asaga

Noen slutter med tobakk, andre..

 • Publisert: 23.10.2017, 20:18
 • Kategori: Utdanning
 • Idag er det tydeligvis den offisielle sluttedagen. 23.oktober er dagen da man skal slutte å snuse og røyke. Jeg verken røyker eller snuser, så jeg har måttet finne på noe annet å slutte med. Nå har jeg nylig både hatt drikkestopp og levd som veganer så jeg ville prøve meg på noe annet. Jeg har ikke hatt godteristopp siden før brystreduksjonen min, så jeg tenkte det var på tide å prøve det igjen. Før operasjonen holdt jeg i fem uker om jeg husker riktig. Da hadde jeg operasjonsdagen som mål og det gikk veldig fint. Nå tenker jeg først og fremst å ha en måned som mål. Det er jo overkommelig er det ikke? Jeg har heldigvis samboeren med meg på laget, så jeg tror dette skal gå bra. 

  Så er det tydeligvis mange definisjoner på hva godteri er. Når jeg bruker begrepet godteri legger jeg både sjokolade, smågodt og potetgull inn i denne kategorien. Samboeren nekter å si at potetgull er godteri fordi potetgull er potetgull, haha. Vi har uansett definisjon bestemt oss for at vi skal kutte potetgull også. Så har man alt utenfor kategorien godteri. Andre søtsaker og bakevarer for eksempel. Vi har bestemt oss for å holde oss unna dette også. Lurer skikkelig på hvordan dette skal gå, for sist kunne jeg fortsatt ta meg en bolle selv om jeg ikke spiste godteri, haha.

  Men vi har en liten glippe. I morgen skal vi for eksempel spise middag hos noen andre. Om det skulle dukke opp en form for dessert i etterkant av denne middagen har vi tillatt oss å spise dette for å være høflige å ta imot. Vi tenkte kanskje det var litt dumt å ikke ta imot noe som noen for eksempel har laget til nettopp oss. Men ellers blir det null godteri, null brus og null baking her hjemme på en stund. Jeg synes det var overraskende lett å slutte forrige gang jeg ikke spiste godteri på en stund, så jeg håper bare det går greit denne gangen også. 

  Tar dere utfordringen dere også? Har dere ønsker om å slutte med noe? Tobakken, godteriet eller noe annet? Hadde vært gøy å gjøre dette sammen så kan vi pushe hverandre. Som sagt er jeg ikke helt alene om dette da samboeren skal være med meg. Er man flere blir det enklere.

   

 • Publisert: 23.10.2017, 20:18
 • Kategori: Utdanning
 • 2 kommentarer
 • Nei til kutt i folkehøgskolen!

 • Publisert: 17.10.2017, 12:00
 • Kategori: Utdanning
 •  

  Statsbudsjettet er ute folkens og jeg synes nesten ikke jeg har hørt om annet siden det ble offentliggjort. Det er jo ikke så rart da. Budsjettet er sikkert positivt for noen, så er det negativt for andre. Det er jo umulig for regjeringen å tilfredsstille alle.

  Også for min del, som dessverre ikke er så politisk anlagt, har blitt personlig truffet av regjeringens budsjett for 2018. Som noen av dere allerede vet så har jeg selv gått på folkehøgskole og i følge regjeringens nye budsjett vil de kutte mye av støtten til folkehøgskolene pluss elevers studiestøtte. Dette treffer meg veldig fordi jeg har fått så utrolig mye ut av et år på folkehøgskole og jeg vet hva et slikt år kan gjøre med enkeltpersoner generelt. Med dette kuttet vil det være vanskelig for folkehøgskolene og opprettholde de gode tilbudene de har og det vil være veldig vanskelig for elever å kunne ta dette året når de ikke får støtte til det. Det er ingen hemmelighet at det å gå folkehøgskole er dyrt og jeg hadde selv ikke fått det til uten studiestøtten. 

  Det å gå folkehøgskole har utviklet meg som person. Det var et tungt år på flere måter, men samtidig så vokste jeg på det og det har gjort at folkehøgskoleåret er et av mine beste år. Jeg har utviklet ferdigheter, jeg har dyrket mine interesser, jeg har fått venner for livet, jeg fikk meg kjæreste som jeg fortsatt er sammen med, jeg fikk et nytt syn på norsk kultur, jeg lærte meg i større grad å stå opp for meg selv, jeg ble mer selvstendig, jeg har reist og jeg har utvidet mulighetene for fremtiden. Det er ikke lenger kun en retning å gå. Man får opp øynene for flere valg. Folkehøgskole er billetten videre!

  Flere av elevene i mitt kull har gått videre med det de begynte med på Åsane folkehøgskole i Bergen. Ei i klassen min på hestesport studerer for å bli veterinær, en som gikk kina-kampsport studerer kinesisk med Kinastudier på UiO og ei annen som gikk skrivelinja studerer litteraturvitenskap. Det er helt sikkert flere som har dratt videre med billetten de fikk på Åsane, men dette er jo veldig gode eksempler. Så handler det litt om hvordan man bruker erfaringen man har fått også. Jeg som har gått hestespost kan også bruke dette i fagene jeg har tatt på universitetet. Det å jobbe med hest og dyr generelt gir veldig mange en indre ro og større åpenhet rundt det såre som ellers skjer/har skjedd i livet. Så hvis regjeringen tror at det bare er å kutte støtten til folkehøgskolene fordi året ikke har noe innvirkning på livet videre, vil jeg bare spesifisere at et år på folkehøgskole så absolutt har påvirkningskraft. 

  Jeg har jo bodd alene siden andre året på videregående, men for veldig mange andre er det å begynne på folkehøgskole utfordrende fordi man flytter hjemmefra for første gang. Året gjør derfor alle mer selvstendige. Man må vaske egne klær, vaske internatet på vaskedagen, stille opp på kjøkkenet når det er din tur, stå opp når du skal, møte opp til avtalt tid og liknende. Et år på folkehøgskole gjør deg mer voksen og mer klar og motivert for veien videre. Rett og slett mer selvstendig. I tillegg er et år på folkehøgskole redningen for veldig mange. Det er alltid personer på folkehøgskolen som har det litt ekstra vanskelig, som sliter både fysisk og psykisk, som kanskje har sluttet på videregående, som ikke vet hva de skal gjøre med livet og som finner redningen i et år på folkehøgskole. Man finner ikke alltid ut på et år hva man vil gjøre resten av livet, men man sitter ikke alene uten å gjøre noe heller. På folkehøgskolen han man mulighet til å gjøre det man selv har lyst til et helt år, man utvikler det sosiale nettverket sitt og man finner kanskje meningen med det å gå skole igjen. 

  Mange tror folkehøgskole er et friår. Det er ikke det. Har man søkt folkehøgskole og kommet inn har man plikt til å møte opp og får fravær om man ikke er til stede. Samtidig møter man ikke opp til tørre bøker, karakterer og slitsomme lærere. Man møter opp til energi, til latter og til nok en drømmedag fordi man har kommet inn på en linje man har lyst til å fordype seg i. Man har lyst til å være på skolen og man vil helst ikke gå glipp av noe. Jeg for min del gikk jo hestesport og fikk være i stallen et år. Dette er utenkelig for noen, men har vært et drømmeår for meg. Jeg fikk også vært i USA for første gang og fått ta del i et liv jeg så gjerne skulle utforsket enda mer. 

  Jeg ber på det sterkeste om at regjeringen tenker seg om før de kutter støtten til folkehøgskolene og studiestøtten til elevene. Tenk dere gjerne så mye om at dere velger å ikke gjøre nettopp det. Et folkehøgskoleår har kanskje ikke utrettet noen forskjell hos alle dere, men det er kun fordi enkelte av dere ikke har tatt et slikt år selv. Tenk på hva et slikt år gjør for alle som går folkehøgskole. Og skal det nå absolutt handle om pengene, så tenk på alt dere sparer ved å støtte folkehøgskolene fordi ungdommene blir møtt på et personlig plan de har behov for å bli møtt på. Et plan man ikke nødvendigvis blir møtt på i skolen, i familien eller i jobb. 

  På statsbudsjettets egen side står det skrevet at regjeringen fortsetter satsingen på kunnskap, samferdsel, helse og velferd i kommunene som flere av regjeringens viktigste satsingsområder. Når det kommer til både kunnskap, samferdsel, helse og velferd gjør folkehøgskolen en større og bedre jobb enn mange er villige til å tro. Skal dere (regjeringen) først kutte støtten til folkehøgskolene må dere vite hva dere kutter, noe mange av dere tydeligvis ikke gjør.

  NEI TIL KUTT!

   

 • Publisert: 17.10.2017, 12:00
 • Kategori: Utdanning
 • 10 kommentarer
 • Vitnemål

 • Publisert: 24.06.2017, 19:00
 • Kategori: Utdanning
 •  

  Igår fikk jeg plutselig noe i posten. Jeg ventet ikke på noe, så jeg var ganske overrasket. Det var melding om en rekommandert pakke på postkontoret jeg måtte hente. Tenk at jeg ikke skjønte hva det kunne være for noe? Haha.. Jeg er akkurat ferdig utdannet barnevernspedagog, men det falt meg ikke inn at det kunne være vitnemålet som skulle dumpe ned i hendene på meg når jeg hentet konvolutten. Jeg lurte på om jeg hadde bestilt noe jeg ikke husket eller om samboeren hadde bestilt noe i mitt navn eller noe. 

  Jeg ble uansett veldig glad når jeg hadde vitnemålet mitt i hendene. Tenk, at der står det svart på hvitt at jeg er utdannet barnevernspedagog. Uansett om jeg i min fremtid skal jobbe i barnevernstjenesten eller ikke er jeg stolt, glad for og 100% sikker på at jeg valgte riktig når jeg skulle søke studieretning. Jeg hadde nok følt jeg gikk i riktig retning om jeg hadde gått sosionomstudiet eller sykepleien også siden det går ut på å jobbe med mennesker som har behov for deg, men det er noe spesielt med barnevernspedagogutdanningen. Utdanningen traff meg så godt på så mange nivåer. Utdanningen bekreftet det jeg hele tiden har visst, at jeg vil jobbe med barn og unge. Enten det er barn, unge og familier som sliter, har det vondt og som trenger en hjelpende hånd eller om det er forebyggende arbeid som gjør at jeg kan hjelpe til før en skade eventuelt skulle skje. 

  Jeg var så stolt når jeg holdt vitnemålet mitt i hendene mine. Jeg hadde ingen spesielle tanker rundt karakterene mine eller noe. Jeg bare så på det og visste med meg selv at jeg har tatt en viktig bachelorgrad. En grad jeg kan bli både elsket å hatet for i fremtiden. Jeg er i all fall glad og stolt for graden min selv og det er jo viktig. 

  Det skal bli deilig å si til folk som måtte spørre at "jeg er barnevernspedagog", istedenfor å si "jeg er student".

   


   

 • Publisert: 24.06.2017, 19:00
 • Kategori: Utdanning
 • 2 kommentarer
 • Skal du bli barnevernspedagog eller sosionom?

 • Publisert: 21.06.2017, 11:00
 • Kategori: Utdanning
 •  

  Nå som jeg er ferdig med utdanningen min, tenkte jeg å kvitte meg med noen pensumbøker. Er det noe jeg var glad for når jeg selv var student så var det å slippe å betale full pris for bøker når jeg kunne få kjøpt de mye billigere brukt. Nå er jeg ferdig utdannet og kan gjøre en tjeneste for andre der ute som er i samme båt. Nye pensumbøker er kjempedyrt, så prøv heller å få tak i gode og brukte bøker. 

  Bøkene mine er veldig fint bruk. De fremstår som nye og har ingen markeringer. De passer hovedsaklig for barnevernspedagogutdanningen, men jeg vet enkelte bøker også hører til på pensumlistene til sosionomene. Ta en titt, ta kontakt og jeg skal komme med gode priser til dere. 

   
   

 • Publisert: 21.06.2017, 11:00
 • Kategori: Utdanning
 • 2 kommentarer
 • Svar på søknaden

 • Publisert: 19.06.2017, 13:23
 • Kategori: Utdanning
 •  

  Denne morgenen har vært litt crazy. Jeg lå å slappet av i senga. Jeg sa etterhvert til samboeren min at jeg hadde en magefølelse på at jeg ikke kom til å få jobben jeg søkte på og hadde intervju med. Jeg lå å tenkte på alt jeg kunne ha gjort feil eller om jeg kunne sagt noe annet. Virket jeg kjedelig eller uengasjert over telefonen, kanskje? 

  Plutselig ringte telefonen min. Det sto ikke noe navn og når det ikke gjør det er jeg alltid skeptisk når det kommer til å svare. Likevel har jeg søkt på så mange jobber i det siste, at det kunne jo være en viktig telefon. Jeg svarte på telefonen, men da hørte jeg bare sånne telefonpip. Enten er det noe tull med telefonen min eller så var jeg for sein. Jeg brukte en stund på å søke opp nummeret. Jeg blir nemlig veldig ofte ringt opp av telefonselgere og jeg er en av de som blir sittende å høre på hva de har å si selv om jeg vet jeg ikke skal ha noe fordi jeg hater å måtte være frekk å bare legge på. Jeg fikk ingen treff på nummeret. Ikke på noen side for telefonterror, ikke på 1881 eller på gule sider. Jeg skjønte ikke hva dette kunne være.

  Så fikk jeg en epost i ettertid med melding fra barnehagen jeg var på intervju med. Der sto det at de hadde prøvd å ringe meg. Først tenkte jeg shit og lurte på om jeg hadde dummet meg skikkelig ut siden jeg ikke fikk svart. Videre i meldingen sto det at de ville tilby meg jobb. 100% i barnehagen fra 1.august. Jeg satte meg fortere opp i senga enn jeg noen gang hadde gjort før og gispet. Samboeren lurte på hva som skjedde og spurte om jeg hadde sett en edderkopp eller noe, haha. Det er godt han kjenner til edderkoppfrykten min da, men jeg hadde heldigvis litt bedre nyheter å gi han enn at han måtte redde meg fra mammaedderkoppen jeg fortsatt lurer på om bor her inne. Jeg hadde fått tilbud om jobb! 

  Jeg gikk fra å si til samboeren at jeg ikke trodde jeg kom til å få jobben til å få jobben på en og samme morgen. Siden vi ikke hadde fått kontakt over telefonen tidligere i dag, skal jeg ringe daglig leder rundt klokka tre. Hun satt i et møte frem til da, men så frem til å høre fra meg. Jeg fikk beskjed etter intervjuet at jeg skulle få høre om jeg fikk jobben eller ikke på fredag, så når jeg fikk denne meldingen fire dager før tiden ble jeg skikkelig sjokkert.

  Søskenbarnet mitt flyttet til Tromsø for bare noen dager siden. Jeg håper hun blir der oppe etter sommeren også så vi får vært masse sammen. Mamma og pappa var kjempeglade på mine vegne og svigerfamilien virket glade for å få oss litt nærmere. 

  Nå ble det plutselig en helt annen sommer i vente. Vi må faktisk flytte på oss, si opp leiligheten, skaffe oss en annen plass å bo, skaffe oss bil og slutte i jobbene våre i Trondheim. Samboeren har allerede begynt å planlegge hvilke fag han skal ta opp på sonans i Tromsø så han kanskje kommer inn på skolen neste år. Dette er litt surrealistisk! 

   


   

 • Publisert: 19.06.2017, 13:23
 • Kategori: Utdanning
 • 0 kommentarer
 • Helt ferdig!

 • Publisert: 09.06.2017, 16:12
 • Kategori: Utdanning
 •  

  Da dere, var jeg helt ferdig på skolen. Tenk det? Jeg kommer ikke helt over dette selv. Jeg tror det kommer til å ta litt tid før jeg skjønner selv at jeg er ferdig utdannet barnevernspedagog. En utdanning jeg ser på som så utrolig viktig. Jeg håper jeg og resten av kullet mitt kommer til å gjøre store forskjeller for enkelte og gjerne flere i mange år fremover. 

  Jeg er glad og stolt av at jeg gikk mine tre år sammen med dem jeg gjorde. Jeg har kanskje ikke helt funnet min plass i gruppen, men jeg synes at mine medstudenter er en helt herlig gjeng. Jeg har troen på at vi skal komme langt med våre ønsker og ambisjoner i livet. 

  Jeg og samboeren hadde egentlig helt andre planer etter avslutningen på skolen i dag, men vi endret de ganske fort, haha. Vi stikker straks en tur ut til byen for å spise middag som en liten feiring for to. Jeg har nå kommet ut av kjolen og inn i min lette jumpsuit igjen. Utrolig deilig å få av seg finstasen altså, men det er likevel noe fint med å ha den på. Det er sykt varmt i Trondheim i dag, så vi har vel nesten vært litt for heldige med været. Det blir koselig utover kvelden da. Da skal jeg nyte solen for alt det er verdt sammen med medstudentene mine. I kveld dukes det for studentavslutning nemlig. Planen er å nyte solen i en av Trondheims mange parker også tar vi det bare derifra, enkelt og greit. 

  Håper dere har en strålende dag alle sammen!

   
   

 • Publisert: 09.06.2017, 16:12
 • Kategori: Utdanning
 • 6 kommentarer
 • Jeg er barnevernspedagog

 • Publisert: 06.06.2017, 16:56
 • Kategori: Utdanning
 •  

  Da, kjære dere, kommer det endelig en oppdatering fra meg. Jeg har dessverre ikke fått blogget noe tidligere, men bedre sent enn aldri. Jeg har som dere vet hatt muntlig høring/muntlig eksamen i dag og som dere ser fra tittelen kan jeg fra nå av kalle meg barnevernspedagog. Det er jo litt sykt, hvem skulle tro det liksom, hehe. 

  Jeg sitter å lurer på hvordan neste pensumliste blir og hvilke bøker jeg bør fokusere på. Jeg har metoder og teoretiske modeller plantet i hode. Jeg har ikke skjønt det enda, at jeg kan slippe litt på presset. Jeg er fortsatt i høy spenning. Jeg er faktisk barnevernspedagog dere, fy fillern! Disse tre årene på HiST og NTNU har gått så det suser. 

  Når det kommer til dagens muntlig høring, gikk jeg ut av rommet med en skuffelse. Det gikk ikke noe bra og det visste jeg selv. Jeg fikk et par spørsmål jeg ikke kunne svare på og den følelsen er verst når man sitter foran to personer som skal dømme deg. Jeg prøvde å vri samtaler over på noe jeg hadde mer peiling på, men det ble ikke akkurat tatt imot på noen god måte. Jeg sitter med en følelse av at jeg kan så mye, men så får jeg ikke vist det frem. Jeg fikk jo kjenne på det etter muntlig også, at jeg visste jo egentlig hva de spørsmålene jeg ikke kunne svare på handlet om. 

  Jeg får bare leve i viten om at jeg vet jeg kan mye mer enn det man klarer å få frem på 20 minutter også får jeg bare bruke det for alt det er verdt når jeg får meg jobb. Jeg håper jeg får meg jobb. Dere må bare dele dette innlegget for meg hvis dere vil, så folk der ute ser jeg er på utkikk, hehe. Jeg er åpen for det meste, men jeg vil så klart jobbe med noe relevant og samtidig få en stilling som forteller folk hva jeg er. For eksempel miljøterapeut eller enkelt og greit en barnevernspedagog. I barnehage, på skole, på institusjon, i rusomsorgen og i barnevernstjenesten er alle plasser jeg kunne tenke meg å jobbe. Så lenge jeg får brukt faget mitt tenker jeg. Så får jeg kanskje utrettet den forskjellen jeg så gjerne vil utrette og være til støtte og hjelp for noen. 

  Så hva skjer nå? Jeg er ferdig på skolen. Jeg har "sommerferie". Hva venter meg? Jeg har jo fortsatt jobb på butikken, men i det lange løp er det ikke nok. Jeg tror ikke jeg har mer enn litt over 30% stilling der og det er ikke nok for en person som er klar og kapabel til å jobbe 100%. Nå som jeg etterhvert mister stipendet mitt, må jeg skaffe meg mer penger på en eller annen måte. Jeg venter i spenning på hva livet vil by på..

   


  Følg bloggen på facebook: HER

 • Publisert: 06.06.2017, 16:56
 • Kategori: Utdanning
 • 8 kommentarer
 • Jeg tar kvelden

 • Publisert: 05.06.2017, 20:59
 • Kategori: Utdanning
 •  

  Dagen min i dag har vel egentlig vært fin, men samtidig så utrolig stressende. Det å ha muntlig eksamen liggende over alt jeg gjør er utrolig slitsomt, så nå gleder jeg meg bare til å bli ferdig. Økta mi på treningssenteret var heller ikke den beste, kun fordi jeg var så ufokusert. Alle tankene mine har gått til muntlig.

  Jeg har lest til eksamen, skrevet og notert og i tillegg blitt spurt av samboeren. Jeg vet ikke hva mer jeg kan gjøre, i all fall ikke nå, få timer før jeg skal i ilden. Jeg har lest det jeg har tilgjengelig av pensumlitteratur, jeg har notert og jeg har prøvd. Nå får det bare gå som det går. Jeg tror jeg må roe meg ned nå og bare si at det får bli sånn som det blir i morgen. Jeg tar kvelden også står jeg heller opp litt tidlig i morgen og leser over notatene mine en gang til.

  Jeg hater dette her. Jeg er så overbevist om at jeg ikke får det til i morgen og det irriterer meg. Jeg vet jo jeg kan masse, men med en gang jeg går over dørstokken og inn på et rom der det kun sitter et par mennesker som skal spørre meg om ting, får jeg helt hjerneteppe. Derfor liker jeg skriftlig eksamen så mye bedre. Jeg skulle så gjerne hatt den innstillingen som sa at det kom til å gå bra. Den innstillingen jeg hadde når jeg presterte å stresse ned, men nå er jeg så nære en avslutning at jeg vet ikke helt hvor jeg skal gjøre av meg. 

  Jeg klarer ikke slappe av og jeg klarer ikke gjøre noe med god samvittighet. Vi så en episode av GOT mens vi spiste middag istad og jeg klarte ikke nyte det en gang. Jeg tror bare jeg må si at nok er nok. Jeg har gjort det jeg føler jeg kan gjøre. Jeg får bare gå inn i dette med hode hevet og forhåpentligvis komme ut på samme måte, men med litt senkede skuldre. Jeg er i all fall ferdig første dagen og nå tror jeg faktisk det er greit. Jeg kommer meg ikke noe videre før jeg er ferdig med dette. 

  Ha en fin kveld alle sammen. Kos dere litt! 

   


  Følg bloggen på facebook: HER

 • Publisert: 05.06.2017, 20:59
 • Kategori: Utdanning
 • 0 kommentarer
 • Feire eller trøstespise?

 • Publisert: 02.06.2017, 17:21
 • Kategori: Utdanning
 •  

  God ettermiddag fine dere! 

  Det er ei middels blid jente som skriver til dere nå. Det er 2.juni og fristen for sensuren til bacheloroppgaven gikk ut i dag. En oppgave jeg har brukt mange uker og timer på. En oppgave som er helt min egen og som jeg kunne si jeg var stolt av når jeg leverte den. I dag fikk jeg svar.

  Jeg fikk ikke det svaret jeg ville ha. Derfor er jeg litt "furt" akkurat nå og må bare tillate meg selv å kjenne litt på den at det ikke gikk helt som jeg ville. Ikke får vi begrunnelse for karakteren heller, det bare står et resultat der og det er det. Sånn har det forsåvidt vært helt siden jeg startet på HiST og NTNU. Man må søke om å få begrunnelse for karakterene sine. Det skal jeg så klart gjøre nå også om jeg får den muligheten. Det er veldig kjedelig å sitte med en følelse av at man fikk en karakter man ikke ville ha, så har men ikke begrunnelse for karakteren man fikk.

  Likevel, så bestod jeg. Det var ikke sånn at jeg strøk og jeg har derfor fortsatt muligheten til å gå opp til muntlig eksamen på tirsdag. Jeg trodde jo ikke jeg kom til å stryke, men jeg trodde jeg kom til å få en bedre karakter enn jeg gjorde. Jeg blir fortsatt og uansett barnevernspedagog tho. 

  Jeg har derfor litt å være glad for og litt å være "furt" for akkurat nå. Glad for at jeg bestod, men jeg skulle gjerne bestått litt bedre, hehe. Siden jeg skal ha folk over i leiligheten i kveld på et lite pizza-party tenkte jeg at jeg skulle både feire og trøstespise litt. Bacheloroppgaven min kommer ikke til å være et samtaleemne, men jeg får ta et pizzastykke for at jeg ikke fikk det helt som jeg ville og to pizzastykker for at jeg besto. 

  Karakterer er en ting. Det man gjør og klarer på skolebenken. Jeg tenker at en annen ting er jobben man gjør i praksis. Jeg har aldri vært superflink på skolen, men jeg føler jeg er god når det kommer til det praktiske. Et "problem" jeg tror mange har. Ikke at det er et problem heller egentlig. Det er jo den praktiske jobben som er viktigst, men man skal så klart også ha en forståelse for faget sitt. 

  Ønsker dere en fin kveld alle sammen! 

   


  Følg bloggen på facebook: HER

 • Publisert: 02.06.2017, 17:21
 • Kategori: Utdanning
 • 4 kommentarer
 • Jeg trenger litt flaks

 • Publisert: 30.05.2017, 14:49
 • Kategori: Utdanning
 •  

  Okei, folkens. Klokka er halv tre i skrivende stund. Jeg har stått opp, fått i meg frokost, gjennomført dagens treningsøkt, dusja, dagdrømt en liten periode og nå er jeg klar for det jeg egentlig skal bruke tiden på, nemlig eksamen. Litt lesing må til. Jeg tror aldri jeg kommer til å føle meg klar for en eksamen noen gang i mitt liv, i all fall ikke en muntlig høring. 

  Bacheloroppgaven er levert, men den teller kun en tredjedel av karakteren, irriterende som det er. Ti uker har jeg brukt på bacheloroppgaven også skal jeg bruke de resterende tre ukene på å lese pensum. Så mye pensum at jeg ikke kommer gjennom alt. Logisk! Når det kommer til høringen, får jeg forskjellig informasjon hele tiden. Det siste er at det er kun pensumlitteraturen som skal være tema, altså ikke bacheloroppgaven i det hele tatt. Kanskje kun som en innledning. Så situasjonen er dermed slik: Jeg skal lese i tre uker på pensum jeg ikke rekker gjennom for å bli hørt i den litteraturen i ca 25 minutter, bacheloroppgaven teller kun en tredjedel av en samlet karakter og høringen er den som veier mest. I mitt hode blir det helt feil og jeg må personlig si jeg blir litt "furt" på grunn av det. Det er faktisk skikkelig demotiverende.

  Men det er nå sånn det er. I all fall for oss og i år. Det kan jo hende de endrer på den måten å gjøre det på etterhvert, men det har jeg ikke noe svar på. Jeg må bare prøve å gjøre det beste ut av det. Gamble på hva jeg tror kan være viktig å lese. Lese litt av hvert. Få en liten innføring i flere typer tema. Jeg vet ikke jeg, haha. Jeg må bare prøve så godt jeg kan. Så trenger jeg kanskje litt flaks..

  Wish me all the luck! 

   


   

 • Publisert: 30.05.2017, 14:49
 • Kategori: Utdanning
 • 2 kommentarer
 • Trodde ikke jeg kom til å gjøre dette

 • Publisert: 17.05.2017, 21:11
 • Kategori: Utdanning

 • Der fikk dere et skikkelig ckickbait på kvelden, men det er i all fall et reelt et da. Slapp av, jeg har verken tatt abort eller sluttet på skolen, selv om det forsåvidt har litt å gjøre med utdanningen min.

  Jeg er straks ferdig utdannet barnevernspedagog og som dere vet så sliter jeg med å få meg jobb. Så har jeg vært litt sta og ikke hatt noe særlig lyst til å bevege meg utenfor Trondheim noe som kan begrense sjansene mine litt i og med at det tydeligvis er veldig vanskelig å få seg jobb her i byen. Så har jeg holdt meg mye til Trondheim fordi jeg har samboeren min her og han har både jobb og skole han også. Jeg kan jo ikke bare flytte fra han liksom. Det vil jeg jo ikke heller. 

  Men så kikket jeg litt på det store Internett i dag. Samboeren vil inn på fysioterapiutdanningen og snittet i Trondheim er høyt pluss at linjen har enorme mengder søkere. Samboeren min driver å tar opp fag nå så han får et høyere snitt han kan konkurrere seg inn med. Likevel er nok snittet hans litt lavt enda. Men så har det seg sånn at han kan få et høyere snitt om han gjør det bra på de eksamenene han har nå fremover. Så jeg gikk inn på siden til fysioterapiutdanningen i Tromsø og så at snittet var lavere for de som kommer fra nord-Norge. Spørs om det kanskje er et salgstriks for at nordlendingene ikke skal flytte derifra. Uansett, han har både barne- og ungdomsskoleårene sine fra nord-Norge, videregående opplæring fra nord-Norge og begge foreldrene sine i nord-Norge. I tillegg har han bodd der fra han ble født til han flyttet ned til Trondheim for to år siden. 

  Poenget er som så. Vi ordnet med Tromsø som førsteprioritet på hans liste over utdanninger han har søkt på via samordna opptak. Jeg har dermed fått et litt annet område å søke jobber på, så jeg har vært innom nav sine nettsider å funnet ut at det finnes noen relevante stillinger for meg der oppe. Ikke nødvendigvis som barnevernspedagog helt enda, men iallfall relevant med tanke på at det er arbeid med barn og unge. Jeg har derfor sendt min første søknad til Tromsø i dag og det trodde jeg virkelig ikke jeg kom til å gjøre, haha. Men nå er det gjort, så det blir spennende å høre hva de har å si. Jeg har jo høyere utdanning enn det de søker etter, så det kan jo hende jeg ikke får den på grunn av det, men likevel verdt et forsøk. Kanskje det blir nordlending av meg etterhvert? Ikke hat meg for det mamma..
     Følg meg på facebook HER!

 • Publisert: 17.05.2017, 21:11
 • Kategori: Utdanning
 • 2 kommentarer
 • Jeg skulle redde verden

 • Publisert: 13.05.2017, 09:16
 • Kategori: Utdanning
 • Når jeg skulle begynne på barnevernspedagogikklinja hadde jeg, som sikkert utrolig mange andre, sett alle artiklene som lå ute om alt det gale barnevernet gjør. Barnevernet ødelegger, barnevernet gjør feil, barnevernet skulle ikke fantes, osv, osv.

  Jeg hadde et helt annet blikk på barnevernet og hva barnevernet faktisk gjør før jeg begynte på skolen og skulle bli barnevernspedagog. Personlig har jeg også fått kritikk for at jeg valgte å bli barnevernspedagog. Jeg fikk blant annet høre at jeg ikke kom til å klare å ta vare på barn fordi jeg ikke klarte å ta vare på meg selv. Jeg fikk også høre at siden jeg ikke har egne barn, vil jeg ikke klare å ta vare på andres. 

  Når jeg valgte å bli barnevernspedagog skulle jeg "redde verden". Jeg gikk med innstillingen om at jeg ville opp i ledelsen og gjøre barnevernet så utrolig mye bedre. Jeg hadde jo lest at det ikke var noe bra. Jeg har alltid vært overbevist om at Norge trenger barnevernet, men siden jeg trodde det ikke var noe bra, skulle i all fall jeg være en av de som gjorde jobben riktig. Tok de rette valgene. Så hver enkelt familie og hvert enkelt barn. 

  Så begynte jeg på skolen og jeg innså at jeg måtte jekke meg ned. Jeg fikk en innføring i hvordan ting egentlig fungerer. Å jobbe i barnevernet er ikke en dans på roser. I det brevet jeg skreiv til meg selv for tre år siden (dere kan lese det HER) skreiv jeg også at jeg ville forbedre barnevernet. Lite visste jeg om hva som aller oftest foregikk.

  Det er to sider av en sak. Jeg sier ikke at barnevernet aldri gjør feil, for det skjer også. Likevel har jeg fått mer og mer forståelse for mange av valgene barnevernet tar. Jeg kommer sikkert til å få masse pepper for dette her. Jeg vet det er mange der ute med store og sterke fordommer mot barnevernet. Likevel er det mange som ikke helt vet hva barnevernet gjør og som tror det eneste som skjer er fratakelse av barna. 

  Visste du at...

  ... de aller fleste barn og familier som er under barnevernet, er der av frivillig årsak?

  ... foreldre og foresatte er den største gruppen som melder inn bekymringsmelding til barnevernet? 

  ... de aller fleste som er under barnevernet får hjelpetiltak? Det er altså ikke slik at alle barna blir flyttet. 

  Jeg tror.. og jeg legger vekt på TROR, fordi jeg skal ikke være en bastant person over et tastatur som legger alle over en kam og sier at folk er redde for barnevernet. MEN, jeg tror mange er redde og med mediabildet barnevernet får på seg innimellom så skjønner jeg det godt. Likevel tror jeg barnevernet må vise seg mer frem. De bør blant annet besøke skolene rundt omkring å fortelle hva det er de egentlig driver med. De må fortelle hva de kan hjelpe til med og grunnen til at de finnes. 

  Jeg vet ikke helt hvor jeg skal hen med dette innlegget lenger. Jeg har bare følt litt på den "redde verden"-tanken jeg hadde før jeg begynte på å skolen å skulle bli barnevernspedagog. Jeg tviler sterkt på at jeg var den eneste i klassen som tenkte sånn. Hovedgrunnen til at jeg begynte på barnevernspedagogikklinja er i all fall fortsatt den samme og grunnlaget for det er at jeg forsatt vil være til støtte og hjelp for de barn, unge, foreldre og familier som ikke har det like greit. 
   


   

 • Publisert: 13.05.2017, 09:16
 • Kategori: Utdanning
 • 0 kommentarer
 • Brev til meg selv for tre år siden

 • Publisert: 12.05.2017, 18:00
 • Kategori: Utdanning
 • God kveld! 

  På det siste basisgruppemøtet vi hadde i dag fikk alle medlemmene tildelt en konvolutt. Denne konvolutten inneholder blant annet et brev vi skreiv til oss selv når vi begynte på barnevernspedagogikklinja. På et av de første basisgruppemøtene vi hadde skreiv vi dette brevet. I tillegg laget vi tidslinje fra vi ble født til vi begynte på det de da kalte for HiST. Nå heter det jo NTNU det også. Greit å få både høgskoleutdanning og universitetsutdanning på en bachelorgrad da, hehe. 

  Dette brevet tenkte jeg uansett jeg skulle dele med dere. Hva tenkte jeg når jeg begynte på barnevernspedagogikklinja? Hva slags forventninger og håp hadde jeg? Hva drømte jeg om? Hva slags forhold var viktige for meg? Dette var spørsmål vi fikk og spørsmål vi skulle svare på i dette brevet. Jeg tenker jeg bare skriver spørsmålene jeg fikk og hva jeg svarte på dem.

  Hvorfor vil jeg bli barnevernspedagog?

  "For å hjelpe, støtte og forbedre barnevernet".

  Hva er drømmejobben?

  "Å virkelig gjøre en forbedring for noen".

  Hvilke forventninger har jeg til de kommende tre årene?

  "Håper årene blir interessante og morsomme, minnerike. Håper jeg får mange venner. Håper jeg er motivert til å fullføre". 

  Andre forhold som er viktige for meg akkurat nå. 

  "Andrè Larsen Johansen er mitt desidert viktigste forhold nå!"

  I tillegg skreiv jeg:

  "Veldig skummelt å starte på skolen i ukjent by, med ukjente mennesker, osv. Andrè støttet meg kjempegodt under mitt lille sammenbrudd igår".

  "Håper jeg er barnevernspedagog når jeg leser dette neste gang".

  Til slutt skreiv jeg:

  "Beklager til meg selv for dårlig håndskrift".

  Jeg må le litt, haha. Jeg hadde sykt dårlig håndskrift i det brevet da, men man skjønner hva som står, så det får bare være. Det er litt gøy å lese dette brevet tre år etter at jeg skreiv det. Bare det at det har gått tre år siden jeg skreiv det er helt merkelig. Tiden har gått så fort. Det er spennende å se hva slags tanker jeg hadde da, ovenfor hva slags tanker jeg har nå. De er ikke så veldig forskjellige da, men jeg har nok fått litt andre synspunkt på de samme tankene. 

  Nå står jeg her med ferdig bacheloroppgave og det er bare muntlig som står mellom meg og graden min!
      

 • Publisert: 12.05.2017, 18:00
 • Kategori: Utdanning
 • 0 kommentarer
 • Bacheloroppgaven er levert

 • Publisert: 08.05.2017, 12:25
 • Kategori: Utdanning
 •  

  Da var dagen her. 8.mai.2017 ble dagen jeg gikk inn for å levere bacheloroppgaven min. Snart ti uker har gått siden bachelorperioden begynte. Time etter time har jeg sitti å skrevet. Jeg har skrevet på skolen, hjemme, på biblioteket, hjemme hos pappa, hjemme hos mamma. Ja, litt overalt. Kom jeg på noe i farta, skreiv jeg det ned så jeg husket å ta det med i oppgaven. Det har vært ti uker hvor en stor oppgave har hengt over hele tiden. Uansett hva jeg har gjort har den alltid vært med meg. I dag har jeg levert og kan slippe den litt av skuldrene. Den skal presenteres og besvares i muntlig høring, men selve skrivingen er ferdig. Oppgaven er ferdig. 

  Det føles godt, men samtidig ikke så godt som jeg tenkte det skulle føles. Jeg er jo kjempeglad for at jeg har kommet meg så langt og faktisk ferdigstilt en bacheloroppgave, men likevel er jeg ikke helt i ekstase, hehe. Jeg tror nok det er av den enkle grunnen at jeg ikke er ferdig enda. Jeg har fortsatt en muntlig høring å jobbe frem mot, så jeg kan ikke slappe helt av enda. I tillegg er ikke oppgaven verdt like mye som den muntlige høringen og jeg tror kanskje det setter en demper på gleden av å endelig levere. 

  Likevel er jeg en glad student i dag. Jeg har levert noe jeg ene og alene har jobbet med. Det en min oppgave. Mitt produkt. Det er en oppgave jeg er stolt av å kalle min, uansett hva sensorene måtte synes om den. Det er en oppgave med fokus på noe jeg synes er viktig å sette lys på. Det er en oppgave som representerer tre år på høgskole og universitet og det er jeg stolt av å ha klart. 

   
   

 • Publisert: 08.05.2017, 12:25
 • Kategori: Utdanning
 • 2 kommentarer
 • Søk folkehøgskole!

 • Publisert: 06.05.2017, 13:20
 • Kategori: Utdanning
 • I år som i fjor må jeg bare slå et slag for folkehøgskolene. Jeg gikk selv på folkehøgskole og det er et av de beste årene jeg har hatt. Jeg fikk være med på og oppleve så mye. Jeg gikk hestesportlinjen på Åsane folkehøgskole i Bergen. Jeg valgte Bergen rett og slett fordi jeg ikke hadde vært i Bergen før og jeg ville oppleve en ny plass og en ny by. 

  Bergen er et savn. Det kan regne så mye som det vil der, men byen er skikkelig koselig og jeg trivdes godt. Skolen jeg gikk på er et lite stykke unna byen, men det var null problem å komme seg bort med buss. 

  Er du usikker på hva du skal gjøre neste skoleår? Er du litt lei karakterer og press? Ønsker du mer eller mindre et friår med fokus på akkurat det du liker? Vil du komme deg litt bort og oppleve nye plasser i landet? Vil du dyrke en ny eller gammel hobby? Ønsker du å treffe mange andre mennesker som er ute etter det samme? 

  SØK folkehøgskole!

  Man får så mye ut av det. Eller, det kommer så klart an på hva man personlig gjør ut av et slikt år, men likevel. Åsane var flinke til å bruke Bergen by. Vi var ute på turer relativt ofte. De var ivrige etter å vise oss det kulturelle livet og vi var blant annet på flere teaterforestillinger. Vi var også i byen for å bli kjent. Vi var så klart å besøkte noen av de syv fjellene. De aller aller fleste lærerne var utrolig gode, morsomme og flinke lærere. Jeg tror kanskje det har litt å gjøre med at lærerne også fikk jobbe med sine hobbyer gjennom linjene. Så har vi husmor da. Jeg tror ikke husmor fra vårt kull jobber der lenger, men om dere treffer på henne er dere heldige. Fy flate for en bra dame! 

  Åsane folkehøgskole har endret seg litt siden jeg gikk der. De har blant annet byttet ut noen linjer. Opplegg rundt de forskjellige linjene har sikkert også endret seg litt. Jeg kan bare snakke ut i fra mine egne erfaringer fra når jeg gikk på Åsane. 

  Når jeg gikk på Åsane hadde alle linjene en studietur til utlandet. Klassen min var i USA i to og en halv uke. Lengden på reisen og reisemålene var forskjellige og kommer veldig an på linjen man går.

  Klassen min fikk velge om vi ville jobbe med trav eller sprang/dressur. Jeg trives bedre i helt vanlige staller med tilknytning til ridehall, så sprang og dressur ble valget mitt. Jeg fikk etter ganske kort tid min "egen" hest. Ikke min så klart, men min egen yndling, hehe. Jeg var så bestemt på at jeg ville ha med meg han når jeg sluttet på skolen, men så enkelt er det jo ikke. 

  En vanlig dag på Åsane starter med frokost og morgensamling. Etter morgensamlingen har stort sett de forskjellige linjene hvert sitt opplegg, men noen ganger hadde vi valgfag. Valgfag er et slags tilleggsfag der man holder på med noe annet. Åsane hadde mange spennende og morsomme fag og jeg valgte musikal og teddybjørnverksted. Brumme heter den store teddybjørnen jeg lagde og den står hos mamma, hehe. I tillegg til fag har vi også mange elevkvelder på skolen. Hver klasse skulle blant annet arrangere en elevkveld hver. Den første elevkvelden var det lærerne som arrangerte. 

  Det som er greit med folkehøgskolene vi har, er at det ikke er noen form for søkefrist. Fristen for å søke andre typer skoler i Norge er jo gått ut nå, men når det kommer til folkehøgskole er det mer et "førstemann til mølla"-prinsipp. Er det full kommer man ikke inn. Er det ledige plasser, så kommer man inn også etter skolestart. 

  Hjemmesiden til Åsane folkehøgskole finner dere HER og hjemmesiden der dere har tilgang til alle folkehøgskolene i landet finner dere HER!

  Spør meg gjerne om dere lurer på noe mer!
   

 • Publisert: 06.05.2017, 13:20
 • Kategori: Utdanning
 • 0 kommentarer
 • Jeg har bestemt meg for å levere

 • Publisert: 06.05.2017, 09:00
 • Kategori: Utdanning
 • Nå har jeg holdt på med bacheloroppgaven min i mange uker. Jeg føler meg liksom så ferdig som jeg kan bli. Likevel har jeg fått muligheten til en litt sen veiledning på mandag, så jeg har lagt en plan. Jeg drar på veiledning, får noen siste tips fra veilederen min, gjør det jeg føler må gjøres i forbindelse med oppgaven på skolen og leverer samme dag. Bacheloroppgaven må leveres i tre eksemplarer på servicesenteret, så da leverer jeg like godt når jeg først er der.

  Jeg tror jeg har bestemt meg nå. Jeg leser gjennom oppgaven igjen og igjen, men gjør ikke annet enn å rettskrive litt og finjustere på noen setninger. Jeg kommer ikke lenger. I tillegg er jeg redd for å redigere på noe som sensorene syns er bra. Jeg er heldig som fikk siste veiledningstime til tross for at den ble litt sen. Det er ene og alene min feil. Om jeg får noen tips helt på slutten så kan jeg fint putte inn dem på mandag. Noen store endringer blir det nok ikke nå uansett, men mindre jeg har gjort noe helt feil. 

  Dette er litt skummelt. Det er snakk om bacheloroppgaven. Samtidig blir det godt å legge bort den oppgaven nå, og forberede seg til muntlig. Jeg er ikke særlig motivert, men jeg må bare pushe meg gjennom den siste biten nå.

  Nå ble det jo sånn at jeg ikke fikk den jobben jeg hadde to intervjuer på. Fremtiden min ble plutselig litt usikker igjen. Jeg visste jo at sjansen var der for at jeg ikke fikk jobben, men jeg hadde egentlig troen på at det skulle gå veien. Jeg har jo èn jobb da, og trives jo greit der, den er bare litt urelevant og stillingsprosenten er altfor lav. Jeg klarer meg ikke med den jobben alene om jeg til høster står uten stipend. Jeg har tenkt på denne perioden lenge. Jeg visste jo den ville komme. Perioden der jeg er ferdig med bachelorgraden min og må bestemme meg for hva jeg vil gjøre videre. Nå har jeg jo begynt å søke jobb, men om jeg ikke får det, må jeg jo finne på noe annet. Det er ikke særlig populært med hull i cven heller. Spennende, men også stressende og frustrerende tider. 

  Det er jammen ikke lenge siden jeg sto midt i Trondheim som førsteårsstudent. Tre år går så utrolig fort!
   


   

 • Publisert: 06.05.2017, 09:00
 • Kategori: Utdanning
 • 0 kommentarer
 • Ferdig med bacheloroppgaven?

 • Publisert: 21.04.2017, 16:21
 • Kategori: Utdanning

 • Jeg sitter her å klør meg lett i hode og lurer rett og slett på om jeg er ferdig med bacheloroppgaven. Selve oppgaven altså. Jeg har igjen å lage forsiden og innholdsfortegnelsen. Jeg har egentlig ikke ord nok til å ta med flere teorier eller drøfte så veldig mye mer. Tenk om jeg er ferdig?! Dette er jo kjempeskummelt. Det hadde jo vært enda skumlere om det var denne oppgaven som skulle avgjøre sluttkarakteren min, men det er det jo ikke. Likevel er det litt skremmende å tenke på at jeg skal levere en bacheloroppgave om kort tid. En oppgave jeg har sittet med i mange timer til sammen. En oppgave som er ene og alene min. Men samtidig en oppgave som sensorer skal se på, vurdere og dømme. Kommer de til å like det jeg har skrevet? Kommer de til å være enige? Uenige? Kommer de til å synes oppsettet på oppgaven min er bra nok. Gjentar jeg meg selv altfor mange ganger? Er oppgaven bred nok? Er den for spisset? Er oppgaven for kort?

  Det er mange slike spørsmål som sitter i hode mitt nå, men det er også enkelte spørsmål jeg ikke kommer til å få noe særlig svar på før etter at sensorene har lest og gitt meg tilbakemelding. Jeg har en veiledning igjen da. Jeg lurer på om jeg får til å ta den. Jeg håper det. Det hadde vært greit å få gitt veilederen min hele oppgaven så ho kunne tatt en rask titt på oppsettet. Ho er så flink på området jeg driver å skriver om og kjempegod på tilbakemeldinger og liknende. Sånne lærere skulle vi nok hatt enda flere av. 

  Bacheloroppgaven har jeg hatt hengene over meg i mange uker nå og det er ikke så lenge til den skal leveres. To uker og seks dager til den skal være inne og akkurat tre uker til den skal presenteres foran en mindre gruppe. Om jeg skulle si meg ferdig etter småpirket som er igjen kommer jeg nok ikke til å tørre å levere den med en gang. Jeg er en sånn person som er redd for å komme på ting jeg skulle hatt med i oppgaven etter at jeg har levert den. Samtidig kan jeg finne på å overtenke og endre på noe som egentlig er bra. Jeg kommer nok ikke til å levere den med en gang. Jeg må lese gjennom den noen ganger til i all fall, hehe. 

  Jeg ligger i skrivende stund på nøyaktig 9100 ord av maks 10 000. Da har jeg telt med alle ordene i oppgaven. Jeg har 24 sider med oppgave. Det er ganske masse greier det. Det blir noen ord til med tanke på småpirket jeg har igjen. Det er ikke alle ordene som teller på maksbeløpet, så jeg er godt innenfor enda. 

  Phuu, gleder meg til å slippe bacheloroppgaven av skuldrene!
   


   

 • Publisert: 21.04.2017, 16:21
 • Kategori: Utdanning
 • 0 kommentarer
 • And I`m at it once again

 • Publisert: 18.04.2017, 20:05
 • Kategori: Utdanning

 • Da har jeg sittet å fått gjort en smule effektivt arbeid her hjemme. Ikke så mye, men litt, haha. Har i all fall fått kommet igang med skriving igjen og oppdatert almanakken min så den ser ut som den skal. Greit å vite når jeg skal være hvor! 

  Jeg har en maskin med klær som er ferdig, det skal jeg straks henge opp. Ellers har jeg fått lest gjennom bacheloroppgaven min så langt, rettskrevet litt og skrevet litt med på konklusjonen min. Når man har kommet så langt at man har begynt på konklusjon, begynner man å nærme seg en avslutning. Men jeg har litt igjen. Skal blant annet sette inn forside, skrive litt om metode og lage innholdsfortegnelse. Så lurer jeg jo fortsatt på om oppgaven ser bra ut sånn helhetlig og om jeg har fått det på papiret som sensorene vil ha. Jeg er veldig skeptisk! 

  Jeg merker at det er litt vanskelig å skrive bachelor når jeg samtidig drifter en blogg. Her kan jeg skrive så fritt og greit. Jeg kan skrive på samme måte som jeg snakker på en måte. Litt folkelig og laid back om dere skjønner. Plutselig så tar jeg meg selv i å gjøre det på bacheloroppgaven også, og jeg tror nok ikke det er akkurat det sensorene ser etter i en rent teoretisk og litterær oppgave, haha. Det er nok litt derfor jeg sliter litt med de delene som kanskje er de letteste for noen andre. 

  Jeg har i all fall kommet igang igjen, men når jeg tidligere her oppdaterte almanakken min så jeg hvor fort tiden egentlig har gått. Det er under en måned til oppgaven skal leveres og før den tid skal jeg på enda en tur som sikkert ikke kommer til å inneholde mye skriving. Den blir ikke så lang da, men jeg skal nedover til mamma en tur og i en konfirmasjon. Jeg er ikke i tvil om at jeg skal bli ferdig, for jeg er jo nesten i mål (tror jeg), men det er noe med en deadline man skal forholde seg til likevel. I tillegg til at oppgaven skal leveres, skal den også presenteres, så det kan jo bli spennende.. Gud som jeg skulle ønske dette var slutten på studiet. Det hadde passet bra! 

  Jeg har sittet her med viaplay klar på skjermen som motivasjon for arbeidet jeg skulle gjøre i dag. Det har nemlig kommet ut episoder av "Prison break: Sequel" og jeg er skikkelig gira. Jeg har sett "Prison break"-sesongene to ganger og ble i ekstase når jeg hørte de skulle komme med nye episoder. Så det har vært motivasjonen min i dag. Jeg skal unne meg en episode eller to når jeg har vært flink å henge opp de våte klærne som ligger i maskinen.

  Ha en fin tirsdags kveld dere!

 • Publisert: 18.04.2017, 20:05
 • Kategori: Utdanning
 • 5 kommentarer
 • Jobbintervju

 • Publisert: 04.04.2017, 12:45
 • Kategori: Utdanning
 •  

  I dag satt jeg litt fast i et dilemma. Jeg måtte velge mellom jobbintervju og gruppeveiledning på skolen. Jeg gikk for jobbintervjuet. Jeg måtte nesten det. Snart er jeg ferdig utdannet barnevernspedagog og om jeg ikke får jobb blir det mer skole. Jeg vil jo egentlig jobbe litt nå, så det måtte bare bli sånn. 

  Jeg var på intervju på en liten privatbarnehage. Lederen der tok meg veldig godt i mot og var utrolig hyggelig. Jeg fikk også en omvisning på barnehagen etter et fint intervju. Jeg fikk en masse spørsmål, logisk nok. Det er jo sånn det skal være. Jeg fikk høre hvordan de har det i akkurat den barnehagen, hvordan de jobber, hva slags verdier de har og liknende. 

  Det som er litt morsomt er at jeg har prestert å miste stillingsannonsen, så jeg har ikke så mye informasjon om stillingen lenger, haha. Men møtet var veldig fint og jeg fikk et fint førsteinntrykk. 

  De skulle ta kontakt med meg etter påsken, så jeg får bare håpe at dette går veien. Spennende tider i vente når man kan begynne å søke etter jobb! 


   

  Ønsker dere en super tirsdag alle sammen! 

 • Publisert: 04.04.2017, 12:45
 • Kategori: Utdanning
 • 2 kommentarer
 • Skrivesperre?

 • Publisert: 29.03.2017, 14:39
 • Kategori: Utdanning

 • Da sitter jeg sånn delvis i skrivesperre. Jeg føler jeg grovt sett er ferdig med teoridelen i oppgaven min. Altså det grove, ikke finpussen. Jeg skal helt sikkert ta med en del mer og ikke minst kutte ned på noe og se over setningsoppbyggingen min åsånn. Sånne ting som har med finpuss på en oppgave å gjøre egentlig.

  Det jeg sitter å lurer på nå da, er hvordan jeg skal komme i gang på drøftingsdelen. Jeg har jo en liten disposisjon på det punktet også og kan vel egentlig bare begynne, men drøftingen føler jeg er det vanskeligste med oppgaven. I drøftingsdelen skal man, sagt på en enkel måte, diskutere med seg selv sett i lys av teorien man har skrevet. Når jeg skreiv det nå så hørtes det liksom så enkelt ut, haha, men det er litt vanskelig. Man må tenke en god del, lese over teoridelen mange ganger, finne relevante kilder, se for og imot, osv. Det er mer jobb med drøftingsdelen enn med det andre som skal være i oppgaven. 

  Så derfor sliter jeg litt med å komme igang igjen nå. Jeg vil jo så gjerne gjøre det riktig og bra. Jeg visste jo det ville komme perioder der det å jobbe med oppgaven ikke ville være liksom morsomt og spennende. Dette er sikkert en sånn periode. Jeg må bare komme igang, så vet jeg jo det går lettere etterhvert. Jeg har jo Londonturen som motivasjon da. Selv om jeg har tid til å skrive etter turen også, hadde det vært godt å et godt utgangspunkt å jobbe videre med når jeg kommer hjem igjen. 


   

  I skrivende stund ligger jeg på 6569 ord av maks 10000. Jeg har litt igjen å skrive på metode, ellers har jeg drøftingsdelen som jeg vet tar en del ord. Som sagt kommer jeg nok til å skrive både til og fra på teoridelen også. Til slutt må jeg jo ha en konklusjon og kommer til å smette inn litt kritisk refleksjon der også. Jeg er godt over halvveis da og når jeg kommer igang med drøftingen går det nok fort oppover.

  Det har gått tre og en halv uke siden vi startet og om seks og en halv uke skal bacheloroppgaven leveres og presenteres. Jeg ligger med andre ord godt an til å bli ferdig og stresser foreløpig ikke med det. Det jeg tenker mer på er at vi skal ha en muntlig høring i juni som går på pensum jeg skulle lest mer på. Blir vel litt tid til det etterhvert. Får fokusere på bacheloroppgaven først tror jeg og ta muntlig etterpå. 

  Nå kommer lillesøster om ikke altfor lang tid. Spørs om jeg rekker å skrive noe særlig mer i dag. Blir en liten skrivepause nå i all fall, så får jeg henta meg inn igjen. Føler jeg har holdt fokus litt bedre her oppe i all fall og har jo noen dager igjen, så satser på at jeg kommer enda et stykke lenger de neste dagene. 

 • Publisert: 29.03.2017, 14:39
 • Kategori: Utdanning
 • 2 kommentarer
 • Hvorfor seksuelle overgrep?

 • Publisert: 15.03.2017, 14:23
 • Kategori: Utdanning
 • Hvorfor skulle jeg velge å skrive om noe som er så fælt, noe så stygt, noe så unødvendig og slemt? Nettopp derfor! Etterhvert som jeg kommer videre på oppgaven min, etterhvert som jeg må sette ord på hvorfor jeg velger å skrive om denne tematikken og etterhvert som jeg leser bøkene jeg har lest før om igjen, får jeg bare mer og mer lyst til å snakke om dette tema. 

  Jeg brenner mer og mer for å øke kunnskapsnivået til alle der ute når det kommer til denne tematikken. Spesielt barn og unge, men også fagpersoner. Jeg sier ikke jeg kan alt selv altså, tvert imot, men jeg setter meg i all fall inn i det. Seksuelle overgrep har vært et viktig tema for meg gjennom hele bacheloren, så det var ikke noe vanskelig for meg å velge tema når denne avsluttende perioden kom. 

  Jeg som kommende barnevernspedagog må være en av de som tør å se at dette skjer. Jeg må tørre å spørre og jeg må tørre å være direkte. Jeg kan ikke skyve det under en stol og nekte å tro på noe som helt klart skjer hyppigere enn vi skulle tro. Så klart vil man ikke at dette skal skje, men når det skjer likevel må vi tørre å gjøre noe med situasjonen. Barn og unge har mange forskjellige måter å reagere på etter seksuelle overgrep og jeg tør nesten ikke tenke tanken på hvor mange som har fått diagnoser og liknende hengende over seg fordi ingen turte eller husket å spørre dem om det som kanskje var grunnen til reaksjonene. 

  Jeg har nevnt det tidligere, men jeg sier det igjen. Kunnskapsheving folkens! Fra start til slutt. Få det inn i barnehagen, få det i mye større grad inn i skolen, få det inn i fagpersoners utdanning. Dette er så sykt viktig. Det er viktig at barna vet hva som er riktig og galt når det kommer til dette. Med kunnskapsheving får de den informasjonen de trenger og i større grad mulighet til å si ifra at noe har skjedd. Små barn klarer ikke alltid selv å formulere logiske og sammenhengende fortellinger, hvordan skal de da få fortalt? Jo lenger barn og unge blir sittende med sine fortellinger, jo større blir ofte skammen og skyldfølelsen. Hemmeligheten blir enda mer hemmelig. 

  Hjelp meg videre i kampen for kunnskapsheving!
  Kan anbefale bøkene: "si det til noen - en bok om seksuelle overgrep mot barn og unge" av Margrete Wiede Aasland og "seksuelle overgrep mot barn - traumebevisst tilnærming" av Siri Søftestad og Inger Lise Andersen. Bok nummer to er litt nyere, men begge er veldig gode. De sier en del av de samme tingene, men for min del er de gull verdt begge to når det kommer til oppgaven min. Gode tips om dere vil lese dere opp litt. Bøkene er lettleste.

 • Publisert: 15.03.2017, 14:23
 • Kategori: Utdanning
 • 4 kommentarer
 • Hjemmekontor

 • Publisert: 08.03.2017, 20:07
 • Kategori: Utdanning

 • Idag som igår var jeg hjemme å jobbet. Jeg jobber fint hjemme om jeg bestemmer meg for det og i dag gikk det over forventning. Jeg er jo faktisk ikke den eneste studenten i hus, sånn egentlig. Samboeren tar jo opp fag så han har også en del å gjøre. Nå som jeg har begynt på min bacheloroppgave må jeg faktisk sette meg ned å jobbe. Så i dag tok vi tak og bestemte oss for å jobbe skikkelig etter treningsøkta vår. Planen var egentlig å sette seg på biblioteket, men vi ble hjemme istedenfor. Nå fikk vi virkelig prøvd ut det også og det fungerte bare vi satte oss inn for det. 

  Vi gikk for samme stil som på skolen min. Jobbet effektivt i tre kvartet og tok et kvarter pause. De tre kvarterene med effektivt arbeid betyr null telefon og null facebook og andre sosiale medier. De tre kvarterene gikk likevel ganske fort. Vi kjørte dette etter trening i tre etapper før vi måtte lage middag. Samboeren skulle på jobb i kveld, så vi tok studiene mellom slagene. Jeg er glad det fungerte godt å sitte hjemme. Jeg har jo egentlig alt jeg trenger her også trives jeg relativt godt med å sitte her å jobbe. 

   

  Jeg har kommet godt i gang med oppgavens disposisjon. Ellers kommer jeg nok ikke så mye lenger på oppgaven enda. Jeg er nødt til å finne relevant litteratur og vi må blant annet ha med fire vitenskapelige artikler. De artiklene skal også være relevante med tanke på valgt problemstilling så det blir etterhvert en del å lese gjennom. Heldigvis fikk jeg tak i noen gode artikler på litteratursøkerkurset. Jeg håper og tror jeg er godt igang, men hva vet jeg. Jeg har jo aldri skrevet en bacheloroppgave før. Blir spennende fremover i all fall, men kjenner det er merkelig å skulle strukturere dagene mine helt selv, hehe. 

  Livet som student er egentlig ganske enkelt. Vi sitter gjerne bak pulten vår og får servert det vi skal trenge å kunne. Nå må jeg stå på egne ben å jobbe med stoffet vi har fått servert i snart tre år og det er skikkelig spennende. Om noen måneder håper jeg at jeg virkelig får bruke kunnskapen min i en relevant og god jobb. 

  Håper dere har hatt en fin onsdag alle sammen. Kos dere videre i kveld!
   

 • Publisert: 08.03.2017, 20:07
 • Kategori: Utdanning
 • 2 kommentarer
 • Siste innspurt!

 • Publisert: 03.03.2017, 09:01
 • Kategori: Utdanning

 • Jeg må le av meg selv. Jeg avsluttet forrige innlegg med å skrive hvor flink jeg har vært til å komme igang med bloggingen igjen, men nå har det gått flere dager siden jeg publiserte et innlegg. Jeg har ingen unnskyldninger annet enn at det er mye som tydeligvis kan skje oppe i et lite hode og jeg må rett og slett skjerpe meg. For det er mye som skjer og jeg er forsåvidt kjempestresset for tiden. Jeg er ferdig på skolen og kan telle på nesten en hånd hva jeg har igjen å gjøre i løpet av min bachelorgrad. 

  Jeg hadde siste forelesning på onsdag. Det er så utrolig rart å tenke på. Igår hadde vi siste delen av et litteratursøkerkurs og første gruppeveiledning i forbindelse meg bacheloroppgaven. Det jeg har igjen å gjøre er: delta på en gruppe veiledning til, delta på to individuelle veiledninger, levere bachelor til 11.mai, presentere bacheloroppgaven 12.mai, ta en muntlig eksamen 6.-8.juni og avslutte studiet. Det er helt sykt at det har gått nesten tre år allerede. Jeg synes videregående gikk fort, men disse tre årene har gått enda fortere. Det er jo mer som skjer og jeg har mer å fylle dagene med, så det er kanskje ikke så rart at tiden har gått, men likevel er jeg snart ferdig med en bachelorgrad. 

  Men stresse, det gjør jeg. Det er ti uker til jeg skal presentere baheloroppgaven min foran en gruppe, men jeg sitter å tenker at jeg må komme opp med 10.000 ord i dag, haha. En viktig del av jobben min fremover nå blir å fordele arbeidet utover disse ukene. Jeg har fortsatt min deltidsjobb på butikken og jobben som frivillig i tillegg til bacheloroppgaven og det må jeg ha i bakhodet mens jeg holder på med dette her. 10.000 ord på ti uker skal jeg i all fall få til. Jeg har jo tross alt litt litteratur allerede, pcen stappfull av forskjellige faner og en foreløpig disposisjon. Da er jeg jo i gang. 

  Jeg har også denne muntlige høringen i juli. Denne gruer jeg meg til. På samme måte som jeg gruet meg enormt til muntlig eksamen i fjor. Det er det siste jeg har å gjøre i forbindelse med hele bacheloren min. Den høringen kommer til å vare i ca 25 minutter og jeg kommer til å få spørsmål fra både pensum og bacheloroppgaven min. Det som er litt synd er at selve bacheloroppgaven teller mindre og at sånn som jeg har forstått det, kommer spørsmålene rundt pensum til å være høyere prioritert. Det gjør at mange av mine medstudenter lurer på hvor "viktig" bacheloroppgaven egentlig er og hvor mye de faktisk skal legge i den oppgaven når den likevel ikke teller største del av karakteren. Vi har masse litteratur å lese og når hovedprioriteten ligger der, er det naturlig å tenke at det er der vi må legge igjen mest arbeid. Vi får se hva som skjer fremover. Jeg er i all fall inn i min siste periode av utdanningen min og det er utrolig spennende.

  Jeg får en del spørsmål om hva jeg tenker videre. Akkurat nå føler jeg at jeg trenger litt erfaringer, en fot innenfor og litt påfyll i CVen min. Derfor er jeg mest gira på å få meg jobb. Likevel, hvis jeg ikke skulle få meg jobb, har jeg søkt to mastergrader. Jeg har jobben på butikken, men jeg er over tid ute etter noe mer relevant og så klart en større stilling. Jeg har lyst til å holde meg til Trondheim by akkurat nå og man skulle tro det var arbeid i en såppas stor by, men jeg finner dessverre lite. Har dere noen tips til en nyutdannet barnevernspedagog eller vet om noe jeg kanskje har oversett, må dere bare si ifra!

  Nå er det fredag og helg. Jeg kommer nok ikke til å kjøre full guffe med bacheloroppgaven denne helga, men jeg skal smått begynne med det vi har fått tips om, og det er å lese. Starte med å finne relevant litteratur til problemstillingen. Jeg kjenner jeg gleder meg litt til å starte på en helt tomt word-dokument, men kjenner jeg gruer meg til jeg skriver meg fast. Jeg vet den perioden kommer, hehe.

  Ønsk meg lykke til fine dere også håper jeg dere får en super start på helga alle sammen! 

 • Publisert: 03.03.2017, 09:01
 • Kategori: Utdanning
 • 0 kommentarer
 • Pensumlista ble dobbelt så lang

 • Publisert: 10.01.2017, 18:55
 • Kategori: Utdanning

 • Hadebra til livet må jeg bare si nå. Skolen min hadde lagt ut en emnebeskrivelse med pensumliste. En pensumliste jeg faktisk så på som overkommelig. Så finner de ut i dag at emnebeskrivelsen som er lagt ut på vår side er fjorårets. De hadde lagt ut feil. De la ut riktig emnebeskrivelse med en gang de fant det ut og jeg tenkte at det kunne da ikke være store forskjellen på pensumlistene. Der tok jeg feil. Pensumlista er mye lenger og jeg må nok si hadebra til alt sosialt liv og all avslapping om jeg skal komme meg gjennom. 

  Helt på tampen av dette semesteret skal vi nemlig ha en muntlig eksamen med spørsmål fra nettopp den pensumlista. Det kommer til å bli tøft. Jeg er en person som må lese ting flere ganger for å virkelig få det inn. Heldigvis har jeg lest noe av pensum før med tanke på at vi har noen av de samme pensumbøkene dette semesteret som tidligere.

  Våren blir roligere enn høsten om man tenker på at jeg ikke skal farte like mye som i høst. Nå blir våren helt klart roligere enn forventet, haha. Wish me luck og hvis dere har noen syke studieteknikker, må dere bare kjøre på i kommentarfeltet! 

   


   

 • Publisert: 10.01.2017, 18:55
 • Kategori: Utdanning
 • 2 kommentarer
 • Virkeligheten gir meg en smekk

 • Publisert: 03.01.2017, 13:04
 • Kategori: Utdanning

 • I høst, rett før jul fant jeg meg selv foran pcen min for å søke på min aller første stilling som ferdigutdannet barnevernspedagog. Jeg er jo ved veiens ende og om noen måneder er jeg ferdig utdannet. Da tenkte jeg det var en god idè å bare begynne å lete etter litt arbeid. Det er ikke så mye som lyses ut av stillinger, så man må bare ta sjansen å prøve. Går det ikke så går det ikke. 

  Den dag i dag sitter jeg plutselig i virkelighetens verden å konkurrerer med åtte andre personer om to stillinger som barnevernskonsulent i Målselv kommune. Jeg snakket med dem sist på morgenen i dag. Dette ble plutselig veldig virkelig og helt på ekte. Dette er utrolig spennende og skikkelig skummelt på en gang. Når man ikke lenger er barn, og man har begynt å studere og kjenne på virkeligheten, så føler man seg likevel ikke helt 100% voksen, men nå.. nå kjenner jeg på presset fra voksenlivet. 

  Spørsmålet har vært oppe siden jeg søkte på stillingen før jul. Hva gjør vi om jeg faktisk får jobben? Kjæresten har akkurat fått fast jobb som personlig trener i Trondheim, nettopp det har studerte i et semester for å få muligheten til. Om jeg får jobben må jeg jo flytte nordover. Vi har snakket en del om dette og hvis jeg får jobben så flytter vi nok nordover til sommeren. Likevel er dette utrolig skummelt. Hva skal kjæresten jobbe med når vi eventuelt flytter? Jeg må også skaffe meg bil. Boplass har vi egentlig ordnet da "svigermor" sier vi kunne bo her om det skulle bli nødvendig. 

  Voksenlivet har gitt oss en liten smekk og jeg vet ikke om jeg liker det eller ikke, haha. Om jeg får den jobben er jeg utrolig heldig. Min aller første søknad. Jeg har hele veien tenkt at jeg ikke kommer til å få den. Jeg er jo ikke ferdig utdannet og det er sikkert mange som har søkt som både er ferdig med sin utdanning og har mer erfaring enn meg. Men igår fikk jeg epost om at det totalt var ni søkere og selv om det er flere søkere enn antall stillinger var ikke det like mange som jeg ville tro søkte på stillingen. Dette er veldig spennende og jeg gleder meg til å oppdatere dere når jeg får vite mer. Kanskje går det veien, kanskje ikke. Jeg bor jo i Trondheim og får jo ikke mulighet til å starte på noen måneder enda. Det kan være en skikkelig partybrems, men sånn er det.

  Ønsker dere en super tirsdag alle sammen!

   


  Onsdag 13.august 2014 begynte jeg på skolen, tiden flyr!

   

 • Publisert: 03.01.2017, 13:04
 • Kategori: Utdanning
 • 4 kommentarer
 • Siste dag i praksis

 • Publisert: 13.12.2016, 09:06
 • Kategori: Utdanning
 • Goood morgen dere! Jeg føler jeg faktisk kan si god morgen i dag selv om klokka snart er ni. Jeg skal straks kjøre ut døra her for å ta turen til praksisplassen en siste gang denne praksisperioden. Snart slipper dere å høre meg mase om den praksisplassen, haha. Synes dere har vært flinke da, som har holdt ut med meg de siste fire månedene. Jeg har jo hatt en fin praksisperiode, men jeg kan skjønne det kan være kjedelig for dere å høre om nesten hver dag. 

  Jeg tror jeg kommer til å få en fin siste dag. Jeg skal jo tilbringe den med så fine folk. Litt kjedelig blir det jo også at jeg er ferdig i dag. Jeg har hatt det så fint, spesielt de siste ukene, at det er synd jeg ikke skal jobbe der mer. Aldri har 16 uker gått så fort som det har denne høsten. Samtidig har jeg fått brukt denne høsten utrolig effektivt. Kurs, lappen, jobb og praksis på en gang har tatt på. Nå er heldigvis kurset gjennomført og jeg er ferdig med lappen også. Det blir nok litt roligere tider etter jul. 

  Jaja, nå skal jeg løpe til bussen. Jeg måtte bare innom for å ønske dere en god tirsdag. Håper dere får en super dag!

   


   

 • Publisert: 13.12.2016, 09:06
 • Kategori: Utdanning
 • 2 kommentarer
 • Litt jul i praksis

 • Publisert: 08.12.2016, 14:24
 • Kategori: Utdanning
 • For den fin dag det har vært! Er det noe jeg liker å bruke tid på, så er det håndarbeid, verksted og kreativitet (ikke at jeg er kreativ, at all). Det er akkurat det vi har brukt tiden på i praksis i dag. Juleverksted, klementiner, pepperkaker, julemusikk og relativt god stemning med en utrolig fin gjeng. I dag var en av de dagene jeg ikke ville tiden skulle gå. Jeg ville bare være der og kose meg masse i lang tid. Jeg har kommet i bedre kontakt med ungdommene og i bedre kontakt med personalet. Det er kjempekjedelig å være ferdig så snart. Nå vil jeg bare være der, lenge og hele tiden, haha. 

  I starten av perioden var jeg veldig skeptisk til praksisplassen. Jeg vet ikke helt hvorfor, men jeg hadde vel bare forestilt meg å være en annen plass (?). Nå så ser jeg at jeg gjennom fire måneder har kost meg masse og kommet i kontakt med barn, ung og voksne jeg så gjerne skulle ønske jeg kunne hatt mer med å gjøre. Men det er vel sånn å være student med praksis forskjellige steder. Jeg husker jo jeg tenkte sånn første praksisperiode også, men den perioden var halvparten så lang som denne så jeg har fått større muligheter til å finne plassen min denne gangen. 

  Jeg gleder meg forsåvidt til å fortsette med skolen, men jeg skulle gjerne fått meg deltidsjobb på praksisplassen ovenfor der jeg jobber nå. Finne meg noe mer relevant hvis dere skjønner? Jeg trives jo greit på jobben min, men det er jo ikke noen hemmelighet at jeg jobber der mens jeg studerer. Skal jo ikke jobbe der for bestandig.

  Ellers i dag kommer gutten min hjem og han sto på eksamen tidligere i dag, så han kan fra nå av kalle seg personlig trener! Jeg er såå stolt og det er kjedelig at jeg skal på jobb i kveld ovenfor å være hjemme å feire han. Jeg skal prøve å få laget en litt god middag sånn at vi kan kose oss før jeg må på farten igjen. Nå som han er hjemme er det bare min avslutning på skolen om stopper oss fra å reise nordover på juleferie. Om åtte dager har flyet vårt gått og vi befinner oss forhåpentligvis en plass det er litt mer snø enn i Trondheim. Teit å klage på været, men hallo.. regn og varmegrader? 

  Jeg må ordne opp litt her hjemme før samboeren kommer hjem. Vi skrives plutselig!

   


  Jula for to år siden. Tiden raser og det har tydeligvis håret mitt gjort også, haha. Husker jeg var rimelig lei det lange håret mitt der.

 • Publisert: 08.12.2016, 14:24
 • Kategori: Utdanning
 • 2 kommentarer
 • Hvor skal jeg gjøre av meg?

 • Publisert: 15.10.2016, 20:06
 • Kategori: Utdanning
 • Om kort tid er jeg ferdig utdannet barnevernspedagog. Til våren skal jeg stå med vitnemål i hendene. Da har jeg gått tre år på HiST og NTNU og jeg skal være klar for arbeidslivet. Men hvor skal jeg gjøre av meg? Jeg blir litt rastløs og litt frustrert av å tenke på at jeg snart er ferdig også finner jeg nesten ingen utlyste jobber. 

  Det er utrolig spennende å snart være ferdig med en bachelor i barnevern. Jeg gleder meg til å få brukt kunnskapen min til å opprettholde, endre og forbedre. Det skumle er at det ser vanskelig ut når det kommer til å finne seg jobb. I Trondheim, som er en av Norges største byer, lyser de ut to stillinger på "finn" for helsepersonell og ingen av dem er for barnevernspedagoger. På "nav" er det lyst ut fire stillinger i Trondheim innenfor mitt område, men flertallet krever erfaring. Hvor skal jeg få erfaring fra om jeg ikke får jobb?

  Jeg kan jo så klart jobbe andre plasser enn i barnevernstjenesten og på institusjon. Jeg trenger ikke nødvendigvis jobbe på akkurat de plassene. Det jeg samtidig er litt opptatt av, er at om jeg for eksempel skal jobbe i barnehage vil jeg ansettes som det jeg er, nemlig barnevernspedagog. Jeg vil ikke ansettes som "barnehagetante". Det er ikke det jeg har gått tre år på skole for å kalle meg. Jeg vil ha med meg faget mitt. Skjønner dere meg?

  Det kan være veldig stort for en nyutdannet barnevernspedagog å hoppe rett inn i barnevernstjenesten så jeg skjønner tjenesten ønsker erfaring. Jeg vil ikke kalle meg klar til å ta på meg store saker enda heller. Kanskje er det ikke selve barnevernstjenesten jeg skal jobbe med en gang. Jeg vet ikke. Dette ble vanskelig. Det jeg ønsker er å få en fot innenfor. Om jeg jobber på skole, i barnehage, på institusjon eller noe annet. Jeg trenger en mulighet til å komme igang og til å jobbe meg oppover. Med en bachelor burde det vel ikke være så utrolig vanskelig å få seg jobb, eller er det det? Skjønner jo det kommer an på faget, men still.. 


   

 • Publisert: 15.10.2016, 20:06
 • Kategori: Utdanning
 • 2 kommentarer
 • De første dagene i praksis

 • Publisert: 30.08.2016, 19:45
 • Kategori: Utdanning
 • Hei fine dere og god tirsdag kveld! Det er visst allerede tirsdag og jeg har visst alt hatt mine to første dager i praksis. To dager av 16 uker ute. Det vil si 16 uker uten noen form for oppmøte på skolen, kun ute i praksis. Det blir og er spennende altså!

  De to første dagene mine har jeg i grunnen bare brukt på å bli kjent på plassen. Jeg kommer nok til å bruke de neste dagene på det også. Jeg må sette meg inn i hvordan min rolle blir på min praksisplass og sette meg inn i ukjente rutiner og liknende. Det med rutiner har stort sett ikke vært noe særlig problem, men nytt er nytt og alt som er nytt må læres uansett hvor lett man måtte ta det. 

  Det er fortsatt ufattelig merkelig for meg å tenke på at jeg går siste året barnevernspedagog dette året. Etter jul er det straks tid for bacheloroppgaveskriving og til våren er jeg ferdig utdannet. Tiden har gått så utrolig fort. Nesten fortere enn jeg synes videregående skole gikk når jeg først var igang der. 

  Formen vår blir stadig bedre og for min del er det kun litt snufsing og smått litt halsbrann som gjenstår. Det går det fint an å leve med! Jeg fikk møtt opp på min første dag i praksis igår og tatt min første kjøretime etterpå så jeg er i all fall frisk nok til å fungere. Kjøretimen gikk forsåvidt fint den også med tanke på at jeg egentlig ikke har kjørt så mye tidligere. Jeg fikk en dobbeltime der jeg øvde mer på det helt grunnleggende. Helt i orden for min del! Jeg har sagt ifra om at jeg ikke vil inn i sentrum med det første, men plutselig står jeg der en dag med kvelt bil midt i sentrumen av Bartebyen, haha. 

  I kveld har vi sett birkebeinerne til god nachos til middag. Resten av kvelden blir det bare avslapping, skriving og kanskje litt lesing? Blir godt å legge seg å sove kjenner jeg også, hehe. Tar på at det er så mye som skjer og mer blir det visst, hehe. Studentlivet varer ikke for evig (for de aller fleste) så jeg får nyte dette mens jeg kan! • Publisert: 30.08.2016, 19:45
 • Kategori: Utdanning
 • 0 kommentarer
 • Første skoledag

 • Publisert: 22.08.2016, 15:33
 • Kategori: Utdanning
 • God ettermiddag!

  Her startet dagen som det sikkert gjorde hos mange andre idag. Med god morgen på tv, en god dusj, litt frokost og ut på busstur til skolen. For min del var det første skoledag idag og det var det for en god del førsteklassinger også skjønte jeg. Tenkt det, første skoledag på mitt siste år på NTNU. I all fall for denne gang. Jeg har begynt på siste året på min bachelor og det er for meg helt sykt. Ikke visste jeg at jeg noen gang kom til å stå her om jeg tenker noen år tilbake. Barnevernspedagog fra NTNU, fakultet for helse- og sosialvitenskap. Det høres jo skikkelig profft ut, haha. Det er så rart å tenke på at jeg sitter her idag og straks er ferdig utdannet barnevernspedagog. 

  Idag var vi to timer på skolen før vi tok buss til studentersamfunnet for å høre på barnevernproffene. De er så sykt flinke til å snakke, forklare og sette oss inn i deres situasjon. De er så utrolig motiverende. De får deg til å ville bli verdens beste barnevernspedagog og jeg satt der for meg selv og tenkte at det skal jeg bli! Men det er jo ikke bare bare. Det er jo mange som virkelig vil, men som kanskje ikke får det til og hvordan jeg blir som ferdigutdannet barnevernspedagog ute i jobb vet jeg jo ikke før jeg står i den situasjonen. Men jeg vil i all fall og jeg tar til meg det de forteller, virkelig! 

  Det er viktig at vi har disse proffene. Ikke bare barnevernproffene, men alle de andre proffe gruppene som har blitt dannet også. Stå på og fortsett med det dere gjør. Press på det dere kan så mye om på politikerne og de som kan gjøre en forskjell. Push på de som har makta og få systemet bedre. Jeg vet det er det dere jobber med og jeg er så stolt av dere! Jeg har vært i den klassen som har fått gleden av å høre på dere mer enn bare èn gang og jeg håper å få møte dere mange ganger i fremtiden. 

  Videre i kveld blir det jobb for min del også blir det videre praksisforberedende på skolen hele uka. Fra og med neste uke og fire måneder frem i tid blir det praksis og jeg gleder meg til å se hva min rolle som kommende barnevernspedagog kan ha å si på en videregående skole. Jeg mener absolutt at barnevernspedagoger bør jobbe i skolen som nettopp det de er. De skal ikke være nødt til å jobbe som ekstralærer eller assistent. Det er ikke det de har gått tre år på skole for å gjøre resten av livet. 

  Ha en superfin mandag!

 • Publisert: 22.08.2016, 15:33
 • Kategori: Utdanning
 • 0 kommentarer
 • Når man ikke kom inn på universitetet

 • Publisert: 09.08.2016, 18:36
 • Kategori: Utdanning
 • Hei!

  Min samboer kom ikke inn på linjen han søkte på her i Trondheim. Han søkte fysioterapi, en av de mest populære linjene i byen. Han havnet dessverre så langt bak i ventelisten at han skjønte det ikke kom til å gå veien i år. Han søkte derfor nettstudie istedenfor. Han fant en skole med løpende opptak og når han søkte var det tre ledige plasser. Er det løpende opptak er det bare å søke og man får plass så lenge det er plass.

  André har lenge hatt lyst til å bli personlig trener. Med fysioterapi ville han  fått en stor yrkestittel, muligheten til å behandle fysioterapeutisk og samtidig muligheten til å jobbe som personlig trener og kanskje starte opp noe eget. Tittelen "personlig trener" er ikke like stor og gir ikke like store muligheter, men det er fortsatt et steg i den retningen han vil. Så han søkte på et nettstudie som heter "årsstudium personlig trener" gjennom active education. Han har to samlinger i semesteret i Oslo og ellers vil det bli hjemmestudie. Studiet er støttet av lånekassen og gir 60 studiepoeng. 


  (google)

  Nå er vi to studenter i hus og for min del er det veldig godt. Jeg studerer jo fulltid treårig bachelor, noe som til tider kan være ganske tungt og krevende. Det er godt at samboeren for kjenne litt på denne studentfølelsen også. Nå vil han forstå litt bedre hvorfor jeg i perioder er kjempestressa og frustrert, haha. Han har gledet seg sånn til å bli student og komme i gang med noe annet enn bare deltidsjobb og det skjønner jeg godt. Det er noe eget ved det å være student og den følelsen unner jeg alle. Man lærer enormt mye, ikke bare om seg selv og livet, men om hvordan systemet vi lever i fungerer. Et nettbasert studie blir så klart ikke det samme som at man må på skolen hver dag, men vil allikevel være veldig lærerikt og spennende. Dessuten passer det bra for de som ikke har muligheten til å dra på skolen hver dag. 

  For hans del er skolen alt i gang. Jeg begynner den 22.august. Nå er det game on! Om kun ett år er jeg barnevernspedagog og André personlig trener! 

 • Publisert: 09.08.2016, 18:36
 • Kategori: Utdanning
 • 2 kommentarer
 • And so it begins

 • Publisert: 04.08.2016, 11:28
 • Kategori: Utdanning
 • Hei og god morgen!

  Jeg er tidlig ute og har prøvd å skrape sammen det jeg kan av den viktigste pensumlitteraturen. Jeg begynner ikke på skolen før 22.august, men jeg liker å ha sånne ting under kontroll. Jeg tipset dere tidligere om at sider på facebok og ibok.no selger brukte bøker billigere enn om man skal kjøpe alle helt nye. Jeg glemte så klart å tipse om det jeg har gjort den siste tiden. Låne pensumbøker på biblioteket. Mange campuser har jo bibliotek på skolen og der har de masse bøker man kan låne. Jeg har tatt turen til folkebiblioteket her i Trondheim og der har de også en god del pensumlitteratur. Det man må se etter der er utgivelsesåret, for bøkene kan være litt eldre enn de man skal bruke på skolen. 

  Jeg og André var innom biblioteket ganske tidlig igår og fikk tak i to bøker hver. Det jeg presterte å gjøre var å kun se på det ene semesteret og ikke begge to. Jeg vet det er en god stund til jeg skal begynne på emnet "bacheloroppgave", men det er så godt å bare ha bøkene her sånn at jeg kan begynne å smålese litt. Halv fire fant jeg ut at de hadde tre bøker til jeg kunne låne og i frykt for at noen andre skulle låne de før meg løp jeg av gårde. Biblioteket stengte nemlig fire på grunn av sommeråpningene deres og jeg ville virkelig ha de bøkene igår, haha! Så hvis dere så en nydusja, sminkefri, blå og slaskete kledd jente løpe gjennom midtbyen og torget igår så var det bare meg.    

  Jeg stakk innom Clas Ohlson etterpå for å kjøpe meg skrivebøker. Der fikk jeg tre bøker for 20kr og slo til med å kjøpe to pakker. Nå er vi jo to studenter i hus og det blir en del notering når vi begge har en del på pensumlista. De tusjene dere ser på bildet vil jeg også anbefale og de tror jeg du finner på de aller fleste bokhandlere og liknende. De gjør notatene fargerike og spennende pluss at det fort gjør notering litt morsommere. 

  Hvorvidt jeg kommer til å lese masse med en gang vet jeg ikke. Jeg vil ikke starte for brått på heller for jeg har mye å gjøre mitt siste år på NTNU og vil ikke slite meg ut med en gang etter ferien. I tillegg til fulltid skole skal jeg også jobbe deltid på bunnpris, starte som frivillig og kanskje ta det fordømte førerkortet. 

  Nå blir det sen frokost på oss før jeg i all fall skal ta dagen med ro før sju timer jobb i kveld. Jeg gikk nok litt hardt ut når jeg var på trening igår og trente tungt etter en ferie uten så mye styrketrening. Jeg er superstøl idag og planene om å kun ta intervaller på mølla idag tror jeg kanskje blir lagt på hylla til jeg klarer å gå normalt, haha.

  Ha en super dag!

 • Publisert: 04.08.2016, 11:28
 • Kategori: Utdanning
 • 0 kommentarer
 • Velkommen som student i Trondheim!

 • Publisert: 02.08.2016, 18:37
 • Kategori: Utdanning
 • Når jeg begynte på skolen her i Trondheim var det rundt 3000 nye studenter som begynte samme dag. Da er det snakk om èn immatrikulering. Når man legger sammen og tenker på at det faktisk var flere immatrikuleringer fordi det ikke var plass til alle i borggården samtidig, kan man bare forestille seg hvor mange studenter som faktisk begynte bare det året. Jeg regner med at søkertallene er mange i år også og jeg vil gratulere de av dere som kom inn! Det er visst ikke bare bare å komme inn på enkelte linjer her i Trondheim. Snitter er høyt og søkerne mange. Trondheim er en enormt populær by å studere i. Samboeren min søkte fysioterapi og den linjen har nå mange hundre personer på venteliste. Han kom dessverre ikke inn og han fikk beskjeden om at han var på plass 832. Det sier jo litt. Når jeg begynte på min linje i 2014 fikk vi vite første skoledag at det i all fall var rundt 200 stykker på venteliste. Jeg var sjokkert over at jeg kom inn to år på rad!

  Igjen, gratulerer til de av dere som kom inn og gled dere til å flytte til en kjempefin by! Nå må man bare begynne å planlegge. Hvor skal jeg bo, hva kan jeg gjøre, hva er mulighetene mine, hvor ligger skolen min og de andre avdelingene, hvordan fungerer kollektivtrafikken, osv. Jeg var en av de som så vidt hadde vært i byen før når jeg flyttet hit for å gå skole. Jeg var helt blank og første skoledag var jeg helt lost. Takk gud for noen snille folk i klassen min som fortalte meg hvilken buss jeg kunne ta hjem. Når det kommer til buss kjører bussene i Trondheim med AtB. Nettsiden finner dere HER. Dere bør bestille dere t-kort om dere skal benytte dere av kollektiv trafikk. T-kort gjelder for buss, båt og trikk innenfor en rekkevidde. Jeg tror faktisk man kan bruke det på tog også. Bestill dere t-kort HER. Fyll på periode på AtB sin nettbutikk og kjør buss alt du orker! 


   

  Det er dyrt å bo i Trondheim, men her har man flere muligheter. Man kan bo i kollektiv og dermed bo med flere andre til en billigere penge enn om man bor alene. Man kan ta med seg en venn, en kjæreste eller liknende og dele kostnadene på en leilighet. Man kan bo på studentby. Man kan kjøpe en leilighet om man har mulighet til dette, men det er det vel et fåtall som har som student. Jeg startet med å bo i et kollektiv på Heimdal. Dette ble litt langt unna da min avdeling ligger på Tunga. Jeg bor nå veldig sentralt i en leilighet med André og deler utgiftene på to. Det blir fort mye billigere da. Gå inn på sider som finn og hybel og let, der finner dere masse! 

  Som student trenger man ofte deltidsjobb. Er du på utkikk, men ikke har søkt enda bør du bare begynne. Er det noe som kan være vanskelig her i Trondheim er det å få seg jobb. Man må nesten bare ta det man får om man får noe. 

  Ellers har studenter mange muligheter i den store studentbyen. Vi har blant annet studentpriser overalt. Det arrangeres masse, hovedsaklig for studentene. Vi har SIT som er treningsmuligheter tilegnet studenter til en billigere penge enn andre treningssenter. Vi har studentersamfunnet som hele året arrangerer morsomheter. Vi har UKA som er Norges største kulturfestival. Det er ofte arrangementer på torget. Vi har fadderuka der du blir kjent med studenter som alt har vært gjennom det å være ny i byen og på studiet du har valgt. Disse kan du snakke og rådføre deg med pluss at du får en god innføring i byen den første uka. I tillegg blir du kjent med mange gjennom morsomme arrangementer. Trondheim er en plass der jeg føler det er mye som skjer. Det er en fin by å være student i. 


   

  Skolene, eller avdelingene, ligger spredt. Jeg begynte på høgskolen, men høgskolen har nå blitt NTNU. NTNU har mange campuser her i Trondheim og de heter Gløshaugen, Lerkendal, Dragvoll, Kalvskinnet, Tunga, Elgeseter, Tyholt, Rotvoll, Kunstakademiet-Solsiden, Moholt, Øya, Kunnskapssenteret, Olavskvartalet, Biologisk stasjon-Heggdalen, Dokkhuset, Forskningsskipet Gunnerus og Ringve botaniske hage. Mange av disse trenger man ikke engang tenke over at er der. Jeg "tilhører" campus Tunga, men jeg kan fint bruke flere andre campuser for å sitte å lese eller finne bøker på biblioteket. Google hvor de forskjellige avdelingene/campusene ligger og du finner fort ut hvor du skal tilbringe ett år eller flere.

  Når det kommer til pensumbøker kan bestille disse på nett eller på akademika. På campus Tunga har vi en akademika-butikk på skolen. Jeg vet ikke på hvilke andre campuser de har disse butikkene. Man kan også kjøpe bøker brukt HER eller på forskjellige grupper på facebook. 

  Det er vanskelig å vite hva mer jeg skal skrive. Har dere noen spørsmål dere tror jeg kan svare på må dere bare spørre. Jeg kan nok best svare på de spørsmålene rettet mot min avdeling og min utdanning som er barnevernspedagogikk, men bare spør så skal jeg svare så godt jeg kan!

 • Publisert: 02.08.2016, 18:37
 • Kategori: Utdanning
 • 0 kommentarer
 • Nå får du svar på studieplassen

 • Publisert: 17.07.2016, 23:09
 • Kategori: Utdanning
 • Hei!

  Det er mange der ute som venter på å få svar fra samordna opptak nå. Det er allerede ute! I alle fall for noen. Samboeren min har fått svar, så jeg er bare kjapt innom for å fortelle dere at det kan være verdt det, å logge inn for å se om søknadene deres er blitt behandlet. 

  Jeg ønsker dere alle lykke til! Gratulerer til de av dere som har kommet inn. Og til de av dere som ikke kom inn, det er ikke helt for sent. Det legges ut en restliste etter hovedopptaker der man kan søke på ledige studieplasser rundt om på høgskoler og universiteter. Ta en tur innom å se om dere finner noe dere liker! Det kan virkelig være verdt det. Om det ikke er noen ledige plasser som frister er det bare et år og vente, så søker du igjen. Stå på!

  Logg inn å sjekk status HER!   

 • Publisert: 17.07.2016, 23:09
 • Kategori: Utdanning
 • 0 kommentarer
 • Aldri for sent å søke folkehøgskole

 • Publisert: 12.07.2016, 13:04
 • Kategori: Utdanning
 • Hei!

  Jeg ville bare skrive en liten shoutout til alle folkehøgskoler og til dere som vurderer å gå eller skal gå folkehøgskole til høsten. Jeg kan bare skrive om mine egne opplevelser i forhold til den folkehøgskolen jeg var på, så hvordan de har det andre plasser vet jeg ikke like mye om. 

  Jeg må først og frem bare få påpeke at det ikke er for sent! Det er ikke frist på folkehøgskoler på samme måte som andre skoler. Det er fullt når det er fullt, og er det ledige plasser i august så skal du ikke se bort ifra at du får plass om du søker. Når jeg gikk folkehøgskole var det et tilfelle der det kom inn en elev etter at skoleåret hadde startet, så her er det muligheter om trangen til å gå folkehøgskole kommer i siste liten.

  Jeg gikk på Åsane folkehøgskole i Bergen (kull 13-14) og jeg kunne ikke byttet bort året for noe! Jeg fikk dyrke en av mine store jentedrømmer, jeg fikk venner for livet, jeg fikk meg kjæreste som nå er min samboer, jeg fikk kjenne på livet, jeg fikk reise, jeg fikk oppleve ting jeg ellers ikke hadde opplevd, jeg lærte... Og denne listen kan bare bli lenger og lenger. Jeg gikk hestesport og vi var en av de største klassene på skolen. Vi hadde en ukestur til Osloområdet og nesten et treukers opphold i USA. Alle linjene har hver sin utenlandstur.

   

  En vanlig dag på Åsane starter med frokost og morgensamling. Skolen er proppet full med gode, morsomme og forståelsesfulle lærere. Husmor er bare verdens søteste dame og jeg tror alle falt litt for henne. Etter morgensamling gjorde vi litt forskjellig. Vanligvis har alle elevene et opplegg med linjene sine, men vi gjorde mye annet også. Vi har for eksempel mange valgfag og velge mellom. Jeg valgte teddybjørnverksted og musikal. Dette er på en måte et par sidefag man har i tillegg til linjene sine og skolen har mange fag å velge mellom. I tillegg bygger skolen på opplevelse rundt kultur og opplevelser i nærområdet så det ble flere turer til byen for å oppleve kulturlivet. Vi dro også på seiltur mot slutten av oppholder der vi fisket, gikk i land og grillet, hadde morsomme aktiviteter og bare koste oss.   

  I tillegg har hele skolen et fellesprosjekt der linjene legges til side og alle elevene jobber sammen med et prosjekt som skal vises til foreldre og andre folkehøgskoler. Dette er utrolig morsomt! I løpet av skoleåret har hver linje ansvaret for å "presentere" linjen sin til de andre elevene på skolen med hver sin dag der linjene selv hadde ansvaret for å arrangere. Også må jeg ikke glemme alle de morsomme elevkveldene vi hadde. Elevkvelder med god mat, aktiviteter, latter, musikk og kos er helt supre og minnerike kvelder. 

  Men, selv om jeg personlig aldri ville vært foruten mitt år på folkehøgskole finnes det utfordringer der som på andre plasser. Det kan være tøft for mange å bo så tett opp på andre i så lang tid. Det er sju internat på den skolen jeg gikk på og vi var rundt 80 elever om jeg husker rett. Det kan være tøft å finne sin plass i mengden. Det kan være tøft for mange å være så langt hjemme fra med folk man i starten ikke kjenner i det hele tatt. Kanskje finner man ut at det ikke er den rette plassen å være og det er helt greit. Samtidig blir folkehøgskoleåret litt som man gjør det til. Man kan velge å holde litt igjen eller man kan velge å være med å arrangere og engasjere. Ta en tur til byen, ta en kveld på kjøkkenet og inviter hele internatet på tacokveld, samles i stua og se en film, spill et spill. Man gjør rett og slett det man har lyst til.    

  Går man folkehøgskole får man nye erfaringer innenfor et område man selv velger å gå. Man får to studiepoeng, noe som er to poeng mer enn man fikk før. Det ser bra ut på en CV. Man får fri fra karakterer og press. Jeg vil absolutt anbefale folkehøgskole!

  Hjemmesiden til Åsane finner dere HER og priser finner dere HER.

 • Publisert: 12.07.2016, 13:04
 • Kategori: Utdanning
 • 0 kommentarer
 • hits