Hvor skal jeg gjøre av meg?

Om kort tid er jeg ferdig utdannet barnevernspedagog. Til våren skal jeg stå med vitnemål i hendene. Da har jeg gått tre år på HiST og NTNU og jeg skal være klar for arbeidslivet. Men hvor skal jeg gjøre av meg? Jeg blir litt rastløs og litt frustrert av å tenke på at jeg snart er ferdig også finner jeg nesten ingen utlyste jobber. 

Det er utrolig spennende å snart være ferdig med en bachelor i barnevern. Jeg gleder meg til å få brukt kunnskapen min til å opprettholde, endre og forbedre. Det skumle er at det ser vanskelig ut når det kommer til å finne seg jobb. I Trondheim, som er en av Norges største byer, lyser de ut to stillinger på “finn” for helsepersonell og ingen av dem er for barnevernspedagoger. På “nav” er det lyst ut fire stillinger i Trondheim innenfor mitt område, men flertallet krever erfaring. Hvor skal jeg få erfaring fra om jeg ikke får jobb?

Jeg kan jo så klart jobbe andre plasser enn i barnevernstjenesten og på institusjon. Jeg trenger ikke nødvendigvis jobbe på akkurat de plassene. Det jeg samtidig er litt opptatt av, er at om jeg for eksempel skal jobbe i barnehage vil jeg ansettes som det jeg er, nemlig barnevernspedagog. Jeg vil ikke ansettes som “barnehagetante”. Det er ikke det jeg har gått tre år på skole for å kalle meg. Jeg vil ha med meg faget mitt. Skjønner dere meg?

Det kan være veldig stort for en nyutdannet barnevernspedagog å hoppe rett inn i barnevernstjenesten så jeg skjønner tjenesten ønsker erfaring. Jeg vil ikke kalle meg klar til å ta på meg store saker enda heller. Kanskje er det ikke selve barnevernstjenesten jeg skal jobbe med en gang. Jeg vet ikke. Dette ble vanskelig. Det jeg ønsker er å få en fot innenfor. Om jeg jobber på skole, i barnehage, på institusjon eller noe annet. Jeg trenger en mulighet til å komme igang og til å jobbe meg oppover. Med en bachelor burde det vel ikke være så utrolig vanskelig å få seg jobb, eller er det det? Skjønner jo det kommer an på faget, men still.. 


 

2 kommentarer
    1. Håper det ordner seg med jobb til deg, når den tid kommer 🙂 Har ett lite spørsmål; Hvor har du kjøpt skjerfet/ponchoen du har på deg på “forsidebildet”?

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg