asaga

Svar på spørsmålsrunde // Fitness og trening

 • Publisert: 05.11.2017, 09:39
 • Kategori: Trening og kosthold
 •  

  Hei dere! Jeg vil begynne å svare på spørsmålsrunden jeg hadde for en liten tid tilbake. Jeg beklager om dere synes dette har tatt litt, men siden jeg ikke får inn så mange spørsmål på en og samme dag valgte jeg å ha innlegget ute en liten stund så folk fikk muligheten til å stille spørsmål. Nå er det uansett på tide å komme igang med svar. Jeg har valgt å dele opp spørsmålsrunden i tre og jeg vil i dette innlegget svare på de spørsmålene som hadde med fitness og trening å gjøre.

   

  Hvor bestiller du treningsklær? Og får du evt rabatt?

  Når det kommer til treningsklær handler jeg stort sett på nett og jeg handler stort sett på tights.no. Jeg har handlet litt på andre nettsider også, men ser at jeg oftest går tilbake til tights. Jeg er helt ærlig fornøyd med alt jeg har fått derifra og kan derfor anbefale denne siden videre til dere. Jeg har skrevet et innlegg om noe ala det samme HER. Jeg får ikke annen rabatt enn det jeg får gjennom å være medlem på tights.no. Jeg ser at de alltid har tilbud på et eller annet og tilbudene ser ut til å være ganske bra. Meld dere på nyhetsbrev fra nettsiden så får dere alle tilbudene rett i innboksen. 

   

  Har du en god anbefaling av sports-bh for oss med litt store bryster? Hvilke er du fornøyd med?

  Dette spørsmålet synes jeg var litt fint å få, for det å finne sportsbh når man har store pupper er utrolig vanskelig og jeg har slitt så med dette selv. Selv etter brystreduksjonen har jeg såppas store pupper enda at en god sportsbh er et must. Dessverre har jeg enda til gode å finne en "superbh", men jeg har et par som jeg synes er gode. Jeg har to stk sportbher fra Pierre Robert som jeg stort sett har hvert fornøyd med. Jeg har også en god sportsbh fra Kari Traa. Dere kan se bilde av denne nedenfor. En av grunnene til at jeg liker denne godt er fordi den er ganske lang og man kan trekke den godt over puppene og enda litt til. Dere kan finne den HER eller på sportsbutikker. Jeg har lenge vurdert å kjøpe en sportbh fra adidas. Den skal tydeligvis være både god og støttende, men jeg har ikke fått kjøpt den enda. Det er ingen hemmelighet at adidas kan være et dyrt merke. Nå fant jeg så klart ikke akkurat den jeg tenkte på, men adidas har mange fine sportsbher det kan være verdt å ta en titt på. På nettsiden deres HER har de også rangert sportsbhene sine fra lett støtte til høy støtte. Dette kan være til god hjelp. 

  Når det kommer til sportsbh tror jeg faktisk man får det man betaler for. En ordentlig god og støttende sportbh kan være dyrt, men med tanke på det mange damer går å bærer på der fremme tror jeg det kan være en god investering. Jeg vet selv hvordan det er å skulle hoppe tau eller jogge på mølla med store pupper og det er faktisk helt forferdelig. De som tror det bare er en fryd med pupper, må tro om igjen, hehe. Jeg har mange ganger gått med to sportsbher utenpå hverandre eller brukt normal bh under sportbh for å prøve å få den støtten jeg har behov for. Dette er veldig ubehagelig. Etter brystreduksjonen hverdagen på treningssenteret blitt mye enklere for meg, men behovet for en god sportsbh er der enda. Dette ble et langt svar, men håper du fikk svar på det du lurte på.

   

  Hva er dine mål innenfor fitness og trening?

  Mine mål er flere, men aller mest er jeg ute etter overskudd i hverdagen. I tillegg trener jeg for å både opprettholde vekten og kanskje gå litt ned. Det er ingen hemmelighet at jeg er glad i både god mat og søtsaker og da må jeg "rydde opp" etter meg på treningssenteret innimellom, hehe. I tillegg har jeg som mål å fokusere på noe annet enn jobb. Treningssenteret blir som et slags fristed og en pause fra alt annet. Trening og idrett er supert å ha på denne måten fordi det krever fokus og det er deilig å kunne fokusere på noe annet innimellom. 

  Har du noe fitness rollemodeller som inspirerer og motiverer deg?

  Noen spesifikke rollemodeller har jeg vel kanskje ikke, men jeg følger mange på instagram som gir meg motivasjon så jeg kan jo anbefale noen av disse: 

  Kayla_itsines: Legger ut treningsvideoer, motiverende quotes, tips til mat, progresjonsbilder, mm. En veldig flink dame med (i skrivende stund) 7,8 millioner følgere på instagram. Anbefales!

  Katrintanja: Katrin har vunnet "fittest woman on earth hele to ganger og er en hardbarka crossfitathlete. Hun er en morsom og folkelig dame som legger ut masse treningsmotiverende bilder. I tillegg til henne følger jeg flere crossfitathleter pluss "crossfitgames" sin egen instagramkonto. 

  Emmamjau: Norsk, ung dame som trener mye heavy lifting. Legger ut treningsbilder, videoer og inspirerende matretter. Er i tillegg tights ambassadør.

  Hva er dine favorittøvelser for bein, rumpe, rygg, bryst, skuldre, og mage?

  Bein og rumpe: Gående utfall og hipthrist er favorittene akkurat nå tror jeg.

  Rygg: Rygghev, sittende/stående roing og markløft. 

  Bryst: Benkpress m/manualer topper i denne omgang.

  Skuldre: Skulderpress og Arnoldpress.

  Mage: Legraise, situps på skråbenk og Russian twist.

   

  Snowboard eller slalom?

  Har dessverre ikke vært så aktiv i bakken, men de gangene jeg var der gikk jeg på slalomski. Om jeg skulle hatt begge beina festet til et og samme brett hadde det nok ikke gått så bra med dette klumsete mennesket. Gikk galt nok på slalomski, haha. 

   

  Ukens spørsmål

  Jeg har veldig lyst å komme igang med ukens spørsmål, så om dere har noen spørsmål dere vil jeg skal svare på i løpet av kommende uke er det bare å stille disse i kommentarfeltet. Tusen takk for gode spørsmål i denne omgang!

 • Publisert: 05.11.2017, 09:39
 • Kategori: Trening og kosthold
 • 2 kommentarer
 • Jeg er 38 år på innsiden

 • Publisert: 27.10.2017, 14:00
 • Kategori: Trening og kosthold
 •  

  Jeg trener på SKYfitness og med tanke på at jeg meldte meg inn når jeg gjorde, fikk jeg i den "pakken" tilbud om en kroppsanalyse. Jeg er skeptisk til disse altså, men den var jo gratis, så jeg tok den for moroskyld etter at en kollega sa hun hadde tatt den. Grunnen til at jeg er skeptisk er fordi testen for det første er veldig simpel. Jeg sto på en slags vekt som målte et eller annet også plottet en fyr inn alder og høyde. Etter noen sekunder kom det ut en kvittering der det sto hva jeg veide, hvor mye muskelmasse jeg har, hvor mange prosent av kroppen som var fett, hvor mye jeg burde veie med tanke på høyden min og liknende.

  Jeg veier ca 86kg noe som i seg selv kanskje er masse, men 51kg av disse er muskelmasse. Jeg synes det var litt gøy at så mange kg ble regnet som muskler, mens jeg i følge testen burde ned i fettprosent. I følge kvitteringen jeg fikk burde jeg ned over 20kg for å havne på min idealvekt. Dette er sikkert regnet ut ifra en slags BMI-kalkulator og disse synes jeg er satt litt på spissen. I følge en slik kalkulator er jo alle overvektige. Jeg vet jeg ikke er så veldig tynn altså, men om jeg går ned 20kg tror jeg kanskje det blir litt masse(?).. 

  I tillegg fortalte kvitteringen meg at jeg var som en 38åring, haha. Da måtte jeg le litt. Det finnes jo, heldigvis for meg, mange superspreke 38åringer for tiden. Jeg er verket superfit, supersterk eller supersprek selv om jeg trener så mye som jeg gjør så det kan godt hende alderen passer. Siden jeg har tatt en analyse nå, har jeg rett på en til. Den kommer jeg til å ta om noen måneder sånn at jeg kan se om det blir noen fremgang. Kanskje blir jeg yngre eller har mindre fettprosent om noen måneder? Det er jo lov å håpe, men jeg mistenker kanskje at endringene ikke vil være de største. Som dere vet er jeg glad i både godteri å god mat, haha. 

  Bildene nedenfor er beklageligvis i skikkelig dårlig kvalitet, men de er iallfall tatt i løpet av økten jeg hadde etter analysen. Jeg kommer ikke til å la en slik analyse verken knekke eller krenke meg på noen måte. Jeg ser ut som jeg gjør og om jeg absolutt skal gjøre noe med det så får jeg bare fortsette å være på treningssenteret og gjøre jobben som kreves. Jeg har i følge BMI-kalkulatorer alltid vært overvektig. Om dere skulle finne på å sjekke idealvekten deres ved bruk av en slik kalkulator ville jeg tatt resultatet med en klype salt. 

   

  Lik bloggen på facebook: HER

 • Publisert: 27.10.2017, 14:00
 • Kategori: Trening og kosthold
 • 2 kommentarer
 • Biff og Disney

 • Publisert: 21.10.2017, 19:21
 • Kategori: Trening og kosthold
 •  

  Altså, jeg må spørre. Finnes det noen bedre kombo? Jeg ordnet en kjempegod biffmiddag til meg og samboeren tidligere i kveld og til den så vi en kjempefin disneyfilm. Jeg er jo en skikkelig disneyelsker og når det kommer til middagsretter er det ikke så mye som slår en skikkelig god biff. Jeg har derfor kost meg enormt masse allerede i kveld. Nå er jeg som dere sikker skjønner utrolig mett og klar for å bare slå meg til ro resten av kvelden. Til biffen hadde vi pommes frites, kokte gulrøtter og hjemmelaget fløtesaus. Jeg var i himmelen. Filmen vi så var den nye "jungle book" og jeg synes faktisk av de nye versjonene av de gamle klassikerne er ganske bra fordi de ikke viker for mye fra historiene vi kjenner til fra før. 

  Jeg tenkte jeg skulle vise dere litt bilder fra når jeg lagde middag idag. Kanskje dere får lyst på en biffmiddag i nærmeste fremtid og lurer på hva dere skal ha til? Da kan jeg jo friste med denne retten..

   

   

  Nå skal jeg straks få med meg ukens episode av "Skal vi danse" og skal ellers kose meg med Pepsi Max og godteri. Later som jeg fortjener det etter denne effektive lørdagen, haha. Håper dere har en fin lørdag alle sammen!

 • Publisert: 21.10.2017, 19:21
 • Kategori: Trening og kosthold
 • 6 kommentarer
 • Jeg tok feil

 • Publisert: 21.10.2017, 14:40
 • Kategori: Trening og kosthold
 • Igår kveld satte jeg vekkerklokken på halv åtte. Det gjorde jeg i håp om at formen var bra nok til at jeg for første gang denne uken kunne ta meg en tur på treningssenteret. Jeg regnet vel egentlig med at jeg enten kom til å være så trøtt at jeg ikke kom meg opp av sengen eller at jeg var blitt enda sykere. Jeg skreiv jo igår at jeg regnet med å bli dårligere nå som det er blitt helg, men der tok jeg altså feil. Denne forkjølelsen eller influensaen som har herjet i kroppen denne uken har roet seg og jeg fikk endelig kommet meg på trening. Jeg hostet som en annen tulling mens jeg var der, men jeg var der i det minste og det var utrolig deilig. Hostingen og den ekle halsen vil sikkert sitte igjen i mange dager, noe som så klart er plagsomt, men om det kun er det som sitter igjen skal jeg klare å komme meg gjennom det for så å dra meg både på trening og jobb. Energien er på plass igjen iallfall og det er det viktigste. 

  Jeg var på plass på treningssenteret mellom 08:10 og 08:15. Jeg spiste ikke frokost, men tok med meg en Nocco på veien for å øke energien så mye som mulig før jeg begynte økta. Jeg startet med oppvarming på mølle der jeg både gikk og jogget. Etter ca ti minutter på mølle fortsatte jeg med litt kardiotrening ved å hoppe litt tau. Jeg skjønner nesten ikke at jeg klarte å hoppe tau hvert friminutt på barneskolen med tanke på hvor utrolig slitsomt det er, haha. Men jeg liker det og det er en morsom måte å trene kardio på. 

  Etter oppvarming satte jeg igang med styrketrening og gikk inn for å trene bein og mage idag. Jeg tror jeg hadde rundt fire øvelser der jeg trente bein og mage annenhver gang. Jeg hadde tre sett på hver øvelse og hadde i snitt 10-15 reps per sett. Deilig å kjenne at det brant litt igjen og jeg regner med jeg kommer til å kjenne det i morgen, hehe. Det jeg likte best var at energinivået var så høyt så tidlig på en lørdags morgen. Det var få folk på senteret og jeg fikk mulighet til å fokusere på meg og mitt. Samtidig fikk jeg muligheten til å ta litt bilder og det er jo greit med tanke på at jeg har både en blogg og en instagramkonto (arniisaga) å holde i live. 

  Etter økten dro jeg på butikken for å handle inn litt til helga. Greit å få det unnagjort så jeg slipper å ta turen senere idag. Jeg handlet inn til middag, til kos og faktisk litt til hverdag også. Butikken her er jo stengt på søndag, noe som egentlig bare er positivt, så da må man faktisk tenkte minst en dag frem i tid, haha. Jeg blei sykt bortskjemt med søndagsåpne butikker når jeg bodde i Trondheim med tre søndagsåpne butikker i umiddelbar nærhet. Gikk en del penger på det å være søndagsfysen for å si det sånn.. 

  Når jeg hjemme igjen etter turen min ute var ikke klokken ti engang og jeg var egentlig ferdig med det jeg hadde tenkt jeg skulle gjøre denne lørdagen. Trene og handle, haha. Det har gitt meg mulighet til å gjøre gørrkjedelige ting jeg vanligvis ikke gidder eller "har tid til". Jeg var jo full av energi etter trening og boksen med Nocco så det var bare å smi mens jernet var varmt. Jeg har derfor i tillegg til å sette på en vaskemasking og en oppvaskmaskin strøket klær idag. Strykebrettet og strykejernet har bare ligget i skapet og ventet på at jeg skal orke å ta det frem, men det er en ting som er skikkelig tiltak, haha. 

  Dette har vist seg å være en effektiv lørdag hittil. Jeg skal ellers bare slappe av og ta livet med ro idag, samt jobbe med bloggen og lage en kjempegod middag senere i kveld. Gleder meg allerede!

  Ønsker dere en super lørdag alle sammen <3 

   

 • Publisert: 21.10.2017, 14:40
 • Kategori: Trening og kosthold
 • 2 kommentarer
 • Wok på budsjett

 • Publisert: 20.10.2017, 19:45
 • Kategori: Trening og kosthold
 •  

  God mat trenger ikke være dyrt og det har jeg tenkt å vise dere i dette innlegget. I og med at jeg har bodd alene siden jeg var 17 år og samtidig vært student har jeg over en lengre tid vært avhengig av å bruke kronene mine riktig. Bortsett fra husleie er det definitivt mat det går aller mest penger til. Har ikke engang turt å regne på hvor mye penger som får til den potten, men jeg vet jo det er mye. Likevel er vi flinke her hjemme til å planlegge middager frem i tid, handle på tilbud og ikke minst handle billige produkter. 

  Idag hadde vi wok til middag. Wok er noe av det beste jeg kan få og i tillegg lager jeg gjerne en god porsjon når jeg først lager denne retten. Siden vi kun er to stykker som spiser middag her hjemme har vi gjerne litt mat til overs som jeg gjerne tar med meg som lunsj på jobben neste dag. Jeg synes jo at wok er like godt kaldt som varmt. Wok er en av middagsrettene man virkelig kan gjøre noe med når det kommer til prislappen. 

  Denne gangen har jeg laget middag kun med produkter fra first price og butikkens eget billigmerke. Istedenfor å kjøpe en dyr pakke med 500g kyllingfilet fra prior har vi kjøpt inn en stor pose med kyllingfilet fra first price. Jeg har brukt 2stk. kyllingfilet i denne retten, resten har jeg i fryseren til en annen middag. Penger spart. Istedenfor å kjøpe en dyr pose med wokgrønnsaker fra findus har vi kjøpt en pose billig grønnsaksblanding fra butikkens eget billigmerke til halve prisen. Istedenfor å kjøpe sursøt saus fra uncle Ben`s har vi kjøpt et glass med sursøt saus fra first price til halve prisen. Istedenfor å kjøpe dyre baguetter fra hatting har vi kjøpt beguetter fra first price. I tillegg har vi kjøpt mais og løk fra first price som vi har hatt sammen med grønnsakene, men dette er jo helt frivillig. Det som er så greit med wok er jo at man kan blande sammen det man vil og det vil jeg si er enklere med den billigere grønnsaksblandingen enn ferdigblandingen fra findus. 

  Poenget her er at man kan få en knallgod rett mye billigere om man bare går etter litt billigere produkter. Når middagen blir like god er det vel ingen vits i å betale så utrolig mye for den? 

   

 • Publisert: 20.10.2017, 19:45
 • Kategori: Trening og kosthold
 • 4 kommentarer
 • Evaluering av veganeruka

 • Publisert: 24.09.2017, 10:58
 • Kategori: Trening og kosthold
 •  

  Hva har jeg gjort?

  Et prosjekt der jeg lever på et vegansk kosthold i en uke. Det er mer i det å spise vegansk enn bare å leve på frukt og grønnsaker. Vi har så mange muligheter idag og det finnes veganske produkter ute i butikken som nesten er "helt like" de vi er vant til. Det finnes for eksempel vegansk ost og veganske former for "kjøtt". Det er ikke like vanskelig å skulle leve på et vegansk kosthold nå som jeg ser for meg det var for en liten stund siden. Denne formen for kosthold og livsstil har tydeligvis blitt populær da flere og flere matvaremerker satser på å ha et eller flere vegetariske og/eller veganske tilbud. 

  Hvorfor har jeg gjort det?

  Jeg så dokumentaren "What the health" og fikk rett og slett et lite innfall som fortalte meg at jeg skulle prøve å leve på vegansk mat i en uke. Jeg var veldig motivert og klar for å prøve dette i starten, så begynte jeg etterhvert å kjenne litt på hvor krevende det kom til å bli. Jeg skulle likevel prøve og selv om det første jeg fikk i meg var noe jeg tydeligvis ikke skulle spist, så fortsatte jeg på rett vei og kom meg gjennom uka. 

  Jeg har større forståelse for hvorfor folk velger å bli både vegetarianere og veganere. Jeg ser på all produksjonen med andre øyne og jeg mener kanskje at vi bør være litt forsiktige. Altså, hva trenger kroppen vår egentlig? Hva er egentlig det beste for dyrene? Handler dette mer om penger enn om folkehelse? Mat skal i all hovedsak være kroppens drivstoff og kanskje er det ikke sikkert at man skal ha i seg alt vi får beskjed om at vi trenger. Jeg vet ikke jeg altså, men jeg ser kanskje på hele dette bildet med litt større skepsis enn jeg gjorde.

  Hva har jeg spist?

  Til frokost og lunsj har det gjerne gått i smoothies, yoghurt (laget av soya), knekkebrød, avokado, rå gulrøtter og liknende. Til middag har jeg ofte laget meg vraps med salat, løk, mais, avokado og tomatbønner. En dag lagde jeg også det jeg normalt pleier å kalle for kyllingwok, men så klart uten kyllingen i denne omgang. Jeg blandet sammen grønnsaksblanding med sursøt saus, en boks hakkede tomater, mais, løk, nøtter, salt, pepper og oregano. Dette ble veldig godt og leftovers kan stå noen dager i kjøleskapet og nytes både varmt og kalt i ettertid. Tidligere denne uken lagde jeg også en vegansk middag fra en pakke ferdige "fileter" jeg kjøpte på butikken. Dette var som skrevet i et tidligere innlegg ikke noe for meg, men jeg fikk iallfall prøvd det. Ellers har jeg laget litt smoothies og spist litt nøtter som slags mellommåltider og spist veganervennlig potetgull og is om jeg skal kose meg litt ekstra. Fant en side på nett med liste over en masse en veganer kan spise. Bare å google. 

  Hvordan har det gått?

  Jeg startet jo hele uken med å ta en omega3 kapsel, haha. Det startet altså med at jeg spiste noe jeg ikke skulle spist, men jeg lærte jo av det og jeg vil tro alle vegetarianere og veganere har gjort litt feil innimellom. Så hadde vi frukt og vaniljesaus i barnehagen når det var tid for frukt på fredag og når jeg skulle åpne boksen med vaniljesaus så spiste jeg den lille skvetten på den plastbiten man må fjerne for å åpne den. Det synes jeg var skikkelig teit, for frem til da så var det bare den omega3-kapselen jeg hadde "gjort feil", haha. Bortsett fra det så tror jeg kanskje jeg har fått det til. Jeg har brukt masse tid på å tenke på hva jeg kan putte i munnen og ikke, men det har kanskje vært litt av poenget med denne uken også. 

  Kommer jeg til å fortsette med vegansk kosthold?

  Jeg kommer nok ikke til å bli helt vegansk. Ikke fordi jeg ikke har respekt for de som er det og hva de står for, men rett og slett fordi jeg er glad i så utrolig mye forskjellige typer mat og et variert kosthold. Det jeg med andre ord kommer til å gjøre er å være mer bevisst. Jeg kommer nok til å være litt mer skeptisk til det jeg putter i munnen og tenke mer på hele prosessen rundt maten. Jeg tror kanskje vi har godt å av å spise litt mindre kjøtt til tross for hvor godt det er. Iallfall tenke på hvor det kommer fra. Jeg tenker også at det å kjøpe ferdig oppskåret koteletter innpakket i plast på butikken er noe annet enn å jakte selv. Skjønner dere meg? Som sagt er det utrolig mange andre alternativer ute i butikk idag, så det er bare å teste ut. 

  Avslutter dette innlegget med å anbefale dokumentaren. Ta den litt med en klype salt, men samtidig åpne øynene deres for at det kanskje er mye vi ikke vet. Dokumentaren heter "What the health" og er blant annet å finne på netflix og youtube.

   

 • Publisert: 24.09.2017, 10:58
 • Kategori: Trening og kosthold
 • 4 kommentarer
 • Motivert!

 • Publisert: 23.09.2017, 19:14
 • Kategori: Trening og kosthold
 •  

  God kveld dere! Etter min dag med  litt planer, litt reising og litt få timer i døgnet har jeg nå endelig fått tid til å sette meg ned med en pose french fries og til å skrive til dere igjen.

  Idag var det som dere vet tid for åpning av treningssenteret på Tomasjord og når jeg først kom meg opp av sengen idag tidlig var det nettopp det jeg forberedte meg på. Jeg hoppet inn i treningsklærne og kjente motivasjonen boble. Men før åpningen klokken 15 var det andre ting jeg rakk å gjøre. Jeg har blant annet støvsugd leiligheten, vasket kjøkkenet, vasket badet og spist frokost som bestod av gårsdagens gode veganermiddag-leftovers og en ananas-papaya-mango smoothie. Når klokken var litt over tolv tok jeg bussen mot pyramiden kjøpesenter for å gjøre unna litt bursdagsgavehandel og for å få sendt gavene på postkontoret. Når jeg kom hjem litt over 14 var det snart tid for å ta turen bort til det nye senteret, SKYfitness. 

  Jeg sier bare wow. For en stort, lyst og åpent senter de har prestert å lage der borte. Vi var to av de første som tok turen bort og vi fikk ordnet med mitt treningskort, hilst på noen trenere og sett oss rundt på senteret. De har laget avdelinger, men har fortsatt en åpen løsning. De har prestert å lage en skikkelig bra planløsning og jeg gleder meg masse til å bruke noen timer der borte. Det er så deilig at det kun tar meg fem minutter å gå dit fra leiligheten. Når vi kom bort å spurte hvor mange medlemmer som hadde meldt seg inn var det 600 stk som hadde blitt medlemmer før åpningen. Det er jo helt vilt og så klart kjempebra. Jeg tror det var lurt å starte opp med treningssenter nettopp på Tomasjord. 

  Vi brukte litt tid på å se oss rundt og snakke med en av de personlige trenerne som jobber der. Etterpå testet vi ut litt apparater og plutselig hadde vi trent en times tid. På grunn av smerter i armen og med brystreduksjonen i bakhode tok jeg det litt rolig første ordentlige treningsøkt, men det var utrolig deilig å kjenne blodet pumpe igjen. Jeg har fått øynene åpne for hoppetau da og fikk prøvd meg på det idag. De av dere som følger meg på instagram (arniisaga) har sett hvordan det gikk, hehe. 

  Jeg anbefaler så klart alle å melde seg inn. Ikke fordi jeg er sponset på noen som helst måte, men fordi trening i seg selv er så godt for oss. I tillegg kan det jo være så utrolig morsomt. SKYfitness er et døgnåpent senter, det koster ikke mer enn 299kr/mnd og det er ingen bindingstid. Jeg og samboeren snakket om det rett etter åpningen at man får mye for pengene. Så er jo treningssenteret på Tomasjord splitter nytt med masse nytt utstyr og det gjør bare det hele enda bedre. Dere kan lese mer og melde dere inn HER

  Nå skal jeg kose meg med mat, potetgull og "Skal vi danse" på skjermen mens samboeren har dratt til byen for å spise burger med et par kompiser. Denne lørdagen har vært fantastisk!

   

 • Publisert: 23.09.2017, 19:14
 • Kategori: Trening og kosthold
 • 2 kommentarer
 • Endelig åpning

 • Publisert: 23.09.2017, 12:00
 • Kategori: Trening og kosthold
 •  

  Endelig er det lørdag og klart for åpning av det nye treningssenteret her på Tomasjord. Jeg har gledet meg helt siden jeg fant ut at det skulle åpne og nå er det endelig tid for det. Åpningen skulle egentlig være for en uke siden, men det ble noen forsinkelser så de måtte vente en uke. Det har gjort at jeg bare har gledet meg ekstra denne uken. Åpningen begynner klokken 15 idag og jeg gleder meg til å bli vist rundt i lokalet på et splitter nytt treningssenter. Jeg har hørt rykter om at det skal bli noe servering også og det blir jo koselig. Det skal bli så gøy å møte motiverte og og energifulle treningsveiledere, eiere og personlige trenere. Jeg håper iallfall de kommer til å være der og at de er skikkelig gira på å komme igang med driften av senteret.

  For en uke siden var jeg klar for å smette inn i et nytt sett med treningstøy å møte opp på senteret, men det ble denne lørdagen istedenfor. Bedre sent enn aldri, og det er jo egentlig bare bra de tar seg tid til å fullføre senteret 100%. Denne lørdagen er jeg mer gira på å dresse meg opp i treningsklær ovenfor en kjole iført masse sminke, hehe.

  Jeg føler dette på en måte blir en ny start for meg når det kommer til trening. Jeg var skikkelig motivert og flink før brystreduksjonen min, men etter operasjonen har jeg ikke trent på langt nær så mye og ofte som jeg gjorde, logisk nok. I tillegg til operasjonen har sommeren vært preget av mye greier da jeg blant annet fikk meg jobb i Tromsø og brukte mye tid på å flytte fra Trondheim og oppover. Nå er jeg ved mine fulle fem og kan begynne å trene skikkelig igjen. Jeg har kommet igang med jobben, jeg har funnet meg til rette i leiligheten og jeg er kjent nok i byen til å vite sånn ca hvor jeg befinner meg, haha. Det var jo det jeg sa tidligere også, at jeg ville finne min plass i en relativt ny by og i ny jobb før jeg begynner med noe ved siden av. Nå har vi jo bodd i Tromsø i snart to måneder og jeg føler meg mer enn klar for å begynne. 

  Det som er så greit med dette treningssenteret er jo at det ligger fem minutter unna utgangsdøren min. Mellom meg og treningssenteret har vi dagligvarebutikken og ikke så langt unna senteret i en annen retning har jeg jobben min. Jeg har så og si alt jeg trenger innenfor 10 minutters gange og det er så utrolig deilig. Det å slippe å være avhengig av buss er jo forsåvidt veldig godt. Jeg har jo ikke bil i Tromsø enda. 

  Jeg er gira, jeg er motivert og jeg er klar!

   

  Throwback: første treningsøkt etter operasjonen. Jeg er sikker på at jeg kommer til å smile like bredt idag.

 • Publisert: 23.09.2017, 12:00
 • Kategori: Trening og kosthold
 • 2 kommentarer
 • Anbefales ikke..

 • Publisert: 22.09.2017, 19:00
 • Kategori: Trening og kosthold
 •  

  Igår prøvde jeg meg på noe jeg helt ærlig må si jeg ikke anbefaler videre. Jeg er jo veganer denne uka og på mandag (eller tirsdag) var jeg på butikken for å handle inn litt ting jeg faktisk kunne spise. Da handlet jeg blant annet inn noen "fileter" som blant annet var laget av soya. Jeg gledet meg veldig til å prøve det og til å lage noe skikkelig godt ut av det. Jeg tenkte egentlig det skulle bli en slags lørdagskos, men klarte ikke vente lenger enn til igår ettermiddag. Da måtte jeg bare prøve for jeg var så spent på hvordan det ville smake.

  Jeg kokte opp rosenkål, kuttet opp litt avokado, stekte disse filetene etter at de var marinert i olje, hvitløk og krydder og serverte med litt mais til. Altså, noe seigere enn det der har jeg aldri smakt før i hele mitt liv, haha. Jeg ser for meg at det å lage dette selv med egne grønnsaker for eksempel kan være veldig godt, men det jeg kjøpte på butikken og spiste igår ble virkelig bare helt tamt, kjedelig og rett og slett litt kvalmende.

  Jeg liker egentlig ikke flerre av meg negativitet, men det var faktisk ikke noe godt og da tenkte jeg som så at jeg måtte være ærlig å si det. Jeg spiste grønnsakene mine da, haha. Som sagt så tror jeg det er utrolig mye godt man kan lage selv og som en veganer kan spise, men disse ferdige "filetene" kan jeg ikke anbefale videre. Jeg hadde heller brukt noen minutter ekstra på kjøkkenet for å lage noe for hånd enn å spise dem om jeg hadde visst hvordan det ville bli. 

  Men når dette er sagt, så er jeg glad for at jeg prøvde. Akkurat den retten var ikke min greie og det er greit. Kanskje er det noen andre som liker denne retten og for deres skyld er jeg glad for det. Jeg for min del kommer til å prøve noe annet neste gang, hehe. 

   

 • Publisert: 22.09.2017, 19:00
 • Kategori: Trening og kosthold
 • 2 kommentarer
 • Feilet første dagen

 • Publisert: 19.09.2017, 16:00
 • Kategori: Trening og kosthold
 •  

  God tirsdag dere. Jeg er fortsatt i live selv etter et døgn på veganer-diett. Jeg føler ikke jeg gjør så mye annet enn å la være å spise kjøtt, meieriprodukter og annet som ikke er et plantebasert kosthold, men det er vel det en veganer-diett går ut på. Jeg startet med dette igår, men det første jeg gjorde var likevel å spise noe jeg egentlig ikke skulle spist. Jeg tok en kapsel med omega3 kosttilskudd og når jeg tenkte meg om etterpå så er jo det fiskeolje. Det er det jeg mener med at vi så lett får i oss mat og annet uten at vi tenker over hva det inneholder. Det teiteste med dette er jo at jeg leste på flasken før jeg tok kapselen også, men spiste den likevel. Det var tidlig på morgenen og jeg tror jeg tenkte litt feil, haha.

  Bortsett fra denne lille kapselen har jeg holdt meg til et plantebasert kosthold i litt over et døgn og som sagt så lever jeg enda. Jeg skal ikke si at kaken på personalrommet eller maten jeg luktet på vei hjem fra jobben ikke fristet, men jeg har bestemt meg for å gå på veganer-diett denne uken, rett og slett for å se hvordan det er. Igår spiste jeg druer og drakk en smoothie (uten yoghurt så klart) til frokost. Til lunsj spiste jeg druer og to gulrøtter pluss nok en smoothie. Til middag skrapte jeg sammen noe jeg hadde hjemme da jeg ikke hadde handlet noe enda, haha. Lefser med agurk, mais, salat, løk, tomatbønner og litt knuste maisskjell på toppen. Maten var litt tammere enn middagene jeg er vant til, men det var en enkel, lett og rask middag å lage. 

  Vi tok en tur på butikken igår også og vi gikk til disker og hyller jeg nesten ikke visste fantes. Jeg har jo aldri hatt fokus på å kjøpe kjøttfri mat eller mat uten for eksempel melk i. Det er dyre varer da, men når man ikke bruker penger på å kjøpe kjøtt så går det kanskje opp i opp? Jeg kjøpte blant annet grønnsaker, nøtter, vegansk yoghurt og Oumph!. Det blir spennende å se om "kjøtt" laget av soya er godt. 

  Jeg lurer på hva jeg om noen dager kommer til å synes om dette forholdet til mat. Jeg vil tro det er noe man venner seg til og man skjønner nok fort hva man kan spise og ikke. Dessuten ble jeg med i en veganergruppe på facebook og der la de ut bilder av alle slags retter. Alt fra "kjøttretter" til desserter. Alt uten blant annet kjøtt og meieriprodukter. Det er jo gøy at det går an. 

   

 • Publisert: 19.09.2017, 16:00
 • Kategori: Trening og kosthold
 • 4 kommentarer
 • Fem dager igjen

 • Publisert: 18.09.2017, 19:00
 • Kategori: Trening og kosthold
 •  

  For ganske nøyaktig en uke siden skreiv jeg et innlegg med samme tittel. Hvorfor jeg nå skriver det igjen er av den enkle grunnen at treningssenteret som da skulle åpne om fem dager ikke åpnet likevel. Etter at de kom ut med ny åpningsdato er det igjen fem dager til senteret skal åpne og fra og med da er planen at treningen er tilbake for fullt. Etter operasjonen har jeg ikke vært så mye på treningssenteret. Jeg måtte så klart holde meg i ro en stund også ble det flytting og masse stress i Trondheim som har gjort at treningen ikke ble første prioritering.

  Nå er det snart tre måneder siden operasjonen og jeg er fullt kapabel til å starte opp med treningsrutinene jeg hadde før operasjonen. Det skal bli utrolig deilig å komme igang og ikke minst er det helt konge at treningssenteret ligger rett ved både jobb, butikk og leilighet. Dette gjør at jeg kjapt kommer meg fra A til B og dørstokkmila blir kortere. Når jeg har seinvakt kan jeg stå opp tidlig å ta en økt før jobb og har jeg tidligvakt kan jeg dra på trening rett etter jobb. Det er iallfall tanken, haha. Jeg tror og håper jeg skal få til dette, jeg fikk det jo til før operasjonen. Lurer veldig på hvordan energinivået er på åpningen på lørdag etter en uke med veganerdiett, men det får jeg bare vente å se.

  På åpningen fristes det med servering og visning på senteret og jeg gleder meg masse til å bli kjent med alt de har å by på der borte. Jeg har så lyst til å bare kjøre på. Jeg har lyst til å bli fylt med energi igjen. Jeg har lyst til å stramme opp å bli fornøyd med meg selv. Trening kan gi meg alt dette, så når kroppen sier ja kommer jeg til å være helt med. Vi er heldigvis to om det her hjemme og det å ha noen å samarbeide så tett med kommer til å gjøre jobben enklere.

  Nå håper jeg virkelig de åpner på lørdag og ikke forskyver det nok en gang, hehe. Senteret som åpner heter SKY fitness og det kommer til å være det største senteret i sin kjede. De har fortsatt noen åpningstilbud igjen som blant annet gir forhåndsinnmeldte en oppstartspakke til en verdi av 1200kr. Jeg er ikke sponset, men tipser gjerne folk om å melde seg inn på et treningssenter uansett. Dere kan melde dere inn HER!

   

 • Publisert: 18.09.2017, 19:00
 • Kategori: Trening og kosthold
 • 5 kommentarer
 • What the health - going wegan

 • Publisert: 17.09.2017, 11:58
 • Kategori: Trening og kosthold
 •  

  Jeg har brukt litt av denne søndags morgenen på å se dokumentaren "What the Health" og jeg sitter igjen med en annen følelse enn jeg trodde jeg skulle gjøre. Jeg vet at kjøttindustrien kan være dårlig for miljøet og at ikke alt gjøres på riktige premisser, men dokumentaren viste så mange flere perspektiver enn bare hvordan maten vi spiser produseres. 

  Det har egentlig aldri falt meg inn å slutte å spise kjøtt. Jeg har vokst opp med kjøtt og jeg tror så og si alle i min familie spiser kjøtt. Dessuten er det sjeldent jeg får servert noe bedre enn kyllingfilet, en medium stekt biff eller mammas farsekaker. Men hva gjør egentlig denne maten med oss? Trenger egentlig kroppen vår denne type mat? Det er spørsmål som stilles mange ganger i løpet av dokumentaren og svaret fra alle de profesjonelle er "nei". I dokumentaren sier de at vi får alt vi trenger av et plantebasert kosthold bortsett fra vitamin B12. 

  Denne dokumentaren er ikke upartisk for den reklamerer sterkt for et vegansk kosthold, men den forklarer også hvorfor. Dokumentaren forteller oss hvor maten vår kommer fra, hvordan den produseres, hva kroppen vår egentlig trenger av mat og næring og ikke minst hva som ligger bak alt som har med kjøtt og meieriprodukter å gjøre. Nemlig penger. Helseorganisasjoner i Amerika har et stort samarbeid med organisasjoner som går imot deres arbeid for bedre helse. Den er tatt ut fra et amerikansk perspektiv, men er det egentlig så mye bedre her i Norge? Her skal jeg ikke si noe sikkert, men det er jo et spørsmål å stille..

  Dokumentaren har også et stort fokus på sykdom og på at kostholdet man eventuelt måtte ha kan være grunnlaget for mange kjente sykdommer. For eksempel kreft og diabetes. Store mengder medisiner gis ut for å hjelpe de syke, mens de egentlig trenger et helt annet kosthold. Jeg er ute på dypt vann her, for jeg kan ikke nok om dette. Jeg skriver dette kun fordi jeg har sett det gjennom dokumentaren. Jeg tror ikke jeg står i fare for å få kreft eller diabetes, uten at jeg heller ikke her kan si dette med sikkerhet. Med tanke på mitt varierte kosthold, som vi alle hører at skal være det aller beste, skal jeg ikke være i fare for store sykdommer. Men også her har dokumentaren et svar. Selv om jeg spiser kjøtt så betyr ikke det at jeg garantert får en form for sykdom, sjansen er visst bare en del større. 

  Jeg fikk et av mine innfall igjen mot slutten av dokumentaren. Jeg skal prøve meg på et vegansk kosthold fra og med i morgen og en uke fremover. Understreker kosthold da det er forskjell på det og en vegansk livsstil. Bare for å prøve det ut og for å se om det på så kort tid kan ha noen form for virkning på meg. Dette kommer til å bli veldig vanskelig for meg da jeg hele mitt liv har spist kjøtt og meieriprodukter. Faren min er jo tross alt bonde og jeg bodde på gård som barn. Jeg fikk likevel ikke innsikt i hva man egentlig driver med før i voksen alder. Dessuten er det så utrolig enkelt å bare putte noe i munnen uten å egentlig vite hvor det kommer fra eller hva det gjør med meg selv og andre. Den kjeksen jeg spiste på jobb tidligere denne uken inneholder flere ingredienser jeg fra og med i morgen ikke skal spise og det var jo så enkelt å bare spise den. 

  Jeg har en veldig spennende uke i møte og jeg må bruke store deler av denne søndagen på å finne ut hva jeg faktisk kan spise fra mandag til søndag og ikke. Jeg er litt skremt, men samtidig motivert til å bare prøve noe nytt og finne ut hva dette gjør med meg både fysisk og psykisk. Jeg vet ikke om det kan skje noe stort og revolusjonerende på en uke, men det er spennende å prøve det ut. Jeg skal gjøre dette alene, da samboeren sikkert tror jeg har blitt helt tullerusk, haha. 

   

 • Publisert: 17.09.2017, 11:58
 • Kategori: Trening og kosthold
 • 2 kommentarer
 • En perfekt lørdagstur

 • Publisert: 16.09.2017, 18:32
 • Kategori: Trening og kosthold
 •  

  Denne lørdagen har vært så utrolig fin. De av dere som følger meg på snapchat og instagram (Arniisaga) vet hva jeg har brukt tiden på idag, men jeg må bare vise dere noen flere bilder for det var helt utrolig fint der oppe. Jeg og samboeren har vært på tur idag og turen gikk nok en gang til fjellheisen. Samboeren hadde ikke vært der oppe før, så nå fikk han endelig sett med egne øyne hvor fint det er der oppe. Planen var egentlig den at vi skulle ta heisen opp, gå til Fløyatinden(?), gå ned til heisen igjen og spise på kafèen deres og deretter gå hjem. Det ble ikke helt sånn, haha.

  Når vi kom til heisen, var den stengt, noe vi så klart ikke hadde fått med oss til tross for at begge to hadde vært på fjellheisens hjemmeside før vi gikk hjemmefra. Vi skulle ikke la dette ødelegge en fin tur så vi bestemte oss for at vi skulle gå opp til fjellheisen istedenfor. Vi tok en annen rute enn den jeg gikk forrige gang. Tromsø bydrift driver å bygger en trapp oppover fjellet noe som gjorde turen veldig enkel og grei. De er dog ikke helt ferdige, men folke bruker den alt. Forrige gang gikk jeg den bratte stien rett under lina til heisen, noe som også var veldig fint, men som sagt en del brattere. Jeg vil si trappen passer bedre til folk flest og det er enklere å få med seg barn opp om man vil ha det. 

  Når vi kom på toppen var det både solfylt og helt vindstille. Vi så frem til å sette oss litt ned å nyte utsikten. Når vi kom helt opp så vi at kafèen ikke var åpen den heller, så den planlagte lunsjen ble det ikke noe av, hehe. Rart hvordan mine planer alltid endres, noe sikkert dere har fått med dere også. Vi var veldig slitne og tappet for energi når vi kom til toppen så vi tok til takke med turen til fjellheisen også får Fløya vente til neste gang. 

  Det var utrolig fint oppe på fjellheisen idag. Det var mange som var ute å gikk også og det er jo alltid fint å se. Jeg kan virkelig anbefale en tur opp dit. Selv (og kanskje spesielt) nå i høstværet.

   

 • Publisert: 16.09.2017, 18:32
 • Kategori: Trening og kosthold
 • 6 kommentarer
 • Fjellheisen

 • Publisert: 10.09.2017, 18:17
 • Kategori: Trening og kosthold
 •  

  Tromsø har hatt nok en dag med strålende vær. Jeg våknet tidlig og var klar for en rolig og slapp søndag, men det endte opp med å bli noe helt annet. Når jeg så at solen kom fikk jeg så utrolig lyst til å ta en tur ut. Samboeren ville være hjemme, så jeg gikk ut alene. Jeg tok på meg litt treningsklær, blant annet den ene tightsen og sportsbhen fra ICIW som jeg nylig kjøpte inn og begynte å gå. Tightsen var forresten knallgod på og jeg kan varmt anbefale den videre. Frem til Ishavskatedralen byttet jeg på å jogge og powerwalke, men når jeg først kom meg til kirken ville jeg gjøre litt mer ut av meg. Jeg bestemte meg derfor å gå opp fjellheisen. Jeg visste ikke hva slags tur jeg hadde startet på for å si det sånn.

  Når jeg først kom meg til fjellheisen, så jeg hvor bratt turen opp ville bli. Men så har det seg sånn at jeg er en sta og bestemt jente og når jeg først hadde bestemt meg for å gå opp så skulle jeg opp uansett hva det ville kreve av meg. Jeg brukte god tid. Jeg skjønte det ville bli en tøff tur da kondisjon og meg ikke matcher så veldig bra. Jeg tok mange pauser og har innsett at det er helt greit. Folk får bare gå forbi meg der jeg sitter på en stubbe for å få igjen pusten litt, det er ikke noe farlig. Jeg tror vi er redde for å være dårligere enn alle andre og det må vi bare legge fra oss. Jeg fikk igjen pusten samtidig som jeg fikk nyte en utrolig utsikt der jeg satt, så jeg koste meg egentlig bare. Dessuten var turen opp så bratt at etter at jeg hadde gått en stund så klarte jeg ikke gå så mange meter av gangen før jeg måtte ta en liten pause igjen. Igjen, det er helt greit. Jeg vet jeg ikke er like sprek som mange andre som går opp der. Likevel var jeg en av de som gikk og med det i mente, er jeg stolt over at jeg gikk og til slutt kom meg til toppen. Mestringsfølelsen blomstret når jeg sto oppe ved heisen og så ned på en stk solrik Tromsøy. Utrolig fin utsikt der oppe. Spesielt i dagens solskinn. 

  Det var mange som var ute å gikk idag. Mange som tok heisen opp også. Det var også en del som gikk opp til Fløya, noe jeg også vurderte, men jeg var så sliten når jeg kom opp fjellheisen at jeg hadde nok med å tenke på turen hjemover igjen, haha. Til sammen var jeg ute i ca tre og en halv time. På den tiden har jeg jogget og gått helt fra Tomasjord til kirken, gått til fjellheisen, gått opp fjellheisen, tatt meg en god pause, gått ned fjellheisen igjen og tilbake til Tomasjord. Når jeg kom hjem var jeg sliten og sulten. Jeg tok meg en god og varm dusj og i ettertid har vi spist pizza til middag. Den spiste jeg med god samvittighet, haha. Jeg har slitt litt med venstre kne i noen dager og kjenner det litt etter turen idag, men overraskende nok har jeg enda mer vondt i høyre håndledd. Jeg kan ikke fatte eller forstå hvorfor, men jeg har fått skikkelig vondt. Det er ikke det håndleddet jeg har hatt problemer med tidligere heller, så jeg får bare støtte opp leddet å håpe at det går over til i morgen.

  Nå sitter jeg god og mett i sofan i kosedressen etter en aktiv og nydelig dag. Kvelden skal bare være rolig. Jeg skal blogge litt mer også vurderer jeg å lese litt mer i Harry Potter. Håper dere får en fin søndagskveld alle sammen!

   

 • Publisert: 10.09.2017, 18:17
 • Kategori: Trening og kosthold
 • 2 kommentarer
 • Oppskrift på kyllingkjøttboller

 • Publisert: 06.09.2017, 17:38
 • Kategori: Trening og kosthold
 •  

  God ettermiddag flotte dere. For litt siden var det knalltilbud på kyllingkjøttdeig på spar. Vi hamstret en tre-fire pakker og jeg tenkte at det kanskje var på tide å bruke en av disse. Jeg har lage hjemmelaget kjøttboller og burgere før, men jeg hadde lyst til å prøve noe nytt og valgte derfor å prøve å lage kyllingkjøttboller. Det er egentlig like enkelt og greit som å lage vanlig kjøttboller der man kan ha i alt man måtte ønske for å få den smaken man vil ha.

  Ingredienser:

  Kyllingkjøttdeig
  Løk
  Hvitløk
  Salt
  Pepper
  Chilipulver
  Vann

  Jeg moste kjøttdeigen og tilsatte finhakket løk og hvitløk. Når det kommer til mengder har jeg ingen eksakte mål. Ta så mye dere føler blir riktig i forhold til hva slags smak dere vil ha på bollene. Til slutt tilsatte jeg alle krydderne og litt vann. Vannet gjør av kjøttdeigen blir mer som en farse noe som igjen gjør den enkel å forme i hendene med en skje. Ha gjerne vann på hånden din når du gjør dette, så setter ikke kjøttdeigen/farsen seg så godt fast i fingrene. Jeg passet på å steke kyllingkjøttbollene godt for å få de gjennomstekt. Vi serverte med tagliatellepasta og grønnsaksblanding og ble mer enn mette nok. På 400g kyllingkjøttdeig fikk vi åtte kjøttboller. 

  Disse vil jeg anbefale til alle. Voksne som barn. Jeg tror de vil falle i smak. Det gjorde de iallfall her og det spørs om jeg blir å bruke noen flere av de kyllingkjøttdeigpakkene til nettopp denne retten.

  Vel bekomme!

   

 • Publisert: 06.09.2017, 17:38
 • Kategori: Trening og kosthold
 • 4 kommentarer
 • New in - tights

 • Publisert: 05.09.2017, 19:34
 • Kategori: Trening og kosthold
 •  

  Jeg fikk endelig pakken min fra tights og er det noe jeg gleder meg ekstra mye til å få i posten så er det faktisk treningsklær. Litt fordi det er sykt dyrt, litt fordi det er det mest behagelige man kan ha på seg og ikke minst litt fordi nye treningsklær gir ny motivasjon. Man må så klart være målbevisst og bestemt på treningen sin også og ikke bare kjøpe nye tightser hver gang man blir umotivert. Jeg er ikke umotivert jeg altså, men kjøpte nye tightser likevel, haha. Jeg elsker å bruke penger på treningsklær fordi jeg vet at disse klærne blir godt brukt. De henger ikke bare i skapet og blir brukt et par ganger i året og da er det gøy å spytte inn et par ekstra kroner på litt godt kvalitetstøy. 

  Om bare elleve dager åpner treningssenteret som ligger midt mellom meg og jobben min. Det er så utrolig deilig at det åpner et senter der, for da slipper jeg å måtte dra inn til byen for å trene etter jobb. Dørstokkmila blir faktisk veldig mye lenger om jeg må bestille meg bussbillett, vente på bussen og reise inn til byen for å trene. Om jeg fortsatt hadde vært student hadde det kanskje gått, men nå som jeg jobber 100% ser jeg mørkt på det. Unnskyldninger, haha. Det åpner heldigvis for meg et senter fem minutter unna meg, så dette må jo bare bli bra. Et helt nytt senter og det største senteret  i sin kjede. Jeg gleder meg!

  Begge tightsene og sportsbhen er fra merket "I Can I Will" (ICIW). Den grå tightsen har jeg i størrelse M og er veldig stretchy. Sportsbhen er det også mye stretch i og jeg har størrelse M i den også. Tights nummer to er det også stretch i, men på en helt annen måte. Den er trangere å få på, men sitter som et skudd når man først får den over hoftene, haha. Jeg bestilte den i L noe jeg tror er greit med tanke på mine brede hofter og store legger.

  Jeg er knallfornøyd med handelen og gleder meg til senteret her borte åpner så jeg får testet ut disse plaggene litt skikkelig.

   

 • Publisert: 05.09.2017, 19:34
 • Kategori: Trening og kosthold
 • 8 kommentarer
 • Frokostsmoothie

 • Publisert: 02.09.2017, 10:04
 • Kategori: Trening og kosthold
 • God lørdags morgen! 

  I skrivende stund sitter jeg i sofan med ullsokker, tolags ullundertøy og stormberg genser. Jeg er nemlig snart klar for tur og turen går inn til Tromsdalen og lavvoen til "gutta på skauen". Vi hadde egentlig planlagt å gå en gjeng sammen, men det ser ikke ut som det blir så mange flere enn meg og samboeren likevel. vi kommer uansett til å pakke med oss mat, drikke, litt underholdning og godt humør og bare nyte denne dagen. Jeg gleder meg! 

  Før man går på tur og før man har tenkt å være borte noen timer er det jo alltids greit å få i seg litt mat. Jeg var ikke særlig sulten denne morgenen noe som faktisk er blitt rart til meg å være, hehe. Jeg spiser jo frokost hver dag for tiden. Jeg bestemte meg heller for å lage en frokostsmoothie og siden den ble så god vil jeg gjerne dele den med dere. 

  Ingredienser:

  2 stk kiwi
  2 frosne bananer
  Appelsinjuice
  (På bildet er det også vaniljeyoghurt, men det brukte jeg ikke i denne omgang da fryste bananer gjorde smoothien kremet og fin. Kan være greit å bruke yoghurt, biola eller liknende om bananene ikke er fryst).

  Tips!
  Frys ned bananene når de begynner å bli brune eller når dere vet dere ikke får spist de opp før de blir dårlige. Dere slipper å kaste mat og det er genialt å bruke om man vil lage smoothie, hjemmelaget is og liknende. 

  Jeg brukte en smoothieblender og mikset rett og slett alle ingrediensene sammen. Fargen ble kanskje ikke så fin, men smootien i seg selv ble knallgod. Dette var en perfekt start på morgenen min i og med at jeg ikke orket noe særlig annet. Nå er jeg klar til å være noen timer ute i skogen. Skal ta med meg en liten bøtte å se om jeg finner noe blåbær også tenkte jeg. Håper dere får en super lørdag alle sammen!

   

 • Publisert: 02.09.2017, 10:04
 • Kategori: Trening og kosthold
 • 2 kommentarer
 • En skikkelig trimtur

 • Publisert: 19.08.2017, 12:00
 • Kategori: Trening og kosthold
 •  

  Som jeg har sagt til dere tidlige har jeg slitt med å komme igang med treningen igjen etter brystreduksjonen. Mye fordi det ikke er treningssenter i umiddelbar nærhet noe dere kanskje synes er latskap, hehe. Men så jobber jeg sju og en halv time om dagen og hvis jeg i tillegg skal bruke masse tid og penger på å komme meg inn til byen for å trene på senter så blir den dørstokkmila veldig mye lenger enn normalt. Avstanden til senteret har faktisk veldig mye å si. Si må jeg jo si at de sju og en halv timene jeg er på jobb er alt annet enn sittestillende, noe som igjen vil si at jeg ofte er sliten når jeg er ferdig på jobb. Det tar på å skulle dra seg inn til byen da faktisk, haha. 

  Men på torsdag så tok jeg tak i mitt eget nakkeskinn, tok på meg treningsklærne igjen og tok en lang trimtur sammen med samboeren min. Han var personlig trener da han var så utrolig støl fra trening dagen i forveien. Vi skulle likevel ut en tur fordi vi måtte levere en pakke og sende et brev så da gjorde vi det om til en real økt. 

  Været var supert og Tromsø viste seg fra en utrolig bra side på torsdag. Det var derfor veldig deilig å trene ute, til tross for at jeg normalt sett ikke er så fan av det. Turen inneholder blant annet en veldig lang strekning som vi brukte effektivt. Jeg fikk blant annet beskjed om å jogge fra en lyktestolpe til en annen å ta squats til samboeren tok meg igjen. Ved en annen lyktestolpe måtte jeg kanskje ta utfall eller knebøy med hopp. Vi kjørte også spurt og bakkeløp. Jeg var veldig sliten etterpå da det har vært heller færre treningsøkter etter operasjonen. Og jeg kan skrive under på at det kjentes dagen etterpå!

   

   

 • Publisert: 19.08.2017, 12:00
 • Kategori: Trening og kosthold
 • 2 kommentarer
 • Oppskrift - Peanøttkake

 • Publisert: 12.08.2017, 14:00
 • Kategori: Trening og kosthold
 •  

  Det har blitt en del snakk om denne peanøttkaken denne uken. Jeg laget den forrige helg til samboerens bursdag og jeg laget den til en bursdagskollega i barnehagen. Den har virkelig falt i smak hos de som har smakt den og da tenkte jeg at jeg måtte dele oppskriften den med dere også. 

  Tidligere har jeg valgt å dele sunnere versjoner av både det ene og det andre eller rett og slett sunne middager og liknende. Det skal sies at denne kaken ikke ligger i den kategorien. Denne kaken inneholder masse sukker og er nok en skikkelig kaloribombe. Det betyr likevel ikke at man ikke skal lage den innimellom og kose seg med et kakestykke til kaffen (for de av dere som liker kaffe. Jeg drikker ikke kaffe selv, men koser meg med kake likevel..). 

  Denne kaken har tre lag. En kakebunn, et sjokoladelag og et kremlag. Det tar litt tid å lage kaken da den skal steke en stund og avkjøles godt før man legger på neste lag. Det er likevel en kake som er grei og enkel å lage. Den kan godt stå i kjøleskapet over natten om man skal ha den med en plass dagen etter. Det var det jeg gjorde når jeg skulle ha den med til barnehagen og den var like god. Det står i oppskriften av kaken skal lages i rundt kakeform, men jeg har laget langpannekake av denne og det gikk helt fint. Jeg dobler oppskriften når jeg gjorde dette.

  Ingredienser:

  Bunn:
  3 eggehviter
  3dl sukker
  2,5dl peanøtter
  20stk ritzkjeks

  Sjokoladefyll:
  60g margarin
  100g kokesjokolade 
  2ss kaffe
  3 eggeplommer
  3ss sukker

  Pynt:
  3dl kremfløte
  3ts sukker
  Peanøtter

  Slik gjør du:

  Pisk eggehviter og sukker. Peanøtter og ritzkjeks knuses og blandes med eggehviten. Kaken skal stekes i rund form på nederste rille i 30 minutter på 175 grader. 

  Sjokoladefyll:
  Smelt smør og kokesjokolade. Bland inn 2ss kaffe. Eggeplummer og sukker puskes. Bland alt sammen og avkjøl.

  Pynt:
  Pusk fløten stiv med sukker. Pynt kaken med kremfløte og strø deretter over noen peanøtter.

   

 • Publisert: 12.08.2017, 14:00
 • Kategori: Trening og kosthold
 • 2 kommentarer
 • Jeg kommer ikke i gang

 • Publisert: 07.08.2017, 11:00
 • Kategori: Trening og kosthold
 •  

  Nå som det har gått over seks uker siden operasjonen min er jeg så og si klarert til å gå tilbake til gamle vaner. De vanene jeg hadde når det kommer til treningen min. Jeg var daglig på senteret før operasjonen. Etter operasjonen har det naturlig nok ikke vært like mye trafikk fra min side da jeg har måttet være veldig forsiktig. På seks uker har jeg kanskje vært på trening tre ganger eller noe. I tillegg til operasjon har jeg vært midt oppe i flyttekaos og i oppstart på ny jobb. Dette har gjort at treningen har utgått litt og det synes jeg er helt greie ting å skylde på.

  Jeg har likevel hele tiden merket at jeg er gira på å komme igang med treningen igjen. Det er jo noe jeg trives med og noe som gjør at jeg kobler av og fokuserer på noe helt annet. Dessuten gjør det dagen og forsåvidt natten min også, mye bedre. Nå som jeg kan begynne å trene mer "normalt" igjen har jeg egentlig ingen unnskyldninger til ikke å være på trening, men jeg sliter likevel litt med å komme igang igjen. Ikke fordi motivasjonen ikke er der for jeg girer fortsatt etter å være på treningssenteret, men jeg tror det at treningssenteret var så nærme meg i Trondheim har gjort meg veldig bortskjemt.

  Når jeg kommer hjem fra jobb på ettermiddagen er jeg jo sliten. Dette gjør at dørstokkmila blir så utrolig mye lenger når jeg enten må gå en time inn til byen eller stresse med buss for å komme med på trening etter en lang og fartsfull dag på jobb. I Trondheim hadde jeg treningssenteret fem minutters gange fra leiligheten min noe som for det første gjorde det mulig for meg å trene før jobb og skole, men i tillegg var jeg fortsatt motivert til å trene etter en skoledag fordi senteret var så nærme. Her i Tromsø er treningen blitt et stressmoment fordi det er et stykke til treningssenteret. Er det teit å tenke sånn eller forstår dere meg? Haha! 

  Det som for min del var en gledens nyhet, er at kjeden SKY fitness skal åpne treningssenter rett ved leiligheten jeg og samboeren nettopp flyttet inn i. Dette vil gjøre hverdagen min utrolig mye enklere når det kommer til trening. Hadde ikke treningssenteret åpnet der det åpner vet jeg sannelig ikke når jeg hadde kommet skikkelig igang med treningen igjen. Jeg vet fortsatt ikke helt hvordan jeg skal gjøre det i forbindelse med jobb, men jeg kommer nok inn i en slags rutine etterhvert. Når senteret åpnet i september har jeg jobben, butikken, treningssenteret og leiligheten innenfor 15 minutter gange (max), noe som kommer til å være helt supert i en travel hverdag.

  Jeg gleder meg til å komme igang og jeg håper jeg får treningen til å bli en like god rutine som det var før operasjonen selv om jeg nå er i fast 100% jobb.

   

 • Publisert: 07.08.2017, 11:00
 • Kategori: Trening og kosthold
 • 4 kommentarer
 • Klarer det ikke lenger

 • Publisert: 03.07.2017, 11:59
 • Kategori: Trening og kosthold
 •  

  Det er mandag og elleve dager siden operasjonen min. Selv om jeg hele veien har vært i fin form har jeg likevel måttet være forsiktig når det kommer til hva jeg kan gjøre og ikke. Jeg har blant annet måttet holde meg borte fra noe jeg har blitt så glad i å bruke tiden min på, nemlig treningen. Selv om det bare er halvannen uke siden operasjonen velger jeg derfor å dra tilbake på treningssenteret i dag.

  Jeg skjønner at jeg ikke kan begynne med styrketrening og tunge vekter igjen med en gang. Jeg har derfor tenkt å sette meg på sykkelen. Ikke en sånn vanlig spinning-sykkel, men en sykkel der jeg egentlig sitter som vanlig og kun bruker beina. Overkroppen brukes minimalt, så jeg ser for meg at det skal gå greit. Unnskyld til lege og kirurg (og storesøster) om dere mener jeg er altfor tidlig ute, hehe, men jeg klarer ikke sitte stille lenger. Vit at jeg skal ta det veldig rolig og egentlig bare være i litt bevegelse. Det blir nesten som en gåtur. 

  Ellers er formen fin. Jeg tok et par før-etter bilder igjen igår, så jeg tenkte jeg skulle lage et slik innlegg igjen. Jeg merker mer og mer til selve såret nå. Tidligere har jeg vært så nummen og uten følelser rundt sårene at jeg ikke har merket noe, men det er godt å kjenne at følelsen kommer tilbake, hehe. Blåmerkene etter operasjonen er nesten borte og jeg ser ikke så mørbanket ut lenger. 

  Nå sitter jeg etterlengtet i treningstights igjen og er snart klar for en tur ned på senteret. Det skal bli godt! 

  Ønsker dere en fin mandag og en super start på uka alle sammen! 

   


   

 • Publisert: 03.07.2017, 11:59
 • Kategori: Trening og kosthold
 • 4 kommentarer
 • I did it

 • Publisert: 29.05.2017, 10:19
 • Kategori: Trening og kosthold
 •  

  God formiddag fine lesere!

  I dag står jeg opp med et smil om munnen. Ikke bare fordi det er sol ute, men fordi jeg klarte mitt første mål om å ikke spise godteri. Det var faktisk ikke så vanskelig, haha. En uke uten godteri, potetgull og liknende altså. Forrige mandag begynte jeg og i dag er det jammen mandag igjen. 

  Jeg har brukt denne journalen min, som jeg har presentert dere for tidligere, som hjelp. Forrige mandag skreiv jeg ned vekta mi og hver dag har jeg skrevet ned hva jeg har spist, så jeg har full kontroll på det. I dag skreiv jeg ned vekta mi igjen og jeg har gått ned 2,5kg siden forrige mandag. Det synes jeg er ganske bra jeg, hehe. Jeg gikk inn for å spise gode og sunne frokoster. De har jeg også presentert for dere og dere finner dem HER. Ellers har jeg bare vært målbevisst, tror jeg. Det var ikke så vanskelig å holde seg unna som jeg trodde det kom til å bli. Det er noe med det å ha et mål. Et overkommelig mål. Man vil jo gjerne nå det målet og jeg tror det er derfor jeg fikk det til. 

  Nå som jeg har nådd første mål, må jeg sette meg et nytt et. Jeg har bestemt meg for å sette et litt større mål denne gangen, men jeg håper ikke det er for stort. Som dere vet har jeg fått dato for operasjonen den 22.juni og jeg har bestemt meg for å ikke spise godteri, potetgull og liknende frem til da. Det er en stund til, men likevel ikke så lenge. Når det kommer til operasjonen gjør jeg ikke dette bare for å gå ned i vekt, men også for at kirurgene skal kunne operere etter hvordan kroppsfasongen min er. Er fasongen mer som jeg vil ha den når datoen kommer, vil de redusere slik at det passer meg. Jeg tror nemlig jeg vil redusere mer enn det de vil, hehe.

  Vi får bare se hvordan dette går. Det var veldig gøy å få det til den første uka, så får vi bare fortsette å ta en uke av gangen frem til målet 22.juni. Det er godt å ha dere med på veien, det hjelper meg også!

   


   

 • Publisert: 29.05.2017, 10:19
 • Kategori: Trening og kosthold
 • 2 kommentarer
 • Sunne favoritt-frokoster

 • Publisert: 25.05.2017, 14:00
 • Kategori: Trening og kosthold

 • Omelettmuffins

  Omelettmuffins har blitt populære her i hus. De er knallgode, det er raskt å lage og man kan fylle omelettene med alt man måtte ønske. Jeg lager dem i vanlig muffinsbrett. 
      

  Vaniljekesam med frukt bær

  Vaniljekesam med frukt og bær er en superenkel og kjapp frokost. Det er også veldig passende som et mellommåltid. Miks og triks med alt mulig. Pink lady epler og blåbær er vi veldig glad i her hjemme.
      

  Riskaker med peanøttsmør og banan

  Riskaker med peanøttsmøt og banan har blitt en favoritt før trening. Om vi har mulighet til å trene på formiddagen, så gjør vi gjerne det. Da er det greit med en frokost som gir et lite energikikk på morgenen. 
      

  Havregrøt med frukt og bær

  Havregrøt er både sunt, godt og enkelt å lage. Det tar no time før det er ferdig og det holder deg mett lenge. Havregrøt kan også toppes med det man måtte ønske av frukt, nøtter og bær. 
      

  Knekkebrød med egg og avokado 

  Jeg har som dere vet fått skikkelig dilla på avokado og denne frokosten er bare helt super. Egg og avokado sammen på et knekkebrød er både sunt og utrolig godt. Topp med litt salt og pepper og dere har en smakseksplosjon. Elsker det!
   


   

 • Publisert: 25.05.2017, 14:00
 • Kategori: Trening og kosthold
 • 4 kommentarer
 • Boka er ferdig

 • Publisert: 24.05.2017, 21:26
 • Kategori: Trening og kosthold
 •  

  Når jeg begynte å trene skikkelig trengte jeg litt forskjellig ting. Jeg måtte hovedsaklig ha medlemskap på et treningssenter. Her i Trondheim hadde jeg først medlemskap på 3T, men skiftet etterhvert til Impulse. Når treningssenteret var i orden, måtte jeg ha litt treningsklær, så gjennom de siste årene har jeg kjøpt inn litt etter behov. Når senteret og treningsklærne er i boks, er det jo egentlig bare å begynne. 

  I starten går det gjerne fint, men etterhvert kan motivasjonen begynne å dabbe av. Da hjelper det masse med den gode treningsboka mi. Den har jeg fylt helt ut nå og det brukte jeg litt under to år på. Ikke alle øktene er skrevet inn i den, men etterhvert som treningen ble mer og mer seriøs har boka blir fullere og fullere. 01.07.15 er første treningsøkt som er notert inn i den boka. Som sagt snart to år siden. I dag fylte jeg ut siste side. 24.05.17. 

  Det som er så greit med denne boka er at jeg kan se tilbake på både hva og hvordan jeg har trent tidligere. Jeg finner lettere tilbake til hva jeg skal trene de forskjellige dagene, jeg kan skrive ned utvikling for hver måned som går og liknende. Oppsettet i boka er helt supert. Det er lagt opp til at jeg kan skrive ned hvilke muskelgrupper jeg skal trene, dato, hvilket treningssenter jeg er på, starttidspunkt og når jeg avslutter økta, hvem jeg eventuelt trener med, osv. 

  Jeg er skikkelig fornøgd med denne boka og vurderer derfor å kjøpe ny nå som jeg har fylt ut denne. Jeg anbefaler denne boka videre også. Den er kjøpt på proteinfabrikken sin side HER. Prisen er fin med tanke på hvor lenge du har den og det er alltid en bok du kan se tilbake på uansett hvor mange av dem du fyller ut. Boka er på tilbud nå også, så det er bare å slå til! 

  God trening! 
   

 • Publisert: 24.05.2017, 21:26
 • Kategori: Trening og kosthold
 • 4 kommentarer
 • Oppskrift på havrebunnspizza

 • Publisert: 24.05.2017, 13:00
 • Kategori: Trening og kosthold
 • Det kan være at man har lyst på pizza selv om det ikke er helg. I tillegg er det fullt mulig å lage sunne pizzaer som fungerer godt i hverdagen. Som oftest er det mulig å lage sunnere og ofte bedre versjoner at junkfood man gjerne går for, spesielt i helgene. Jeg holder jo på med dette lille prosjektet mitt, der jeg skal holde meg unna godteri og samtidig spise litt sunnere. Det betyr jo ikke at jeg skal holde meg unna alt jeg liker og synes er godt, men heller prøve å lage sunnere og bedre versjoner av samme type mat. 

  Igår prøvde jeg meg på en sunn og god havrebusspizza. Denne pizzaen tillot meg å lage middag må en halvtime og man slipper å tenke på hevetid. 

  Ingredienser:

  300g havregyn

  2 egg

  1-2dl vann

  1dl melk

  2-3 ss gresk yoghurt 

  1ts salt

  Jeg startet med å kverne sammen havregrynene slik at det ble havremel. Havremel får man også kjøpt på dagligvare eller helsekostbutikker om man ikke får kvernet det hjemme. Sammen med havremelet blandet jeg inn alle de andre ingrediensene med en slikkepott. Tilsett gjerne vannet til slutt og tilsett litt og litt til ønsket konsistens. Det skal bli en litt tykk røre. Bre røren utover en panne dekket med bakepapir og sett pizzabunnen i en forvarmet ovn i ca ti minutter på 200 grader.

  Når bunnen står i ovnen kan man begynne på fyllet. Her kan dere bare gjøre som dere vil og fylle pizzaen med alt dere måtte ønske å fylle den med. Jeg gikk for stekt karbonadedeig blandet med en boks hakkede tomater, løk, ananas, mais og litt revet ost på toppen. Jeg krydret kjøttdeigen under steking med litt salt, pepper og oregano. 

  Når bunnen har stått inne i ca 10 minutter tar dere den ut og setter ovnen på 220 grader. Dekk pizzabunnen med deres fyll og sett pizzaen inn igjen i ca 15 minutter eller til den har fått ønsket gylden farge. Jeg lot pizzaen avkjøle bittelitt når jeg tok den ut av ovnen. 

  Her i hus ble denne en suksess og det blir ikke siste gangen vi prøver oss på denne. En kjapp og sunn pizza!

   
   

 • Publisert: 24.05.2017, 13:00
 • Kategori: Trening og kosthold
 • 2 kommentarer
 • Her får dere fase en av treningsprogrammet

 • Publisert: 22.05.2017, 12:00
 • Kategori: Trening og kosthold
 •  

  Jeg trener et treningsprogram med fire faser. Jeg skreiv i et innlegg for litt siden at jeg var ferdig med fase en og spurte samtidig om dere var interessert i å få fasene og til sammen hele programmet. Det var det noen som var, så jeg tenkte å gi det til dere. Jeg starter med å gi dere fase en først, også gir jeg dere de resterende fasene etterhvert som jeg gjennomfører dem.

  Som sagt tidligere er fasene allerede laget, men jeg endrer de litt etter hva jeg ønsker å ha fokus på. Det kan dere også gjøre. Selv om jeg deler hvordan jeg har trent de siste ukene, betyr ikke det at disse programmene er absolutte. Om dere har spørsmål til trening, øvelser eller endringer i et eventuelt program kan dere spørre meg eller min samboer som er personlig trener. 

   

  MANDAG:
  Bryst og triceps

   

  Treningsøvelse

  Kg/rep

  Kg/rep

  Kg/rep

  Kg/rep

  Skrå benkpress

  x/15

  x/12

  x/10

  x/8

  Benkpress

  x/12

  x/10

  x/8

  x/8

  Dips

  x/10

  x/10

  x/10

  x/10

  Flyes på skråbenk

  x/10

  x/10

  x/10

  x/10

  Knestående triceps press

  x/10

  x/10

  x/10

   

  Stående triceps press

  x/12

  x/12

  x/12

  x/12

  Mage crunch

  x/10

  x/10

  x/10

  x/10

   

   

  TIRSDAG:
  Rygg og biceps

   

  Treningsøvelse

  Kg/rep

  Kg/rep

  Kg/rep

  Kg/rep

  Markløft

  x/12

  x/10

  x/8

  x/6

  Pullups

  x/12

  x/12

  x/12

  x/12

  Sittende roing

  x/12

  x/10

  x/8

  x/8

  En arms roing

  x/10

  x/10

  x/10

  x/10

  Biceps på skråbenk

  x/10

  x/10

  x/10

   

  Biceps curl

  x/10

  x/10

  x/10

   

  Rygghev

  x/10

  x/10

  x/10

   

  Mage crunch

  x/10

  x/10

  x/10

  X/10

   

   

  ONSDAG:
  Kardio og kjernemuskelatur

   

  Treningsøvelse

  Kg/rep

  Kg/rep

  Kg/rep

  Kg/rep

  Kardio på mølle

  30 minutter

   

   

   

  Russian twist

  x/12

  x/12

  x/12

   

  Mage crunch

  x/12

  x/12

  x/12

   

  Bensenk (sykling)

  x/30

  x/30

  x/30

   

  Benhev

  x/12

  x/12

  x/12

   

  Roll outs

  x/10

  x/10

  x/10

   

  Rygghev

  x/12

  x/12

  x/12

   

   

   

  TORSDAG:
  Legday

   

  Treningsøvelse

  Kg/rep

  Kg/rep

  Kg/rep

  Kg/rep

  Knebøy

  x/15

  x/12

  x/10

  x/8

  Reversed hypers

  x/10

  x/10

  x/10

   

  Box jump

  x/15

  x/15

  x/15

   

  Benpress

  x/12

  x/10

  X/8

  x/8

  Split squats

  x/10

  x/10

  x/10

   

  Leg ex

  x/12

  x/12

  x/12

   

  Leg curl

  x/12

  x/12

  x/12

   

   

   

  FREDAG:
  Skuldre og traps

   

  Treningsøvelse

  Kg/rep

  Kg/rep

  Kg/rep

  Kg/rep

  Skulderpress

  x/15

  x/12

  x/10

  x/8

  Upright row

  x/12

  x/10

  x/8

  x/8

  Sidehev

  x/10

  x/10

  x/10

  x/10

  Facepulls

  x/12

  x/12

  x/12

  x/12

  Shrugs

  x/12

  x/12

  x/12

   

   

 • Publisert: 22.05.2017, 12:00
 • Kategori: Trening og kosthold
 • 2 kommentarer
 • Nytt prosjekt

 • Publisert: 21.05.2017, 17:00
 • Kategori: Trening og kosthold

 • Nye prosjekter har plutselig blitt min ting. Først minidrivhuset mitt, så journalen min og nå dette her. Jeg skal prøve meg på noe så og si alle andre prøver på nå. Sukkerstopp eller godteristopp eller hva man nå kaller dette. Jeg trener mye og jeg spiser sunt og godt i ukedagene, men når helga kommer skeier jeg så utrolig mye ut at jeg tror nesten ikke de sunne hverdagene veier opp for det lenger, haha. 

  Så er det jo sånn at det finnes utrolig mye godt å putte i kroppen, men trenger vi det egentlig? Mat er i bunn og grunn noe vi skal ha i oss for å fungere optimalt. Likevel får vi i oss så utrolig mye mer og så utrolig mye unødvendig. Det finnes for mye der ute. For mye og for enkel mat. Viljestyrken settes på prøve hele tiden og for mange hele dagen. Jeg jobber jo selv i dagligvare og de varene som ligger nærmest meg er alltid en eller annen sjokolade som ligger ved kassen og skal friste kundene ved slutten av handelen deres. 

  Prosjektet går derfor ut på at jeg skal spise mindre og jeg skal spise sunnere. Eller i all fall ta med meg de hverdagslige vanene inn i helgen. For det er helgene som ødelegger for meg. Om jeg spiser drittmat fra fredag til søndag, hjelper det jo nesten ikke at jeg spiser kjempesunt dagene før. Dere skjønner hva jeg mener. 

  Jeg starter med èn uke først. Derfor er det veldig greit å starte på en mandag. Det å starte med èn uke tror jeg kan være greit i og med at jeg allerede i slutten av en uke får sånn søtsug at jeg må ha et lite mål å jobbe etter, så det føles overkommelig. Deretter kan jeg gjøre målene større. 

  Dette handler ikke om at man ikke skal kunne kose seg, men det handler om at man ikke trenger å kose seg så mye som jeg gjør i helgene. Ikke om man ønsker forandring i all fall. Som sagt så trener jeg jo mye, men når det kommer til å gå ned i vekt må man først og fremst jobbe med kostholdet. Så i morgen skal jeg faktisk veie meg igjen, så skal jeg kanskje ta noen bilder som kan motivere meg på veien. Ønskede forandringer og progresjon motiverer mest. Det er det som har holdt meg motivert mange av gangene når det kommer til styrketrening også, for jeg har jo tydelig blitt sterkere.

  Samboeren min har lyst til å gjøre dette sammen med meg, noe som gjør jobben enklere. Vi trener jo sammen allerede og motiverer hverandre på den måten, så jeg tror og håper dette skal gå bra. Jeg tror det hjelper meg masse å tenke på hva kroppen egentlig har behov for, så må jeg bare stille viljestyrken min opp mot den tankegangen.

  Ønsk meg lykke til folkens og om dere vil følge meg på dette prosjektet hadde det vært veldig gøy. Spør meg gjerne om ting om dere måtte lure på noe! 

   
   

 • Publisert: 21.05.2017, 17:00
 • Kategori: Trening og kosthold
 • 4 kommentarer
 • Med laks til middag

 • Publisert: 05.04.2017, 17:42
 • Kategori: Trening og kosthold

 • I dag kjørte vi en veldig rask og enkelt middag. Laks er noe som går utrolig fort å lage og passer fint sammen med det vi valgte å bruke i dag, nemlig fullkornspasta. Fullkornspasta er forresten veldig godt og mettende og jeg synes egentlig ikke det smaker noe forskjellig fra vanlig pasta. I følge råd fra både nært og fjernt skal man jo spise fisk, gjerne flere ganger i uka. Der er jeg ikke noe flink i det hele tatt. Det blir nok altfor lite fisk, men jeg har dessverre aldri vært noen fan selv om jeg i flere tilfeller kan like det veldig godt. Når det kommer til laksefilet er det ikke noe problem å spise fisk. 

  Ingredienser:

  Fullkornspasta (ønsket mengde)
  2 stk laksefileter 
  Salt 
  Pepper 
  1/2 løk
  Sitronsaft
  Gressløk
  Spinat
  Olje til steking
  Evt. rømme, smør eller noe annet som saus

  Jeg satte ovnen på 200 grader. Fisken la jeg i en ildfast form sammen med litt olje. Over fisken hadde jeg litt salt og pepper, litt sitronsaft og løken grovkuttet i biter. Fullkornspastaen kokte jeg som anvist på pakken. Jeg liker å ha bittelitt tyggemotstand så jeg smaker på pastaen litt etterhvert så de ikke skal bli for myke.

  Når det kommer til anretning hadde jeg pastaen i bunn og fisken og litt løk oppå. Så "pyntet" jeg litt med gressløk på toppen. Vi hadde også litt spinat ved siden av og jeg hadde en liten dæsj rømme ved siden av som en slags saus. 

  Velbekomme!
   

 • Publisert: 05.04.2017, 17:42
 • Kategori: Trening og kosthold
 • 3 kommentarer
 • Med muffins-omelett til kveldsmat

 • Publisert: 04.04.2017, 09:16
 • Kategori: Trening og kosthold
 • Jeg prøvde ut noe i går kveld som jeg har hatt lyst til å prøve ut lenge, nemlig omelett i muffinsform. Jeg har synes det ser så genialt og enkelt ut, så igår gikk jeg til innkjøp av en muffinsform og lagde muffinsomeletter til kveldsmat. 

  Noe av det som er så greit med denne omeletten er at man kan ha oppi nesten hva som helst. Har du noe i kjøleskapet som skulle vært spist opp eller har du noen middagsrester du ikke vet helt hva du skal gjøre med? Lag en omelett av det. 

  Jeg kjøpte et brett med plass til 12 muffinser, så vi lagde seks stykker hver og puttet oppi det vi ville ha. 

  Ingredienser:

  Brokkolitopper
  Spinat
  Gressløk
  Mais
  Paprika
  Ost

  Eggeblanding:

  Egg
  Salt
  Pepper
  Chili

  Sett ovnen på 200 grader.

  Pensle "muffinsformene" med litt olje før du har oppi ønskede ingredienser. Dermed vil ikke omelettene settes fast når de stekes. Vi hadde oppi litt brokkolitopper, kuttet spinat, litt gressløk, litt mais og paprika i halvparten av dem. På toppen hadde vi litt revet ost. Hvor mye av hver ingrediens dere skal ha oppi er vanskelig å si her. Prøv dere litt frem og ta mer av enkelte ingredienser om dere ønsker det. Her er det bare fantasien som setter grenser!

  Når det kommer til eggeblandingen pisket jeg sammen fem egg og litt melk for å fylle alle 12 formene. Så hadde jeg oppi en klype salt, pepper og chilipulver. Dette hadde jeg over "muffinsformene" til slutt. 

  Sett brettet midt i ovnen og stek i ca 20 minutter eller til de blir litt gyldenbrune. De kommer til å vokse en del når de stekes, men de synker sammen igjen når de taes ut. La de hvile i noen minutter før du tar dem ut av formen. 

  Da er det bare å nyte noen supergode omeletter. Jeg er sikker på jeg kunne spist alle sammen og enda fler, men vi klarte å spare noen så vi har til lunsj i dag. Dette ble veldig populært her i hus og jeg kommer nok til å lage disse omelettene ofte. Det er også veldig greit å ha med i matboksen. Ta gjerne med barna på denne retten. 

  Velbekomme!


   

 • Publisert: 04.04.2017, 09:16
 • Kategori: Trening og kosthold
 • 6 kommentarer
 • Med fullkornspasta til middag

 • Publisert: 08.03.2017, 19:31
 • Kategori: Trening og kosthold

 • Jeg har aldri smakt fullkornspasta før jeg lagde denne retten. Ikke som jeg vet om i all fall, men denne pastaen smakte i all fall ikke noe særlig annerledes enn vanlig pasta. Nå som jeg vet fullkornspasta er like godt og greit som vanlig kan jeg fortsette å kjøpe den typen og spise pasta med litt bedre samvittighet. 

  Ingredienser:

  2 porsjoner fullkornspasta penne (kan også bruke andre typer)
  2 modne avokadoer
  1 tomat
  2 fedd hvitløk
  Noen dråper sitronjuice
  Salt, pepper og chilipulver
  2 ytrefilet av svin

  Kok pastaen etter anvisning på pakken. Litt kortere koketid om dere vil ha litt tyggemotstand. Når det kommer til avokadokremen blander dere most avokado, kuttet tomat, kuttet hvitløk, sitronjuice og krydderet i en beholder. Jeg brukte stavmikser når jeg lagde denne for å få en jevn og fin krem. Dette er forsåvidt den samme måten jeg lager guacamole på, men i de tilfellene er det greit å ikke bruke stavmikser med tanke på konsistensen. Ytrefileten stekte jeg hel i panne til den var gylden, hadde blitt litt sprø på utsiden og var gjennomstekt. Jeg blandet pastaen med avokadokremen før servering og vipps så var retten ferdig. Dette er en middag som tar kort tid og som smaker veldig godt!

  Velbekomme!

      

 • Publisert: 08.03.2017, 19:31
 • Kategori: Trening og kosthold
 • 2 kommentarer
 • Med kylling og ris til middag

 • Publisert: 06.03.2017, 20:31
 • Kategori: Trening og kosthold

 • Ingredienser:

  2 stk kyllingfilet (1 pr person)
  To porsjoner ris
  Ønsket mengde gulerøtter
  Sursøt saus
  Ønsket krydder

  Jeg kuttet opp gulerøttene i fire og satte dem på kok. Deretter kokte jeg risen etter anvisningen på pakken. To porsjoner pleier å holde til oss to. Deretter kuttet jeg opp kyllingfiletene i strimler og stekte de til de fikk ordentlig gyllen farge på seg. Vi krydret med et kyllingkrydder, men salt og pepper er like greit å bruke. Vi serverte middagen med en dæsj sursøtsaus over risen. Dette var en ordentlig god middag etter en god treningsøkt på impulse.

  Dette er også en god middag å lage om man liker å lage middager på forhånd. Bare å varme i mikroen om man trenger raske måltider i ettertid. 

  Velbekomme!

   
   

 • Publisert: 06.03.2017, 20:31
 • Kategori: Trening og kosthold
 • 4 kommentarer
 • Med cottage cheese burger til middag

 • Publisert: 20.02.2017, 19:20
 • Kategori: Trening og kosthold

 • Jeg lovet dere oppskrift på cottage cheese burgeren jeg lagde til middag igår og den tenkte jeg at jeg kunne gi dere i dag. Det er utrolig enkelt å lage denne burgeren og selv om jeg har listet opp en del ingredienser her, må dere bare teste ut andre ingredienser også. Burger blir det uansett!

  Ingredienser:

  1 pk karbonadedeig (eller vanlig kjøttdeig) 
  2 fedd hvitløk
  1 liten løk
  1 chili (eventuelt chilikrydder)
  1 liten boks cottage cheese
  En klype salt og pepper 
  Vann
  Olje til steking

  Finhakk løk, hvitløk og chili. Når dette er hakket fint skal det bare knas sammen med karbonadedeigen. Tilsett cottage cheese, vann, salt og pepper og fortsett å kna til du får en slags farse som er lett å forme. Forme burgere i ønsker størrelse og stek de på høy varme i pannen med olje. Jeg fikk seks burgere ut av èn pakke kjøttdeig igår, men her gjør dere som dere vil. 

  Når det kommer til tilbehør på burgeren og ved siden av står dere så klart fritt til å velge hva dere vil. Vi gikk for det helt enkle som ost, litt dressing og hjertesalat. Mye smak i burgeren, så man trenger ikke all verden ved siden av egentlig.

  Velbekomme!
   


   

 • Publisert: 20.02.2017, 19:20
 • Kategori: Trening og kosthold
 • 2 kommentarer
 • Hvorfor jeg trener

 • Publisert: 16.01.2017, 21:40
 • Kategori: Trening og kosthold

 • Hvorfor trener jeg

  For å føle meg bedre: Jeg føler meg bedre etter en treningsøkt. Jeg føler jeg har oppnådd noe og jeg føler meg flink. 
  For å føle meg fit: Jeg tror helt klart at de aller fleste trener, ikke bare for å føle seg bedre, men også for å se bedre ut. Jeg føler meg bra når jeg trener, men jeg trener også for å forbrenne fett og bygge muskler. Jeg har nok ingen intensjoner om å bli fitnesskonkurrent eller bodybuilder, men å ha en fit kropp hadde ikke gjort meg noe. Kanskje jeg kommer dit en gang. 
  Overskudd i hverdagen: Det er ikke hemmelig at trening gir overskudd av energi i hverdagen og det er noe jeg trenger så mye som jeg har holdt på med. Høsten var skikkelig travel og selv om det er litt roligere tider nå, er energi noe man er avhengig av som fulltidsstudent. 
  Motiverende: Jeg trener fordi det er motiverende. Det er motiverende å se hvordan kropp og sinn reagerer på trening og det føles utrolig godt.
  Koble ut: Jeg trener for å koble ut. Jeg har en hverdag som består av skole, jobb og frivillighetsarbeid, og trening får meg til å fokusere 100% på noe helt annet. Man skulle tro at man bare blir sliten av trening, noe man også blir, men når jeg kan koble ut på denne måten blir jeg også veldig rolig. 

   


   

  Hva motiverer

  Kroppens utvikling: Det å se fremgang er utrolig motiverende. Når det kommer til trening er det individuelt hva målet med treningen er. Kanskje er det å få større og markerte muskler, kanskje er det å bli tynnere eller kanskje er det å bli kraftigere. Kanskje trener man for å bygge seg opp etter sykdom. Det kan være mange grunner. Uansett mål er det motiverende å se fremgang. 
  Målet mitt: Målet mitt er motiverende. Har man et mål å jobbe etter er det motiverende å jobbe for å nå nettopp dette. Om man ikke har noen mål eller mening med treningen ser jeg for meg at det fort kan dabbe av. 
  Treningstøy: Treningstøy er utrolig motiverende. Om man er i startfasen av en hverdag med trening eller har trent i årevis er et godt sett med treningsklær noe som gjør at man får lyst til å trene. 
  Kostholdet - næringsrik mat gir energi som igjen gir treningslyst: Etter en treningsøkt får jeg trangen til å spise noe sunt. Jeg tror det er for å ikke føle at treningsøkten er unødvendig. For min del er ingen treningsøkter unødvendig, men det er likevel en slags tanke som kommer etter økten. Så jeg spiser gjerne sunt etter trening. Det blir en slags god sirkel fordi om man spiser sunt og næringsrikt, får man energi og treningslyst. Det vil ikke si jeg bare spiser sunt, for jeg har store tendenser til å skeie ut, noe som gjerne skjer hver uke. Men jeg pleier å være flink å holde utskeiingen til helgene. 
  Bestemme økta før man begynner: Hvis jeg bestemmer eller planlegger økta før jeg begynner å trene har jeg bestemte øvelser jeg skal gjennom før jeg er ferdig. Da kan jeg følge med og blir alltid motivert til å fullføre. 
  Treningsdagbok: Jeg er evig glad i treningsdagboken min. Jeg kjøpte min på proteinfabrikken og den gjør at jeg lett kan planlegge økta mi. I tillegg kan jeg følge med på fremgangen min siden jeg om ønskelig kan bla tilbake flere uker av gangen. Treningsdagboken gjør også at jeg lett kan følge meg på hva slags økter jeg har hatt og hva jeg bør fokusere på neste treningsøkt. 

      

  Hvordan holde seg motivert

  Sette seg mål: Ved å sette seg mål holder motivasjonen seg gjerne oppe. Da har man noe å jobbe etter uansett hva målet måtte være. 
  Sette opp program: Om man setter opp program får i all fall jeg motivasjon til å fullføre det jeg har planlagt. 
  Trene med noen: Det er motiverende å trene sammen med noen. Jeg er heldig i og med at jeg har samboeren min med på laget. Selv om vi ikke har de samme øvelsene, er vi ofte sammen og kan både motivere og spotte hverandre. Dette kan pushe oss til å ta i litt ekstra. 
  Bestemme seg: For at trening skulle bli en så stor del av min hverdag som det har blitt, har jeg blitt nødt til å bestemme meg for at det skal være det. Jeg har bestemt meg for å holde fokus. Jeg har planlagt og forberedt. Jeg har sett på uken min og funnet tidspunkt som passer meg. 
  Gjøre trening til en rutine i hverdagen: Om man gjør trening til en rutine i hverdagen, blir det etterhvert helt naturlig å skulle sette av tid til det. Det blir en slags livsstil. Man blir litt avhengig. Dette holder meg motivert. 

   

   

 • Publisert: 16.01.2017, 21:40
 • Kategori: Trening og kosthold
 • 3 kommentarer
 • Med kyllingsalat til middag

 • Publisert: 10.01.2017, 10:00
 • Kategori: Trening og kosthold

 • Jeg har hatt en tendens til å synes at salater generelt smaker lite, er kjedelig eller at de faktisk ikke er gode. Jeg prøvde meg likevel på en kyllingsalat til middag. Jeg liker jo kylling kjempegodt og jeg tenkte at det må da bli greit om jeg bare mikser det jeg selv er glad i. Så da kjørte vi på med..

  Ingredienser:

  Kylling
  Hjertesalat
  Løk
  Fetaost 
  Mais
  Agurk
  Avokado
  Cherrytomat 
  Evt. dressing

  Jeg kuttet opp kyllingen i biter og stekte det i stekepanne. Jeg skyllet og grovkuttet salaten og hadde den i en salatbolle. Jeg tilsatte mais, kuttet løk, avokado og agurk. Jeg hadde fetaost, kylling og tomat ved siden av. Tomat, fordi jeg ikke liker det, men det er det en annen her i hus som gjør. Fetaost og kylling fordi det rett og slett ble enklere å ha med å gjøre på den måten. 

  Dette ble skremmende godt. Salaten var ikke lenger smakløs og kjedelig. Dette skal jeg definitivt lage igjen en gang! Når man har vært på trening, blitt skikkelig sliten og føler seg flink, er det ikke alltid det frister med junk etterpå. Sånn er det i all fall for min del. Jeg blir på en måte motivert til å opprettholde, og vil ikke føle at treningsøkten var forgjeves, noe en treningsøkt så klart aldri er. Da var denne salaten et sikkerstikk jeg skal kjøre på med mer enn en gang til.

  Velbekomme!

   


   

 • Publisert: 10.01.2017, 10:00
 • Kategori: Trening og kosthold
 • 4 kommentarer
 • Dagens kjøleskap

 • Publisert: 09.01.2017, 20:35
 • Kategori: Trening og kosthold

 •  

  Etter trening er det sjeldent jeg har lyst på junk rett etterpå. Har jeg kjørt meg helt ut får jeg følelsen av at jeg vil opprettholde det gode jeg har startet på. Derfor ble handleturen i dag skikkelig sunn. Eller, relativt sunt i all fall. Jeg lover dere, det er ikke alltid min handlekurv ser sånn her ut for å si det sånn, haha. Dere skulle vært med meg på handletur i juleferien, i den handlekurven var det ikke mye som het verken salat eller kyllingfilet. Ikke noe særlig som liknet heller. 

  This is me trying, også håper jeg det varer en stund før jeg føler en enorm trang til å skeie ut. Når jeg skeier ut, blir det ikke bare litt utskeiing, men skikkelig saker. Den handlekurven hadde dere nok likt å sett, men den tror jeg kanskje jeg er for flau til å vise frem, haha.

   

 • Publisert: 09.01.2017, 20:35
 • Kategori: Trening og kosthold
 • 4 kommentarer
 • Game on

 • Publisert: 07.01.2017, 10:27
 • Kategori: Trening og kosthold

 • Vi er tilbake i Trondheim og jeg for min del begynte å komme igang med litt organisering igår. Greit å begynne å få hverdagen litt på stell før man plutselig står der. I dag skal vi igang med en annen ting som er en stor del av vår hverdag, nemlig trening. Trening har blitt bortprioritert mens vi har vært på tur i jula, men nå er det på tide å plukke opp der vi slapp. Jeg vil nok fokusere mest på kardio, i all fall i dag. Jeg vil starte rolig og kontrollert. Jeg er også veldig glad i styrketrening og tror ikke jeg kan starte opp med ren kardio. Kjedelig å gå lei. 

  Tidligere har jeg hatt perioder med kardiotrening og perioder med styrketrening uten å nødvendigvis legge vekt på begge deler i samme periode om dere skjønner. Det vil jeg prøve på nå. Kanskje jeg da unngår å gå lei noen av delene. Kjæresten kjører på med styrketrening i dag. 

  Ellers i dag har vi tenkt oss en tur til byen litt senere for å fikse litt småtteri til hverdagen kommer. Det er alltids noe som skulle vært gjort. Jeg tenker også at jeg skal begynne å pakke ned jula i dag. 

  Jeg håper dere får en fin lørdag alle sammen og ønske meg lykke til på mølla etter over tre uker borte fra den, haha.

   


   

 • Publisert: 07.01.2017, 10:27
 • Kategori: Trening og kosthold
 • 2 kommentarer
 • Med rosenkål til middag

 • Publisert: 07.01.2017, 08:00
 • Kategori: Trening og kosthold

 • Jeg vet ikke hvorfor, men den siste uken har jeg hatt helt sykt lyst på rosenkål. En sånn ting man liksom ikke skal like har jeg skjønt, men de siste årene har jeg fått skikkelig sansen for det. Når vi kom hjem fra turen får igår, måtte vi ha oss litt ordentlig mat utpå kvelden, så vi handlet inn kylling, rosenkål og søtpotet. Vi lagde søtpotetmos av søtpotetene og ellers ga vi rosenkålen et oppkok og kyllingen en gyllen farge i stekepannen. Utrolig enkelt, men jeg tenkte jeg kunne gi dere oppskrift på tidenes enkleste søtpotetmos, bare sånn at dere har den.

  Ingredienser:

  2stk søtpotet (til ca to personer)
  Smør
  Salt
  Pepper

  Så enkelt og så vanskelig kan det være. Jeg skrellet potetene med potetskreller og delte de opp i grove biter. Disse fikk koke i vann med litt salt til de var helt møre og enkle å mose. I mosen hadde vi oppi en klatt med smør og smakte til med salt og pepper. Denne potetmosen synes jeg er bedre enn den originale potetmosen. Den gir en helt fantastisk smak. Jeg kunne spist søtpotetmos alene, men da hadde jeg verken fått kylling eller rosenkål. Jeg har hørt at søtpoteten kan brukes til så mye, og selv om jeg kun har laget potetmos av den er i alle fall det noe jeg virkelig kan anbefale!

   


   

 • Publisert: 07.01.2017, 08:00
 • Kategori: Trening og kosthold
 • 2 kommentarer
 • Ønsker du personlig trener i Trondheim?

 • Publisert: 05.01.2017, 22:06
 • Kategori: Trening og kosthold

 • Nå i forbindelse med nytt år, nye muligheter og nyttårsforsetter, er det mange som kjører på med trening. Trening kan bli enklere om man trener med personlig trener. En personlig trener hjelper deg for at du skal nå dine mål. En personlig trener setter opp et individuelt treningsprogram for deg og legger til rette med tanke på erfaringer, muligheter og eventuelle hindringer som for eksempel en tidligere skade. 

  Jeg trener på impulse treningssenter. I år har impulse valgt å fokusere mer på personlig trening. De har ansatt flere personlige trenere, deriblant min samboer. De er klare for å ta deg imot. De er motiverte til å skreddersy ditt treningsprogram. De er på plass for å hjelpe deg å nå dine mål. Prøv ut personlig trener om du vil få en kickstart på det nye treningsåret. Samboeren min har forresten også startet sin egen blogg, hans første innlegg finner dere HER.

  Få mer informasjon på impulse sine nettsider, HER!

   

   

 • Publisert: 05.01.2017, 22:06
 • Kategori: Trening og kosthold
 • 1 kommentarer
 • Med kylling til middag

 • Publisert: 02.01.2017, 17:20
 • Kategori: Trening og kosthold

 • Hverdagen er visst tilbake og da tenkte jeg at jeg kunne lage en litt hverdagslig og god middag til "svigermor" kom hjem fra jobb. Det lå kyllingfilet i kjøleskapet, så da tenkte jeg å bruke det som dagens protein. I tillegg hadde vi poteter og kålrotstappe jeg tenkte vi kunne bruke. Det virket som på kjæresten at han synes det var litt rart å skulle ha kylling til den type grønnsaker, men det viste seg å være utrolig godt. 

  Ingredienser:

  Kyllingfilet
  Potet
  Kålrotstappe
  Salt
  Pepper

  Jeg kokte potetene til de var møre og jeg kunne stikke en gaffel gjennom dem. Kålrotstappen var ferdig, så den hadde jeg bare i en kjele, satte den på lav varme og lot den godgjøre seg selv med litt omrøring innimellom. På kyllingfileten pleier jeg å skjære bort synlig fett fordi jeg selv ikke klarer å spise det, haha. Kyllingen har jeg i en stekepanne på middels varme og steker til den en gjennomstekt og gyllen på utsiden. Jeg krydrer kyllingen med  salt og pepper i pannen. For de som ønsker er det også godt med surkål og tyttebær ved siden av. Dette var en av flere gode middager vi sikkert kommer til å starte året med.

  Velbekomme!

   


   

 • Publisert: 02.01.2017, 17:20
 • Kategori: Trening og kosthold
 • 2 kommentarer
 • Med waldorfsalat til julelunsjen

 • Publisert: 25.12.2016, 20:39
 • Kategori: Trening og kosthold
 • i tillegg til den gode og klassiske potetsalaten jeg delte med dere for noen dager siden, ville jeg prøve å lage waldorfsalat. Denne er også god å ha til julelunsjen (eller i dette tilfelle, til kveldsmaten). Jeg har i likhet med potetsalaten, aldri laget waldorfsalat før, men jeg tror jeg fikk det til sånn noenlunde. Bare for å ta med en liten update på potetsalaten, så er den oppspist, så jeg tror den falt i smak (selv om det var jeg som spiste mest). 

   

  Ingredienser:

  5 epler
  5 stilker selleri
  Sitronsaft fra en halv sitron
  3dl stivpisket kremfløte
  2,5dl majones
  300g blå druer
  100g valnøttkjerner

   

  Jeg stivpisket kremfløten og blandet dette med majones. Deretter kuttet jeg opp eplene og sellerien før jeg vendte dette inn i blandingen. Så hadde jeg oppi sitronsaften, delte druer og grovkuttede valnøttkjerner til slutt. Dette vendte jeg sammen til en stor salat. Denne skal jeg i likhet med potetsalaten bare kose meg med gjennom romjula. Den forsvinner nok den også, hehe. 

  Velbekomme!

   


   

 • Publisert: 25.12.2016, 20:39
 • Kategori: Trening og kosthold
 • 0 kommentarer
 • Med potetsalat til julelunsjen

 • Publisert: 23.12.2016, 13:13
 • Kategori: Trening og kosthold
 • Når det kommer til litt ekstra gode måltider er gjerne potetsalat en del av det. Er det noe jeg forsyner meg mest av når det kommer til slike måltider, er det nettopp potetsalat. Jeg elsker en god potetsalat og i dag bestemte jeg meg for å prøve å lage min egen for første gang. Det er jo genialt å lære å lage noe man selv er så glad i. Jeg må si jeg fikk det til ganske greit. Jeg kommer sikkert til å småspise på den i flere dager fremover, haha. Jeg skal dele altså.. er visst flere her i hus som er fan. 

  Ingredienser:

  6 poteter
  1/2 purreløk
  1/2 løk
  1 stilk selleri
  1 boks lettrømme
  5ss majones
  Salt 
  Pepper

  Jeg kokte potetene til de var møre, helte av vannet og lot de avkjøle litt. Mens potetene kokte, finhakket jeg løk, purreløk og stangselleri. Jeg blandet dette med en boks med lettrømme og majones. Når potetene var avkjølt kuttet jeg opp disse i passe terninger og vendte dette inn i blandingen. Til slutt smakte jeg til med salt og pepper. Jeg ble strålende fornøgd med tanke på at dette er min første potetsalat og jeg gleder meg til å spise den sammen til julelunsjen. 

  Velbekomme!

   
   

 • Publisert: 23.12.2016, 13:13
 • Kategori: Trening og kosthold
 • 2 kommentarer
 • Lørdagstrim

 • Publisert: 26.11.2016, 13:18
 • Kategori: Trening og kosthold
 • God lørdag alle sammen! 

  Jeg hadde en plan om å stå opp tidlige enn jeg gjorde idag, men så kom jeg på at det var lørdag og frihelg pluss at kroppn min trenger den hvilen den kan få, haha. Så her hjemme sto vi opp rundt kvart på ti eller noe. Vi fikk i oss litt frukt og noe som økte blodsukkeret litt før vi gikk ned på impulse. Det er skikkelig dårlig vær her i byen nå. Det har kommet enorme mengder nedbør, men det er ikke kaldt nok til at det kommer ned som snø. Så her er det bare grått og trist. Vi får gjøre det beste ut av det og regnet har vel aldri skadet noen. 

  Jeg hadde en god følelse når jeg gikk fra impulse idag. Jeg løftet ikke noe tyngre enn vanlig, men kroppen var på plass og øvelsene gikk forsåvidt knirkefritt. Energinivået var tilbake også, noe jeg kjente var veldig godt med tanke på økten igår der energien ikke var helt på plass etter mange timer i bil. Det ble lower body økt idag og jeg må si det var godt å starte dagen med det. Det er de øktene som er tyngst, og det er ikke alltid kropp og sinn er helt klare for å starte lørdagen med sånn type trening, men i dag gikk det bra. Nå føler jeg meg klar for alle utfordringer som måtte komme denne lørdagen.

  Ha en så superduper lørdag som dere kan alle sammen!

      

 • Publisert: 26.11.2016, 13:18
 • Kategori: Trening og kosthold
 • 2 kommentarer
 • Treningsprogram for rumpe og mage

 • Publisert: 20.11.2016, 16:14
 • Kategori: Trening og kosthold
 • God ettermiddag folkens! 

  Har dere hatt en fin helg? Jeg håper i all fall det! Helgen min har stort sett gått med til jobbing, men søndagen er hellig enn så lenge. Idag sto jeg opp rundt halv ni eller noe, spiste en kjapp frokost (potetgull), tok etterhvert litt kosttilskudd og dro på trening rundt en halvtime etterpå. Samboeren min, som er soon to be personlig trener, var med og hjalp meg. Før vi dro på treningssenteret lagde vi et treningsprogram spesielt for idag. Jeg følte for å trene noe utenom programmet mitt, med fokus på kardio, mage og rumpe. Programmet ble seende sånn her ut:

   

   

  Det ble litt rotete i treningsdagboka idag, men er det noe dere ikke forstår er det bare å spørre. Jeg har virkelig fått kjørt meg idag og hvis ikke jeg merker det i mage og rumpe i morgen begynner jeg å lure. Samboeren tar det ikke akkurat rolig han heller, så jeg får ikke mange mulighetene til å slappe av i løpet av økta, haha. Jeg var lilla i ansiktet fra start til slutt. Jeg startet økten med 17 minutter kardio på mølle der jeg tok to intervaller. Etter det kjørte vi på med styrke. Vi fulgte ikke øvelsene slavisk etter sånn det står i boka, men vi gjennomførte alle. Jeg trener hovedsaklig tre set, men som dere ser tok vi et par ekstra set på et par øvelser. Første gang jeg tok 100kg i hipthrust i dag og det skal jeg leve lenge på, haha! I og med at samboeren var med i dag, fikk vi tatt litt ordentlige bilder denne gangen.

   
   

 • Publisert: 20.11.2016, 16:14
 • Kategori: Trening og kosthold
 • 2 kommentarer
 • Med proteinmuffins til dessert

 • Publisert: 16.11.2016, 20:32
 • Kategori: Trening og kosthold
 • Jeg har delt en oppskrift på proteinmuffins med dere tidligere. Jeg kalte det vel rette sagt proteincupcakes forrige gang, men det går vel under det samme. Jeg valgte å lage muffinsene litt større denne gangen og for at de ikke skulle bli tørre hadde jeg i litt mørk kokesjokolade. Forrige gang synes jeg muffinsene ble litt tørre, så jeg hadde i kokesjokolade denne gangen, men vurderer å prøve med frosne bær neste gang. Jeg valgte mørk kokesjokolade fordi den har en høyere kakaoprosent enn annen sjokolade og det skal visstnok være sunnere.

  Ingredienser
  2 egg
  2 dl sukrinmelis
  125 g smør
  1 dl melk
  1 ts bakepulver
  1 ts kardemomme
  1 plate kokesjokolade
  1-2 scoop proteinpulver
  Havregryn og hvetemel til ønsket konsistens

  Så klart en mulighet å bruke annet fyll enn kokesjokolade, men det var det vi valgte å bruke idag i og med at søtsuget var stort denne onsdagskvelden samtidig som vi ikke ville skeie helt ut. 

  Jeg blandet egg og sukrinmelis godt før jeg hadde oppi smeltet smør blandet med melk. Deretter hadde jeg oppi bakepulver, kardemomme og proteinpulver. Til slutt hadde jeg oppi havregryn og hvetemel til ønsket konsistens. Jeg hadde røren oppi ni altfor store muffinsformer, men det var det jeg hadde her hjemme idag, hehe. Jeg grovhakket kokesjokoladen og hadde noen biter oppi hver form. Jeg stekte muffinsene på 190 grader til de hadde fått en gylden farge.

  Velbekomme!

   


   

 • Publisert: 16.11.2016, 20:32
 • Kategori: Trening og kosthold
 • 2 kommentarer
 • Det totale treningsprogrammet mitt

 • Publisert: 15.11.2016, 20:28
 • Kategori: Trening og kosthold
 • Jeg tenkte jeg kunne dele det andre og siste lower body programmet mitt med dere. Jeg har en del øvelser der som jeg har vist dere tidligere, fra full-body-programmet. Jeg vil derfor bruke noen få bilder derifra. Var alene på senteret idag også så ble dårlig med fotografier. Jeg har som sagt tidligere to program på lower body og to på upper body. Jeg linker dere programmene jeg har skrevet tidligere i dette innlegget slik at dere har alle sammen på et sted om dere skulle finne på å bruke dem. 

   

   

  På øvelsene "quadruped hip ex" og "hoftespark" bruker jeg ankelvekter på 1,5 kg pr stykk. En på hver fot. På bilde lenger ned i innlegget ser dere at jeg løfter benet rett opp uten å strekke det ut først. En endring fra full-body-programmet til nå er at jeg strekker benet ut før jeg løfter og strammer rumpa. Ingen av delene er feil, men føler øvelsen tar bedre når jeg strekker benet ut før jeg løfter det.

  Når jeg skriver "K", mener jeg kroppsvekt. Heldigvis begynner den øvelsen å gå mye lettere og jeg skreiv faktisk på kommentarfeltet i treningsboka idag at jeg måtte prøve å legge på litt vekter neste gang. Er det noe som motiverer så er det å kjenne at man mestrer øvelsene mer og mer. 

  Må igjen påpeke at dere bare endrer programmet om dere ønsker det!

  Lower body 1, HER
  Lower body 2 leser dere nå
  Upper body 1, HER
  Upper body 2, HER

  Nå har jeg delt alle de fire programmene jeg bruker for tiden med dere. Jeg rulerer på dem sånn at jeg trener upper body og lower body annenhver gang. Og bytter så klart også på programmene også sånn at jeg har fire forskjellige økter etter hverandre før jeg begynner på nytt. Dårlig forklart? Jeg håper dere skjønner det, hvis ikke får dere bare spørre.

  God trening!
  MARKLØFT


  BENPRESS


  QUADRUPED HIP EX
   

 • Publisert: 15.11.2016, 20:28
 • Kategori: Trening og kosthold
 • 2 kommentarer
 • Motivasjonen ble satt på prøve

 • Publisert: 14.11.2016, 20:14
 • Kategori: Trening og kosthold
 • På vei hjem fra praksis idag var det mørkt, kaldt og vått. Tanken på den planlagte treningsøkta begynte å svinne litt bort. Det frista liksom så lite å måtte gå ut i det været igjen, haha. Men jeg trengte ikke mer enn noen minutter hjemme før jeg fant ut at jeg bare måtte kjøre på. Dårlig vær skulle ikke stoppe meg. Dessuten blir jeg så rastløs når jeg egentlig har planer om å trene og jeg i tillegg har tid til det. Da måtte jeg bare ut. Så jeg tok meg noe kosttilskudd, planla økten og tok turen ut ca en halvtime senere. Jeg er glad jeg dro, for jeg følte meg skikkelig godt på trening idag. Formen var på topp og energinivået fortsatte å stige. Jeg økte til og med litt i flere øvelser noe som alltid føles godt!

  Etter trening gikk jeg noe som føltes som Trondheim rundt for å finne brødet jeg ville ha. Kjøpte samtidig litt melk og pålegg for å fylle kjøleskapet med noe. Det var rimelig skrapa etter helga, haha. Etter handelen var det relativt godt å komme hjem. Det er like merkelig hvert år med tanke på at det er mørkt når jeg drar og mørkt når jeg kommer hjem igjen. November altså, og vinteren generelt egentlig. Det er litt koselig også da, men jeg personlig blir totalt døgnvill. Når jeg dro på trening idag skulle man tro klokka var elleve-tolv på kvelden. 

  Nå ligger jeg langflat på sofan og moter meg opp til å lage litt mat. Jeg har ikke spist på altfor lenge og er vel egentlig ganske sulten. Snakk om latskap! Resten av kvelden blir rolig og avslappende før natta etterhvert sniker seg på. Skal opp ganske tidlig i morgen og tilbake i praksis. 

  Ha en super mandagskveld! 

   


   

 • Publisert: 14.11.2016, 20:14
 • Kategori: Trening og kosthold
 • 2 kommentarer
 • Lower body program

 • Publisert: 12.11.2016, 12:12
 • Kategori: Trening og kosthold
 • God formiddag!

  Jeg har jo delt de to upper body programmene mine med dere, men har funnet ut at jeg ikke har delt noen av lower body programmene mine (eller husker jeg feil?). Jeg var på trening på morgenen idag og trente lower body. Jeg tenkte jo jeg i all fall kunne dele dagens program med dere, men det blir litt dårlige bilder å sånn for jeg hadde ikke med meg noen workout buddy idag. Bildene blir derfor fra min synsvinkel. Håper dette går greit og at dere får en liten forståelse av hva jeg har drevet med på trening idag uansett. 

  Igjen må jeg bare påpeke at dere bare må endre på programmet så det passer dere best mulig! 

  Jeg gjorde en liten vri på første øvelse. Som dere ser løfter jeg tyngre og tar færre repetisjoner på squatsen. Vanligvis tar jeg alltid tolv repetisjoner og løfter like mye alle settene. Etter tips fra min kommende personlig trener burde jeg gå litt ned på repetisjoner og heller løfte tyngre for å øke styrken. Jeg prøvde dette idag og det var jo motiverende å løfte mer for hvert sett. Jeg kjente det ble litt tungt på slutten der, så jeg må passe på å ikke øke for mye og at jeg gjennomfører øvelsen teknisk riktig. 


  SQUATS


  STIFF LEG DEADLIFT


  LEG EX


  LEG CURL


  LAYING LEG RAISE


  SWISS BALL CRUNCH
   

 • Publisert: 12.11.2016, 12:12
 • Kategori: Trening og kosthold
 • 4 kommentarer
 • Med lasagne til middag

 • Publisert: 10.11.2016, 16:24
 • Kategori: Trening og kosthold
 • Idag ble det noe så enkelt som lasagne til middag. Jeg skal om få strakser ut på jobb, så da ble det noe enkelt idag. Jeg prøvde allikevel en ny vri idag i og med at jeg kjøpte en annen boks på butikken enn vanlig.

  Ingredienser:
  Dolmio lasagne kit
  Karbonadedeig
  Ost

  Eventuelt:
  Salat eller annet ved siden av
  Mozzarella som topping

  Vi stekte karbonadedeig i pannen og blandet inn posen det står "step 1" på. Dette er en tomatsaus. Deretter la vi tre lag med denne blandingen og pastaplater der vi avsluttet med kjøttblanding. Deretter hadde vi på laget med den hvite sausen som er posen det står "step 2" på. Til slutt hadde vi over revet ost og mozzarella i biter. Det stekte i ca en halv time.

  Vi hadde salat og spinat ved siden av, men det er jo så klart helt frivillig. Vi hadde en aller tidens middag i all fall!

  Velbekomme!

   
   

 • Publisert: 10.11.2016, 16:24
 • Kategori: Trening og kosthold
 • 1 kommentarer
 • Med maiskrem som tilbehør

 • Publisert: 09.11.2016, 20:54
 • Kategori: Trening og kosthold
 • Et lite middagstips sent en onsdags kveld. Her hjemme har vi fått skikkelig dilla på maiskrem etter at vi smakte det på en restaurant her i byen. Likevel har det ikke falt meg inn før nå å lage det selv. Vi har laget det i praksis og når jeg så hvor utrolig enkelt det var å lage det selv, måtte jeg jo bare prøve. 

  Ingredienser:
  Mais
  Rømme
  Salt og pepper

  Dette en bare en grunnoppskrift. Her kan man smake til med masse som for eksempel sitronsaft, eddiker, cayennepepper og masse annet. Maiskremen er veldig god med cayenne, så det kan jeg anbefale. Jeg hadde ikke cayenne og fikk heller ikke tak i når jeg skulle lage denne maiskremen igår kveld. Jeg valgte å bruke chilipulver og det funket veldig bra også. 

  Først tar man ønsker mengde mais i en kjele med litt vann og gir dette et lite oppkok. Sil av vannet. Tilsett ønsket mengde rømme sammen med maisen og bruk en håndmikser for å mikse dette sammen. Jeg har ingen håndmikser så jeg prøvde en annen løsning. Jeg hadde oppvarmet mais og rømme i smoothieblenderen min og mikset det i den. Det funket kjempebra! Jeg tilsatte salt, pepper og chilipulver og smakte til med mer krydder etterhvert.

  Maiskremen ble knallgod og den passer veldig godt til grillmat og kjøttretter som den vi hadde i går kveld. Jeg kommer sikkert til å bruke den til masse annet også. Kremen kan serveres både varm og kald. 

  Velbekomme!

   


   

 • Publisert: 09.11.2016, 20:54
 • Kategori: Trening og kosthold
 • 8 kommentarer
 • Med "sunnere" oreokake til dessert

 • Publisert: 08.11.2016, 19:22
 • Kategori: Trening og kosthold
 • Jeg lovte dere oppskriften på den oreokaken jeg lagde i helgen. Det var en kake jeg skulle ta med til et vennepar av oss. De skulle lage middag og vi skulle ha med dessert. Det som gjør denne oreokaken litt "sunnere" enn vanlig oreokake er at det blant annet er kremost og grensk yoghurt i den ovenfor for eks. sjokolademousse. Ellers er den egentlig ganske lik, så derfor blir den ikke enormt mye sunnere enn den vanlige kaken. 

  Det må ha skjedd noe merkelig når jeg lagde min kake, for oppskriften jeg prøvde og fulgte passet bare inn inn med min kakeform og mine mål. Det kan ha vært jeg som har vært helt på bærtur også altså. Kaken ble fortsatt god, men jeg synes spesielt yoghurten satt litt for mye smak. Kaken føltes friskere og lettere enn vanlig da, så det er vel positivt. 

  Ingredienser:

  Bunn:
  knuste oreokjeks
  Smør

  Det hvite laget:
  Philadelphia
  Grensk yoghurt
  25g sukrinmelis
  1,2 ts vaniljesukker
  1 plate gelatin 

  Sjokoladelaget:
  Grensk yoghurt
  Kakao
  20g sukrinmelis
  En klype salt
  1 plate gelatin 

  Det er vanskelig for meg å gi dere mengde på ingrediensene i og med at mengden i oppskriften jeg prøvde meg på ikke stemte for meg. Smak dere frem!

  Bunnen lages på samme måte som vanlig. Knus ønsket mengde oreokjeks og blant dette med smeltet smør. Dette presses ned i bunnen av en kakeform og settes kaldt. Når det kommer til det hvite laget blander du philadelphia, gresk yoghurt og søtstoffene sammen før du til slutt rører inn gelatinplaten (i oppskriften jeg fant sto det 50g både yoghurt og kremost, men jeg måtte ha i mye mer). Til sjokoladelaget blandes yoghurt, kakao, salt og søtstoffet før man til slutt blander inn gelatinplaten (her trengte jeg også mer kakao og yoghurt enn det sto i oppskriften jeg fant).

  NB! Gelatinplatene skal legges i kaldt vann til de er bløte. Deretter skal de legges i 2ss kokende vann. Deretter skal de røres inn i de forskjellige massene. 

  Når det kommer til ingrediensene jeg ikke har skrevet mengde på, må dere bare prøve dere frem. Smak mange ganger! Hver for seg synes jeg massene smakte litt rart, men sammen smakte kaken relativt friskt. Kaken var derfor god, men jeg kommer nok til å lage den "originale" oreokaken neste gang fordi jeg synes den er bedre. Men det handler om smak og behag. Prøv gjerne ut denne og se om dere liker den.

  Velbekomme!

   
   

 • Publisert: 08.11.2016, 19:22
 • Kategori: Trening og kosthold
 • 2 kommentarer
 • Optimismen ble slått

 • Publisert: 07.11.2016, 10:36
 • Kategori: Trening og kosthold
 • God morgen kjære dere!

  Her hjemme var vi oppe relativt tidlig, men ikke så tidlig som vi egentlig hadde tenkt, haha. Vi hadde en plan om å virkelig stå opp tidlig for å dra på trening på morgenen idag. Vi dro på trening, men det ble en time eller to senere enn det vi hadde tenkt. Jeg hadde vekkeklokka på 06:00 og 06:15 idag tidlig, men stemningen lå ikke helt til rette for at vi skulle stå opp akkurat da, haha. Vi sovnet igjen med en gang uten å sette på ny alarm (dummeste jeg gjør) og jeg våknet igjen når klokka viste 07:40. Da sto jeg opp og fikk etterhvert dratt opp samboeren også. 

  Klokken var ikke så mye at vi ikke fikk dratt på trening selv om det ble litt senere enn planlagt. Vi var på senteret 08:30 og trente på høy intensitet i ca en time. Det føles utrolig godt å være ferdig med en legday før klokka ti på en mandag altså, og selv om optimismen ble litt slått på morgenen idag er kroppen i god gang nå. Jeg er kjempeopplagt og klar for dagen.

  Dagen min vil bestå av et besøk på praksisplassen og kurs i kveld. Samboeren skal på jobb i kveld så her står vi i det begge to. For min del er det aller siste kurskveld i kveld. Det har vært et veldig spennende, lærerikt og fint kurs, men jeg må si jeg gleder meg til å bli ferdig og virkelig komme i gang med jobben som frivillig nå. 

  Ha en superduper mandag alle sammen!

      

 • Publisert: 07.11.2016, 10:36
 • Kategori: Trening og kosthold
 • 2 kommentarer
 • Med havregrøt til frokost

 • Publisert: 06.11.2016, 17:58
 • Kategori: Trening og kosthold
 • Idag ble det havregrøt til frokost av den enkle grunnen at det er veldig enkelt og kjapt å lage. I tillegg holder havregrøten energinivået oppe over lenger tid og det tar en stund før man blir sulten igjen. Dette passet oss utmerket idag siden vi skal bort til et vennepar av oss om få strakser for å spise lunsj/middag med dem. Det skal bli veldig koselig, men først vinne jeg innom dere å ønske dere god søndag og så klart dele dagens frokostoppskrift med dere.

  Ingredienser:
  Havregryn
  Melk
  Vann
  Salt
  Smør

  Sukker og kanel (eventuelt annet tilbehør på toppen)

   

  Havregrøten i seg selv er en sunn og god frokost, men med sukker og kanel på toppen blir den så klart litt mindre sunn. Man kan så klart ha annet tilbehør som for eksempel frukt om man ønsker å ta sukkeret helt bort.

  Jeg kokte opp vann og melk og tilsatte havregrynene. Dette lot jeg koke til ønsket konsistens. Lettkokte havregryn trenger visstnok kortere koketid enn andre havregryn. Jeg smaker til med en klype salt mot slutten av koketiden. Deretter putter jeg oppi litt smør. Man trenger ikke ha oppi smør om man ikke vil. Det er det som er greit med havregrøt. Den er så enkel og man kan lett gjøre sin egen vri på den. Til slutt hadde jeg på sukker og kanel.

  Velbekomme!

      

 • Publisert: 06.11.2016, 17:58
 • Kategori: Trening og kosthold
 • 2 kommentarer
 • Dagens smoothie

 • Publisert: 05.11.2016, 11:17
 • Kategori: Trening og kosthold
 • God morgen!

  Idag frista det virkelig ikke med noen tørre brødskiver til frokost. Ikke var jeg så veldig sulten heller, men før en tur til byen er jeg nødt til å få i meg et eller annet. Da er smoothie perfekt! Dagens smoothie ser egentlig helt ut som den forrige jeg la ut, men ingrediensene er forskjellige. Da blir det jo logisk nok andre smaker også. 

  Ingredienser:
  Skogsbær
  Vaniljeyoghurt
  Banan

  Dette blandet jeg rett og slett i smoothiemaskinen og vips var frokosten ferdig på noen sekunder. En smoothie kan jo fint brukes som et lite mellommåltid, men noen måltidserstatter er det nok ikke. Jeg blir nok ordentlig sulten etterhvert, men denne lille frokosten holder meg i all fall gående frem til da. 

   


   

 • Publisert: 05.11.2016, 11:17
 • Kategori: Trening og kosthold
 • 2 kommentarer
 • Med ovnsbakt laks til middag

 • Publisert: 04.11.2016, 17:04
 • Kategori: Trening og kosthold
 • God kveld folkens! 

  Jeg ville gjerne dele dagens fiskemiddag med dere. Jeg har delt en annen laksemiddag med dere tidligere og denne blir relativt lik. Istedenfor å pannesteke laksen har jeg ovnsbakt den i stekeovn. Og istedenfor varm saus brukte vi en slags kald saus hvor jeg kjøpte en urteblanding og blandet dette med en boks rømme. Den er helt sinnsykt god!

  Ingredienser:
  Tagliatelle pasta (ønsket mengde)
  En boks rømme
  Urteblanding 
  Laks (eller annen fisk, etter ønske)
  Salt og pepper

  Jeg satte ovnen på 180 grader og satte fisken inn etter at jeg hadde lagt den i en ildfast form og krydret den med salt og pepper. Pastaen koker jeg etter anvisning på pakken. Urteblandingen rører jeg sammen med en boks rømme og setter kaldt i kjøleskapet. Den er klar til bruk.

  Dette er en superenkel middag som mer eller mindre gjør seg selv. Det går også kjempefort å lage den. Vi brukte ikke mer enn en halvtime til sammen. Som skrevet tidligere kan jeg være veldig kresen når det kommer til sjømat generelt, men ovsbakt laksefilet er noe som virkelig faller i smak. Denne tror jeg fint kan bli en slager for barn også. Pass bare på at fisken ikke bakes for lenge i ovnen for da blir det som å tygge på gummi, haha. 

  Tips! Den kalde sausen fungerer kjempegodt som dip til for eksempel gulerøtter!

  Velbekomme!

   

 • Publisert: 04.11.2016, 17:04
 • Kategori: Trening og kosthold
 • 6 kommentarer
 • Mine kosttilskudd

 • Publisert: 02.11.2016, 18:54
 • Kategori: Trening og kosthold
 • Hei folkens!
  Jeg tenkte at jeg skulle dele mine kosttilskudd med dere. Jeg nevner jo innimellom at jeg "inntar mine kosttilskudd og drar ned på senteret". Da kan det jo være en idè å fortelle dere hva det er jeg inntar også. Så er det da det store spørsmålet. Fungerer det? Alle mine kosttilskudd er kjøpt og betalt hos proteinfabrikken bortsett fra omega 3. Informasjonen jeg gir dere kommer også fra det proteinfabrikken skriver på sine sider. Jeg har jo kjøpt det jeg har kjøpt på grunn av det de har skrevet der, så jeg tror det blir best. 

  CLA
  "CLA er et verktøy for å bedre balansen mellom muskler og fett. Med tilskudd av CLA i kostholdet og spesielt under diett forbedrer du kroppssammensetningens resultater betydelig."

  CLA og mer informasjon finner dere HER.

  Omega 3
  "RIKTIG fett er bra. Kroppens behov for fett er nesten like livsviktig som behovet for luft og vann. Kroppen greier ikke generere eller lage alle de fettforbindelsene/fettsyrene vi trenger. Disse må tilføres. Det unike omega 3 fettet er også byggesteiner for prosesser som ikke bare er livsviktige, men også prestasjonsfremmende." 

  Jeg har kjøpt mine omega 3 kapsler på dagligvaren, men på proteinfabrikken finner dere dem HER.

  Diet protein
  "Diet protein er et multiakivt proteintilskudd for deg som vil ha en riktig sammensatt proteinkilde. Diet protein er en viktig kilde til aminosyrer. Diet protein opprettholder muskulatur under diett og når man skal bygge litt muskler. Diet protein har et naturlig høyt innhold av kalsium. Kalsium er viktig for å holde en fin figur med en sterk beinbygning."

  Jeg drikker ikke like ofte diet protein nå som jeg gjorde før, mye fordi jeg har begynt å drikke whey protin etter trening. Jeg bruker diet protein spesielt de dagene jeg er på farten og vet jeg vil trenge et lite måltid. Jeg har funnet ut at jeg ikke kan drikke dette veldig fort, for da kan den bli litt kvalmende. Jeg har den med sjokoladesmak og den finner dere HER.

  Rapid burn
  "Effektiv fettreduksjon krever spesialtilpassede produkter. Rapid burn inneholder ingredienser som bidrar til at du raskere oppnår dine mål. Proteinfabrikkens mest populære fettforbrenner."

  Jeg tar tre kapsler ca en halv time før trening og føler de gir meg energi jeg kan bruke på treningssenteret. Om det er reelt eller om det sitter psykisk vet jeg ikke, haha. Rapis burn finner dere HER.

  Fitness burn
  "Fitness burn har ingredienser som bidrar til å gjøre det enklere å redusere fett. Skal man komme i form er dette et produkt som hjelper deg med de siste kiloene."

  Jeg fikk fitness burn i en treningspakke jeg kjøpte fra proteinfabrikken for en god stund siden. Jeg tok et par stykker, men la de bort en god stund før jeg begynte å ta dem igjen for noen uker tilbake. Bare for å få det sagt, så smaker de helt forferdelig! Jeg hadde ikke tatt dem om jeg ikke følte de fungerte. De inneholder blant annet grønn te noe jeg merker på kroppen. Jeg føler de renser opp. Fitness burn finner dere HER.

  100% whey protein
  "100% Whey er en sikker vinner skal du velge deg et protein. Smaksvinner med høy Norsk kvalitet du kan nyte. Fullpakket med alle aminosyrene du trenger for muskelbygging og diett. Norges mestselgende protein, ikke uten grunn."

  Her i huset har vi whey med vaniljesmak og den er oppriktig god på smak. Jeg drikker en shake med whey protein etter trening for å gi kroppen masse proteiner den kan jobbe med. Denne finner dere HER.

  E-burn
  "Friskere og mer smakfullt har det ikke vært før å gå ned i vekt. Her har du en sprudlende koffeinholding drikk med den effektive fettforbrenningskatalysatoren L-Carnitine som raskt omgjøres til en deilig drikk. Ta denne 20 minutter før spinning og tredemøllen og du har en vinner."

  Akkurat nå er vi tomme for denne brusetabletten her hjemme. Dette er en drikk som også er god på smak. Jeg tar en slik tablett de dagene jeg føler jeg har litt for lite energi. Jeg pleier å drikke den en liten halvtime før treningen starter. Denne finner dere HER.

   

 • Publisert: 02.11.2016, 18:54
 • Kategori: Trening og kosthold
 • 4 kommentarer
 • Med ostekake til dessert

 • Publisert: 30.10.2016, 16:18
 • Kategori: Trening og kosthold
 • Denne søndagen trengte vi noe å kose oss litt ekstra med og valget falt på ostekake i og med at jeg hadde noen ingredienser i kjøleskapet jeg ikke ville at skulle bli dårlige. Hater å kaste mat så da kjøper jeg heller inn det lille jeg mangler for å få brukt opp ingrediensene jeg har. Føler meg litt som en eldre, pensjonert dame som måtte lage kake å ha til søndagens kaffe, haha. Men jeg er ikke gammel og drikker ikke engang kaffe, så det får jeg heller ta igjen om noen år. 

  Ingredienser:
  200g digestive kjeks
  10ss smør
  5 gelatinplater
  400g naturell kremost
  3dl kremfløte
  1dl sukker
  Valgfri gelè

  Jeg knuste kjeksen og blandet dette med smeltet smør. Jeg presset dette ned i en rund kakeform og stekte bunnen i 10-15 minutter i ovnen på 175 grader. Ostekremen er en blanding av pisket krem, sukker, kremost og smeltet gelatinplater. Jeg har denne blandingen over bunnen og setter kaken i kjøleskapet. Når blandingen er stivnet, heller jeg over avkjølt gelèblanding. Deretter setter jeg kaken tilbake i kjøleskapet til gelèen også har stivnet. 

  Velbekomme!

   

 • Publisert: 30.10.2016, 16:18
 • Kategori: Trening og kosthold
 • 1 kommentarer
 • Motivation caught me

 • Publisert: 23.10.2016, 15:56
 • Kategori: Trening og kosthold
 • Det ble trening idag. Motivasjonen tok meg med storm etter forrige innlegg. Så begynte jeg å se min motivasjonsvideo og da var det gjort. Jeg fikk det for meg at jeg bare måtte trene og ikke hadde jeg dårlig tid heller, så da var det bare å ta det i mitt eget tempo. 

  Jeg hadde samboeren som personlig trener idag og det gjorde at jeg tok i litt ekstra. Han er flink til å pushe meg og jeg blir på en måte sterkere enn jeg tror jeg er. Jeg klarer å løfte tyngre og jeg overrasker meg selv med at jeg faktisk får det til. Jeg løftet for eksempel 50kg i markløft istedefor 40kg og 45kg som jeg vanligvis løfter. Jeg tok også en repetisjon med 60kg. Jeg tok 100kg i banpress istedefor 80kg. Trener jeg alene løfter jeg ikke like mye, noe som sikkert er fordi jeg tror at jeg ikke får det til. Weird but true!

  Det var godt å kjenne kroppen pushes idag! Satser og håper på flere sånne dager også må jeg tro mer på meg selv og styrken min. Jeg må øve mer på å pushe meg selv når samboeren trener sitt eget program. Jeg fikk virkelig mersmak idag når jeg så jeg fikk til mer enn jeg vanligvis gjør, så jeg satser på å fortsette der jeg slapp idag. Regner med jeg kjenner det i beina imorra, men det skal være en god-vond følelse!

      

 • Publisert: 23.10.2016, 15:56
 • Kategori: Trening og kosthold
 • 0 kommentarer
 • Med grove horn til kveldsmat

 • Publisert: 21.10.2016, 22:55
 • Kategori: Trening og kosthold
 • I kveld fikk jeg lyst til å bake igjen, men jeg ville holde meg unna søtsakene og kjøre på med en grov deig denne gangen. Jeg gikk for grove horn med ost og skinke og jeg håper mannen blir glad når han kommer hjem til kvelds etter jobb idag. 

  Ingredienser:
  Hvetemel
  1 ss Olje
  Havregryn
  Sammalt rug
  1 ts Salt
  1 pk. Gjær
  4 dl Vann

  Jeg blandet ut en pakke tørrgjær i lunkent vann. Deretter kjørte jeg sammen det tørre og oljen litt etter litt til jeg fikk en deig jeg var fornøgd med. Dere kjenner meg når det kommer til å dele oppskrifter med dere, jeg slumper. Det er noe man kan gjøre når man skal lage noe man har laget mange ganger før og man så og si kan oppskriften utenat. Jeg satt deigen til heving i ca en halv time. Etter heving kjevlet jeg ut og fylte på med ønsket fyll, rullet sammen og la på stekeplaten. Det som er greit med disse hornene er at man kan fylle de med det man ønsker, det må ikke være ost og skinke! Jeg lot hornene etterheve en liten stund før jeg satte dem i ovnen. Der sto de i ca 15 minutter. 

  Nå ligger hornene og kjøler seg ned på rist og venter på at samboeren skal komme hjem. Om en liten halvtime blir det skikkelig god kveldsmat på oss! 

  Velbekomme!

   

 • Publisert: 21.10.2016, 22:55
 • Kategori: Trening og kosthold
 • 2 kommentarer
 • Dagens smoothie

 • Publisert: 20.10.2016, 15:18
 • Kategori: Trening og kosthold
 • Hei og god ettermiddag! Om ikke lenge stikker jeg på en av noe som for tiden føles som veldig mange jobber, men jeg tenkte bare å stikke innom å vise dere dagens smoothie. Som flere av dere sikkert har fått med dere elsker jeg å lage smoothie, fordi det er så sykt enkelt og godt. På et par minutter har maskinen blendet sammen en frisk og sunn smoothie, klar til å nytes!

  Ingredienser:
  Vanilje yoghurt
  Banan
  Blåbær

  Velbekomme!

    • Publisert: 20.10.2016, 15:18
 • Kategori: Trening og kosthold
 • 0 kommentarer
 • Med pasta og ytrefilet til middag

 • Publisert: 19.10.2016, 20:43
 • Kategori: Trening og kosthold
 • Hei og god kveld dere!

  Idag falt valget på en kjempeenkel og god middag. Nemlig ytrefilet av svin, pasta og grønnsaker. Er det noe som går fort er det dette. På to voksne personer kjøper vi to pakker med ytrefilet på 200g. Vi koker pasta og grønnsaker og har dette ved siden av. Dette er middag som omtrent lager seg selv.

  Vi skal prøve å ta oss sammen når det kommer til kostholdet vårt (igjen) og en middag som denne er ypperlig. Vi hadde nok brukt fullkornspasta om vi hadde hatt dette, men ville ikke kjøpe ny pasta for så å kaste den vanlige og gode pastaen vi hadde bare for at denne ene retten skulle bli litt sunnere. Blir dumt å tømme skapene for helt grei mat. 

  Ingredienser:
  Ytrefilet (200g pr. pers)
  Gulerøtter (eller andre, helt valgfrie, grønnsaker)
  Tagliatelle (eller annen, helt valgfri, pasta)

  Stek ytrefileten i panne. Skrell og kok gulerøttene i en kjele. Kok opp vann i en annen kjele og tilsett pastaen. Det tok meg omtrent no time å lage denne middagen og jeg rakk å gjøre andre ting mens jeg lagde den også fordi den gjør seg selv. Veldig greit! 

  Velbekomme! • Publisert: 19.10.2016, 20:43
 • Kategori: Trening og kosthold
 • 0 kommentarer
 • Dagens workout-outfit

 • Publisert: 19.10.2016, 09:07
 • Kategori: Trening og kosthold


 • Tighs - Trecgirl/Trecteam // T-skjorte - Yankees

 • Publisert: 19.10.2016, 09:07
 • Kategori: Trening og kosthold
 • 0 kommentarer
 • Dagens upper body program

 • Publisert: 18.10.2016, 20:52
 • Kategori: Trening og kosthold
 • Hei og god kveld kjære dere!

  Jeg skrev til dere tidligere at jeg ville dele mitt andre upper body program med dere. Jeg har skrevet om det første upper body programmet HER  som dere kan lese om dere vil. Når jeg har to program på upper body og to program på lower body får man følelsen av at man trenger forskjellig hver gang man trener. Da blir man ikke lei de samme øvelsene og motivasjonen dabber ikke av. Så klart liker man enkelte øvelser bedre enn andre, men når du er ferdig med en øvelse vet du at det er hele tre program å gjennomføre før du skal ha øvelsen igjen. 

  Dagens program så slik ut:  Jeg gikk ned i vekt på noen øvelser for å trene mer på teknikk også gikk jeg opp i vekt på andre øvelser fordi jeg klarte mer. Samboeren min var min personlig trener idag. Han studerer jo personlig trener og var ikke i form til å trene selv idag, noe som for min del passet bra. Da fikk han ta noen bilder av dagens økt som jeg kan vise dere og jeg lærte mer rundt mine øvelser og om bedre teknikker. 

  Som skrevet tidligere, er det bare å ta i bruk programmet. Feel free til å endre på det som dere vil. Kanskje vil dere bare ha noen av øvelsene, kanskje vil dere ikke ha noen. Jeg personlig liker dette programmet godt fordi det er delt i fire og jeg har da fire totalt forskjellige dager på trening noe som blant annet gjør at min motivasjon øker og opprettholdes.

  Håper dere liker innlegget og at dere gir et lite vink når det kommer til om dere vil ha flere av disse innleggene eller ikke. Ha en superfin tirsdagskveld!


  Benkpress


  Roing m/stang  Triceps


  Biceps curl

 • Publisert: 18.10.2016, 20:52
 • Kategori: Trening og kosthold
 • 0 kommentarer
 • Frisk mangosmoothie

 • Publisert: 18.10.2016, 20:20
 • Kategori: Trening og kosthold
 • Etter trening og utover kvelden lagde vi oss en supergod og frisk mangosmoothie her hjemme. Vi ble litt overrasket over hvor god den faktisk ble, for den var så enkel og vi trengte nesten ingen ingredienser. Vi tok litt av det vi hadde og kjøpte inn litt vi samtidig bruker til mye annet. Det er så greit å kjøpe inn noe man bruker mye og som kan brukes til nesten alt. Jeg ville ikke kjøpe inn noe til smoothien som jeg bare skulle bruke litt av, for resten blir gjerne stående og det er så kjedelig. Jeg liker absolutt ikke å kaste mat! Så vi gikk for hele tre ingredienser idag. Vi kjøpte juice og yoghurt, noe vi også bruker mye i hverdagen. Mango hadde vi faktisk hjemme. Vi ville gjerne få brukt den opp før den ble dårlig og da er smoothie så greit. 

  Med min fantastiske smoothiemaskin som jeg fikk til jul for to år siden lager vi ganske masse smoothie og det er så utrolig godt og enkelt. Man kan blande og eksperimentere med omtrent alt sammen og som regel blir det bra altså. Når vi idag falt på mangosmoothie mikset vi:

  1 stk mango
  Tropisk juice
  Vanilje yoghurt

  Fiks ferdig på noen minutter og ble borte like kjapt. Den ble kjempegod! 

    • Publisert: 18.10.2016, 20:20
 • Kategori: Trening og kosthold
 • 0 kommentarer
 • Skoleboller - the best there is

 • Publisert: 13.10.2016, 13:04
 • Kategori: Trening og kosthold
 • Uansett hvor sunt man skal spise hele tiden må man unne seg noe godt innimellom! Hvis ikke man gir luke for dette i et (for mange) ellers strengt kosthold kan det skje at motivasjonen for å holde det sunne kostholdet oppe sakte, men sikkert dabber litt av. Vi har ferie og har gjort vår luke litt større denne uken og igår hadde jeg bare så utrolig lyst til å bake. Valget falt på skoleboller av den enkle grunnen at det er sinnsykt godt. Jeg gjorde det enkelt å kjøpte meg en bolleblanding på butikken. Jeg lagde vanlig boller av denne og gjorde deretter som vist på bildene under. 

  Kjør på og unn deg noe godt innimellom!

   

 • Publisert: 13.10.2016, 13:04
 • Kategori: Trening og kosthold
 • 0 kommentarer
 • Verdens beste guacamole

 • Publisert: 11.10.2016, 21:19
 • Kategori: Trening og kosthold
 • De som kjenner meg vet at jeg elsker taco! Jeg er sikker på jeg kunne spist taco (nesten) hver dag hele uka. Den siste tiden har jeg i tillegg laget guacamole til retten og nå er det ikke det samme uten. Guacamole er nesten blitt like viktig som kjøttdeigen. Jeg fant en oppskrift for lenge siden som jeg har gjort litt om til min egen. Jeg har blant annet ikke noe rømme eller liknende i for å gjøre smaken mildere. Jeg tilsetter heller ikke vanlig løk, noe jeg har sett mange guacamoleoppskrifter har som ingrediens. Jeg tenkte dere skulle få min oppskrift. Som dere sikkert har skjønt fra mine tidligere oppskrifter her på bloggen er jeg en "slumper" og driver ikke å måler med skje og desiliter lenger. Det går litt av seg selv det her nå. Så dere får nesten bare prøve dere litt frem mot de smakene dere liker best. 

  Ingredienser:
  Spisemoden avokado
  Tomat
  Hvitløk
  Chilipulver (eller rød chili)
  Salt
  Pepper
  Sitron- eller limesaft

  Jeg skriver gjøremåten på den enkleste måten noen gang: Mos dette sammen og du har tidenes guacamole! Spisemoden avokado er avgjørende for at man skal klare å mose den (denne har jeg brent meg skikkelig på selv). Jeg pleier å bruke ca to fedd hvitløk, men jeg er glad i litt sterk smak så dette kan være mye for noen og lite for andre. Jeg bruker som regel aldri mer enn èn tomat, men kjøper en større tomat om jeg skal lage masse eller til flere. Salt, pepper og chilipulver smaker jeg til med til slutt. 

   

 • Publisert: 11.10.2016, 21:19
 • Kategori: Trening og kosthold
 • 2 kommentarer
 • Trening før frokost

 • Publisert: 06.10.2016, 14:48
 • Kategori: Trening og kosthold
 • Først og fremst vil jeg takke for alle delingene av forrige innlegg. Innlegget finner dere HER om dere ikke har lest. Jeg har fått både positive og negative tilbakemeldinger, noe jeg forsåvidt regnet med. Jeg får blant annet høre at denne saken i aller høyeste grad er for oppblåst. Med tanke på hva slags bilde gruppen har fått på seg vil jeg si det er bra og nødvendig. Jeg står for det jeg skrev og mener fortsatt folk bør melde seg ut av gruppen. Ikke fordi flertallet i gruppen er en del av de utrolig negative sidene som er delt, noe jeg forstår ikke er tilfellet, men fordi gruppen har fått et såppas negativt bilde på seg som den har. Det er så klart trist at enkelte skal ødelegge for en hel gruppe, men sånn er det dessverre blitt. I tillegg kan de enkelte som har postet det de har gjort dra med seg flere i et utrolig negativt dragsug. De som er mot det jeg skriver får bare være det. Vi får være enig om å være uenige. Jeg håper uansett gruppen legges ned. 

  ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

  Tilbake til overskriften. Idag fikk jeg for første gang på lenge mulighet til å sove litt utpå. Jeg kan nesten ikke huske sist jeg fikk muligheten til det. Jeg våknet flere ganger før jeg til slutt sto opp rundt kvart på ti. Her hjemme inntok vi en banan og litt kosttilskudd før vi ca en halvtime etterpå var på vei ut døra for en treningsøkt. Følelsen av å spise en litt større og god frokost etter en treningsøkt er så utrolig godt, så derfor falt valget på det idag. Samboeren har gått løs på et stort program med mange øvelser så jeg så meg nødt til å slenge på noen ekstra øvelser idag jeg også, sånn at vi ble ferdig ca samtidig. Tror det ble opp mot åtte-ni øvelser pluss oppvarming på meg idag og etter dette sa jeg meg fornøgd. 

  Dagens øvelser og mine repetisjoner viser jeg dere med bilde fra min treningsdagbok. Feel free til å ta det, bruke det og endre det. Dagens program gikk på "upper body". Jeg har til sammen to program på "upper body" og to program på "lower body". Disse programmene rulerer jeg på gjennom uka, annenhver gang, sånn at jeg for eksempel ikke trener to "upper body"-program etter hverandre.  Kilo og repetisjoner endrer dere på som dere vil. Jeg løfter ikke spesielt tungt, i all fall ikke når jeg har like mange repetisjoner på flere sett. De fem første øvelsene er de som er med på programmet i utgangspunktet og de tre siste er nye idag. Kb push press er for eksempel helt ny for meg og da løfter jeg lettere sånn at jeg lærer meg øvelsen teknisk riktig før jeg legger på vekt. Veldig greit med en samboer som studerer personlig trener som kan vise meg litt.

  Det kan være skummelt for mange å dele hvor mye man løfter, meg inkludert. Mens jeg skriver nå, kan jeg bli redd for å få en kommentar som sier "herregud, løfter du ikke mer?" eller "du som skriver så mye om trening og kosthold bør jo klare mer enn det der". Jeg trener med vekter som passer meg best og kanskje løfter jeg mer etterhvert. Jeg kjenner på meg selv om min kropp at jeg trives med programmet jeg har nå, også når det kommer til kilo og repetisjoner. Jeg endrer på programmet etterhvert som det passer. Det er også viktig å kjenne på kroppen hvor mye den klarer og at man trener teknisk riktig før man legger på vekt. All trening er god trening og dette med trening er veldig individuelt. Det er viktig å tilpasse trening til hver enkelt person. Derfor er jeg veldig på den at dere må endre på programmet hvis dere vil. 

 • Publisert: 06.10.2016, 14:48
 • Kategori: Trening og kosthold
 • 0 kommentarer
 • Den optimistiske mila på mølla.. Del 2

 • Publisert: 04.10.2016, 15:05
 • Kategori: Trening og kosthold
 • Dere som har lest bloggen min en stund husker kanskje tilbake til det innlegget jeg skreiv om den optimistiske mila mi? De av dere som ikke har lest det, kan lese det HER. Jeg var i det optimistiske hjørnet igjen igår og tenkte at jeg skulle prøve på nytt. På samme måte som sist jeg bestemte meg for å jogge en mil tenkte jeg at "det må da gå an". Om jeg så skal gå, krabbe, rulle eller jogge skal det stå en mil på displayet før jeg gir meg. Det gikk ikke slik igår heller, haha. Kroppen min bare kortslutter når jeg nærmer meg halvveis så da velger jeg for min egen del å holde ut til det i all fall står fem km.

  Jeg har ikke trent så mye kardio at jeg lett jogger en mil, men at det skulle være så vanskelig da?! Jeg skjønner jo at det er tøft og at man blir sliten, men dette er andre gangen jeg får et slag i trynet som etterlater seg følelsen av at jeg må jobbe mye mer før jeg får det til. Jeg har ikke tålmodighet til å vente på å få det til. Skjønner dere meg? Jeg vil få det til nå! Jaja, jeg får bare trene mer og i det minste ta fem kilometeren når jeg bestemmer meg for å trene skikkelig kardio. Jeg kommer meg vel oppover i kilometer etterhvert og en eller annen gang står det kanskje en mil på displayet mitt også. 

  Jeg skjønner ikke helt hvorfor jeg higer sånn etter å klare å jogge en mil. Jeg liker jo egentlig ikke å være så lenge på mølla i utgangspunktet. Jeg tror det har å gjøre med at en mil er ganske langt til fots og at man får en mestringsfølelse av å få det til. Nå sikter jeg ikke til de av dere som kjører på mil etter mil, haha. All creds til dere for at dere klarer det. For meg og sikkert mange andre er det mer enn nok å ha en mil som mål. Som sagt så blir jeg utålmodig, så vi får se hvor lenge jeg kjenner på den følelsen av å måtte klare det målet. Jeg er sprengrød og lilla i ansiktet etter fem km, så jeg tror det er tryggest om jeg holder meg til den lengden enn så lenge. 

 • Publisert: 04.10.2016, 15:05
 • Kategori: Trening og kosthold
 • 0 kommentarer
 • Proteincupcakes

 • Publisert: 27.09.2016, 23:06
 • Kategori: Trening og kosthold
 • Med utgangspunkt i en "vanlig" cupcakesoppskrift har jeg laget min egen. Jeg hadde lyst på noe godt, men samtidig ville jeg ikke ha noe som var usunt. Jeg lagde cupcakes til bursdagsfesten jeg var på i helga og fikk skikkelig lyst til å lage dette igjen.

  Jeg har som sagt endret på oppskriften og laget min egen. Jeg har blant annet ikke hatt noe sukker i røren og jeg har byttet ut alt hvetemel med lettkokte havregryn og rug. Jeg har i tillegg hatt oppi proteinpulver, så disse cupcakesene føler jeg virkelig er noe for seg selv. Fint å spise etter trening for eksempel.

  Ingredienser:
  2 egg
  Melk
  Rug mel
  Lettkokte havregryn
  Whey proteinpulver med vaniljesmak
  Vaniljesukker
  Bakepulver
  Smør

  Det er vanskelig å skrive mengde her, for jeg målte egentlig ikke opp noe. Jeg bare slumpet litt og lagde en sånn ca-røre. Jeg fikk meg ei røre med ønsket konsistens og hadde den oppi cupcakesformene. De er stekt på 225 grader midt i ovnen. Når de var ferdige, avkjølte jeg de på rist og har allerede prestert å kose meg med èn i kveld. Jeg får spise nå mens jeg fortsatt har muligheten. Samboeren kommer hjem fra jobb snart og da forsvinner de nok fort, haha!

  De var gode og jeg anbefaler de virkelig videre. Jeg kommer garantert til å lage disse igjen!

  Vel bekomme!

 • Publisert: 27.09.2016, 23:06
 • Kategori: Trening og kosthold
 • 0 kommentarer
 • Med pølsegryte til middag

 • Publisert: 27.09.2016, 22:25
 • Kategori: Trening og kosthold
 • Tidligere fortalte jeg dere at jeg skulle dele oppskriften på pølsegryten jeg lagde til middag/kveldsmat her om dagen. Det tenkte jeg at jeg skulle gjøre nå. Det er en gryte jeg lagde mye mens jeg gikk på ungdomsskolen og som jeg har tatt opp igjen nå. Jeg husker jeg fikk totalt dilla og til og med når ingen andre ville ha den gryta til middag, så lagde jeg middag til bare meg selv og spiste pølsegryte alene i ro og mak. 

  Ingredienser:
  3 poteter i terninger
  2 gulerøtter i terninger
  1 løk finhakket
  1 fedd hvitløk finhakket
  1 boks bønner i tomatsaus
  2ss tomatpurè
  1-2dl vann
  1 laurbærblad 
  Salt
  Pepper
  Tøkt kjøttpølse i skiver

  Dette gjør du:
  1. Skyll, rens og del opp grønnsakene
  2. Ha grønnsakene sammen med tomatbønnene i en kjele og tilsett tomatpurè, vann og laurbærblad
  3. La gryten småkoke til potetene er møre (10-15 minutter)
  4. Smak til med salt og pepper og tilsett til slutt pølseskivene. La gryten få nok et oppkok.

  Du kan fint bruke andre grønnsaker, annet krydder, ol. etter eget ønske. Dette er bare oppskriften jeg bruker og selv om jeg liker den som den er er det helt opp til dere om dere vil endre på den. Håper dere prøver ut denne og liker den.

  Velbekomme! • Publisert: 27.09.2016, 22:25
 • Kategori: Trening og kosthold
 • 2 kommentarer
 • Med svinestek til middag

 • Publisert: 25.09.2016, 19:04
 • Kategori: Trening og kosthold
 • Idag har jeg virkelig slått til på kjøkkenet. Fra jeg sto opp og flere timer utover lagde jeg noe jeg aldri har laget før. Nemlig svinestek, helt fra bunnen av. Så der sto jeg med et stort stykke kjøtt og skulle lage stek, noe jeg bare har sett andre gjøre. Jeg fulgte en oppskrift jeg fant på nett og jeg skal si dere det ble stek til middag i all fall. 

  Jeg satte en ildfast form i bunnen av stekeovnen med en liter vann i og ønskede grønnsaker. I midten av ovnen la jeg en rist og oppå rista la jeg kjøttstykket som var saltet og pepret rundt hele. I enden av kjøttstykket hadde jeg et steketermometer som målte temperaturen inne i kjøttet. På den måten finner jeg ut hvor godt stekt det er. 

  Ovnen sto på 165 grader hele veien. Etter en time med svoren ned snudde jeg på kjøttet så svoren sto opp. Mens kjøttet sto i ovnen rant det kraft fra kjøttet og ned i den ildfaste formen og denne kraften skulle jeg helle over kjøttet hvert 10.-15. minutt. Når temperaturen viste 74-75 grader tok jeg det ut og lot det hvile på benken i ca et kvarter. Mens kjøttet hvilte lagde jeg saus av kraften som egentlig bare laget seg selv inne i ovnen. Jeg smeltet smør og hadde i litt mel. Deretter tilsatte jeg kraft til ønsket konsistens på sausen. Jeg tok oppi litt salt og pepper også. 

  Dette var en lang prosess, men jobben var egentlig ikke så stor. Det lager seg egentlig selv når man først får det i ovnen. Jeg var så stolt når jeg så jeg fikk dette til at jeg har gitt meg selv flere husmorpoeng idag, haha. Med god hjelp fra samboeren fikk vi en utrolig god søndagsmiddag i dag!  • Publisert: 25.09.2016, 19:04
 • Kategori: Trening og kosthold
 • 2 kommentarer
 • Sunn og god frokost før trening

 • Publisert: 16.09.2016, 10:50
 • Kategori: Trening og kosthold
 • God formiddag!

  For en liten stund siden sto vi opp her hjemme og bestemte oss for å lage en lettere frokost før en treningsøkt og heller spise litt mer etter økten. Det er greit å få i seg noe så kroppen begynner å fungere på morgenen, men ikke så mye at kroppen blir "tung" på trening. Blir man stappmett føles kroppen tung og sliten og da er kanskje ikke trening lenger det man vil en liten time etterpå. Med en lettere frokost våkner kroppen og den får energi til å starte dagen. Det er i all fall min teori. 

  Vi skal en tur på trening før jeg skal på jobb igjen i kveld. I morgen har jeg en slags midtvakt og er ferdig klokken 18:00 før jeg tar helg, noe sikkert mange av dere har allerede eller får i kveld.

  Jeg håper dere får en super dag og en fin start på helga!

   

 • Publisert: 16.09.2016, 10:50
 • Kategori: Trening og kosthold
 • 0 kommentarer
 • Den optimistiske mila på mølla..

 • Publisert: 07.09.2016, 18:34
 • Kategori: Trening og kosthold
 • .. ble fort halvparten så lang.

  I praksis idag hadde jeg en tanke om å trene i ettermiddag. Det i seg selv var ikke noe problem, for energien var på topp til en forandring. Jeg tenkte også at idag skulle jeg prøve meg på en mil på mølla. Jeg skulle ikke løpe og jogge hele veien for det visste jeg at jeg ikke ville klare, men om jeg så måtte, skulle jeg gå eller krabbe til det sto ti km på skjermen. Den optimismen snudde fort når jeg først var på det rullende båndet.

  Tanken på målet kom nok fordi ei venninne av meg nettopp har løpt ti km maraton her i Trondheim og jeg ville vel egentlig bare prøve å se hvor lang tid jeg brukte på samme distanse. Jeg visste jo at jeg ikke ville klare det på en time, slik hun gjør, men jeg er mer opptatt av å fullføre. Jeg trener jo ikke så mye kardio og i all fall ikke til noe maraton. Idag ble det allikevel ingen fullførelse så jeg får nok bare fortsette å trene på den der. Jeg hadde nådd halve målet når det var ca ti minutter til hun nådde hele, haha. Klokka sto på ca 41 minutter når jeg hadde kommet meg opp på ca 5 km. Så jeg er ikke så sprek når det kommer til kardio, det vet jeg. Jeg vet nå i all fall sånn ca hvor jeg ligger. Optimismen er ikke helt borte fordi om jeg ikke klarte ti km idag, men jeg er usikker på når jeg vil prøve neste gang. Jeg prøvde å holde meg på 8km/t en stund, så gikk jeg litt opp og ned etterhvert som jeg kjente hva kroppen klarte. Jeg ble etterhvert utrolig sliten og ikke minst lilla i trynet. Jeg bestemte meg etterhvert for å kjøre halvparten og er godt fornøgd med at jeg var på mølla i nesten tre kvarter. Jeg er jo ikke så glad i å være på det båndet, haha. 

  Etter en økt på nesten to timer til sammen med kardio og styrke koste jeg meg gløgg med en god dose proteinshake etterpå. Samboeren har skaffet seg whey protein med vaniljesmak og jeg må ærlig innrømme at den er bedre enn min sjokoladeshake. Nå er ikke shakene helt like heller, så hans whey passet nok bedre etter denne økten enn min. 

  Videre i kveld skal jeg lage meg en banansmoothie og kose meg mens jeg leser litt pensum. Håper dere har hatt en god onsdag! • Publisert: 07.09.2016, 18:34
 • Kategori: Trening og kosthold
 • 0 kommentarer
 • (Almost) all pink

 • Publisert: 04.09.2016, 19:18
 • Kategori: Trening og kosthold
 • God søndags kveld lesere! Har dere hatt en fin helg? Til tross for at jeg kun har hatt dagen idag helt fri har jeg hatt en veldig fin helg. Det var godt å sove litt utpå idag. Vekkerklokka gikk som vanlig i og med at jeg glemmer å skru den av, men vi sov videre og sto opp rundt klokka ni. Vi spise gårsdagens godterirester til frokost før vi etterhvert tok en tur på impulse for en treningsøkt. Ironisk, i know, haha! 

  Jeg ender stort sett opp med å se ut som en skikkelig fargeklatt på trening og dagen idag ble ikke akkurat noe unntak. Når det kommer til min "treningsgarderobe" blir gjerne flere og flere tightser mønstrete og fulle av farger. Jeg har nok fått en smule dilla. Idag ble antrekket relativt rosa. Ikke fordi jeg liker denne fargen noe særlig bedre enn andre farger, men det ble bare sånn idag. Det viktigste er å ha treningstøy man trives i og det gjorde jeg idag. Farge og mønster gjør vel det hele enda litt sprekere, eller hva? Jeg synes det! 


  Treningstights (reebok) og treningstopp (craft) fra pretty sporty - Trondheim // Sko (nike) fra USA

 • Publisert: 04.09.2016, 19:18
 • Kategori: Trening og kosthold
 • 4 kommentarer
 • Endelig igang igjen

 • Publisert: 03.09.2016, 11:22
 • Kategori: Trening og kosthold
 • God lørdag morgen!

  Idag sto vi opp bittelitt over åtte, motivert til å endelig komme igang med trening igjen. Forkjølelse holder seg altfor lenge i kroppen, til og med etter den sengeliggende perioden. Vi har gått rundt å hostet og snørret i evigheter og halsbrannen lever sitt eget liv. Det henger litt igjen enda, men vi er i så bra form nå at det var på tide å komme igang med treningen igjen. Det var utrolig godt å kjenne kroppen jobbe igjen og nå i etterkant av bare èn økt, er motivasjonen større og energien på plass igjen. 

  Idag er det relativt dårlig vær i bartebyen. Jeg sier relativt for det er kanskje ikke alle som synes det er så ille, mens andre ikke går ut av dørene fordi det regner litt. Det er litt godt når det regner også. Det renser liksom litt opp, så innimellom trengs det!

  Vi har forresten funnet ut at vi har "eget" epletre i hagen "vår". Vi liker å tro at den lille parken ute her er vår plen og at vi derfor har egne epletrær. Nå kan vi fint ta med et eple på turen ut eller et eple inn etter en økt på impulse! De er ikke heelt modne enda, men vi spiser de allikevel. 

  Her blir det jobb fra 13-21, men det blir helg etter klokka ni og i hele morra. Det skal bli godt etter en hektisk uke med praksis, kjøretimer og jobb. Jeg ønsker alle en supergod lørdag og helg!

 • Publisert: 03.09.2016, 11:22
 • Kategori: Trening og kosthold
 • 0 kommentarer
 • Med pitapizza til middag

 • Publisert: 31.08.2016, 20:14
 • Kategori: Trening og kosthold
 • God kveld dere!

  Idag ble det ene og alene meg til middag i og med at samboeren dro på jobb mens jeg kom hjem. Sånn er det noen ganger, men mat må man ha fordi. Så jeg bestemte meg for å lage noe superenkelt idag. Ikke nødvendigvis supersunt, men supergodt er det i all fall, haha! 

  Jeg kjøpte inn til pitapizza og koste meg masse med det mens jeg så PLL på skjermen. Det som er så greit er at man velger helt selv hva man vil ha på en pitapizza. Man har på det man vanligvis ville hatt på en vanlig pizza bare at pitabrødet blir pizzabunnen. Her er dagens variant:

  Pitabrød, litt tomatpurè, løk, kokt skinke og siliana, mais, ost og litt oregano. Serverte med avokado og spinat ved siden av. Jeg synes denne var veldig god, men det er helt opp til dere hva dere vil ha på som sagt. Det blir som et par minipizzaer og det må jo bare være godt. Kos dere!


   

 • Publisert: 31.08.2016, 20:14
 • Kategori: Trening og kosthold
 • 0 kommentarer
 • Med nachos til middag

 • Publisert: 30.08.2016, 20:03
 • Kategori: Trening og kosthold
 • 1. Forvarm ovnen til 220 grader.

  2. Brun en pakke kjøttdeig i panne. Tilsett et par fedd finhakket hvitløk, en halv finhakket løk og en boks hakkede tomater.

  3. Legg utover nachos på en ildfast plate/i form.

  4. Ha kjøttdeigen over/ved nachosen på platen/i formen.

  5. Vi tilsatte litt mais før steking. Tilsett gjerne annet av grønnsaker og liknende om det er ønskelig. 

  6. Dryss over revet ost på toppen og ha inn i ovnen til osten er smeltet.

  7. Server med ønsket salat og litt rømme.

  8. Velbekomme!

 • Publisert: 30.08.2016, 20:03
 • Kategori: Trening og kosthold
 • 0 kommentarer
 • Med pasta og kylling til middag

 • Publisert: 30.08.2016, 19:55
 • Kategori: Trening og kosthold
 • 1. Kutt kyllingfilet i biter og krydre med ønsket krydder (vi brukte kyllingkrydder denne gangen). Stek deretter i panne.

  2. Kok tagliatellepasta som anvist på pakken.

  3. Kjøp moden avokado, mos denne og bland inn et par fedd finhakket hvitløk, en klype salt, en klype pepper og litt sitronsaft. Smak gjerne til etterhvert.

  4. Vend avokadokremen inn i ferdig kokt pasta.

  5. Server med spinat eller annen valgfri salat ved siden av.

  6. Velbekomme!  • Publisert: 30.08.2016, 19:55
 • Kategori: Trening og kosthold
 • 4 kommentarer
 • Last chance workout!

 • Publisert: 18.08.2016, 12:59
 • Kategori: Trening og kosthold
 • Dere veit på programmet "the biggest loser" eller hva det heter? De har sånne "last chance workouts" før veiing. Siste sjanse for å forbrenne så tallene kan renne av vekta. Her renner ikke tallene for å si det sånn, men de går sakte, men sikkert nedover. 

  Jeg har jo en fitbit på armen og etter at jeg fikk den har jeg gått på vekta en gang i uken for å plotte det inn på appen på telefonen. Jeg har fått det som vane å gå på vekta fredag morgen, ikke spør meg om hvorfor, det bare føles riktig, haha! Det vil si at det idag ble min "last chance workout" før jeg sjekker vekta i morgen tidlig.

  Jeg har jo ikke trent ordentlig på tre dager på grunn av en uforklarlig smerte en plass mellom rumpe, rygg og lår. Jeg vet jeg har gått litt opp og kjenner det litt på kroppen også. Jeg har hatt et par kvelder nå der jeg bare sitter å kjeder meg grenseløst. Jeg veit ikke hva jeg vil gjøre og gjør derfor ingenting også sitter jeg rastløs og forvirret å bare kjeder meg. Det kommer nok av at jeg ikke har fått trent like mye denne uka som de siste ukene. Forrige uke trente jeg fire dager, noe som for meg er flere ganger enn vanlig. Denne uka har jeg nesten ikke fått trent i det hele tatt fordi jeg ikke har fått lov og fordi kroppen trengte restitusjon og hvile. 

  Idag har jeg prøvd meg på et nytt program. Det er et delt program der jeg går for forskjellige muskler for hver økt. Jeg tror at grunnen til at jeg har hatt så vondt i det siste er fordi jeg har trent fullkroppsprogrammet for tett og for ofte og kroppen har derfor ikke fått nok restitusjon og hvile. Fullkroppsprogrammet liker jeg godt og har brukt det masse, men jeg må la kroppen få hvile mellom øktene om jeg skal bruke det. Ved å dele opp muskelgruppene kan jeg fint trene ofte og samtidig gi kroppen den restitusjonen den trenger. Fremover har jeg ikke like store muligheter til å trene så ofte som jeg har gjort i sommer. Derfor kan fullkroppsprogrammet være en god idè. Mens jeg ennå har mulighet og motivasjon til å trene flere ganger i uka har jeg innsett at jeg må trappe ned på dette programmet å gå for delte muskelgrupper. 

  Trening er fint og godt for kroppen, men man må la den få hvile mellom øktene også. Det har jeg virkelig fått kjenne på kroppen de siste dagene. Ikke har jeg fått til å gå skikkelig og bare det å sette seg ned og reise seg opp igjen har til tider vært et mareritt. Kroppen kjennes bedre nå og det var så sykt godt å dra på trening igjen og ikke få vondt. Jeg skal på jobb i kveld og håper at det skal gå fint med kroppen resten av dagen også! 


  Målselv, sommeren 2016

 • Publisert: 18.08.2016, 12:59
 • Kategori: Trening og kosthold
 • 4 kommentarer
 • Fullkroppsprogram del 3

 • Publisert: 18.08.2016, 10:27
 • Kategori: Trening og kosthold
 • God morgen!

  Da var det tid for å gi dere siste del av fullkroppsprogrammet mitt. De tre forskjellige delene rulerer jeg på sånn at jeg slipper helt like økter etter hverandre. Mange like økter etter hverandre er en risiko for min del når det kommer til å bli lei av programmet. Men forskjellige deler slipper jeg å tenke på at jeg blir lei. Jeg har jo øvelser jeg ikke er like glad i som andre, men når jeg har gjennomført kan jeg bare tenke på at det er tre økter til neste gang, hehe. 

  TRENINGSØVELSE

  KG/REP

  KG/REP

  KG/REP

  KG/REP

  Goblet squat

  /12

  /12

  /12

  /12

  Nedtrekk

  /10

  /10

  /10

  /10

  Markløft m/kb

  /12

  /12

  /12

  /12

  Pushups

  /10

  /10

  /10

   

  Omvendt roing

  /10

  /10

  /10

   

  Hipthrust

  /15

  /15

  /15

   

  Antirotasjonspress

  /5-10

  /5-10

   

   

  Quadruped hip ex.

  /15

  /15

   

   

  Hoftespark

  /10

  /10

   

   

   

  Som sagt tidligere legger dere inn kg selv i og med at vi gjerne løfter forskjellig. Øvelsen antirotasjonspress i denne delen er skrevet på den måten fordi man skal ta tak og holde i ti sekunder, fem ganger. Pushups og omvendt roing i denne delen gjøres i slynge. Ellers er de andre øvelsene egentlig greie. Er dere usikre så er det bare å google navnet på øvelsene. Da finner dere bilder og forståelse med en gang. 
   

  Bildene legger seg fortsatt feil vei og det beklager jeg. Men når min dataflinke samboer heller ikke finner ut hvorfor så får det bare være for denne gang. Det var siste del av programmet, jeg håper dere liker det og dere står så klart fritt til å endre det å bruke det som dere vil.

  Ha en super dag!

 • Publisert: 18.08.2016, 10:27
 • Kategori: Trening og kosthold
 • 0 kommentarer
 • Fullkroppsprogram del 2

 • Publisert: 16.08.2016, 20:19
 • Kategori: Trening og kosthold
 • Hei!

  Jeg er som sagt satt ut av spill av en eller annen grunn, men det skal jo ikke stoppe dere i å trene fordi. Jeg skal dele med dere del 2 av fullkroppsprogrammet mitt og det ser slik ut:

  TRENINGSØVELSE

  KG/REP

  KG/REP

  KG/REP

  KG/REP

  Frontøy

  /6

  /6

  /6

  /6

  Chinups

  /10

  /10

  /10

  /10

  Hipthrust

  /15

  /15

  /15

   

  Ettbens rygghev

  /15

  /15

  /15

   

  Roing m/stang

  /8

  /8

  /8

   

  Face pulls

  /10

  /10

   

   

  Sideplanke

  /5

  /5

   

   

  Quadruped hip ex.

  /15

  /15

   

   

  Hoftespark

  /10

  /10

   

   

      

  Jeg irriterer meg grønn av at bildene ligger feil vei og jeg irriterer meg grønnere av at jeg ikke får til å endre det. De ligger rett vei i albumet nemlig, haha! Håper dere liker del 2 av programmet anyways!

 • Publisert: 16.08.2016, 20:19
 • Kategori: Trening og kosthold
 • 0 kommentarer
 • Trening før soloppgang

 • Publisert: 15.08.2016, 08:51
 • Kategori: Trening og kosthold
 • God morgen!

  Da mener jeg god morgen på ekte og ikke nesten god ettermiddag fordi jeg vanligvis står opp sent. Samboeren har tidligvakt og bestemte seg igår for å trene før jobb idag til tross for at han starter nå klokka ni. Jeg kunne jo ikke være noe dårligere, så jeg skulle så klart være med. Klokka ringte kvart på seks og klokka seks var vi oppe. Da var det på med treningsklær og inn med dagens kosttilskudd før vi gikk ned på senteret.

  For han sin del var det nok en god økt. For min del var ikke økten like god idag. På en eller annen måte har jeg fått skikkelig vondt en plass mellom ryggen, rumpa og låret nede på høyre side. Jeg klarer ikke helt og plassere hvor jeg har vondt og hvorfor jeg har fått det og det irriterer meg. Da veit jeg ikke hva jeg skal gjøre annerledes for å ikke lenger ha vondt og ikke få vondt igjen senere. Jeg har ikke bare vondt på trening, men hele tiden ellers også. Veldig irriterende og jeg føler det hemmer meg litt så jeg håper det går over snart. 

  Han kjørte på med sitt program, mens jeg gikk for mattetrening idag. Jeg synes jeg måtte vike fra fullkroppsprogrammet i og med at jeg er redd jeg skal få vondere. Jeg synes mattetrening er greit og man har så mange muligheter til å trene de musklene man vil. 

  Etter trening tok vi turen til butikken og kjøpte litt grove rundstykker som vi skulle lage til frokost. Å være ferdig trent så tidlig er litt rart, men samtidig veldig godt. Da er man liksom ferdig for dagen og for samboerens del kan han sette seg ned med bøkene etter jobb og vite at han er ferdig med trening for idag. Jeg for min del har kveldsvakt fra kvart på fire til elleve, men jeg har jo fri frem til da og kan slappe av og styre rundt her hjemme med god samvittighet. Jeg må prøve å få lest litt jeg også, men ellers blir det en rolig morgen og dag på meg. 

  Håper dere får en strålende dag!

 • Publisert: 15.08.2016, 08:51
 • Kategori: Trening og kosthold
 • 5 kommentarer
 • Med fisk til middag

 • Publisert: 11.08.2016, 23:53
 • Kategori: Trening og kosthold
 • God kveld og god natt kjære lesere!

  Jeg var egentlig i seng og klar for natta, men måtte bare stå opp igjen for å skrive litt til dere. Jeg har mye i hodet og selv om det ikke bare handler om hva jeg spiste til middag så hjelper det masse å bare skrive, hehe.  

  Når det kommer til middagen idag, ble det fisk. Jeg kan kalle meg kresen når det kommer til fisk og sjømat. Skalldyr spiser jeg ikke, punktum, men fisk har gått bedre og bedre med årene. Fiskeboller og fiskepinner har alltid gått ned, det som mange kaller for "ikke ordentlig fisk", mens det har gått saktere med fisk ellers. Ørret og laks har vært favorittene en stund nå, så det kan jeg spise om det blir tilberedt på riktig måte. Fisk skal stekes og ikke kokes. Haha, føler meg skikkelig teit nå, men sånn er det! Det kan være at jeg har vært bort i dårlig tilberedt fisk eller bare hatt dårlige opplevelser med enkelte fiskemiddager som gjør meg så kresen. Det kan også være at mamma nesten ikke spiser fisk og at det derfor ikke ble så mye fisk til middag opp gjennom årene. Jeg liker å fiske da, men er ikke like glad i å spise den, haha. 

  Idag ble det pannestekt laks til middag. Jeg saltet og pepret den og stekte den med skinnet på. Jeg kjøpte fileter på butikken så de var uten ben. Jeg kokte gulerøtter og pasta som vi hadde ved siden av med en god fiskesaus til. Jeg kuttet også opp litt purreløk som jeg hadde på til slutt noe som ga en ekstra god smak til retten. Det ble veldig godt så jeg satser på å lage det flere ganger!   

  Nå blir det kvelden her. Imorra blir det treningsfri etter fire dager på rad med fullkroppstrening. Imorra ettermiddag derimot blir det jobb fra to til elleve før jeg tar helg. I helga skal jeg prøve å få ordnet en liten feiring til samboeren som hadde bursdag for noen dager siden. Vi var på jobb begge to den dagen, så da måtte feiringen vente. Blir nok bare en rolig kveld med oss to, men koselig å feire den litt allikevel. 

  Sov godt alle sammen!

 • Publisert: 11.08.2016, 23:53
 • Kategori: Trening og kosthold
 • 2 kommentarer
 • Fullkroppsprogram del 1

 • Publisert: 11.08.2016, 11:16
 • Kategori: Trening og kosthold
 • God morgen fine lesere!

  Idag tenkte jeg at jeg skulle dele første del av fullkroppsprogrammet mitt. Programmet går over tre deler der jeg trener delene hver sin dag. Altså ikke samme del etter hverandre, men neste del neste dag. Jeg har endret litt på sånn programmet var i utgangspunktet og om dere velger å bruke programmet kommer nok dere til å endre på deres utgangpunkt også. Vi er forskjellige, trener forskjellig og ønsker ikke nødvendigvis det samme med treningen vår. Så feel free til å gjøre hva dere vil med dette utgangspunkt.

  Til hjelp har jeg min trofaste treningsdagbok fra proteinfabrikken og en stk fitbit på armen som blant annet måler pult hele døgnet. Boken finner du HER og min fitbit kjøpte jeg på spaceworld soundgarden på torget her i Trondheim. I tillegg har jeg jo samboeren min som kan litt mer om trening enn det jeg gjør og som gjerne stiller opp som personlig trener innimellom. 

  Her er del 1 av fullkroppsprogrammet:

   

  TRENINGSØVELSE

  KG/REP

  KG/REP

  KR/REP

  KG/REP

  Markløft

  /6

  /6

  /6

  /6

  Benk m/man.

  /8

  /8

  /8

  /8

  Splitknebøy

  /8

  /8

  /8

   

  Sittende roing

  /8

  /8

  /8

  /8

  Skulder

  /8

  /8

  /8

   

  Lår curl

  /8

  /8

  /8

   

  Planke

  /5

  /5

   

   

  Quadruped hip ex.

  /15

  /15

   

   

  Hoftespark

  /10

  /10

   

   

   

  Kg legger dere inn selv, for der må dere selv kjenne hvor mye dere løfter. På planke pleier jeg å skrive "K" som står for kroppsvekt. På quadruped hip ex. og hoftespark bruker jeg ankelvekter på 1,5kg som de har på treningssenteret. Strikk er også en idè å bruke på disse øvelsene. Med skulder i programmet mener jeg skulderpress med stang. I splittknebøy pleier jeg å ha den ene foten på en benk bak, men dette bestemmer dere selv.


  Markløft


  Quadruped hip ex.


  Benk m/man.

 • Publisert: 11.08.2016, 11:16
 • Kategori: Trening og kosthold
 • 0 kommentarer
 • Dagens smoothie

 • Publisert: 08.08.2016, 13:52
 • Kategori: Trening og kosthold
 • Jeg spratt opp av senga rundt 08-08:30 idag og bestemte meg rakt for å trene tidligere idag enn vanlig. Godt med en god hvil og et godt måltid før noen timer på jobb i kveld. På vei hjem kjøpte jeg med meg frosne jordbær og en banan. Jeg bestemte meg for å lage smoothie etter trening idag. Noe forfriskende, sunt og godt etter halvannen time på senteret.    

  Ingredienser: Kesam med jordbær og rabarbara, melk, jordbær og banen. Ha så mye av de forskjellig ingrediensene i som dere vil med tanke på mengde, konsistens og smak. Jeg har litt sånn passe av alt sammen, fyller blenderen min og får akkurat to glass med supergod og frisk smoothie. Kos dere! 

 • Publisert: 08.08.2016, 13:52
 • Kategori: Trening og kosthold
 • 0 kommentarer
 • Hjemmelaget hamburger

 • Publisert: 07.08.2016, 01:43
 • Kategori: Trening og kosthold
 • Igår kveld (05.08) lagde vi hjemmelaget hamburger. For første gang vel og merke. Hvorfor gjøre det klokka tolv på natta spør du? Fordi vi var ferdig på jobb klokka elleve, André hadde bursdag og hamburger er en av hans favoritter. Så her sto vi midt på natta å lagde burger så stille som mulig for ikke å plage naboene våre. 

  Vi fikk tak i karbonadedeig på butikken vi jobber og tilsatte løk, salt, pepper og chilipulver. Dette klemte vi sammen og flatet ut til ønsket burgerstørrelse og stekte som vanlig i pannen. Trikset når det kommer til saftig burger er: stek på én side til du ser det pipler rødt på overflaten. Først da snur du den og burgeren er ferdig gjennomstekt når du ser det pipler klar saft på den nåværende overflaten. På den måten har du ikke tørket ut burgeren! Ta det fra ei som har brukt tre sommere på å steke burger, haha. Bruk ønsket tilbehør på burgeren og nyt til fulle enve! Dette falt i smak hos både bursdagsbarnet og meg. Ok nattmat!  • Publisert: 07.08.2016, 01:43
 • Kategori: Trening og kosthold
 • 2 kommentarer
 • God, mettende og sunn frokost

 • Publisert: 07.08.2016, 00:54
 • Kategori: Trening og kosthold
 • Jeg har fått skikkelig dilla på de "nye" kesam-begrene til Tine med jordbær og rabarbara og bringebær. Jeg starter derfor gjerne dagen med litt kesam. Kesam alene blir fort litt kjedelig, så jeg blander det med litt granola. Hittil har jeg bare smakt granola med jordbær, men jeg synes den er så god at jeg har ikke kjøpt noe annet. Anbefaler den!

  For første gang slipper jeg å tilsette noe som helst annet for å gjøre en så enkel frokost god og mettende. Vanligvis, hvis jeg skal spise noen av de her sunne frokostblandingene må jeg tilsette sukker eller andre søtstoffer for at det skal smake godt og ikke tørt og kjedelig. Det må jeg ikke med granola og kesam! 

  Det eneste jeg gjør er å blande kesam og granola i en kopp. Jeg trenger ikke noe mer til frokost. Er som sagt ikke noe stort frokostmenneske, men greit å få i seg noe. Dessuten er dette så mettende at jeg trenger ikke så mye. 

  God frokost!   

 • Publisert: 07.08.2016, 00:54
 • Kategori: Trening og kosthold
 • 0 kommentarer
 • Trening på matte

 • Publisert: 05.08.2016, 12:51
 • Kategori: Trening og kosthold
 • Hei!

  Jeg er fortsatt støl og mer eller mindre ubrukelig når det kommer til de tunge øvelsene i fullkroppsprogrammet mitt. Selv etter en restitusjonsdag sitter det igjen i kroppen, men det er kanskje ikke så rart. Jeg følte likevel for å trene før jobb idag og derfor gikk jeg for en dag med mattetrening. På matte kan du i grunn trene hva som helst. Øvelsene går kanskje på kun enkelte muskler, men med forskjellige øvelser kan man så og si trene hele kroppen. 

  Jeg trente litt kardio først. Oppvarming i ti minutter med litt rast gange og litt jogging. Deretter tok jeg ett sett med intervall: 20 sekunder på og ti sekunder pause i 12 km/t. Jeg gjorde dette åtte ganger. Denne typen intervall fikk ble jeg tipset om av en venninne og må si jeg liker den til tross for at jeg periodevis har et hatforhold til kardio, haha.

  På matten idag trente jeg hovedsaklig ben/rumpe, mage og litt biceps. Jeg har alltid hatt lyst til å kunne øvelsen pushups, men etter to operasjoner i håndleddet tillater ikke kroppen min meg å vektlegge håndleddet på flat hånd (om dere skjønner hva jeg mener). Jeg prøvde meg derfor på å trene pushups på de håndtakene dere ser på bildet nedenfor. For meg, som ikke har trent noe særlig pushups pga. håndleddene, er dette en tung øvelse, men jeg skal trene på det og forhåpentligvis få det ordentlig til i fremtiden. Vanligvis trener jeg pushups i slynge når jeg trener fullkroppsprogrammet og dette har hittil også gått fint. 

  Jeg trente mage med hjulet dere ser på bildet. Dette har jeg ikke gjort før, litt fordi det aldri har vært en del av mine programmer og litt fordi jeg veit det er en såppas tung og krevende øvelse. Allikevel prøvde jeg idag og om jeg skal få det til i fremtiden må jeg jo bare øve. Dette er en øvelse som virkelig tar på magemusklene! 

  Ankelvektene trener jeg ben/rumpe med. De veier 1,5kg hver og jeg tar øvelsene quadruped hip ex. og hoftespark med disse på. Disse øvelsene tar jeg også sammen med fullkroppsprogrammet mitt. 

  Den røde vekten på 5kg trente jeg russian twist med idag. Dette er en god mageøvelse. Jeg sitter på rumpa med bena opp og tok ti repetisjoner på hver side i tre sett. Tok litt lettere vekt idag enn forrige gang fordi jeg er støl. Man skal ikke ta mer enn man klarer for man skal jo gjøre øvelsen riktig også. 

 • Publisert: 05.08.2016, 12:51
 • Kategori: Trening og kosthold
 • 0 kommentarer
 • Motivasjonsboost

 • Publisert: 03.08.2016, 16:40
 • Kategori: Trening og kosthold
 • Jeg har en skikkelig fin motivasjonskilde til dere som trener. Eller, jeg synes i all fall den er motiverende. Det er en utrolig kul film som ligger ute på netflix. Den heter "fittest on earth" og er på en måte en dokumentar som følger flere atleter mens de trener og deltar på Crossfit games 2015. Jeg trener ikke crossfit selv, men føler ikke man må gjøre det for å bli motivert av denne filmen. Jeg tuller ikke når jeg sier jeg har sett filmen fem ganger nå og jeg ser den gjerne igjen, haha! Dere finner den HER!! 

   


  (Bilder fra google)

 • Publisert: 03.08.2016, 16:40
 • Kategori: Trening og kosthold
 • 0 kommentarer
 • Frokost i farta

 • Publisert: 03.08.2016, 10:00
 • Kategori: Trening og kosthold
 • God morgen! Her er det fortsatt såppas "ferie" at når jeg ikke skal på jobb kan jeg sove til halv ni, haha! Det var planlagt å stå opp rundt denne tiden sånn at jeg og André kunne dra på trening sammen før han begynner på jobb i firetiden. Imorra er det jeg som skal på jobb fra kvart på fire så får se om jeg smetter inn en økt før det. Igår ble det ikke benøkt som planlagt, men kardio og mage. Idag kjører jeg mitt vanlige fullkroppsprogram som jeg forresten skal dele med dere, men jeg skal prøve å få inn litt mer kardio i det programmet. 

  Jeg har hatt sånne faser der jeg er veldig lei styrke og kjører ren kardio, men aller helst har jeg vel hatt faser der jeg er veldig lei kardio og trener nesten ren styrketrening. Jeg føler jeg trenger en balanse og med fullkroppsprogrammet føler jeg at jeg har den muligheten. Jeg må bare tilrettelegge. 

  Frokost i farte ble det egentlig både igår og idag som dere sikkert har sett på insta. Jeg føler jeg bør ha i med noen form for mat før jeg starter dagen og i all fall før jeg trener. Man hører så mye rart. At man ikke skal spise før kardiotrening osv., men det føles feil for min del og ikke spise noe til tross for at jeg ikke er sånn veldig til frokostmenneske. Det trenger ikke være masse mat, jeg klarer meg gjerne med en yoghurt eller liknende for å få systemet igang. Min favoritt for tiden er skyr med blåbær og vanilje. Skal jeg spise yoghurt eller liknende produkter, må det være uten fruktbiter og dette er en av skyr-produktene som ikke har det. Porsjonen er perfekt til en liten frokost og jeg liker smaken godt! Den metter og er både fettfri og proteinrik for de som tenker på det. Passer også perfekt som "frokost i farta" om man har litt dårlig tid eller må få i seg mat fort.

      

 • Publisert: 03.08.2016, 10:00
 • Kategori: Trening og kosthold
 • 3 kommentarer
 • Den grønne smoothien

 • Publisert: 02.08.2016, 17:28
 • Kategori: Trening og kosthold
 • Igår kveld nevnte jeg at jeg skulle lage en grønn smoothie. Den ble ikke bare grønn, men supergrønn! Jeg kuttet ut en ingrediens da jeg ikke følte behovet for den. Kanskje hadde det vært en bedre smoothie med ingrediensen, men jeg synes den var god nok fra før. Jeg hadde aldri laget en sånn type smoothie før. Tidligere har jeg holdt meg til en smoothie med yoghurt, frosne bær og juice, så det var gøy med litt forandringer. 

  Denne smoothien minnet meg om ettersmaken på norske frukter og bær. Gjerne bær og liknende du kan finne og dyrke i egen hage uten noen form for tilsetningsstoffer. Det smakte så rent og godt. Jeg var faktisk overrasket over at det var så godt. Jeg trodde kanskje at dette kunne bli en sånn smoothie jeg kom til å lage èn gang for å smake, men den ga virkelig mersmak! 


  På bildet ser dere en boks med kesam-bringebær. Denne ingrediensen kuttet jeg ut og vil påstå at jeg ikke savnet den. Egentlig er det ikke kesam som skal være i smoothien heller, det er naturell yoghurt eller skyr. Dette hadde jeg ikke, så jeg tenkte jeg skulle prøve med kesam istedenfor, men jeg kuttet den ut. Det får være opp til dere om dere vil ha med kesam eller naturell yoghurt/skyr som det egentlig skal være.

  Oppi min smoothie-blender har jeg puttet oppi ca tre håndfuller med spinat. Pass på at den er vasket. Tilsett et grønt eple, en dl eplejuice og saften fra en halv sitron. Jeg fjernet frøene i eplet, men skrelte det ikke, så det er fullt mulig å ha eplet i blenderen med skallet på. Blend dette til det blir en smoothie-konsistens og nyt!    

 • Publisert: 02.08.2016, 17:28
 • Kategori: Trening og kosthold
 • 0 kommentarer
 • Et sunt alternativ til kveldsmaten

 • Publisert: 02.08.2016, 00:32
 • Kategori: Trening og kosthold
 • Hei!

  Jeg er på plass i leiligheten vår i Trondheim og slapper av i sofan etter noen timer på jobb. Første vakten etter ferien vel og merke og det gikk overraskende greit og fort. Det var rart å begynne igjen. På et tidspunkt så føltes det som om jeg ikke har vært på ferie, men bare vært her i Trondheim å jobbet hele tiden. Men jeg hadde et annet energinivå og det kommer nok av litt tid borte fra byen. 

  Nå er jo ferien over og jeg og André starter igjen med et sunnere alternativ til mat. Eller, vi prøver i all fall. I ferien var alle tanker rundt mat lagt bort og vi spiste akkurat hva vi ville. Jeg mener ikke man skal ha et altfor strengt forhold til mat, da blir man bare lei. Men vi har noen mål vi engang vil nå og da må vi tenke litt på hva vi får i oss også. Man skal ikke legge bort all kosen, men heller prøve å finne andre alternativer til kos eller kose seg litt ekstra litt sjeldnere. Alt er relativt og vi må tenke på hvor fort vi vil nå våre mål og andre må tenke på hva deres mål er når det kommer til mat. 

  I kveld gikk vi for grov baguett med egg og avokado på. Vi krydret litt med salt og pepper og hadde litt spinat ved siden av. Det var utrolig godt og mettende! Samtidig får jeg en god følelse når jeg spiser noe sunt som jeg også liker så godt. Det er så kjedelig å skulle prøve å trykke i seg mat fordi det er sunt også liker man det egentlig ikke.    

  Anbefaler de som liker de valgte ingrediensene til å prøve ut dette, det er supergodt! Imorra skal jeg lage en grønn smoothie og jeg skal legge ut oppskriften her til dere. 

  Nå blir det straks natta her. Jeg skal skrive litt mer også skal jeg manne meg opp til en mulig beinøkt imorra formiddag. Ei venninne ville gjerne ha meg med og jeg er spent fordi jeg vanligvis bare trener fullkroppsprogram. Etter et par uker uten noe særlig til styrketrening er jeg redd jeg kommer til å slite med å gå et par dager.. 

 • Publisert: 02.08.2016, 00:32
 • Kategori: Trening og kosthold
 • 2 kommentarer
 • 314 moh.

 • Publisert: 26.07.2016, 23:39
 • Kategori: Trening og kosthold
 • Jeg er på plass i Målselv og etter noen dager med Målsnesdagene og avslapping har jeg faktisk dratt meg opp på fjellet. Jeg fortalte dere jo at noe av det vi skulle mens vi var her oppe var å nyte naturen og gå på fjellet. Idag var dagen og fjellet ble Geitberget på Målsnes.

  Når vi var på toppen tok vi oss en god drikkepause (som vi også gjorde minst fem ganger på tur opp) og nøyt utsikten over Målsneshalvøya. En utrolig pen plass som jeg trives godt på! Vi gikk ganske langt inn på fjellet for å møte svigermor som lå over fra kvelden før. Vi grilla, sov litt delvis i lyngen, badet, spikka og levde som om det var null bekymringer. Sola stekte og vi ble både brune, brente, svette og slitne.

  Jeg bestemte meg for å lage middag til oss i kveld og det ble biff, fløtepoteter og fløtesaus med løk på menyen noe som så ut til å falle i smak. Vi rakk ikke spise ute før det plutselige regnet tok oss her ute, men det var godt etter flere utrolige varme og tørre dager. Tordenværet som startet mens vi var på vei ned fra fjellet bygde seg opp og ble litt verre før det etterhvert ga seg helt. Her avsluttes dagen med avslapping og kos mens vi moter oss opp til en tur som er mange hundre meter høyere enn Geitberget. Vi satser på å få det til å håper været er på vår side når det nærmer seg helg igjen!

 • Publisert: 26.07.2016, 23:39
 • Kategori: Trening og kosthold
 • 0 kommentarer
 • Trening uten senter!

 • Publisert: 19.07.2016, 22:49
 • Kategori: Trening og kosthold
 • Gjesteinnlegg, Andrè

  Om man ikke har treningssenter tilgjengelig, ikke har råd eller er man rett og slett bare lei senter og vil gjøre noe nytt, er det uansett godt mulig å få en god treningsøkt!

  Har vært opptatt i det siste med å hjelpe til med et bryllup, så det har dessverre ikke vært like mye tid til å trene som jeg helst vil ha. Can't go soft! Men idag fikk jeg tid og muligheten til å trene igjen! Har medlemskap på Impulse treningssenter i Trondheim, men siden jeg ikke har mulighet til å dra opp dit nå, bestemte vi oss for å trene i hagen til svigermor. 

  Hun hadde et par sementsekker på 25 kg hver liggende og siden man ikke trenger særlig mye mer enn motivasjon for å få inn en god økt, så kjørte vi på og trente hele kroppen med hjelp av en sekk med sement!

  Vanligvis trener jeg et split program med forskjellige kroppsdeler hver gang (rygg og bakre skulder en dag, bryst og skulder en annen dag, osv.), men idag gikk jeg for et par øvelser hvor jeg trener hele kroppen. 

  Begynte med knebøy! Slang bare sementsekken på ryggen og gikk "Ass to grass"! Kjempebra øvelse som jobber alle musklene på benet, men mest på quadriceps, som ligger på fremsiden av låret.

  Forsatt med enda en ben-øvelse som kalles Glute Bridge! Denne tar mest på musklene på rompa men også baksiden på låret.

  Den siste ben-øvelsen jeg tok var Calf Raise! Denne fokuserer på leggen og hjelper til å bygge styrke og størrelse i den muskelgruppen! Måtte slenge på enda en sementsekk siden det var litt lett med bare 25 kg. Man må kjenne at blodet pumper! (Dere vet hva Arnold Schwarzenegger sa om "The Pump").

  Etter bein var det ryggen sin tur! Kjørte på med fremover-bøyd roing! Denne (som knebøy) er en stor øvelse som jobber flere muskler samtidig. Hovedfokuset er midtre del av ryggen, mens biceps, lats (den brede ryggmuskeln) og skulder hjelper til.

   

  Tok enda en ryggøvelse etterpå! Slo til med en-arms roing. Denne trener også mesteparten av ryggen, men med denne får du trent en side om gangen som er bra hvis man vil isolere en side av kroppen. F.eks hvis noen er sterkere på sin dominante side (vanligvis høyre for høyrehendte) eller hvis man vil rette ubalanser i størrelsene på musklene på hver side.

  Etter rygg hoppet jeg på en enkel bryst øvelse. Push-ups er en kjempebra øvelse der du kun trenger egen kroppsvekt for å gjennomføre!

  Kunne jo ikke glemme skuldermusklene! Skulderpress er en god øvelse hvor skuldermusklene tar mest, men triceps må også hjelpe til for å løfte sementsekken over hodet! Bakre del av skulderen får jobbet med ro-øvelsene og midtre -og framdelen av skulderen tar mer i denne. 

  Mot slutten av økten måtte armene jobbe litt! Tok en variasjon av pull-ups med et dekk og et huskestativ! Med denne variasjonen fokusere jeg mer på bicepsen, men ryggen jobber også litt. Bicepsen jobber for å dra kroppen opp ved å bøye armen.

  Avsluttet med en isoleringsøvelse for triceps. Kan ikke glemme den! Dips med benk er enkel øvelse man kan gjøre overalt. Bruk en stol, en benk, ol. i nærheten. Lett å gjøre et par repetisjoner mens man venter på bussen eller har et eller to minutter til overs. All trening er god trening!

  Var litt insekter som fløy rundt men det stoppet ikke meg i å gi alt! Treningen tok ikke lang tid og med høy intensitet trenger man ikke mer enn en 30-45 minutters økt. Enkel å gjennomføre, trener hele kroppen og er helt gratis! 

  Får dere trent innimellom sommerferiens late dager? 

  -André

 • Publisert: 19.07.2016, 22:49
 • Kategori: Trening og kosthold
 • 0 kommentarer
 • Toppetur i Hvittingfoss

 • Publisert: 18.07.2016, 17:16
 • Kategori: Trening og kosthold
 • Idag dro jeg, Andrè, May Kristine, Doffen og Peder på tur opp Høgåsen. En fin topp her hjemme i Hvittingfoss. Det har vært supert vær hittil idag og det måtte vi bare utnytte. Jeg hadde også veldig lyst til å gå en plass med utsikt over Hvittingfoss for å vise Andrè. Det er jo så fint her hjemme. Han trives godt han også, så kanskje vi ender opp her en gang. 

   

  Det er flere sånne topper her i Hvittingfoss og det som er så greit er at vi ikke trenger å sette av hele dagen på en tur. Man kan så klart det også, men om man vil på en litt mindre tur er denne blant de veldig fine å gå. Vi dro i halv tolv tiden idag og var hjemme litt før to. Doffen koste seg og bada i hver eneste dam han kom over. Er det noe han elsker, så er det å bade! På toppen skreiv vi oss inn i boka, spiste litt blåbær og ruslet etterhvert nedover igjen. Mye dyr der oppe nå, så vi klarte ikke være på toppen så lenge, haha. 

  Når vi drar nordover til Troms på torsdag er planen å bruke en av dagene der oppe til å dra på topptur. Toppene der er en del større og turene blir dermed lengre og tyngre. Blir nok kanskje å sette av dagen, ta med litt niste og ta oss god tid opp. Kondis er ikke min sterke side, så det blir litt pauser på turen uansett.

  Takk for turen, håper det ikke er lenge til neste gang!

 • Publisert: 18.07.2016, 17:16
 • Kategori: Trening og kosthold
 • 0 kommentarer
 • hits