Verdens beste guacamole

De som kjenner meg vet at jeg elsker taco! Jeg er sikker på jeg kunne spist taco (nesten) hver dag hele uka. Den siste tiden har jeg i tillegg laget guacamole til retten og nå er det ikke det samme uten. Guacamole er nesten blitt like viktig som kjøttdeigen. Jeg fant en oppskrift for lenge siden som jeg har gjort litt om til min egen. Jeg har blant annet ikke noe rømme eller liknende i for å gjøre smaken mildere. Jeg tilsetter heller ikke vanlig løk, noe jeg har sett mange guacamoleoppskrifter har som ingrediens. Jeg tenkte dere skulle få min oppskrift. Som dere sikkert har skjønt fra mine tidligere oppskrifter her på bloggen er jeg en “slumper” og driver ikke å måler med skje og desiliter lenger. Det går litt av seg selv det her nå. Så dere får nesten bare prøve dere litt frem mot de smakene dere liker best. 

Ingredienser:
Spisemoden avokado
Tomat
Hvitløk
Chilipulver (eller rød chili)
Salt
Pepper
Sitron- eller limesaft

Jeg skriver gjøremåten på den enkleste måten noen gang: Mos dette sammen og du har tidenes guacamole! Spisemoden avokado er avgjørende for at man skal klare å mose den (denne har jeg brent meg skikkelig på selv). Jeg pleier å bruke ca to fedd hvitløk, men jeg er glad i litt sterk smak så dette kan være mye for noen og lite for andre. Jeg bruker som regel aldri mer enn èn tomat, men kjøper en større tomat om jeg skal lage masse eller til flere. Salt, pepper og chilipulver smaker jeg til med til slutt. 

 

2 kommentarer

Siste innlegg