åsane folkehøgskole, men da var det jo linet opp med skikkelig frokost hver morgen. Skikkelig utvalg, ferskt brød og liknende. Da blir man liksom litt mer fristet. Men dette gikk gjerne over når jeg ble student i Trondheim. Men etter at jeg begynte i full jobb uten muligheten til å spise når jeg vil og føler for det ser jeg virkelig nytten av å spise frokost, enten den er stor eller liten. 

  Sminker meg
  Til hverdags pleier jeg egentlig bare maskara og brynsblyant. Hele to produkter der altså. Så jeg sminker meg kanskje litt hver dag, men måten jeg sminker meg på er forskjellig ut ifra hva jeg skal. Skal jeg på kino, ut på middag eller shopping og liknende, sminker jeg meg litt mer. Kanskje jeg tar noe på leppene, pudrer litt og slenger på litt eyeliner eller noe. Når jeg skal på fest eller i selskap sminker jeg meg enda litt mer. Da snakker vi øyenskygge, kanskje litt foundation, litt røffere minke. Tør å utfordre meg mer når jeg sminker meg litt ekstra enn til vanlig. Jeg synes det er så greit at jeg slipper å sminke meg så heavy hver eneste dag. To produkter passer bra, så slipper jeg å stå to timer på badet hver morgen, haha. 

  Ringer kjæresten
  Jeg har en tendens til alltid å ringe kjæresten når jeg er ferdig på jobb. Da ringer jeg hovedsaklig for å høre om jeg skal kjøpe meg noe på vei hjem fra jobb siden jeg likevel går forbi butikken, men også for å høre hva han driver med og for å høre om han har hatt en fin dag. 

  Sjekker når jeg skal på jobb neste dag og stiller vekkeklokka deretter 
  Selv om vi på jobben går etter et system som gjør at vi egentlig alltid vet hvordan man jobber neste dag, så bruker jeg alltid litt tid på kvelden på å sjekke ut hva slags vakt jeg har dagen etter. Når jeg med sikkerhet vet hvilken vakt jeg har stiller jeg vekkeklokken en time og et kvarter før jeg begynner sånn at jeg har en time hjemme og et kvarter på å gå. Jeg liker å ha god tid om morgenen!

  Lukker opp vinduet på soverommet og lukker igjen dørene
  Jeg prøver i så stor grad som mulig å holde dørene på soverommet igjen og vinduet oppe for å få inn ny, god og frist luft til kvelden igjen. Nå er det jo ikke så altfor kaldt ute enda, så da kan jeg ha vinduet åpent hele dagen. Det blir kanskje ikke helt det samme på kaldeste vinteren, men jeg skal iallfall lufte ut søvnen fra natten som var og gjøre soverommet presentabelt til en ny natt.

   

 • Publisert: 13.09.2017, 19:37
 • Kategori: Blogg
 • 4 kommentarer
 • Ikke som planlagt

 • Publisert: 13.09.2017, 17:49
 • Kategori: Blogg
 • På mandag skreiv jeg om hvor utrolig mye jeg gledet meg til treningssenteret her på Tomasjord skulle åpne. Senteret har hatt en dato for åpning lenge, så jeg forventer jo da at det skal være klart til den datoen. Men, jeg tok visst gleden på forskudd, for igår kveld fikk jeg melding om at vinduene og dørene som var bestilt ikke kom til tiden og de har derfor måttet utsette åpningen med en hel uke. Jeg forstår at det ikke er de som klargjør senteret sin feil, men det var så kjipt å få denne beskjeden, hehe. Det er heldigvis bare en uke forsinket og ikke noe mer, men jeg var så forberedt på å våkne uthvilt og motivert på lørdag, spise en god frokost og møte opp på et nytt treningssenter i nye og freshe treningsklær. 

  Så lørdagen min blir vel ikke helt som planlagt, men vi får finne på andre ting istedenfor. Tror for eksempel samboeren min var litt sjalu på den fjellheis-turen min, så kanskje vi drar dit opp i helga. Jeg har iallfall ingen andre planer, så jeg får ta helga som den kommer. 

  Det jeg vet er at jeg akkurat nå skal se forrige episode av "boligjakten" på tv samtidig som jeg spiser en knallgod middag som jeg og samboeren har laget. Det skal bli deilig. Ønsker dere en fin kveld!

   

 • Publisert: 13.09.2017, 17:49
 • Kategori: Blogg
 • 2 kommentarer
 • Drikkestopp

 • Publisert: 12.09.2017, 19:52
 • Kategori: Blogg
 •  

  Når jeg skriver denne tittelen her er jeg veldig redd for at de av dere som leser dette innlegget tror at jeg drikker mye alkohol. Det gjør jeg altså ikke, men har likevel lyst til å prøve meg på drikkestopp. Jeg drikker aldri i ukedagene da jeg skal på jobb dagen etter, men i helgene blir det gjerne en og annen fest, et besøk hos noen venner eller sånn som i helgen som var- årsfest med jobben. Det er en stund siden jeg sa til samboeren min at jeg ville prøve meg på drikkestopp og at jeg ville ha det fra etter årsfesten. Det er datoen jeg har falt på og jeg vil prøve meg på dette en måned for å teste ut hvordan det er. Jeg kan godt være med på fest, være med på besøk og liknende, men jeg vil ikke være den som drikker alkohol. Dette gjør meg kanskje til en partybrems, men det får bare være

  Grunnen til at jeg vil prøve dette er hovedsaklig for å ha et mål. Jeg synes det er motiverende og spennende å ha et mål å jobbe etter og målet denne gangen er å ikke drikke alkohol på en måned (i første omgang). Jeg kommer sikkert ikke til å merke så mye til denne lille stoppen, men jeg synes det er litt gøy likevel. 

  Dessuten har jeg tenkt en del på dette med alkohol og hvor unødvendig det egentlig er. Alt med alkohol er forsåvidt negativ. Misforstå meg rett, jeg har hatt det veldig morsomt på fest og liknende opp gjennom årene, men man kommer som regel ikke unna at man en eller flere ganger blir overstadig og både gjør og sier ting man ikke hadde gjort ellers. Jeg er ikke en "fylla har skylda"- kind of person, for man må stå for det man gjør, men det er ikke til å legge skjul på at man gjør dumme ting når man er altfor påvirket, også av alkohol. Når man kommer over "lykkerusen" så begynner det kanskje å gå galt. Man merker gjerne ikke når man burde slutte å drikke heller og plutselig har det blitt for mye. Her snakker jeg for eksempel om følelser som forsterkes i altfor stor grad. Noen blir veldig aggressive, noe blir veldig deprimerte og triste, noen mister dømmekraften, noen kjører i påvirket tilstand og setter både seg selv om andre i stor fare, noen bruker alkoholen for å glemme eller vike bort fra problemer man aller helst skulle hatt profesjonell hjelp med, noen brenner nesten ned huset fordi de ikke husket de satt en grandis inn i ovnen.. Altså, dere forstår meg. I tillegg er alkohol dyrt, man blir ofte dårlig dagen derpå og det er usunt. Jeg tenker også litt på alle de gangene politiet (og forsåvidt andre nødetater) må rykke ut på grunn av alkoholmisbruk. 

  Så er det litt trist at mange gjerne føler at man må ha alkohol på plass for at ting skal være morsomt. Vi må da klare å ha det morsomt og bra sammen uten alkohol også(?). Og jeg sier ikke at vi ikke kan det, jeg mener bare at alkohol ofte er inkludert om det skulle være noe. Skjønner dere meg? Alkohol er det største rusproblemet vi har i Norge. Jeg har innimellom sittet å tenkt på at også alkohol bør være forbudt. Jeg lurer på hvordan det hadde vært, hehe. Jeg ler litt, for jeg nekter å tro at det vil skje. Ikke i min tid iallfall. Jeg har også tenkt mange ganger at den gangen jeg blir gravid skal jeg slutte helt å drikke. Jeg kommer sikkert ikke til å innfri det, men det er en tanke. Med tanke på alt jeg synes er negativt med alkohol, så burde det jo ikke være noe problem å bare skulle å drikke det, men så er alkohol en stor del av kulturen vår, tydeligvis. 

  Jeg starter med en drikkestopp på en måned, så får vi se hva som skjer videre. Hva tenker dere om dette?

   

 • Publisert: 12.09.2017, 19:52
 • Kategori: Blogg
 • 6 kommentarer
 • Dagen idag

 • Publisert: 12.09.2017, 18:50
 • Kategori: Blogg
 •  

  Frokost

  Idag skrudde jeg på ovnen og slengte inn et par rundstykker før jeg gikk å ordnet meg på badet. Innen jeg var ferdig med å kline på de to produktene jeg bruker i hverdagen var rundtstykkene ferdig. Jeg spiste ett til frokost og tok med meg ett på jobb. Sammen med rundtstykket drakk jeg litt jordbær- og banansmotthie. 

  Vakt på jobben

  Idag hadde jeg den tidligste vakten på jobb. Det vil si at jeg starter på jobb kvart over sju og er ferdig kvart på tre. Det er forsåvidt deilig å være ferdig tidlig på dagen, men jeg har en tendens til å være trøtt om morgenen når jeg starter så tidlig. Sånn er det. Avdelingen skal være åpen og klar for å ta imot barn kvart over sju, så jeg må være på plass litt før så jeg kan gjøre det klart. Koselig å ønske barna velkommen og gjøre starten på dagen deres så bra som mulig. 

   


   

  Lunsj

  Jeg spiste ett rundstykke og litt druer til lunsj idag. I tillegg hadde en kollega av meg bursdag idag, så det ble et lite kakestykke også. Søtsuget har bare blomstret de siste dagene. Det er ufattelig kjedelig da jeg normalt er ganske flink til å holde meg unna søtsaker i ukedagene. Når kaken sto på personalrommet å så på meg så klarte jeg jo ikke si nei. På snakk om søtsug har jeg også spist opp all isen vi hadde i fryseren og en pakke pastiller, haha. Det er den rette uka i måneden så jeg skylder på det. 

  Middag

  Idag spiste vi snitzel og grønnsaker til middag. God, men kanskje litt tam mat? Det er heller sjeldent vi spiser snitzel da, så det får bare gå, hehe. Vi hadde det i fryseren etter å ha kjøpt det på tilbud og maten må jo spises, så da ble det snitzel idag. Ble god og mett, men det stoppet ikke meg i å bli super fysen bare sekunder etter at jeg ikke klarte å spise mer middag. Da refererer jeg til pastillene og isen jeg nevnte ovenfor. Vi hadde en fysisk kamp her hjemme der samboeren prøvde å rive isen bort fra meg, mens jeg kjempet med nebb og klør for å få den tilbake, haha. Dere skulle sett oss! Han ville jeg skulle spare den til helga nemlig.. Ops. 

  Ellers

  Den høyre hånden min er fortsatt forferdelig vond. Jeg har tatt av bandasjen nå, bare for å få litt luft i og med at jeg likevel sitter stille. Jeg er utrolig frustrert over at jeg ikke skjønner hvorfor den er så vond. Hadde jeg bare visst hvorfor kunne jeg lettere ha godtatt det og kanskje visst at det snart går over. Nå går jeg rundt å er uviten, noe jeg hater. Det er vanskelig å fungere 100% i barnehagen og det er vel kanskje det som plager meg mest. Ellers har jeg og samboeren vært å hentet en pakke på postkontoret idag. Ja, det postkontoret som ligger så langt unna at det omtrent krever en hel dag med planlegging om vi skal hente pakker, haha. Neida, det er ikke så ille, men jeg fatter ikke hvorfor det ikke er postkontor på Eurospar eller Rema1000. Jeg har tidligere bestilt et par enkle og billige julekjoler som jeg og mine kolleger på avdelingen skal bruke i julen. Dette for å lage litt stemning og morsomheter på jobb sammen med barna og de andre ansatte i barnehagen. De er skikkelig "julete" altså, haha. Jeg tror det kan bli veldig gøy.


  Dette er den ene av to kjoler jeg kjøpte. Er den ikke kul? Haha! Tror dette kan bli morsomt i barnehagen. Dere finner den HER og de har flere andre morsomme kjoler også.

  Hva nå?

  I morgen har jeg seinvakt, så jeg trenger ikke stresse med å legge meg like tidlig som igår kveld. Jeg ser for meg at jeg skal ordne bittelitt her hjemme etter middagen, ta meg en dusj, se "Mitt kjøkken ruler" på skjermen, lese litt Harry Potter og ellers ta kvelden med ro før jeg tar natta litt senere i kveld. Jeg skal også begynne på et innlegg jeg skal prøve å få publisert etterpå idag. Kanskje det overrasker dere, kanskje ikke. Stay tuned! 

 • Publisert: 12.09.2017, 18:50
 • Kategori: Blogg
 • 2 kommentarer
 • Fem dager igjen

 • Publisert: 11.09.2017, 19:21
 • Kategori: Blogg
 •  

  God mandags kveld alle sammen. Har dere det bra? Jeg for min del sitter med en del smerte etter turen min igår, haha. De av dere som følger meg på instagram (arniisaga) har sett en story basert på fine naturbilder med et avsluttende bilde av høyrehånden min bandasjert med støttebandasje. Jeg vet rett og slett ikke hva som har skjedd, men etter turen igår fikk jeg skikkelig vondt. Folk jeg har snakket med tror kanskje det er en slags vridning eller noe. Jeg håper det går over snart, da denne arbeidsdagen har vært alt annet enn bare bare på grunn av denne dumme armen. I tillegg er ikke venstre kne noe bra heller, haha. Sist, men ikke minst er jeg jo så klart støl i kroppen, men det er egentlig bare greit. Jeg veit jo at det er naturlig etter en tur som igår, men når det kommer til armen og kneet blir jeg mer bekymret. Jeg får gi det noen dager for å se om det går over av seg selv også får jeg heller dra en plass å sjekke det opp om det ikke gir seg. Har forresten ikke byttet lege kom jeg på nå..

  Idag har dagen på jobb forsåvidt vært veldig fin. Fint vær hadde vi før regnet kom og jeg var ferdig kvart over tre. Vi spiste fiskegrateng til middag sammen med grønnsaker og potet og har nå avsluttet dagens måltider med en god jordbær- og banansmoothie til kvelds. Vi har også handlet litt idag, satt på en vaskemaskin, brettet tørre klær, satt på oppvaskmaskin, ryddet ut av oppvaskmaskin og støvsugd. Dette er ting jeg egentlig liker å gjøre på søndager, men jeg var så sliten igår kveld at det ble gjort idag istedenfor, hehe. 

  Idag er det 11.september. For veldig mange er dette en kjent dato på grunn av 9/11, men det er ikke det jeg mener med datoen akkurat nå. Med tanke på tittelen er det kun fem dager igjen til treningssenteret på Tomasjord åpner og jeg bare gleder meg så enormt til det. Jeg gleder meg til å trene skikkelig igjen, til å kjenne blodet pumpe og så klart også til å komme igang med en rutine igjen. En slik rutine jeg hadde før operasjonen min. Det er ca to og en halv måned siden brystreduksjonen min og jeg er knallfornøyd. Jeg håper jeg får dratt tilbake til kirurgen min i Trondheim en gang for å vise han hvor fint resultatet er og så klart også for å takke han for en sykt bra jobb. Jeg er så glad for den avgjørelsen. Han sa på operasjonsdagen at han gjerne ville ha meg inn igjen for å se hvordan resultatet ble. Selv om jeg skulle flytte til Tromsø så ville han ha meg inn når jeg kom en tur innom Trondheim igjen. Jeg håper jeg får det til. 

  Jeg har ikke lagt noen bestemt plan for treningen fremover sånn egentlig. Jeg skal skrive et annet innlegg om akkurat dette, så skal ikke få sånn veldig inn på det nå. Jeg skal uansett starte med å bli kjent med senteret, se hva de har av utstyr der også får jeg lage et program ut ifra det. Jeg gleder meg!

  Ønsker dere en fin mandagskveld alle sammen. Jeg skal på tidligvakt i morgen, så her blir det snart natta.

   

 • Publisert: 11.09.2017, 19:21
 • Kategori: Blogg
 • 4 kommentarer
 • Jeg har ikke stemt

 • Publisert: 11.09.2017, 16:37
 • Kategori: Blogg
 • Og jeg vet det er dumt av meg å ikke benytte med av demokratiet vi har her i Norge. I dag fant jeg i tillegg ut at jeg ikke kunne stemt om jeg hadde hatt lyst heller. I følge folkeregisteret bor jeg fortsatt i Trondheim og må derfor stemme der. Det betyr forhåndsstemming og fristen for det har jo gått ut. Jeg skulle gjerne ha stemt. Jeg liker jo å engasjere meg og jeg håper så klart at så mange av dere som mulig velger å stemme idag. Når det kommer til politikken har jeg aldri vært så veldig engasjert, dessverre. Jeg sier dessverre, for det er tross alt politikken som styrer landet vårt og med en peiling på politikken kan man gjøre en forskjell. Jeg har valgt å ikke stemme fordi jeg ikke har satt meg godt nok inn i politikken og hva de forskjellige partiene står for. Jeg synes derfor det blir for dumt av meg å stemme bare for å stemme. Jeg vil gjerne vite hva jeg stemmer på. Alt dette ligger selvfølgelig på mine skuldre. Det er noe med det å sette seg inn i det og det har ikke jeg gjort. Det er dumt av meg og jeg prøver å skjerpe meg til hvert valg. 

  Jeg synes politikk kan være spennende, absolutt, men så er det alt annet som tar opp tiden min og alt annet jeg interesserer meg for som setter en stopper for det å lese meg opp. Jeg får det ikke ut av hode hvor dumt det så klart er, for jeg vet det er viktig å engasjere seg. Jeg liker jo å fremstille meg selv som en engasjert person, men når det kommer til valg, politikk og parti henger jeg veldig etter. Jeg kan ikke klage på utfallet og hvordan ting blir de neste fire årene når jeg ikke har stemt og det vet jeg, men igjen føler jeg det blir dumt å stemme bare for å si jeg har stemt når jeg ikke har peiling på hva jeg har stemt for og imot. 

  Det blir spennende å se utfallet uansett og så klart også spennende å se om det vil skje noen endringer i fremtiden. Det blir spennende å se om regjeringen kommer til å stå som den gjør eller om den endrer seg. Får vi ny statsminister eller ikke?

   

 • Publisert: 11.09.2017, 16:37
 • Kategori: Blogg
 • 3 kommentarer
 • Uken som gikk

 • Publisert: 10.09.2017, 19:30
 • Kategori: Blogg
 • Akkurat nå

  Nå sitter jeg å slapper av etter en god middag. Jeg har bandasjert håndleddet mitt med støttebandasje etter turen min opp fjellheisen fordi jeg av en eller annen merkelig grunn har fått utrolig vondt. Håper det går over til en ny arbeidsdag i morgen!

  Ukens innlegg

  "Oppskrift på kyllingkjøttboller"

  "Min neste tatovering"

  Ukens sang

  Har egentlig en god stund hatt dilla på denne sangen her. Det har boblet helt bort at jeg så klart må vise dere den. Smurfe-filmen har jeg ikke sett enda, men kanskje det må bli neste prioritering? Anbefaler dere den?

   

  Ukens middag

  Middagen vi spiste på Egon lørdagen som var tror jeg må bli ukens middag. Jeg bestilte meg en biffsnadder mens samboeren bestilte seg dobbel burger. Jeg har en tendens til å bestille biffsnadder de gangene jeg er på Egon for jeg har falt helt for den retten. Uten soppen ved og merke. Ikke blitt voksen nok til å spise sopp enda. 

  Ukens bilde

  I og med at turen opp fjellheisen ble relativt spontan, tok jeg ikke med meg noe drikke. Å gå opp fjellheisen uten vann ble vanskelig, men jeg skulle så klart fortsatt få det til, haha. Jeg spurte faktisk meg selv på vei opp hva i all verden det var jeg holdt på med. Jeg holdt jo på å dø og er sikker på jeg hadde rundt tre hjerteinfarkt på vei opp. Men så så jeg flasken som lå i lyngen nesten på toppen. Om det var Gud som la den der eller om det var en tilfeldig person som hadde mistet den vet jeg ikke, men den kom uten tvil veldig godt med. Jeg drakk ikke av tuten da, bare for å presisere det, haha. Er det noen som savner den, så ligger den hjemme hos meg. 

  Ukens prestasjon

  Fjellheisen opp er uten tvil ukens prestasjon. Det føltes utrolig godt å komme opp på toppen selv om det må ha sett ut som om jeg hadde vært i krigen på tur opp. Jeg blir nemlig helt rødlilla i ansiktet når jeg virkelig må ta i for å få til noe, haha.

  Ukens opptur

  Tromsø har bydd på fint vær hele denne uken og det må jo bare være ukens opptur. Jeg kjenner jeg gruer meg litt til det sure og kalde høst- og vinterværet kommer nå, men væren kan man aldri gjøre noe med, så bring it on. 

  Ukens outfit

  Ukens trening

  Annet enn all bevegelse jeg har på jobb, som teoretisk sett sikkert ikke kan karakteriseres som trening, så er det turen idag som har vært ukens trening. Selv om jeg kanskje synes at det å løpe rundt i barnehagen bør teller også.. 

  Ukens film

  Jeg, samboeren og et vennepar av oss dro på kino 6.september for å se førpremieren av den nye IT-filmen. Det var overraskende morsom noe som gjorde filmen ganske bra. Den var liksom ikke bare skummel. Skuespillet til barna som er med i filmen er også det som gjør filmen bra, for jeg synes de presterte veldig godt. Anbefaler dere å se den om dere er i stemning for en liten grøsser. 

  Ukens innkjøp

  Belte, kjole, skjørt og topp kjøpt på Bikbok.

 • Publisert: 10.09.2017, 19:30
 • Kategori: Blogg
 • 4 kommentarer
 • Fjellheisen

 • Publisert: 10.09.2017, 18:17
 • Kategori: Trening og kosthold
 •  

  Tromsø har hatt nok en dag med strålende vær. Jeg våknet tidlig og var klar for en rolig og slapp søndag, men det endte opp med å bli noe helt annet. Når jeg så at solen kom fikk jeg så utrolig lyst til å ta en tur ut. Samboeren ville være hjemme, så jeg gikk ut alene. Jeg tok på meg litt treningsklær, blant annet den ene tightsen og sportsbhen fra ICIW som jeg nylig kjøpte inn og begynte å gå. Tightsen var forresten knallgod på og jeg kan varmt anbefale den videre. Frem til Ishavskatedralen byttet jeg på å jogge og powerwalke, men når jeg først kom meg til kirken ville jeg gjøre litt mer ut av meg. Jeg bestemte meg derfor å gå opp fjellheisen. Jeg visste ikke hva slags tur jeg hadde startet på for å si det sånn.

  Når jeg først kom meg til fjellheisen, så jeg hvor bratt turen opp ville bli. Men så har det seg sånn at jeg er en sta og bestemt jente og når jeg først hadde bestemt meg for å gå opp så skulle jeg opp uansett hva det ville kreve av meg. Jeg brukte god tid. Jeg skjønte det ville bli en tøff tur da kondisjon og meg ikke matcher så veldig bra. Jeg tok mange pauser og har innsett at det er helt greit. Folk får bare gå forbi meg der jeg sitter på en stubbe for å få igjen pusten litt, det er ikke noe farlig. Jeg tror vi er redde for å være dårligere enn alle andre og det må vi bare legge fra oss. Jeg fikk igjen pusten samtidig som jeg fikk nyte en utrolig utsikt der jeg satt, så jeg koste meg egentlig bare. Dessuten var turen opp så bratt at etter at jeg hadde gått en stund så klarte jeg ikke gå så mange meter av gangen før jeg måtte ta en liten pause igjen. Igjen, det er helt greit. Jeg vet jeg ikke er like sprek som mange andre som går opp der. Likevel var jeg en av de som gikk og med det i mente, er jeg stolt over at jeg gikk og til slutt kom meg til toppen. Mestringsfølelsen blomstret når jeg sto oppe ved heisen og så ned på en stk solrik Tromsøy. Utrolig fin utsikt der oppe. Spesielt i dagens solskinn. 

  Det var mange som var ute å gikk idag. Mange som tok heisen opp også. Det var også en del som gikk opp til Fløya, noe jeg også vurderte, men jeg var så sliten når jeg kom opp fjellheisen at jeg hadde nok med å tenke på turen hjemover igjen, haha. Til sammen var jeg ute i ca tre og en halv time. På den tiden har jeg jogget og gått helt fra Tomasjord til kirken, gått til fjellheisen, gått opp fjellheisen, tatt meg en god pause, gått ned fjellheisen igjen og tilbake til Tomasjord. Når jeg kom hjem var jeg sliten og sulten. Jeg tok meg en god og varm dusj og i ettertid har vi spist pizza til middag. Den spiste jeg med god samvittighet, haha. Jeg har slitt litt med venstre kne i noen dager og kjenner det litt etter turen idag, men overraskende nok har jeg enda mer vondt i høyre håndledd. Jeg kan ikke fatte eller forstå hvorfor, men jeg har fått skikkelig vondt. Det er ikke det håndleddet jeg har hatt problemer med tidligere heller, så jeg får bare støtte opp leddet å håpe at det går over til i morgen.

  Nå sitter jeg god og mett i sofan i kosedressen etter en aktiv og nydelig dag. Kvelden skal bare være rolig. Jeg skal blogge litt mer også vurderer jeg å lese litt mer i Harry Potter. Håper dere får en fin søndagskveld alle sammen!

   

 • Publisert: 10.09.2017, 18:17
 • Kategori: Trening og kosthold
 • 2 kommentarer
 • New in - Tromsø

 • Publisert: 09.09.2017, 19:26
 • Kategori: Blogg
 •  

  Etter en tur til byen idag, ble det med et par godbiter hjem. Jeg og samboeren tok turen dit ovenfor dit vi egentlig skulle.. Ops? Vi hadde en fin tur ute i det utrolig fine været Tromsø hadde å by på idag. Vi shoppet, besøkte en kompis på jobb, spiste middag og tok livet med ro. Jeg har tatt et par bilder av dagens innkjøp og jeg tenkte jeg skulle vise dere hva jeg har fått tak i. Jeg er veldig happy med denne dagen og utrolig glad for at jeg er i god form idag etter min relativt rolige kveld igår. 

  Nå skal jeg kose meg hjemme alene i og med at samboeren har dratt på guttekveld. Jeg har for øyeblikket et eller annet dragshow på skjermen og jeg skjønner ikke helt hvorfor jeg ser på det, men på et vis er det underholdene, haha. Jeg skal etterhvert kose meg med kveldsmat, litt snacks og "Skal Vi Danse". Jeg håper dere får en superfin lørdagskveld!

   

 • Publisert: 09.09.2017, 19:26
 • Kategori: Blogg
 • 8 kommentarer
 • Meg idag

 • Publisert: 09.09.2017, 14:00
 • Kategori: Blogg
 •  

 • Publisert: 09.09.2017, 14:00
 • Kategori: Blogg
 • 4 kommentarer
 • 40% på smågodt, så det går bra

 • Publisert: 09.09.2017, 10:22
 • Kategori: Blogg
 •  

  God lørdags morgen flotte dere. Jeg vet jeg har vært en dårlig blogger de siste to dagene, så la meg fortelle dere litt hva som har skjedd. Barnehagen jeg jobber i er med i en slags kjede med barnehager. Haha, det var jo ikke bare litt dårlig forklart da, men dere skjønner sikkert. De har rundt seks barnehager i Tromsø tror jeg, også er det flere av disse barnehagene rundt om i Norden. Denne "kjeden" hadde årsfest for alle barnehagene i Tromsø igår, så derfor fikk jeg rett og slett ikke tid til å blogge. Jeg var ferdig på jobb klokka fire igår ettermiddag og jeg måtte være på lokalet før klokken sju. Jeg måtte rekke å dusje av meg sand og alt annet en dag i barnehagen følger med seg også måtte jeg så klart rekke å ordne meg bittelitt ekstra. Jeg hadde fått beskjed om å gå i vinrød kjole da en kollega av meg ikke ville gå i vinrødt alene, så kjolevalget var heldigvis allerede bestemt. Vi hadde nemlig fått beskjed om å komme fint kledd. Altså kjole på damene og dress på gutta. Ellers var festen veldig hemmeligstemt.

  Opplegget på årsfesten var egentlig ganske morsomt. Alle gjestene hadde fått en konvolutt hver og vi fikk ikke lov til å åpne den før vi fikk beskjed om at det var greit. Når vi først fikk åpne konvolutten hadde alle gjestene fått en rolle hver og i løpet av kvelden skulle vi utspille en bryllupsfest. Noen skulle spille brud og brudgom, andre skulle spille foreldre, spøkefugler, altfor fulle bestemødre, ekstreme romantikere, litt for engasjerte talere og liknende. Jeg fikk en relativ enkel rolle der jeg rett og slett skulle være engasjert i det som skjedde. Samtidig skulle jeg være med i en dansesquad og danse sammen med noen andre som underholdning for de andre gjestene i "bryllupet", haha. Det var veldig gøy da alle som, iallfall hadde fått litt særegne roller, virkelig tok det seriøst og gikk inn i rollene sine. Dette var en stor "oppgave" som jeg egentlig synes passet veldig godt til en stor gjeng barnehageansatte. Her måtte kreativiteten setter på prøve. 

  Ellers hadde vi tapas til middag igår kveld og masse kaker til dessert. Jeg spiste så mye middag at jeg ikke orket så mye kaker, men det jeg fikk smakt på var veldig godt. Alt i alt var arrangementet bra, men jeg tok det generelt veldig rolig. Jeg kjenner jo ikke engang alle i min egen barnehage, så det å skulle mingle med over 100 andre mennesker i tillegg synes jeg ble vanskelig. Jeg drakk til sammen fire cider pluss velkomstdrinken og satt på hjem med en kollega av meg rundt klokka 12 på kvelden. Det var egentlig greit at jeg tok det så rolig. Jeg har jo lenge hatt en tanke om at jeg ikke har hatt lyst til å dra den så langt på fest med personalet. Jeg tror jeg tenker litt sånn, rett og slett fordi det er snakk om jobben min og kolleger jeg bruker 100% av min tid på jobb sammen med. Likevel veldig gøy å treffe alle utenfor barnehagen også. 

  Idag våknet jeg i god form og med godt humør. Det er sol i Tromsø noe vi har vært frelst med hele uken. Veldig kaldt på morgenen helt til solen faktisk treffer, så er det opp mot 20 varmegrader resten av dagen. Jeg tenkte jeg skulle gå en tur til pyramiden for å hente en pakke jeg har fått på posten der borte og ellers ta kvelden med ro. Samboeren forlater meg for å være med på en guttekveld med gutta sine, men det går bra, for det er 40% på smågodt på spar og "Skal Vi Danse" på skjermen i kveld og jeg gleder meg til å bare slappe av og kose meg alene i leiligheten, hehe. 

  Av en eller annen grunn tok jeg hele tre bilder igår. Jeg skammer meg egentlig litt, da jeg som blogger egentlig burde leve på å ta biler, men jeg tok altså bare tre. To av bildene er forsåvidt helt like også, så jeg har egentlig bare to, haha. 

  Ønsker dere en super lørdag alle sammen!

   

 • Publisert: 09.09.2017, 10:22
 • Kategori: Blogg
 • 2 kommentarer
 • Dette blir en skrekkelig movienight

 • Publisert: 06.09.2017, 19:00
 • Kategori: Blogg
 • Jeg har et elsk-hat forhold til skrekkfilmer. Egentlig mer et hatforhold kanskje, da jeg blir så utrolig redd. Jeg er nemlig veldig lettskremt av meg, haha. Jeg får derfor med meg mer av skrekkfilmer andre gangen jeg ser dem, for da vet jeg når det skumle kommer og jeg slipper da å måtte gjemme meg bak puter og liknende gjennom hele filmen. I kveld skal vi se en skrekkfilm og jeg får ikke muligheten til å gjemme meg bak noe som helst da vi skal se den på kino. Det kan bli veldig spennende.. Jeg og samboeren skal se den med et vennepar av oss og det kommer jo så klart til å bli koselig å være ute med dem, men det spørs om jeg klarer å nyte filmen i like stor grad, haha. 

  Vi skal se den nye IT-filmen. Jeg tror den har premiere på kinoen i Tromsø i kveld. Jeg kommer til å ha de verste marerittene i natt og jeg kommer garantert til å passe ekstra godt på barna i barnehagen i morgen, haha. Off som jeg grugleder meg..

  Også jeg som ikke liker klovner i utgangspunktet!

   

 • Publisert: 06.09.2017, 19:00
 • Kategori: Blogg
 • 4 kommentarer
 • Oppskrift på kyllingkjøttboller

 • Publisert: 06.09.2017, 17:38
 • Kategori: Trening og kosthold
 •  

  God ettermiddag flotte dere. For litt siden var det knalltilbud på kyllingkjøttdeig på spar. Vi hamstret en tre-fire pakker og jeg tenkte at det kanskje var på tide å bruke en av disse. Jeg har lage hjemmelaget kjøttboller og burgere før, men jeg hadde lyst til å prøve noe nytt og valgte derfor å prøve å lage kyllingkjøttboller. Det er egentlig like enkelt og greit som å lage vanlig kjøttboller der man kan ha i alt man måtte ønske for å få den smaken man vil ha.

  Ingredienser:

  Kyllingkjøttdeig
  Løk
  Hvitløk
  Salt
  Pepper
  Chilipulver
  Vann

  Jeg moste kjøttdeigen og tilsatte finhakket løk og hvitløk. Når det kommer til mengder har jeg ingen eksakte mål. Ta så mye dere føler blir riktig i forhold til hva slags smak dere vil ha på bollene. Til slutt tilsatte jeg alle krydderne og litt vann. Vannet gjør av kjøttdeigen blir mer som en farse noe som igjen gjør den enkel å forme i hendene med en skje. Ha gjerne vann på hånden din når du gjør dette, så setter ikke kjøttdeigen/farsen seg så godt fast i fingrene. Jeg passet på å steke kyllingkjøttbollene godt for å få de gjennomstekt. Vi serverte med tagliatellepasta og grønnsaksblanding og ble mer enn mette nok. På 400g kyllingkjøttdeig fikk vi åtte kjøttboller. 

  Disse vil jeg anbefale til alle. Voksne som barn. Jeg tror de vil falle i smak. Det gjorde de iallfall her og det spørs om jeg blir å bruke noen flere av de kyllingkjøttdeigpakkene til nettopp denne retten.

  Vel bekomme!

   

 • Publisert: 06.09.2017, 17:38
 • Kategori: Trening og kosthold
 • 4 kommentarer
 • New in - tights

 • Publisert: 05.09.2017, 19:34
 • Kategori: Trening og kosthold
 •  

  Jeg fikk endelig pakken min fra tights og er det noe jeg gleder meg ekstra mye til å få i posten så er det faktisk treningsklær. Litt fordi det er sykt dyrt, litt fordi det er det mest behagelige man kan ha på seg og ikke minst litt fordi nye treningsklær gir ny motivasjon. Man må så klart være målbevisst og bestemt på treningen sin også og ikke bare kjøpe nye tightser hver gang man blir umotivert. Jeg er ikke umotivert jeg altså, men kjøpte nye tightser likevel, haha. Jeg elsker å bruke penger på treningsklær fordi jeg vet at disse klærne blir godt brukt. De henger ikke bare i skapet og blir brukt et par ganger i året og da er det gøy å spytte inn et par ekstra kroner på litt godt kvalitetstøy. 

  Om bare elleve dager åpner treningssenteret som ligger midt mellom meg og jobben min. Det er så utrolig deilig at det åpner et senter der, for da slipper jeg å måtte dra inn til byen for å trene etter jobb. Dørstokkmila blir faktisk veldig mye lenger om jeg må bestille meg bussbillett, vente på bussen og reise inn til byen for å trene. Om jeg fortsatt hadde vært student hadde det kanskje gått, men nå som jeg jobber 100% ser jeg mørkt på det. Unnskyldninger, haha. Det åpner heldigvis for meg et senter fem minutter unna meg, så dette må jo bare bli bra. Et helt nytt senter og det største senteret  i sin kjede. Jeg gleder meg!

  Begge tightsene og sportsbhen er fra merket "I Can I Will" (ICIW). Den grå tightsen har jeg i størrelse M og er veldig stretchy. Sportsbhen er det også mye stretch i og jeg har størrelse M i den også. Tights nummer to er det også stretch i, men på en helt annen måte. Den er trangere å få på, men sitter som et skudd når man først får den over hoftene, haha. Jeg bestilte den i L noe jeg tror er greit med tanke på mine brede hofter og store legger.

  Jeg er knallfornøyd med handelen og gleder meg til senteret her borte åpner så jeg får testet ut disse plaggene litt skikkelig.

   

 • Publisert: 05.09.2017, 19:34
 • Kategori: Trening og kosthold
 • 8 kommentarer
 • Dagen idag

 • Publisert: 05.09.2017, 17:30
 • Kategori: Blogg
 • Idag våknet jeg til at jeg trodde vekkerklokka ringte. Jeg har tydeligvis prestert å drømme at vekkerklokka ringte tre kvarter før den i realiteten skulle og jeg brukte lang tid på å prøve å forstå at jeg ikke hadde forsovet meg og at jeg hadde våknet altfor tidlig. Jeg fikk ikke sove ordentlig igjen etterpå da, så det var litt kjedelig. De tre kvarterene brukte jeg på å si til meg selv at jeg begynte på jobb kvart på åtte, at jeg måtte gå halv åtte for å ha god tid og at jeg ikke trengte å stå opp før halv sju. Jeg var sikkert trøtt og frustrert der jeg lå, men jeg så ikke ut til å få disse enkle klokkeslettene inn i hode, haha. 

  Frokost

  Dagens frokost ble det samme som det for tiden har en tendens til å bli. Vanilje yoghurt med musli og druer. Det er skikkelig godt og veldig mye bedre enn tørre brødskiver om morgenen. Jeg har egentlig aldri vært et frokostmenneske, men med sånne enkle, gode og friste småretter, spiser jeg gladelig. Et glass med sjokomelk fulgte med idag, hehe.

  Heter forresten Arniisaga på instagram om dere vil følge meg der. Jeg tror jeg er litt flinkere til å legge ut stories der enn på snapchat (samme navn).

   

  Vakt på jobben

  Dagen på jobb har vært veldig fin. Når jeg dro fra jobben etter vakten min skjønte jeg faktisk ikke helt at jeg var ferdig. Dagen har gått så sykt fort. Vi har blitt frelst med fint vær og har vært både ute og inne. Vi har også fått malt litt idag da vi jobber med et "lille larven aldrimett"-prosjekt. Jeg hadde den nest tidligste vakten på jobb idag, noe som betyr at jeg var ferdig kvart over tre. Det er jo en fin tid å avslutte arbeidsdagen på da jeg føler jeg fortsatt har mye igjen av dagen. 

  Lunsj

  Til lunsj idag gjorde jeg det enkelt. Jeg pakken lunsjboksen med druer, tre gulrøtter og en nøttebar. Det var en akkurat passe lunsj til at jeg ble mett, men ikke så mett at jeg ble trøtt og sliten. Jeg var sulten når jeg var ferdig på jobb idag da, det skal sies.

  Middag

  Samboeren tok opp kyllingfilet igår som vi egentlig skulle ha til middag når jeg var ferdig på jobb igår ettermiddag. Men så hadde ikke kyllingen tint nok til middagstid, så vi bestemte oss enkelt og greit for å legge kyllingfileten i kjøleskapet å spise den idag istedenfor. Vi lagde en supergod Bali kyllinggryte med hvitløksbaguetter ved siden av og nå sitter vi her gode og mette begge to. Samboeren spiller litt på sin PS4, mens jeg får bruke litt tid på å skrive til dere.

   

  Hva nå?

  Nå har jeg allerede tatt ut og inn av oppvaskmaskinen og ryddet og vasket kjøkkenet. Jeg har derfor ingenting jeg absolutt må gjøre nå, men jeg kommer til å jobbe litt med bloggen og innleggene mine for å prøve å gi dere gode innlegg fremover. Det står på å skulle drifte en blogg og jobbe 100% samtidig, men jeg prøver, hehe. Jeg har forresten endelig fått pakken min fra tights og jeg skal snart ta noen bilder for å vise dere hva jeg har fått. Legg gjerne igjen en kommentar om det er noe spesifikt dere vil jeg skal skrive om/mer om eller om det er noen endringer dere gjerne vil se her inne. 

  Håper dere får en fin ettermiddag alle sammen!

 • Publisert: 05.09.2017, 17:30
 • Kategori: Blogg
 • 2 kommentarer
 • Min neste tatovering

 • Publisert: 04.09.2017, 19:34
 • Kategori: Blogg
 •  

  Jeg sitter å tenker på at jeg har lyst på en ny tatovering. Eller, jeg har jo egentlig hatt skikkelig lyst på ny skikkelig lenge, men tatovering er kostbart og man skal være sikker når man først tar èn, så det går litt tid mellom hver gang. Første tatoveringen jeg tok ble tatt på Sunny Beach i Bulgaria i mai 2014. Tatovering nummer to tok jeg på tattoo convention i Trondheim i september 2015. Nå er det jo faktisk bare et par dager til det er to år siden jeg tok tatovering. På tide med en ny en snart da vel? I think so!

  Det er noe med det å ta tatovering. For min del er det avhengighetsskapende, haha. Kanskje tar man noe man synes er fint eller kult. Kanskje tar man noe med stor betydning. Uansett tenker jeg at det er viktig man er sikker på hva man gjør når man tar en tatovering. Den skal faktisk være der resten av livet, med mindre man fjerner den, noe som er både dyrere og mer smertefull enn å ta tatoveringen i utgangspunktet. Det er ikke verdt det, så da er det bedre å være sikker før man tatoverer seg. Ellers kan man jo alltids ta en cover up.

  Jeg har sagt dette tidligere, men jeg har en phoenix på høyre legg og en fjær med skrift på venstre underarm. Jeg har også sagt at jeg på grunn av plasseringene på mine allerede tatoveringer så vil jeg fortsette på høyre fot og venstre arm. Dette for å hindre at hele mitt masterpiece skal se rotete ut. Men jeg har faktisk litt andre planer også. Jeg har lenge hatt lyst på en underboobtattoo. Jeg har også lenge tenkt på å tatovere en løve og jeg står litt mellom å tatovere en større løve på høyre lår og å tatovere en mindre løve med div. annet som en underboodtattoo. Jeg heller mer over på underboob altså. Nå som jeg er frisk og rask etter operasjonen også. 

  Jeg har sjekket opp litt forskjellige tatovører og det jeg er ute etter er tatovører som er gode på detaljer, skyggelegging og på det å tatovere dyr. Om jeg skal ha en løve vil jeg ha en detaljert og fin løve med skygge. Jeg har funnet to favoritter her i Tromsø, så det spørs om jeg kontakter dem etterhvert eller stikker innom studioene deres for å høre om de kan gi meg det jeg vil ha. 

   

 • Publisert: 04.09.2017, 19:34
 • Kategori: Blogg
 • 4 kommentarer
 • Det luktet vinter

 • Publisert: 04.09.2017, 17:43
 • Kategori: Blogg
 •  

  God ettermiddag! 

  Nå sitter jeg og slapper av etter en god middag og etter ukens første vakt i barnehagen. Det er strålenge sol og mange varmegrader nå, men det var ikke sånn når jeg gikk til jobb idag tidlig. Når jeg kom ut idag var det kaldt, fuktig og frostrøyken kom fra munnen. Solen skinte på Tromsøya, men hadde ikke kommer til Tomasjord enda. Det var vann og dugg på alle bilene som sto ute. Det var veldig friskt og det kjentes i nesa når man pustet inn morgenen. Det luktet faktisk vinter. Skjønner dere hva jeg mener med at det luktet vinter eller er det bare en sær ting jeg om mine nærmeste forstår seg på? Det kan fort vekk hende altså, for familien Saga har ganske mye rart for seg, haha. Det var iallfall friskt og godt, men jeg kjenner litt på den at jeg gjerne vil ha sommer litt lenger.

  Vi har vært heldige utover dagen da. Når solen først kom til Tomasjord og videre oppover var det veldig varmt og godt i barnehagen. Vi kunne til og med henge parkdressen på hylla og bare gå ute i bukse og genser. Jeg trodde nesten ikke vi kom til å få flere sånne dager. Jeg blir påmint at jeg har flyttet til nord-Norge hver dag og jeg hører stadig at sommeren er over og at høsten er kommet. Bladene begynner å bli gule, det blir mørkt om kvelden igjen og når morgenene allerede lukter vinter er det nok ikke lenge til den faktisk er her. 

  Jeg er vant til relativt lange somre. I Hvittingfoss skal du ikke se bort ifra at det er full sommer allerede i mai. Det skal jeg nok se langt etter her oppe, haha. Ser jeg på norgeskartet og på hvor langt nord jeg faktisk er, er det ikke akkurat rart det er sånn heller. Jeg får bare håpe da, at jeg som sommerbarn ikke lengter altfor mye etter sommeren når vinteren først kommer til Tromsø. 

   

 • Publisert: 04.09.2017, 17:43
 • Kategori: Blogg
 • 2 kommentarer
 • Lørdagstur

 • Publisert: 03.09.2017, 20:00
 • Kategori: Blogg
 •  

  Ofte brukes lørdagen på å slappe av, være med venner, stikke til byen, dra ut, shoppe eller bare chille på sofan. Men min lørdag igår var ikke helt sånn og det er jeg så utrolig glad for. Vi tok oss en tur ut i skogen igår og jeg tror ikke jeg har vært så lykkelig på lenge. Av skogen? Ja, av en eller annen grunn var jeg så utrolig glad for at jeg og samboeren skulle på tur. 

  Vi spiste en lett og god frokost. Vi pakket sekken med ekstra klær, grillpølser, pølsebrød, kamera, bærbøtte og fyrstikker. Vi kledde på oss uteklær og tursko. Ganske nøyaktig klokka elleve på formiddagen var vi på tur og det var så deilig. Været var bedre enn det var meldt (til en forandring) og vi kunne bare gå å nyte. Jeg vet ikke helt hvorfor jeg var i så ekstase over den turen. Det er jo ikke sånn at jeg aldri har vært ute å gått tur. Tvert imot er jeg jo vant til å være ute, være på fjellet, fiske i småvannene, grille og nyte naturen. Men det var noe eget med denne turen likevel. Kanskje det er fordi det bare var oss to? Kanskje det er fordi turen var i vår regi? Jeg vet ikke helt, men jeg var så lykkelig når vi gikk ut av leiligheten og inn i skogen. Jeg føler meg veldig vel i gode og behagelige turklær. Jeg tror jeg er i mitt rette element når jeg bare kan slenge meg ned i lyngen og legge glitter og glam litt til side. Nå elsker jeg å pynte meg altså, men å bare nyte livet er så utrolig godt. Kanskje det var derfor jeg var så lykkelig igår, fordi jeg faktisk presterte å nyte. Slippe stresset og bare ha det bra. Jeg tror egentlig det kan være ganske vanskelig. 

  Vi gikk langs Tromsdalen og inn til lavvoen til "gutta på skauen". Den plassen kan jeg virkelig anbefale. Det er så gode løsninger der inne med flere grillplasser, mange sitteplasser, lavvo, toalett, tørr ved til fritt bruk, godt opparbeidede stier, god gang- og sykkelvei helt inn, osv. Turen innover er tilrettelagt for alle, også barnevogner. Vi plukket bittelitt blåbær på veien inn, men plukket heller mer på vei tilbake. Når vi kom frem brukte vi litt tid på å nyte været. Vi spiste litt kjeks, tok litt bilder og så oss litt rundt. Etterhvert satt vi oss oppe ved "isbjørnhiet" som er en av gapahukene de har der inne. Der tente jeg bål med flint for første gang også grillet vi litt pølser før vi etterhvert pakket sammen og begynte på turen tilbake. Til sammen plukket vi rundt åtte dl blåbær som samboeren lagde syltetøy av idag tidlig. Det var masse bær langs veien der. Den lille bøtten vi hadde med ble full på et blunk og vi trengte ikke en gang gå å lete etter bærene. 

  Når jeg var hjemme igjen etter turen var jeg litt sliten og klar for en dusj, men jeg var også utrolig glad. Jeg hadde hatt den fineste dagen på lenge. På kvelden igår spiste vi vårruller til middag og koste oss med "Skal Vi Danse" på skjermen. Vi snakket litt om det igår, at vi koste oss mer med litt avslapping foran skjermen og med maten enn vi vanligvis kanskje gjør. Vi tror det er fordi vi hadde brukt mye av gårsdagen ute og at vi derfor koste oss med litt bedre samvittighet. Jeg tror det gir mening, haha. Vi kommer definitivt til å ta turen tilbake dit igjen og forhåpentligvis blir det ikke så lenge til. 

   

 • Publisert: 03.09.2017, 20:00
 • Kategori: Blogg
 • 4 kommentarer
 • Ny favoritt

 • Publisert: 03.09.2017, 18:00
 • Kategori: Blogg
 • Ikke sponset

  Jeg må bare begynne innlegget med å beklage dårlig kvalitet på bildene. Kameraet jeg snakket om i et tidligere innlegg kommer stadig tilbake i minnet når jeg ser disse, haha. Nærmer det seg ny handlekurven mon tro?

  Anyway, dette innlegget skal handle om noe helt annet enn kameraer. Jeg har fått meg en ny favoritt når det kommer til lepper. Det er ingen hemmelighet at jeg elsker nyx sine soft matte lip cream. Fargene er fine, de holder lenge og de er ikke minst matte (noe jeg har falt helt pladask for). I tillegg er ikke merket testet på dyr noe som alltid er bra. Da bruker jeg disse med litt bedre samvittighet. De lukter forresten også skikkelig godt!

  Jeg har ikke så mye sminke til leppene sånn egentlig, for jeg er ikke så flink til å utfordre meg selv når det kommer til farger. Det jeg har er liksom i forskjellige nude-farger, noe jeg også elsker, men så synes jeg det er så kult å se andre bruke litt mer farge. Jeg har virkelig utfordret meg selv denne gangen og tok en av de mørkeste og rødeste fargene nyx soft matte lip cream har ute i butikk. Jeg synes kanskje ikke den ble like mørk som jeg trodde den ville bli når jeg prøvde den, men så hadde jeg ikke så mye produkt på første gangen heller.

  Jeg elsker nyx soft matte lip cream og kan definitivt anbefale denne utrolige kule fargen. Nyx sminke er å få tak i stort sett alle plasser de selger sminke. Denne fargen fikk jeg for eksempel tak i på H&M i deres sminkeavdeling. De er så klart også å få tak i på nett.

  Prøv den ut!

   

 • Publisert: 03.09.2017, 18:00
 • Kategori: Blogg
 • 5 kommentarer
 • Uken som gikk

 • Publisert: 03.09.2017, 14:49
 • Kategori: Blogg
 • Akkurat nå

  Nå sitter jeg å slapper av i sofan med teppet på fanget og musikken i bakgrunnen. Vi har brukt morgenen her hjemme på å slappe av, se film og spise en god frokost. Samboeren lagde blåbærsyltetøy av alle bærene vi plukket på turen igår mens jeg lagde lapper vi kunne spise det med. Vi har kost oss masse hittil denne søndagen.

  Ukens innlegg

  "Aller første.."

  "En måned i ny jobb"

  "Frokostsmoothie"

  Ukens middag

  Denne ukens middag må være biffmiddagen vi spiste på fredag. Som mange av dere vet er det sjeldent jeg får servert noe bedre enn biff. Så hadde vi handlet inn dessert også, nemlig napoleonskake, og det gjorde bare starten på helgen min bedre enn jeg kunne bedt om, haha. 

   

  Ukens tanke

  Jeg har begynt å lure litt på avgjørelser barnevernet tar. Jeg vet ikke helt hvorfor, men jeg fikk bare en tanke en dag. Hvorfor skjer det at barnevernet innimellom tar helt feil avgjørelser? Jeg leste en barnevernssak for litt siden. Først leser jeg den ene siden av saken og er helt enig med tankegangen. Så leser jeg saken fra et nytt perspektiv og får helt andre tanker. Kan det være at man noen ganger ikke har mulighet til å sette seg godt nok inn i en sak til å se den fra flere perspektiver? At man derfor tar avgjørelser basert på enkelte perspektiv som kanskje er feil? Vet ikke, bare en tanke.

  Ukens film

  Kusinen min var på besøk dagen før hun flyttet hjem denne uken. Vi spiste middag, dessert og så en film jeg ikke trodde kom til å være så bra som den var. En boksefilm med navnet "Southpaw". Jeg legger ved traileren, men jeg vil anbefale dere å se filmen uten å ha sett den. Det har rett og slett med å gjøre at traileren spoiler og muligens ødelegger en del av følelsen man får når man ser filmen. Uansett hva dere velger å gjøre vil jeg bare anbefale en bra film. Vi så den på Netflix. 

   

  Ukens øyeblikk

  Ukens øyeblikk må være gleden jeg fikk av å være ute på tur igår. Jeg smilte fra øre til øre, kun av å være ute i det fine været, av å nyte solen, av å grille pølser og av å spise kjeks. Rett og slett bare nyte og det var så utrolig deilig. Turen vi hadde igår gjorde denne helgen så utrolig god og avslappende. 

  Ukens oppvekker

  Slutte å bry seg om hva alle tenker om seg. Jeg har tenkt dette lenge, men synes det er viktig å få dette poenget ut, opp og frem nettopp fordi det er så viktig å bare gi litt blaffen. Det var dette jeg mente med innlegget mitt igår også. Så lenge du har det fint og bra med deg selv er det det som er viktig. Presset om å være perfekt er for stort. Og hva er egentlig perfeksjon? Jeg tror alle er sin egen versjon av dette begrepet. Enten det eller så finnes det ikke noe som er perfekt. Perfeksjon kan være et ødeleggende begrep, noe jeg synes er ufattelig trist. 

  Be you!

 • Publisert: 03.09.2017, 14:49
 • Kategori: Blogg
 • 1 kommentarer
 • Aldri så sexy som når man skal på tur

 • Publisert: 02.09.2017, 21:44
 • Kategori: Blogg
 •  

  Når det kommer til turer synes jeg det er viktig å kle seg godt. Her nord er det ingen hemmelighet at det fort kan bli kalt så det å kle seg skikkelig og samtidig være forberedt på alt slags vær er viktig. Jeg synes det er mye viktigere å holde seg varm og tørr ovenfor å se bra ut om dere forstår meg rett. Nå finnes det mye fine og fancy klær ute på markedet altså, så det står ikke på det. Jeg har skaffet/fått meg litt klær opp gjennom årene. Her snakker vi forskjellige typer ullsokker, flere sett med ullundertøy, fleece og alt annet som måtte følge med. Det har gjort at jeg under uteklærne bruker hva jeg har og det kan bli en relativt spesiell miks innimellom. Jeg bryr meg ikke om den perfekte match, jeg tenker heller på at jeg skal klare meg ute i noen timer. Det er ingen som ser hva jeg har på meg under uteklærne uansett. 

  Vi var på tur idag og jeg skal fortelle dere litt mer om turen senere og vise dere flere bilder, men jeg tenkte jeg skulle vise dere hvordan man under alt det fine og fancy kan se ut for å holde ut ute en hel dag. Som tittelen ironisk nok sier er man "aldri så sexy som når man skal ut på tur", haha. Her snakker vi ullsokker til langt opp på leggene (det er hull i dem), vi snakker tolags ullundertøy på beina (det er hull i den også, haha) og vi snakker stormberg genser. Dette er klær som så absolutt ikke matcher og noe av det begynner egentlig å bli ganske slitt (jf. hullene), men det er gode og varme klær. Hvem bryr seg om hvordan man ser ut når man skal være ute i skogen? 

  Det er altfor stort press på å se så fantastisk bra ut for tiden og det er ikke nødvendigvis noe feil i dette, men pass iallfall på at dere har på dere klær dere føler dere vel i. Og skal dere være ute i vær og vind, ta på dere noe som tåler nettopp dette. Varmt, bevegelig, vanntett, vindtett, fleksibelt, osv. Ikke tenk på hva alle andre måtte si og tenke. Tenk heller på at du skal ha en fin dag ute og på at du skal kunne nyte dagen din til det fulle.

  God helg!

   

 • Publisert: 02.09.2017, 21:44
 • Kategori: Blogg
 • 2 kommentarer
 • Tidenes måltid

 • Publisert: 02.09.2017, 15:00
 • Kategori: Blogg
 •  

  Når vi etterhvert bestemte oss for hva vi skulle ha til middag igår gikk vi for det beste av det beste når vi sto der på butikken og snakket om hva vi skulle ha. Vi fant ikke ut noe hjemme nemlig og fant ikke ut noe før vi faktisk sto på butikken og måtte velge noe, haha. Vi gikk for biff, fløtepoteter og rosenkål. For min del blir det ikke noe bedre. Det eneste som kunne vært annerledes med retten som samtidig hadde løftet den litt opp var om jeg lagde sausen min selv av kraften fra kjøttet. Det gjorde jeg ikke denne gangen, men de gangene jeg gjør det angrer jeg aldri. 

  Når vi sto der på butikken som tydeligvis er kåret til norges beste spar, kom vi over en disk med masse kaker. Jeg pleier vanligvis å se litt på hva de har i disse diskene i forbifarten, men denne gangen stoppet jeg opp. Det skulle jeg så klart aldri har gjort, haha. Jeg så en kake som jeg synes så sykt god ut, jeg tok den ut for så å lukte på den. Jeg skjønner ikke hvorfor jeg gjorde det egentlig, for jeg vet at den kaken er veldig god, så jeg gjorde det egentlig bare vanskeligere for meg selv. Uansett, etter at jeg hadde luktet på kaken (sært? Jaja, jeg må bare lukte på ting) var jeg egentlig solgt og gikk rundt med den kaken i hendene som om jeg voktet den med livet som innsats. Vi hadde en god dessert etter en veldig god middag igår for å si det sånn. 

  Jeg tok noen bilder bare for å friste dere. Jeg prøvde å få dandert fatet på en fin måte, men fikk det ikke helt som jeg ville, haha. Det kan være vanskelig å få fløtepoteter og saus til å se fint ut på tallerken. Sikkert derfor mange restauranter serverer fløtepoteter ved siden av. Anyway, vi spiste et herremåltid og koste oss masse. Det er vel det viktigste? 

   

 • Publisert: 02.09.2017, 15:00
 • Kategori: Blogg
 • 4 kommentarer
 • Frokostsmoothie

 • Publisert: 02.09.2017, 10:04
 • Kategori: Trening og kosthold
 • God lørdags morgen! 

  I skrivende stund sitter jeg i sofan med ullsokker, tolags ullundertøy og stormberg genser. Jeg er nemlig snart klar for tur og turen går inn til Tromsdalen og lavvoen til "gutta på skauen". Vi hadde egentlig planlagt å gå en gjeng sammen, men det ser ikke ut som det blir så mange flere enn meg og samboeren likevel. vi kommer uansett til å pakke med oss mat, drikke, litt underholdning og godt humør og bare nyte denne dagen. Jeg gleder meg! 

  Før man går på tur og før man har tenkt å være borte noen timer er det jo alltids greit å få i seg litt mat. Jeg var ikke særlig sulten denne morgenen noe som faktisk er blitt rart til meg å være, hehe. Jeg spiser jo frokost hver dag for tiden. Jeg bestemte meg heller for å lage en frokostsmoothie og siden den ble så god vil jeg gjerne dele den med dere. 

  Ingredienser:

  2 stk kiwi
  2 frosne bananer
  Appelsinjuice
  (På bildet er det også vaniljeyoghurt, men det brukte jeg ikke i denne omgang da fryste bananer gjorde smoothien kremet og fin. Kan være greit å bruke yoghurt, biola eller liknende om bananene ikke er fryst).

  Tips!
  Frys ned bananene når de begynner å bli brune eller når dere vet dere ikke får spist de opp før de blir dårlige. Dere slipper å kaste mat og det er genialt å bruke om man vil lage smoothie, hjemmelaget is og liknende. 

  Jeg brukte en smoothieblender og mikset rett og slett alle ingrediensene sammen. Fargen ble kanskje ikke så fin, men smootien i seg selv ble knallgod. Dette var en perfekt start på morgenen min i og med at jeg ikke orket noe særlig annet. Nå er jeg klar til å være noen timer ute i skogen. Skal ta med meg en liten bøtte å se om jeg finner noe blåbær også tenkte jeg. Håper dere får en super lørdag alle sammen!

   

 • Publisert: 02.09.2017, 10:04
 • Kategori: Trening og kosthold
 • 2 kommentarer
 • Fredag og helg

 • Publisert: 01.09.2017, 18:21
 • Kategori: Blogg
 •  

  Da var det fredag igjen. Denne arbeidsuken har gått både fort og sakte synes jeg. Uken startet med lange og fulle dager med jobb og møter og avsluttet med vanlige arbeidsdager. De første dagene gjorde at uken har virket litt lang, men samtidig har det vært fine møter med mye informasjon jeg har måttet få med meg. Det var likevel godt å ta helg idag synes jeg. Jeg avsluttet arbeidsdagen med den seneste vakten på jobb. Jeg så for meg at det kanskje ville bli litt kjedelig å stå på jobb så sent på en fredag, men det var egentlig veldig koselig å være der helt til stenging for å si "hade" og "god helg" til alle barna som dro for helgen. Det har vært en fin dag.

  Resten av denne fredagen blir nok veldig rolig. Vi tenkte litt på om vi skulle stikke inn til byen for å spise en god middag eller se en film, men det ser ut som vi blir hjemme istedenfor. Jeg koser meg masse hjemme også jeg altså. Her kan vi også lage god middag og vi har forsåvidt altfor masse å velge mellom når det kommer til filmtitting. Billigere er det om vi blir hjemme også, hehe. 

  Vi stikker ganske snart på butikken. Vi må bare bli enige om hva vi vil ha til middag først. Jeg lurer på hvor lang tid et enkelt menneske bruker på å finne ut hva det skal ha til middag. I løpet av en uke, en måned eller livet vil jeg tro det brukes altfor mye tid på dette, haha. Vi bruker iallfall litt tid på det her hjemme, spesielt i helgene og vi skal unne oss en litt bedre middag. Har dere noen tips må dere bare komme med det. 

  Måtte dere få en fin start på helgen alle sammen. Kos dere! 

   

 • Publisert: 01.09.2017, 18:21
 • Kategori: Blogg
 • 2 kommentarer
 • En måned i ny jobb

 • Publisert: 01.09.2017, 12:00
 • Kategori: Blogg
 •  

  Da var det 1.september og jeg har allerede jobber i barnehagen i en måned. Dette var vært en månen med store forandringer for min del. Tidligere i sommer gikk jeg fra å jobbe deltid på butikken til å være delvis sengeliggende etter operasjonen. Noen uker etterpå er jeg i fast 100% stilling noe som tilsvarer mye mer jobb. Jeg har derfor vært litt sliten fordi mengden jobb har tredoblet seg etter en veldig rolig periode. Likevel har jeg kun denne ene jobben å forhold meg til og har ikke like mye på planen nå som når jeg var student og hadde dagene fulle med flere ærender. Jeg husker jo hvor sliten jeg var når jeg holdt på med kjøretimer, kurs i bymisjonen, jobbet og studerte samtidig. Dette er jeg glad jeg slipper nå. 

  Det er rart å kjenne på at jeg har mer fritid nå enn jeg hadde, men så føler jeg samtidig at jeg ikke har det på grunn av mengden jobb. Jeg jobber hver dag fem dager i uken og det kan jo trygt sies at det er noe annet enn å jobbe en fast dag i uken og annenhver helg. Likevel er det så deilig å ha èn jobb ovenfor flere. Jeg har èn fast plass jeg kan gi masse av meg selv på, noe som hadde vært veldig mye vanskeligere om jeg hadde hatt to eller tre jobber for å få alt til å gå rundt. Veldig takknemlig for at jeg fikk den jobben.

  Etter en måned har jeg hilst på veldig mange mennesker. Barn, kolleger og foreldre. Jeg har brukt masse tid på å knytte bånd til personer jeg ser hver dag og som jeg skal ha et forhold til. Jeg har også brukt en del tid på å sette meg inn i nye rutiner, men heldigvis for meg er rutiner noe jeg fort kommer inn i. Eller har jeg brukt masse tid på å leke, trøste, tørke snørrete neser, skifte bleier, sette grenser, kle på, kle av, legge, vekke, lage mat og liknende. 

  Jeg har supre kolleger på avdelingen min. Jeg føler vi har klikket godt sammen og står for de samme verdiene på jobb noe som gjør samarbeidet lettere. Barna er også kjempetrivelige og jeg er glad for at jeg hver dag kan bruke tid på å lære de bedre å kjenne. 

  Det blir spennende å se fremover hvor denne jobben bringer meg. Jeg er 23 år gammel og jeg er ferdig utdannet barnevernspedagog. Jeg har ikke fått jobb som barnevernspedagog så jeg spør meg selv innimellom om jeg kommer til å jobbe i barnehagen for alltid. Kanskje gjør jeg det, kanskje ikke eller kanskje jeg bestemmer meg for å ta mer utdanning. Er det noe jeg ikke skal gjøre, så er det å stresse. Jeg trives i jobben min og alt ligger til rette for meg her akkurat nå. Jeg skal bare ta tiden fremover som den kommer og prøve å finne min plass her i Tromsø.

   

 • Publisert: 01.09.2017, 12:00
 • Kategori: Blogg
 • 2 kommentarer
 • hits