VIVAT-kurs gjennomført

Nå kan jeg lene meg tilbake i sofaen med kursbeviset i hånden. Det er en god følelse. Jeg føler jeg har gitt av meg selv og min tid for å skaffe kunnskap om noe livsviktig! Dette kurset kan gjøre en enormt stor forskjell både i jobb og hverdag. I mitt tilfelle også som frivillig. Som skrevet tidligere er det jo noe å håpe at jeg aldri får bruk for selve selvmordsforebyggingen, men samtalemetodikken i denne type forebygging har man bruk for uansett om personen man snakker med står i fare for å ta sitt eget liv eller ikke. 

Dette kursbeviset fikk vi beskjed om å ramme inn og deretter gjerne henge det der folk kan se det slik at de vet at personen som henger det opp kan noe om den type tematikk. Kanskje kommer det personer med selvmordstanker. Kanskje kommer det personer som vil lære om selvmordsforebygging. Er kursbeviset synlig vet i all fall personene rundt hva du har lært og hva du skal kunne. 

Det har vært en tung dag idag også, men ikke på samme måte som igår. Idag jobbet vi hovedsaklig med en modell dette kurset bygger på. Vi har også brukt masse tid på å bruke denne modellen i praksis. Både med kursledere og hverandre. Vi har evaluert, reflektert og rådet. Jeg var stolt når jeg kunne ta imot kursbeviset, ta kurslederen i hånden og vite at jeg har gjennomført dette. Jeg ser på det som så utrolig viktig. Selvmord og selvmordstanker er tabu i dagens samfunn. Dette må vi jobbe med!

Jeg anbefaler absolutt dette kurset videre. Man trenger ikke skulle bli eller være barnevernspedagog for å finne dette relevant. Selvmord og selvmordstanker finnes overalt. Det var mange forskjellige studenter og profesjoner på kurset som var denne helgen. Finner man dette interessant? Vil man være med å forebygge denne tematikken? Ta kurset! Plutselig kan det være du som sitter i en situasjon der vennen din, kollegaen din, barnet ditt, bekjente, nære, fjerne, fremmede, ol. har selvmordstanker. Dette kan du være med å forebygge om du vet hvordan. Du kan lettere ta tak i informasjonen personene med problemer gir deg. Du kan lettere kjenne igjen om personen står i fare for sitt eget liv. 

Jeg kan ikke si annet enn at dette var en tøff, men utrolig spennende, nyttig og givende helg. 

2 kommentarer

Siste innlegg