asaga

Lashes on fleek

 • Publisert: 31.10.2016, 17:21
 • Kategori: Blogg
 • Igår kveld var jeg hos ei venninne av meg og fikset vippene mine for første gang. Jeg har hatt lyst til å ordne vippene, men har ikke fått meg selv til å dra en plass å gjøre det. Det er jo så sykt dyrt også. Jeg visste derfor lite om hvordan det gjøres og hvordan det blir. Det var viktig for meg at vippene så fine ut, men jeg ville fortsatt de skulle se relativt naturlige ut. 

  Jeg er utrolig heldig som har ei venninne som tilbydde seg å sette vipper på meg. Jeg ble skikkelig fornøgd med resultatet! Jeg synes det gikk relativt fort for jeg lå der i underkant av to timer og plutselig var hun ferdig. Hun som la vippene har tatt kurs i hjemlandet sitt, noe som var mye billigere enn å ta det i Norge og hun var skikkelig flink! Skal ikke se bort ifra at jeg tar turen en annen gang også, hehe.

  Ene øye ferdig   

  Begge øynene ferdig

  Let me know what you think!

   

 • Publisert: 31.10.2016, 17:21
 • Kategori: Blogg
 • 4 kommentarer
 • Uken som gikk

 • Publisert: 30.10.2016, 16:58
 • Kategori: Blogg
 • Ukens innlegg

  "du er overvektig"

  Ukens nedtur

  Vi har fått skikkelig dårlig vær om jeg har lov til å klage på det, haha. Denne helga har blant annet tatt igjen for alle de dagene vi sikkert skulle hatt drittvær, men så fikk vi sol istedenfor. Høsten er her for fullt, men den har virkelig vært til å både ta og føle på de siste dagene. 

  Ukens opptur

  Jeg har hatt tre utrolig spennende dager på hospitering der jeg lærte masse om en miljøterapeuts rolle i skolen. Jeg fikk til og med tips om en jobb. Er jeg veldig veldig heldig kan den mulige stillingen hjelpe meg på veien videre etter endt utdanning. 

   

   

  Ukens bok

  Ukens bok er uten tvil Harry Potter. Det går skikkelig sakte i lesingen, men denne uken har jeg i all fall lest litt. Jeg har alle bøkene og jeg er nå på bok nummer fire. Jeg er vel sånn ca halvveis inn i den og den er kjempebra. Akkurat som de tre tidligere bøkene har vært også. Anbefales!

  Ukens middag

  Denne ukens beste middag må være den jeg i flere uker på rad har fått gleden av å spise gjennom min praksisplass. Jeg er med å lager et flere retters måltid og en av rettene er en supergod cottage cheese burger. Jeg har aldri tenkt på å lage burger på den måten før, men den er så utrolig god! Jeg skal lage den hjemme en gang og vise dere oppskrift! 

  Ukens trening

  Denne uka har gått over all forventning når det kommer til trening. Hele fem økter har jeg klemt inn mellom alt annet jeg holder på med og jeg er faktisk skikkelig stolt av meg selv. Jeg har hatt tre upper body-økter og to lower body-økter. På trening idag trente jeg også kardio før styrketreningen. Jeg er skikkelig overrasket over at jeg har fått det til med tanke på hverdagen min, men det viser bare hva man kan få til om man bestemmer seg. Jeg skal nok ikke ha fem økter i uken som mål, men jeg trener de gangene det passer med opplegget jeg har de forskjellige dagene. Mandag og torsdag denne uken har jeg hatt kurs og jobb på kveldene og da har jeg valgt bort treningen. De andre dagene har det passet å trene enten på morgen eller på kvelden. 

   

 • Publisert: 30.10.2016, 16:58
 • Kategori: Blogg
 • 2 kommentarer
 • Med ostekake til dessert

 • Publisert: 30.10.2016, 16:18
 • Kategori: Trening og kosthold
 • Denne søndagen trengte vi noe å kose oss litt ekstra med og valget falt på ostekake i og med at jeg hadde noen ingredienser i kjøleskapet jeg ikke ville at skulle bli dårlige. Hater å kaste mat så da kjøper jeg heller inn det lille jeg mangler for å få brukt opp ingrediensene jeg har. Føler meg litt som en eldre, pensjonert dame som måtte lage kake å ha til søndagens kaffe, haha. Men jeg er ikke gammel og drikker ikke engang kaffe, så det får jeg heller ta igjen om noen år. 

  Ingredienser:
  200g digestive kjeks
  10ss smør
  5 gelatinplater
  400g naturell kremost
  3dl kremfløte
  1dl sukker
  Valgfri gelè

  Jeg knuste kjeksen og blandet dette med smeltet smør. Jeg presset dette ned i en rund kakeform og stekte bunnen i 10-15 minutter i ovnen på 175 grader. Ostekremen er en blanding av pisket krem, sukker, kremost og smeltet gelatinplater. Jeg har denne blandingen over bunnen og setter kaken i kjøleskapet. Når blandingen er stivnet, heller jeg over avkjølt gelèblanding. Deretter setter jeg kaken tilbake i kjøleskapet til gelèen også har stivnet. 

  Velbekomme!

   

 • Publisert: 30.10.2016, 16:18
 • Kategori: Trening og kosthold
 • 1 kommentarer
 • Dagens søndagssysler

 • Publisert: 30.10.2016, 15:25
 • Kategori: Blogg
 • God søndag folkens! Har dere hatt en fin helg? Ut ifra besøket på butikken virket det som om mange var ute og feiret halloween i all fall. Dere er flinke når det kommer til kostymer, det skal dere ha! Min helg har som dere vet gått til jobbing. Torsdag, fredag og lørdag. Igår jobbet jeg ni timer og jeg skal fortelle dere at det var relativt godt å komme hjem, spise en god middag med kjæresten og bare slappe av med onsdagens episode av farmen på skjermen. Vi var bedt til halloweenfest, men vi orket rett og slett ikke etter mange timer på jobb. Dessuten hadde vi blitt så utrolig sene om vi skulle kommet oss hjem fra jobb, dusjet, spist og ordnet halloweenoutfit før vi kom oss ut døra. Vi jobbet sammen igår kveld nemlig, og når vi er ferdig klokka ni er vi ikke hjemme før rundt halv ti på kvelden. Jeg har litt dårlig samvittighet, for det å bli invitert til arrangementer eller andre ting er utrolig hyggelig og da er det dumt vi ikke får kommet. Om vi ikke jobber neste år, er vi med! Jeg har ikke gjort så mye annet denne helga enn å jobbe og trene. Jeg har slappet litt av mellom slagene, men stort sett føler jeg at jeg har vært mer utenfor leiligheten enn i den, haha.

  Når jeg sto opp idag var planen for dagen å slappe av, trene, lage en kake og dra på besøk til ei venninne som skal ordne vippene mine. Hittil har jeg nådd tre av de målene og rundt klokken seks i kveld oppnår jeg det siste. Jeg skal prøve å få tatt noen gode før-etter-bilder av vippene så dere får se. Jeg har aldri ordnet vippene mine før, så dette blir veldig spennende. Jeg er heldig som har ei venninne som tilbød seg å gjøre det. Kaken jeg lagde hadde jeg planlagt å lage for å få brukt opp noen ingredienser i kjøleskapet før de ble dårlige. Det ble en ostekake og den står til avkjøling i kjøleskapet as we speak. 

  På trening idag gikk jeg for både kardio og styrketrening. Jeg hadde en tanke om å nå en mil på mølla idag også, men kom like langt som de to forrige gangene, haha (del 1 - del 2). Ble like sliten som sist og ikke minst like lilla i ansiktet. Heldigvis er det ikke like mange som trener tidlig på en søndag som andre dager og det var derfor ikke så mange som så meg. Det så jo faktisk ut som om jeg var på vei hjem fra den halloweenfesten jeg aldri dro på, haha. Jeg var på mølla i nesten tre kvarter, så det er nok derfor. Etter kardio var det tid for en upper body-workout. Det ble en lang og god økt, men jeg får ikke trent imorra, så da var det greit med en litt lenger økt idag.

  Fortell meg gjerne hva dere har gjort denne helga og hva dagens planer er, for helga er ikke over før den er over! Håper dere får en super søndag videre alle sammen!

    • Publisert: 30.10.2016, 15:25
 • Kategori: Blogg
 • 2 kommentarer
 • "du er overvektig"

 • Publisert: 28.10.2016, 23:56
 • Kategori: Blogg
 • Jeg fortalte dere i går at jeg skulle en tur til legen i dag. Jeg hadde i utgangspunktet ikke så mye å ta opp og bestilte egentlig bare time for å fornye en resept. Frem mot legetimen kom jeg på mer og mer jeg ville ta opp når jeg først skulle til legen. Jeg er så å si aldri hos legen og hadde nok ikke dratt dit i denne omgang heller om det ikke var for resepten som gikk ut. Jeg kan gå inn på hva det var jeg tok opp litt senere, for det handler om en operasjon. Tingen er den at det er så usikkert enda at jeg vil ikke gi dere noen falsk informasjon.

  Jeg målte blodtrykk og legen lurte på høyde og vekt. Sånne vanlige ting en lege lurer på vil jeg tro. Jeg fikk veldig raskt en ny resept, så det var gjort på veldig kort tid. Men så fikk jeg den, for meg, litt overraskende beskjeden om at jeg var overvektig. Da hadde legen tastet inn høyde og vekt i en BMI-kalkulator og funnet ut at jeg lå over det jeg burde.

  Personlig synes jeg ikke at jeg er så veldig stor. Jeg er ikke tynn eller spinkel heller, men vil påstå jeg er relativt normal. I tillegg har jeg jobbet med trening og kosthold over en lengre periode nå og faktisk gått ned i vekt. Jeg har både følt og sett fremgang, så derfor ble det litt overraskende å få den beskjeden i dag, haha.

  BMI-kalkulatoren er jeg ganske skeptisk til og jeg vil påstå den er ganske streng? Jeg har lest saker om foreldre som har vært på helsestasjonen med barna sine som også har fått beskjed om at disse små menneskene som overhode ikke er overvektige er nettopp dette. En BMI-kalkulator måler som sagt bare ut ifra høyde og vekt, men ikke hva den vekten man plotter inn egentlig er. Kanskje er det muskler, beinbygning, vann eller andre ting som gjør at vekten er som den er. Det er ikke snakk om bare fett. Derfor er jeg skeptisk. Jeg hadde sikkert ikke hatt vondt av å gått ned i vekt, men å få beskjeden om at jeg var overvektig ga meg på en måte et lite stikk.

  Motivasjonen som allerede er ganske høy, ble ikke noe lavere for å si det sånn. Vi hadde jo planlagt å dra rett på trening etter legetimen i dag, så vi dro til legen i treningstøy. Mulig det ble pushet litt ekstra på senteret i morgentimene i dag, haha. Det som er litt trist med dette da, er jo at en sånn kalkulator virkelig kan gjøre folk syke, om vi skal dra den så langt. Nå tenker jeg ikke bare spiseforstyrrelser og liknende, men også på dårlig selvbilde og press på slanking. Som om ikke presset fra samfunnet var stort nok fra før. Det var jo ikke noe gøy for meg å få en sånn beskjed, men jeg var så skeptisk til den kalkulatoren i utgangspunktet at jeg tillater ikke meg selv å la den ødelegge for meg.

  Jeg synes jo det er bra at norske leger har fått mer fokus på vekt og en sunn livsstil hos klientene sine, og det er bra at de som virkelig er overvektige og sliter med fedme får den hjelpen de trenger gjennom legen sin. Jeg synes bare de skal gjøre grundigere undersøkelser og ikke kun gå ut ifra denne ene kalkulatoren.

  Jeg får bare fortsette i min vante bane og jobbe med målene mine. Som sagt har jeg allerede gått ned i vekt og for moro skyld prøvde jeg å plotte inn min tidligere vekt i en BMI-kalkulator på nett. For noen måneder siden ville legen sagt jeg hadde et fedmeproblem fordi jeg veide noen kilo mer for noen måneder tilbake.

 • Publisert: 28.10.2016, 23:56
 • Kategori: Blogg
 • 0 kommentarer
 • Good morning!

 • Publisert: 27.10.2016, 08:09
 • Kategori: Blogg
 • God morgen! Er dere våkne og opplagte? Jeg for min del er våken og kan vel ikke si noe annet enn at jeg er opplagt når jeg la meg så tidlig igår kveld. Jeg bestemte meg på tirsdag at jeg skulle legge meg tidlig igår kveld. Jeg tror la meg rundt ni en gang. Da lå jeg i senga sammen med Harry Potter nummer 4. Det var kjempegodt å bare slappe av og sakte, men sikkert bli trøtt. Jeg sovnet tidligere enn vanlig igår og vil si jeg i all fall fikk nok søvn. Det var vel igrunn planen også fordi jeg har kjent på litt for lite søvn de siste dagene. 

  Idag skal jeg jobbe i praksis fra klokka ni. Farter ut av døra her om litt under en halvtime. Etter praksis skal jeg jobbe på bunnpris fra klokka 17 i ettermiddag. Når klokka slår 23 i kveld er jeg ferdig for idag og jeg tror det var lurt av meg å få et par ekstra timer søvn når dagen min idag blir så lang. Jeg har arbeidshelg denne helga og får ikke "helg" før søndag. Jeg jobber fra 16 til 23 imorra og fra 12 til 21 på lørdag. I tillegg skal jeg til legen imorra, så helga er vel så og si fylt opp med ting å gjøre. 

  Har dere planer i helga? Jeg regner med halloween skal feires både her og i resten av Norge i løpet av helga. For min del blir det nok rolig, men dere får kose dere masse alle sammen! Ikke kom å skrem meg, for jeg er så sykt lettskremt!

   

 • Publisert: 27.10.2016, 08:09
 • Kategori: Blogg
 • 0 kommentarer
 • Trondheim i høstkjolen

 • Publisert: 26.10.2016, 19:11
 • Kategori: Blogg
 • God kveld dere! Har dere hatt en fin dag? For min del har det vært en super dag. Jeg har hatt siste dag på besøk på en videregående skole idag. Veilederen min på praksisplassen ordnet så jeg fikk besøke en skole å se hvordan de jobbet miljøterapeutisk der. Jeg har vært der i tre dager nå og må virkelig få si at det har vært tre veldig fine dager! Jeg har lært hvordan de (på den skolen) jobber med barn og unge som trenger ekstra tilrettelegging og det både så og hørtes ut som de jobbet bra med disse. Det er så viktig at de får den hjelpen de trenger enten det er snakk om fysiske, psykiske eller andre former for vansker. 

  Jeg var så heldig å få med meg litt konserter og liknende mens jeg var der også og det var så stas å få være med ungdommene på dette. Gøy å se at de gledet seg til å være med på noe spesielt som ikke var vanlig skole. I tillegg til at jeg ble kjent med utrolig hyggelige ungdommer, var jeg i prat med flere hyggelige voksne som var flinke til å inkludere meg. I og med at jeg bare skulle være der i tre dager er det jo begrenset hvor "inn" i miljøet jeg blir, men de var veldig hyggelige og idag fikk jeg til og med tips om jobb. Jeg har jo skrevet til dere tidligere at jeg synes det er skummelt å tenke på jobb når jeg ser hvor få stillinger som lyses ut, men etter at jeg fikk det tipset idag kan det være at det ordner seg. Hvis jeg er veldig heldig! 


  Fikk dere med dere hvor fin Trondheim var på morgenen idag?! 

  Ellers idag har jeg vært på trening og samboeren har vært min personlige trener igjen. Han kjører på han, og jeg kjenner det nok i kroppen imorra, haha. Det er positivt! Jeg blir jo ikke like støl nå som jeg ble før, men har jeg trent hardt eller gått for litt andre muskler kjennes det veldig godt på kroppen min også. Blir jeg bare litt støl er det egentlig bare godt å kjenne at kroppen har jobbet. 

  Jeg har slitt litt med det ene kneet mitt, spesielt idag. Det venstre kneet lever i grunnen sitt eget liv og innimellom får jeg skikkelig vondt. Det pleier å gå over av seg selv, men det er veldig kjedelig når det står på. Jeg vet det er noe inni der som ikke er som det skal, haha, men tviler på det er noe jeg kan gjøre med det annet enn å være forsiktig når det er vondt. De har ikke funnet noe når jeg har sjekket det tidligere så. 

  Det blir stadig mer høst her i byen og jeg må si det er lenge siden jeg har sett høsten så fargerik og fin. Det er spennende og gøy å se hva naturen klarer å gjøre helt på egenhånd. Håper dere har hatt noen fine høstdager hittil og får mange flere. Ha en fortsatt fin kveld!

    • Publisert: 26.10.2016, 19:11
 • Kategori: Blogg
 • 0 kommentarer
 • Grå mus og trist hendelse!

 • Publisert: 25.10.2016, 19:37
 • Kategori: Blogg
 • Jeg har skrytt sånn av at jeg går i mønster og farger på trening, men idag ble det andre boller. Jeg følte meg som en skikkelig grå mus på vei til treningssenteret idag. Vanligvis har jeg jo på meg en så oransje jakke at jeg trur nesten ikke jeg hadde trengt refleks midt på svarteste vinteren engang, men nå er det så surt og kaldt ute at jeg må ha på meg mer og varmere klær. Vinterjakken jeg bruker nå er grå, som så mange vinterjakker idag er. Jeg hadde på meg grå og hvit treningstights, gråe sko og grå ullgenser. Jeg lo litt av meg selv på vei ut døra med tanke på hva jeg har skrevet til dere tidligere om at jeg er sånn fargeklatt på trening. Jeg hadde på meg rosa treningstopp idag da, men den var jo ikke å se med alle de andre klærne på. Det ble i all fall litt mer farger når jeg faktisk kom meg inn på selve treningssenteret. 

  Jeg hadde en god økt idag der jeg trente overkropp. Når jeg trener overkropp føler jeg meg ikke helt ferdig trent når jeg er ferdig fordi beina ikke har fått noe særlig push. Når jeg trener bein tar det jo liksom litt på resten av kroppen også i og med at man fortsatt løfter uten at det er fokus på armene. Teit forklart, men dere skjønner sikkert hva jeg mener. 

      

  -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

   

  Over til noe som ikke er så veldig kult. På vei hjem fra praksis idag var jeg vitne til et øyeblikk jeg virkelig ikke likte. Jeg klarer bare ikke la denne situasjonen gå meg forbi. Det var to stykker som gikk tur med hver sin hund på hver sin side av veien. Den ene hunden ble ivrig etter å hilse på den andre, noe jeg vil påstå er normalt, og dro en del i båndet. Han som gikk med den ivrige hunden tok da tak i båndet med begge hendene og dro så hardt at hunden ble dratt hardt bak og over på ryggen. Dette gjorde han flere ganger. Det er vanskelig for meg å forklare hvor hardt mannen dro og hvor fælt det var å se. Jeg kan bare forestille meg hvor vondt det var for hunden å bli dratt sånn i halsen. Han tok skikkelig fart før han dro også. I tillegg så sparken han etter hunden og slo den. 

  Jeg kjente pulsen min økte betraktelig og jeg dro pluggene ut av ørene for å si ifra at dette ikke var greit. Jeg var så utrolig sur, for det der er noe av det verste jeg ser! Jeg gikk å tenkte lenge på hva jeg skulle si, for mannen var et stykke foran meg på veien, og jeg gjorde meg klar. Men så kom det ingenting ut. Jeg fikk helt sperre og klarte ikke få ut et eneste ord. Jeg var så skuffa over meg selv etterpå og så utrolig frustrert. Jeg tror jeg lot være fordi jeg så han slutta og jeg så han roet seg ned, men allikevel så angret jeg sånn etterpå. Jeg synes det er helt på trynet at folk som behandler dyr på den måte, har hund i det hele tatt. Greit at man skal være "sjefen i forholdet", men å misbruke sin autoritære posisjon så sterkt er så fælt og unødvendig!

  Så til deg som gikk med en nydelig schæferhund på tur idag. Ta deg sammen! Ikke ta til deg en hund det ser ut som du verken liker eller er glad i. Man behandler ingen man er glad i på den måten der! 

 • Publisert: 25.10.2016, 19:37
 • Kategori: Blogg
 • 0 kommentarer
 • Jeg begynner å kjenne på slitet

 • Publisert: 25.10.2016, 15:52
 • Kategori: Blogg
 • God ettermiddag folkens! Nok en dag på praksis er over. Nok en dag med fantastiske unge og voksne personer. Det som er synd er at jeg føler jeg ikke kan nyte tiden til det fulle, for jeg tenker så mye på "hva skal jeg gjøre etterpå". Akkurat idag går det greit, for i ettermiddag har jeg tid til meg selv. Men veldig ofte er det enten kjøretime, jobb, kurs eller prøvetime etter tiden min på praksisplassen. 

  Jeg vet jeg har tatt på meg masse. Det er gjort bevisst fordi jeg vet det er overkommelig over en kortere periode og denne korte perioden er høsten 2016. Jeg merker allikevel nå at jeg begynner å kjenne at det er nok. Det er slitsomt å være opptatt omtrent hele dagen, sju dager i uka. Det er fortsatt overkommelig, men jeg kjenner at jeg stadig føler et slags stress over at det hele tiden er noe jeg skal gjøre. Da er det vanskelig å slappe av. Jeg merker også at jeg er mer sår enn vanlig og blir veldig fort følsom. 

  Snart er det jul folkens og ukene og månedene flyr av gårde. Etter jul vet jeg det blir roligere. Idag fikk jeg brev fra kjøreskolen med informasjon om kjøretimer fremover og 2.desember ser det ut til at jeg er ferdig med all kjøringen. Etter det er det kun oppkjøring igjen. De travle dagene har gjort at lappen har tatt lang tid og jeg har stort sett bare hatt tid til èn kjøretime i uka. Enkelte uker har det ikke blitt noe kjøring i det hele tatt. Jeg håper at jeg er ferdig med lappen til jul, da trenger jeg ikke tenke på den i eller etter ferien. Det kurset jeg tar innen jobben som frivillig vil jeg være ferdig med om noen uker og da trenger jeg ikke tenke på det heller. Praksistiden vil være over før jul, men skolen fortsetter etter jul også så jeg vil ikke være ferdig med det helt ennå. Deltidsjobben jeg har ved siden av er jo der hele tiden og den er jeg avhengig av. Den kommer jeg også til å fortsette med etter jul.

  To store ting som opptar hverdagen min er forhåpentligvis over før jul og da blir det raskt mye roligere. Jeg vil jo begynne å ta vakter på jobben som frivillig etter jul, men det er snakk om et par vakter i måneden, ingen kurskvelder. Jeg skriver jo mye om trening og jeg kunne jo så klart valgt å slutte med det for å heller slappe av. Det som er greia, er at treningen motiverer meg til å kjøre på. Den gjør at energinivået holder seg oppe. Treningen er noe jeg vil holde på med og bli bedre på. Slutter jeg med det, tror jeg ikke det blir noe heldig for meg. 

  Jeg har det bra altså, og jeg koser meg med det jeg gjør. Det har bare blitt litt mye de siste ukene. Sånn er det bare, men som sagt blir det snart roligere. Det skal bli godt å se tilbake på denne tiden som noe jeg virkelig fikk til og det kommer til å bli så bra fremover i og med at jeg blir ferdig med det snart. Jeg slipper å tenke på lappen i fremtiden og jeg kommer til å få supre erfaringer som frivillig. Det er travelt. Det er stress. Jeg blir sliten. Men jeg er jo fulltidsstudent og denne tiden skal vel kanskje være litt sånn. 

   


  Bilde fra første året på barnevern. Tenk at det snart har gått tre år!

 • Publisert: 25.10.2016, 15:52
 • Kategori: Blogg
 • 0 kommentarer
 • Dagens rusavhengige og veien ut

 • Publisert: 24.10.2016, 17:14
 • Kategori: Blogg
 • Man hører mye snakk om rus, avhengighet, avrusing og systemet rundt avrusing i dag. Blant annet at ettervernet ikke er bra nok og at man havner på kjøret igjen etter kort tid. Jeg skal ikke si så mye om hva som menes og hva jeg mener rundt dette fordi jeg har for liten kunnskap rundt tema og ingen personlig erfaring med det. Det jeg vet, er at det er mye meninger der ute og jeg har hørt personer klage på ettervernet som er idag. Jeg kan ikke engang si med sikkerhet hvordan ettervernet idag er og i all fall ikke hvordan hver enkelt person reagerer på opplegget. Dette tenker jeg er veldig individuelt. 

  Det jeg allikevel tenker er at jeg kom over en liten, men sterk, serie som handler om veien ut av rusmiljøet og at denne serien var veldig fin. Den gjør oss kjent med åtte rusmisbrukere som akkurat har vært på avrusing. Serien handler om at disse skal ut på en 90 dagers lang tur. Jeg fikk for meg at denne turen ble starten på disse personenes ettervern. 

  Jeg slet opp til flere ganger med å holde tårene tilbake når jeg så denne serien. Det er forresten snakk om kun seks korte episoder. Den er en tøff serie å se på fordi man vet at disse personene har en vanskelig og hard hverdag, også etter avrusing. Det er spennende å se veien de går for å komme seg ut av rusmiljøet en gang for alle.

  Jeg tror nok mange har fordommer mot rusmisbrukere. "Tenk at de har dratt den så langt" eller "jaja, de får nå bare ha det så godt når de setter seg selv i den situasjonen". Ja, de har forsåvidt satt seg selv i situasjonen, men jeg tenker mer på den "hvorfor"-biten. Ofte er det nok en grunn til at rusmisbrukere har havnet i den uheldige sirkelen. Jeg vet egentlig for lite om tema, men jeg fikk så lyst til å skrive litt i og med at serien gikk sånn inn på meg. Jeg synes det er synd det er så mange som lever i en uheldig situasjon. 

  Jeg tenkte jeg skulle dele serien med dere. Flere av dere har kanskje sett den, men jeg legger ut linker her allikevel, så kan dere se om dere vil. Ep1, Ep2, Ep3, Ep4, Ep5, Ep6. Jeg vil anbefale serien fordi den gir et lite innblikk i hvordan disse personene har det og har hatt det tidligere og det får tankene frem. En serie jeg sikkert vil se flere ganger!

      

 • Publisert: 24.10.2016, 17:14
 • Kategori: Blogg
 • 0 kommentarer
 • Morgenupdate

 • Publisert: 24.10.2016, 07:45
 • Kategori: Blogg
 • God morgen og god mandag fine dere! Har dere hatt en fin helg? Her har det ikke vært helg i den grad at jeg ikke har hatt fri, men helg er godt uansett, hehe. Jeg har jobbet som frivillig både igår og på lørdag og det er utrolig spennende og givende og være igang. Kurset er ikke over enda, men jeg har fått prøvd meg på vakt og det gir blandede, men mest gode følelser. 

  Idag er det tilbake i praksis. Jeg skal hospitere på en annen plass idag, så denne uka blir litt ny for meg. Spennende å få prøvd seg på andre plasser også og jeg får nok et større bilde på hvordan jeg kan jobbe som barnevernspedagog i fremtiden. Jeg tenker en del på dette meg jobb og jobbmuligheter for fremtiden i og med at jeg ser at det lyses ut så få stillinger. Jeg er ferdig utdannet om få måneder og det er faktisk ikke så altfor lenge til jeg kan begynne å søke jobb. Spennende tid i vente! 

  Etter praksis idag blir det litt tid hjemme før jeg skal ut på kurs igjen. Akkurat hvor mange kurskvelder det er igjen vet jeg ikke, men jeg regner med jeg er ferdig til jul og kan begynne å ta vakter fra januar av. Da er man skikkelig igang og selv om jobben er følelsesmessig stor tenker jeg at jobben er så viktig og spesiell at jeg bare er nødt til å ha den. Det er jo en jobb som frivillig og er derfor ulønnet. Det vil si at jeg må ha en jobb ved siden av og det håper jeg å få ordnet til våren. 

  Jeg ville bare gi dere en liten morgenupdate på hvordan dagen blir også håper jeg dere får en fin start på denne nye uka alle sammen! 

   

 • Publisert: 24.10.2016, 07:45
 • Kategori: Blogg
 • 0 kommentarer
 • Motivation caught me

 • Publisert: 23.10.2016, 15:56
 • Kategori: Trening og kosthold
 • Det ble trening idag. Motivasjonen tok meg med storm etter forrige innlegg. Så begynte jeg å se min motivasjonsvideo og da var det gjort. Jeg fikk det for meg at jeg bare måtte trene og ikke hadde jeg dårlig tid heller, så da var det bare å ta det i mitt eget tempo. 

  Jeg hadde samboeren som personlig trener idag og det gjorde at jeg tok i litt ekstra. Han er flink til å pushe meg og jeg blir på en måte sterkere enn jeg tror jeg er. Jeg klarer å løfte tyngre og jeg overrasker meg selv med at jeg faktisk får det til. Jeg løftet for eksempel 50kg i markløft istedefor 40kg og 45kg som jeg vanligvis løfter. Jeg tok også en repetisjon med 60kg. Jeg tok 100kg i banpress istedefor 80kg. Trener jeg alene løfter jeg ikke like mye, noe som sikkert er fordi jeg tror at jeg ikke får det til. Weird but true!

  Det var godt å kjenne kroppen pushes idag! Satser og håper på flere sånne dager også må jeg tro mer på meg selv og styrken min. Jeg må øve mer på å pushe meg selv når samboeren trener sitt eget program. Jeg fikk virkelig mersmak idag når jeg så jeg fikk til mer enn jeg vanligvis gjør, så jeg satser på å fortsette der jeg slapp idag. Regner med jeg kjenner det i beina imorra, men det skal være en god-vond følelse!

      

 • Publisert: 23.10.2016, 15:56
 • Kategori: Trening og kosthold
 • 0 kommentarer
 • Uken som gikk

 • Publisert: 23.10.2016, 12:03
 • Kategori: Blogg
 • Ukens innlegg

  "Julen er allerede i gang"

  Ukens opptur

  Jeg har startet og nesten kommet i mål med julegavene og er det noe jeg elsker, så er det å forberede til jul. Gleder meg som en liten unge til juleferie og reise til nord-Norge. Jeg har vært tilbake på den fine praksisplassen min og jeg har begynt med prøvevakter på jobben som frivillig. Spennende!

  Ukens middag

  Pasta, grønnsaker og ytrefilet av svin! Kjempegod og enkel middag. Dere finner innlegget om middagen HER!


  Ukens strikkeprosjekt

  Jeg har kommet noen cm lenger på arm nummer to, men har ikke lagt sjela mi inn i prosjektet for å bli ferdig med den denne uka. Litt travle dager og litt latskap kanskje. Tenker det blir dumt å strikke når man ikke føler man vil, for da blir ikke resultatet like bra, hehe. Dagens gode unnskyldning!

  Ukens trening

  Denne uka har det blitt tre treningsøkter hittil. Jeg driver å motiverer meg selv til å dra på trening idag før jobb, men usikker på om det blir. Jeg vet ikke om jeg får trent noe imorra siden jeg skal på praksis først på dagen og kurs på kvelden. Da blir det for min del for "mange" dager uten trening på rad. Haha, man merker man blir litt avhengig når man føler to tre treningsøkter i uka blir altfor lite. 

  Denne uka har det hittil blitt to økter på upper body og en økt på lower body. Det vil si det blir lower body økt idag om jeg skal trene før jobb. Har dere sjekket ut programmene jeg legger ut innimellom? Jeg er så fornøgd med det, for det er så godt å kjenne at jeg ikke blir lei. Har i all fall ikke blitt det enda, haha. Jeg har trent etter flere forskjellige program tidligere og når jeg har trent det samme en stund så synes jeg det blir så ensformig og kjedelig. Det skal jo ikke være kjedelig å trene! Mitt er delt opp i fire og jeg får derfor fire forskjellige økter etter hverandre før jeg begynner på nytt. En motivasjonsfaktor for min del i all fall!  Ukens antrekk


  Kjole - Vero Moda


  Treningstopp - USA // Treningstights - Extreme fitness Trondheim


  Treningstopp - Pretty sporty Trondheim // Treningstights - Sport outlet Trondheim (Tiller)

 • Publisert: 23.10.2016, 12:03
 • Kategori: Blogg
 • 0 kommentarer
 • En spennende dag!

 • Publisert: 22.10.2016, 20:01
 • Kategori: Blogg
 • Denne dagen har jeg både gledet og gruet meg til. Det var nemlig tid for den første av to prøvevakter på jobben jeg har som frivillig. Jeg har den andre vakten imorra. Idag hadde jeg tidligvakt og imorra har jeg senvakt. Det ble en spennende vakt med ny og givende lærdom. Det er snakk om vakter på rundt fire og en halv time, men det holder i og med at jobben man gjør er så følelsesmessig stor.

  Ellers idag er det jo lørdag og er det en dag der er mye folk i byen så er det på lørdager. To ganger i året arrangerer Trondheim det de kaller for '"toilldag" og idag var en av dem. Det resulterer i at en allerede stappfull Trondheim by blir enda fullere. Jeg var ikke så mye på torget idag heldigvis, men jeg tror butikkene fikk noen inntekter idag for å si det sånn. Det var kø både inn og ut av butikkene, haha. Jeg synes i slike tilfeller at det blir for mye folk og da klarer jeg ikke kose meg like mye på shopping. Det er så klart et bra opplegg og Trondheim by pøser på med tilbud som så klart er supert for alle, men man blir sliten etter en sånn dag på shopping altså, haha! Jeg har vært med tidligere, men ikke denne gangen, jeg var jo på jobb. 

  Etter jobben idag gikk jeg på butikken, handlet inn litt til i kveld, dro hjem, snakket med mamma i telefonen og har ellers bare slappet av. Jeg har prøvd å gjøre det litt koselig her hjemme ved å legge på plass litt klær og rydde litt. Nå som det blir så mørkt om kvelden kan vi begynne å tenne lys igjen også og det er superkoselig! Samboeren er på jobb enda, men siden butikken stenger 21, er det ikke så lenge til han kommer hjem. Jeg skal ordne middag til han kommer og kvelden blir bare rolig for vår del. 

  Har dere hatt en fin start på denne helgen? Jeg håper i all fall dere koser dere masse alle sammen og at dere får en super helg!

   

 • Publisert: 22.10.2016, 20:01
 • Kategori: Blogg
 • 0 kommentarer
 • Med grove horn til kveldsmat

 • Publisert: 21.10.2016, 22:55
 • Kategori: Trening og kosthold
 • I kveld fikk jeg lyst til å bake igjen, men jeg ville holde meg unna søtsakene og kjøre på med en grov deig denne gangen. Jeg gikk for grove horn med ost og skinke og jeg håper mannen blir glad når han kommer hjem til kvelds etter jobb idag. 

  Ingredienser:
  Hvetemel
  1 ss Olje
  Havregryn
  Sammalt rug
  1 ts Salt
  1 pk. Gjær
  4 dl Vann

  Jeg blandet ut en pakke tørrgjær i lunkent vann. Deretter kjørte jeg sammen det tørre og oljen litt etter litt til jeg fikk en deig jeg var fornøgd med. Dere kjenner meg når det kommer til å dele oppskrifter med dere, jeg slumper. Det er noe man kan gjøre når man skal lage noe man har laget mange ganger før og man så og si kan oppskriften utenat. Jeg satt deigen til heving i ca en halv time. Etter heving kjevlet jeg ut og fylte på med ønsket fyll, rullet sammen og la på stekeplaten. Det som er greit med disse hornene er at man kan fylle de med det man ønsker, det må ikke være ost og skinke! Jeg lot hornene etterheve en liten stund før jeg satte dem i ovnen. Der sto de i ca 15 minutter. 

  Nå ligger hornene og kjøler seg ned på rist og venter på at samboeren skal komme hjem. Om en liten halvtime blir det skikkelig god kveldsmat på oss! 

  Velbekomme!

   

 • Publisert: 21.10.2016, 22:55
 • Kategori: Trening og kosthold
 • 2 kommentarer
 • Innholdsrik dag fra morgen til kveld

 • Publisert: 21.10.2016, 19:31
 • Kategori: Blogg
 • God kveld kjære dere! Dagen idag har hittil vært lang og innholdsrik. Den startet med at vi sto opp klokka sju her hjemme. Vi inntok litt kosttilskudd og var på treningssenteret litt før åtte. Vi var på impulse til rundt ni og fikk begge gjort unna en god treningsøkt. Etter trening var det bare å komme seg hjem og i dusjen, for når klokka nærmet seg ti måtte jeg gå for å finne meg buss. Jeg hadde kjøretime idag klokka halv elleve. Synes ikke kjøretimen gikk like bra idag som tidligere. Har begynt å jobbe med noe nytt og da blir det vel gjerne sånn. Har et håp om at jeg er ferdig til jul, men det er jammen ikke sikkert. Hverdagen min bremser opp for tid til kjøretimer og da blir det dessverre litt store hopp mellom timene. Vi får håpe jeg får det til! 

  Etter kjøretimen idag var jeg hjemme en stund før jeg dro ut igjen. Samboeren skulle på jobb og jeg skulle på julehandel. Ja, julehandel! Jeg er faktisk nesten helt ferdig med julegavene for i år. Jeg tror jeg mangler fire stykker eller noe sånt. Jeg plasserte meg nede på gulvet her istad, pakket gaver og hørte på musikk. Jeg storkoste meg! Jeg mangler halvparten av pakkekalenderen jeg er med å lage, men den kommer seg! Jeg er en skikkelig juleperson og de av dere som ikke visste det fra før, vet det sikkert nå, haha! 

  Resten av kvelden skal jeg prøve å få ting litt ryddig og fint her hjemme, også blir det avslapping før arbeidshelg. Har mine første prøvevakter imorra og på søndag og er det noe som er sikkert, så er det at det blir spennende! Jeg ønsker dere en supergfin helg alle sammen, kos dere masse!

    • Publisert: 21.10.2016, 19:31
 • Kategori: Blogg
 • 0 kommentarer
 • Dagens smoothie

 • Publisert: 20.10.2016, 15:18
 • Kategori: Trening og kosthold
 • Hei og god ettermiddag! Om ikke lenge stikker jeg på en av noe som for tiden føles som veldig mange jobber, men jeg tenkte bare å stikke innom å vise dere dagens smoothie. Som flere av dere sikkert har fått med dere elsker jeg å lage smoothie, fordi det er så sykt enkelt og godt. På et par minutter har maskinen blendet sammen en frisk og sunn smoothie, klar til å nytes!

  Ingredienser:
  Vanilje yoghurt
  Banan
  Blåbær

  Velbekomme!

    • Publisert: 20.10.2016, 15:18
 • Kategori: Trening og kosthold
 • 0 kommentarer
 • Morgenhilsen

 • Publisert: 20.10.2016, 08:07
 • Kategori: Blogg
 • God morgen dere! 

  Da var det torsdag allerede og siste dag denne uka med jobb på praksisplassen. Igår hadde vi midtveisvurdering og besøk av lærer fra NTNU og det er så rart å tenke på at halve praksisperioden er over allerede. Rundt to måneder har det gått og jeg har ca to måneder igjen. At tiden går fort vil jeg se på som en positiv ting, for det betyr at jeg trives og koser meg med det jeg gjør. 

  Det at dette blir siste dag på praksisplassen denne uke gjør i mitt tilfelle ikke at jeg får helg fra idag av. I kveld skal jeg også på jobb på bunnpris fra 17-23. Imorra har jeg kjøretime med ukjent kjørelærer, så det blir spennende. Lørdag og søndag har jeg mine første prøvevakter på jobben min som frivillig. Det blir i all fall spennende! 

  Jeg skal straks ut døren her, men ville bare ønske dere en fin torsdag. Det blir nok dårligere med innlegg idag i og med at jeg skal på jobb etter praksis idag, men da vet dere i all fall. Kos dere idag folkens! 

   

 • Publisert: 20.10.2016, 08:07
 • Kategori: Blogg
 • 2 kommentarer
 • Julen er allerede i gang

 • Publisert: 19.10.2016, 21:03
 • Kategori: Blogg
 • De som kjenner meg godt, vet at jeg er et skikkelig julemenneske. Mange nære i Saga-familien er det. Jeg tror nok det må være den aller beste høytiden. Spenning, tid med familie, julestemning, god mat og tradisjoner. Kan det bli noe særlig bedre da? Hadde det vært opp til meg hadde det vært jul omtrent hele året, men jeg ser jo den at kosen ikke hadde blitt den samme da. Julestemningen titter i all fall innom mange ganger året rundt og det er like koselig hver gang. 

  Vi har begynt på julegavene her hjemme idag og mens jeg holdt på fikk jeg nesten lyst til å sette på julemusikken, men der satt samboeren grensa, haha. Fem julegaver fikk vi kjøpt inn idag og en bursdagsgave. Noen skal nordover og andre skal sørover. Vi skal feire jul i nord i år og jeg gleder meg masse! Julegaver er noe jeg vet mange begynner med mye tidligere enn meg. Alt i januar faktisk, fordi det er så mange tilbud over jul og det er jo genialt. Jeg har ikke pleid å handle rett over jul selv, men når det kommer til denne tiden på året kan jeg helt klart starte på. Da vet jeg litt mer hva de som skal få gavene ønsker seg. 

  Jeg rigget meg til på gulvet med det jeg trengte og koste meg gløgg. Jeg liker å sitte i min egen boble å pakke inn gaver til andre. Jeg har med årene blitt kjempeglad i å gi gaver og overraske folk. Skal jeg gi noe jeg vet en person ønsker seg er det ekstra morsomt. Man hørte gjerne det når man var liten at det var så mye koseligere å gi gaver enn å få. Det er ikke sikkert alle barn tror på dette, men i voksen alder kan jeg virkelig si meg enig. 

 • Publisert: 19.10.2016, 21:03
 • Kategori: Blogg
 • 2 kommentarer
 • Med pasta og ytrefilet til middag

 • Publisert: 19.10.2016, 20:43
 • Kategori: Trening og kosthold
 • Hei og god kveld dere!

  Idag falt valget på en kjempeenkel og god middag. Nemlig ytrefilet av svin, pasta og grønnsaker. Er det noe som går fort er det dette. På to voksne personer kjøper vi to pakker med ytrefilet på 200g. Vi koker pasta og grønnsaker og har dette ved siden av. Dette er middag som omtrent lager seg selv.

  Vi skal prøve å ta oss sammen når det kommer til kostholdet vårt (igjen) og en middag som denne er ypperlig. Vi hadde nok brukt fullkornspasta om vi hadde hatt dette, men ville ikke kjøpe ny pasta for så å kaste den vanlige og gode pastaen vi hadde bare for at denne ene retten skulle bli litt sunnere. Blir dumt å tømme skapene for helt grei mat. 

  Ingredienser:
  Ytrefilet (200g pr. pers)
  Gulerøtter (eller andre, helt valgfrie, grønnsaker)
  Tagliatelle (eller annen, helt valgfri, pasta)

  Stek ytrefileten i panne. Skrell og kok gulerøttene i en kjele. Kok opp vann i en annen kjele og tilsett pastaen. Det tok meg omtrent no time å lage denne middagen og jeg rakk å gjøre andre ting mens jeg lagde den også fordi den gjør seg selv. Veldig greit! 

  Velbekomme! • Publisert: 19.10.2016, 20:43
 • Kategori: Trening og kosthold
 • 0 kommentarer
 • Dagens workout-outfit

 • Publisert: 19.10.2016, 09:07
 • Kategori: Trening og kosthold


 • Tighs - Trecgirl/Trecteam // T-skjorte - Yankees

 • Publisert: 19.10.2016, 09:07
 • Kategori: Trening og kosthold
 • 0 kommentarer
 • Dagens upper body program

 • Publisert: 18.10.2016, 20:52
 • Kategori: Trening og kosthold
 • Hei og god kveld kjære dere!

  Jeg skrev til dere tidligere at jeg ville dele mitt andre upper body program med dere. Jeg har skrevet om det første upper body programmet HER  som dere kan lese om dere vil. Når jeg har to program på upper body og to program på lower body får man følelsen av at man trenger forskjellig hver gang man trener. Da blir man ikke lei de samme øvelsene og motivasjonen dabber ikke av. Så klart liker man enkelte øvelser bedre enn andre, men når du er ferdig med en øvelse vet du at det er hele tre program å gjennomføre før du skal ha øvelsen igjen. 

  Dagens program så slik ut:  Jeg gikk ned i vekt på noen øvelser for å trene mer på teknikk også gikk jeg opp i vekt på andre øvelser fordi jeg klarte mer. Samboeren min var min personlig trener idag. Han studerer jo personlig trener og var ikke i form til å trene selv idag, noe som for min del passet bra. Da fikk han ta noen bilder av dagens økt som jeg kan vise dere og jeg lærte mer rundt mine øvelser og om bedre teknikker. 

  Som skrevet tidligere, er det bare å ta i bruk programmet. Feel free til å endre på det som dere vil. Kanskje vil dere bare ha noen av øvelsene, kanskje vil dere ikke ha noen. Jeg personlig liker dette programmet godt fordi det er delt i fire og jeg har da fire totalt forskjellige dager på trening noe som blant annet gjør at min motivasjon øker og opprettholdes.

  Håper dere liker innlegget og at dere gir et lite vink når det kommer til om dere vil ha flere av disse innleggene eller ikke. Ha en superfin tirsdagskveld!


  Benkpress


  Roing m/stang  Triceps


  Biceps curl

 • Publisert: 18.10.2016, 20:52
 • Kategori: Trening og kosthold
 • 0 kommentarer
 • Frisk mangosmoothie

 • Publisert: 18.10.2016, 20:20
 • Kategori: Trening og kosthold
 • Etter trening og utover kvelden lagde vi oss en supergod og frisk mangosmoothie her hjemme. Vi ble litt overrasket over hvor god den faktisk ble, for den var så enkel og vi trengte nesten ingen ingredienser. Vi tok litt av det vi hadde og kjøpte inn litt vi samtidig bruker til mye annet. Det er så greit å kjøpe inn noe man bruker mye og som kan brukes til nesten alt. Jeg ville ikke kjøpe inn noe til smoothien som jeg bare skulle bruke litt av, for resten blir gjerne stående og det er så kjedelig. Jeg liker absolutt ikke å kaste mat! Så vi gikk for hele tre ingredienser idag. Vi kjøpte juice og yoghurt, noe vi også bruker mye i hverdagen. Mango hadde vi faktisk hjemme. Vi ville gjerne få brukt den opp før den ble dårlig og da er smoothie så greit. 

  Med min fantastiske smoothiemaskin som jeg fikk til jul for to år siden lager vi ganske masse smoothie og det er så utrolig godt og enkelt. Man kan blande og eksperimentere med omtrent alt sammen og som regel blir det bra altså. Når vi idag falt på mangosmoothie mikset vi:

  1 stk mango
  Tropisk juice
  Vanilje yoghurt

  Fiks ferdig på noen minutter og ble borte like kjapt. Den ble kjempegod! 

    • Publisert: 18.10.2016, 20:20
 • Kategori: Trening og kosthold
 • 0 kommentarer
 • En natt med bråvåkning

 • Publisert: 18.10.2016, 08:04
 • Kategori: Blogg
 • God morgen! 

  Da var det opp og stå for en ny dag i den fine bartebyen. Jeg er straks på vei ut til praksisplassen, men først ville jeg innom å ønske dere en god dag. Dagen igår gikk i ett og på grunn av det ble det dårlig med oppdatering her inne. Sånne dager får jeg innimellom, men jeg skal prøve så godt jeg kan å legge ut flere innlegg de dagene jeg ikke både jobber og kurser. Som sagt tidligere blir tiden frem mot jul en travel tid, men det skal jeg komme meg gjennom og jeg håper dere er med meg på veien. 

  Vi la oss til rett tid i går kveld, men midt på natten inatt gikk brannalarmen av full hals i hele bygget og da ble det en skikkelig bråvåkning. Merkelig å legge seg igjen etterpå, men å sove var ikke noe problem når jeg først sovnet. Enten er brannalarmen her helt på bærtur eller så er det mange her som utløser den for den har gått ofte i det siste. Kjedeligst er det jo når den går midt på natta..

  På planen idag blir jeg nok på praksisplassen til mellom to og tre en gang. Ettermiddagen har jeg fri og da tenkte jeg å dra på trening. Jeg tror jeg har upper body program idag, men mulig jeg husker feil. Jeg har jo delt et av to upper body program med dere, så jeg tenkte at jeg etterhvert kunne dele det andre og de to lower body programmene også. Det er gode program med mye variasjon. Det er godt å ikke bli lei av øvelsene, noe jeg for min del ikke har rukket å bli fordi jeg kun har øvelsene hver fjerde økt. 

  Idag er det tirsdag allerede og jeg ønsker dere en fin dag alle sammen! 

   

 • Publisert: 18.10.2016, 08:04
 • Kategori: Blogg
 • 0 kommentarer
 • God mandags kveld

 • Publisert: 17.10.2016, 22:56
 • Kategori: Blogg
 • God kveld lesere! Har dere hatt en fin mandag? Her hos meg merkes det virkelig at høstferien er over og det med en travel mandag. Jeg var på praksisplassen fra åtte på morgen idag og på kurs fra fire i ettermiddag. Jeg var ferdig på kurset når klokken var ni og etter det snakket jeg over en time med mamma i telefonen. Er det noen jeg ringer bare for å "smalltalke" litt så er det mamma. Vi finner alltid noe å prate om og det er så godt. Stakkars hun får gjennomgå, haha! 

  Nå sitter jeg i sofan og venter på at samboeren skal komme hjem fra jobb. Jeg har laget meg en simpel og god middag som også blir kveldsmat i kveld. Jeg sitter å ser på tv og tar kvelden helt med ro. I morgen er det tid for praksis igjen, men jeg har kvelden fri og da må jeg komme meg på trening igjen. Til tross for at jeg rakk flere økter forrige uke, spise jeg masse usunt i og med at det var ferie. Det var kjempegodt og bare slappe helt av på alle måter, men nå skal jeg prøve å stramme inn igjen. Phu, hardt liv, haha! 

  Jeg skal bare roe ned, slappe av og sove godt resten av dagen også håper jeg dere har fått en super start på uken! 

   

 • Publisert: 17.10.2016, 22:56
 • Kategori: Blogg
 • 0 kommentarer
 • Uken som gikk

 • Publisert: 16.10.2016, 15:25
 • Kategori: Blogg
 • Ukens innlegg

  "En tur med kamera"

  Ukens opptur

  Det har vært høstferie en hel uke og det har vært så utrolig godt å bare slappe av og være litt "turist i egen by". Vi har blant annet vært på pirbadet for første gang.

  Ukens middag

  Vi lagde supertaco en kveld med verdens beste guacamole til. Oppskriften på den finner dere HER!  Ukens nedtur

  Samboeren har prestert å bli litt forkjøla, noe man gjerne blir i årstidsskifte. Han holder på å smitte meg noe som passer veldig dårlig fordi det er så mye som skjer nå fremover. Så vi håper dette er noe som bare såvidt titter innom og forsvinner igjen.

  Ukens film

  Vi har begynt å se "The lord of the rings" igjen. Ikke de der som "bare" varer i tre timer, men extended edition på over fire timer. Første filmen tror jeg vi delte opp på fire dager, haha! Vi har startet på nummer to i ferien og kanskje ser vi videre på den i kveld? 

  Ukens strikkeprosjekt

  Jeg holder på med strikkeprosjektet mitt og jeg tenkte jeg kunne skrive litt om hvor langt jeg har kommet. Jeg er faktisk ferdig med en arm og fått satt den på resten av det jeg har prestert å strikke. Jeg har begynt på arm nummer to og har kanskje strikket ti cm. Nå som hverdagen begynner igjen er jeg usikker på hvor mye jeg får strikket, men forhåpentligvis har jeg kommet et par cm lenger i løpet av neste uke.  Ukens trening

  Denne uken trente jeg mandag, tirsdag, torsdag og fredag. Da fikk jeg trent to upper body program og to lower body program. Det føles godt å ha fått trent så mye, men jeg har jo hatt muligheten i og med at jeg har hatt fri. Jeg får prøve å smette inn noen økter neste uke også, selv om dagene blir travle.   Ukens antrekk • Publisert: 16.10.2016, 15:25
 • Kategori: Blogg
 • 2 kommentarer
 • I`m a millionaire!

 • Publisert: 16.10.2016, 13:51
 • Kategori: Blogg
 • God søndag folkens! Har dere hatt en fin helg? Helgen min har vært skikkelig rolig og denne søndagen verken er eller blir noen annerledes. Det er godt å avslutte helgen og uka på en rolig måte synes jeg. Bare sysle på her hjemme før en ny travel uke står for tur. Søndager er fine sånn! Vi sto opp mellom ni og ti her hjemme så idag sov vi litt utpå. Jeg hadde på alarm rundt åtte, men den slo samboeren pent av, haha. 

  Etter litt sofasliting ble jeg rastløs og måtte finne på noe, så da satt vi oss for å spille millionær. Jeg vil påstå det er et av de beste brettspillene, men det er sikkert fordi det er det jeg alltid har spilt, helt fra jeg var liten. Tittelen blir jo litt feil da, i og med at det var kjæresten som vant og ikke jeg.. Neste gang, sier jeg bare! 

  Resten av søndagen blir relativt slapp. Vi skal spise en enkel og god middag og ordne litt her hjemme så både vi og leiligheten er klare for en ny uke. Høstferien er over etter idag og frem til juleferien blir det fullt kjør fra i morgen av. Jeg håper dere får en super søndag!

    • Publisert: 16.10.2016, 13:51
 • Kategori: Blogg
 • 0 kommentarer
 • Hvor skal jeg gjøre av meg?

 • Publisert: 15.10.2016, 20:06
 • Kategori: Utdanning
 • Om kort tid er jeg ferdig utdannet barnevernspedagog. Til våren skal jeg stå med vitnemål i hendene. Da har jeg gått tre år på HiST og NTNU og jeg skal være klar for arbeidslivet. Men hvor skal jeg gjøre av meg? Jeg blir litt rastløs og litt frustrert av å tenke på at jeg snart er ferdig også finner jeg nesten ingen utlyste jobber. 

  Det er utrolig spennende å snart være ferdig med en bachelor i barnevern. Jeg gleder meg til å få brukt kunnskapen min til å opprettholde, endre og forbedre. Det skumle er at det ser vanskelig ut når det kommer til å finne seg jobb. I Trondheim, som er en av Norges største byer, lyser de ut to stillinger på "finn" for helsepersonell og ingen av dem er for barnevernspedagoger. På "nav" er det lyst ut fire stillinger i Trondheim innenfor mitt område, men flertallet krever erfaring. Hvor skal jeg få erfaring fra om jeg ikke får jobb?

  Jeg kan jo så klart jobbe andre plasser enn i barnevernstjenesten og på institusjon. Jeg trenger ikke nødvendigvis jobbe på akkurat de plassene. Det jeg samtidig er litt opptatt av, er at om jeg for eksempel skal jobbe i barnehage vil jeg ansettes som det jeg er, nemlig barnevernspedagog. Jeg vil ikke ansettes som "barnehagetante". Det er ikke det jeg har gått tre år på skole for å kalle meg. Jeg vil ha med meg faget mitt. Skjønner dere meg?

  Det kan være veldig stort for en nyutdannet barnevernspedagog å hoppe rett inn i barnevernstjenesten så jeg skjønner tjenesten ønsker erfaring. Jeg vil ikke kalle meg klar til å ta på meg store saker enda heller. Kanskje er det ikke selve barnevernstjenesten jeg skal jobbe med en gang. Jeg vet ikke. Dette ble vanskelig. Det jeg ønsker er å få en fot innenfor. Om jeg jobber på skole, i barnehage, på institusjon eller noe annet. Jeg trenger en mulighet til å komme igang og til å jobbe meg oppover. Med en bachelor burde det vel ikke være så utrolig vanskelig å få seg jobb, eller er det det? Skjønner jo det kommer an på faget, men still.. 


   

 • Publisert: 15.10.2016, 20:06
 • Kategori: Utdanning
 • 2 kommentarer
 • Meg idag

 • Publisert: 15.10.2016, 11:18
 • Kategori: Blogg

 • Kjole - Cubus // Cardigan - Vero Moda // Belte - Vero Moda

 • Publisert: 15.10.2016, 11:18
 • Kategori: Blogg
 • 0 kommentarer
 • Èn av få serier jeg får ha for meg selv

 • Publisert: 14.10.2016, 23:24
 • Kategori: Blogg
 • Serier er og blir en del av hverdagen. Har man tid smetter man gjerne inn en episode, og har man fri? Ja da smetter man plutselig inn en hel sesong. Før jeg fikk en så travel hverdag som jeg har nå, kunne jeg sitte lenge å bare se episode på episode. Sånn hverdagen min er nå, har jeg ikke like god tid til det, men nå har jeg jo høstferie og da kan jeg gjøre akkurat hva jeg vil når jeg vil det. 

  Så er det ikke bare tiden som bremser for serietitting, men samboerskap også. For å si det sånn, har vi to forskjellige hverdager vi to. Også er det gjerne sånn at man "henger seg på" serien som samboeren ser. Så når han er borte eller ikke har tid til å se en serie som vi ser sammen, kan jo ikke jeg så den heller, haha. Så kan det være at jeg ikke har mulighet til å se serie når han har tid. Derfor bruker vi kanskje veldig lang tid på en serie eller bare en sesong. 

  Jeg har funnet ut at det derfor kan være greit å i all fall ha èn serier for seg selv. Jeg begynte å se "sex and the city" igjen idag. Jeg har sett hele serien før, men idag falt valget på å begynne serien på nytt. Det er en serie jeg virkelig kan få ha helt for meg selv fordi samboeren er ikke så gira. En skikkelig jenteserie! Med god samvittighet kan jeg smette inn en episode når det passer meg, uten å måtte vente. Det som er greit med denne serien er at episodene ikke er så veldig lange, så det å smette inn en episode blir plutselig ikke så vanskelig mellom slagene.

  Der fikk dere både et tips og en serieanbefaling fra min side denne kvelden, hehe. Håper dere har en super fredagskveld folkens! 

   

 • Publisert: 14.10.2016, 23:24
 • Kategori: Blogg
 • 0 kommentarer
 • Når du vet du skal være hjemme resten av kvelden..

 • Publisert: 14.10.2016, 17:52
 • Kategori: Blogg
 • Planen ble sånn her..

  1. Dra på butikken

  2. Kjøp mer mat og godteri enn du orker

  3. Dra hjem

  4. Ta på deg de chilleste klærne du har

  5. Spis og slapp av til aller beste evne!!

      

 • Publisert: 14.10.2016, 17:52
 • Kategori: Blogg
 • 2 kommentarer
 • Dagen igår

 • Publisert: 14.10.2016, 13:03
 • Kategori: Blogg
 • God dag lesere og god helg! Endelig fredag ikkesant? For min del har uka gått altfor fort. Vi har jo høstferie her hjemme fridagene har en tendens til å gå fortere enn arbeidsdagene. Plutselig har det gått en uke alt! Vi har kost oss maks disse fridagene og for min del var det absolutt noe jeg trengte. Vi har slappet av, vært på trening, spist masse god mat, vært på kino og igår var vi faktisk på pirbadet.

  For første gang tok vi turen til pirbadet igår. Vi har snakket om det i snart to år at før vi flytter fra Trondheim så må vi ta turen dit. Igår ble det altså. Vi var vel i de aller fleste bassengene der og det var skikkelig godt å virkelig få bade igjen. Jeg kan ikke huske sist jeg badet, verker ute eller inne. Håper jeg får et hus en gang med et stort badekar! Det er jo ferie og det merkes nok for de som jobber på pirbadet også. Det var veldig mye folk der og det hadde vi vel egentlig regnet med. Vi koste oss i all fall og er glade vi tok turen. Det var supert vær i Trondheim igår, men det begynner å bli ganske kaldt ute, så det var godt å være inne på pirbadet i oppvarmet basseng. Litt kaldt å gå ut igjen da.. 

  Før turen til pirbadet tok vi oss en tur på impulse for en treningsøkt. Vi fikk dermed litt dobbelt opp med trening igår. På kvelden tok vi oss en tur ut igjen og spiste middag ute. Det var så koselig, og mat etter at man har badet smaker alltid ekstra godt! Vi hadde en utrolig fin dag igår og den skal nok sitte lenge i minnet. Senere på kvelden satt vi bare hjemme og koste oss med litt serie, litt strikking og litt gaming. For de av dere som lurer på hvordan det går med mitt altfor store strikkeprosjekt, er jeg snart ferdig med en av to armer, haha. Dere kan lese innlegget om prosjektet HER

  Vi la oss for kvelden litt for sent, men det er jo fortsatt ferie så vi får nyte dagene til det fulle mens vi kan. Jeg håper at alle får en super helg uansett hva det er dere måtte finne på. Planene for helgen er forsatt uklare her i hus, men planer blir jo ikke alltid fulgt uansett så det er kanskje greit vi ikke legger så mange? Haha! 

  Kos dere maks! 

 • Publisert: 14.10.2016, 13:03
 • Kategori: Blogg
 • 4 kommentarer
 • Skoleboller - the best there is

 • Publisert: 13.10.2016, 13:04
 • Kategori: Trening og kosthold
 • Uansett hvor sunt man skal spise hele tiden må man unne seg noe godt innimellom! Hvis ikke man gir luke for dette i et (for mange) ellers strengt kosthold kan det skje at motivasjonen for å holde det sunne kostholdet oppe sakte, men sikkert dabber litt av. Vi har ferie og har gjort vår luke litt større denne uken og igår hadde jeg bare så utrolig lyst til å bake. Valget falt på skoleboller av den enkle grunnen at det er sinnsykt godt. Jeg gjorde det enkelt å kjøpte meg en bolleblanding på butikken. Jeg lagde vanlig boller av denne og gjorde deretter som vist på bildene under. 

  Kjør på og unn deg noe godt innimellom!

   

 • Publisert: 13.10.2016, 13:04
 • Kategori: Trening og kosthold
 • 0 kommentarer
 • Filmanmeldelse

 • Publisert: 13.10.2016, 12:54
 • Kategori: Blogg
 • Igår kveld tok jeg og kjæresten en tur ut på kino. Vi hadde noen Billetter som ga oss to billetter for en, og det er dumt om vi ikke utnytter det tilbudet i og med at vi er så glade i å gå på kino. Tilbudet på billettene gjelder ut oktober, så da var det bare å finne en film vi ville se og ta turen.

  Valget falt på "The magnificent seven". Jeg er vanligvis ikke så veldig gira på å se cowboyfilmer, men denne filmen imponerte meg. Det kan ha noe å gjøre med at det er utrolig flinke skuespillere med. Kjente og kjære skuespillere man kjenner til fra andre filmer. I tillegg hadde denne filmen med deg det aller meste. Kjærlighet, sorg, action og ikke minst humor. Historien som fortelles i filmen er bra og troverdig. I tillegg sluttet filmen på en annen måte enn vanlig klisje hollywood-måte. Jeg skal ikke si så mye mer, for jeg vil ikke spole en bra film for dere som ikke har sett den. Ta turen folkens, det er verdt det. 

  Her får dere traileren!

 • Publisert: 13.10.2016, 12:54
 • Kategori: Blogg
 • 0 kommentarer
 • Midt i sentrum av bartebyen

 • Publisert: 12.10.2016, 16:31
 • Kategori: Blogg
 • God ettermiddag folkens! Hvordan har dere det? Dagen min har overraskende nok gått rolig for seg til tross for kjøretime litt tidligere idag. Det trenger ikke nødvendigvis å gå rolig for seg når jeg kjører bil nemlig. Ikke fordi jeg ikke kjører rolig (jeg kjører vanligvis litt for rolig), men fordi at det i hode mitt er full fart når jeg befinner meg på veien. Idag har vi jobbet som gale i sentrum av bartebyen og spesielt med lyskryss. Jeg var skremmende rolig og jeg tar det som et tegn på at jeg begynner å få kontroll. 

  Man har noen "store skumle" frykter når det kommer til å lære seg å kjøre bil. Man er usikker på hvordan hele systemet fungerer, man er livredd for å kvele bilen foran andre bilister, man er redd alt som har med rundkjøring, kryss, lys og storby å gjøre og man vil generelt bare holde seg unna alt liv mens man skal lære. Det har jeg funnet ut at fungerer dårlig om man skal ha mest mulig ut av læringen, men jeg skal være ærlig å si at jeg gjerne skulle hatt veien for meg selv der ute. Det fikk jeg i all fall ikke når jeg hadde kjøretime idag, for jeg var midt i sentrum og der er det alltid trafikk. Det jeg i gjengjeld får når jeg kjører i sentrum vs utenfor sentrum er et rolig tempo. Man er avhengig av å måtte kjøre rolig og kontrollert fordi det er så mye som skjer. Man må forholde seg til skilter, lys, andre bilister, gående, syklende og det uventede. Så jeg likte meg relativt godt der inne, for jeg fikk kjøre i et rolig og godt tempo. 

  Neste kjøretime blir det nok litt travlere. Jeg skal igang med hastighet og regner meg jeg skal bevege meg ut på motortrafikkvei og liknende. Inn- og avkjøring å sånn. Kjørelæreren min sa jeg hadde ca to ganger (fire kjøretimer) igjen før glattkjøring og landevegskjøring. Plutselig er jeg ferdig og det var godt at læreren min sa jeg hadde kortet i boks før jul. Om ikke jeg virkelig roter det til nå så skal jeg klare å ta førerkortet før juleferien og det håper jeg virkelig jeg får til. Da skal jeg dra "hemmat tell jul", brife med mitt midlertidige førerkort å si "bedre sent enn aldri".

  Jeg har vel egentlig ikke hatt noe særlig bruk for førerkort før og har det vel egentlig ikke nå heller. Jeg vet at jeg vil få bruk for det når jeg flytter fra storbyen og det er på grunn av det at jeg tar det nå som jeg fikk muligheten. Jeg kommer ikke til å kjøpe meg bil for å ha den i byen mens jeg studerer. Hvis vi bestemmer oss for å bli her i flere år fremover å jeg får en jobb langt unna kan det være at jeg må skaffe meg bil, men sånn som situasjonen er nå kommer jeg meg dit jeg vil med kollektiv trafikk. 

  Som skrevet tidligere kjører jeg med KMS trafikkskole ved Bratsbergvegen. Jeg kjører med en utrolig rolig, god og morsom lærer der. Jeg kan anbefale han på det sterkeste og jeg roser kontoret som svarer kjapt på spørsmål over mail og telefon. De tilpasser kjøretimene etter min timeplan og jeg har ikke måtte avbestille en eneste time på grunn av dette. Jeg har i tillegg blitt hentet på praksisplassen en gang fordi det ble litt travelt for meg en dag. De har også fine og gode biler på KMS trafikkskole. Er dere interessert i å lese mer om skolen kan dere se på nettsiden deres HER! (Ikke reklame eller sponset, kun fornøgd elev).

 • Publisert: 12.10.2016, 16:31
 • Kategori: Blogg
 • 2 kommentarer
 • Verdens beste guacamole

 • Publisert: 11.10.2016, 21:19
 • Kategori: Trening og kosthold
 • De som kjenner meg vet at jeg elsker taco! Jeg er sikker på jeg kunne spist taco (nesten) hver dag hele uka. Den siste tiden har jeg i tillegg laget guacamole til retten og nå er det ikke det samme uten. Guacamole er nesten blitt like viktig som kjøttdeigen. Jeg fant en oppskrift for lenge siden som jeg har gjort litt om til min egen. Jeg har blant annet ikke noe rømme eller liknende i for å gjøre smaken mildere. Jeg tilsetter heller ikke vanlig løk, noe jeg har sett mange guacamoleoppskrifter har som ingrediens. Jeg tenkte dere skulle få min oppskrift. Som dere sikkert har skjønt fra mine tidligere oppskrifter her på bloggen er jeg en "slumper" og driver ikke å måler med skje og desiliter lenger. Det går litt av seg selv det her nå. Så dere får nesten bare prøve dere litt frem mot de smakene dere liker best. 

  Ingredienser:
  Spisemoden avokado
  Tomat
  Hvitløk
  Chilipulver (eller rød chili)
  Salt
  Pepper
  Sitron- eller limesaft

  Jeg skriver gjøremåten på den enkleste måten noen gang: Mos dette sammen og du har tidenes guacamole! Spisemoden avokado er avgjørende for at man skal klare å mose den (denne har jeg brent meg skikkelig på selv). Jeg pleier å bruke ca to fedd hvitløk, men jeg er glad i litt sterk smak så dette kan være mye for noen og lite for andre. Jeg bruker som regel aldri mer enn èn tomat, men kjøper en større tomat om jeg skal lage masse eller til flere. Salt, pepper og chilipulver smaker jeg til med til slutt. 

   

 • Publisert: 11.10.2016, 21:19
 • Kategori: Trening og kosthold
 • 2 kommentarer
 • En tur med kamera

 • Publisert: 11.10.2016, 20:49
 • Kategori: Blogg
 • God kveld!

  For de av dere som lurer har jeg faktisk klart å holde meg våken i hele dag, haha! Energinivået har vært på topp til tross for rundt fire timer søvn i natt. Muligens overtrøtt, men det gjorde seg godt på trening. Der fikk jeg virkelig utløp idag! Kjøretimen som starten klokka sju idag tidlig gikk bare fint og om ikke så altfor lenge er det vel kanskje tid for oppkjøring.. 

  Det har vært utrolig fint vær i Trondheim idag og litt utpå dagen varmet sola skikkelig bra også. Vi bestemte oss for å ta en gåtur ut med kameraet på slep og her er et lite dryss av bildene vi tok. Håper dere liker dem!

   

 • Publisert: 11.10.2016, 20:49
 • Kategori: Blogg
 • 0 kommentarer
 • Opp før fuglene

 • Publisert: 11.10.2016, 06:14
 • Kategori: Blogg
 • God morgen fine dere! 

  Jeg er oppe før fuglene idag og skal egentlig straks ut dørene her. Jeg har nemlig kjøretime klokka sju og måtte derfor stå opp veldig tidlig denne tirsdags morgen. Så tidlig at det er over en time til "God morgen Norge" starter. Vanligvis har jeg flaks om jeg rekker reprisen, haha! Jeg får i all fall med meg hele dagen når jeg ikke sover utpå. I tillegg det kan jo være en god idè når det kommer til kjøring at jeg får med meg hvordan tilstanden er på veien så tidlig, etter en kald natt. 

  Jeg har egentlig ikke sovet så godt i natt, så det kan hende jeg må ta en liten powernap i løpet av dagen. Jeg skal prøve så godt jeg kan å la være fordi en powernap plutselig blir tre timer lang og da forsvinner så mye av dagen. Jeg må egentlig stikke nå. Ville bare innom for å si "god morgen" og "ha en fin dag alle sammen"!

    • Publisert: 11.10.2016, 06:14
 • Kategori: Blogg
 • 0 kommentarer
 • Kveldsmys

 • Publisert: 10.10.2016, 21:54
 • Kategori: Blogg


 • GOD MANDAG!

 • Publisert: 10.10.2016, 21:54
 • Kategori: Blogg
 • 2 kommentarer
 • Kveldsshoot

 • Publisert: 10.10.2016, 21:04
 • Kategori: Blogg
 • Inneholder annonselenker


  Kjole fra Nelly - Dere finner den HER!

 • Publisert: 10.10.2016, 21:04
 • Kategori: Blogg
 • 0 kommentarer
 • Pangstart på høstferien

 • Publisert: 09.10.2016, 20:22
 • Kategori: Blogg
 • Etter jobb igår var det bare å ordne seg for kveldens festligheter. Planen var at jeg skulle møte venninna mi ute. Samme venninne jeg møtte fredag kveld etter tre år borte fra hverandre. Det var så utrolig godt å se igjen den jenta! Vi spiste ute sammen med gjengen ho kom til byen med og mimret godt i noen timer før jeg var nødt til å gå hjem. Jeg skulle jo på jobb morgenen etter. Planene ble endret, noe planer gjerne blir. Jeg fikk ikke møtt dem igår, men fikk allikevel en veldig fin kveld. Jeg hadde vors hos meg der vi ble fire stykker. Vi dro ut litt over 23 og jeg og samboeren endte opp på Barmuda på solsiden her i Trondheim. Der møtte vi på kjentfolk og ble likegodt der hele kvelden. 

  Det kjentes litt i hode idag tidlig, men ellers var formen egentlig grei. Å være litt uggen idag er greit med tanke på kvelden vi fikk ut av gårsdagen. Vanligvis pleier jeg ikke å ville ut for jeg trives mye bedre på hjemmefest enn ute på byen. Ute pleier det å være altfor mye folk og for høy musikk. Når man mister hverandre, ikke har plass å røre seg på og ikke kan snakke ordentlig sammen på grunn av volum, synes jeg kosen blir litt borte. Ikke vet jeg hva som var annerledes igår, men jeg koste meg faktisk masse ute med sang og dans og god stemning. 

  En kompis av samboeren kom til byen for helga og dagens planer var å møte han og dama hans. Den planen gikk til en forandring som planlagt og vi har gjort masse ut av en ellers rolig og kjedelig søndag. Vi tok turen på centrum bowling og tok et par omganger med både bowling og biljard. Det som var litt gøy, var at alle fire er like dårlig til begge deler, så det ble en del morsomme slag. Etter centrum tok vi turen til graffi midtbyen. Samboeren min er frelst av grillfesten de serverer der, så den måtte han så klart vise til kompisen sin. Vi koste oss med masse mat i godt selskap. 

  I kveld blir det en rolig kveld. Vi skal se "alt for Norge" og "farmen" og bare kose oss med tepper, lys, bøker, strikking og gaming. Det skal bli så godt å bare slappe av. Dette trengte jeg!

  Jeg håper dere har hatt en super helg alle sammen og at dere får en god søndags kveld! 

 • Publisert: 09.10.2016, 20:22
 • Kategori: Blogg
 • 0 kommentarer
 • Meg idag

 • Publisert: 07.10.2016, 19:13
 • Kategori: Blogg


 • Jakke - Zara // Bukse - HM

 • Publisert: 07.10.2016, 19:13
 • Kategori: Blogg
 • 6 kommentarer
 • Sees for første gang på tre år

 • Publisert: 07.10.2016, 15:12
 • Kategori: Blogg
 • Hei dere! 

  Dagen idag startet med tidlig morgen og altfor liten frokost klokka 06:45. Da var det tid for å stå opp og bli klar for dagen. Litt over halv åtte gikk jeg mot bussen i et kjølig høstvær. Jeg merker det er skikkelig kaldt på morgen og kveld nå så her er allerede vinterjakka dratt opp fra kjelleren og på når jeg går ut. Jeg busset til praksisplassen en tur for et møte. Etter møtet var jeg en liten stund på praksisplassen før en totimers kjøretime. Idag har vi beveget oss inn på hastighet og flerfeltsvei, noe som forsåvidt gikk bra, men jeg trives jo ikke med å kjøre fort (enda). Jeg trives altfor godt i 50-sona, men det blir vel bedre etterhvert. Kjørelæreren min har i all fall tro på at hastigheten kommer raskt nok når jeg blir mer komfortabel i førersetet og det har han sikkert rett i. 

  Helgen min starter derfor relativt rolig. Jeg var ferdig med mine planlagte planer for dagen klokka 12. Jeg skulle egentlig jobbe i kveld, men samboeren min har vært en superknupp å tatt den for at jeg skal få muligheten til å treffe ei venninne jeg ikke har sett siden videregående. Jeg gleder meg masse til å treffe henne igjen! Vi har begge hatt så mye å gjøre etter videregående at det å treffes har blitt kjempevanskelig. Jeg gikk folkehøgskole i Bergen når ho begynte på videre utdanning i Levanger. Når jeg begynte å studere barnevernspedagogikk her i Trondheim var vi veldig mye nærmere hverandre, men tiden strakk ikke til for at vi skulle få til å møtes. Nå, tre år senere, skal vi altså få til å treffes i helga. Jeg er glad vi har ikke har mistet kontakten helt, sånn mange gjør når man flytter langt bort fra hverandre!

  Jeg skal jobbe igjen imorra fra 10-18, så litt jobb blir det allikevel. Etter jobb på lørdagskvelden blir det helg for min del også og til en forandring starten på høstferien. I og med at jeg er i praksis og skal følge deres program får jeg høstferie på lik linje med mine "kolleger" på praksisplassen, der de praktiserer denne ferien. Som student har man jo ikke høstferie på lik linje med barne- og ungdomsskoler, videregående eller folkehøgskole, men dette året får jeg visst det, og jeg skal absolutt ikke klage. Jeg får tid til å slappe av og roe meg litt ned samtidig som jeg får tid til å organisere og strukturere arbeidet mitt enda bedre. Planen var å dra sørover å bli borte en ukes tid, men planene er endret og vi skal ha en Trondheimsferie. De eneste planene jeg har fastsatt for ferien er kjøretime tirsdag og onsdag. Nå har jeg bodd i Trondheim i to år og vet jo om litt hva som kan gjøres her, men har dere tips og ideèr til hva man kan gjøre på ferie i egen by må dere bare skrike ut. Jeg er jo sånn vanemenneske, så jeg holder meg jo gjerne til den faste og kjente ruta. Kanskje har dere tips til ting jeg ikke har gjort enda?

  Jeg håper dere har fått en fin start på helga og høstferien!

 • Publisert: 07.10.2016, 15:12
 • Kategori: Blogg
 • 0 kommentarer
 • Trening før frokost

 • Publisert: 06.10.2016, 14:48
 • Kategori: Trening og kosthold
 • Først og fremst vil jeg takke for alle delingene av forrige innlegg. Innlegget finner dere HER om dere ikke har lest. Jeg har fått både positive og negative tilbakemeldinger, noe jeg forsåvidt regnet med. Jeg får blant annet høre at denne saken i aller høyeste grad er for oppblåst. Med tanke på hva slags bilde gruppen har fått på seg vil jeg si det er bra og nødvendig. Jeg står for det jeg skrev og mener fortsatt folk bør melde seg ut av gruppen. Ikke fordi flertallet i gruppen er en del av de utrolig negative sidene som er delt, noe jeg forstår ikke er tilfellet, men fordi gruppen har fått et såppas negativt bilde på seg som den har. Det er så klart trist at enkelte skal ødelegge for en hel gruppe, men sånn er det dessverre blitt. I tillegg kan de enkelte som har postet det de har gjort dra med seg flere i et utrolig negativt dragsug. De som er mot det jeg skriver får bare være det. Vi får være enig om å være uenige. Jeg håper uansett gruppen legges ned. 

  ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

  Tilbake til overskriften. Idag fikk jeg for første gang på lenge mulighet til å sove litt utpå. Jeg kan nesten ikke huske sist jeg fikk muligheten til det. Jeg våknet flere ganger før jeg til slutt sto opp rundt kvart på ti. Her hjemme inntok vi en banan og litt kosttilskudd før vi ca en halvtime etterpå var på vei ut døra for en treningsøkt. Følelsen av å spise en litt større og god frokost etter en treningsøkt er så utrolig godt, så derfor falt valget på det idag. Samboeren har gått løs på et stort program med mange øvelser så jeg så meg nødt til å slenge på noen ekstra øvelser idag jeg også, sånn at vi ble ferdig ca samtidig. Tror det ble opp mot åtte-ni øvelser pluss oppvarming på meg idag og etter dette sa jeg meg fornøgd. 

  Dagens øvelser og mine repetisjoner viser jeg dere med bilde fra min treningsdagbok. Feel free til å ta det, bruke det og endre det. Dagens program gikk på "upper body". Jeg har til sammen to program på "upper body" og to program på "lower body". Disse programmene rulerer jeg på gjennom uka, annenhver gang, sånn at jeg for eksempel ikke trener to "upper body"-program etter hverandre.  Kilo og repetisjoner endrer dere på som dere vil. Jeg løfter ikke spesielt tungt, i all fall ikke når jeg har like mange repetisjoner på flere sett. De fem første øvelsene er de som er med på programmet i utgangspunktet og de tre siste er nye idag. Kb push press er for eksempel helt ny for meg og da løfter jeg lettere sånn at jeg lærer meg øvelsen teknisk riktig før jeg legger på vekt. Veldig greit med en samboer som studerer personlig trener som kan vise meg litt.

  Det kan være skummelt for mange å dele hvor mye man løfter, meg inkludert. Mens jeg skriver nå, kan jeg bli redd for å få en kommentar som sier "herregud, løfter du ikke mer?" eller "du som skriver så mye om trening og kosthold bør jo klare mer enn det der". Jeg trener med vekter som passer meg best og kanskje løfter jeg mer etterhvert. Jeg kjenner på meg selv om min kropp at jeg trives med programmet jeg har nå, også når det kommer til kilo og repetisjoner. Jeg endrer på programmet etterhvert som det passer. Det er også viktig å kjenne på kroppen hvor mye den klarer og at man trener teknisk riktig før man legger på vekt. All trening er god trening og dette med trening er veldig individuelt. Det er viktig å tilpasse trening til hver enkelt person. Derfor er jeg veldig på den at dere må endre på programmet hvis dere vil. 

 • Publisert: 06.10.2016, 14:48
 • Kategori: Trening og kosthold
 • 0 kommentarer
 • Kjære Ottar!

 • Publisert: 04.10.2016, 22:06
 • Kategori: Blogg
 • Dere har rett og slett dritt dere litt på draget!

  Jeg skjønner at ikke alle såkalte mannfolk inne på gruppa er like ille. Jeg har lest at de som har slengt ut disse fæle kommentarene er utestengt av gruppa. Om det er sant eller ikke vet jeg ikke. For jeg har ikke tilgang til hva dere skriver der inne. Jeg er kvinne og skal i følge deres regler ikke ha noe med den gruppen å gjøre. Gruppen har fått et veldig negativt bilde i media. Er det noe rart? Istedenfor å stå imot noen av de verste kommentarene jeg har lest, forsvarer dere gruppen med at "hallo, ikke dra alle under èn kam". Dere har regler som sier at kvinner ikke skal tagges i innlegg og at det ikke er lov å rapportere. I tillegg går det ut ifra reglene deres at kun "ekte" mannfolk har noe der å gjøre. Ekte mannfolk liksom.. 

  En av flere administratorer går ut å forteller at det skal være lov å spøke om det meste, også vold, voldtekt og rase. Hva i all verden er gøy med dette? Det er ikke morsomt å spøke om dette! Som media viser går det over til å bli mobbing, hetsing, trakassering og hevnporno. Det er skapt et bilde av dere der dere står for disse tingene. Hva skal man tenke når til og med administratorer står for det? Det siste nå er at dere skal godgjøre dere ved å samle inn penger til barnekreftforeningen. Dobbeltmoral.. Det første jeg tenkte når jeg leste saken var at jeg synes det var bra de nektet å ta imot. Gruppen har fått et såppas negativt bilde nå at jeg skjønner nesten ikke at folk tør å være medlem der. 

  Gruppen har allerede blitt stengt på facebook èn gang. Ta hintet! Dere nettmobber, dere gjør at unge jenter blir redde for dere, dere snakker om voldtekt av spedbarn og voldtekter generelt... Hallo folkens! Våkn opp! Dette er ikke morsomt! Jeg får vondt i hele kroppen min når jeg ser hva dere har skrevet. Dette er ikke tull! 

  Jeg skjønner ikke helt hvor jeg skal starte. Hvordan jeg skal få folk til å innse at denne gruppen har tatt uetiske vendinger. Jeg skjønner heller ikke hvordan jeg skal avslutte. Hvordan få folk til å melde seg ut av denne gruppen. Hvordan få folk til å innse at det som deles på nett, uansett hvor mange øl man har drukket før man begynner å skrive, har betydning. Dere er så sykt tøffe bak tastaturet. Dere mener dere står for vitser og morsomheter som er "politisk ukorrekt", men det dere skriver og deler har gått altfor langt. Det er ikke morsomt! Det er skummelt, forferdelig og i enkelte tilfeller også ulovlig. Det er ikke verdt å være medlem av en sånn gruppe folkens. Meld dere ut og vis at dette ikke er greit!

  Som skrevet tidligere skjønner jeg at ikke alle medlemmer er like ille, men hva forventer dere? Dere har en lukket gruppe som kvinner ikke skal få innsyn i. Dere synes det er greit å tulle med vold og voldtekter. Det har lekket en god del fæle innlegg fra gruppen deres. Det er ikke lov å rapportere innlegg, så om enkelte synes innleggene som deles er for drøye så kastes de ut om de sier ifra. Det blir for dumt altså.. altfor dumt!

 • Publisert: 04.10.2016, 22:06
 • Kategori: Blogg
 • 0 kommentarer
 • Den optimistiske mila på mølla.. Del 2

 • Publisert: 04.10.2016, 15:05
 • Kategori: Trening og kosthold
 • Dere som har lest bloggen min en stund husker kanskje tilbake til det innlegget jeg skreiv om den optimistiske mila mi? De av dere som ikke har lest det, kan lese det HER. Jeg var i det optimistiske hjørnet igjen igår og tenkte at jeg skulle prøve på nytt. På samme måte som sist jeg bestemte meg for å jogge en mil tenkte jeg at "det må da gå an". Om jeg så skal gå, krabbe, rulle eller jogge skal det stå en mil på displayet før jeg gir meg. Det gikk ikke slik igår heller, haha. Kroppen min bare kortslutter når jeg nærmer meg halvveis så da velger jeg for min egen del å holde ut til det i all fall står fem km.

  Jeg har ikke trent så mye kardio at jeg lett jogger en mil, men at det skulle være så vanskelig da?! Jeg skjønner jo at det er tøft og at man blir sliten, men dette er andre gangen jeg får et slag i trynet som etterlater seg følelsen av at jeg må jobbe mye mer før jeg får det til. Jeg har ikke tålmodighet til å vente på å få det til. Skjønner dere meg? Jeg vil få det til nå! Jaja, jeg får bare trene mer og i det minste ta fem kilometeren når jeg bestemmer meg for å trene skikkelig kardio. Jeg kommer meg vel oppover i kilometer etterhvert og en eller annen gang står det kanskje en mil på displayet mitt også. 

  Jeg skjønner ikke helt hvorfor jeg higer sånn etter å klare å jogge en mil. Jeg liker jo egentlig ikke å være så lenge på mølla i utgangspunktet. Jeg tror det har å gjøre med at en mil er ganske langt til fots og at man får en mestringsfølelse av å få det til. Nå sikter jeg ikke til de av dere som kjører på mil etter mil, haha. All creds til dere for at dere klarer det. For meg og sikkert mange andre er det mer enn nok å ha en mil som mål. Som sagt så blir jeg utålmodig, så vi får se hvor lenge jeg kjenner på den følelsen av å måtte klare det målet. Jeg er sprengrød og lilla i ansiktet etter fem km, så jeg tror det er tryggest om jeg holder meg til den lengden enn så lenge. 

 • Publisert: 04.10.2016, 15:05
 • Kategori: Trening og kosthold
 • 0 kommentarer
 • Strikkeprosjektet

 • Publisert: 02.10.2016, 21:28
 • Kategori: Blogg
 • I fjor en gang startet jeg på et stort prosjekt. Det er i all fall et stort prosjekt for meg. Jeg har nemlig aldri strikket en genser før. Når jeg bestemte meg for å prøve kunne jeg jo ikke strikke en hvilken som helst genser, det måtte jo bli en mariusgenser. Jeg kom et stykke før jeg mistet helt gnisten for å strikke, men jeg har smått tatt tak i prosjektet igjen nå. Jeg vet fortsatt ikke om jeg gjør dette riktig for jeg skjønner ikke strikkeoppskrifter. Forkortelsene er egentlig ikke problemet og jeg har sånn "strikking for nybegynnere"-bok. Problemet er vel egentlig hvordan de har skrevet oppskriftene på. Jeg skjønner bare faktisk ikke hva de mener i det de skriver, haha.

  Det jeg har fått til har jeg fått til på grunn av ei venninne fra folkehøgskolen som strikker en genser på null komma niks. Ho er råflink! Nå har ho prøvd å forklare meg over chat for ho er jo ikke her i byen. Jeg vet derfor ikke 100% om det jeg driver med er riktig. Jeg klarer jo ikke følge oppskriften heller, så jeg får bare prøve. 

  Jeg vet ikke om jeg har noen strikkeentusiaster som lesere, men om jeg skulle ha det, er det bare å komme med tips og ideer. Ser det i det hele tatt riktig ut på bildene? Haha! Dette er litt flaut, men jeg har jo aldri strikket genser før. Mønsteret har jeg ikke begynt på engang og ikke vet jeg når jeg skal begynne heller. Kanskje denne genseren bare blir helt blå? 

 • Publisert: 02.10.2016, 21:28
 • Kategori: Blogg
 • 2 kommentarer
 • VIVAT-kurs gjennomført

 • Publisert: 02.10.2016, 20:36
 • Kategori: Blogg
 • Nå kan jeg lene meg tilbake i sofaen med kursbeviset i hånden. Det er en god følelse. Jeg føler jeg har gitt av meg selv og min tid for å skaffe kunnskap om noe livsviktig! Dette kurset kan gjøre en enormt stor forskjell både i jobb og hverdag. I mitt tilfelle også som frivillig. Som skrevet tidligere er det jo noe å håpe at jeg aldri får bruk for selve selvmordsforebyggingen, men samtalemetodikken i denne type forebygging har man bruk for uansett om personen man snakker med står i fare for å ta sitt eget liv eller ikke. 

  Dette kursbeviset fikk vi beskjed om å ramme inn og deretter gjerne henge det der folk kan se det slik at de vet at personen som henger det opp kan noe om den type tematikk. Kanskje kommer det personer med selvmordstanker. Kanskje kommer det personer som vil lære om selvmordsforebygging. Er kursbeviset synlig vet i all fall personene rundt hva du har lært og hva du skal kunne. 

  Det har vært en tung dag idag også, men ikke på samme måte som igår. Idag jobbet vi hovedsaklig med en modell dette kurset bygger på. Vi har også brukt masse tid på å bruke denne modellen i praksis. Både med kursledere og hverandre. Vi har evaluert, reflektert og rådet. Jeg var stolt når jeg kunne ta imot kursbeviset, ta kurslederen i hånden og vite at jeg har gjennomført dette. Jeg ser på det som så utrolig viktig. Selvmord og selvmordstanker er tabu i dagens samfunn. Dette må vi jobbe med!

  Jeg anbefaler absolutt dette kurset videre. Man trenger ikke skulle bli eller være barnevernspedagog for å finne dette relevant. Selvmord og selvmordstanker finnes overalt. Det var mange forskjellige studenter og profesjoner på kurset som var denne helgen. Finner man dette interessant? Vil man være med å forebygge denne tematikken? Ta kurset! Plutselig kan det være du som sitter i en situasjon der vennen din, kollegaen din, barnet ditt, bekjente, nære, fjerne, fremmede, ol. har selvmordstanker. Dette kan du være med å forebygge om du vet hvordan. Du kan lettere ta tak i informasjonen personene med problemer gir deg. Du kan lettere kjenne igjen om personen står i fare for sitt eget liv. 

  Jeg kan ikke si annet enn at dette var en tøff, men utrolig spennende, nyttig og givende helg. 

 • Publisert: 02.10.2016, 20:36
 • Kategori: Blogg
 • 2 kommentarer
 • Jeg er en selvmordsforebygger

 • Publisert: 01.10.2016, 20:33
 • Kategori: Blogg
 • Idag var det tid for første kursdag. Jeg har ikke konkret fortalt dere hva dette kurset går ut på. Egentlig har jeg vel ikke fortalt dere noe i det hele tatt. Bare at det kan bli tøft, noe det også var. Kurset jeg tar denne helga er et vivat-kurs. Kurset går ut på selvmordsforebygging. Idag har jeg med andre ord vært både glad og trist. Glad fordi jeg har truffet og blitt kjent med flere nye folk. Jeg har i tillegg lært masse og kunnskapsheving innenfor faget mitt er gull verdt. Trist fordi jeg har hørt tunge historier og i tillegg nok en gang kjent på mine egne historier, på en annen måte. 

  Jeg har flere i min familie som enten har tatt livet sitt eller prøvd selvmord av ulike årsaker. Selvskading har også oppstått. Det kan alltids være flere følelser og tanker rundt selvmord i familien som jeg ikke vet om, men i praksis er det heldigvis ikke skjedd noe mer enn det jeg vet. Tanker og følelser rundt selvmord trur jeg alle har. Ikke nødvendigvis at man i løpet av livet synes det blir så tøft at man synes selvmord er siste utvei. Nå tenker jeg generelt og mer i retning meninger og holdninger. For meg er det er vanligvis ikke så veldig tungt å snakke om mine erfaringer rundt selvmord og selvskading, men i en setting som idag, der hovedtema var selvmord ble det som om jeg satt i en slags boble av energi og stemning som bare gjorde det tøffere idag enn vanlig. Det er jo allikevel godt å få utløp for slike følelser innimellom også.

  Etter at vi hadde delt litt var det på tide å gå inn i en annen side av historien. Nemlig siden til personen som står i fokus. Personen som sliter. Personen som føler, tenker, tror og mener at selvmord er det rette valget å ta. Vi har gått inn på hvordan vi skal kunne hjelpe disse personene og hvordan vi skal snakke med dem. Hvordan vi kan være en person å støtte seg på i en utrolig vanskelig situasjon. Jeg har jo dette tøffe temaet flettet inn i utdanningen min, føler jeg, men ikke på en sånn måte som nå. Ikke så sammenhengene og styrket som på dette kurset. Dette kurset er bra og det styrker meg og de andre på kurset i å stå sterkere om vi havner i en situasjon der kunnskap som dette trengs. 

  Jeg kurser meg som flere av dere vet over flere uker til å jobbe som frivillig og har fått dette kurset gjennom organisasjonen. Det er jeg utrolig glad for. Jeg håper jo jeg aldri får bruk for denne typen kunnskap, men gjennom min jobb som frivillig og kanskje også gjennom min jobb som ferdig utdannet vil jeg sannsynligvis trenge det. Uansett er det veldig greit å ha denne kurset i minnet om og når jeg eventuelt havner i situasjoner der jeg kommer i kontakt med en person som tenker, vurderer eller har bestemt seg når det kommer til selvmord. Jeg lærer å forebygge dette og er en av mange som er ivrige etter å hjelpe!

 • Publisert: 01.10.2016, 20:33
 • Kategori: Blogg
 • 0 kommentarer
 • hits